Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
  • [02] ΑΝΑΣΤEΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΥΤΙΟΦΟΡΕΩΝ
  • [03] ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [04] ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ -
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΕΡΩΤΟΣ ΟΡΑΜΑΤΑ" ΜΕ "ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΚΑΤΙΑΣ ΜΕ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟ ΝΕΟ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

    Αθήνα, 30 Μαρτίου 2006 (10:59 UTC+2)

    Για την πορεία των μεγάλων έργων στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και για το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Θεσσαλονίκη, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Καλαντζής χαρακτήρισε τη Μακεδονία και τη Θράκη ως "ένα μεγάλο εργοτάξιο", τονίζοντας ότι έχουν δημοπρατηθεί και τα τελευταία τμήματα της Εγνατίας Οδού, ενώ - όπως είπε - βρίσκονται σε εξέλιξη και οι κάθετοι άξονες, που θα ενώσουν την Εγνατία Οδό με τα βόρεια σύνορά μας.

    Σε ό,τι αφορά στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία, αεροδρόμιο), είπε πως έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες και πολύ σύντομα θα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι.

    Αναφερόμενος στη λειτουργία του εργοστασίου της ΒΦΛ, ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση, την οποία έχει από την εταιρία, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο με τις διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος, με τον οποίο θα λειτουργήσει το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης.

    [02] ΑΝΑΣΤEΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΥΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

    Αθήνα, 30 Μαρτίου 2006 (00:27 UTC+2)

    Αναστέλλεται η απεργία των πρατηριούχων υγρών καυσίμων και των βυτιοφορέων που είχε εξαγγελθεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση απόψε, οι εκπρόσωποι των κλάδων των καυσίμων δέχθηκαν τις προτάσεις που έγιναν από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και ανέστειλαν την απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να συζητηθούν τα αιτήματα του κλάδου και οι προτάσεις του Υπουργείου για να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου των καυσίμων.

    [03] ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Αθήνα, 30 Μαρτίου 2006 (10:36 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γ.Καλαντζή έχει ο πρωθυπουργός το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 11.30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα και τις ηγεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

    Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για τη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στο 17ο Τακτικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του ΕΛΚ, και έχει ως στόχο την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα και Ταμία.

    Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα "Ανάπτυξη και Περιφέρεια".

    "Με επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης και διαφανείς στόχους για τα έργα και τις δράσεις στην περιφέρεια επιχειρεί η κυβέρνηση να αλλάξει την όψη όλης της Ελλάδας. Η ανάπτυξη της περιφέρειας αποτελεί τη βασική επιλογή της κυβερνητικής δραστηριότητας", τόνισε ο κ.Καραμανλής στην ομιλία του.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα επτά μεγάλα έργα που άρχισαν να εκτελούνται, εκ των οποίων τα έξι στην περιφέρεια, δαπάνης ύψους 4,3 δισ. ευρώ, για την Εγνατία, το Πέταλο του Μαλιακού, την Πάτρα και το Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ το συνολικό πρόγραμμα έργων υποδομής σε όλη την περιφέρεια ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ.

    «Όποιοι νομίζουν ότι ωφελούνται από την υπονόμευση του δρόμου που οδηγεί την Ελλάδα, του δρόμου που οδηγεί την ελληνική κοινωνία, σ ένα καλύτερο αύριο, κάνουν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται με τη στήριξη της κοινωνίας για να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις, και να αξιοποιηθούν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

    Παράλληλα, άσκησε κριτική για το «παράδοξο», όπως είπε, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, «να καταγράφονται υψηλοί ρυθμοί στην αύξηση του ΑΕΠ, αλλά να αυξάνεται και η ανεργία, να δημιουργούνται τεράστια ελλείμματα και να αυξάνεται το δημόσιο χρέος». Διευκρίνισε επίσης, οτι δεν καλύπτονται τα κενά που άφησε μια ολόκληρη εικοσαετία, σε λίγο καιρό.

    Ο κ.Καραμανλής επεσήμανε οτι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης αναγνωρίζονται από την ΕΕ, καθώς «το έλλειμμα περιορίζεται, ως το τέλος του χρόνου, στα όρια της ΟΝΕ, με τον πιο ήπιο τρόπο». Συγκρίνοντας μάλιστα τις επιδόσεις της κυβέρνησης της ΝΔ με αυτές του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της απορρόφησης των κονδυλίων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, είπε ότι αυξήθηκαν σημαντικά και από το 15,6%, που ήταν επί ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο 40,6% επί ΝΔ. Τολμούμε τη σύγκριση και σε ρυθμούς και σε στόχους και σε διαφάνεια, είπε ο κ.Καραμανλής.

