Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-04-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/04/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επέμβαση ΝΑΤΟ
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Χρηματιστήριο Αθηνών - Μεγάλη πτώση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, οι επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο και τα ελληνοτουρκικά είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τους πόνεσε. "Ανθρωπισμό" για τους "ράμπο" ζητούν οι ΗΠΑ. Ρίξαμε και άλλο μαχητικό και δύο ελικόπτερα με 50 κομάντος, ανακοίνωσαν τη νύχτα οι Σέρβοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 7 πτώματα Αμερικανών στη Θεσσαλονίκη απο κατάρριψη ΝΑΤΟϊκού ελικοπτέρου στη Σερβία. Με άκρα μυστικότητα τα μετέφεραν σε κοντέινερ στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οι 19 πρώτοι νεκροί Αμερικανοί στη Θεσσαλονίκη. Τους θέρισαν οι Σέρβοι.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: ΝΑΤΟ το θύμα. Κρίσιμο το επόμενο τετραήμερο -κατέρρευσε η Σοφοκλέους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ισχυρά χτυπήματα σε Κλίντον και ΝΑΤΟ. Πρώτοι Αμερικανοί αιχμάλωτοι-Εσπασε το μέτωπο των Κοσοβάρων. Σολάνα: βρίσκουμε δυσκολίες.

    Η ΑΥΓΗ: Πλήγματα για το ΝΑΤΟ. Αδιέξοδη η στρατηγική κλιμάκωσης των βομβαρδισμών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κοράκια στη Σοφοκλέους άρπαξαν τζάμπα τις μετοχές του κοσμάκη..1,7 τρις στις τσέπες των ξένων κερδοσκόπων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θα χτυπήσουν Βελιγράδι. Τελευταίες πληροφορίες για την εξέλιξη του πολέμου. Απο ώρα σε ώρα βομβαρδισμοί χωρίς όρια: στόχος κτίρια στο κέντρο της πόλης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παρτιζάνοι συλλαμβάνουν Αμερικανούς. Ο τρόμος του πολέμου εισβάλλει στις ΗΠΑ. Στα χέρια των Σέρβων πολλοί πιλότοι και αξιωματικοί του ΝΑΤΟ.

    ΕΘΝΟΣ: Χαστούκια στο ΝΑΤΟ. Σόκ στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ για τους τρείς αιχμαλώτους. Η χειραψία που διέλυσε το άλλοθι του ΝΑΤΟ. Διαμαρτυρία απο 8 χώρες για το χτύπημα του Δούναβη. Ενωμένες οι Εκκλησίες απαιτούν σεβασμό στο Πάσχα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο... Τσογλάνα ζητεί όλο και περισσότερο αίμα. Μιλόσεβιτς- Ρουγκόβα τα βρίσκουν, αλλά ο Σολάνα συνεχίζει τις σφαγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ολοκαύτωμα στο Χρηματιστήριο. Ο Θεός του πολέμου κλυδωνίζει το ναό του Χρήματος. Μαζικές πωλήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανικός Κλίντον. Οι απανωτές αποτυχίες τον οδηγούν σε κλιμάκωση των επιχειρήσεων. Μιλόσεβιτς-Ρουγκόβα τα βρήκαν αλλά ο πλανητάρχης γκρεμίζει γέφυρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αιχμάλωτοι στο αδιέξοδο. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μετρούν αποτυχίες, επιμένουν στον πόλεμο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τα 3 σχέδια για τη χερσαία επέμβαση. Πιο κοντά απο ποτέ στη μετωπική σύγκρουση. Κλίντον προς Μιλόσεβιτς: "είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα".

    ΕΣΤΙΑ: Αργά θυμήθηκαν τις Συνθήκες. Αντιφατικές θέσεις των Αμερικανών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ΝΑΤΟ σε αδιέξοδο. Πληθαίνουν οι επιπλοκές και οι αντιδράσεις για την επιδρομή. Συνάντηση Ρουγκόβα με Μιλόσεβιτς-Σάλος για τους τρείς αιχμαλώτους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πόλεμος" κατά... πολέμου. Πολεμικό διάγγελμα Κλίντον ενώ τα 2/3 των Αμερικανών τάσσονται κατά της επέμβασης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα βρήκαν αλλά ο Κλίντον βομβαρδίζει. Απρόσμενη συμφωνία Μιλόσεβιτς-Ρουγκόβα. Επιασαν τρείς πεζοναύτες να κατασκοπεύουν.

