Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-12-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/12/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Πτώση επιτοκίων
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Δημοσκοπήσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Επιτόκια - Μειώσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η μείωση των επιτοκίων, οι νέες δημοσκοπήσεις και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Η τραγωδία της μοναξιάς. Δίπλα στο σπίτι του πρωθυπουργού. Πλούσιος τραπεζικός, 11 μήνες νεκρός στο Κολωνάκι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 54% θέλουν Αβραμόπουλο. Νέο γκάλοπ-σόκ. Οι περισσότεροι Ελληνες υπέρ νέων κομμάτων. 18,6% θέλουν Μητσοτάκη και 9,6% Μάνο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Πάγωμα μισθών έως το 2001. Στο κενό ο μύθος της ένταξης.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Και τρίτη δημοσκόπηση με άνετη νίκη της ΝΔ. ALCO και MRB: μη αναστρέψιμη η διαφορά. Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δάνεια: Τα νέα επιτόκια. Στεγαστικά-Καταναλωτικά: πόσο φθηνότερα γίνονται. Τι δόσεις σας συμφέρει να πληρώνετε.

    Η ΑΥΓΗ: Συλλαλητήριο μάθημα. Πάνω απο 20.000 μαθητές στην Αθήνα - Διαδηλώσεις σε 55 πόλεις. Ανεπίδεκτη μαθήσεως η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί την αγανάκτηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το σχολείο-εξεταστικό κέντρο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιχείρηση χάος απο ΝΔ-ΚΚΕ. Βουλιάζουν τη χώρα οι διατεταγμένες απο την αντιπολίτευση απεργίες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ανάλγητος ο Σημίτης μπροστά στη διάλυση της Παιδείας. Συγκρούσεις, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Αθήνα. Χαμός σε 46 πόλεις της Ελλάδος. Εκαψαν ομοιώματα του Αρσένη.

    ΕΘΝΟΣ: Δάνεια έκπληξη. Επιτόκια: απρόσμενα θεαματική η πτώση. Πέφτουν και δόσεις ΙΧ, κάρτες, καταναλωτικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κάτσε καλά Γεράσιμε", γιατί... Τα παιδία παίζει με... μολότωφ και πετρούλες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανοιξε ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο. Σκάνδαλο ΟΤΕ. Συγκεντρώνονται στοιχεία για εξεταστική επιτροπή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μαζεύει ο Αρσένης για τη Β'Λυκείου. Σε συμφωνία με Σημίτη κάνει πίσω για τις πανελλαδικές. Αρχίζει το ξήλωμα της "μεταρρύθμισης" μετά τις αντιδράσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολα για όλα. Ανυποχώρητοι δείχνουν κυβέρνηση και μαθητές. 44 οργισμένα ποτάμια. Σημίτης: ΝΔ και ΚΚΕ τους υποκινούν.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μετά τις γιορτές διορθωτικές κινήσεις απο τον Αρσένη. 25.000 μαθητές πολιόρκησαν χθές Αθήνα και 46 πόλεις. Αποκλιμάκωση της έντασης επιζητά η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Μετονομάζεται η οδός Σταδίου; Αλλάζει άρδην η λειτουργία της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πλειοδοτεί η Εθνική στην πτώση επιτοκίων. Επιβάλλει έντονο ανταγωνισμό με μειώσεις έως 3,5 μονάδες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μπαράζ μειώσεων στα επιτόκια. "Πράσινο φώς" απο την Τράπεζα της Ελλάδος. "Εργασίας και Eurobank άνοιξαν το "χορό".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψηφίζει ΟΧΙ έως το τέλος, το 60% των διαδηλωτών. Γκάλοπ της V. PRC για τα "ΝΕΑ"στη χθεσινή πορεία.

    ΝΙΚΗ: Επεσαν τα επιτόκια. Ικανοποίηση και αισιοδοξία στην αγορά. Μεγάλη μείωση απο τις εμπορικές τράπεζες με πρώτη την Εθνική. Αποτέλεσμα της πτώσης του πληθωρισμού, αλλά και των διεθνών εξελίξεων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νεανικό ποτάμι αντίστασης και ελπίδας. Συλλαλητήρια καταδίκης της "μεταρρύθμισης" σε 56 πόλεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "ΟΧΙ" προς Αρσένη απο τους μαθητές. Ογκώδη συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η άσπρη μέρα δεν... κράτησε!

