Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-17

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
  • [03] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: 200 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 1.500 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΜΑ-Θ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ GOSPEL ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ"
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

  • [01] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2006 (11:53 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και συζήτησαν τις εξελίξεις στην οικονομία και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες, δήλωσε ότι " η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της θητείας της, εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και ένα πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος. Η αντιπολίτευση έχει τους δικούς της λόγους να δημιουργεί αντιπερισπασμούς".

    Ο κ. Αλογοσκούφης θεωρεί ότι το προσχέδιο της έκθεσης Αλμούνια για την ελληνική οικονομία, που δημοσιοποιήθηκε είναι θετικό καθώς δεν ζητά την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων, αλλά την εφαρμογή του προϋπολογισμού. Η έκθεση θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια στο Συμβούλιο των υπουργών.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

    Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2006 (16:38 UTC+2)

    «Η κυβέρνηση Καραμανλή υποσκάπτει την ασφάλεια του πολίτη, του εργαζόμενου λαού και με τις ενέργειές της επιτίθεται σε ένα βασικό δικαίωμα, το δικαίωμα του εργαζόμενου και του πολίτη να έχει φωνή, να διαπραγματεύεται συλλογικά και να διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματά του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ σήμερα.

    "Αυτή η υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων καταστρέφει τη συνοχή, την κοινωνική ενότητα και τις δυνατότητες της χώρας να πάει μπροστά και να αντιμετωπίσει τις νέες εξελίξεις", είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα που θα βασιστεί στην ανάπτυξη μέσω φθηνής εργασίας. Υπάρχει άλλος δρόμος που είναι η επένδυση στον άνθρωπο, η προστασία κοινωνικών δικαιωμάτων και η προσαρμογή μαζί με το εργατικό κίνημα στις νέες συνθήκες, με μπροστάρη το εργατικό κίνημα. Είναι μια τελείως άλλη αντίληψη και αυτή την αντίληψη χτυπάει η κυβέρνηση".

    Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όξυνε τους τόνους λέγοντας ότι "θα έλεγα ότι δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε αυτό το κλίμα της όξυνσης έγινε και η δολοφονική επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ από αγνώστους που όμως δεν μπορεί παρά να έχουν πολιτικά κίνητρα. Και την όξυνση αυτή δυστυχώς έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση Καραμανλή".

    Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ καλή ανάρρωση, ενώ κληθείς να σχολιάσει χθεσινή τοποθέτηση του ΣΕΒ, είπε ότι "για μας το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κατάργηση μιας ή δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων, για μας το βασικό θέμα είναι η δυνατότητα και η προστασία του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είναι βασικό δημοκρατικό δικαίωμα".

    Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν διακυβεύεται και δεν περιορίζεται μόνο το εισόδημα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου και του άνεργου, αλλά διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο, καθώς γίνεται επίθεση στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παραλλήλισε τη σημερινή κατάσταση με εκείνη της Αγγλίας επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, λέγοντας πως τότε χτυπήθηκαν οι συμβάσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα μέσω της επίθεσης στους ανθρακωρύχους.

    "Στην πατρίδα μας, το 2006 γίνεται η ίδια προσπάθεια με τους ίδιους στόχους μόνο που χρησιμοποιούνται οι τραπεζίτες που ηγούνται των τραπεζών με αυτήν την τεράστια κερδοφορία. Δεν θέλουν συζήτηση, διαπραγματεύσεις, κλαδική σύμβαση και συλλογική έκφραση. Και αυτό δεν στρέφεται στο χώρο των τραπεζών μόνο αλλά επεκτείνεται σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας", είπε ο κ. Πολυζωγόπουλος.

    "Ο ΣΕΒ, χθες, παρουσιάσθηκε εναρμονισμένος πλήρως με την εντολή του κ. Αλογοσκούφη, εναρμονισμένος πλήρως με μια κατεύθυνση στην οποία υπακούει. Αν δεν την υποβάλει ο ίδιος (σσ ο ΣΕΒ), στη βάση της οποίας δεν θα έχουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν θα έχει δυνατότητα έκφρασης ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Διότι, στο δημόσιο τομέα που υπάρχουν συνδικάτα θα υπάρξει οργανωμένη και αποτελεσματική αντιπαράθεση. Στον ιδιωτικό τομέα πώς θα γίνει αυτή η αντιπαράθεση στις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ενός, των δύο και των πέντε εργαζομένων", ανέφερε ο κ. Πολυζωγόπουλος προσθέτοντας ότι "εκεί χτυπούν, στην καρδιά του φτωχού εργαζόμενου, στην καρδιά του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα".

    Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΤΟΕ, ο πρόεδρος της οποίας Δημήτρης Τσουκαλάς είπε ότι "στο χώρο των τραπεζών έχουμε μια απόλυτα αντιδημοκρατική και παράνομη άρνηση των τραπεζιτών, οι οποίοι με αυτές τις εφτά επαίσχυντες επιστολές που απέστειλαν στην Ομοσπονδία, αρνούνται το διάλογο εν έτη 2006. Σε μια χώρα της ΕΕ έρχονται κάποιοι και λένε δεν καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

    "Η λογική που λέει εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσει. Σύσσωμος ο κόσμος της εργασίας με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ και δίπλα τις Ομοσπονδίες θα δώσει την απάντησή του σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει πλέον διάλογος σε αυτή τη χώρα", δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

    [03] ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: 200 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 1.500 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ

    Μανίλα, 17 Φεβρουαρίου 2006 (08:56 UTC+2)

    Περίπου 200 νεκροί και 1.500 αγνοούμενοι είναι ο πρώτος απολογισμός των κατολισθήσεων σε δύο χωριά στο νησί Λέιτε στις κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και αξιωματούχους της περιοχής.

    Ο βουλευτής Ρότζερ Μερκάντο δήλωσε πως οι νεκροί είναι πιθανό να φτάσουν τις 2.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών αξιωματούχων.

    Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στις Φιλιππίνες τόνισε πως ένα από τα δύο χωριά σκεπάστηκε τελείως με λάσπη.

    Κάτοικος κοντινής περιοχής είπε πως ένοιωσε τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια του και πρόσθεσε πως οι άνεμοι έπνεαν με μεγάλη ένταση.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    Λευκωσία, 15 Φεβρουαρίου 2006 (22:41 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα συναντηθούν στις 28 Φεβρουαρίου 2006 στο Παρίσι.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, που εκδόθηκε απόψε στη Λευκωσία , οι κύριοι Παπαδόπουλος και Ανάν συμφώνησαν να συναντηθούν προκειμένου ''να προβούν σε ανασκόπηση και εκτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο και να συζητήσουν τρόπους

    προώθησης της διαδικασίας επανένωσης της νήσου''.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (18:59 UTC+2)

    Διαδοχικές εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου 2006, στη Μητρόπολη, το Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Μέσα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκαν τον υπουργό ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που ανέλαβε.

    Ο κ. Καλαντζής αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ.κ. Άνθιμο δήλωσε: «Νομίζω ότι χρειαζόμασταν την ευλογία και την βοήθεια Του Κυρίου. Επειδή βρισκόμαστε εδώ, στην έδρα της Μητροπόλεως, θα σας πω κάτι, που είναι για μένα αξίωμα: το απλό είναι μεγάλο γιατί το μεγάλο είναι απλό, αυτό είναι Θεός».

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καλωσόρισε το νέο υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, χαρακτηρίζοντάς τον «διακεκριμένο πολιτικό» και επισημαίνοντας πως η συνεργασία τους θα είναι υποδειγματική.

    Αμέσως μετά ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον κ. Παπαγεωργόπουλο.

    Ο κ. Καλαντζής μετά τη συνάντηση τόνισε: «Ερχόμενος στη Μακεδονία δεν θα μπορούσα παρά να επισκεφθώ άμεσα τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο φίλος μου και άξιος δήμαρχός σας, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Έχουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στα αθλητικά όσο και στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τη Βόρεια Ελλάδα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη δεν τρέχει με τους ρυθμούς του Παπαγεωργόπουλου, που ξέρει να τρέχει. Και γι' αυτό ευθύνη έχουμε όλοι. Προσπαθεί και ξέρω ότι κάποια στιγμή θα βάλει τη Θεσσαλονίκη σ' αυτούς τους ρυθμούς. Εμείς ίσως δεν έχουμε βοηθήσει όσο θα έπρεπε. Και όταν λέω εμείς εννοώ όλοι όσοι εμπλέκονται στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση, του προγράμματος που εκπονεί ο δήμος Θεσσαλονίκης».