    ΝΙΚΗ: 5 πλήγματα στο γόητρο των ΗΠΑ. Σε εξέλιξη η παρανοϊκή επέμβαση. Ο Ρουγκόβα "αναστήθηκε" και συμφωνεί με τον Μιλόσεβιτς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αρχίζει η εμπλοκή και χερσαίων δυνάμεων; Βασικός στόχος της ΝΑΤΟϊκής επέμβασης η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαύρη πρωτοβουλία. Μιλά στον "Α" ο πρόεδρος της Πίστεως Ι. Κωστόπουλος. Σόκ απο τη "βουτιά" των μετοχών στη Σοφοκλέους.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αιχμάλωτοι-πλήγμα για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μας αγγίζει η σερβική έφοδος στα Σκόπια. Νοτιότερα το κέντρο βάρους των πολεμικών επιχειρήσεων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αντίσταση με τραγούδια. Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

    [2] Επέμβαση ΝΑΤΟ

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η σύλληψη των τριών Αμερικανών πεζοναυτών στην περιοχή του Κουμάνοβο ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι πρόκειται να εποκολουθήσει μιας χερσαίας επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Οι Ευρωπαίοι επιτελείς αλλά και το αμερικανικό Πεντάγωνο όμως βρίσκονται στο στάδιο επιλογής των σεναρίων που θα υλοποιηθούν εάν και εφόσον δρομολογηθεί η 4η φάση των επιχειρήσεων".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "καίρια πλήγματα δέχθηκε χθές η στρατηγική των εντεινόμενων βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία που ακολουθούν ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και με τη σύλληψη των τριών Αμερικανών στρατιωτών απο τις σερβικές δυνάμεις. Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, το σχέδιο ανηλεών βομβαρδισμών είναι σε προφανές αδιέξοδο, αν και οι ΝΑΤΟϊκοί επιμένουν για το αντίθετο".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "εγκλωβισμένος στην πολιτική που αποφάσισε ν'ακολουθήσει στα Βαλκάνια παραμένει ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος, παρά την πρόταση του Πάπα, για τερματισμό των βομβαρδισμών κατά το Πάσχα, ανακοίνωσε οτι θα συνεχίσει τις επιθέσεις και καμία περιοχή της Γιουγκοσλαβίας δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "θύματα της ίδιας τους της αφροσύνης πέφτουν οι ΗΠΑ, οι οποίες επιμένουν στη συνέχιση της παρανοϊκής τους επέμβασης, παρά τα μεγάλα πλήγματα που δέχεται το γόητρό τους. Μετά την κατάρριψη του..αόρατου "Στέλθ", η Ουάσιγκτον βρίσκεται ενώπιον ενός ακόμη σοβαρότερου προβλήματος, όπως η αιχμαλωσία τριών Αμερικανών στρατιωτών απο τους Σέρβους, που σήμερα πρόκειται να δικαστοούν απο Στρατοδικείο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "παρά το γεγονός οτι ο ηγέτης των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου Ιμπρ. Ρουγκόβα ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, συμφωνώντας με τον Σλ. Μιλόσεβιτς περί πολιτικής λύσεως στο πρόβλημα, τόσο ο γγ της Συμμαχίας όσο και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντ. Μάϊκο με αντίστοιχες δηλώσεις τους επιμένουν στη σφαγή. Πέραν τούτου αποδεικνύεται το στυγνό πρόσωπο και οι ιταμοί στόχοι της "Νέας Τάξης" πίσω απο την οποία δεν ίσταται μόνο ο ελεινός Πλανητάρχης, αλλά και οι πάτρωνές του Σιωνιστές για ολόκληρη τη Βαλκανική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται οτι "αιχμάλωτοι δεν είναι μόνο οι τρείς Αμερικανοί στρατιώτες που συνέλαβαν οι Σέρβοι, αλλά και ο Μπίλ Κλίντον με το ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει οτι οι βάρβαροι βομβαρδισμοί του δεν κάμπτουν τους Σέρβους, ενώ ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς βρήκε χθές στήριγμα στον Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που του έδωσε κάποιες ελπίδες για διέξοδο".