Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (01/05/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 1 Μαίου 1996,


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

  • [02] ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ

  • [03] ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΗΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

  • [04] ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Η "HERMES-EXPO"

  • [05] Γ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • [06] ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΧΑΡΙΝ ΑΣΤΑΚΩΝ !


  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

    Τις προοπτικές του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ανέπτυξαν ο Πρόεδρος του, Αντριου Αθενς, και ο πρόεδρος του περιφερειακού ΣΑΕ Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Χρήστος Τομαράς, κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής που είχαν χτες με την ελληνική ομογένεια του Μόντρεαλ. Οπως τόνισε ο κ. Αθενς, δημιουργείται μία πολιτική στρατηγική για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας με επίκεντρο την Αθήνα, η οποία θα δικτυωθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις Βρυξέλες και το Λονδίνο προκειμένου να ισχυροποιήσει το προφίλ της χώρας και να προωθήσει τα επιμέρους ζητήματα συντονισμένα και αποτελεσματικά.

    [02] ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ

    Στη Λευκωσία, για συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση, βρίσκεται από το πρωί η αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, της οποίας ηγείται ο κ. Σπύρος Μακρής. Στόχος της επίσκεψης στη Μεγαλόνησο, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο κ.Μακρής, είναι να ενημερωθεί η αντιπροσωπεία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ώστε να είναι σε θέση να ενισχύσει τις προσπάθειες της Κύπρου στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η ΑΧΕΠΑ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της, πρόκειται να επιδιώξει συνεργασία με τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κόρνμπλουμ. Στη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της οργάνωσης θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο, Γλαύκο Κληρίδη, τον πρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Γαλανό και τον Αρχιεπίσκοπο, κ.Χρυσόστομο.

    [03] ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΗΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Την έντονη αντίθεση του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute - AHI), του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, της Πανιόνιας Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Aleqij^r και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΑΗΙ, δρ.Γουίλλιαμ Αβγκής- Χάντερ, με κατάθεσή του στην υποεπιτροπή Κονδυλίων της Υπηρεσίας Διεθνών Υποθέσεων των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος του ΑΗΙ επεσήμανε αντίθετα την ανάγκη παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, όσο η Τουρκία διατηρεί τις δυνάμεις κατοχής και τους 80.000 εποίκους στην Κύπρο, όπως και τους 125.000 στρατιώτες στο Αιγαίο, ενώ τόνισε την αντίθεση των Ελληνοαμερικανών στην παροχή οιασδήποτε φύσης βοήθειας προς την Τουρκία μέχρι η κυβέρνησή της ξανανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και παράσχει την απαραίτητη προστασία και ασφάλεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

    [04] ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Η "HERMES-EXPO"

    Σε θεσμό για την ελληνοαμερικανική εμπορική συνεργασία καθιέρωσε την εμπορική έκθεση "Hermes-Expo" η φετινή τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο στο Ατλάντικ Σίτυ. Τα εγκαίνια της έκθεσης κήρυξε ο Πρόεδρος του ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, Γιάννης Τζεν, ο οποίος απένειμε επίσης τιμητικές διακρίσεις στους διακεκριμένους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, Σάββα Τσίβικο και Γιάννη Ράγκο. Σημειώνεται ότι η φετινή διοργάνωση κάλυψε όλο το φάσμα των ελληνικών προϊόντων από 148 επιχειρήσεις. Απώτερος στόχος του θεσμού, όπως τόνισε ο οργανωτής της έκθεσης, Παύλος Κοτρώτσιος, είναι η δημιουργία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων, Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, ώστε να επιτευχθεί η κοινή οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

    [05] Γ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    Ο "Ακριτικός-Αλύτρωτος-Απόδημος Ελληνισμός" είναι το θέμα του Γ' Πανελληνίου Συνεδρίου Ποντιακών Σωματείων που διοργανώνει στη Βέροια από 10 μέχρι 12 Μαϊου η Ευξεινος Λέσχη της πόλης. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίων, που θα αναπτύξουν θέματα μείζονος εθνικής και πολιτιστικής σημασίας.

    [06] ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΧΑΡΙΝ ΑΣΤΑΚΩΝ !

    Σε επίτιμο διδάκτορα ανακήρυξε το Πανεπιστήμιο της Πέρθης, Αυστραλίας, τον ομογενή πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Μιχάλη Καϊλή, με αφορμή ανακάλυψή του, που επέφερε την αύξηση της εκμετάλλευσης του κρέατος από τον αστακό κατά 25%, με αποτέλεσμα κέρδος σε συνάλλαγμα για την Αυστραλιανή πολιτεία 200 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο. Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του μεγάλο αλιευτικό στόλο και επιδίδεται στην αλιεία μαργαριταριών. Στους μελλοντικούς στόχους του κ.Καϊλή περιλαμβάνεται επίσης η αλιεία σφουγγαριών και για την επίτευξή του, όπως δήλωσε, σκοπεύει να φέρει στην Austqak_a σφουγγαράδες από την Κάλυμνο.

    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Wednesday, 1 May 1996 - 11:48:37