Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Γιουγκοσλαβία
  • [3] Ευρωεκλογές
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Φορολογική πολιτική
  • [6] Χρηματιστήριο
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Κατασκευαστικές - Νέος ισχυρός όμιλος

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες, η συνέχιση των βομβαρδισμών, οι ευρωεκλογές, το Κυπριακό, η πορεία του Χρηματιστηρίου και η φορολογική πολιτική είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανάβουν τα αίματα. Συγκλόνισε τη Λάρισα ο Καραμανλής. Υποτονικό Ηράκλειο υποδέχθηκε τον Σημίτη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μίζα 2,5 δις. Τα ΕΛΤΑ αγόρασαν κτίριο αξίας 100 εκατ. αντί....2,6 δις. Το σκάνδαλο στη Βουλή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ποιοί κρατάνε Σημίτη. Τον εκβιάζουν με στοιχεία-ντοκουμέντα. Οτσαλάν: αρχίζει η δίκη του, αγωνία στο Μαξίμου.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Λευκή απεργία στο ΠΑΣΟΚ. "Ωσεί παρών" ο Ακης, απρόθυμα κορυφαία στελέχη, σε πολιτική απομόνωση ο Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πλήγμα στις καταθέσεις. Αυξάνουν και γενικεύουν τη φορολογία των τόκων. Και φόρος σε καύσιμα-τσιγάρα για το περιβάλλον.

    Η ΑΥΓΗ: Προεκλογικό παιχνίδι με τον πόλεμο. Αντιπολεμικές κορώνες Σημίτη στο μπαλκόνι.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εισβολή της CIA στις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες. Ψάχνουν στην Ελλάδα για τους μυστικούς λογαριασμούς του Μιλόσεβιτς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γεμίσαμε πλαστά. Διαβατήρια, βίζες, πράσινες κάρτες, άδειες ταξί, πτυχία, τηλεκάρτες και πινακίδες βυτιοφόρων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βατερλώ Σημίτη. Παρά τις φιλότιμες-επαγγελματικές προσπάθειες του Τάσου Μπιρσίμ.

    ΕΘΝΟΣ: Μωρά του... κομπιούτερ τώρα και στην Ελλάδα. Δύο Ελληνίδες κυοφορούν "επεξεργασμένα έμβρυα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με μαντινάδες το ΠΑΣΟΚ και καραγκούνες η ΝΔ... ζητούν εναγωνίως ψήφους. Απο Ηράκλειο και Λάρισα οι δύο αρχηγοί "έψαλαν" αλλήλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μεγάλο φαγοπότι στα Ταχυδρομεία. Αδίστακτη λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπλόκο στα ΙΕΚ. Το ΣτΕ φρενάρει τις μετεγγραφές απο τα ιδιωτικά στα δημόσια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μέρες του '41 στο Βελιγράδι. Αργός θάνατος χωρίς ψωμί, νερό, φώς. Επιμένει ο Κλάρκ για τα "Απάτσι".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Η μεγάλη απειλή του Κώστα Σημίτη. Τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης επισείει εν όψει ευρωεκλογών.

    ΕΣΤΙΑ: Χωρίς λόγο πάλι στην ουρά τριακόσιες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ειρήνη στα καταφύγια..Παραπαίουν οι διαπραγματεύσεις- οι βομβαρδισμοί επικυριαρχούν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η εισβολή συνεχίζεται... Στασιμότητα στην ειρηνευτική διαδικασία για τα Βαλκάνια. Με ιδιαίτερη σφοδρότητα το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τους πολίτες στη Γιουγκοσλαβία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέοι κίνδυνοι απο μεταλλαγμένα τρόφιμα. Αχρηστεύουν τα αντιβιοτικά.