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προσπάθησε χθές να ανατρέψει το είς βάρος του κλίμα: συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, στο Βελιγράδι, με τον μετριοπαθή πολιτικό ηγέτη των αλβανοφώνων Ιμπραήμ Ρουγκόβα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η πολυπόθητη πολιτική επίλυση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου. Η συνάντηση όμως αγνοήθηκε απο τον πρόεδρο Κλίντον και στις 22.00 ήχησαν και πάλι οι σειρήνες συναγερμού στο Βελιγράδι. Τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη επέστρεφαν να βομβαρδίσουν για ένατη συνεχή νύχτα".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "τα "μαύρα κοράκια" μαζεύτηκαν πάνω απο το "βομβαρδισμένο" Χρηματιστήριο της Αθήνας και προσπαθούν οι... νεομαυραγορίτες να εκμεταλλευθούν τα λεφτά του κοσμάκη. Αλλοθι είναι οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις στη Σερβία και η έλλειψη ψυχραιμίας, κάτι που εκμεταλλεύονται και καλλιεργούν άριστα οι αετονύχηδες της Σοφοκλέους".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "τα θραύσματα απο τις εκρήξεις των βομβών στη Σερβία "χτύπησαν" και τη Σοφοκλέους. Ο πανικός των μικρομεσαίων επενδυτών προκάλεσε κατάρευση του Δείκτη που έχει χάσει πάνω απο 20% το τελευταίο τετραήμερο. Οι αναλυτές εκτιμούν οτι κρίσιμο παραμένει και το τετραήμερο που έρχεται, οπότε το ελληνικό Χρηματιστήριο θα κινηθεί στα τυφλά, λόγω της αργίας του Πάσχα των καθολικών το οποίο θα κρατήσει κλειστές τις διεθνείς χρηματαγορές αύριο και τη Δευτέρα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΜΗ υποστηρίζει οτι "συνθήκες πανικού επικράτησαν χθές στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς το επενδυτικό κοινό φοβάται οτι η γιουγκοσλαβική κρίση μπορεί να έχει διάρκεια και οι πολεμικές συγκρούσεις είναι πιθανόν να ενταθούν. Η εξέλιξη ανησυχεί την κυβέρνηση, η οποία τονίζει μέν οτι επί του παρόντος η οικονομία δεν υφίσταται αρνητικές σνέπειες απο τις συγκρούσεις αλλά το πολεμικό κλίμα δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι ήταν "μαύρη Πέμπτη χθές για τη Σοφοκλέους. Οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί και η πολεμική κρίση στην επριοχή έσπειραν τον πανικό στους επενδυτές και βύθισαν την αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απόλυτη πτώση κατά 7,55% κλείνοντας στις 3,121 μονάδες".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "στον πανικό των χιλιάδων μικροεπενδυτών, που κατέκλυσαν το τελευταίο τρίμηνο το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών απέδιδαν έγκυροι χρηματιστηριακοί και τραπεζικοί κύκλοι τη χθεσινή κάθετη πτώση κατά 7,55% των τιμών των μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 3.121,39 μονάδες μειωμένος κατά 254,98 σημεία, έναντι της προχθεσινής συνεδριάσεως".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "ο φόβος των επενδυτών για επέκταση των επιθέσεων προς τα ελληνικά σύνοερα, ο οποίος προκλήθηκε απο τις εξελίξεις στο μέτωπο του Κοσσυφοπεδίου τους οδήγησε στο να πωλήσουν το μεγαλύτερο αριθμό των μετοχών. Βέβαια όπως αναφέρουν και παράγοντες της αγοράς, οι επενδυτές, όταν καταλαμβάνονται απο πανικό πάντα χάνουν και θα πρέπει σε ιδιαίτερες στιγμές να επικρατεί η ψυχραιμία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει οτι "ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον των εξελίξεων στο Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να έχουν τα δύο ισχυρότατα πλήγματα που δέχθηκε χθές το ΝΑΤΟ. Η συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τον Κοσοβάρο μετριοπαθή ηγέτη Ιμραήμ Ρουγκόβα αλλάζει τις ισορροπίες και τα επιχειρήαμτα, ενώ η αιχμαλωσία Αμερικανών στρατιωτών προκαλεί εύλογη αναστάτωση στις ΗΠΑ. Η ίδια η επιχείρηση της Συμμαχίας συναντά δυσκολίες και είναι πλέον πιθανή η χρήση και χερσαίων δυνάμεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "ίσως αν οι βομβαρδισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, γινόντουσαν στο κέντρο της Αθήνας, οι Ελληνες "επενδυτές" να αντιδρούσαν πιο ψύχραιμα απ'ότι αντέδρασαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Και είναι γεγονός οτι η άγνοια και η απειρία που χαρακτηρίζει τους χιλίαδες νέους πελάτες της Σοφοκλέους, τους οδηγεί σε αδικαιολόγητο πανικό, ο οποίος συνοδεύεται και απο εντελώς αδικαιολόγητες και αψυχολόγητες πωλήσεις".