Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-07-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/07/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Θύματα πυρκαγιών
  • [3] Θάνατος απο Βιάγκρα
  • [4] Συμφωνία Τουρκίας -Γερμανίας
  • [5] Κόσοβο
  • [6] ΝΔ
  • [7] Κυπριακό
  • [8] Ελληνοτουρκικά
  • [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Πληθωρισμός-Τράπεζα της Ελλάδος

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα θύματα χθές απο τις πυρκαγιές στην Αττική, η αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης): Θυσία στην ανευθυνότητα. Ποιός θα απαντήσει στα αμείλικτα "γιατί" των 5 θυμάτων;

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος): Καίνε και ανθρώπους οι καταπατητές. Τρείς πυροσβέστες και ένας ιδιώτης νεκροί στον Καρέα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Θυσία για το νεαρό συνάδελφο. Αγκαλιά βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι τρείς πυροσβέστες. Νεκρός και ένας εθελοντής.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ο νόμος-Νέρωνας έκαψε ζωντανούς 4 πυροσβέστες. Οι φλόγες πολιορκούν την Αθήνα-Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μοιραίες παραλείψεις. Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία.

    Η ΑΥΓΗ: Κάηκε το κράτος στην Αθήνα. Συγκίνηση για τα τραγικά θύματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πλαστά χιλιάδες ομόλογα. Τριάντα τα θύματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δολοφόνησαν 4 πυροσβέστες. Με το νόμο-φονιά για τη δασοπυρόσβεση έκαψαν την Αττική.

    ΕΘΝΟΣ: Ελαστικό ωράριο και στις μικρές επιχειρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι μόνοι που "σβήνουν" είναι οι Ηρωες. Ενώ εμπρηστές και φωτιές οργιάζουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φύγετε κάψατε τη χώρα.4 νεκροί. Θρήνος στην Πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιούς καίει η λίστα Γεράκη. Ντοκουμέντο: στο φώς το απόρρητο βιβλίο για τη διαφθορά στην ΕΛ. ΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θυσία εν καμίνω. Τραγωδία: πως έχασαν τη ζωή τους οι 3 πυροσβέστες και ο εθελοντής.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επιτέλους κάποιοι να πληρώσουν.3 πυροσβέστες και ένας πολίτης νεκροί στον πύρινο κλοιό.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για τις πυρκαϊές. Τραγικός απολογισμός με τέσσερις νεκρούς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τέσερις πυροσβέστες νεκροί στον Υμηττό. Διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εγκλημα χωρίς τιμωρία. Εμπρηστές καίνε την Αττική και "σκοτώνουν" πολίτες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανεκπαίδευτοι θυσιάστηκαν στη φωτιά. Αγανάκτηση στο Πυροσβεστικό Σώμα.

    ΝΙΚΗ: Εμπρηστές φονιάδες. Τραγωδία με τέσσερις ήρωες -νεκρούς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πύρινος εφιάλτης κυβερνητικών ευθυνών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εστειλαν στη φωτιά άπειρους πυροσβέστες.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάηκαν αγκαλιασμένοι.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οριστική διαγραφή για τον Γιοβανούδα.

    [2] Θύματα πυρκαγιών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "μοιραίες παραλείψεις και εγκληματικές ευθύνες κρύβονται πίσω απο την τραγωδία του Υμηττού. Οι τρείς πυροσβέστες και ο εθελοντής βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες, ενώ εκλιπαρούσαν μάταια για βοήθεια".

    "Εγκλημα χωρίς τιμωρία" αναφέρει ο ΛΟΓΟΣ και προσθέτει οτι " οι εμπρηστές αυτοί την φορά χτύπησαν λίγα χιλιόμετρα απο το κέντρο των Αθηνών καταστρέφοντας το λίγο πράσινο που είχε απομείνει στην Αττική. Η κατάσβεση των πολλών μετώπων της φωτιάς κατέστη πολύ δύσκολη, αφού στην επιχείρηση πήραν μέρος μόνο επίγειες δυνάμεις. Τα αεροπλάνα που σηκώθηκαν για να πάρουν μέρος στην κατάσβεση επέστρεψαν τελικά στην βάση τους, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν με μεγάλη ένταση στην περιοχή".

