Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ευρωεκλογές
  • [3] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [4] Συνέχιση βομβαρδισμών
  • [5] Πορεία Χρηματιστηρίου
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Προβλέψεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης, η μάχη των ευρωεκλογών, η συνέχιση των βομβαρδισμών και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ωρα μηδέν. Πυρετός διαβουλεύσεων σε Ελσίνκι- Βελιγράδι-Μόσχα. Τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη. Η λύση στα χέρια του Μιλόσεβιτς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αρπαγας σύζυγος Συμβούλου Επικρατείας. Καταπάτησε 2.500 καμένα στρέματα στην Πεντέλη. Διώκεται για 6 κακουργήματα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πρόβες ειρήνης με βόμβες. Τι έγινε τη νύχτα στο Βελιγράδι.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μετέωρες οι εξετάσεις της "Μεταρρύθμισης". Γνωμοδότηση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο σε πρόσφυγες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΙΧ: χωρίς τεκμήρια τα "μικρά" κυβικά. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού τεκμαρτής δαπάνης.

    Η ΑΥΓΗ: Διπλωματικός κλοιός στον Μιλόσεβιτς. Κλειδί η διακοπή των βομβαρδισμών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλη απάτη στη Σοφοκλέους. Πρωταγωνιστές ο οικονομικός σύμβουλος του Καραμανλή και ο γιός διορισμένου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο πόλεμος τελειώνει. Εμπιστευτική ενημέρωση-πρόβλεψη Σημίτη. Παζάρι Τσερνομίρντιν με Μιλόσεβιτς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μπράβο στον Σημίτη απο τους φονιάδες. Ο Αδόλφος Κλίντον επαινεί και το συνέταιρό του.

    ΕΘΝΟΣ: 8.000 διορισμοί φέτος στα σχολεία. 4.800 απο την επετηρίδα - 3.200 απο τους επιλαχόντες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Μαριέττα "Ατμομηχανή" στο τραίνο για την Ευρώπη. Ο Καραμανλής "έκοψε" τα καθιερωμένα ονόματα απο την Λίστα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αφαίμαξη 35 δις με τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ. Απο τη Δευτέρα το πογκρόμ της Τροχαίας με γερανούς και κλήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ειρήνη σε μια βδομάδα", δηλώνει το Πεντάγωνο. Ο Σιράκ το προβλέπει. Στη Μόσχα απόψε η απάντηση Μιλόσεβιτς.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Βούλιαξαν την Ολυμπιακή. Παταγώδης αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών. Ζημιές 8 δις έναντι πρόβλεψης κερδών 5 δις το '98.

    ΕΣΤΙΑ: Στροφή 180 μοιρών. Πλήρης υπαναχώρησις Αμερικανών και ΝΑΤΟ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γέφυρα για ειρήνευση. Στις πολύωρες συνομιλίες Μιλόσεβιτς -Τσερνομίρντιν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μαραθώνιος Μιλόσεβιτς-Τσερνομίρντιν. Διακρίνεται μια μικρή διέξοδος εκεί στο βορρά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στρατός 50.000 το σχέδιο ΗΠΑ-Ρωσίας για το Κόσοβο. Και 1.000 Ελληνες στη Δύναμη.

    ΝΙΚΗ: Η κρισιμότερη ώρα για την ειρήνη με βάση το σχέδιο συμφωνίας των "8".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντίσταση και ρήξη ο μονόδρομος του λαού. Συζήτηση στη βουλή για την ΕΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο κενό οι ελπίδες μετά τη μαραθώνια συνάντηση Μιλόσεβτις-Τσερνομίρντιν.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υποψία.... ειρήνης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε αφετηρία μαραθώνιου. Τη Δευτέρα θα αρχίσει νέος κύκλος συζητήσεων για την ειρήνευση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενα βήμα πριν το τέλος της κρίσης. Στο αποκορύφωμα οι διπλωματικές πρωτοβουλίες.

