Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-04-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/04/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Πασχαλινή έξοδος
  • [3] Υγεία Καραμανλή
  • [4] Ελληνική οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και η πασχαλινή έξοδος είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συνωμοσία για τη ...Σάρον Στόουν του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μάχη στην Ευρώπη δίνει σήμερα ο Κωνσταντίνος για τη βασιλική περιουσία.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η διαθήκη Σεραφείμ για τη διαδοχή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τσάμπα οι ισολογισμοί.Καταργούμε τη μεγάλη απάτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δραματική νύχτα στο "Υγεία".

    ΕΘΝΟΣ: Θέσεις για 10.000 σε τράπεζες,ασφάλειες και χρηματιστηριακές εταιρίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ούτε η έξοδος του ...Μεσολογγίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σάλπισμα Εβερτ με συνέντευξη-φωτιά στον "Ελεύθερο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι θέσεις για 35.907 εποχικούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ωρα μηδέν για Καραμανλή.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Γερμανική έφοδος στην ελληνική τραπεζική αγορά.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεδαφικοί οι νέοι στόχοι.

    ΤΑ ΝΕΑ: Νέοι έλεγχοι της Εφορίας σε 50 επαγγέλματα.

    [2] Πασχαλινή έξοδος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι " ούτε ο εμφύλιος της Βοσνίας είχε -αναλογικά- τόσα θύματα όσα η φετινή πασχαλινή έξοδος: έως χθές το βράδυ είχαν καταμετρηθεί 35 νεκροί και 490 τραυματίες σε νοσοκομεία- ο πληθυσμός ενός χωριού! Τρία απο τα θύματα εγκαταλείφθηκαν απο ασυνείδητους οδηγούς και ξεψύχησαν στην άσφαλτο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει οτι "ο πληθυσμός ενός ολόκληρου ελληνικού χωριού χάθηκε πάλι στην άσφαλτο κατά τις ημέρες της μεγάλης γιορτής. 450 σακατεμένοι και 36 νεκροί απο τροχαία. Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία του αίματος επαναλαμβάνεται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, κάθε που η μεγάλη έξοδος σκοτώνει αμέτρητους Ελληνες. Ο απολογισμός είναι φρικτός: κάθε 10 χρόνια χάνεται στην άσφαλτο μια πόλη σαν το Κιλκίς ή σαν την Πρέβεζα. Και κάθε φορά δεν κάνουμε τίποτε παρά να μετράμε τους νεκρούς και τους τραυματίες. Κανένας δεν παίρνει κανένα πρακτικό μέσο που να περιορίσει τις εκατόμβες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "συμβολικός, οπωσδήποτε ο τίτλος μας, πλήν όμως σαφώς ανταποκρίνεται στο μέγεθος "εθνική τραγωδία" καθώς οι δεκάδες νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες σε κάθε μεγάλη εξόρμηση των κατοίκων των πόλεων προς την επαρχία αλλά και κάθε Σαββατοκύριακο, αθροιζόμενοι ξεπερνούν τον αριμό των νεκρών ακόμη και αυτής της τραγικής ιστορικής εξόδου του Μεσολογγίου, εναντίον του Ιμπραήμ ,το Σάββατο (του Λαζάρου) στις 10 Απριλίυο 1926".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "η αιματοχυσία στους άδειους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων ήταν το χαρακτηριστικό των τροχαίων δυστυχημάτων, που σημειώθηκαν κατά το πενθήμερο των αργιών, της μεγάλης εξόδου για το Πάσχα και της επιστροφής. Περίπου 30% των θανατηφόρων τροχαίων έγιναν στους σχεδόν άδειους δρόμους της πρωτεύουσας με θύματα, στην πλειοψηφία τους πεζούς".

