Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-02-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/02/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] Οτσαλάν
  • [5] Φορολογικό
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοδος 7,14%

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η υπόθεση Οτσαλάν, το φορολογικό, τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 17.000 δρχ αύξηση σε 200.000 συντάξεις. Τα παίρνουν αναδρομικά. Ποιοί δικαιούνται.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εξέγερση. Οργή για Γιαννόπουλο-Πάγκαλο. Κόμματα, φορείς και πολίτες κατά της κυβέρνησης. Νέες ύβρεις κατά των Ποντίων απο τον υπουργό Δικαιοσύνης. Βόμβες Ακη και άλλον στελεχών για Σημίτη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η διαθήκη των 5 ομήρων. Βίντεο-ντοκουμέντο στα χέρια της "Α". Σοκάρει η προσωπική τραγωδία τους, όπως την αφηγείται η γραμματέας του Κούρδου ηγέτη. Αποκαλύπτουν το σχέδιο προδοσίας του Οτσαλάν.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τα σημεία-κλειδιά της ανάκρισης. Οι ευθύνες για το φιάσκο δεν περιορίζονται στους ιδιώτες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διάδοχος ο Βενιζέλος. Τέθηκε επικεφαλής στην "κούρσα" των επιγόνων. Αλλαγές πολιτικής και προσώπων ζητάει "εδώ και τώρα" ο Ακης απ'τον Σημίτη. Ποιό είναι το σχέδιο αντεπίθεσης που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός.

    Η ΑΥΓΗ: Διέξοδος απο την κρίση με απλή αναλογική και διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Πρωτοβουλία του ΣΥΝ. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε χθές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στηρίζει Σημίτη η αγορά. Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η απογείωση του Χρηματιστηρίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι Πόντιοι δεν είναι προδότες. Ψεύτες και πλαστογράφους τους χαρακτήρισε η κυβέρνηση. Κήρυξαν τους Πόντιους πολίτες β'κατηγορίας.

    ΕΘΝΟΣ: Δραματικό SOS απο τον Ακη. Ενότητα στο κόμμα-ομοψυχία των πολιτικών αρχηγών. Είναι βαρύ το κλίμα. Ο ελληνικός λαός έχει συγκλονισθεί και οι Τούρκοι θα επιδιώξουν ένταση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγωνία για τον Ταγματάρχη, ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις σιωπούν. Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του απο το Ναϊρόμπι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραδώστε τον Σημίτη. Εδωσε όπλα στην Τουρκία για να πολεμήσει την Ελλάδα και τον αφήνουν στην καρέκλα του. Ιστορικές οι ευθύνες της κοινοβουλευικής ομάδος του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο έλεος των ΗΠΑ ο ταγματάρχης. Αδυνατεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ασφαλή επιστροφή. Εκλιπαρούν τώρα τον Μπέρνς για παρέμβαση. Ο πρόεδρος της Κένυας δεν βγήκε ούτε στο τηλέφωνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ωρες αγωνίας στο Ναϊρόμπι. Επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων "αλλά με ρίσκο". Επί τόπου ο Γ. Γραμματέας ΥΠΕΞ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εθνικό μέτωπο στήριξης της οικονομίας απο κυβέρνηση-ΝΔ-ΣΕΒ και επιχειρηματικό κόσμο. Εντυπωσιακή ομοφωνία για το μεγάλο στόχο της ΟΝΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Ο πρόεδρος απλώς ακούει. Και ο πρωθυπουργός υπεροπτικά κωφεύει.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι αγορές στηρίζουν την ΟΝΕ, ενισχύοντας παράλληλα, τον κ. Σημίτη σε μια κρίσιμη για την κυβέρνηση στιγμή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κέρδισε την εμπιστοσύνη των αγορών ο κ. Σημίτης. Με άνοδο 1,74% αντέδρασε το Χρηματιστήριο στην πρωθυπουργική διαβεβαίωση για σταθερή πορεία προς την ΟΝΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιχείρηση σωτηρίας για τους 4 του Ναϊρόμπι. Φόβοι απαγωγής ως την τελευταία στιγμή.