    ΝΙΚΗ: Επίθεση στο λαϊκισμό. Μήνυμα Κώστα Σημίτη απο το Ηράκλειο. Κατηγόρησε για ανευθυνότητα και κενολογία τη ΝΔ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχής κτηνωδία για να κάμψουν την αντίσταση του γιουγκοσλαβικού λαού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο μικροσκόπιο η οικονομία. ECOFIN και ΟΟΣΑ συνεδριάζουν για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 500 δις για την απασχόληση. Το σχέδιο για τις νέες θέσεις εργασίας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙ: Αντί ανεργίας, προοπτικές απασχόλησης. Βόρεια Ελλάδα: "Μέτωπο" συνδικάτων κατά της αποβιομηχάνισης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ειρήνη βουτηγμένη στο αίμα. Νέα εκατόμβη νεκρών στη Γιουγκοσλαβία.

    [2] Γιουγκοσλαβία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "την ώρα που η εν εξελίξει διπλωματική προσπάθεια φθάνει στην κρισιμότερη φάση της, με την αυριανή συνάντηση του Ρώσου διαμεσολαβητή κ. Τσερνομίρντιν με τον Αμερικανό υφυπουργό κ. Τάλμποτ για τη σύνθεση και τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης και ενώ προγραμματίζεται επίσκεψη του Ρώσου επισήμου στο Βελιγράδι, κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "η κλιμάκωση των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία στενεύει τα περιθώρια κινητικότητα στη σκακιέρα της "διπλωματίας του τρόμου". Η ρωσική ρητορική που φαίνεται πως βρίσκεται "κοντά στα όριά της" περιορίζεται στην επιτακτική λεκτική επανάληψη του αιτήματος περί άμεσης παύσης των βομβαρδισμών δίχως να προκαλεί τη "συγκίνηση" ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "τα γεράκια της ανίερης Συμμαχίας τορπιλίζοντας ακόμα και τις πιο διελές προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης και αποδεικνύοντας οτι επιθυμία τους είναι η συνέχιση του ακήρυχτου πολέμου, βομβάρδισαν χθές τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και τα εργοστάσια ύδρευσης, βυθίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της πολύπαθης χώρα στο σκοτάδι".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "οι διαφωνίες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ για τη στρατηγική που ακολουθείται στη Γιουγκοσλαβία πολλαπλασιάζονται, αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με τους ίδιους αν όχι πιο εντατικούς ρυθμούς. Την ίδια ώρα η διπλωματία δίνει σκληρές μάχες, με την ελπίδα οτι ο "ακήρυχτος" πόλεμος θα λάβει σύντομα τέλος".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "και μπορεί μέν να συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για επάνοδο στις διαπραγματεύσεις..το ΝΑΤΟ όμως καθημερινά ενετείνει τις βοβμαρδιστικές επιθέσεις κατά πολιτικών στόχοων στην ήδη ρημαγμένη Γιουγκοσλαβία... για να μη μας μείνει η παραμικρή αμφιβολία πως οι επιχειρήσεις του έχουν ως προορισμό... Να καταστρέψουν και τα έσχατα απομεινάρια μιας χώρας που στο πρόσφατο παρελθόν διαμελίστηκε".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι "σε αργό θάνατο έχει καταδικάσει το Βελιγράδι το ΝΑΤΟ, θυμίζοντας μέρες του '41. Οι βομβαρδισμοί εντείνονται, καταστρέφοντας το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τρόφιμα λείπουν, ώς και νερό με το σταγονόμετρο. Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, ασθενείς κινδυνεύουν. Η διπλωματία καρκινοβατεί και ο Κλάρκ επιμμένει να ρίξει στον ακήρυκτο πόλεμο τα "Απάτσι".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "το ΝΑΤΟ εμφανίζεται διχασμένο σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθεί στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσαλβίας ενώ η κατάσταση στο "πεδίο της μάχης" δεν δείχνει λύση ύστερα απο 62 ημέρες βομβαρδισμών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει οτι "η κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων άρχισε χθές το απόγευμα στο Βελιγράδι, με τον Βίκτορ Τσερνομίρντιν να κομίζει στον Μιλόσεβιτς τις τελικές προτάσεις του ΝΑΤΟ για τη σύνθεση και τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης, τις ζώνες όπου αυτή θα αναπτυχθεί και τις συνθήκες απομάκρυνσης των Σέρβων απο το Κοσσυφοπέδιο. Η Αθήνα πήρε θέση υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός".

