Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΗΝ ERICSSON ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΩΝ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ. ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ
  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ
  • [04] ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 1.000 ΤΟΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥ
  • [05] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΜΑ-Θ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΤΟ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΩΡΑ 13:30 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ»
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ,«Ο ΡΙΚΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ

  • [01] ΣΤΗΝ ERICSSON ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΩΝ Ο Γ.ΚΟΡΩΝΙΑΣ

    Αθήνα, 9 Μαρτίου 2006 (15:48 UTC+2)

    Η vodafone «δεν ζήτησε, δεν παρήγγειλε και δεν παρέλαβε» το λογισμικό των νομίμων συνακροάσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βόνταφον Γ. Κορωνιάς ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με το θέμα των υποκλοπών. Η Έρικσον το είχε εντάξει στο λογισμικό της μετά από αίτημα πελατών της λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η vodafone δεν το είχε παραγγείλει, επισήμανε ο κ. Κορωνιάς.

    Το λογισμικό που υπάρχει στα ψηφιακά κέντρα της εταιρείας μας, είπε ο κ. Κορωνιάς, είναι σε γνώση μόνο της Έρικσον που μας το προμήθευσε, ενώ η Vodafone, ως πάροχος, δεν διαθέτει τον πηγαίο κώδικα αυτού του λογισμικού. Σημείωσε μάλιστα ότι - κατά την Ericsson - το λογισμικό δεν παραδίδεται στους πελάτες της (όπως η vodafone) και ότι μόνο δικό της εξουσιοδοτημένο προσωπικό το χειρίζεται. «Ποτέ η vodafone δεν γνώριζε επίσημα ότι υπήρχε στην εταιρεία το λογισμικό των νόμιμων συνακροάσεων της Έρικσον", είπε ο κ.Κορωνιάς.

    Το βασικό ερώτημα για τον κ. Κορωνιά, είναι ποιός μπορεί να φτιάξει το παρείσακτο λογισμικό. Όπως είπε, πρέπει να έχει βαθιά γνώση του λογισμικού περιβάλλοντος της Έρικσον και να μπορεί να γράφει σε γλώσσα μηχανής (assembly language) την οποία «δεν την έχει κανένας οπερέιτορ». Η πολυπλοκότητα του προγράμματος δείχνει κάποιον που έχει υψηλότατη τεχνογνωσία, είπε ο κ. Κορωνιάς, διευκρινίζοντας ότι οι άνθρωποι της vodafone δεν την διαθέτουν.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Βόνταφον εξέφρασε την ενόχλησή του για τις παρατηρήσεις της ΑΔΑΕ που δημοσιεύθηκαν μια μέρα πριν την παρουσία του στη Βουλή. Σχολίασε ωστόσο μέρος της έκθεσης της Αρχής, λέγοντας ότι αυτός που διεισδύει στο λογισμικό των συνακροάσεων ενδιαφέρεται να διεισδύει στο σύστημα της Έρικσον. Αυτό το σύστημα συνέχισε, μπορεί να παραμετροποιηθεί και να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες που διαθέτουν το πρόγραμμα της Έρικσον. Διερωτήθηκε επίσης, ποιά πολιτική νόμιμης παρακολούθησης πρέπει να ακολουθήσουμε όταν το παρείσακτο λογισμικό μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα εάν έχει ενεργοποιηθεί το λογισμικό των νομίμων συνακροάσεων.

    Ο κ. Κορωνιάς μίλησε διεξοδικά για τα βήματα που ακολούθησε, από τη στιγμή που η εταιρεία του αντιλήφθηκε τη λειτουργία του παρείσακτου λογισμικού έως τη στιγμή που ενημέρωσε την κυβέρνηση.