    ΝΙΚΗ: Εμπλοκή με Κένυα-Καλεντερίδη. Βοήθεια απο την ΕΕ ζητάει ο Κ. Σημίτης. Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση του Ναϊρόμπι. Δύσκολη η αποστολή στην Κένυα του γενικού γραμματέα του ΥΠΕξ, Παύλου Αποστολίδη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα στα Προπύλαια συλλαλητήριο-συναυλία-πορεία. Λαός και νεολαία δίνουν το αγωνιστικό τους "παρών" στις 5.30 μμ

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξεσηκώθηκαν οι Πόντιοι απο τις δηλώσεις Γιαννόπουλου. Μπαράζ διαμαρτυριών απο συλλόγους της Μακεδονίας και της Θράκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μποϊκοτάζ Τούρκων εναντίον Ελλάδας.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "την αταλάντευτη πορεία της χώρας προς τον εθνικό της στόχο, την ένταξη στην ΟΝΕ, ζητούν με δηλώσεις τους τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου. Οι παρεμβάσεις αυτές προσλαμβάνουν το χαρακτήρα ενός εθνικού μετώπου για την οικονομία, που αποτελεί ηχηρή απάντηση τόσο στην προφανή προσπάθεια της Αγκυρας να παρεμποδίσει με κάθε τρόπο την πορεία αυτή όσο και στις όποιες κινήσεις αποσταθεροποίησης της παρούσας κατάστασης λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "η "δίνη" στην οποία έχει παρασύρει την Ελλάδα η υπόθεση Οτσαλάν φαίνεται οτι δεν στάθηκε δυνατή να παρασύρει και το ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο έπειτα απο το παρά λίγο κράχ προχθές, χθές όχι μόνο κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες αλλά και να εκτοξευθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Ετσι, οι μικροεπενδυτές που στην προχθεσινή συνεδρίαση προχώρησαν ατάκτως σε αθρόες ρευστοποιήσεις ξαναγύρισαν στη Σοφοκλέους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "ψήφο εμπιστοσύνης στον Κώστα Σημίτη, στην κυβέρνηση και στην ικανότητα της Ελλάδος να επιτύχει την ένταξή της στην ΟΝΕ, έδωσε χθές η αγορά, σηματοδοτώντας την αντεπίθεση ενάντια στους μεμψίμοιρους και τους συνειδητούς καταστροφολόγους που οργίαζαν τις τελευταίες ημέρες, καλλιεργώντας κλίμα πανικού στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "ανακουφισμένες οι αγορές, απαλλαγμένες επί του παρόντος απο το φόβο πρόωρης ανατροπής της κυβέρνησης Σημίτη, μετέβαλαν χθές στάση και έδειξαν να πιστεύουν και να στηρίζουν την προοπτική ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι τιμές των μετοχών ανέκτησαν όλες τις απώλειες της χθεσινής ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 7,14% ενώ ανάλογες θετικές κινήσεις σημειώθηκαν στις αγορές ομολόγων και της δραχμής προσφέροντας βαθιά ανάσα τόσο στον κ. Σημίτη όσο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που είχε αρχίσει να ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "πόσο στενά είναι συνδεδεμένο το πολιτικό κλίμα με την πορεία του Χρηματιστηρίου φάνηκε - και δεν είναι η πρώτη φορά - πολύ καθαρά... προχθές μέν με τη "βουτιά" των μετοχών εν μέσω μιας έκρηξης φημών για πολιτικές εξελίξεις..χθές δε με την ανάκαμψη, όταν πλέον- και ήταν θέα ωρών- η φημολογία διαψεύσθηκε απο τα πράγματα. Και εκείνοι που - όπως συνήθως συμβαίνει- κατέβαλαν το τίμημα της αναταραχής".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι "στην υποστήριξη των αγορών ελπίζει η κυβέρνηση για να ανασυνταχθεί στην πορεία της προς την ΟΝΕ. Χθές το Χρηματιστήριο σημείωσε μεγάλη άνοδο που σε ορισμένο βαθμό αποδίδεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για αύξηση κεφαλαίου. Ο ΣΕΒ κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει αταλάντευτα την πολιτική για την ένταξη στην ΟΝΕ και να μην επηρεασθεί απο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τις ευρωεκλογές".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "επιφυλάξεις και φόβους σχετικά με την πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ διατυπώνει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Ο ΣΕΒ θεωρεί οτι οι προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι σε σωστή κατεύθυνση, ωστόσο αφήνει να διαφανούν οι φόβοι των βιομηχάνων σχετικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Οικονομία".

