Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επέμβαση ΝΑΤΟ
  • [3] Ιονική
  • [4] Ελληνοτουρκικά
  • [5] ΠΑΣΟΚ
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η επέμβαση στο Κόσοβο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πώληση της Ιονικής, η ελληνική οικονομία και τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βαράτε εδώ. Δέκα χιλιάδες εργάτες ζωντανή ασπίδα στο εργοστάσιο "ZASTAVA". "Αθήνα" ονομάστηκε το νέο αυτοκίνητο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οργισμένη Ελλάδα. Συναγερμός πολέμου. Συλλαλητήρια-διαδηλώσεις κατά των "πολιτισμένων κτηνών". Η Ελληνική Εκκλησία στην πρώτη γραμμή. Οι Σέρβοι χειροκροτούν την Ελλάδα και το "Ζάσταβα-Φλόριντα" γίνεται "Ζάσταβα-Αθήνα".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αιχμάλωτοι του Μιλόσεβιτς. Βρήκαν το μάστορά τους τα αμερικανάκια του Κλίντον.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ετοιμες για δράση οι χερσαίες δυνάμεις. Ποιοί και απο που θα εισβάλουν στη Σερβία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκτάκτως ο Σημίτης στις ΗΠΑ. Συνάντηση με Κλίντον και Ντεμιρέλ. Στο τραπέζι Αιγαίο-Κυπριακό-Βαλκάνια. Αφόρητες αμερικανικές πιέσεις στην Ελλάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Βαλκανική τραγωδία με βόμβες και πρόσφυγες. Οι βομβαρδισμοί δεν φέρνουν την ειρήνη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διάβημα Σημίτη στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πιέζει και ο Πριμακόφ. Σήμερα το πρωί φθάνει στον Μιλόσεβιτς. Αγριότεροι οι βομβαρδισμοί-άκαμπτοι οι Σέρβοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βιετνάμ. Πιέζουν την Ελλάδα για τη διέλευση... 80.000 στρατιωτών.

    ΕΘΝΟΣ: Πιόνια οι πρόσφυγες στα παιχνίδια της νέας τάξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η νύχτα βγάζει ηγούμενο και η αυγή Μητροπολίτη. "Αρχιεπίσκοπος" των Τραπεζών ο Γιάννης Κωστόπουλος. Σάλος απο τον Μ. Σάλλα για το ξάφνιασμα της "Μόργκαν".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυκλώσαμε την Ελλάδα. ΝΑΤΟ-Κλίντον αποθρασύνουν τους Τούρκους. Αναζητούν κερκόπορτες σε Αιγαίο-Βαλκάνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδειάζουν τους Σέρβους αλά Οτσαλάν. Το ΝΑΤΟ ισοπεδώνει τους Σέρβους και ο Σημίτης καταγγέλλει τα θύματα. Στέλνουν βοήθεια μόνο σε Σκόπια και Αλβανία για τους Κοσοβάρους. Αρνούνται την διπλωματική εκπροσώπηση του Βελιγραδίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ακροβασία στο χάος. Ζητάει πολιτική λύση, αλλά και τερματισμό των σερβικών επιχειρήσεων και επιστροφή στο Ραμπουγιέ. Σημίτης σε ασφυκτικό κλοιό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ διακηρύσσει: "πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας" και συμμορφώνεται κομψά..

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μεγάλος ξεριζωμός. Εκατομμύρια πρόσφυγες απειλούν τα Βαλκάνια. Αρχισε η μαζική εγκατάλειψη του Κοσσυφοπεδίου.

    ΕΣΤΙΑ: Αλλάζουν πολλά στον τραπεζικό χώρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κοσμογονία στις τράπεζας λόγω Ιονικής. Με την ισχυροποίηση του ιδιωτικού τομέα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ρώσικη ρουλέτα για το ΝΑΤΟ. Στο Βελιγράδι αναμένονται οι Πριμακόφ, Ιβανόφ, Σεργκέγιεφ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκατόμβη αμάχων απο τις βόμβες. Ρωσική μεσολάβηση με Πριμακόφ. Οι βομβαρδισμοί χτυπούν τώρα τη δραχμή και την οικονομία.