    Από την ώρα που διαπιστώθηκε ότι στον κατάλογο των παρακολουθουμένων ήταν και το όνομα του πρωθυπουργού κρίναμε ότι είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, είπε. Πράξαμε το καθήκον μας, είπε ο κ. Κορωνιάς και τόνισε ότι ζήτησε την απομάκρυνση του λογισμικού για να προστατευτούν τα δικαιώματα των συνδρομητών, ότι δεν διαγράφηκε κανένα ίχνος. Τηρήσαμε εθνική στάση και δεν ζητήσαμε από την Έρικσον απλά να λύσει το πρόβλημα, πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είπε ότι έθεσε ως κεντρικά ζητήματα το πώς είναι δυνατό κάποιος να διεισδύει στη Βόνταφον, η οποία είναι η δεύτερη στην Ευρώπη και η τέταρτη στον κόσμο με διεθνή πιστοποιητικά ασφαλείας καθώς και το συνολικό θέμα ασφαλείας στην Ελλάδα και σε τομείς όπως η Άμυνα, το σύστημα ΤΑΞΙΣ του υπουργείου Οικονομικών και οι Τράπεζες.

    Για το «ατυχές», όπως το χαρακτήρισε, γεγονός της αυτοκτονίας Τσαλικίδη, δήλωσε ότι το ανέφερε στους υπουργούς και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και ότι έθεσε εαυτόν και την εταιρεία στη διάθεση της έρευνας αφού υπήρξε χρονική «σύμπτωση» της υπόθεσης αυτής με την ενημέρωση της κυβέρνησης για τις υποκλοπές.

    Στο μεταξύ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Διώτη που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη κατέθεσαν ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσαύτης και ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια.

    Ο κ. Ντιλέρνια είχε κάνει νεκροτομή στο πτώμα του 39χρονου στελέχους της Vodafone και είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό δια βρόγχου.

    Οι δυο ιατροδικαστές φαίνεται να συμφωνούν ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη οφείλεται σε αυτοκτονία, ενώ στον κ. Διώτη κατέθεσαν μεταξύ άλλων και ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα η ενδεχόμενη εκταφή του πτώματος.

    Aντώναρος:Η έρευνα συνεχίζεται

    «Η Δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση σε βάθος. Η έρευνα συνεχίζεται με στόχο να διαλευκανθεί η υπόθεση»,δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος για το θέμα των υποκλοπών και διετύπωσε δύο επισημάνσεις οι οποίες, όπως είπε, προκύπτουν από την δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΑΔΑΕ.

    Από την κοινοποίηση της υπόθεσης στην κυβέρνηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας έλειπε το βασικό στοιχείο σχετικά με το τρίτο κέντρο παρακολούθησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αξιοπιστία και τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω από αυτήν την κίνηση. Δεύτερον, στην τελευταία παράγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕ αναφέρεται ότι η εταιρεία Vodafone παρέδωσε στην ανεξάρτητη Αρχή στοιχεία για ορισμένες μόνο ημερομηνίες, δηλώνοντας ότι δεν διατηρεί στα αρχεία της τα πλήρη στοιχεία που της ζητήθηκαν. Υπενθυμίζω, είπε ο εκπρόσωπος ότι σε απόσπασμα πρόσφατης επίσημης ανακοίνωσης της εταιρείας γινόταν λόγος για «ακριβή εικόνα» η οποία «είχε αποτυπωθεί πλήρως σε μαγνητικά μέσα». Η αποκάλυψη όλο και περισσότερων στοιχείων αποδεικνύει την ορθότητα της προσέγγισης της κυβέρνησης να στείλει την υπόθεση αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση της στην Δικαιοσύνη ώστε να διερευνηθεί πλήρως κάθε πτυχή της, πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.

    Ο εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν το περιεχόμενο του πορίσματος συνεπάγεται και νομικές ευθύνες του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γιώργου Κορωνιά, δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί ευθύνη της Δικαιοσύνης και διευκρίνισε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    Επανέλαβε δε ότι «η κυβέρνηση, η οποία υπήρξε το θύμα των υποκλοπών, επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση προαγωγής του κ. Κορωνιά επισημαίνοντας ότι «δεν απασχολούν την κυβέρνηση οι εσωτερικές διεργασίες σε μια επιχείρηση».

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ. ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

    Aθήνα, 9 Μαρτίου 2006 (12:16 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ,μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ότι η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η απασχόληση βρίσκεται σε καλύτερη πορεία και η ανεργία αρχίζει και έχει κάμψη, πως οι εξελίξεις στον πληθωρισμό παρά τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου είναι ενθαρρυντικές και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μεγαλύτεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Η κυβέρνηση είπε ο κ. Αλογοσκούφης εφαρμόζει το πρόγραμμά της σημειώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκριθεί από το ECOFIN και το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

    Αθήνα, 9 Μαρτίου 2006 (08:49 UTC+2)

    Με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για τη διεύρυνση Όλι Ρεν, συναντάται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Τσεχία, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στην Πράγα.

