Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ 316 ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
  • [02] ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ
  • [03] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ
  • [05] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΑΠΟ ΤΑ
  • [06] ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ
  • [07] ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΝΙΚΟΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Η «ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΚΑΙ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΟΜΟΡΦΕΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «CHINCHORRO»
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
  • [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ

  • [01] ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ 316 ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

    Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2006 (17:32 UTC+2)

    Αποκλεισμένα παρέμεναν, μέχρι το μεσημέρι, 316 χωριά σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποκλεισμένα είναι:

    Δύο χωριά στη Θάσο, 83 στα Τρίκαλα, 53 στην Καρδίτσα, 2 στην Μαγνησία, 65 στην Αχαΐα, 5 στην Ηλεία, 31 στην Αρκαδία, 5 στην Αργολίδα, 18 στην Ευρυτανία, 8 στη Φωκίδα, 5 στην Εύβοια, 26 στη Φθιώτιδα, 1 στη Βοιωτία και 12 στην Αλεξανδρούπολη.

    Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπήρχαν σύμφωνα με την Αστυνομία σε περιοχές της Ορεστιάδας, στη Σαμοθράκη, στη Θάσο, σε 2 χωριά της Αχαΐας και σε 3 χωριά της Καρδίτσας.

    [02] ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

    Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2006 (18:13 UTC+2)

    Η κυβέρνηση λειτούργησε στην υπόθεση των υποκλοπών με υπευθυνότητα και καθαρότητα, δήλωσαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας, κατά την ενημέρωση που έκαναν στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι δεν είναι ανεκτή η μομφή από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει την υπόθεση, ενώ ο κ. Βουλγαράκης διαβεβαίωσε ότι η αστυνομική έρευνα διεξήχθη νόμιμα και στο φως.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επανέλαβε ότι η απομάκρυνση από τη Vodafone του λογισμικού των «συνακροάσεων» αφαίρεσε τη δυνατότητα από τις κρατικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τα σημεία υποκλοπών, σημείωσε, ωστόσο, ότι τα αντίγραφα του λογισμικού που παραδόθηκαν στις εισαγγελικές αρχές «μπορούν να αναλυθούν» ώστε να προσκομιστούν νέα στοιχεία.

    Απαντώντας στην κριτική για το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε έως ότου δημοσιοποιηθεί η υπόθεση, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έπρεπε να εξετάσει χιλιάδες κλήσεις που έγιναν ανά την επικράτεια, αλλά και σε γειτονικές χώρες.

    Σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για το πόσοι πολίτες παρακολουθήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο κ. Βουλγαράκης επιφυλάχθηκε να δώσει ακριβή απάντηση, αλλά μετά από δεύτερη σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι ήταν πάνω από 500.

    Για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 39χρονου στελέχους της Vodafone, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι μετά από τη συστηματική αστυνομική έρευνα φάνηκε ότι «δεν μπορεί να συσχετιστεί με την εξέλιξη των υποκλοπών».

    Διευκρίνισε επίσης ότι τα στοιχεία που παρέθεσε για τη θέση των επίμαχων κεραιών ήταν από την αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γ. Κορωνιά (Λυκαβηττός, πλατεία Μαβίλη, Πύργος Αθηνών). Εγώ απλά παρέθεσα τα σημεία των κεραιών που καλύπτουν σχεδόν όλο το δήμο Αθηναίων, είπε.

    Εξάλλου, για το θέμα των πολιτικών ευθυνών, είπε ότι υπάρχουν σε αυτούς που επέτρεψαν να λειτουργήσει το σύστημα της κινητής τηλεφωνίας επί δεκαπέντε χρόνια χωρίς δικλείδες ασφαλείας.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέγραψε την υπόθεση ως ένα δύσοσμο σκάνδαλο υποκλοπών που αφορά την εθνική ασφάλειά μας, ενώ στηλίτευσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ που -όπως είπε- προσπαθεί να εμφανίσει την κυβέρνηση περίπου ως δράστη, όταν βασικός στόχος των υποκλοπών ήταν ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί.

    Ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι η εξέταση διήρκησε πάνω από δέκα μήνες καθώς έπρεπε να ελεγχθούν χιλιάδες πολίτες, ένα έργο που ήταν «πολύπλοκο και δυσχερές».

    Στην ερώτηση για το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της «ανακάλυψης» των υποκλοπών από τη Vodafone έως την ενημέρωση της κυβέρνησης, ο κ. Παπαληγούρας αναφέρθηκε στην ενημέρωση του ιδίου από τον κ. Κορωνιά -παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού- στις 11 Μαρτίου, κατά την οποία, όπως είπε, το ηγετικό στέλεχος της εταιρείας έδωσε «συγκεχυμένες απαντήσεις».