    Για «εκτυφλωτικά ψέματα που συναγωνίζονται μόνο την εκτυφλωτική έκλειψη ηλίου που συμβαίνει τώρα», κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ.Καραμανλής στη δευτερολογία του. Στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ και στους διοικητές της ΕΥΠ που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση, παρέπεμψε ο πρωθυπουργός τον κ.Παπανδρέου για απαντήσεις στα θέματα των υποκλοπών, ενώ τον κάλεσε να έχει στοιχεία να τα δώσει στη Δικαιοσύνη.

    Με αφορμή εξάλλου την πρόσφατη απόφαση της Γιούροστατ, τον επέκρινε ότι κατασκευάζει επιχειρήματα περί δήθεν Ελλήνων απατεώνων.

    Για την ανάπτυξη της περιφέρειας επί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι περήφανο,καθώς, εκτός από τη Στερεά Ελλάδα, όλες οι άλλες περιφέρειες έχουν μικρότερο κατά κεφαλή εισόδημα από το μέσο όρο των περιφερειών της ΕΕ.

    [04] ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Αθήνα, 29 Μαρτίου 2006 (17:16 UTC+2)

    Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης θα κηρύξει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου, στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Κομοτηνής. Ο αγωγός κατασκευάζεται από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Δ.ΕΠ.Α.) στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου.

    Σκοπός της κατασκευής του Ελληνοτουρκικού Αγωγού Μεταφοράς Φυσικού Αερίου είναι η σύνδεση του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΣΜΦΑ) με το αντίστοιχο Τουρκικό, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά ποσοτήτων αερίου από την Τουρκία, με την προοπτική το ΣΜΦΑ να ενταχθεί στα διακρατικά ενεργειακά δίκτυα μεταφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου (Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή) αποτελεί το δυτικό τμήμα του Ελληνοτουρκικού Αγωγού μήκους 53,4 χλμ. και είναι η επέκταση του ήδη κατασκευασμένου τμήματος Ελληνοτουρκικά Σύνορα - Αλεξανδρούπολη μήκους 33,2 χλμ. Ανάδοχος του έργου Αλεξανδρούπολη- Κομοτηνή είναι η Κοινοπραξία εταιρειών OAO STROYTRANSGAZ-PROMETHEUS GAS S.Α., με συμβατικό τίμημα 20,87 εκατομμύρια ευρώ.

    Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 42% από ίδιους πόρους της ΔΕΠΑ και κατά 58% από δημόσια δαπάνη, η οποία κατανέμεται ως εξής: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ): 29% και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ): 29%. Η συγχρηματοδότηση από το ΠΔΕ και το ΕΤΠΑ γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (2000 - 2006). Η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται τον Μάρτιο του 2007.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΕΡΩΤΟΣ ΟΡΑΜΑΤΑ" ΜΕ "ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΛΟΓΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:27 UTC+2)

    Για έκτη συνεχή χρονιά το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων «Με τα Χρώματα της Μουσικής». Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν την άνοδο του επιπέδου των σπουδών των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου, αρτιότερη επαφή των σπουδαστών με τη μουσική καθώς και την δημιουργία και ανάπτυξη μιας άμεσης επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες.

    Οι εκδηλώσεις αρχίζουν αύριο (Παρασκευή), στις 20:00, στον πολυχώρο «Ανατόλια» - Μαλλιάρης Παιδεία (Δ. Γούναρη 39) με «την γυναίκα στο λόγο, τη μουσική και την εικόνα» και πρωταγωνίστριες έξι νέες γυναίκες που ερμηνεύουν έργα των Βιβάλντι, Μότσαρτ, Σούμπερτ, Μπέρνσταιν, Γκέρσουιν, κ.α. Τίτλος της μουσικής αυτής παρουσίασης είναι «Ωδής Πολύτροπον, Έρωτος Οράματα».

    Συμμετέχουν:

    Τραγούδι: Χιονάτη Γκίνα, Τότα Κυριαζικίδου και Ξανθή Τοκμακίδου. Πιάνο: Κατερίνα Ξενιτίδου. Κιθάρα: Κλέα Τζοβαρίδου. Αφήγηση: Πίστη Οσλιανίτου. Επιλογή - επιμέλεια κειμένου: Τότα Κυριαζικίδου.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΚΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΣΤΟ ΚΙΘ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:27 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 19:30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου), οι εκδόσεις ΕΡΩΔΙΟΣ, σε συνεργασία με το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Κατερίνας Κ. Τερζοπούλου «Ο Καημός της Πριγκίπισσας Αννέτας», το πρώτο της σειράς «Η Κάτια με τα Παραμύθια».