    Στο σχόλιό της η ΝΙΚΗ τονίζει οτι "οι εμπρηστές ελευθέρας βοσκής ρυμοτομόυν τα νέα αυθαίρετα ή το μελλοντικό σχέδιο πόλεως με προδιαγραφές σεληνιακού τοπίου. Είναι εξοργιστική η ραθυμία υπηρεσιών και παραγόντων: ουδείς κατάλαβε οτι ο αέρας των 8 μποφόρ οπλίζει ή τους καταπατητές ή τους τρομοκράτες. Ουδείς αποφάσισε να στείλει περιπολίες στον τόσο δελεαστικό καταπράσινο Υμηττό. Η φωτιά μπήκε στα σπίτια μας, πήρε ζωές, περιουσίες κι εμείς λέμε οτι φταίει το κουκουνάρι που πετάει".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει οτι "αι τεράστιαι καταστροφαί απο τας πυρκαϊάς που εξέσπασαν χθές δεν οφείλονται μόνον είς τας καρικάς συνθήκας. Πρωταρχικής σημασίας αίτιον θεωρείται η εμμονή της κυβερνήσεως και ειδικώτερον του υπουργού Γεωργίας να εξαγγέλλη ή να προωθή ρυθμίσεις και νομοσχέδια τα οποία αποδεικνύονται είς την πράξιν δασοκτόνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "σε ρόλο σύγχρονου Νέρωνα η κυβέρνηση απολαμβάνει το θέαμα της καταστροφής. Διαλυμένη η κρατική μηχανή, ανήμπορη να βοηθήσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Αφαντοι οι αρμόδιοι υπουργοί την ώρα της καταστροφής, εμφανίζονται μετά τον θρήνο και την κατακραυγή για συλλυπητήρια. Συμπεριφέρονται ως ανευθυνοϋπεύθυνοι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) επισημαίνει οτι οι τέσσερις νεκροί ήταν "θύματα της ανευθυνότητας, της ασυναρτησίας και της ασυνεννοησίας ενός ανύπαρκτου κράτους".

    [3] Θάνατος απο Βιάγκρα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτη" του Βόλου γράφει οτι "το μαγικό μπλέ χαπάκι, που ευθύνεται για δεκάδες θανάτους στο εξωτερικό χτύπησε και στη χώρα μας. Ενας ηλικιωμένος, ο οποίος παραθέριζε με τη σύζυγό του στον Βόλο, έκανε χρήση του Βιάγκρα, χωρίς συμβουλή και έγκριση γιατρού. Παρά το ότι ο ηλικιωμένος δεν έπασχε ποτέ απο την καρδιά του, το περασμένο Σάββατο οι γιατροί διέγνωσαν πως πέθανε απο ανακοπή καρδιάς".

    [4] Συμφωνία Τουρκίας -Γερμανίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφειοτι "μια στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας που δημοσιοποιήθηκε χθές, εξέθεσε την κυβέρνηση της Βόννης για την πρόσφατη ταξιδιωτική της οδηγία σε βάρος της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική εταιρία Howaltdtswerke Deutsche Werft AG (HDW) που ανήκει στην Preussag AG για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων. Ο υπουργός Αμυνας Ισμέτ Σεζγκίν δήλωσε οτι τα εκτοπίσματος 1.400 τόνων υποβρύχια θα στοιχίσουν στην Τουρκία 558 εκατομμύρια δολάρια. Η ναυπήγησή τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2006".

    [5] Κόσοβο

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "μια ισορροπημένη πολιτική στα Βαλκάνια φαίνεται οτι επιδιώκει - και έως έναν βαθμό έχει πετύχει- το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Παρά την όξυνση που υπάρχει στο Κοσσυφοπέδιο-και την κυρίαρχη αντίληψη οτι μια στρατιωτική επέμβαση είναι απλώς θέμα χρόνου πιστεύουν οτι έχουν επιτύχει τις ίσες (και φιλικές) αποστάσεις τόσο απο τα Τίρανα όσο κι απο το Βελιγράδι".

