Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-10-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/10/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Ιερά Σύνοδος
  • [4] Οικονομική πολιτική
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Διεθνή Χρηματιστήρια - ΗΠΑ - Επιτόκια

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Ο προϋπολογισμός του 1999 και η οικονομική πολιτική, ο β' γύρος των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και η Ιερά Σύνοδος για τα οικονομικά της Εκκλησίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ντροπή. Εκλεισαν τα υπουργεία και περιοδεύουν για "κουκιά". Και δεν βρίσκεται μέσο μεταφοράς άρρωστου παιδιού απο το Καστελλόριζο, που κατέφυγε στην Τουρκία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φθηνά αυτοκίνητα. Απο 200.000 έως 1.300.000 δρχ οι μειώσεις. Προεκλογικό πυροτέχνημα ή ανάγκη συγκράτησης του πληθωρισμού;

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Παιδική πορνεία στην Αθήνα και με πελάτες αστυνομικούς. 15χρονο θύμα αποκάλυψε το κύκλωμα, αλλά η ΕΛΑΣ ολιγώρησε.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Υπόσχονται... ελαφρύνσεις με σκληρό προϋπολογισμό. Στο κενό τα "φιλολαϊκά" πυροτεχνήματα του Μαξίμου. Πανικός για την έκταση της ήττας την Κυριακή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι κρίσιμοι δήμοι και νομαρχίες. Πού θα δοθούν οι μεγάλες μάχες. Οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ αρνούνται να υποκύψουν. Η Χαρ. Τρικούπη χάνει το παιχνίδι του β'γύρου.

    Η ΑΥΓΗ: Σε δύο γύρους και ο.. προϋπολογισμός. Μετά τις εκλογές θα λυθούν οι διαφωνίες μεταξύ των υπουργών για τους φόρους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πέφτουν οι τιμές στα τρόφιμα. Μειώσεις μέχρι 33% προκαλεί η συμφωνία Βάσως-Βιομηχάνων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να γλυτώσουν τη συντριβή.

    ΕΘΝΟΣ: Κλείνουν οι συμφωνίες. Ποιός στηρίζει ποιόν στην αποφασιστική μάχη. Ολονύχτια παζάρια σ'όλη τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λάβατε-φάγατε και τώρα.. χωνέψτε και ξεχάστε. Με αυτοσεβαβσμό και "συγχώρεση" έκλεισαν την υπόθεση του παγκαρίου οι Αγιοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χαρίζουν δις για να μην ελεγχθούν και για να εξυπηρετήσουν φίλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ντέρμπι σε 19 νομούς. Που είναι πιο κοντά στη νίκη τα κόμματα. Που μπορεί να γίνουν εκπλήξεις. 227 ανεξάρτητοι υποψήφιοι κρίνουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στους δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τράμπες και δολώματα. Η ΝΔ παζαρεύει με ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ ανοίγεται στους "αντάρτες".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οι τελικές αποφάσεις για την οικονομική πολιτική. Σήμερα οριστικοποιείται ο πιο κρίσιμος προϋπολογισμός προς την ΟΝΕ. Ποιές μειώσεις φόρων-έκτακτα μέτρα επέλεξε η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Αυξάνεται η φορολογία. Πρωτοφανές τέχνασμα με τον πληθωρισμό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυσβάστακτη πίεση δέχεται ο κ. Σημίτης. Οι εκλογές ανατρέπουν τις ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πάγωμα τιμών συμφώνησαν Βάσω και 30 επιχειρήσεις. Μηδενικές αυξήσεις σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ισορροπία δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΝΙΚΗ: Φαγωμάρα στην Αριστερά για τις τοπικές συμμαχίες με τη ΝΔ. Μήλον της Εριδος και ο Δήμος Καισαριανής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή υποστήριξη στους αγωνιστικούς συνδυασμούς. Ολοι στη μάχη του β'γύρου σε 85 δήμους και 1 νομαρχία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Πάμε ενωμένοι στη μάχη της Κυριακής". Ακης Τσοχατζόπουλος στον "Α".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ψήφισαν πρόσωπα σε όλη την περιφέρεια (στις εκλογές)

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εμπαίζουν τη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη σύμβαση για το μετρό, παρά μόνο άτυπες συζητήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κερδίζει τη μάχη το δίδυμο της νίκης, ενώ επιχειρείται παραπλάνηση του λαού.