    ΝΙΚΗ: Αναζητείται λογική. Φρίκη και αποτροπιασμός στα Βαλκάνια. Συνεχίζονται τα καραβάνια χιλιάδων προσφύγων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγρυπνούμε όλοι απόψε έξω απο την αμερικανική πρεσβεία. Ολονύχτια διαμαρτυρία αρχίζει στις 8 το βράδυ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λαϊκό ξέσπασμα. Εκαναν πίσω οι ΗΠΑ για τη χερσαία επέμβαση. Ενα "μικρό Βερολίνο" στα σύνορα της Αλβανίας με το Κόσοβο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αλληλεγύη. Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις υπέρ των Σέρβων, κατά του ΝΑΤΟ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κίνηση ειρήνης. Ελληνική πρωτοβουλία για κοινή δράση με Ρώσους και Ουκρανούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οργή των Θεσσαλονικέων για Κλίντον. Μεγαλειώδες το χθεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

    [2] Επέμβαση ΝΑΤΟ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "καθώς οι πίεσεις και οι εκβιασμοί των ΗΠΑ για χωρίς επιφυλάξεις συμπαράταξη με το ΝΑΤΟ στη βάρβαρη επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επιχείρησε χθές να δείξει οτι συμμορφώνεται κρατώντας κάποιες αποστάσεις. Μίλησε ακροβατώντας για ανάγκη πολιτικής λύσης, αλλά ταυρόχρονα καταδίκασε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Σέρβων στο Κόσοβο και ζήτησε απο τον Μιλόσεβιτς να επιστρέψει στο πλαίσιο του Ραμπουγιέ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "οι συνεχιζόμενοι νατοϊκοί βομβαρδισμοί εκτός απο την εκατόμβη θυμάτων, προκαλούν πλέον καραβάνια προσφύγων που εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο, αναζητώντας ασφάλεια και αλληλεγγύη στις γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενώ άλλοι κατευθύνονται και στο Μαυροβούνιο. Η σύγχρονη βαλκανική τραγωδία που εκτυλίσσεται στο κατώλι μας φανερώνει το αδιέξοδο της στόχευσης των βομβαρδισμών και με τα δραματικά δεδομένα της αναγκάζει πολλούς να επανεξετάσουν τις εκτιμήσεις και τους σχεδιασμούς τους".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "την... κατοχή ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας και όχι μόνο του Κοσσυφοπεδίου απο τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ΗΠΑ με τους όρους που έθεσαν στη γνωστή "Συμφωνία" Ραμπουγιέ. Οι απεχθείς αυτοί όροι που έρχονται στο φώς τις τελευταίες μέρες απο πολλές πλευρές, είναι ολοφάνερο οτι μπήκαν στο "τραπέζι των διαπραγματεύσεων" για να οδηγήσουν σε πόλεμο ενάντι στη γειτονική χώρα, η κυβέρνηση της οποίας βέβαια δεν μπορούσε να εκχωρήσει την εθνική ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "στην εν εξελίξει ρωσική διπλωματική πρωτοβουλία εναποτίθενται οι ελπίδες για επικράτηση της λογικής και τερματισμό του παράλογου πολέμου που έχει ξεσπάσει στο Κοσσυφοπέδιο. Η επίσκεψη Πριμακόφ στο Βελιγράδι γίνεται πάντως υπο τη σκιά των ασταμάτητων ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και υπο το βάρος του δράματος των χιλιάδων προσφύγων που απεγνωσμένα προσπαθούν να απεγκλωβιστούν απο τα θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "η προσοχή της διενούς κοινής γνώμης είανι (και ) σήμερα στραμμένη στο Βελιγράδι, αυτή τη φορά με την προσοδοκία μιας "διπλωματικής βόμβας" η οποία θα μπορούσε να ανατρέψει το ζοφερό κλίμα των τελευταίων ημερών και να ανοίξει τον δρόμο στην ειρήνη. Φορέας αυτής της προσδοκίας ο ρώσος πρωθυπουργός κ. Γεβγκένι Πριμακόφ, ο οποίος συναντά εντός της ημέρας τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται οτι "σε απέραντο στρατόπεδο προσφύγων προσπαθούν να μετατρέψουν οι Αμερικανοί τα Βαλκάνια αδιαφορώντας για το δράμα δεκάδων -ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων - που έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να σωθούν απο τις "ειρηνευτικές βόμβες". Η συστηματική διασπορά ξεριζωμένων στην καρδιά της χερσονήσου του Αίμου δημιουργεί τη βάσιμη υποψία, πως οι επιτελείς της Ουάσιγκτον αξιοποιούν το δράμα των Κοσοβάρων (αύριο ίσως και άλλων εθνοτήτων) για να υποδαυλίσουν τα μειονοτικά προβλήαμτα στα Βαλκάνια να αποσταθεροποιήσουν τα κράτη της περιοχής και να εκβιάσουν τις πολιτικής ηγεσίας που θα φέρουν αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "στο όνομα της προστασίας των αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου χτυπούν τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά. Αλλά το "μέγα επίτευγμα" δεν είναι άλλο απο τα φοβερά πλήγματα-ακόμη και φονικά- εναντίον αυτών για τους οποίους υποτίθεται πως γίνονται. Και τα δεκάδες χιλιόμετρα με τα καραβάνια των προσφύγων που εγκαταλείπουν έντρομοι το Κόσοβο. Και όσοι είχαν προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης για τα οποία, άλλωστε, δεν χρειάζονταν ειδικές γνώσεις παρά μόνο κοινή λογική".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας περιμένουν οι Σέρβοι τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης Μιλόσεβιτς -Πριμακόφ κάτι που οφείλεται τόσο στην ενίσχυση του ηθικού τους μετά την κατάρριψη του Στέλθ όσο και στην ενεργοποίηση επιτέλους της διπλωματίας μετά απο έξι μέρες σφοδρών βομβαρδισμών του Βελιγραδίου αλλά και του Νότου της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου"