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι ωφελημένοι απο τα επιτόκια. Η πτώση τους ενισχύει καταναλωτές και εταιρίες.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μούδιασε" το ΠΑΣΟΚ απο το προβάδισμα νίκης της ΝΔ. Ο λαός καταδικάζει με κάθε τρόπο το Σημίτη.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "ουδέν φώς στο τούνελ της Παιδείας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη. Οι μαθητές δείχνουν αποφασισμένοι να μη γυρίσουν στα θρανία της μεταρρύθμισης. Και η μετωπική σύγκρουση δείχνει αναπόφευκτη".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ στο σχόλιό της γράφει μεταξύ άλλων οτι "το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στο χώρο της εκπαίδευσης απεικονίστηκε χθές στο αναμφισβήτητα εντυπωσιακό σε εύρος και παλμό συλλαλητήριο των μαθητών στην Αθήνα και τις κινητοποιήσεις σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. Εκείνοι που κοντόθωρα σκεπτόμενοι εκτιμούσαν πως το "μπαλόνι" της μαθητικής εξέγερσης θα ξεφουσκώσει, διαψεύστηκαν. Παρά τις δηλώσεις πυγμής απο τον υπουργό Παιδείας και την πολιτική κάλυψη που -ορθώς - του παρέχει ο πρωθυπογός, είναι πλέον ευκρινές πως οδεύουμε σε ένα πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα του ξεσηκωμού των μαθητών. Αγνόησε τα δυναμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν χθές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 44 πόλεις. Στο κέντρο της πρωτεύουσας σημειώθηκαν συγκρούσεις, η Αστυνομία έριξε δαρκυγόνα και έγιναν συλλήψεις. Ωστόσο, ο Κ. Σημίτης παραμένει ανάλγητος μπροστά στη διάλυση της Παιδείας και δηλώνει οτι η μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί. Και στη Βουλή ισχυρίστηκε οτι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται απο τη ΝΔ και το ΚΚΕ".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "το έλεγαν σε σύνθημα στο προηγούμενο συλλαλητήριο και το έκαναν πράξη οι μαθητές. Εγιναν άλλοι τόσοι. Περισσότεροι απο 20.000 μαθητές μαζί με γονείς, εκπαιδυετικούς και φοιτητές κατέκλυσαν χθές το κέντρο της Αθήνας σε ένα απο τα μεγαλύτερα και μαχητικότερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών. Το αίτημα για απόσυρση του νόμου Αρσένη δεν ακούστηκε μόνο στην Αθήνα αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μαζικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε 55 πόλεις. Επισήμως η κυβέρνηση δεν λαμβάνει το μήνυμα των μαθητώνκαι επιμένει στη θέση της οτι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί όπως έχει προγραμματιστεί".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "τη συκοφάντηση των αγώνων της εκπαιευτικής κοινότητας και το προβοκάρισμά της επιχείρησε χτές το βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό απέδωσε τις κινητοποιήσεΙς στη συμμετοχή του ΚΚΕ και της ΝΔ. Ανήμερα των μεγάλων συκγλονιστικών συλλαλητηρίων που αγκάλισααν όλη την Ελλάδα, ο πρωθυπουγός αντί να απολογηθεί για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβένησης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της Κε του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ανέσυρε για μια ακόμα φορά απο τη ναφθαλίνη τις κραυγές περί συνοδοιπορίας, ισχυριζόμενος οτι το "ΚΚΕ ακολουθεί τη ΝΔ" στο αίτηαμ για την "κατάργηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "δύσκολες ώρες περνά η λεγόμενη "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" και ο -εάν όχι εμπνευστής της, ασφαλώς κύριος αυτουργός της - κ. Γερ. Αρσένης. Καταποντισμένος ο υπουργός παιδείας εξ αιτίας, τόσον των δυμσενών επιτώσεων της πολιτικής του στον εκπαιδευτικό κόσμο, όσον και της αδιαλλαξίας που επιδικνύει, στις τελευταίες θέσεις της κλίμακας των δημοσκοπήσεων μπορεί φυσικά να διακηρύσσει οτι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει δημοφιλής αλλά υφίστανται μεγάλες πιθανότητες απο κορυφάιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να καταντήσει σαν εκείνον τον παλαιότερο συνάδελφό του κ. Β. Κοντογιαννόπουλο που "πλήρωσε" τα δραματικά γεγονότα του 1991".