    Μιλώντας για την έναρξη της διαδικασίας της προκαταρκτικής έρευνας, ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι ο κ. Λινός συμφώνησε μαζί του ότι έπρεπε να δοθεί άμεσα η σχετική παραγγελία η οποία θα έπρεπε να προχωρήσει κατά προτεραιότητα. Εάν υπήρξε το οποιοδήποτε πρόβλημα, είναι από κει και πέρα, είπε ο κ. Παπαληγούρας. Όσο για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 39χρονου Τσαλικίδη, ο υπουργός είπε ότι τα ερωτήματα που σχετίζονται με αυτή παραμένουν αναπάντητα.

    Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, έκανε λόγο για διαπλοκή της κυβέρνησης με τις εισαγγελικές αρχές και υποστήριξε ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η μη ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

    Ο κ. Παπαληγούρας παρατήρησε ότι η ΑΔΑΕ δεν είχε στελεχωθεί επαρκώς έως τον Ιανουάριο του 2005.

    Ο βουλευτής Β' Αθηνών του Συνασπισμού, Φ. Κουβέλης, ερώτησε εάν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν πλην αυτών που ανακοινώθηκαν, ενώ ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, τόνισε ότι ο κ. Κορωνιάς έπρεπε να είχε συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

    [03] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2006 (13:09 UTC+2)

    Τη μετατροπή των ΤΕΕ σε Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    Η κ. Μαριέτα Γιαννάκου τόνισε ότι οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ενώ συζητήθηκαν και σε ειδική συζήτηση στη Βουλή.

    Ολες οι πτέρυγες της Βουλής συνέβαλαν τόνισε η κ. Γιαννάκου για να γίνει ό,τι καλύτερο.

    Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αφού όπως υπογράμμισε είχε προηγηθεί διάλογος και οι βασικοί του άξονες προέρχονται από αυτό το διάλογο.

    Η κ. Γιαννάκου ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου περί βελούδινου διαζυγίου κράτους-Εκκλησίας είπε "υπάρχει καλή συνεργασία με την εκκλησία και ο διάλογος είναι διαρκής". Πρόσθεσε ακόμη, ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα που συζητούνται με την εκκλησία αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται.

    Πριν από την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ελληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2006 (18:11 UTC+2)

    Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη λήξη των εργασιών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος στην Ανάβυσσο.

    Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έρχεται μία περίοδος αγώνα για τη νίκη, ζήτησε στράτευση από όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι προσωπικά στρατευμένος σε αυτό τον αγώνα για τη νίκη.

    Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών καταλογίζοντας εκ νέου ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό και εμμένοντας στη θέση του για παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, κατάφερε σε ένα θέμα εθνικής ασφάλειας να γεμίσει ανασφάλεια όλη τη χώρα.

    Ακόμη έκανε λόγο για "κλονισμένη εμπιστοσύνη" των πολιτών στους θεσμούς και πρόσθεσε ότι ύψιστο καθήκον του ΠΑΣΟΚ είναι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η εφαρμογή των νόμων και η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη.

    Οι ευθύνες στο θέμα των υποκλοπών, υπογράμμισε, είναι υπαρκτές και πρέπει να καταλογιστούν.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου τόνισε ότι διαμορφώνονται οι στόχοι για μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι απέναντι σε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση το κόμμα του προτείνει τον άλλο δρομο, αυτόν της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της πλήττει τους πολίτες, εξυπηρετεί λίγους, επιτίθεται στους εργαζόμενους και στις συλλογικές συμβάσεις, πλήττει το οικογενειακό εισόδημα και αυξάνει την φτώχεια και τον αποκλεισμό.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την εκδοχή ότι όλα οφείλονται αποκλειστικά σε αδυναμία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο η αδυναμία αλλά κυρίως είναι η πολιτική της.

    Η κυβέρνηση, τόνισε, θέλει την Ελλάδα χώρα φθηνής εργασίας που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Θέλει, είπε, τον εργασιακό μεσαίωνα, ενώ καταρρακώνει το κύρος της χώρας.

    Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, συζητήθηκε και η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Εχουμε, τόνισε, συνολική και ριζοσπαστική πρόταση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και το ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει συντεταγμένα και με υποψήφιους οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεταρρυθμίσεων που προτείνει το Κίνημα.

    Η πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη. Υπάρχει άλλος δρόμος , κατέληξε, και σ' αυτόν θα προχωρήσουμε μαζί με τους πολίτες.

    [05] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

    Άγκυρα, 7 Φεβρουαρίου 2006 (12:51 UTC+2)

    Την αφαίρεση των μικρογραφιών του Μωάμεθ από τα σχολικά βιβλία από το επόμενο σχολικό έτος αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας με αφορμή καταγγελίες συνδικαλιστικής οργάνωσης δασκάλων. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μία περίοδο που ο ισλαμικός κόσμος αντιδρά έντονα στις γελοιογραφίες του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν σε δανέζικη εφημερίδα.

    Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας ζήτησε γνωμοδότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Θρησκευτικών Υποθέσεων το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι « αν και δεν υπάρχει χωρίο ή χαντίθ που απαγορεύει την απεικόνιση του Προφήτη η δημοσίευση μικρογραφιών του σε σχολικά βιβλία δεν υπάρχει στην παράδοση». Από την άλλη το Επιστημονικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας απεφάνθη ότι δεν υπάρχει εμπόδιο για τη δημοσίευση μικρογραφιών του Μωάμεθ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 700 μικρογραφίες του Μωάμεθ περιλαμβάνονται σε ένα σπάνιο εξάτομο έργο , το «Σιγερί Νεμπί», του οποίου σώζονται οι πέντε τόμοι στο Μουσείο Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης. Το έργο αυτό, που αφηγείται τη ζωή του Μωάμεθ, γράφτηκε στην Αίγυπτο τον 14ο αιώνα στην τουρκική γλώσσα από τον Νταρίρ κατόπιν αιτήματος του σουλτάνου των Μαμελούκων Μπερκούρκ. Διακόσια χρόνια αργότερα ο Οθωμανός σουλτάνος Μουράτ Γ΄ ζήτησε την εικονογράφηση του έργου την οποία και έκαναν το 1595 οι εικονογράφοι του παλατιού Σεγίτ Λοκμάν και Νακκάς Οσμάν. Στο έργο αυτό, το οποίο αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στον ισλαμικό κόσμο, το πρόσωπο του Μωάμεθ απεικονίζεται καλυμμένο με πέπλο.

    Οι μικρογραφίες του Μωάμεθ που περιλαμβάνονται εδώ και πολλά χρόνια στα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια προέρχονται από το Μουσείο Τοπ Καπί και από το Μουσείο της Γενεύης. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Μιλλιέτ» διδασκαλική συνδικαλιστική οργάνωση σε καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι οι μαθητές ζωγραφίζουν μάτια, φρύδια και μουστάκια στις μικρογραφίες του Μωάμεθ στις οποίες το πρόσωπο απεικονίζεται λευκό (χωρίς χαρακτηριστικά) και ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την γελοιοποίηση του Προφήτη. Με αφορμή την καταγγελία το υπουργείο Παιδείας ζήτησε γνωμοδότηση από πανεπιστημιακούς της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και από το Ανώτατο Συμβούλιο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Ωστόσο οι γνωμοδοτήσεις ήταν αντικρουόμενες. Συγκεκριμένα οι πανεπιστημιακοί γνωμοδότησαν ότι το εποπτικό υλικό διευκολύνει τη μάθηση, ότι δεν αποτελεί αντίθεση προς την ισλαμική πίστη και ότι κατά συνέπεια δεν υπάρχει εμπόδιο για τη χρήση μικρογραφιών. Αντιθέτως το Ανώτατο Συμβούλιο Θρησκευτικών Υποθέσεων γνωμοδότησε ότι από σεβασμό στον Μωάμεθ πρέπει να συνεχιστεί η παράδοση της μη δημοσίευσης εικόνων του Προφήτη και να αφαιρεθούν οι μικρογραφίες του από τα σχολικά βιβλία, αν και δεν υπάρχει χωρίο ή χαντίθ που να το απαγορεύει . Επισήμανε ακόμη ότι μπορεί άνθρωποι που δεν είναι μορφωμένοι να σκεφτούν ότι θα πρέπει να λατρέψουν τις εικόνες ή να νομίζουν ότι ο Μωάμεθ είναι έτσι όπως απεικονίζεται στις μικρογραφίες.

    Αγγέλα Φωτοπούλου

    [06] ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

    Τεχεράνη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (11:57 UTC+2)

    Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη δημοσίευση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, εισέβαλαν για δεύτερη ημέρα σήμερα στον περίβολο της πρεσβείας της Δανίας στην Τεχεράνη, απ΄ όπου αποχώρησαν ύστερα από λίγο, αφού προηγουμένως έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Περίπου 20 με 30 διαδηλωτές εισέβαλαν για λίγο στον περίβολο της πρεσβείας σκαρφαλώνοντας στον τοίχο, ενώ άλλοι που αποσπάσθηκαν από μια ομάδα 200 με 300 διαδηλωτών, εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου.

    [07] ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

    Κοπεγχάγη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (11:29 UTC+2)

    Η κυβέρνηση της Δανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ινδονησία, καλώντας όλους τους Δανούς να ακυρώσουν όσα ταξίδια δεν είναι απολύτως απαραίτητα στη χώρα αυτή, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί με αφορμή τη δημοσίευση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν προσβλητικά για τη θρησκεία τους.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:47 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 12:00 μ.μ. θα εγκαινιάσει στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, την επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Ι.Μ.Ο.Π.).