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "οι παρενέργειες στην ελληνική οικονομία απο την παράταση του πολέμου στη Σερβία θα συζητηθούν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο που συγκαλείται υπο τηνπροεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς όλοι οι παράγοντες της κυβέρνησης που ασχολούνται με τα οικονομικά συγκλίνουν στην εκτίμηση οτι παράταση της κρίσης, που φέρεται το πιθανότερο να σημάνει κλονισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας και κυρίως της ελληνικής".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "την αλλαγή που σημειώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με την αντικατάσταση του Θεόδωρου Πάγκαλου απο τον Γιώργο Παπανδρέου και τις εκλογές στην Τουρκία θεωρεί ο πρόεδρος Μπίλ Κλίντον ως θετικές ενέργειες που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Σ. Ντεμιρέ θα έχει κατά πάσα πιθανότητα στις 24 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Θα είναι η πρώτη ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής μετά τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία και την υπόθεση Οτσαλάν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "να σπάσει τους "πάγους" που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν, ανέλαβε προφανώς σε συνεννόηση και για λογαριασμό της κυβέρνησης, ο Κ. Μητσοτάκης με συνέντευξή του στη "Μιλιέτ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "με τον "ωμό εκβιασμό" της άτυπης επιβολής εμπάργκο στην πώληση πολεμικού υλικού στη χώρα μας οι ΗΠΑ πιέζουν και εκβιάζουν την κυβέρνηση Σημίτη να ενδώσει στις τουρκικές αξιώσεις για μείωση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαιό πρώτον μειώνοντας σε 6 μίλια απο 10 που είναι σήμερα και 12 που έχουμε το δικαίωμα να έχουμε, τον εναέριο χώρο μας και δεύτερον συμφωνώντας στο σταδιακό αφοπλισμό των νησιών μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "υπέρ της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκάις με πρώτο βήμα μια συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, αμέσως μετά τις εκλογές στη γειτονική μας χώρα, τάσσεται ο Κ. Μητσοτάκης με συνέντευξη που παραχωρεί στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ". Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει οτι η χώρα μας πρέπει να είναι τοποθετημένη υπέρ του ευρωπαϊκόυ προσανατολισμού της Τουρκίας "και δεν έχει κανένα λόγο να εμποδίζει αυτή την πορεία".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μεγάλη πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο νέος κατάλογος του ΣΔΟΕ με επώνυμους φοροφυγάδες και η επικείμενη συγχώνευση Αlpha Τράπεζας Πίστεως-Ιονικής είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Κύμα φυγής και από Σοφοκλέους! υπό την πίεση των σεναρίων κινδυνολογίας''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Πόσο κινδυνεύει η Σοφοκλέους;.. Στ. Θωμαδάκης, Σπ. Κουνιάκης μιλούν στην "Η". ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Προσφυγικό κύμα" από επενδυτές της Σοφοκλέους-Ανησυχίες σήμερα για τα σύνορα των 3.000 μονάδων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Οι σοβαροί επενδυτές παρέμειναν ψύχραιμοι - Ομαλή η εικόνα στις αγορές πλην Σοφοκλέους. ''

    [6] Χρηματιστήριο Αθηνών - Μεγάλη πτώση

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Πανικός και αθρόες ρευστοποιήσεις τίτλων χαρακτήρισαν τη χθεσινή, μαύρη ημέρα του Χρηματιστηρίου, όπου ο γενικός δείκτης παρουσίασε μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις των τελευταίων χρόνων, κλείνοντας στις 3.121,39 μονάδες με απώλειες 7,54%. Η σκιά του πολέμου πάνω από τα Βαλκάνια είναι λογικό να μην αφήνει αδιάφορη τη Σοφοκλέους. ''

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 2 April 1999 - 8:15:31 UTC