    [3] Πτώση επιτοκίων

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "νέα χαμηλότερα επιτόκια ισχύουν απο την ερχόμενη Δευτέρα σε τρείς τράπεζες: την Εθνική, τη Eurobank και την Εργασίας. Τη χθεσινή τους απόφαση θα ακολουθήσουν και άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Προσφέρονται δάνεια - έκπληξη. Τα στεγαστικά πέφτουν μέχρι και στο 7,5% ή και στο 5,5%, αν πρόκειται για ευρώ. Με την απλή γλώσσα του καταναλωτή αυτό σημαίνει, οτι ο υποψήφιος αγοραστής σπιτιού μπορεί να εξασφαλίσει στεγαστικό δάνειο, πληρώνοντας 9.573 δρχ το μήνα για κάθε εκατομμύριο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "ομοβροντία" μείωσης των επιτοκίων απο τις τράπεζες, χθές, μόλις δόθηκε το "πράσινο φώς" απο την Τράπεζα της Ελλάδας που προχώρησε σε "γενναία" μείωση του επιτοκίου στη διατραπεζική αγορά. Τρείς τράπεζες ανακοίνωσαν νέα επιτόκια και έως το τέλος της εβδομάδας έπονται και άλλες. Κερδίζουν σημαντικά όσοι θέλουν στεγαστικό και καταναλωτικό δάνειο ή έχουν πιστωτική κάρτα. Επωφελούνται και οι παλιοί δανειολήπτες".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "το τυπικό πλέον έναυσμα, που ανέμεναν οι εμπορικές τράπεζες για να προβούν σε μειώσεις των επιτοκίων δόθηκε χθές την μεσημβρία απο την Τράπεζα της Ελλάδος, όταν ανεκοίνωσε, οτι μείωνε το βασικό παρεμβατικό επιτόκιό της κατά 0,50%. Την σκυτάλη παρέλαβε η Εθνική Τράπεζα και ηκολούθησε η Εργασίας και η Eurobank. "

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι μειώσεις επιτοκίων των εμπορικών τραπεζών μετά το σήμα που έδσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε ρόλο οδηγού της τραπεζικής αγοράς, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε μειώσεις επιτοκίων μέχρι 3,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συνθήκες στην τραπεζική αγορά, πιεστικότατες για τις υπόλοιπες τράπεζες. Εντυπωσιακή ήταν η μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και εκείνων της καταναλωτικής πίστης".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "φθηνότερα μέχρι και 3,5% θα είναι απο τη Δευτέρα τα δάνεια, καθώς οι εμπορικές τράπεζες προχωρούν σε νέο γύρο μείωσης των επιτοκίων, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να μειώσει χθές το παρεμβατικό επιτόκιο. Η απόφαση του Συμβουλίου Νοισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, να μειώσει το παρεμβατικό επιτόκιο απο 12,75% στο 12,25% δηλαδή κατά 0,50%, οδήγησε τις εμπορικές τράπεζες σε νέα μείωση των επιτοκίων, τόσο των καταθέσεων όσο και των χορηγήσεων".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "απο χθές άρχισε η σημαντική πτώση των επιτοκίων των εμπορικών τραπεζών, ύστερα απο την αναμενόμενη μείωση των βασικών επιτοκίων της Τράπεζας της Ελλάδος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "σε εντυπωσιακές μειώσεις των επιτοκίων προχώρησαν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Εργασίας μετά την πρώτη του επιτοκίου παρέμβασης της Τράπεζας της Ελλάδος στη διατραπεζική αγορά κατά μισή μονάδα. Η Εθνική μειώνει τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, τα πρώτα έως και 3,5 μονάδες και τα δεύτερα κατά 0,25%".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "η αμεριακνική πρωτοβουλία για το Κυπριακό παίρνει "σάρκα και οστά" σήμερα με την επίσκεψη του ειδικού συντονιστή Τόμας Μίλερ, το απόγευμα, στη Λευκωσία. Ελλάδα και Κύπρος περιμένουν προτάσεις και ιδέες οι οποίες να συγκλίνουν στη διατυπωμένη άποψη για αποστρατιωτικοποίηση της Μεγαλονήσου, που είναι και ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας για την εγκατάσταση των S-300"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) αναφέρει οτι "το θέμα του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε χθές ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης λίγον πριν την αναχώρησή του για τη Βιέννη, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνάντηση των ηγετών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην ΕΕ. Στο μεταξύ 24ωρη επίσκεψη στη Μεγαλόνησο πραγματοποιεί σήμερα ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "νέες διαστάσεις στην υπόθεση της εγκατάστασης των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 δημιούργησε η έντονη διαμαρτυρία της Ρωσίας για την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα. Με διπλωματικές παραστάσεις αντέδρασε η Μόσχα στις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία Κένεθ Μπρίλ, για την προέλευση του σεναρίου που προβλέπει "πιθανή " εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη".