    Πριν από τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, Ματίας Πλάτσεκ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πόλ Ρασμούσεν, και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάρτιν Σούλτς.

    Μετά το τέλος των εργασιών της συνάντησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Γίρζι Πάρουμπεκ.

    [04] ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 1.000 ΤΟΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Κοζάνη, 9 Μαρτίου 2006 (12:40 UTC+2)

    Μέχρι χίλιοι τόνοι αποβλήτων αμιάντου πρόκειται να ενταφιαστούν με τον τρόπο της υγειονομικής ταφής στο χώρο του Ορυχείου του πρώην Μεταλλείου Αμιάντου Βορείου Ελλάδος, στην περιοχή της Κοζάνης. Τα απόβλητα αμιάντου θα προκύψουν ως επί το πλείστον από την αποκατάσταση των γειτονικών χώρων του μεταλλείου, του εργοστασίου και των κτιριακών εγκαταστάσεων.

    Την υγειονομική ταφή των αποβλήτων αμιάντου προβλέπει πρόγραμμα που υλοποιεί η Ν.Α. Κοζάνης, με χρηματοδότηση κατά 50% από το πρόγραμμα Life - Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν ως εταίροι μια Γερμανική εταιρεία, που είναι και ο φορέας τεχνογνωσίας σχετικά με την χρήση αμιάντου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Α.Ε. στην οποία συμμετέχει η ΝΑ Κοζάνης και η εταιρεία συμβούλων SPEC από την Αθήνα.

    «Το πρόγραμμα Life προβλέπει την υγειονομική ταφή συγκεκριμένης ποσότητας αμιάντου, από 100 μέχρι 1.000 τόνους, η οποία πιστεύω ότι θα υπερκαλυφθεί μόνο από τις εγκαταστάσεις του πρώην ορυχείου» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης ενώ ανέφερε ότι αν δεν υπερκαλυφθεί ενδέχεται να μεταφερθούν στο χώρο προϊόντα αμιάντου και από τα σχολεία του νομού.

    Παράλληλα επανέλαβε ότι η κοινωνία της Κοζάνης είναι αντίθετη στην μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε προορισμό αποθήκευσης αμιάντου από όλη τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για τον προορισμό του αμιάντου που απομακρύνεται από σχολεία και δημόσια κτίρια.

    Με αφορμή αίτημα της ΔΕΗ για νέες χωματερές αμιάντου ο κ. Ανδρεάδης τόνισε: "δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο".

    Το πρόγραμμα Life

    Το πρόγραμμα Life, ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιείται σε επιφάνεια 335 στρεμμάτων και προβλέπει την πιλοτική αποκατάσταση του ορυχείου. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες το έδαφος μπορεί να υποδεχτεί τον αμίαντο της περιοχής ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ερευνητικές γεωτρήσεις και μελέτες σε έδαφος, νερό και αέρα για την αξιολόγηση της ρύπανσης στην περιοχή.

    Όπως εξήγησε ο Νομάρχης Κοζάνης, μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες αυτές, τα αποτελέσματά τους θα αξιολογηθούν από την γερμανική εταιρεία που είναι εταίρος της Ν.Α. Κοζάνης στο πρόγραμμα, προκειμένου να επιλεγεί η κατάλληλη και καινοτόμα τεχνική λύση για την αποκατάσταση του ορυχείου. Στη συνέχεια αφού εκπονηθεί η αντίστοιχη μελέτη εφαρμογής από τον τοπικό εταίρο του προγράμματος την ΑΝΚΟ Α.Ε. θα εφαρμοστεί η λύση πιλοτικά από την Τεχνική Υπηρεσία της ΝΑ Κοζάνης.

    «Πρόκειται για το πρώτο έργο αυτού του επιπέδου που υλοποιείται στην Ελλάδα και ο στόχος του προγράμματος είναι να αποκτηθεί η κατάλληλη τεχνογνωσία για την επίλυση προβλημάτων αμιάντου» σχολίασε ο Νομάρχης.