    [3] Ευρωεκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημέρα της αναμετρήσεως για την Ευρωβουλή, τόσο και ανεβαίνουν οι τόνοι στις προεκλογικές εκστρατείες των πολιτικών αρχηγών. Οι επ'αλλήλοις επιθέσεις πολλαπλασιάζονται και οι φραστικές διαμάχες κορυφώνονται. Χθές, το φαινόμενο επετάθη με τον πρωθυπουργό απο το Ηράκλειο της Κρήτης να "στολίζει" κανονικά τη ΝΔ και τον αρχηγό της, ενώ απο τη Λάρισα στις "μαντινάδες" του κ. Σημίτη, ο κ. Καραμανλής απάντησε με τις δικές του γνωστές "καραγκούνες" περί "απόμακρου, ανάλγητου και αποκομμένου πρωθυπουργού".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν να ξαναστήσουν το γνωστό σκηνικό. Με βαρελότα, καπνούς και σημαίες το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει προεκλογικό κλίμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να μαζέψει κόσμο για τον Κ. Σημίτη. Την ίδια ώρα ο Κ. Καραμανλής βλέπει και αυτός τα πλήθη να μη συρρέουν όσο θα ήθελε".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "σε πολιτική μοναξιά έχει οδηγηθεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης καθώς σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης κρατούν αποστάσεις απο τη "μάχη των ευρωεκλογών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά οτι "παραλυτικά για τις άμυνες των ψηφοφόρων διλήμματα επιστρατεύει ο πρωθυπουργός εν όψει της 13ης Ιουνίου. Επισείει τη δαμόκλειο σπάθη της "αποσταθεροποίησης" πάνω απο το εκλογικό σώμα, φιλοδοξώντας να υποβάλει τους πολίτες στην ιδέα οτι ένα κακό αποτέλεσμα οδηγεί σε "περιπέτειες" που θα φέρει η ΝΔ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "αγκάθι αποτελεί για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, η ελλιπής προεκλογική δραστηριοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης γνωρίζοντας οτι εάν χάσει τις ευρωεκλογές, θα έχει να αντιμετωπίσει, τόσο την εσωκομματική αντιπολίτευσης ( η οποία μπορεί να θέσει μέχρι και θέμα ηγεσίας) όσο και τη ΝΔ, που θα του υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση οτι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας, έθεσε θέμα δραστηριοποίησης των κυβερνητικών στελεχών, στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "οι φόβοι που επικρατούσαν στην Αθήνα και τη Λευκωσία απο τη μετεξέλιξη της ομάδας G8 σε μηχανισμό επίλυσης των κρίσεων όπου το Διεθνές Δίκαιο παραμερίζεται και κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων αποδείχθηκαν αληθινοί. Οι Αμερικανοί και αρκετές ακόμα ισχυρές χώρες της ομάδας των "8" παρακάμπτουν το Συμβούλιο Ασφαλείας και τις αποφάσεις του για το Κυρπιακό και προσανατολίζονται να καλέσουν τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεωνχωρίς όρους και προϋποθέσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "σε επικίνδυνες ατραπούς φαίνεται πως οδηγεί το Κυπριακό η πολυδιαφημισμένη πρωτοβουλία της ομάδας G8 που αποτελείται απο τις επτά πλέον ανεπτυγμένες χώρες της Δύσεως και τη Ρωσία, καθώς επειχειρείται παράκαμψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επί των οποίων υποτίθεται πως θα βασισθεί η δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος".