    [2] Ευρωεκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "άκρως διαυγής και αποκαλυπτική για την επιχειρηματολογία και το οπλοστάσιο των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών ήταν η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η διαπίστωση, η οποία προέκυψε ήταν τα διαφορετικά όπλα με τα οποία κατέρχονται οι δύο αντίπαλοι σε μια αναμέτρηση, η οποία κατά μεν τον Κ. Καραμανλή θα είναι δημοψήφισμα και πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, για δε τον Κ. Σημίτη η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "σε προεκλογικό μπαλκόνι μετέτρεψαν Σημίτης και Καραμανλής το βήμα της Βουλής κατά τη χθεσινή προ ημερισίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της χώρας στην ΕΕ προς άγραν ψήφων εν όψει των ευρωεκλογών. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασαν τη σιγουριά τους οτι θα είναι και οι δύο νικητές στις εκλογές της 13ης Ιουνίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της υποστηρίζει μεταξύ άλλων οτι "με παλαιοκομματικές τακτικές, με κραυγές και ψιθύρους, με υποσχέσεις και "θα" και, κυρίως, με αχαλίνωτη ρουσφετολογία, το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη των ευρωεκλογών. Οσο και αν όλα τα παραπάνω είναι καταδικασμένα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, οι προπαγανδιστές του Κινήματος τα θεωρούν ως "χρυσή συνταγή" και τα επαναφέρουν και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Δεν έχει άλλωστε ανανεωθεί το προπαγανδιστικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ και θα έλεγε κανείς οτι οι παλαιές αντιλήψεις όσο και αν θέλουν να δείχνουν οτι εκσυγχρονίστηκαν, το κρατούν δέσμιο της αντίληψης εκείνης που υποτιμά τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει οτι "η αγωνία της κυβέρνησης για τις επικείμενες εκλογές κυριάρχησε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ενώ ο Κ. Καραμανλής ακύρωσε την προσπάθεια του πρωθυπουγού να μετατρέψει την προγραμματισμένη προ ημερισίας διατάξεως συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της χώρας σε προεκλογικό απολογισμό".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "ως ο μόνος εγγυητής του αντιλαϊκού "μονόδρομου" της ΟΝΕ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε μια προεκλγικού χαρακτήρα ομιλία του, στην οποία αφιέρωσε λίγο μόνο χρόνο στην επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία σαν ο πόλεμος να μην τον αφορά και σαν να μην είανι η κυβένρησή του που έχει βάλει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή της για την έναρξη και συνέχιση αυτής της επιδρομής. Μάλιστα επιχείρησε να φορέσει και "φιλειρηνικό προσωπείο" και να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για τις ευθύνες του και την άμεση εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟϊκή επίθεση".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "θα μπορούσαν να βρίσκονται σε δύο απέναντι μπαλκόνια. Ακόμη και σε καφενείο, όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σχολιάζοντας την ομιλία Καραμανλή. Ηταν όμως στη Βουλή. Η πρώτη προεκλογική κατά μέτωπο αντιπαράθεση των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων έγινε χθές το βράδυ, με την ευκαιρία της συζήτησης που αφορούσε την πορεία της χώρας μας στην ΟΝΕ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "σε "κομματική επιστράτευση" καλούνται απο αυτό το Σαββατοκύριακο υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε μια γενική κινητοποίηση εν όψει των ευρωεκλογών. Η καθυστερημένη εξόρμηση του κομματικού μηχανισμού προβλημάτισε εντόνως ακόμη και τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος μέχρι στιγμής φέρει το μεγαλύτερο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ".

