Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ
  • [02] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
  • [03] ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟ 2007
  • [04] ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΑΡΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ
  • [05] Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ 79,5% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ
  • [06] Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
  • [07] ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
  • [08] ΠΓΔΜ: Η ΤΕΟΥΤΑ ΑΡΙΦΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΦΙΖ ΑΛΙΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ DUI
  • [09] ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ.ΕΞΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
  • [10] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ
  • [11] ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  • [12] ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

  • [01] ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2006 (12:22 UTC+2)

    Εκστρατεία ενημέρωσης για την προστασία των πολιτών από την γρίπη των πτηνών πραγματοποιείται από το πρωί στις περιοχές της Θεσσαλονίκης όπου εντοπίστηκαν οι νεκροί κύκνοι.

    Συνεργεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και των δήμων Θερμαϊκού και Σταυρού μοιράζουν ειδικά φυλλάδια με τα μέτρα προστασίας, ενώ επιστήμονες ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια τους κατοίκους και συνιστούν ψυχραιμία.

    Ανάλογη εκστρατεία πραγματοποιείται και στην Πιερία, καθώς στην Παραλία Κατερίνης εντοπίστηκε o τρίτος νεκρός κύκνος, θετικός στον επικίνδυνο ιό H5N1.

    [02] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

    Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2006 (10:19 UTC+2)

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος οι πρόεδροι της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Εθνικής Επιτροπής για τις τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία. Επίσης ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με συνταγματολόγους καθηγητές πανεπιστημίου.

    Στις συσκέψεις θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις προτάσεις των καθηγητών για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την προστασία των επικοινωνιών. Παράλληλα θα συγκροτηθεί επιτροπή για την επεξεργασία σχετικών προτάσεων.

    [03] ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟ 2007

    Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2006 (10:36 UTC+2)

    Mέχρι τον Σεπτέμβριο το αργότερο, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αλλάξει εκ βάθρων η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή τη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων εισοδηματιών και αγροτών.

    Οπως προκύπτει από τα πορίσματα της ομάδας εργασίας που συνέστησε ο κ.Αλογοσκούφης, επτά εκατομμύρια πολίτες που υπάγονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων,θα πληρώσουν το επόμενο έτος λιγότερους φόρους πρώτον, γιατί αυξάνεται το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ τον χρόνο,δεύτερον γιατί θεσπίζονται χαμηλότεροι συντελεστές φορολογίας και τρίτον γιατί διευρύνονται τα κλιμάκια.

    Κυρίως ωφελημένα από τη φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα από 15.000 έως 50.000 ευρώ τον χρόνο που μέχρι τώρα φορολογούνταν με συντελεστές 30% και 40%, ενώ τώρα θα φορολογούνται με συντελεστές 25%.

    Τα μικρά εισοδήματα μέχρι 15.000 ευρώ απαλλάσονται πλήρως της φορολογίας, ενώ τα υψηλά εισοδήματα, δηλαδή πάνω από 50.000 ευρώ,αντί γαι 40% θα φορολογούνται πλέον με 35%.

    Το φορολογικό μας σύστημα γίνεται πιό δίκαιο και προπάντος πιό αναπτυξιακό, γιατί οι γενναίες ελαφρύνσεις θα αποτελέσουν αντικίνητρο για τη φοροδιαφυγή και κίνητρο για την παραγωγή πλούτου.

    [04] ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΑΡΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

    Ιερουσαλήμ, 11 Φεβρουαρίου 2006 (17:31 UTC+2)

    Η ζωή του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριελ Σαρόν δεν βρίσκεται σε "άμεσο κίνδυνο", δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Σλόμο μόρ Γιόσεφ, διευθυντής του νοσοκομείου Χαντάσα της Ιερουσαλήμ και διευκρίνισε ότι οι χειρουργοί αφαίρεσαν 50 εκατοστά από το έντερο του κατά την εγχείρηση.

    [05] Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ 79,5% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2006 (13:27 UTC+2)

    Η ανεργία απασχολεί το 79,5% των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

    Αναλυτικά, στη Δυτική Μακεδονία το 90,7% θεωρεί ότι η ανεργία αποτελεί τη μεγαλύτερη «πληγή», ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ποσοστό 83,2%, της Κεντρικής Μακεδονίας με 80,2% και του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με 72,1%.

    Από τα στοιχεία φαίνεται πως η ανεργία απασχολεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις γυναίκες (80,6% έναντι 78,3% των ανδρών) και τις παραγωγικές ηλικίες των 45-54 χρόνων σε ποσοστό 85,8% και 25-34 χρόνων σε ποσοστό 83,6%.

    Το δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα που αναδεικνύουν οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας ως σημαντικότερο είναι η ακρίβεια με 33,8% ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν έλλειμμα περιφερειακής ανάπτυξης με 10,7%, έργα υποδομής με 8,1% και αγροτική ανάπτυξη με 7%.

    Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 29,2% των ερωτηθέντων δηλώνει αισιόδοξο για το μέλλον της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το 70,5% είναι λίγο έως καθόλου αισιόδοξο.

    Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα, πολίτες από 18 ετών και άνω και από τις 15 εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και από τις Α' και Β' Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, έγινε με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 30 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2006.