    [3] Οτσαλάν

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "παρά την αμερικανική απόρριψη του τουρκικού αιτήματος να συμπεριληφθή η Ελλάς στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, η Αγκυρα συνεχίζει να προκαλή με νέες "αποκαλύψεις" για την συνεργασία Ελλάδος - ΡΚΚ. Με την πολιτική της Αγκυρας, εν τω μεταξύ, σπεύδουν να ευθυγραμμισθούν και οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ανεκοίνωσαν χθές την αναστολή της λειτουργίας του Συνδέσμου Ελληνο-τουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "η υπόθεση απεμπλοκής της Ελλάδας απο την Κένυα εξελίσσεται σε νέα μεγαλύτερη εμπλοκή, καθώς η κυβέρνηση της Κένυας σκληραίνει στη στάση της - ο πρόεδρός της αρνείται τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Κ. Στεφανόπουλο-και δεν εγγυάται καθόλου την ασφαλή μεταφορά των τριών συνεργάτιδων του Οτσαλάν και του Ελληνα ταγματάρχη Σ. Καλεντερίδη, ενώ θεωρεί ανεπιθύμητη την παρουσία του Ελληνα πρεσβευτή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "η δεύτερη πράξη του δράματος του Ναϊρόμπι εξελίσσεται μέσα σ'ένα κλίμα αγωνίας, καθώς δεν φαίνεται να έχει διασφαλιστεί ακόμη η ασφαλής μεταφορά των τριών συνοδών του Οτσαλάν και του Ελληνα ταγματάρχη Σ. Καλεντερίδη, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ελληνική πρεσβεία. Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου δήλωσε χθές οτι η επιχείρηση "δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλής" και οτι γίνονται, πάντως, όλες οι απαραίτητες επαφές με την κυβέρνσηη της Κένυας αλλά και άλλες χώρες για τη διάσωση των τεσσάρων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "σε νέο θρίλερ εξελίσσεται η υπθεση της επιστροφής στην Ελλάδα των τριών συντρόφων του Α. Οτσαλάν και του ηρωικού ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να διασφαλίσει τη ζωή τους και ζητά τη βοήθεια του Αμερικανού πρεσβευτή, καθώς οι Κενυάτες φαίνονται ανένδοτοι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "εντονότατα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, καθώς η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποσείσει απο πάνω της τις ευθύνες επιχείρησε να τον εμπλέξει προσωπικά στην υπόθεση των τεσσάρων ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι, υπόθεση που έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των τεσσάρων".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "ο ισχυρισμός περί "ισχυρής Ελλάδας" θα μπορούσε να είναι το τελευταίο κενυατικό ανέκδοτο με βάση όσα έγιναν γνωστά χθές στην προσπάθεια της Αθήνας να φέρει απο το Ναϊρόμπι τον ταγματάρχη κ. Καλεντερίδη και τις τρείς συνοδούς του Οτσαλάν. Οι Αρχές της αφρικανικής χώρας όχι μόνο δεν εγγυώνται την ασφαλή μεταφορά τους, αλλά έθεσαν και τελεσίγραφο στην Ελλάδα να τους αποσύρει το αργότερο μέχρι σήμερα".