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν :

    Η εκπαιδευτικός , Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Χαρίκλεια Τερζιτάνου.

    Ο συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ανταποκριτής επικαίρων ΤV, Νίκος Μπιλιλής.

    Και η Κατερίνα Τερζοπούλου , η οποία σαν «Κάτια με τα παραμύθια» θα παρουσιάσει στα παιδιά κάποιες σκηνές του παραμυθιού.

    Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία χαρίζοντας φωτογραφίες της Κάτιας με αφιέρωση στους μικρούς αναγνώστες.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:27 UTC+2)

    Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν και αυτή τη χρονιά σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον για τα βιβλία και το διάβασμα.

    Σε όλες τις Παιδικές Βιβλιοθήκες από την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 7 Απριλίου θα λειτουργούν εκθέσεις παιδικού βιβλίου, ενώ παράλληλα θα γίνονται προβολές ή και ανάγνωση παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

    Την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μοιράσει 500 βιβλία σε μικρούς αναγνώστες, μέσα από τις δραστηριότητες των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και από τις εκπομπές του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM 100.

    Το Τμήμα Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει, επίσης, και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στο «Τρένο του Βιβλίου - Πολιτισμού».

    Σε ένα από τα βαγόνια του τρένου θα λειτουργεί έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα το βιβλίο και έργα των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήρια ζωγραφικής των Παιδικών Βιβλιοθηκών.

    Το τρένο θα βρίσκεται σταθμευμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α΄) από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 9:30 -13:00.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Δημοτικών Παιδικών Βιβλιοθηκών, είναι το ακόλουθο:

    ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    31/3/06 Π.Β. Καλλιθέας Αφιέρωμα στην Ιστορία της γραφής και του βιβλίου 11:00 & 16:30 Αρχαιοτήτων 13 τηλ. 2310.616.076

    31/3/06 Π.Β. Ξηροκρήνη Λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Κατερίνα Τζωρίδου 11:00 Γρ. Κολωνιάρη 23 τηλ. 2310.514.780

    1/4/06 Π.Β. Καλλιθέας Δραματοποίηση του παραμυθιού «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» από τον ηθοποιό - εμψυχωτή Κρίτωνα Ζαχαριάδη 11:00 Αρχαιοτήτων 13 τηλ. 2310.616.076

    5/4/06 Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη Λογοτεχνική εκδήλωση με τον συγγραφέα Γιάννη Τζανή 11:00 Κασσάνδρου 17-19 τηλ. 2310.274.708

    6/4/06 Π.Β. Ορέστου Δημιουργούμε βιβλία εκδήλωση με την συγγραφέα Άννα Χατζημανώλη & την εικονογράφο Κ. Μούσερ-Σπάσου 10:00 Ορέστου 33 & Χαλκιδικής τηλ. 2310.852.384

    6/4/06 Π.Β. Δελφών Λογοτεχνική εκδήλωση με τον συγγραφέα Νίκο Αρναούτη 12:00 Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3 τηλ. 2310.324.090

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:26 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 20:30, στην αίθουσα Α΄ Εικαστικών Εκδηλώσεων του 5ου ορόφου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Χρίστου Μούρτζιου.

    Ο ζωγράφος Χρίστος Μούρτζιος, εκφράζει μια σεμνότητα στη ζωγραφική του, η οποία δεν οφείλεται στην αυτοδίδακτη πορεία του, αλλά στην ευαίσθητη καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία. Είναι ένας δημιουργός ελεύθερος και εστιάζει το ενδιαφέρον του στην τοπιογραφία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό τοπίο και σε εξοχικούς οικισμούς, με έντονη την απουσία της ανθρώπινης μορφής. Έχει ύφος και πνεύμα ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις. Δημιουργεί ασταμάτητα και πειραματίζεται σε νέα πεδία, με εμφανή εκφραστικά αποτελέσματα.

    Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών, με διαχρονική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, με μια σειρά σημαντικών ατομικών εκθέσεων, αλλά και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 16 Απριλίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:26 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 4 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα Β' Εικαστικών Εκδηλώσεων 5ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια αναδρομικής έκθεσης ψηφιδωτών του Νίκου Μπεντίλα με τίτλο: «ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΟΠΙΑ».