    [3] Υγεία Καραμανλή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "δραματικές ώρες περνά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Υγεά" όπου νοσηλεύεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθές όλη μέρα έντονες καρδιακές αρρυθμίες, ενώ αργά το απόγευαμ σταμάτησαν να λειτουργούν οι νεφροί του. Είναι τόσο κρίσιμη η κατάστασή του που οι γιατροί δεν κάνουν καμία πρόβλεψη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "την πιο μεγάλη μάχη του δίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Υγεία" απο το απόγευμα του Σαββάτου. Ολα είναι πιθανά. Τα ζωτικά του όργανα λειτουργούν μόνο με μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη, δήλωσε χθές στην "Ε" κορυφαίος εκ των γιατρών που τον παρακολουθούν χρόνια".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "τους τελευταίους αδύναμους κτύπους της καρδιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή καταγράφει πλέον ο παλμογράφος του θεραπευτηρίου "Υγεία" μετά την μοιραία επιδείνωση της υγείας του τ. Προέδρου, ο οποίος- σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών του- "πνέει τα λοίσθια". Η κατάσταση του "Πατριάρχη της Δεξιάς" κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών, όπως αποτυπώθηκε στα ιατρικά ανακοινωθέντα, είναι κρισιμότατη και όλοι πλέον, συγγενείς και στενοί του συνεργάτες, αναμένουν να συμβεί το μοιραίο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "απο μια κλωστή εξακολουθεί να κρέμεται η ζωή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ούτε μια στιγμή δεν έχει σταματήσει να δίνει την προσωπική του μάχη στην εντατική του θεραπευτηρίου Υγεία. Οι πιο αγωνιώδεις ίσως στιγμές της ζωής του κύλησαν λίγο πριν σημάνουν οι καμπάνες της Ανάστασης, όταν ένα νέο ισχυρό καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο έβαλε και πάλι μπρος το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης".

    [4] Ελληνική οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ως εκτός πραγματικότητος χαρακτηρίζεται το νέον Πρόγραμμα Συγκλίσεως που θα υποβάλη η Κυβέρνησις είς την Ευρωπαϊκήν Ενωσιν το περίγραμμα του οποίου εδημοσιεύθυη είς το "Βήμα της Κυριακής". Ως ανέφερον έγκυροι οικονομικοί παρατηρηταί οι στόχοι που τίθενται δια το έτος 2001 όχι μόνον δεν δικαιολογούνται απο την μέχρι τούδε πορείαν της ελληνικής οικονομίας αλλα θεωρούνται ανεδαφικοί ακόμη και υπο τάς πλέον ευνοϊκάς συνθήκας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "νέα μεγαλύτερης έκτασης "φορολογική καταιγίδα" αναμένεται να ξεσπάσει στις πλάτες των φορολογουμένων απο το 1999. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο νέο πρόγραμμα σύγκλισης που θα υποβληθεί στην ΕΕ στις 15 Μαίου απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας προβλέπονται αυξημένα έσοδα κατά 15% έως 20% (σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα σύγκλισης) που σημαίνει αύξηση των φόρων κατά 1 περίπου τρις δρχ σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογίσει προκειμένου να πετύχει η χώρα μας το 2001 την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "την τελευταία μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς το υπουργείο Οικονομικών ώστε να έχει προωθηθεί μέχρι το τέλος του έτους στη Βουλή το νομοσχέδιο -"σκούπα" που θα καταστήσει απλούστερο και αποτελεσματικότερο το φορολογικό συστημα. Βάσει του καταρτιζόμενου νομοσχεδίου καθιερώνεται απο το 1999 η ηλεκτρονική εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μέσω του συστήματος πληροφορικής ΤΑΧΙS και παράλληλα προστίθενται νέες φορολογικές κλίμακες που θα καταστήσουν δικαιότερη την κατανομή των φορολογικών βαρών. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το μέτρο της αύξηση των αφορολόγητων ορίων."

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "στην αύξηση της φορολογίας θα στηρίζεται και το τρίτο κατά σειρά Πρόγραμμα Σύγκλισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να το υποβάλει στην Ε. Επιτροπή προς έγκριση. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Το Βήμα" το νέο Πρόγραμμα Σύγκλισης θα υποβληθεί στην Ε. Επιτροπή στις 15 Μαίου".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν στο σχόλιό τους οτι "η ελληνική οικονομία έχει πια μπεί σε περίοδο ραγδαίων εξελίξεων. Η προσδοκώμενη συμμετοχή της δραχμής στο ευρώ και μαζί η ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ της Ευρώπης έχουν καταστήσει αναγκαίες-και υπερήμερες- ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Η αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής μοιάζει όλο και πιο πολύ να είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου".

    (Γ.Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02l run on Tuesday, 21 April 1998 - 10:24:53 UTC