Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (06/05/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 6 Μαϊου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΤΟΥ 2004 ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

  • [02] Η "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

  • [03] "ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ" ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ

  • [04] ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.Υ.

  • [05] ΕΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

  • [06] ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΟΚΛΑΝΤ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΤΟΥ 2004 ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αποφασισμένος να εκφράσει επίσημα την επιθυμία της Ελλάδας να αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, δηλώνει σε συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος αύριο αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και την ηγεσία της οργανωμένης ομογένειας.

    "Αισθάνομαι ως εκπλήρωση του δικού μου εθνικού χρέους, κατά τις επαφές που θα έχω στην Ατλάντα να εκφράσω επιμόνως την επιθυμία της Ελλάδας να αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004. Είναι κάτι που η Ελλάδα το δικαιούται", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος.

    Σημειώνεται ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ αποτελεί το πρώτο επίσημο ταξίδι ανώτατου Ελληνα πολιτειακού άρχοντα στις ΗΠΑ, μετά από πολλές δεκαετίες. Μετά τις επαφές του με τον Μπιλ Κλίντον και εκπροσώπους του αμερικανικού Κογκρέσου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τα ελληνικά κέντρα της Ατλάντα, του Σαν Φρανσίσκο, του Λος Αντζελες, του Σακραμέντο και του Σικάγο.

    [02] Η "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    Με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, θα ανοίξει η πρώτη επίσημη εκδήλωση του ιδρύματος "Κωνσταντίνου Καραμανλή", που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαϊου στην Ουάσιγκτον. Συνδιοργανωτές του διήμερου συνεδρίου είναι η Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ και το Ινστιτούτο Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής (IFPA). Από ελληνικής πλευράς στις εργασίες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας, Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Παπανδρέου, που θα συνοδεύσουν τον κ. Στεφανόπουλο στο ταξίδι του, και οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιάννης Baqbitsi~tgr και Κώστας Καραμανλής.

    Επίσης οι διπλωμάτες, Γ.Τζούνης, Β.Θεοδωρόπουλος, Γ.Παπούλιας και οι τέως συνάδελφοί τους Γ.Μοσχοβάκος και Γ.Δεμέστιχας. Στους ομιλητές ανήκουν και οι ακαδημαϊκοί Δ.Κώνστας, Θ.Βερέμης, Γ.Λούλης, Θ.Κουλουμπής και Κ.Αρβανιτόπουλος. Από αμερικανικής πλευράς έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο υπουργός Αμυνας, Γουίλλιαμ Πέρι, οι σύμβουλοι του Προέδρου Κλίντον για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Αντονι Λέϊκ, και για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζορτζ Σαλικασβίλι, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Λι Χάμιλτον, ο πρώην πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Στερνς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τζον Κόρνμπλουμ και εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [03] "ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ" ΠΑΡΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ

    "Πνεύμα και Σώμα: Αναβίωση της Ολυμπιακής Ιδέας" είναι ο τίτλος της έκθεσης με την οποία θα συμμετάσχει ο δήμος Αθηναίων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ατλάντα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η έκθεση θα λειτουργήσει από 15 Ιουνίου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο αδερφός της αείμνηστης υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης, και χορηγοί το ίδρυμα Λεβέντη και οι εταιρείες Phillips, IBM, Muviereg και Kelvinator.

    [04] ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.Υ.

    Να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Σερέτη, σε συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της οργάνωσης. Την παραίτησή τους είχαν υποβάλλει τα μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής στις 25 Μαϊου. Δεν έγινε, όμως, αποδεκτή και δόθηκε χρονικό περιθώριο προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση και να υπάρξει διαμεσολαβητική προσπάθεια για γεφύρωση των διαφορών, η οποία και απέδωσε καθώς οι δύο πλευρές στην συνάντησή τους επέδειξαν συμβιβαστική διάθεση, εντοπίζοντας το πρόβλημα στην έλλειψη επαρκούς μεταξύ τους επικοινωνίας. Αμετακίνητος στην απόφασή του να παραιτηθεί παραμένει μόνο ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Σερέτης.

    [05] ΕΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ

    Να προχωρήσουν στη σύσταση Ενωσης αποφάσισαν οι ομογενείς των ΗΠΑ και του Καναδά που έχουν υπηρετήσει ως καταδρομείς στον ελληνικό, αμερικανικο ή καναδικό στρατό. Στους στόχους, μάλιστα, των ιδρυτών της είναι η ένταξή της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελλήνων Καταδρομέων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κίνησης, πρώην αξιωματικό στις ελληνικές δυνάμεις καταδρομών, κ.Γούση, η οργάνωση θα συμπαρίσταται στα εθνικά θέματα και θα προβάλλει τις θυσίες που έχει κάνει η γενέτειρα στο κοινό συμμαχικό στρατόπεδο.

    [06] ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΟΚΛΑΝΤ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

    Τριήμερο ελληνικό Φεστιβάλ διοργανώνει από 17 μέχρι 19 Μαϊου στο Οκλαντ της Καλιφόρνια ο Ελληνορθόδοξος Ναός της Αναλήψεως. Στη διάθεση του κοινού θα βρίσκονται παραδοσιακές ελληνικές σπεσιαλιτέ και γλυκά, ενώ θα υπάρχει ζωντανή ελληνική μουσική και θα παραδίδονται ακόμη και δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών και λαϊκών ελληνικών χορών. Επίσης θα εκτεθούν έργα καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής της περιοχής.

    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Monday, 6 May 1996 - 13:53:44