    [2] Εκλογές

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "διαφορετικές μεθόδους επιλέγουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να κερδίσουν νομαρχίες και δήμους στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Το κυβερνών κόμμα κάνει συνεχή ανοίγματα προς τους "αντάρτες" υποψηφίους του και ήδη πολλοί έχουν δηλώσει οτι θα στηρίξουν τους επίσημους υποψηφίους. Η ΝΔ επιδικώνει τη στήριξη του ΚΚΕ για να εκλέξει δικούς της δημάχους και νομάρχες (πχ Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία κα)".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "εκατέρωθεν "πυρά" για συνεργασία με τη ΝΔ δημιουργούν σκηνικό μεγάλης έντασης ανάμεσα στα δύο κόμματα της Αριστεράς. ΚΚΕ και ΣΥΝ αλληλοκατηγορούνται δημοσίως και δίνουν παραμονές της επαναληπτικής αναμέτρησης, τη δική τους μάχη".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "το μόνο που συζητείται στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη απο την περασμένη Δευτέρα είναι πως θα κερδηθεί η σαφής πλειοψηφία στις νομαρχίες και οι μισοί δήμοι της χώρας. Κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του για τη συνέχεια και ειδικότερα για το πώς θα αντιδράσει η μια ή η άλλη πλευρά. Δεν είανι τυχαίο εξάλλου, οτι πολλά στελέχης της λεγόμενης, εσωκομματικής αντιπολίτευσης "έχουν να πούν πολλά" μετά τον δεύτερο γύρο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "η εμφανής προσπάθεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοτνος να περιορίσει τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να αποκρουσθούν απο τη Δευτέρα οι όποιες πολιτικές αντιδράσεις και να συνεχισθεί απρόσκοπτα το κυβερνητικό έργο, προκαλεί την έντονη αντίδραση στελεχών και δή αυτών της ιστορικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, επιμένουν και καλούν τον πρωθυπουργό να μεταβάλει στάση, να έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσίασε το κυβερνών κόμμα στην παρούσα εκλογική μάχη και να μην κρυφτεί πίσω απο ρετουσαρισμένες αναλύσεις, που θέλουν τη φθορά φυσιολογική".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς βρισκόμαστε μόλις 48 ώρες πριν απο το β'γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Το βάρος πέφτει σε 19 νομαρχίες όπου "όλα παίζονται", σύμφωνα με τα στοιχεία και τους υπολογισμούς των δύο κομμάτων. Στους δήμους σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι ανεξάρτητοι και οι "αντάρτες".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "σε δέκα μεγάλους δήμους και τριάντα νομαρχίες θα δοθεί μεθαύριο η κρίσιμη μάχη του β'γύρου των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, μετά την αποτυχία της πρώτης Κυριακής, αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο της συντριβής, αφού τα κόμματα της Αριστεράς αρνούνται να αποτελέσουν δεκανίκι του. Ενώ οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται απο τη Νέα Δημοκρατία στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, στο Δήμο Πειραιά και στη Νομαρχία και το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πλειονότητα των υπολοίπων περιφερειών προηγούνται σταθερά".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, κορυφώνονται οι διεργασίες με πρωταγωνιστές κομματικές οργανώσεις, τοπικούς συνδυασμούς και στελέχη. Οι συμφωνίες κλείνονται μετά απο ολονύχτια εξαντλητικά παζάρια. Πονοκέφαλο για τα κομματικά επιτελεία αποτελούν κινήσεις "εκτός γραμμής" για την υποστήριξη υποψηφίων που βρίσκονται έξω απο τη σφαίρα επιλογής των πολιτικών ηγεσιών".

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "με ακατάσχετη υποσχεσιολογία και παροχολογία προσπαθεί η κυβέρνηση να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και να τους κατευθύνει προς υπερψήφιση των δικών της υποψηφίων την προσεχή Κυριακή. Ο πανικός του Μαξίμου και των υπουργών για την αναπότρεπτη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, τους αναγκάζει να φέρουν τα εκλογικά μας ήθη πολλές δεκαετίες πίσω, στις φαιδρές εποχές των λαγών με τα πετραχήλια".