    [5] Δημοσκοπήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "θετικά βλέπει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κομμάτων σε ποσοστό 38% όπως έδειξε χθές στο δεύτερο μέρος της η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία MRB, σε δείγμα 2.000 ατόμων άνων των 18 χρόνων, απο 22 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου. Το γεγονός αυτό έρχεται να συνδεθεί και να τεκμηριώσει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό που εμφανίζουν οι αναποφάσιστοι και είανι περίπου στα ίδια επίπεδα (26,4%).

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "τη δυναμική της Νδ και του Κώστα Καραμανλή προς την κυβέρνητική αυτοδυναμία, σε μια πορεία ήττας του ΠΑΣΟΚ μη αναστρέψιμη, πρόκειται να επιβεβαιώσει το πανελλήνιο γκάλοπ της εταιρίας ΑΛΚΟ. Το γκάλοπ αυτό, που έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 2.000 ατόμων ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. "Επικυρώνει" δε τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα των δύο προηγούμενων δημοσκοπήσεων που έγιανν απο τις εταιρίες METRON ANALYSIS και MRB".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "η έντονη αναταραχή που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και το γεγονός οτι η μάχη χαρακωμάτων στην κορυφή έχει μεταφερθεί και στη βάση του κυβερνώντος κόμματος είναι τα δύο στοιχεία που αποτυπώνονται στο δεύτερο μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης που παρουσίασε χθές το MEGA. "

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "διπλής ανάγνωσης είναι η δημοσκόπηση της MRB και σ'αυτή την πραγματικότητα στηρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη και δεν τα έχουν βάψει μαύρα. Η μεγάλη αντιφατικότητα που παρατηρείται μεταξύ της πρόθεσης ψήφου, όπου η ΝΔ προηγείται κατά 6,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ και της πεποίθησης των ερωτηθέντων για το οποίος μπορεί να χειρισθεί καλύτερα προβλήαμτα της χώρας, όπου προηγείται σταθερά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που δημιουργεί κάποια αισθήματα αισιοδοξίας στο κυβερνητικό κόμμα".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι μειώσεις των επιτοκίων από την ΤτΕ και τις εμπορικές τράπεζες, η αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού στο εντεκάμηνο, το μεγάλο ενδιαφέρον για εισαγωγή επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο και οι αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη στην Αθήνα είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Σύνθημα για σημαντική μείωση επιτοκίων έδωσε η ΤτΕ - Ενισχύεται η ανοδική τάση της οικονομίας, λίγο πριν την ΟΝΕ".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Χιονοστιβάδα επιτοκίων ενω η αγορά χαρακτηρίζει καλή, αλλά ανεπαρκή, τη χθεσινή μείωση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχίζει άγριος πόλεμος επιτοκίων - Επί θύραις μέτρα ελέγχου της καταναλωτικής πίστης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από την Εθνική Τράπεζα - Στα τέσσερα σπάει η μετοχή μετά την εντυπωσιακή μείωση των επιτοκίων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φθηνότερα τραπεζικά προϊόντα γεννά η μείωση των επιτοκίων - Νέα δάνεια για στέγη και επιχειρήσεις".

    [7] Επιτόκια - Μειώσεις

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Αρχισε ο πόλεμος των επιτοκίων. Το σήμα έδωσε η ΤτΕ με την μείωση των τριών παρεμβατικών της επιτοκίων. Αμέσως έσπευσε η Εθνική να μειώσει μέχρι 3,5 μονάδες τα καταναλωτικά και μέχρι 7,5% το σταθερό επιτόκιο των στεγαστικών δανείων. Ακολούθησαν με μειώσεις επιτοκίων η Εργασίας και η Eurobank".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 10 December 1998 - 8:37:29 UTC