    Το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡ

    Το πρόγραμμα Life έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμβαδίζει με μια δεύτερη μείζονα παρέμβαση στην ίδια περιοχή, που είναι η αποκατάσταση των αποθέσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΚΠΣ (2000-2006) - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠ.Π.ΠΕΡ). Η δεύτερη αυτή παρέμβαση, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ θα γίνει σε επιφάνεια 348 στρεμμάτων.

    Ο όρος «αποθέσεις» αναφέρεται στα «βουνά» στείρων υλικών που περιέχουν αμίαντο και προήλθαν από την επεξεργασία του ορυκτού στο εργοστάσιο της ΜΑΒΕ, τα οποία φτάνουν σε ύψος ακόμη και τα 180 μέτρα και βρίσκονται γύρω από την περιοχή του ορυχείου. Το ΕΠ.Π.ΠΕΡ προβλέπει τη χρηματοδότηση της κατασκευής διαμόρφωσης βαθμίδων και κάλυψη της περιοχής με φυτική γη, ώστε να δημιουργηθούν επίπεδα και να δενδροφυτευτούν προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαφυγής του αμιάντου στο περιβάλλον.

    Επισημαίνεται ότι η ΝΑ Κοζάνης έχει ωριμάσει το έργο αυτό με την χρηματοδότηση των σχετικών μελετών εφαρμογής που εκπονήθηκαν από την ΑΝΚΟ Α.Ε. υπό την επίβλεψη της Τεχνικής της Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον νομάρχη, εφόσον δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η συμπληρωματική έγκριση περιβαλλοντικών όρων, η νομαρχία θα ξεκινήσει εντός του 2006 την υλοποίηση της αποκατάστασης καθώς έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη της, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Λοιπές δράσεις αποκατάστασης

    Δράσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος θα σχεδιαστούν και για την υπόλοιπη έκταση των 3,5 χιλιάδων στρεμμάτων περιμετρικά του ορυχείου και των εγκαταστάσεών του. Παράλληλα η νομαρχία Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Καμβουνίων, βρίσκονται σε επικοινωνία για τη μελλοντική αξιοποίηση της περιοχής. Θέμα ενημέρωσης του πληθυσμού θέτει ο δήμαρχος Καμβουνίων Φώτιος Νάνος ο οποίος τόνισε: «έχει ξεκινήσει ο διάλογος, ο οποίος όμως δεν έχει εξαντληθεί και πρέπει να συνεχιστεί ώστε να αρθούν κάποιες επιφυλάξεις των δημοτών».

    Π. Γιούλτση

    [05] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 9 Μαρτίου 2006 (08:52 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα δεχθεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Χθες, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης, μετά από σύσκεψη που είχαν, ανακοίνωσαν τη σύσταση Επιτροπής Μελέτης του ασφαλιστικού συστήματος.

    Οπως ανακοινώθηκε, θα επιδιωχθεί να υπάρξει πρόεδρος κοινής αποδοχής από τα πολιτικά κόμματα, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους τα κόμματα και οι φορείς.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι το Ασφαλιστικό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που αφορά όλους τους πολίτες της χώρας και στόχος του διαλόγου είναι να διαμορφωθούν οι ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, θα απαιτήσουν χρόνο που εξαντλεί τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

    Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί διάλογος μακράς πνοής για το Ασφαλιστικό, ώστε να καθοριστούν όλες οι παράμετροι του συστήματος και να προσδιοριστεί η φύση του προβλήματος. Ετσι θα διαμορφωθεί στέρεο υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα αναζητηθούν οι συναινέσεις, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

    Οπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή Μελέτης θα καταρτίσει σχετική έκθεση για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε στοιχεία που προκύπτουν από παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, οι δαπάνες για συντάξεις θα ανέλθουν από 12,5% του ΑΕΠ, στο 22,5% του ΑΕΠ το 2050, ενώ οι δαπάνες του προϋπολογισμού πρόκειται να αυξηθούν από το 5% του ΑΕΠ σήμερα στο 15% του ΑΕΠ το 2050. Την ίδια στιγμή το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων υπολογίζεται σε 400 δισ. ευρώ.