    [3] Διπλωματικές προσπάθειες

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "κομβικό σημείο για το μέλλον των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο αποτελούν οι σημερινές συνομιλίες στη Μόσχα ανάμεσα σε Αμερικανούς, Ρώσους και Φινλανδούς. Πληροφορίες αναφέρουν οτι και η Ουάσιγκτον επεξεργάζεται ένα ειρηνευτικό σχέδιο στη βάση της απόφασης της G8".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "η άτυπη "εκεχειρία" στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς ενίσχυσε το κλίμα αισιοδοξίας για ειρηνική διευθέτηση της χειρότερης κρίσης που έχουν ζήσει τα Βαλκάνια. Την ευκαιρία για την ειρήνη προσφέρουν οι συντονισμένες διπλωματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, στις οποίες δείχνει πως ανταποκρίνεται το Βελιγράδι και οι πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμού αξιωματούχου του Πενταγώνου που εκτιμά οτι η συμφωνία είναι πλέον θέμα ημερών".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει οτι "μετά απο δύο μήνες ανελέητων βομβαρδισμών, η αμερικανική ηγεσία είναι πλέον διατεθειμένη να υποχωρήση και να δεχθή τους συμβιβαστικούς όρους που απο εβδομάδες έχει προτείνει ο Ρώσος διαπραγματευτής Βίκτορ Τσερνομίρντιν. Το ερώτημα τώρα είναι εάν θα τις αποδεχθή ο Γιουιγκοσλάβος ηγέτης, ώστε η κρίσις που εκδινδύνευσε να διαταράξη την παγκόσμιο ισορροπία να οδεύση προς τελική διευθέτηση".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για αναζήτηση λύσης στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Μετά τις συζητήσεις στο Ελσίνκι μεταξύ των Στ. Τάμποτ, β. Τσερνομίρντιν και Μ. Αχτισάαρι, που πιστοποίησαν μια "κοινή βάση" χωρίς ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο Ρώσος ειδικός απεσταλμένος Β. Τσερνομίρντιν πήγε χθές στο Βελιγράδι, όπου είχε πολύωρες κρίσιμες διαβουλεύσεις με τον Σλ. Μιλόσεβιτς".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "θα εξακολουθήσουμε να φοράμε τους στόχους και μετά τον πόλεμο, δήλωσε ο Βόγια Ζανέτιτς, ο άνθρωπος που εφεύρε την εικόνα του ασπρόμαυρου στόχου και πρόσθεσε"... αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει για το ΝΑΤΟ σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες, αλλά για τους ανθρώπους της Γιουγκοσλαβίας δεν θα τελειώσει για χρόνια. Πριν απο τον πόλεμο ήμασταν εν δυνάμει στόχοι. Στη διάρκεια του πολέμου μερικοί απο εμάς έγιναν οι ίδιοι στόχοι".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "έπρεπε να προηγηθούν έξι εβδομάδες συνεχών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας Με τις τρομακτικές- καταστροφικές και φονικές - συνέπειες αλλά και την ερήμωση του Κοσόβου... Για αν συγκλίνει η "ομάδα των οκτώ" σε σχέδιο ειρήνευσης... και να ξεκινήσει εκ νέου η διπλωματική διαδικασία για πολιτική λύση... μετά τη βίαιη διακοπή της τον περασμένο Μάρτιο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) προσθέτει οτι "ως ταχυδρόμος της ειρήνης εξουσιοδοτήθηκε να επισκεφτεί το Βελιγράδι ο Ρώσος ειδικός απεσταλμένος Βίκτρο Τσερνομίρντιν, μετά την ιδιαίτερης σημασίας, όπως χαρακτηρίστηκε απ'όλες τις πλευρές, συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ στο Ελσίνκι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "κορυφώνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία, ενώ η προσοχή όλων στρέφεται στο Βελιγράδι, όπου ο Ρώσος ειδικός απεσταλμένος, Βίκτορ Τσερνομίρντιν "κομίζει" συμφωνία ειρήνης για το Κοσσυφοπέδιο και τερματισμό του πολέμου".

    [4] Συνέχιση βομβαρδισμών

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "τα... συγχαρητήρια των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, που συνεχίζουν τους ανηλεείς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, "κατάφερε" να αποσπάσει ο Κώστας Σημίτης, ενώ την ίδια ώρα κορυφώνονται οι διπλωματικές διαβουλεύσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, αν και τα "γεράκια" κρατούν πάντα στο τραπέζι τα σχέδια για χερσαία επέμβαση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "η εισβολή χερσαίων δυνάμεων στη Γιουγκσοαβία βρίσκεται στην ατζέντα του προέδρου Κλίντον, παρά σε εξέλιξη προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης. Το θέμα της εισβολής ήταν το αντικείμενο δίωρης σύσκεψης στο Λευκό Οίο σε επίεπδο αξιωματούχων του Συβμουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπο την προεδρία του κ. Σάντι Μπέργκερ. Σ'αυτήν καθορίστηκε σαφέστατα οτι τελικά μόνο η περίπτωση εισβολής είανι δυαντόν να βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην επιβολή των όρων του στο Σέρβο ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς".