    Μάλιστα, αναφερόμενος στις αθλητικές επιδόσεις του δημάρχου αλλά και του ίδιου, ο κ. Καλαντζής είπε χαρακτηριστικά : «Εκείνο που υπόσχομαι είναι ότι μπορεί ως αθλητής να μην έκανα 10 δευτερόλεπτα στα 100, όπως ο δήμαρχος, αλλά έκανα 13 δευτερόλεπτα. Πιστεύω ότι είναι ένας ικανός χρόνος για να συμπορευτούμε και να βοηθήσουμε την πόλη».

    Ανταπαντώντας ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αφού καλωσόρισε πρώτα τον νέο υπουργό, είπε πως συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό, την υποθαλάσσια αρτηρία, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την Εγνατία, την HELEXPO, την Δ.Ε.Θ. αλλά και το πρόγραμμα έργων του δήμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Καλαντζή να έχουν στενή συνεργασία.

    Ολοκληρώνοντας τις επαφές του ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, συναντήθηκε με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που ο κ. Καλαντζής, είναι ο πρώτος υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε: «Όταν βρίσκεσαι στην νομαρχία οποιουδήποτε νομού πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός και πάρα πολύ μετρημένος. Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη όταν ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πιο δύσκολο είναι όταν επισκέπτεσαι τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, που είναι νομάρχης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το λέω αυτό ότι γιατί είναι φίλος μου, γιατί πορευτήκαμε πολλά χρόνια μαζί ως βουλευτές αλλά και γιατί έχει αλλάξει τον τρόπο και τα ήθη της πολιτικής. Είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν κάποιοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι θετικό, άρα λοιπόν θα πρέπει να το κρατήσουμε.

    Είναι βέβαιο κύριε νομάρχα ότι είμαστε άνθρωποι που πιστεύω ότι θα δουλέψουμε μαζί. Θα διαφωνήσουμε ίσως σε κάποια θέματα, αλλά θα προχωρήσουμε.

    Είπα στον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι ως αθλητής ήταν 100στάρης, εσείς είστε 400σάρης που εκτός από ταχύτητα διαθέτετε και αντοχή».

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΜΑ-Θ Γ.ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (16:19 UTC+2)

    Την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Καλαντζή δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Οι δύο πολιτικοί άνδρες πριν αρχίσουν τη συζήτηση τους θυμήθηκαν για λίγο τη συνεργασία που είχαν όταν ήταν και οι δύο βουλευτές στο κοινοβούλιο.

    ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

    Αμέσως μετά ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις με πρώτο τον κ. Ψωμιάδη:

    «Σήμερα δεχόμαστε στη Νομαρχία μας, έναν Υπουργό φίλο από τα παλιά, που αφουγκράζεται και κοιτάει στα μάτια τον λαό, ένας δυναμικός και αποφασιστικός, έντιμος και αποτελεσματικός πολιτικός. Εμείς όπως και τους προηγούμενους Υπουργούς θα τον στηρίξουμε και πιστεύουμε πως και αυτός θα κάνει το ίδιο».

    Και γυρίζοντας προς το μέρος του κ. Καλαντζή ο κ. Ψωμιάδης, συνέχισε:

    «Θέλω να πιστεύω κύριε Υπουργέ ότι θα σας έχουμε δίπλα μας για τις διεκδικήσεις μας και πρέπει να σας πω ότι τις επόμενες μία δύο εβδομάδες θα ενταθούν αυτές, απέναντι σε συγκεκριμένα υπουργεία και είμαστε σίγουροι ότι με την παρουσία σας θα προσπαθήσετε να ενώσετε τον πολιτικό κόσμο του νομού μας και ότι δεν θα παρασυρθείτε από τις διάφορες σειρήνες, οι οποίες σίγουρα θα σας πλησιάσουν και σκοπό τους έχουν το προσωπικό ή το κομματικό τους συμφέρον».

    Στη συνέχεια δηλώσεις έκανε και ο κ. Καλαντζής που μεταξύ των άλλων είπε:

    «Όταν βρίσκεσαι στη Νομαρχία οποιουδήποτε νομού, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και πολύ μετρημένος. Σκεφτείτε το πόσο μεγάλη ευθύνη είναι και το τι πρέπει να προσέχεις.

    Σκεφτείτε λοιπόν πόσο πιο δύσκολο είναι όταν επισκέπτεσαι τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπου Νομάρχης είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με τον οποίο πορευτήκαμε πολλά χρόνια μαζί ως βουλευτές έχει αλλάξει τον τρόπο και τα ήθη της πολιτικής. Είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν κάποιοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι θετικό. Άρα λοιπόν θα πρέπει να το κρατήσουμε».