    [6] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) γράφει οτι "βαριά ήταν η καμπάνα που έπεσε τελικά στους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιοβανούδα και Γ. Γιακουμάτο με την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, η οποία επέβαλλε στον πρώτο την ποινή της οριστικής διαγραφής και στον δεύτερο 9 μήνες διαγραφή απο το κόμμα. Στο μεταξύ, επιδείνωση στις σχέσεις Καραμανλή-Εβερτ έφερε η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να ανατρέψει την απόφαση του Συμβουλίου Δεοντολογίας στέλντονας τους δύο βουλευτές στο πειθαρχικό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων οτι "όσα απαράδεκτα είπε χθές ο βουλευτής κ. Βαρσάμης Γιοβανούδας αμέσως μετά τη διαγραφή του απο τη ΝΔ δικαιολογούν πλήρως την αυστηρή αλλά δίκαιη μεταχείρισή του απο το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον βουλευτή, ο οποίος έθεσε με τη συμπεριφορά του εαυτόν εκτός ΝΔ. Υπάρχουν-δυστυχώς- αρκετοί βουλευτές, σε όλα τα κόμματα οι οποίοι δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ποιοτικά κριτήρια".

    [7] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει οτι "κλιμακώνονται οι πιέσεις του Διεθνούς Παράγοντα προκειμένου να οδηγηθεί η κυπριακή πλευρά σε άτακτη υποχώρηση στο θέμα των πυραύλων S-300. Στο χώρο των πιέσεων μπήκε και η Βόννη, καθώς εξέδωσε οδηγία για τους υπηκόους τηςμετ ην οποία τους ζητά "να παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις" αν αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Κύπρο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι στην Κύπρο υπάρχει"ανησυχία για τις δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο μεταξύ ο απεσταλμένος της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ βρετανός διπλωμάτης σέρ Ντειβιντ Χάνεϊ συνέδεσε το κλίμα έντασης στο νησί με την έλευση των ρωσικών πυραύλων S-300".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ για τα θέματα της έντασης και της ματαίωσης της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο μετέφερε, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στον Πρόεδρο Κληρίδη ο εκπρόσωπος της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ και συντονιστής της Βρετανίας για το Κυπριακό σέρ Ντειβιντ Χάνεϊ. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι κ Χάνεϊ πρότεινε στη Λευκωσία να άρει το οικνομικό εμπάργκο στα κατεχόμενα, προκειμένου οι Τουρκοκύπριοι να αποδεχθούν συμμετοχή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η πρόταση αυτή του Βρετανού διπλωμάτη που είχε διατυπωθεί και στο παρελθόν αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα απο τον πρόεδρο Κληρίδη, ο οποίος φαίνεται να διαφωνεί με την προσέγγιση του σέρ Ντέιβιντ Χάνεϊ".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "στενεύουν τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών σε Λευκωσια και Αθήνα, ύστερα απο την εκπεφρασμένη γνώμη των στρατηγών Ελλάδος και Κύπρου υπέρ της εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στη Μεγαλόνησο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "ΗΠΑ και Ε. Ε. συνεργάζονται πολύ στενά και συντονίζουν τις κινήσεις τους στο Κυπριακό, έχοντας χαράξει τέσσερις στόχους: την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, την ακύρωση της αγοράς των πυραύλων S-300, τη συμμετοχή των Τουρκοκύπριων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Κύπρου - Ε. Ε. και τη σύσφιγξη των ευρωτουρκικών σχέσεων. Αυτό προκύπτει απο συνέντευξη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του ειδικού συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμ Μίλερ που φθάνει σήμερα στη Λευκωσία και αναμένεται αύριο στην Αθήνα. Την ακύρωση των S-300 ο κ. Μίλερ θα παρουσιάσει στα ενδιαφερόμενα μέρη μερικές νέες ιδέες που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τις οποίε ςθα συνδυάσει και με πτυχές ήδη υφισταμένων προτάσεων. Μεταξύ αυτών που έχουν συζητηθεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, είναι η επιβολή ενός οικειοθελούς μορατόριουμ πτήσεων ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών πάνω απο την Κύπρο - κάτι που έχει απορρίψει η ελληνική πλευρά - και η αντικατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 με τους μικρότερου βεληνεκούς SA-15".

