Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-04-08

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  • [02] OMIΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
  • [03] ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [04] ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ
  • [05] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ "Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ"
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    Αθήνα, 8 Απριλίου 2006 (13:11 UTC+2)

    Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

    Ο κ. Καραμανλής περιηγήθηκε στους χώρους, όπου με τη σύγχρονη τεχνολογία και ψηφιακά μέσα, ο επισκέπτης "επιστρέφει" στην αρχαιότητα, στις επιστήμες και στην ιστορία.

    Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την περιήγησή του από την έκθεση "Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση" η οποία παρουσιάζει αντικείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ προβάλλει τους σύγχρονους Αγώνες μέσα από το πνεύμα του αρχαίου ιδεώδους.

    Ο κ. Καραμανλής μέσω του προγράμματος εικονικής πραγματικότητας περιηγήθηκε στην αρχαία Μίλητο "βλέποντας τα σημαντικότερα δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες και το λιμάνι της".

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε την έκθεση "Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών", που προβάλλει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και αναδεικνύει τη σημασία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε στις δηλώσεις του ότι το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επιτελεί αξιόλογο έργο για την προβολή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, με τη χρήση των μέσων της ψηφιακής εποχής και των νέων τεχνολογιών. "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο επιστημονικός και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται συνολικά η μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού, καθιστά τη διδαχή της ιστορίας μας ένα ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τους νέους. Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τι μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία και στον κρίσιμο τομέα της παιδείας και του πολιτισμού".

    Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της περιήγησής του συναντήθηκε με παιδιά από σχολεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τα σχέδια του Ιδρύματος και τις προοπτικές επέκτασής του.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον κ. Λάζαρο Ευφραίμογλου και τα στελέχη του Ιδρύματος για το έργο τους.

    [02] OMIΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

    Αθήνα, 8 Απριλίου 2006 (13:24 UTC+2)

    Η ΝΔ ως αντιπολίτευση στάθηκε απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και τώρα ως κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις, αποδυναμώνει την Αυτοδιοίκηση στην πράξη, ανέφερε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην ομιλία της στην έναρξη της διημερίδας που διοργανώνει η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση: Θετικές εμπειρίες-καινοτόμες πολιτικές».

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε την κυβέρνηση για αποψίλωση του «Καποδίστρια» με την πρόσφατη τροπολογία, για επανίδρυση του «συγκεντρωτικού κράτους της Δεξιάς» και για εγκατάλειψη της περιφέρειας, καθώς και για εξαίρεση της αιρετής αυτοδιοίκησης από το Δ ΚΠΣ. Ενώ αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «είπε πως θα συνεχίσει την μονόπλευρη και αντιλαϊκή πολιτική (...) και παρότι μιλάει για κοινωνικό κέντρο δεν πείθει κανένα».

    Επίσης η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι παρότι η ΝΔ μιλούσε για την «ώρα των περιφερειών» τις έχει εγκαταλείψει, έχει σταματήσει τα μεγάλα έργα και έχει ανακόψει την ανάπτυξη.

    Η γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι από την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ, έδωσε νέα δυναμική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προχώρησε, μεταξύ άλλων, στην δεκαετία του 90, στην θεσμοθέτηση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στον «Καποδίστρια» και στην δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    «Η Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικός παράγοντας για την δημοκρατική λειτουργία της ΕΕ, για την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά κυρίως για μια ΕΕ που οικοδομείται κεντρικά σε μια κατεύθυνση που αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε να είναι μια Ενωση των λαών, της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης, η οποία ταυτόχρονα να είναι κοντά στον πολίτη».

    Η γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτάσσει έναν εναλλακτικό δρόμο με βασικό μοχλό την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση η οποία θα κληθεί να εξυπηρετήσει τους στόχους μιας βιώσιμης ανάπτυξης στην οποία «τελικά ισοδύναμα να προσφέρουν όλοι, αλλά και ισοδύναμα και δίκαια να επωφελούνται όλοι από τα αποτελέσματα της».

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι στην διάρκεια της διημερίδας το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει τα περαιτέρω βήματα για την αποκέντρωση εξουσιών και πόρων καθώς και για την διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, τον προσεχή Ιούνιο, αλλά και στην πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, για τις οποίες η γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα δώσουμε την μάχη νικηφόρα» .

