Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ENIΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • [02] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ
  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ
  • [04] ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ»
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ

  • [01] ENIΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2006 (16:55 UTC+2)

    Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Αν. Λαμπρινόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ κ. Κ. Αλεξανδρίδη θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τη Δευτέρα το πρωΐ, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος.

    Στις συναντήσεις θα μετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχ. Λιάπης.

    Επίσης, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους καθηγητές Αλ. Μανιτάκη, Δ. Τσάτσο, Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Μανωλεδάκη, Χρ. Καψάλη και Π. Τσανάκα.

    Είναι σαφής η στήριξη του πρωθυπουργού στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους,δήλωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα ζητήσει τις προτάσεις των καθηγητών για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των επικοινωνιών.

    Στο ίδιο πλαίσιο θα συγκροτηθεί επιτροπή για την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου.

    Σε ερώτηση γιατί στις συναντήσεις αυτές δεν θα παραβρίσκεται ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι συναντήσεις με τις συγκεκριμένες επιτροπές που ανήκουν στην αρμοδιότητα των δύο υπουργών που εκλήθησαν.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των υποκλοπών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έπραξε το καθήκον της και κινήθηκε με θεσμικό τρόπο και υπευθυνότητα. Πρόσθεσε ότι έδωσε το θέμα από την αρχή στην Δικαιοσύνη και όταν έπρεπε ενημέρωσε τη Βουλή σε βάθος, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί ενημέρωσαν την κοινή γνώμη.

    Ο κ. Αντώναρος είπε ακόμη ότι η συζήτηση στη Βουλή με αφορμή τις ερωτήσεις των βουλευτών προς τον πρωθυπουργό δεν ματαιώθηκε αλλά αναβλήθηκε για την άλλη Παρασκευή.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε εγκαίρως και χωρίς χρονοτριβή. Σε ερωτήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε η ΑΔΑΕ απάντησε ότι έπρεπε να ενημερωθεί από την εταιρία.

    Ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άλλες λίστες με ονόματα προσώπων που παρακολουθούντο και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στη δημοσιότητα.

    Ερωτηθείς για το αν υπήρξε συνάντηση του κ. Γ. Βουλγαράκη με τους υπεύθυνους των εταιριών για θέματα παρακολουθήσεων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Σημείωσε, όμως, ότι όποιος θέλει θα πρέπει να κάνει επώνυμες δηλώσεις και όχι ανώνυμους ισχυρισμούς.

    Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε για το πότε ακριβώς ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την αυτοκτονία του Κων. Τσαλικίδη και απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να πει, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος από την αρχή μόλις έγινε γνωστό το θέμα των υποκλοπών.

    Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει αμέσως στη δημοσιοτητα ό,τι στοιχεία διαθέτει, ωστόσο,την έρευνα την κάνουν οι αρμόδιες αρχές.

    Σε ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκε ο Υπουργός Αμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε θεσμικά και έστειλε το θέμα στην δικαιοσύνη.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την υπόθεση της καταγγελίας του Β. Κατσικέα περι απαγωγής και ανακρίσεώς του στη Βουλγαρία. Και απάντησε ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία στο υπουργείο Εξωτερικών για σύλληψη και ανάκριση Ελληνα πολίτη σε τρίτη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι οι βουλγαρικές αρχές συνέδραμαν τον κ. Κατσικέα όταν τους ζητήθηκε.

    Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει αίτημα του αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις για συλλήψεις τριών ατόμων απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

    [02] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (10:46 UTC+2)

    Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δεν πρέπει να πανικοβάλλονται οι πολίτες δήλωσαν οι αντινομάρχες Θεσσαλονίκης και Πιερίας σχετικά με τα ύποπτα δείγματα γρίπης των πτηνών σε κύκνους που βρέθηκαν στις περιοχές Σταυρού και Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης και Παραλίας Κατερίνης.

    «Οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι. Πέρασαν 10 μέρες από τη στιγμή που περισυνελέγησαν τα ύποπτα δείγματα και αν ήταν να εμφανιστεί κάτι, θα είχε ήδη εμφανιστεί», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μπίκος, ενώ ο αντινομάρχης Πιερίας, Αθανάσιος Φωτίου, επισήμανε: «Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχει λόγος πανικού».

    Ο κτηνίατρος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Τσαμάδης, ανέφερε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα ύποπτα δείγματα γρίπης των πτηνών: «Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι καθορισμός ζωνών επιτήρησης και ελέγχου, καταγραφή των οικόσιτων πτηνών, καταγραφή των καταστημάτων πώλησης ζώων και των ζωολογικών κήπων. Σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται επισκέψεις από κτηνιάτρους και ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης θα υπάρξει ένταση ή όχι των μέτρων».