    [5] Πορεία Χρηματιστηρίου

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "μια συνεδρίαση με ασυνήθιστα έντονες διακυμάνσιες που απαιτούσαν ψυχραιμία και γερά νεύρα, διεξήχθη χθές στη Σοφοκλέους. Πάντως, η αγορά έδειξε ισχυρή ανοδική δυναμική, καθώς οι ρευστοποιήσεις απορροφήθηκαν και ο Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο. Οι αναλυτές τονίζουν οτι ο Δείκτης έχει σχηματίσει ισχυρή βάση πάνω απο τις 4000 μονάδες και μετά το κλεισιμο των ανοικτών θέσεων απο πολλούς επενδυτές θα κινηθεί σήμερα ανοδικά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "έστω και αν κάποιοι θεωρούν υπερβολική την εκτίμηση αυτή, η αλήθεια είνα πως οι προσεχείς εκλογές θα κριθούν απο το... Χρηματιστήριο. Αυτό είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται ολόκληρη η Ελλάδα, οπότε, καλώς ή κακώς την πορεία της οδού Σοφοκλέους θα λάβει υπόψιν ο πολίτης πριν αποφασίσει για την ψήφο του. Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα δεκάρα δεν δίνουν οι Ελληνες και όποιος πιστεύει οτι θα κερδίσει την ψήφο τους λέγοντας ωραία λόγια για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και ούτω καθεξής, Ευρώπη είναι μακριά νυχτωμένοι. Μόνο για ΟΝΕ θέλουν ν'ακούν οι Ελληνες και αυτό όχι επειδή ξέρουν ποιά οφέλη θα αποκομίσει η χώρα, αλλά επειδή έχουν πειστεί πως άμα μπούμε στην ΟΝΕ, θα εκτιναχθεί το Χρηματιστήριο και θα τα κονομήσουν για τα καλά".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "το τρένο της μεγάλης φυγής των "αεριτζήδων" απεσόβησε... ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στη Σοφοκλέους. Η κραυγή "πούλα-πούλα" δονούσε χθές το πρωί τα κινητά τηλέφωνα και τους διαδρόμους του Χρηματιστήριου όταν άνοιξαν οι συναλλαγές του Χρηματιστηρίου (στις 10.45 ακριβώς) και ο γενικός Δείκτης ξεινώντας απο το +2,30% άρχισε να οδεύει ακάθεκτος προς το 3,5% δημιουργώντας προς στιγμήν νέο εκπληκτικό ρεκόρ 4.241 μονάδων. Στο σημείο αυτή - στην κορύφωση δηλαδή της ανόδου- οι γνωστές "γάτες " της Σοφοκλέους που σαλτάρουν στο τρένο όταν αυτό γυρίζει πίσω(όταν πέφτουν οι μετοχές ) και αποβιβάζονται στην επόμενη στάση, όταν παίρνει μπροστά το όχημα και ανεβαίνουν οι τιμές, αποχώρησαν θεαματικά όλοι μαζί"

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι προβλέψεις ξένων οργανισμών για το ελληνικό χρηματιστήριο, το νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση, το νομοσχέδιο για την ανάθεση των Ολυμπιακών έργων και η άνοδος του δολαρίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σκληρή μάχη για την ειρήνη - Με "συνοδεία" βομβών οι συνομιλίες στο Βελιγράδι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεγάλα κέρδη προβλέπει η Merrill Lynch - "Οδηγία" υπέρ της Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Δυσφορούν οι τράπεζες για το πλαφόν στα δάνεια - Φρένο στα κέρδη από καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανεπτυγμένη αγορά σύντομα η Σοφοκλέους - Θετικές κρίσεις ξένων οίκων για τις ελληνικές αξίες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Υψηλότερα επίπεδα "δοκιμάζει" ο δείκτης τιμών - Σταθεροποίηση με 87 limit up".

    [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Προβλέψεις

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Μεγάλες αποδόσεις προβλέπει η Merrill Lynch στο ελληνικό χρηματιστήριο. Σε έκθεση της επισημαίνει ότι στους 4,5 πρώτους μήνες του 1999 ο δείκτης αυξήθηκε κατά 37,5% (σε όρους δολαρίου) και προσθέτει ότι η Σοφοκλέους θα προσφέρει στους επενδυτές υψηλότερα κέρδη σε σύγκριση με τα περισσότερα ώριμα χρηματιστήρια".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 May 1999 - 7:37:42 UTC