    [3] Ιερά Σύνοδος

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "με συνοπτικές διαδικασίες και διπλωματικές κινήσεις της ύστατης στιγμής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, εφαρμόζοντας τακτικές του αειμνήστου προκατόχου του Σεραφείμ, έκλεισε το "καρκίνωμα" που ακούει στο όνομα "οικονομικές ατασθαλίες".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι"κατά το κοινώς λεγόμενο "κουκούλωμα" στο μέγα σκάνδαλο με τα οικονομικά της Εκκλησίας.. Και όσα ο Προκαθήμενός της είχε περί του αντιθέτου διακηρύξει.. Διεγράφησαν με την μονοκονδυλία της "συγγνώμης για την αμέλεια". Οπως ακριβώς ο ίδιος-επιλήσμων των υποσχέσεών του- απαίτησε. Και το χριστεπώνυμον πλήρωμα που επί μήνες παρακολουθεί ανακρίσεις και ογκώδη πορίσματα... Θα πρέπει ν'αρκεσθεί στην ιδιότυπη "κάθαρση" με τη χθεσινή απόφαση της Ιεραρχίας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "με μια απόφαση που ικανοποίησε αμφότερες τις πλευρές, κατήγορους και κατηγορούμενους για διαφορετικούς όμως λόγους, τα μέλη της Ιεραρχίας έδωσαν τέλος σε ένα θέαμ που έπληξε το κύρος της Εκκλησίας. Μετα'απο δύο χρόνια εσωτειρκών κλυδωνισμών, κατηγοριών, διασυρμών, αλληλομειώσεων βρέθηκε η χρυσή τομή μέσα σε κλίμα αμοιβαίας αλληλοσυγχώρησης και συναντίληψης των αρχιερέων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "ένα "συγγνώμη" ήρκεσε, χθές, για την Ιεραρχία ώστε να διαγραφούν όλες οι "παρατυπίες" που διεπράχθησαν σε ο, τι έχει να κάνει με την κακοδιαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας και να λάβει τέλος η γνωστή υπόθεση του "ιερού χρήματος". Η απόφαση ελήφθη με ευθύνη των Ιεραρχών οι οποίοι έκειναν σκόπιμο οτι το σωστό και ωφέλιμο για την ενότητα της Εκκλησίας είναι να κυριαρχήσει το συναίσθημα της επιείκιας και όχι της τιμωρίας προς τους αδελφούς Αρχιερείς που φέρονται υπεύθυνοι για πράξεις παραλείψεως και ολιγωρίας επί όσων προέκυψαν στις οικονομικές υπηρεσίες του Παγκαρίου, κατά την Σεραφειμική περίοδο".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "σε μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος αλλά και μη αναμενόμενη απόφαση, κατέληξε χθές η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας για την κατανομή ευθυνών για τις περίφημες "ατασθαλίες" στον χώρο της Εκκλησίας. Οι μητροπολίτες Καισαριανής, Χίου, Ηλείας, Θηβών και Μαντινείας που ήταν μέλη της Διοιουλύσας Επιτροπής για τα οικονομικά αποδέχθηκαν τα λάθη τους, ζήτησαν συγγνώμη και η υπόθεση... έκλεισε".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "το εκκλησιαστικό συναίσθημα και κατ'επέκταση άτυπο δίκαιο, κυριαάρχησε τελικά στην ψυχή των Ιεραρχών, οι οποίοι έδωσαν άφεση αμαρτιών στους πέντε μητροπολίτες που υπέδειξε ως υπεύθυους για την κακοδιαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατά την περίοδο 1989-1996, η Επιτροπή Ελέγχου για τα οικονομικά.. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών, ζήτησε να προασπιστεί η ενότητα και η αδελφοσύνη μεταξύ Αρχιερέων και να σταματήσει ο διασυρμός της Εκκλησίας εδώ".