    Ανέφερε ότι στο υφιστάμενο καθεστώς υπάρχουν μεγάλες αδικίες μεταξύ επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, αλλά και μεταξύ των γενεών, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν. Ανακοίνωσε δε ότι ο διάλογος θα προχωρήσει και στη Βουλή, στις δυο Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ως "τη μεγαλύτερη πρόκληση της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια", τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει "κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά αποτελεσματική μεταρρύθμιση μακράς πνοής". Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσουν η ενοποίηση των ταμείων, την οποία προβλέπει ο νόμος του 2002, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 25% των εσόδων των ταμείων, καθώς και η δημιουργία κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος στο οποίο θα υπαχθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Αναφερόμενος στη σύσταση της Επιτροπής Μελέτης του Ασφαλιστικού Συστήματος, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να ορίσουν εκπροσώπους. Επανέλαβε ότι δεν θα συζητηθούν λύσεις τώρα, τονίζοντας ότι ισχύουν όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, καθώς και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στο διάλογο, τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να αρνηθεί τη συμμετοχή σε αυτόν. Είπε ακόμα ότι ο διάλογος θα διεξαχθεί χωρίς προϋποθέσεις προκειμένου τα συμπεράσματά του να τα αξιοποιήσουν οι επόμενες κυβερνήσεις.

    Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα κόμματα προκειμένου να αναζητηθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής για την Επιτροπή Μελέτης του Ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Επιτροπή θα είναι 15μελής.

    ΠΑΣΟΚ

    Η κυβέρνηση δημιουργεί σκόπιμα ένα κλίμα ανασφάλειας γύρω από το ασφαλιστικό, ενώ υποσκάπτει ουσιαστικά τα δικαιώματα και των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    "Το ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει τον νέο υπουργό Απασχόλησης να έρθει το ταχύτερο στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να μας πει ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης", αναφέρει ο κ.Βενιζέλος και δηλώνει ότι το κόμμα του είναι "έτοιμο να διατυπώσει το δικό του πολιτικό πλαίσιο για το ασφαλιστικό, με σεβασμό στους κόπους των εργαζομένων και στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων".

    ΚΚΕ

    Ο «κοινωνικός διάλογος μακράς πνοής» που εξήγγειλαν οι υπουργοί, αποτελεί επανάληψη της γνωστής απάτης - παγίδας που έστησε το ΠΑΣΟΚ για να «καλύψει» τα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα του 2003, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό.

    "Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να εξαπατηθεί. Η νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα είναι προαποφασισμένη και θα πλήξει όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, όλα τα λαϊκά στρώματα", προσθέτει το ΚΚΕ, που καλεί σε "οργανωμένη και αποφασιστική πάλη για νέα-σύγχρονα δικαιώματα και πολιτική- ριζοσπαστική συνειδητοποίηση", με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 15 Μαρτίου με τα αιτήματα και με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

    ΣΥΝ

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιδιώκει να ανοίξει «διάλογο» για το ασφαλιστικό προκειμένου να ενισχύσει πολιτικά και οικονομικά την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις και τις παροχές υγείας. Επιδιώκει έναν τέτοιο «διάλογο» για να τρομοκρατήσει τους πολίτες για τη δήθεν κατάρρευσή του ασφαλιστικού, ώστε να δρομολογήσει ευκολότερα τις προαποφασισμένες επιλογές της με μέτρα τύπου Γιαννίτση, για αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για συρρίκνωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης", δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, με αφορμή τη σύσταση επιτροπής μελέτης για το ασφαλιστικό, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

    "Ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός και ως ΣΥΝ δεν μας αφορά. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν την απάντησή τους με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 του Μάρτη", επισημαίνει ο κ.Στρατούλης.

    ΓΣΕΕ

    Η ΓΣΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για δημιουργία Επιτροπής Μελέτης του Ασφαλιστικού, "ήταν και θα είναι υπεύθυνη και σοβαρή σε κάθε συζήτηση που έχει να κάνει με την υποστήριξη του ασφαλιστικού συστήματος". Πρόσθεσε όμως ότι "όσο υπάρχουν αρνητικές κοινωνικές συνθήκες, κανένας διάλογος δεν μπορεί να δώσει θετικό αποτέλεσμα και φυσικά υπάρχει δυσκολία της δικής μας συμμετοχής".