    [03] ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 8 Απριλίου 2006 (12:19 UTC+2)

    Τη σύσταση κέντρου μοριακού ελέγχου αιμοληψίας το οποίο θα λειτουργήσει σε τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και στη συνέχεια ανακοίνωσε τη σύσταση και λειτουργία του κέντρου, το οποίο θα εξυπηρετεί τη βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό, όπως έγινε γνωστό, θα ελέγχονται 145 με 200.000 αιμοδότες το χρόνο.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι επιταχύνονται οι ενέργειες για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων σε όλη την επικράτεια και ότι αναπτύσσεται ταχύτατα η μεθοδολογία αναδιοργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας. «Οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γιατί οι αιμοληψίες γίνονται με αυστηρά κριτήρια» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [04] ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

    Αθήνα, 8 Απριλίου 2006 (16:30 UTC+2)

    Την οικοδόμηση παλλαϊκού μετώπου για την αναδιοργάνωση της παιδείας και της κοινωνίας, εισηγήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σήμερα στη συνάντηση ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων που οργανώνει το ΚΚΕ στον Περισσό.

    Η κ. Παπαρήγα είπε στην ομιλία της ότι οι αλλαγές στην παιδεία υπαγορεύονται από τις γενικότερες δυσκολίες που έχει το καπιταλιστικό σύστημα να αναπαράγει το κοινωνικό του κεφάλαιο με την ίδια σχετική ευκολία που είχε στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι η διαμόρφωση ευρύτερου μετώπου συσπείρωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον προσανατολισμό των Κομμουνιστικών Κομμάτων και του εργατικού κινήματος και στο ζήτημα της παιδείας .

    Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «το κόμμα μας για την επεξεργασία της εκπαιδευτικής του πολιτικής βασίστηκε στην αντίληψη ότι το πρόβλημα της πολλαπλότητας και πολυπλοκότητας των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσει ο νέος άνθρωπος στη ζωή μπορεί να βρει πραγματική λύση μόνο μέσα από την ισχυροποίηση της βασικής γενικής παιδείας» και πρόσθεσε ότι «στη βάση αυτής της αντίληψης κορμός της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΚΚΕ είναι η πρόταση για την καθιέρωση Ενιαίου Δωδεκάχρονου Βασικού Υποχρεωτικού σχολείου, συνέχεια μιας δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και προϋπόθεση για οποιαδήποτε επαγγελματική εκπαίδευση».

    Η κ. Παπαρήγα ζήτησε την συμβολή όλων των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην προσπάθεια «να οικοδομήσουμε αυτό το παλλαϊκό μέτωπο για την αναδιοργάνωση της παιδείας και της κοινωνίας» και πρότεινε τα ακόλουθα μέτρα μέχρι την επόμενη συνάντηση των συμμετεχόντων κομμάτων:

    1. Να ανταλλαγούν ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να εξασφαλιστεί μια συνέχεια της αλληλοενημέρωσής σε τρέχουσες εξελίξεις.

    2. Να καταβληθεί μια προσπάθεια ώστε τα σημαντικότερα άρθρα ή κείμενα που επεξεργάζεται το κάθε κόμμα να δημοσιεύονται στον κομματικό τύπο και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    3. Να υπάρχει ενημέρωση και συντονισμός ώστε να εκφράζεται πιο συστηματικά η αλληλεγγύη σε επίπεδο κομμάτων, κινημάτων, ακόμα και να εξεταστεί σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κοινές πρωτοβουλίες είτε σε επίπεδο κομμάτων, είτε κινημάτων. Να εξεταστεί η περίπτωση μιας κοινής πανευρωπαϊκής καμπάνιας

    4. Η κοινή δράση και ο συντονισμός δεν αφορά μόνο την κομματική πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην κοινή δράση στα κινήματα και στην ένταση του ιδεολογικού μετώπου πάλης, παίρνοντας υπόψη ότι η παιδεία αποτελεί σημαντικό όργανο ιδεολογικής κυριαρχίας.

    5. Να απευθύνουμε έκκληση-κάλεσμα στην προοδευτική διανόηση, τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, να μη υποκύψουν ή να μη δελεαστούν από την προσπάθεια που καταβάλλεται να μετατραπούν σε εργαλεία και φορείς των νέων μέτρων είτε με την τρομοκρατία της λεγόμενης αξιολόγησης, είτε με διάφορες επιλεκτικές παροχές και δωρεές κάτω από το τραπέζι.