    [3] Ιονική

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "προ δεκαετίας, η ελληνική τραπεζική αγορά εμονοπωλείτο απο δύο κρατικές τράπεζες. Την Εθνική και την Εμπορική με συνολικό μερίδιο αγοράς άνω του 70%. Ομως η διαρκής ανάπτυξις των ιδιωτικών τραπεζών οι εκ μέρους τους εξαγορές μικρών κρατικών τραπεζών και ήδη η ιδιωτικοποίησις της Ιονικής αλλάζουν ριζικώς τους συσχετισμούς. Με την επί θύραις εξαγορά της Ιονικής απο την Αλφα Τράπεζα Πίστεως, το μερίδιο των υπο κρατικόν έλεγχο τραπεζών περιορίζεται σε 40% ως προς τις χορηγήσεις και σε 50% ως προς τις καταθέσεις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "παρά τις αντιδράσεις του ομίλου Πειραιώς η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας επικύρωσε χθές το απόγευμα, ως απολύτως νόμιμη και διαφανή την εξαγορά της Ιονικής απο την Τράπεζα Πίστεως και έθεσε έτσι σε νέα κίνηση την εγχώρια τραπεζική αγορά. Η προσφορά των 272 δις δρχ της Τράπεζας Πίστεως αναγνωρίσθηκε ως απολύτως καθαρά χωρίς παρενθέσεις, αφαιρέσεις ή προσθήκεες απερρίφθηκαν οι αιτιάσιες του ομίλου Πειραιώς, όπως και η αντιπροσφορά των 290 δις δρχ που προεβλήθη εκ των υστέρων και άπαντες πλέον προσμετρούν κέρδη και ζημίες. Η Εθνική Τράπεζα νιώθει να αποκτά πλέον έναν ισχυρό ανταγωνιστή, ικανό να διεκδικήσει ακόμη και των πρωτοκαθεδρία της".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "και τυπικά πλέον πέρασε χθές στν κατοχή της Αλφα Τράπεζας Πίστεως το 51% των μετοχών της Ιονικής τράπεζας. Και το αξιοσημείωτο είαν πως τούτο συνέβη πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οι οποίες είχε καθορίσει η JPMorgan που ως γνωστόν είχε αναλάβει την έκβαση του σχετικού διαγωνισμού. Επί τούτου κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδριάσεως της Εμπορικής Τράπεας (μητρική της Ιονικής) απεφασίσθη απο την πλειοψηφία των μετόχων της η εκχώρηση έναντι 272 δις δρχ της κυρίοτητας της περί ης ο λόγος τράπεζας. Τουτέστιν ο κ. Γιάννης Κωστόπουλςο απο χθές κατέστη "Αρχιεπίσκοπος" του τραπεζικού χώρου ενώ όλα προμήνυαν οτι η εφεξής πορεία της Ιονικής διαγράφεται επιτυχής".