    Σημειώνεται πως από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στους τρεις κύκνους ανιχνεύθηκε και απομονώθηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών - υπότυπος Η5. Τα δείγματα στάλθηκαν για εξετάσεις, για να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1, στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο και τα αποτελέσματα αναμένονται σε 2 έως 8 ημέρες.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ

    Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:25 UTC+2)

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, προκειμένου, όπως δήλωσε, να τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο για την Κύπρο, ο κ. Μολυβιάτης επισήμανε: "Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στα θέματα αυτά είναι γνωστή. Υποστηρίζουμε τη λύση που θα επανενώσει το νησί και είμαστε υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων, εφόσον γίνουν σεβαστές οι κυπριακές αρχές για το θέμα αυτό. Αν υπάρχει κάποια απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, αυτό οφείλεται στην κατοχή".

    Ερωτηθείς σχετικώς με την χθεσινή συνάντησή του με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις και απαντώντας σε ερώτηση εάν στην συζήτηση τέθηκε το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε: "Δεν έχουμε τίποτα να κουβεντιάσουμε με τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό". Γενικότερα για το θέμα των υποκλοπών, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι "η κυβέρνηση το χειρίστηκε με υπευθυνότητα".

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Ελληνα επιχειρηματία ο οποίος κατήγγειλε απαγωγή και ανάκρισή του από αμερικανικές υπηρεσίες στην Βουλγαρία, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε ότι "οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές έχουν πάγιες οδηγίες να συνδράμουν κάθε Ελληνα πολίτη που προσέρχεται σε αυτές με νόμιμο αίτημα".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε: "Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα κάνει δηλώσεις για ένα θέμα που αποτελεί αποκλειστική δικαιοδοσία του πρωθυπουργού".

    [04] ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ

    Σλίβεν, 9 Φεβρουαρίου 2006 (18:51 UTC+2)

    Εγκληματικό κύκλωμα που πωλούσε βρέφη στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση της Σλίβεν.

    Αυτό ανήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο βιομηχανικό αυτό κέντρο στην Ανατολική Βουλγαρία ο διοικητής της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Χρίστο Γκριγκόροφ.

    Σύμφωνα με το στρατηγό Γκριγκόροφ στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας τα τελευταία δύο χρόνια διαλευκάνθηκαν 13 παρόμοιες περιπτώσεις πώλησης βρεφών στην Ελλάδα, ενώ χθες συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και οι δύο εγκέφαλοι του κυκλώματος.

    Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΑΠΕ ο Βούλγαρος αξιωματούχος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση των Βούλγαρων αστυνομικών από την καρποφόρα συνεργασία με τους Ελληνες συναδέλφους τους, τόσο στη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και στην καταπολέμηση των άλλων δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος.

    Από 500 μέχρι 5.000 ευρώ υπολογίζεται το τίμημα με το οποίο οι φτωχές τσιγγάνες της Βουλγαρίας υπέκυπταν στον πειρασμό να πωλήσουν τα νεογέννητά τους. Αυτό είπε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αξιωματικός που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε μερικές περιπτώσεις οι εγκέφαλοι της σπείρας έδιναν δάνεια στα θύματά τους με εξωφρενικά επιτόκια και μετά τους εξανάγκαζαν να πωλούν τα μωρά τους στην Ελλάδα ώστε να εξοφλήσουν το δάνειο.

    Στην Αθήνα, το Βόλο, την Κατερίνη και τη Λάρισα πωλήθηκαν τα περισσότερο μωρά τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται σύμφωνα με το Βούλγαρο αστυνομικό.

    Ποινές φυλάκισης μέχρι οχτώ χρόνια αντιμετωπίζουν τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος. Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος εισαγγελέας σύμφωνα με τον οποίο οι μητέρες δεν διώκονται από το βουλγαρικό νόμο.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ»

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (13:45 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαϊδης θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο φίλος μου το δεντράκι» μέσα από το σκίτσο - κόμικς, σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να χαρούν με ένα ταξίδι δημιουργίας κόμικς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΙΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (13:44 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Και τα πουλιά του ουρανού πάνε με τά σου ούλα». (Η μορφή της γυναίκας στη βυζαντινή ποίηση). Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο φιλόλογος Γιάννης Μότσιος. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (13:43 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων Δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (13:41 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Νικολάου Δότσιου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (13:40 UTC+2)

    Το συμφωνικό παραμύθι του S. Prokofieff «Πέτρος και Λύκος», θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αφηγητής του παραμυθιού θα είναι, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

    Το πρόγραμμα θα ανοίξει με τη Συμφωνία αρ. 41 σε Ντο Μείζονα του W.A Mozart.