    [4] Οικονομική πολιτική

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού και τη φορολογική πολιτική που προτείνεται να εφαρμοστεί το 1999 για να βρεθεί ο πληθωρισμός στο 2% στο τέλος του έτους, θα παρουσιάσει σήμεαρ στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου ο νέος προϋπολογισμός δεν θα προβλέεπι την επιβολή νέων φόρων αλλά ούτε και φορολογικές ελαφρύνσεις".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "νέες... "συμφωνίες κυρίων", ανακοίνωσε για το 1999 η κυβέρνηση. Το ξεχωριστό αυτής της συμφωνίας, που αφορά και πάλι μουστάρδες, μαγιονέζες, απορρυπαντικά και κρεμοσαμπουάν μαλλιών, ανακοίνωσε η Β. Παπανδρέου προφανώς σε μια προσπάθεια να κερδίσει προεκλογικά πόντους, στο παιχνίδι εντυπώσεων, περί δήθεν διαφορετικών αντιλήψεων για την οικονομική πολιτική".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "για μετά τον κρίσιμο δεύτερο γύρο της Κυριακής μεταθέτει ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό, που είχαν τροφοδοτήσει ιδιότυπη "προεκλογική" αντιπαράθεση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, εν όψει και της φημολογούμενης επίσπευσης του ανασχηματισμού. Χθές η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου επανήλθε στην πρότασή της για μείωση του ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης και στα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και προέβαλε το "κατόρθωμά " της να συμφωνήσουν οι επιχειρηματίες στη συγκράτηση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης), "απελπισμένες προσπάθειες να πείσει για την καλή πορεία των δεικτών της οικονομίας, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής, καταβάλλει και το υπουργείο Οικονομικών, προφανώς απόλυτα "εναρμονισμένο" με την γενικευμένη προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η κυβέρνηση γαι αντιστροφή του όλου κλίματος αποδοκιμασίας που επικρατεί για την τραγική αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "τις κρισιμότερες αποφάσεις για την οικονομική πολιτική που συμπυκνώνονται στον προύπολογισμό για το 1999, λαμβάνουν σήμερα ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Απο την ομαλή εκτέλεσή του και κυρίως απο την τιθάσευση του πληθωρισμού θα εξαρτηθεί εάν η χώρα μας στις 31 Δεκεμβρίου 1999 θα πληροί τα κριτήρια ένταξης στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Ο νέος προϋπολογισμός θέτει ως υπ'αριθμόν ένα στόχο τη μείωση του πληθωρισμού στο 2,5% ενώ οριστικοποιούνται μειώσεις φόρων (ΦΠΑ σε τιμολόγια ΔΕΚΟ- φάρμακα, ειδικών φόρων κατανάλωσης κα)".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ, "σε νέες αυξήσεις των αμέσων φόρων προχωρεί το υπουργέιο Οικονομικών. Οι υπεύθυνοι για την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού έχουν λάβει σαφείς εντολές να αυξηθούν τα προβλεπόμενα έσοδα του έτους 1999 απο την άμεση φορολογία, κατά ποσό άνω των 400 δις δρχ. Τούτο δε σε αντιστάθμισμα των απωλειών που θα επέλθουν απο τη μείωση των εμμέσων φόρων στα πλαίσια περιορισμού του πληθωρισμού".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η άνοδος τιμών στα μεγάλα Διεθνή Χρηματιστήρια, οι συμφωνίες για μειώσεις τιμών στα καταναλωτικά αγαθά, οι εκτιμήσεις για την μείωση των επιτοκίων και η συμφωνία Shell-ΔΕΠΑ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Kόντρες για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων - Το ΥΠΕΘΟ "διαψεύδει" τα στοιχεία της Επιτρόπου Ματίς".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ο Διοικητής της ΤτΕ Λ. Παπαδήμος συνιστά στις Τράπεζες: Αργότερα τα επιτόκια".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκρηξη στις αγορές λόγω Γκρίσπαν! - Εκτινάχθηκε ο Dow Joneς στις 8.299,36 μονάδες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τα επιτόκια των ομολόγων το νέο αγκάθι για την ΟΝΕ - Ανησυχία από την αμφίβολη εκπλήρωση και αυτού του κριτηρίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιοι φόροι θυσιάζονται στο βωμό του πληθωρισμού - 30 Ομιλοι τροφίμων παγώνουν τις τιμές για το 1999".

    [6] Διεθνή Χρηματιστήρια - ΗΠΑ - Επιτόκια

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Εκρηκτική άνοδο του Dow Jones κατά 4,15% και κλίμα ευφορίας σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει κατά 0,25 μονάδες τα βασικά της επιτόκια. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η συμφωνία του Λευκού Οίκου με το Κογκρεσό για την ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 16 October 1998 - 10:21:01 UTC