    Οπως είπε, "ο κάθε διάλογος για να αποδώσει απαιτεί να υπάρχουν οι κατάλληλες κοινωνικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή βάλλονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αμφισβητούνται και ανατρέπονται συλλογικές συμβάσεις επιστρατεύονται οι συνδικαλιστικοί αγώνες και υφιστάμεθα μια γενικότερη επίθεση σε όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα".

    "Θα πρέπει τώρα κυβέρνηση και εργοδότες να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να δοθούν αυξήσεις στους εργαζομένους να υπάρξουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων", τόνισε ο κ.Πολυζωγόπουλος.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (20:51 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις καθώς και τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία και τα αξιοποιούμε ώστε να διορθώσουμε αυτά που πρέπει να διορθωθούν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυτό που θέλει η κοινωνία και εμείς είμαστε με την κοινωνία και πρέπει να ακούμε την κοινωνία. Από εκεί και πέρα, ένα είναι σίγουρο: η διαφορά μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού είναι συντριπτικά υπέρ του κ. Κώστα Καραμανλή. Η άποψή μου είναι ότι ο πρωθυπουργός και η ΝΔ θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου.

    Αυτή η κυβέρνηση δεν έκρυψε από τον ελληνικό λαό το θέμα των υποκλοπών. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμάς παρακολουθούσαν, δεν παρακολουθούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άρα λοιπόν, άλλοι ίσως πρέπει να φοβούνται από την κατάθεση του κυρίου Κορωνιά».

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΜΑ-Θ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Θ.Π. ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (18:22 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Κυριακής 12 Μαρτίου 2006, θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, οι οποίες θα γίνουν στο Φανάρι.

    Ο κ. Καλαντζής θα παραστεί στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεστεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

    Στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. Αμέσως μετά, στην Πατριαρχική Τράπεζα, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΤΟ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΜΑ-Θ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜ.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ-ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (18:18 UTC+2)

    Στο νομό Ημαθίας μετέβη το πρωί της Πέμπτης 9/3/06 ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος θα επισκέπτεται ένα νομό κάθε εβδομάδα, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους εκπροσώπους φορέων των 16 νομών της Βόρειας Ελλάδας.

    Ο κ. Καλαντζής, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Τσιότρα και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΜΑ-Θ, επισκέφθηκε στη Βέροια το νομάρχη Ημαθίας κ Ιωάννη Σπάρτση και ακολούθως μετέβη στη Νάουσα όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ημαθίας και ιδιαίτερα η Νάουσα, όπου παρατηρείται έξαρση της ανεργίας, ενώ άκουσε τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του νομού.

    Ακολούθως, ο κύριος Καλαντζής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καθώς και με τις διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων αλλά και των απολυμένων στα κλωστήρια.

    Αμέσως μετά, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Μία ημέρα την εβδομάδα θα βρίσκομαι σε ένα νομό της Μακεδονίας και Θράκης . Ξεκίνησα από εδώ γιατί θεωρώ ότι ήταν χρέος μου να το κάνω, καθώς αυτή η περιοχή έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας. Ήρθα πρωτίστως για να ακούσω και όχι για να μιλήσω. Ήρθα για να συζητήσουμε όλοι μαζί, προκειμένου να προωθήσουμε άμεσα τις απαιτούμενες δράσεις, να δούμε μαζί τις κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιούνται αλλά και να παρέμβουμε με πρόσθετα μέτρα, όπου απαιτείται, ώστε να επιταχύνουμε την επίλυση των προβλημάτων. Ήδη, η κυβέρνηση προχωρεί, καθώς πολύ σύντομα ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα των απολυμένων στα κλωστήρια. Είμαστε στον δρόμο που θα φέρει καλύτερες μέρες για τη Νάουσα».