    [5] Φορολογική πολιτική

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "την πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεεων με ενιαίο συντελεστή 20% σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ συζητούν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών των "15", στο Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "νέο πλήγμα, ακόμη πιο ισχυρό, δέχονται οι καταθέσεις και οι τσέπες μας. Οι καταθέσεις θα δούν τα έσοδά τους απο τους τόκους να μειώνονται αισθητά με την αύξηση και γενίκευση της φορολογίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ενιαίο φορολογικό συντελεσή 20% -σήμερα στην Ελλάδα ο συντελεστής φορολόγησης των καταθέσεων είναι 15%. Επίσης, οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης ετοιμάζουν νέο χαράτσι στα καύσιμα και τα τσιγάρα. Ο "πράσινος φόρος" που θα κλιμακώνεται ανάλογα με την επιβάρυνση που προκαλείται θα επηρεάσει αρνητικά τον πληθωρισμό".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "εξεμάνη ο πρωθυπουργός όταν κατά την προ ημερών συζήτηση στην Βουλή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως είπε, μεταξύ άλλων, οτι επικρατεί "χάος" στο φορολογικό σύστημα. "Κύριε Καραμανλή, οφείλατε να γνωρίζετε οτι 160 εφορίες είναι ήδη εντεταγμένες στο σύστημα TAXIS και οτι σύντομα θα έχουν ενταχθεί και οι 231", απήντησε ο κ. Σημίτης επαιρόμενος για τα επιτεύγματα του "εκσυγχρονισμού" στον φορολογικό τομέα".

    [6] Χρηματιστήριο

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "η "αντεπίθεση" των τραπεζικών τίτλων δεν στάθηκε, χθές ικανή να σπρώξει τον γενικό δείκτη σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Κι αυτό, γιατί οι περιφερειακοί τίτλοι έπειτα απο μια μακρά περίοδο ανόδου παρουσίασαν έντονα σημάδια κόπωσης. Οι ρευστοποιήσεις κερδών είχαν ως αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποχωρήσει στις 4182,57 μονάδες, με απώλειες 0,58%".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "στις τράπεζες επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των αγοραστών στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ πιέσεις υπέστησαν, λόγω ρευστοποίησης κερδών οι μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η άνοδος των τραπεζών, που έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη περιόρισαν τις απώλειες του τλευεταίου στο 0,6%"

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά οτι "ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ξένων εταιριών στη Σοφοκλέους. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το οποίο προωθείται στη Βουλή - και το οποίο δημοσιεύει αποκλειστικώς και στο σύνολό του "Το ΒΗΜΑ"-καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την είσοδο στο ελληνικό Χρηματιστήριο των μετοχών μεγάλων εταιριών οι οποίες είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης ή των ΗΠΑ".

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι συνενώσεις στο χώρο των κατασκευαστικών εταιριών, η μικρή διορθωτική πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο, η μεγάλη ζήτηση τραπεζικών μετοχών και οι εξελίξεις στην κρίση της Γιουγκοσλαβίας είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Eπιστροφή στα blue chips - Εντονες πιέσεις σε περιφέρεια, μεσαία κεφαλαιοποίηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεγάλη τράπεζα μαζί με Ακτωρ - Ελ. Τεχ - ΤΕΒ - Ο Ομιλος σε ξένο χρηματιστήριο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κερδίζει έδαφος το σενάριο της χερσαίας επέμβασης - Οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αξία 1 τρισ. διεκδικεί στο ΧΑΑ ο όμιλος των 3 - Πως συγκροτείται ο πρώτος "γίγαντας των κατασκευαστικών".

    ΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "180 δισ. στην Εθνική με μετατρέψιμες ομολογίες υπό την πλήρη κάλυψη του Δημοσίου".

    [8] Κατασκευαστικές - Νέος ισχυρός όμιλος

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Με ανταλλαγές μετοχών μεταξύ Ελληνικής Τεχνοδομικής/ΤΕΒ και Ακτωρα μέσα στον επόμενο μήνα υλοποιείται η πρώτη φάση της συγκρότησης του μεγαλύτερου ομίλου στο χώρο των κατασκευών. Πρόκειται για ένα γίγαντα χρηματιστηριακής αξίας 380 δισ. δρχ δηλαδή μεγαλύτερης του ενός δισ. ευρώ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 25 May 1999 - 8:14:42 UTC