    [06] Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2006 (12:38 UTC+2)

    Να έρθει στο φως η αλήθεια για τις υποκλοπές και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους συμμετείχαν στην υπόθεση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως η κυβέρνηση ήταν βαθύτατος γνώστης όλων των υποκλοπών, που πραγματοποιούντο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    «Όλη η αλήθεια να έρθει στο φως. Να καταλάβουν οι Έλληνες ότι έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Μόνο εάν όλη η υπόθεση έρθει σε μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε φως, αλήθεια και να αποδώσουμε ευθύνες για όλους οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτήν την υπόθεση», ανέφερε.

    Σε ερώτηση, για το μέλλον των εργαζομένων στο εργοστάσιο φωσφορικών λιπασμάτων ο κ.Τσοχατζόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουν την τύχη στα δικά τους χέρια και δικαιούνται να απαιτήσουν παρέμβαση από την κυβέρνηση.

    [07] ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

    Σόφια, 12 Φεβρουαρίου 2006 (12:19 UTC+2)

    Τον φόβο ότι σε περίπτωση που επιβληθούν απαγορεύσεις στην εξαγωγή βουλγαρικών πουλερικών, ο συγκεκριμένος τομέας θα υποστεί ισχυρό πλήγμα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Σωματείου Πτηνοτρόφων της γειτονικής χώρας, Μπόρις Στοϊμένοφ.

    Σύμφωνα με τον κ. Στοϊμένοφ, ο εντοπισμός του λοιμογόνου στελέχους Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών σε δείγμα από νεκρό κύκνο που βρέθηκε στην πόλη Βιντίν, θα οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων, οι οποίες έχουν ήδη συρρικνωθεί κατά 50% το προηγούμενο διάστημα από το φόβο και μόνο της διάδοσης της νόσου στη χώρα.

    Στο μεταξύ, σε καραντίνα βρίσκεται από χθες η πόλη Βιντίν στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου βρέθηκε ο μολυσμένος νεκρός κύκνος, στις 30 Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, οι δυο κτηνίατροι που βρήκαν τον κύκνο είναι απολύτως υγιείς.

    [08] ΠΓΔΜ: Η ΤΕΟΥΤΑ ΑΡΙΦΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΦΙΖ ΑΛΙΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ DUI

    Σκόπια, 12 Φεβρουαρίου 2006 (12:18 UTC+2)

    Την Τέουτα Αρίφι και τον Ραφίζ Αλίτι επέλεξε χθες για τη θέση των δυο αντιπροέδρων του κόμματος η κεντρική συνέλευση του DUI, του πρώτου σε δύναμη αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ, του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι.

    Επίσης, επελέγη ο Γκζιμ Οστρένι ως επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του κόμματος.

    Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης Παρασκευής στα Σκόπια για τη δημοσίευση καρικατούρων του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ από τον δυτικό Τύπο, ο Αλί Αχμέτι τόνισε ότι το κόμμα του ούτε τις διοργάνωσε ούτε τις υποστηρίζει.

    [09] ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ.ΕΞΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

    Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2006 (10:21 UTC+2)

    Μετά την επικράτησή της στα 50μ. πρόσθιο, η Αγγελική Εξάρχου κατέκτησε ακόμη δύο χρυσά μετάλλια στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης, το οποίο διεξάγεται στην Μπρατισλάβα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1:13.03 και στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2:36.30.

    Οι προσπάθειες της ελληνικής αποστολής ολοκληρώνονται αύριο, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να «πέφτει» στον τελικό των 200μ. ελεύθερο.

    [10] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ

    Βαγδάτη, 12 Φεβρουαρίου 2006 (11:37 UTC+2)

    Απεργία πείνας αρχίζουν αύριο ο Σαντάμ Χουσέιν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του, ανακοίνωσαν σήμερα οι συνήγοροί του.

    "Ο Σαντάμ και οι συγκατηροούμενοί του αρχίζουν από αύριο απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες διαδικασίες και την κακομεταχείριση που υφίστανται από το δικαστήριο", δήλωσε ο Χαμίς αλ-Ομπέιντι, ένας εκ των συνηγόρων του Σαντάμ.

    [11] ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

    Βουδαπέστη, 12 Φεβρουαρίου 2006 (09:34 UTC+2)

    Περίπου 700 νεοναζί και σκίνχεντ από την Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο στην Βουδαπέστη.

    Η πορεία έγινε για να τιμηθεί η μάταιη αντίσταση στην επιχείρηση κατάληψης της πόλης από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης τον Φεβρουάριο του 1945. Στην συγκέντρωση εκφώνησαν ομιλίες εκπρόσωποι νεοναζιστικών οργανώσεων από την Γερμανία, την Σουηδία και την Βρετανία, σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

    Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν επεισόδια. Οργανώθηκε από μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Αίμα και Τιμή, η οποία κηρύχθηκε εκτός νόμου περίπου πριν από ένα χρόνο από τις Ουγγρικές αρχές.

    [12] ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

    Τζακάρτα, 12 Φεβρουαρίου 2006 (09:33 UTC+2)

    Αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικευμένο εργαστήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν ότι η γρίπη των πτηνών ευθύνεται γα το θάνατο δυο ακόμα ανθρώπων στην Ινδονησία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Τζακάρτας στο οποίο νοσηλεύονταν τα θύματα.

    Τα δυο νέα θύματα είναι γυναίκες ηλικίας 22 και 27 ετών, οι οποίες πέθαναν την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το βράδυ αντίστοιχα. Συνολικά 18 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από τη γρίπη των πτηνών στην Ινδονησία.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 12 February 2006 - 19:13:38 UTC