    [4] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι " δραματική έκκληση για να διασφασλιστούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, που θα συμβάλουν στην αλλαγή του πολιτικού κλίματος και θα εξασφαλίσουν μια συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το Συνέδριο, κάνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υπόθεση Οτσαλάν. Υψώνει τη σημαία μιας νέας ενότητας στο κυβερνών κόμμα και καλεί τον πρωθυπουργό να χειρίζεται τα εθνικά θέματα με αμετακίνητες αρχές τη διαφάνεια και τη συνεργασία τόσο με τους συναρμόδιους υπουργούς, όσο και με τους πολιτικούς αρχηγούς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "προς εκτόνωση βαίνει η ένταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση χαμήλωσε τους τόνους των επιθέσεών της και χθές στελέχη της δήλωσαν οτι δεν θα αμφισβητηθεί στο Συνέδριο η ηγεσία του Κ. Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, μετά απο αλλεπάλληλες συσκέψεις, αποφάσισαν να μη θέσουν θέμα ανατροπής του Κ. Σημίτη, αυτή την ώρα, μεταθέτοντας το χρόνο των εξελίξεων για μετά τις ευρωεκλογές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι "έντονοι φόβοι εκφράζονται πλέον στο εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο για το "χάσιμο του Συνεδρίου". Η προ μηνών ευφορία για περίπατο άνευ αντιπάλου έχει γίνει τώρα εφιάλτης γι ατον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του, καθώς ούτε η επικράτηση στο Συνεδρίο μπορεί να προεξοφληθεί ούτε, συφικά το αν θα υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα πλήν αυτής του κ. Σημίτη. Η αγωνία καθίσταται μεγαλύτερη αφού το Σαββατοκύριακο θα στηθούν κάλπες στο Κίνημα για την εκλογή των συνέδρων και όλες οι πληροφορίες μιλούν για θρίλερ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "ο Βενιζέλος τέθηκε επικεφαλής στην κούρσα διαδοχής του Σημίτη. Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες και ο πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να τις ελέγξει, συγκρότησε άτυπη "τρόϊκα" απο τον υπουργό Ανάπτυξης και τους Λαλιώτη και Παπαντωνίου. Οι άλλες πτέρυγες κάθε μέρα πυροδοτούν νέες εντάσεις. Χθές βράδυ ο Ακης Τσοχατζόπουλος μίλησε για έρευνα σχετικά με τις πολιτικές ευθύνες για τον Οτσαλάν, γεγονός που δίνει νέες διαστάσεις στην ενδοκυβερνητική διαμάχη".

    [5] Φορολογικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι " με εσωσυνδικαλιστικές τριβές και συγκρούσεις ξεκινάει ο περιβόητος διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας. Η ΑΔΕΔΥ προσέρχεται σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής της απο τις μετέπειτα συζητήσεις. Η ΓΣΕΕ με χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΕΣΑΚ, Αυτόνομη Παρέμβαση) δεν θα συμμετάσχει στο διάλογο "σικέ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι " ερήμην των εργαζομένων είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί τελικά ο πολυδιαφημισμένος απο την κυβέρνηση... κοινωνικός διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Την προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό σύστημα, αναμένεται να επισκιάσουν η απουσία της ΓΣΕΕ απο τις διαδικασίες του διαλόγου, καθώς επίσης και η στάση εργασίας που θα πραγματοποιεί απο την ώρα έναρξης της συνάντησης μέχρι τις 3 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σε φιέστα, χωρίς συνομιλητές, μετατρέπεται και τυπικά ο ψευδεπίγραφος "κοινωνικός διάλογος" για το φορολογικό. Καταγγέλλει και η ΓΣΕΕ τη στημένη διαδικασία κι έμεινε μόνη, υπέρμαχος των γελοίων διαδικασιών, η ΠΑΣΚΕ. Συγκέντρωση σήμερα στις 11.30 πμ έξω απο το Γενικό Λογιστήριο και τρίωρη παναθηναϊκή στάση εργασίας στο Δημόσιο".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η άνοδος τιμών κατά 7,14% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μείωση επιβαρύνσεων στα στεγαστικά δάνεια, η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Εργασίας - Xiosbank και η άνοδος του δολαρίου έναντι ευρώ και γιέν είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Η οικονομία δίνει στην κυβέρνηση "αναστολή" λόγω ΟΝΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλαγή τοπίου - Εκρηξη 7,14% στη Σοφοκλέους - Φθηναίνουν στεγαστικά και αγροτικά δάνεια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι τράπεζες αλλάζουν και πάλι το σκηνικό στην κεφαλαιαγορά - Σημαντικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επανέφεραν τις αγορές στους γνώριμους ρυθμούς με την καλλιέργεια σταθερής πορείας προς την ΟΝΕ και από τη ΝΔ".

    [7] Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοδος 7,14%

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Στην τροχία της ΟΝΕ ανέκαμψε χθες η Σοφοκλέους, μετά την εξάλειψη των φόβων περί πολιτικής αποσταθεροποίησης. Η ευθεία αντιστροφή κλίματος "ανάγκασε" χθες τον γενικό δείκτη τιμών να υπερκαλύψει τις απώλειες της προηγουμένης, κάνοντας άλμα 218,01 μονάδων ή 7,14% για να κλείσει στις 3.270,05 μονάδες, μετά απο συναλλαγές ύψους σχεδόν 119,1 δισ. δρχ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 25 February 1999 - 10:17:15 UTC