    Και καταλήγοντας ο κ. Υπουργός θυμήθηκε «όπως είπα και στο Δήμαρχο που ήταν κατοστάρης στους δρόμους ταχύτητας ότι χρειάζεται ταχύτητα στις αποφάσεις με τον κ. Ψωμιάδη που ήταν τετρακοσάρης χρειάζεται ταχύτητα και αντοχή μαζί».

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    Κοζάνη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (15:39 UTC+2)

    Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 12.00 στο κοινοτικό κατάστημα Πενταλόφου Βοίου θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη και του Νομάρχη Κοζάνης κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, για την κατασκευή του φράγματος της Πραμόριτσας για την ύδρευση του Βοίου.

    Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια εγκρίθηκε στη ΣΑΕΠ 053 επιπλέον χρηματοδότηση ποσού 8.768.630, για να καλύψει τις πρόσθετες δαπάνες ολοκλήρωσης του έργου, ώστε να αποπερατωθεί το Φράγμα στον ποταμό Πραμόριτσα και να υλοποιηθεί το Ταχυδιυλιστήριο με το Κεντρικό Αντλιοστάσιο. Η επιπλέον δαπάνη θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου στην ΣΑΕΠ 053 φτάνει πλέον τα 39.907.491 εκ. ευρώ.

    Το έργο «Ύδρευση οικισμών επαρχίας Βοίου ν. Κοζάνης» συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με φορέα υλοποίησης τη Ν.Α. Κοζάνης και εγκεκριμένο προϋπολογισμό, για τη νέα προγραμματική περίοδο με το ποσό των 31.118.861 εκ. ευρώ.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:39 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ τραγουδιού του βαρύτονου Χρόνη Νότα και της σοπράνο Ανίλας Τέλη. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Θεόδωρος Καλιφατίδης. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Άννα Ζιρπιάδου - Πετρίδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:37 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων Δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ GOSPEL ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΘ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:36 UTC+2)

    Μουσική GOSPEL θα παρουσιάσει η Χορωδία EASTERN STAR CHURCH την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η 35μελής Χορωδία EASTERN STAR CHURCH έρχεται για πρώτη φορά

    στην Ελλάδα.

    Μετά την πρόσφατη ζωντανή ηχογράφηση CD με μουσική GOSPEL κατέκτησε για αρκετές εβδομάδες την πρώτη θέση στην Ραδιοφωνία των Η.Π.Α. και πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Αμερική καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία).

    Οι συναυλίες της Χορωδίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Φεβρουάριο που από το 1926 έχει ανακηρυχθεί «Μήνας Αφρο-Αμερικανικής Ιστορίας» και γιορτάζονται κάθε χρόνο με ποικίλες εκδηλώσεις που μνημονεύουν την συμμετοχή των Αφρο-Αμερικανών στη διαμόρφωση της σύγχρονης Αμερικανικής Ιστορίας. Η μουσική GOSPEL σημαίνει «καλά νέα»και είναι ένα είδος λατρευτικής μουσικής που υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ζωής των Αφρο-Αμερικανών στην εποχή της δουλείας και μετέπειτα και αποτελεί ακόμα και σήμερα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Αμερικανικής Ιστορίας.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αμερικανικών Σπουδών.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Πληροφορίες : Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης, Κουντουριώτου 17 Τηλ.: 2310.538440, 2310.538491, Fax : 2310.541666.

    (Υπάρχει φωτογραφικό υλικό της συναυλίας στο site του δήμου Θεσσαλονίκης www.thessalonikicity.gr στο link GALLERY 1).

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ"

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:34 UTC+2)

    Το συμφωνικό παραμύθι του S. Prokofieff «Πέτρος και Λύκος», θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεθαύριο (Κυριακή), στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αφηγητής του παραμυθιού θα είναι, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

    Το πρόγραμμα θα ανοίξει με τη Συμφωνία αρ. 41 σε Ντο Μείζονα του W.A Mozart. Την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά με προσκλήσεις, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια αξίας 10,00 , από το εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και από το Μέγαρο Μουσικής την ημέρα της εκδήλωσης. Από τα ίδια σημεία διατίθενται και οι προσκλήσεις για τα παιδιά.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Λίγα λόγια για τα έργα:

    H Συμφωνία αρ. 41 σε Ντο Μείζονα του W.A Mozart.551 είναι γνωστή με τις επωνυμίες του «Διός» ή «με την φούγκα στο φινάλε».Είναι μία από τις τρεις τελευταίες συμφωνίες που έγραψε ο Μότσαρτ μέσα σε έξι εβδομάδες το καλοκαίρι του 1788, τις οποίες πιθανό να μη διηύθυνε και να μην άκουσε ποτέ. Από τις πολλές διασκευές για πιάνο και διάφορους συνδυασμούς μουσικής δωματίου, φαίνεται πόσο δημοφιλής ήταν αυτή η συμφωνία.