    [4] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "η τουρκική μέγγενη σφίγγει γύρω απο την Ελλάδα. Το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας απειλεί μέσω των φερεφώνων του οτι θα πλήξει την αντιαεροποτική άμυνα των νησιών του Αιγαίου και παράλληλα, ενδεδυμένο τον ΝΑΤΟϊκό μανδύα, απαιτεί τη χρήση του ελλνικού εναέριου χώρου και ελληνικών εδαφών, για να προωθήσει στρατιωτικές δυνάμεις στα Βαλκάνια".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "στην προκλητική εμμονή της Αγκυρας για αφοπλισμό των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου απέδιδαν πηγές των υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ" περί "εγκλωβισμού" ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 απο ραντάρ της αντιαεροπορικής άμυνας στη Λήμνο τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου που είχε ως συνέπεια να προειδοποιήσει η Αγκυρα την Αθήνα οτι είναι πλέον "νόμιμο δικαίωμά της " να πλήττει στο εξής τους ελληνικούς στόχους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) προσθέτει οτι "οι χειρότεροι φόβοι σε σχέση με την επέκταση των πολεμικών συγκρούσεων κινδυνεύουν να επιβεβαιωθούν καθώς η Αγκυρα φαίνεται οτι εκμεταλλεύεται τη γενική αναταραχή για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σε διάβημά της προς την πρεσβεία μας απειλεί με επίθεση εναντίον των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων στο Αιγαίο με αφορμή ένα επεισόδιο στη Λήμνο στις αρχές Μαρτίου".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "συνάντηση Σημίτη-Ντεμιρέλ στην Ουάσιγκτον, παρουσία του Μπίλ Κλίντον, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ (23-25 Απριλίου) προετοιμάζουν οι Αμερικανοί επιδιώκοντας να ανοίξουν το δρόμο για επίλυση του Κυπριακού μέχρι τον Ιούλιο και εν συνεχεία αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με επίκεντρο την αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου".

    [5] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "απελπιστικά μόνος θα είναι στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης. Στις συνεδριάσεις θα επιρστοιχίζεται απο οκτώ επίδοξους αρχηγούς κ αι δύο στελέχη που σε κρίσιμεες εσωκομματικές στιγμές δεν θα ταχθούν στο πλευρό του, ενώ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής λόγω αξιώματος είναι αναγκασμένος να κρατά τις εύθραστες ισορροπίες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "η "νέα δομή" του ΠΑΣΟΚ αποτυπώθηκε με ενάργεια και στην ανάδειξη του νέου Εκτελεστικού Γραφείου αλλά και στο 25% που προτίμησε το "λευκό" για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην εκλογή γραμματέα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "ο Κ. Σημίτης "κλάδεψε" απο το ΕΓ τον Θ. Τσουκάτο τον επονομαζόμενο "στρατηγό" για τους άσπονδους φίλους του "Ρασπούτιν" του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Σημίτης αντιπρότεινε δευτεροκλασάτη θέση στον Θ. Τσουκάτο εκείνη του οργανωτικού γραμματέα, την οποία δεν απεδέχθη ο "στρατηγός" και έτσι παρέμεινε απλό μέλος της ΚΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "η αποστρατεία του "στρατηγού" της Χαριλάου Τρικούπη Θόδωρου Τσουκάτου είναι το κυρίαρχο θέμα της νέας σύνθεσης του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός θυσίασε τον πιο πολύτιμο στα κομαμτικά θέματα συνεργάτη του για να χωρέσει στο ΕΓ όλα σχεδόν τα προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος αλλά και για να ικανοποιήσει όλους εκείνους τους "εκσυγχρονιστές" που για αυστηρά προσωπικούς λόγους ζητούσαν "την κεφαλί επί πίνακι" του "στρατηγού".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "τελικά, καινούργιος γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος εξελέγη ο... συνήθης ύποπτος: η επανεκλογή του Κώστα Σκανδαλίδη στο καίριο αυτό "πόστο" του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με το αξιολογότατο ποστό 75,15% αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εκτίμησης που απολαμβάνει σε όλες μάλιστα της "πτέρυγες" του Κινήματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "απο την ομηρία ενός ΕΓ στο οποίο μετέχουν οκτώ επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον ο Κ. Σημίτης μετά τη χθεσινή εκλογή του ανώτατου κομματικού οργάνου η σύνθεση του οποίου καθιστά περισσότερο ευδιάκριτο απο ποτέ το "αναλώσιμο" της σημερινής ηγεσίας".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΕΞΠΡΕΣ: "ALPHA Πίστεως: Πήρε την Ιονική αυξάνει και τα κεφάλαια".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αύξηση 120 δις αποφασίζει η Alpha Πίστεως. Ικανοποίηση Παπαντωνίου για την Ιονική".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πώς ο Κωστόπουλος πήρε την παρτίδα απο τον Σάλλα. Ο όμιλος της Πειραιώς αμφισβητεί στα δικαστήρια τις διαδικασίες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεν καταθέτει τα όπλα η Πειραιώς για Ιονική, ενώ χθές βράδυ υπογράφηκε η μεταβίβαση στην Πίστεως".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Υπέρ... Πίστεως και Λάτση(;) η Ιονική. Η Εμπορική κατακύρωσε τον διαγωνισμό".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 30 March 1999 - 8:38:59 UTC