Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA THS OMOGENEIAS (03/04/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 3 Απριλίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΡΩΜΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΑΚΩΒΟ - ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΞ

  • [02] 7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΑΕ Β. & Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ

  • [03] ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΪΚ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

  • [04] 81 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ"

  • [05] ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  • [06] ΙΑΚΩΒΟΣ:"Η ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΟΥ"

  • [07] ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 5ης ΛΕΩΦΟΡΟΥ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.Υ.


  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΡΩΜΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΑΚΩΒΟ - ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΞ

    Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την πολύχρονη προσφορά του απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Ρωμαίος, στον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ.Ιάκωβο, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στη Βοστώνη.

    Στη συνέχεια ο κ.Ρωμαίος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, όπου σήμερα συναντάται με τις ηγεσίες της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ-Καναδά, της Χιακής Ομοσπονδίας, της Πελοποννησιακής Ένωσης και με εκπροσώπους της Πανηπειρωτικής και της Ποντιακής Ομοσπονδίας. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, και τα διοικητικά συμβούλια της Λεσβιακής Ομοσπονδίας, του Παγχιακού Συλλόγου "Ο Κοραής" και των Συλλόγων Κρητών "Η Ομόνοια" και "Μίνως" και παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο μόνιμος πρέσβης στον ΟΗΕ, κ.Ζαχαράκης.

    Σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης) ο κ.Ρωμαίος θα παραχωρήσει συνέντευξη στα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης.

    [02] 7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΑΕ Β. & Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    Στις 7 και 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Συνέδριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Βορείου και Νοτίου Αμερικής, ενώ το ερχόμενο Σάββατο πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση των οκτώ Θεματικών Επιτροπών του Συμβουλίου, που έχουν συστηθεί στη Βόρειο Αμερική. Ισάριθμες υποεπιτροπές έχουν συσταθεί και στη Νότιο Αμερική, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο εκεί Ελληνισμός σε σχέση με την ομογένεια των ΗΠΑ και του Καναδά.

    [03] ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΪΚ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Η Παγκύπρια Ένωση Φλόριδας τίμησε τον Ελληνο-αμερικανό βουλευτή, κ.Μάικ Μπιλιράκη, για τις υπηρεσίες του και τη θετική του προσφορά επί 14 χρόνια για επίλυση του Κυπριακού και όλων των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, κ.Ιακωβίδης, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Μάικλ Σωτήρχος, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο κ.Μανάτος, καθώς και πλήθος κόσμου.

    Στο ειδικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε η Παγκύπρια Ένωση Φλόριδας, αφιερωμένο στον Ελληνοαμερικανό βουλευτή, υπάρχουν μηνύματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ.Ιακώβου, και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ.Χρυσόστομου, του Προέδρου της Κύπρου, κ.Γλαύκου Κληρίδη, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Κάρολου Παπούλια, πρεσβευτών Ελλάδος και Κύπρου και πολλών προσωπικοτήτων της πολιτικής ζωής της Αμερικής και της Ελλάδας, οι οποίοι εγκωμιάζουν τις προσπάθειες του κ. Μπιλιράκη.

    [04] 81 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ"

    ` Ογδόντα ένα χρόνια προσφοράς στην ομογένεια των ΗΠΑ συμπλήρωσε χθες ο "Εθνικός Κήρυξ" της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας, στη χρονιά που έρχεται η εφημερίδα θα αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην ενημέρωση και την κινητοποίηση της ομογένειας σε ό,τι αφορά στα ελληνικά εθνικά θέματα, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία.

    [05] ΘΕΣΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Θέσεις-κλειδιά στην εσωτερική δομή του Εργατικού Κόμματος Βικτώριας καταλαμβάνουν οι τέσσερις ομογενείς βουλευτές του κόμματος, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος διατηρεί ο κ. Δημήτρης Δόλλης, και στη θέση του αρχηγού του κόμματος στην Ανω Βουλή ο κ.Φάνος Θεοφάνους. Γραμματέας του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ.Αλέκος Ανδριανόπουλος, ενώ ο τέταρτος ομογενής-στέλεχος της σκιώδους κυβέρνησης είναι ο κ.Γιάννης Πανταζόπουλος.

    [06] ΙΑΚΩΒΟΣ:"Η ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΟΥ"

    Στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης κληροδοτεί ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ.Ιάκωβος, τα υπάρχοντά του, όπως apoj\kuxe σε συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα", με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την ενθρόνισή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και την προχθεσινή θεμελίωση βιβλιοθήκης στη Σχολή, που φέρει το όνομά του Αναφερόμενος, δε, στο μέλλον ο κ.Ιάκωβος τόνισε ότι η Σχολή ήταν και θα είναι η πρώτη και η τελευταία του μέριμνα.

    [07] ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 5ης ΛΕΩΦΟΡΟΥ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.Υ.

    Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από τη φετινή παρέλαση της 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 100.000 ομογενείς, εξέφρασε με δηλώσεις του σε ομογενειακά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, κ.Βασίλειος Σταθάκος. "Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να παρουσιάστηκαν οργανωτικά κενά, αυτά, όμως, είναι αναμενόμενα. Δεν υπήρξε, όμως, ανάλογη προηγούμενη παρουσίαση της παρέλασης, όσον αφορά τη μαζικότητα, τον τόνο, αλλά και την ψυχική συμμετοχή της Ομογένειας", δήλωσε ο κ.Σταθάκος, επισημαίνοντας παράλληλα τις ιδιαιτερότητες της φετινής διοργάνωσης, λόγω της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκονται τα εθνικά μας θέματα. Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ.Γιώργος Γεωργόπουλος.
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.03 run on Wednesday, 10 April 1996 - 03:35:09