    Την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά με προσκλήσεις, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια αξίας 10,00 , από το εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και από το Μέγαρο Μουσικής την ημέρα της εκδήλωσης. Από τα ίδια σημεία διατίθενται και οι προσκλήσεις για τα παιδιά.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Λίγα λόγια για τα έργα:

    H Συμφωνία αρ. 41 σε Ντο Μείζονα του W.A Mozart.551 είναι γνωστή με τις επωνυμίες του «Διός» ή «με την φούγκα στο φινάλε».Είναι μία από τις τρεις τελευταίες συμφωνίες που έγραψε ο Μότσαρτ μέσα σε έξι εβδομάδες το καλοκαίρι του 1788, τις οποίες πιθανό να μη διηύθυνε και να μην άκουσε ποτέ. Από τις πολλές διασκευές για πιάνο και διάφορους συνδυασμούς μουσικής δωματίου, φαίνεται πόσο δημοφιλής ήταν αυτή η συμφωνία.

    «Πέτρος και Λύκος» του Sergei Prokofief

    Το συμφωνικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» γράφτηκε στα 1936 με σκοπό να διδάξει τα όργανα της ορχήστρας, το χαρακτήρα και τη χρήση τους. Εδώ οι πρωταγωνιστές (Πέτρος, λύκος, παπάκι, γατί κ.λ.π.) δεν μιλούνε, μιλούν στη θέση τους τα όργανα. Κάθε πρόσωπο της ιστορίας αντιπροσωπεύεται από ένα μουσικό όργανο ή από μία ομάδα οργάνων της ορχήστρας

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (13:35 UTC+2)

    Με στόχο την πρόσβαση στην πληροφορία χωρίς καμία διάκριση, εγκαταστάθηκε στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο, και λειτουργεί, πληροφοριακό σύστημα για άτομα με προβλήματα όρασης.

    Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει ένα προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή με έγχρωμη επίπεδη οθόνη, τις μονάδες εισόδου - πληκτρολόγιο και ποντίκι - ειδικό λογισμικό και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου που αποτελείται από έξι ηχεία και ακουστικά.

    Το λογισμικό (Supernova) μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με πλήρη ή μερική απώλεια όρασης αφού διαβάζει και μπορεί να μεγεθύνει τα περιεχόμενα της οθόνης καθοδηγώντας φωνητικά τον χρήστη για τις ενέργειές του. Επίσης αναπαράγονται φωνητικά κείμενα (Αγγλικά - Ελληνικά), ώστε οι χρήστες να μπορούν να εκτελούν εργασίες επεξεργασίας κειμένου, να εξερευνούν το διαδίκτυο και να χρησιμοποιούν κάθε μορφής ηλεκτρονικό υλικό που παρέχει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Κοζάνη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (12:47 UTC+2)

    Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 12.00, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης.

    Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

    1. Έγκριση υλοποίησης έργων 3ου ΠΕΠ 2000 - 2006

    2. Ενημέρωση για την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (12:13 UTC+2)

    ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση Θήρας πτερωτών θηρεύσιμων ειδών άγριας πανίδας»

    Έχοντας υπόψη:

    1. Την αριθ. 100793/3948/2-8-2005 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ρυθμίσεις θήρας για τη Κυνηγετική περίοδο 2005-2006».

    2. Τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ.3 της ΚΥΑ 414985/1985 «Περί μέτρων διαχείρισης της άγριας πανίδας».

    3. Την αριθμ. 5631/26-7-2000 (Ορθή επανάληψη της 118-2000) Απόφαση Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Ορισμός εισηγητών και μεταβίβαση εξουσίας υπογραφής, με εντολή Γενικού Γραμματέα, αποφάσεων εγγράφων και άλλων πράξεων στον Γενικό Διευθυντή στους προϊσταμένους Διευθύνσεων και προϊσταμένους Τμημάτων και Γραφείων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας».

    4. Την αριθμ. 1556/10-02-2006 Απόφαση Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περί απαγόρευσης θήρας στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας εξ΄ αιτίας του γεγονότος ότι το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι στις περιοχές Σταυρού - Θεσσαλονίκης, Ν. Επιβατών - Θεσσαλονίκης και παραλία Κατερίνης απομονώθηκε μετά από εξετάσεις ο ιός της γρίπης των πτηνών - υπότυπος Η5 σε τρία δείγματα κύκνων.

    5. Την ανάγκη λήψεως πρόσθετων μέτρων προστασίας.

    Απαγορεύουμε την άσκηση του κυνηγιού όλων των πτερωτών ειδών της άγριας πανίδας στη περιοχή ευθύνης και δικαιοδοσίας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    Η παρούσα ισχύει από σήμερα μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2005 - 2006, ήτοι στις 28-02-2006.

    Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. Δ. 86/69, 996/71, του Ν. 177/75 και της αριθ. 414985/1985 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

    Η τήρηση αυτής της διάταξης και η εφαρμογή της ανατίθεται στα όργανα της Δασοφυλακής, Αγροφυλακής, Ελληνικής Αστυνομίας, Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας, Μέλη Κυνηγετικών Οργανώσεων, όλο το Δασικό Προσωπικό του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και σε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα : 2310545585, 2310508661

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΠ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (10:26 UTC+2)

    Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης Ομόφωνα συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών των Δήμων της χώρας για άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σήμερα στα ΚΕΠ.

    Εργαζόμενοι που κάτω από ένα δύσκολο εργασιακό καθεστώς (χωρίς Δ.Χ., Δ.Π., άδεια εγκυμοσύνης και τοκετού, χωρίς επιδόματα και με μισθούς πείνας - 500-600 ευρώ) έχουν καταξιώσει στη συνείδηση του έλληνα πολίτη το θεσμό, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αξιόπιστους και παραγωγικούς φορείς της δημόσιας διοίκησης.

    Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών -Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να προχωρήσει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΠΟΣΕ, ΚΕΠ, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ,) για τη διαμόρφωση μιας τέτοιας προκήρυξης, η οποία να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ. Η εύρυθμη λειτουργία κατοχυρώνεται μέσω της μη περικοπής των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση του προσωπικού στους χώρους που υπηρετεί.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2006 (08:50 UTC+2)

    ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ.

    Για το ενδεχόμενο κατάργησης ή περιορισμού πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρεται με ψήφισμά του το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Το Ψήφισμα-Διαμαρτυρία, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και το οποίο αποστέλλεται στη διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναφέρει τα εξής:

    «Μετά τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μας και οι οποίες ουσιαστικά φέρουν τον τίτλο «Κατάργηση πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη», εξέλιξη την οποία δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ούτε στον πιο κακό εφιάλτη μας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές πως αυτού του είδους οι σχεδιασμοί δεν πρόκειται να περάσουν.

    Όπως λοιπόν λένε οι πληροφορίες μας, οι οποίες ελπίζουμε να διαψευστούν στην πράξη, σχεδιάζεται από κάποιους οικονομικούς εγκεφάλους της Εθνικής Αεροπορικής Εταιρίας της χώρας μας, η κατάργηση ή ο περιορισμός των δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη: Στουτγάρδη,Ντύσελντορφ, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Ηράκλειο και Ρόδο.

    Θεωρούμε, αν και εφόσον ευσταθούν και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένες πληροφορίες, απαράδεκτο κάθε τέτοιο σχεδιασμό.

    Αγαπητοί κύριοι του Δ.Σ.,

    Ο πρωθυπουργός της χώρας και βουλευτής Θεσσαλονίκης, καθώς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης βουλευτής Θεσσαλονίκης, έχουν ,κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφερθεί δημόσια σε όλους τους τόνους, σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε ευκαιρία για τον στρατηγικό ρόλο της Θεσσαλονίκης, τη Θεσσαλονίκη-πύλη στα Βαλκάνια, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Θεσσαλονίκη-διαμετακομιστικό κέντρο σύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη.

    Προφανώς οι παραπάνω διαπιστώσεις των δύο κορυφαίων πολιτικών θεσμών της χώρας συγκροτούν το πολιτικό υπόβαθρο της βούλησης και της σαφώς εκπεφρασμένης, μέσα και έξω από τη Βουλή, θέλησης της συγκροτημένης Πολιτείας να αναβαθμίσει και όχι να υποβαθμίσει το ρόλο της Θεσσαλονίκης

    Θέτουμε το σαφές ερώτημα:Παραβλέπετε τις παραπάνω σαφείς στοχεύσεις της Πολιτείας; Κινείστε ως δημόσιος φορέας σε διαφορετική ή και αντίθετη κατεύθυνση από τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού της χώρας;

    Έχετε λάβει υπόψη στην υποθετική περίπτωση που εφαρμοστούν οι παραπάνω σχεδιασμοί τις επιπτώσεις τους στον τουρισμό της Μακεδονίας, στα προβλήματα που θα προκύψουν για την απρόσκοπτη μετακίνηση των αποδήμων συμπατριωτών μας, τη μεταφορά των εμπορευμάτων, στην αγορά εργασίας, αφού η περικοπή των δρομολογίων θα επιφέρει μοιραία και την περικοπή θέσεων εργασίας στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης;

    Συμπερασματικά:

    Κάθε σκέψη σας ή σχεδιασμό σας προς την κατεύθυνση της μείωσης ή της κατάργησης δρομολογίων θα μας βρει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετους, με κάθε πρόσφορο μέσο».

    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 10 February 2006 - 19:13:57 UTC