    Ο φιλόλογος Νίκος Μπεντίλας αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης, διάλεξε την ψηφιδογραφία για να εκφράσει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο του με ένα δικό του προσωπικό τρόπο. Οι δημιουργίες του είναι αφηρημένες συνθέσεις με τεχνική αρτιότητα και πρωτοτυπία, ενώ συχνά εμπνέεται από την αρχαία και βυζαντινή εποχή, συνδέοντάς την με τη σύγχρονη τέχνη και χρήση υλικών που εμπεριέχονται στη φύση: φυσικά πετρώματα, απολιθώματα πανίδας και χλωρίδας.

    Η φαντασία του αρχίζει να λειτουργεί με τη συγκέντρωση και αξιοποίηση των υλικών που συγκεντρώνει προς χρήση, ενώ θαυμάσιος είναι ο συνδυασμός καλλιτεχνικής δημιουργίας και φυσικής ομορφιάς. Οι εικαστικές προτάσεις του Νίκου Μπεντίλα, με την ιδιαιτερότητα των σχεδιαστικών τους μοτίβων και τη χρωματική τους αρμονία, κατορθώνουν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού γύρω από ένα είδος τέχνης, που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, χρόνο, προσήλωση και μεράκι.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 26 Απριλίου.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (17:21 UTC+2)

    Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

    «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης νοιώθει την υποχρέωση να καταδικάσει το φαινόμενο βίας, που εκδηλώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, από ομάδα αγνώστων στοιχείων που επιτέθηκαν εναντίον μαθητών, που μοίραζαν προκηρύξεις κατά του θεσμού των παρελάσεων.

    Δικαίωμα των πολιτών είναι η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση των δημοκρατικών του καθηκόντων. Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή όχι, οι απόψεις δεν αποτελούν κίνδυνο για την ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία, αλλά όσοι επιτίθενται εναντίον θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών».

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:28 UTC+2)

    Η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή), στις 11:30, στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν την πόλη, τον Δήμο και τους δημότες.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:28 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Κ. Εγγλέζο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια επιθεώρησε σήμερα (Πέμπτη), το έργο κατασκευής του νέου κτιρίου της Δημοτικής Αστυνομίας, επί της οδού Μοναστηρίου 93, προϋπολογισμού 1.020.000 .

    Το κτίριο αποτελείται από πέντε ορόφους συνολικού εμβαδού 900 τ.μ. και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο υπηρεσιακό κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας.

    Μετά το τέλος της επιθεώρησης ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πορεία των εργασιών, δηλώνοντας ότι : «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναδιοργανώνει τη Δημοτική του Αστυνομία και αυξάνει το μέγεθος της και βεβαίως τον αριθμό των στελεχών που υπηρετούν σε αυτήν. Μέχρι πριν από λίγους μήνες είχαμε μόνο 46 στελέχη στη Δημοτική Αστυνομία και προσλάβαμε άλλους 100. Συγχρόνως, δικαιώθηκαν από το δικαστήριο και όσες είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους αλλά δεν είχαν προσληφθεί σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο. Συνεπώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει σε λίγους μήνες μια δύναμη της τάξεως των 200 στελεχών στη Δημοτική Αστυνομία. Έπρεπε τα στελέχη αυτά να στεγαστούν σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης . Με συντονισμένες προσπάθειες, εδώ και ένα χρόνο, δημοπρατήσαμε το συγκεκριμένο αυτό έργο και έτσι βρισκόμαστε σήμερα, στην ευχάριστη θέση να λέμε ότι σε ενάμιση μήνα από σήμερα περί τα τέλη Μαΐου, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο συγκεκριμένο κτίριο».

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:28 UTC+2)

    Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τις Α', Β', Γ', Ψυχιατρικές Κλινικές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α) και Θεσσαλική Εταιρία Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α), εκδήλωση αφιερωμένη στο κοινωνικό και ψυχιατρικό στίγμα, με τίτλο «Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 4 Απριλίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Μακεδονία Παλλάς.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:28 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 20:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Α.Τούμπας, (Γρ.Λαμπράκη 187), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Κουτσούκου, με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος και γεωπονική επιστήμη, η επιστημονική πλευρά της εκστρατείας στην Ανατολή».

    Το έργο θα παρουσιάσει ο Καθηγητής του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας του Α.Π.Θ. Γεώργιος Δαουτόπουλος.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του Τμήματος των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών.

    Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 950370.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαρτίου 2006 (16:28 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και οι Έλληνες εθελοντές διοργανώνουν εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντριών γυναικών για την επιβίωση της αρχέγονης φυλής των Καλλάσα (Καλλάς) στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο (Σάββατο), στις 19:00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη - Πλ. Ιπποδρομίου).


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 30 March 2006 - 19:14:02 UTC