    [8] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "περίοδο ρευστότητας και πιθανής έντασης στα ελληνοτουρκικά, η οποί σχετίζεται με την κυβερνητική αστάθεια στη γείτονα, εκτιμά η κυβέρνηση οτι θα διέλθουμε το προσεχές διάστημα. Αυτό προκύπτει απο τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τους υπουργούς Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, τον υφυπουργό Δ. Αποστολάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει νέο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Κύπρο και να εμπλέξει σ'αυτό την Ελλάδα και την Κύπρο εξέτασαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην κοινή χθεσινοβραδινή τους σύσκεψη οι ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και εξωτερικών υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κοινή βούληση της κυβέρνησης αποτελεί σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της εφημερίδας η στήριξη όλων των αμυτικών προγραμμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας η περαιτέρω ενδυνάμωση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και η κάλυψη του εξοπλιστικού προγράμματος, λόγω της νέας εντάσεως που καλλιεργεί η Αγκυρα".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "εξοπλιστικά προγράμαμτα ύψους 865 δις δρχ αποφασίζει αύριο το ΚΥΣΕΑ, θρωρακίζντας τον Στρατό Ξηράς μεαντιαεροπορικά συστήματα, το Ναυτικό με υποβρύχια και ταχέα σκάφη και την αεροπορία με δεκαπέντε νέα Μιράζ "2005" και εκσυγχρονίζονταςι άλλα 50 μαχητικά τρίτης γενιάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ συμπληρώνει οτι "χθές το απόγευμα ο Κ. Σημίτης συναντήθηκε με τους Α. Τσοχατζόπουλςο και Θ. Πάγκαλο. Στη συνάντηση συζητήθηκε η σχέση του εξοπλιστικού προγράμματος με το Κυπριακό, καθώς και το θέαμ του Κόσοβο και της ενδεχόμενης δύναμης απο το ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε οτι δεν μπορεί η χώρα μα νη συμμετάσχει σε μια τέτοια ενέργεια, εφόσονβέβαια υπάρξει σχετική απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "το '98 δεν είναι '74 η Ελλάς δεν θα δεχθεί νέο τουρκικό χτύπημα στην Κύπρο. Αυτό κατέστησε σαφές ο Κωστής Στεφανόπουλος ανατρέποντας το άτολμο δόγμα "Η Κύπρος είναι μακράν". Αυτή η προειδοποίηση εστάλη προς κάθε αποδέκτη (Γιλμάζ, ξένο παράγοντα ) στον απόηχο των δύο προχθεσινών προκλήσεων: Στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Στ. Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε και κάλυψε, την παρουσία Αμερικανών διπλωματών οι οποίοι απελάμβαναν το χάπενινγκ του Γιλμάζ και Ντενκτάς που έστησαν προς δόξαν του Αττίλα".

    (Γ. Π.)

    [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα εξής: η αντιπληθωριστική πολιτική της Τραπέζης της Ελλάδος, η διορθωτική υποχώρηση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, η συγχώνευση Τεχνοδομικής-ΤΕΒ (κατασκευαστικές εταιρίες) και η νέα μείωση τιμών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Σημαντική αύξηση 16,7% της πιστωτικής επέκτασης-Τοποθετήσεις κεφαλαίων στο ΧΑΑ που προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Θεαματικές βελτιώσεις-Ταχύτερη του αναμενομένου, αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Κατασχέσεις από ιδιώτες στο Δημόσιο! Απόφαση-βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Ενεργός διάλογος για τη συγκράτηση τιμών-Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των σουπερ μάρκετ. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Οι νέοι χώροι εγκατάστασης των έργων της Ολυμπιάδας -Εγκρίθηκαν με γνώμονα την αυτοχρηματοδότηση. ''

    [10] Πληθωρισμός-Τράπεζα της Ελλάδος

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Ολα τα όπλα της αντιπληθωριστικής νομισματικής πολιτικής έχει επιστρατεύσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Την επιβράδυνση του ρυθμού αυξήσεως της προσφοράς χρήματος και την ισχυροποίηση της ισοτιμίας της δραχμής, συνοδεύει και η χαμηλότερη από το 1996 ετήσια αύξηση της πιστωτικής επέκτασης, η οποία σύμφωνα με στοιχεία της ΤΕ ήταν τον Μαϊο, ίση με 6,7%''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 23 July 1998 - 8:14:53 UTC