    «Πέτρος και Λύκος» του Sergei Prokofief

    Το συμφωνικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» γράφτηκε στα 1936 με σκοπό να διδάξει τα όργανα της ορχήστρας, το χαρακτήρα και τη χρήση τους. Εδώ οι πρωταγωνιστές (Πέτρος, λύκος, παπάκι, γατί κ.λ.π.) δεν μιλούνε, μιλούν στη θέση τους τα όργανα. Κάθε πρόσωπο της ιστορίας αντιπροσωπεύεται από ένα μουσικό όργανο ή από μία ομάδα οργάνων της ορχήστρας.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:32 UTC+2)

    «Οι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πλέον ένας θεσμός, που αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς όλων των ηλικιών χωρίς καμιά διάκριση». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος στη σημερινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, καλώντας τους Θεσσαλονικείς να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνος για τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων Β. Γάκης ανέφερε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης που θα αρχίσει στις 18:00, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, αφού στην κεντρική σκηνή θα παρελάσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και γνωστά συγκροτήματα ροκ και λάτιν μουσικής.

    Συγκεκριμένα ο κ. Γάκης ανέφερε:

    «Με κεντρικό σύνθημα «Όλη η πόλη μια Παρέα», ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην πιο μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης γεμάτη εκπλήξεις, βεγγαλικά και λαμπρά αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

    Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με τους νέους και δημοφιλείς τραγουδιστές Σαρμπέλ και Βανέσσα Αδαμοπούλου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει ο καταξιωμένος Θεσσαλονικιός ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας που θα τραγουδήσει τις μεγάλες του επιτυχίες. Θα ακολουθήσει ο επιτυχημένος Μάνος Πυροβολάκης που θα τραγουδήσει τις δικές του επιτυχίες και διασκευές από τραγούδια του έντεχνου ελληνικού πενταγράμμου. Ακολουθούν ο αγαπημένος της νεολαίας Γιώργος Λεμπέσης και το ροκ συγκρότημα «Ονιράμα». Η βραδιά θα συνεχιστεί με το παραδοσιακό συγκρότημα «Χάλκινα της Γουμένισσας» που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

    Από τη φετινή γιορτή δε θα μπορούσε να λείπει ούτε η λατινοαμερικάνικη πινελιά. Άλλωστε η Latin μουσική και η Samba είναι το σήμα κατατεθέν της Αποκριάς. Το σύνθημα για χορό θα δώσει το συγκρότημα «Samba» ερμηνεύοντας γνωστούς χορευτικούς ρυθμούς».

    Για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος ο Δήμος Θεσσαλονίκης στόλισε την Πλατεία και την οδό Αριστοτέλους, με αποκριάτικο διάκοσμο και φωταγώγησε την πόλη.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημοτική Τηλεόραση TV100.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 14:30

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:31 UTC+2)

    Με 302 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 14:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτά, της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στη δημιουργία κοινοπραξίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου λογισμικού συστήματος για την αποτίμηση και διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης σε αστικό περιβάλλον και της έγκρισης μελέτης για την εκτέλεση του έργου «αναβάθμιση οδικού άξονα Αγ. Δημητρίου».

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 17 Φεβρουαρίου 2006 (14:29 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησης με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την γρίπη των πτηνών.

    Συγκεκριμένα έχουν κοινοποιηθεί προς όλους τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας τα μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση που συναντήσουν οποιοδήποτε νεκρό πτηνό, ενώ ανάλογα μέτρα απολύμανσης και προστασίας των πτηνών στα κλουβιά έχουν ληφθεί και στον ζωολογικό κήπο. Ανάλογη είναι και η εγκύκλιος που έχει κοινοποιηθεί προς τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου από την ιατρό εργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 17 February 2006 - 19:16:27 UTC