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΑΛΟΦΟΣΚΟΥΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (18:11 UTC+2)

    Με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα (Πέμπτη) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωση τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των μεγάλων έργων της πόλης και τους μελλοντικούς στόχους της Θεσσαλονίκης. Στις συνέχεια, ο κ. Παπαγεωργόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και το επιτελείο του Υπουργείου. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, γυρίζει σελίδα. Το ενδιαφέρον του Προέδρου ήταν και είναι πάρα πολύ μεγάλο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο και για το παρόν και για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Όταν μιλάμε για το παρόν, αναφερόμαστε βεβαίως στα μεγάλα έργα, το Μετρό, την Υποθαλάσσια Αρτηρία, το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο, τα πάρκινγκ κ.λ.π. Και βεβαίως αναφερόμαστε στα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τριάντα και πλέον έργα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη όπως, η ανάπλαση της παραλίας και του περιβάλλοντος χώρου του Λευκού Πύργου, της Ροτόντας, της Καμάρας, της κατασκευής του Νέου Δημαρχιακού μεγάρου, του υπογείου πάρκινγκ των 900 θέσεων, του κολυμβητηρίου της Τούμπας, του πνευματικού κέντρου της Τούμπας, η ανακατασκευή ζωτικών οδικών αρτηριών, κ.α.

    Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, για ένα καινούργιο τρόπο διοίκησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, για τη Μητροπολιτική Διακυβέρνηση, έτσι ώστε οι αποφάσεις πραγματικά να λαμβάνονται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Και φυσικά συζητήσαμε για τα έργα του μέλλοντος, για την δεύτερη σειρά των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης, όπως η ολοκλήρωση της εξωτερικής περιφερειακής, η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων εντός πόλεως, κ.α. αλλά και για την διεκδίκηση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013. Σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσω πρόταση για την διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

    Επίσης ευχάριστες είναι και οι εξελίξεις που προήλθαν από τη σύσκεψη που είχα με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, τους Υφυπουργούς Χρήστο Φώλια, Αντώνη Μπέζα και Πέτρο Δούκα καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γ.Κουρή. Στην σύσκεψη αυτή εξειδικεύτηκαν οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

    Νομίζω ότι όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά για τη Θεσσαλονίκης μας, τη πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.»

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (13:58 UTC+2)

    Η αντιδημαρχία Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας στην προσπάθειά για αναζήτηση και χρήση νέων υλικών οριζόντιας σήμανσης (διαγραμμίσεις οδών), θα πραγματοποιήσει σήμερα (Πέμπτη), στις 23:30, δοκιμαστική διαγράμμιση των διαβάσεων στον κόμβο των οδών 25ης Μαρτίου και Κ. Καραμανλή, με την εφαρμογή διαφόρων τύπων υλικών. Στα υλικά αυτά περιλαμβάνονται αυτοκόλλητες ταινίες, θερμοπλαστικό υλικό και συμβατικό χρώμα διαγράμμισης για τη συγκριτική εφαρμογή τους.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ» ΤΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΝ ΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΣΤΙΣ 12:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΘ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (13:57 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος θα επισκεφθεί αύριο (Παρασκευή), στις 12:30, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, το ένα εκ των τριών σημείων διανομής κουλουριών, στο πλαίσιο της υπαίθριας γιορτής που διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης η HELLEXPO και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ κουλουριού Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προσφερθούν δωρεάν 120.000 κουλούρια που θα παρασκευαστούν στον υπαίθριο παραδοσιακό φούρνο με υπερσύγχρονα όμως μηχανήματα που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ήδη στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

    (ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ)

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (13:55 UTC+2)

    Η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή), στις 11:30, στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος θα αναφερθεί σε θέματα που αφορούν την πόλη, τον Δήμο και τους δημότες.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΩΡΑ 13:30 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΕΜΠΤΗ) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (13:48 UTC+2)

    Με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα (Πέμπτη), , ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των μεγάλων έργων της πόλης και τους μελλοντικούς στόχους της Θεσσαλονίκης. Στις 15:00 ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ»

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (13:45 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), μεθαύριο Σάββατο 11 και την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις αυτοσχεδιαστικού θεάτρου PLAYBACK από την Ομάδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ PLAYBACK ΘΕΑΤΡΟ».

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ,«Ο ΡΙΚΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΛΟΥΦΙ»

    Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2006 (13:44 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, η θεατρολόγος Ιωάννα Μαμακούκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Ο Ρικέτος με το τσουλούφι» του Perrault με φιγούρες και σκηνικό από πίνακες του ζωγράφου Juan Miro`. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μυθοπλασίας και θα γνωρίσουν τον ζωγράφο και την τέχνη του.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 9 March 2006 - 19:13:56 UTC