    [05] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ "Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ"

    Θεσσαλονίκη, 7 Απριλίου 2006 (22:35 UTC+2)

    Το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα «Ο κυρίαρχος των οκτώ», (εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάστηκε απόψε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στη Θεσσαλονίκη.

    Το βιβλίο παρουσίασαν φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ. και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου.

    Ο Τάκης Αλεξάνδρου, ο ήρωας του μυθιστορήματος, είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου των οκτώ σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Το ίνδαλμα της νέας γενιάς των δημοσιογράφων. Ο άνδρας που κάθε μητέρα θα ήθελε για γαμπρό της. Εμφανίζεται παντοδύναμος και σίγουρος για τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, δυο μοναδικές εκφράσεις του τον χαρακτηρίζουν: Να θάψω το παιδί μου, όταν ορκίζεται για να παραπλανήσει τους συνεργάτες του. Να φάει η μούρη του χώμα, όταν δίνει εντολή για μια απόλυση. Και τα θύματά του είναι πολλά

    Με καμβά το μυστικό ημερολόγιό του, η κ. Παναγιωταρέα ξεδιπλώνει στον αναγνώστη ένα συναρπαστικό μωσαϊκό της σκοτεινής πλευράς του κόσμου των τηλεοπτικών ειδήσεων, την οποία οι πρωταγωνιστές της φροντίζουν επιμελώς να κρύβουν πίσω από αστραφτερά χαμόγελα και φαντασμαγορικά σκηνικά.

    Η συγγραφέας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ποιον τίτλο θα έβαζε στο βιβλίο της, αν της ζητούσαν να τον αλλάξει, απάντησε αφοπλιστικά: «'Ο κυρίαρχος των οκτώ'. Γιατί αυτό διαπραγματεύεται το βιβλίο μου. Τις ειδήσεις των οκτώ».

    Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος - συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το βιβλίο, δήλωσε:

    «Σήμερα παρουσιάζουμε στη Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Άννας Παναγιωταρέα με τίτλο 'Ο κυρίαρχος των οκτώ'. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, το οποίο είναι ουσιαστικά μια ανατομία της σύγχρονης τηλεόρασης. Προσπαθεί η συγγραφέας, με αφηγηματικό τρόπο, να κάνει μια ακτινογραφία, μια ανατομία της παθογένειας και της παθολογίας του τηλεοπτικού χώρου. Το πώς αναπτύσσεται ο ναρκισσισμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, σε θέσεις τηλεοπτικής ισχύος και όλη η εμπλοκή με την πολιτική και οικονομική εξουσία».

    Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης και Σταύρος Καλαφάτης, ο εκδότης - διευθυντής της εφημερίδας «Μακεδονία», Κώστας Ζουράρις, καθώς και πλήθος κόσμου.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

    Σιδηρόκαστρο, 8 Απριλίου 2006 (20:11 UTC+2)

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

    ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

    Κύριε Δήμαρχε,

    Κυρίες και κύριοι,

    Σήμερα, βλέπουμε το παρόν και το μέλλον του Σιδηροκάστρου με αισιοδοξία και είμαστε πεπεισμένοι το συγκεκριμένο έργο, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

    Η συσσωρευμένη εμπειρία της τελευταίας 15ετίας, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, δείχνει καθαρά ότι η ίδρυση και λειτουργία Αιολικών Πάρκων Ενέργειας δημιουργεί ισχυρούς πόλους τοπικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και προσφέρει πολλαπλά ουσιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

    Το Αιολικό Πάρκο Σιδηροκάστρου θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική απασχόληση, θα προσφέρει ένα μόνιμο και σημαντικό ετήσιο εισόδημα στο Δήμο και την τοπική οικονομία.

    Η λειτουργία του Αιολικού Πάρκου Σιδηροκάστρου θα συντελέσει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος μιας περιοχής, αφού θα περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό οι εκπομπές επιβλαβών για την υγεία ρυπαντικών ουσιών, που προκαλούνται από την καύση ορυκτών καυσίμων.

    Η ανάπτυξη και η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας είναι εξαιρετικά σημαντική και είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας.

    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον. Και σε αυτήν την προσπάθεια τον πρώτο λόγο έχει σαφώς η ανάπτυξη νέων, φιλικών προς το περιβάλλον, τεχνολογιών

    Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζω το Αιολικό Πάρκο Σιδηροκάστρου και συγχαίρω ολόψυχα όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο.

    Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη.

    Γιώργος Καλαντζής

    Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 8 April 2006 - 18:13:36 UTC