    Το Ι.Μ.Ο.Π είναι ένας φορέας εθνικής εμβέλειας που φιλοξενείται στη Βόρεια Ελλάδα και έχει στόχο την επίτευξη στενότερης επαφής των πολιτών με την επιστημονική γνώση για θέματα που αφορούν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

    Η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, αφού για πρώτη φορά οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν υπεύθυνη και έγκαιρη πληροφόρηση σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν ζούνε, μέσω του διαδικτύου.

    Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία της ανοικτής γραμμής βοήθειας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1998, αποτελώντας ένα από τα 4 κέντρα του Ι.Μ.Ο.Π.

    Εξάλλου αυτό αποτελεί και ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αφού η κατασκευή της δεν στηρίζεται σε μια απλή παράθεση πληροφορίας, αλλά έχει προκύψει άμεσα από την καταγραφή των προβλημάτων των πολιτών της χώρας, στην γραμμή βοήθειας του Κέντρου.

    Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με την μορφή της θα απευθύνεται:

    ? στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και όποιον θέλει να ενημερωθεί για τα θέματα αυτά

    ? στους επαγγελματίες της Υγείας (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους, μαίες κ.ο.κ.) και

    ? στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να έχουν όλες τις νέες ιατρικές πληροφορίες, που αφορούν στον συγκεκριμένο τομέα.

    Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Ι.Μ.Ο.Π. αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας/Ανδρολογίας του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριος Χατζηχρήστου και ο Διοικητικός Υπεύθυνος κ. Σταμάτης Παπαχαρίτου, αλλά και μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους από σχολεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, για την έγκυρη ενημέρωσή τους και σε θέματα σεξουαλικής υγείας.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

    Κοζάνη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:17 UTC+2)

    Από τις 9.00 το πρωί, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2006, έχει σταματήσει η χιονόπτωση και επικρατεί ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας.

    Ο μηχανισμός της Περιφέρειας κατάφερε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και με υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, να διατηρήσει όλο το Εθνικό Δίκτυο και την Εγνατία Οδό ανοιχτά. Συνεργάστηκε άψογα με όλους τους φορείς (Ν.Α., ΟΤΑ, Αστυνομικές Δ/νσεις, Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.α.) και διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητα και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων.

    Δεν υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας αποκλεισμένα χωριά και δε διαπιστώθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

    Με απόφαση των Νομαρχών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας δε λειτούργησαν και σήμερα τα σχολεία της Α'/θμιας και Β'/θμιας εκπαίδευσης, στους αντίστοιχους νομούς.

    Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας συνιστά σε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τις νυχτερινές ώρες λόγω του παγετού και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:11 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τη λυρική σοπράνο - κολορατούρα Τιτίκα Μαραγκούλα - Σαμέλη και τον πιανίστα Σπύρο Μοσχόπουλο σε γαλλικές και ισπανικές μελωδίες.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:10 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- Η «ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΚΑΙ «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ»

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:08 UTC+2)

    Μεθαύριο (Πέμπτη) 9 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το μαγικό πουκάμισο» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:06 UTC+2)

    Συνεχίζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη μέχρι 12 Φεβρουαρίου, η έκθεση με τίτλο «Όμορφες πινελιές από τη Συρία».

    Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Συρίων καλλιτεχνών. Η χώρα της Συρίας με το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο διαθέτει και σήμερα αξιόλογο έργο στον τομέα του Πολιτισμού, εκπροσωπούμενη από τους δημιουργούς και εκφραστές της σύγχρονης Συριακής Τέχνης.

    Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας και την Αναπληρωτή Πρόεδρο Βίκυ Πανταζοπούλου, τον Υπουργό της Συρίας Δρ. Mohmoud Al Sayed και την Πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα Souad M. Al Ayoubi.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «CHINCHORRO» ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:04 UTC+2)

    Συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη μέχρι 28 Φεβρουαρίου η έκθεση με τίτλο «ΤΣΙΝΤΣΟΡΡΟ - ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

    Η Έκθεση αναφέρεται στον προκολομβιανό πολιτισμό Chinchorro (Τσιντσόρρο) που άκμασε στην έρημο Ακατάμα της Χιλής, τους ιστορικούς αρχαιολογικούς τόπους της χώρας που έχουν ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ στη Χιλή (στην έρημο Ακατάμα ήκμασε ο πολιτισμός Τσιντσόρρο πριν από 9.000 χρόνια).

    Η Έκθεση περιλαμβάνει:

    Μούμιες αντίγραφα που δημιούργησαν αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Ταραπακά και οι οποίες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικά με τον πολιτισμό του Τσιντσόρρο που αναπτύχθηκε στη Βόρεια Χιλή περίπου 7.000 π.Χ. κατά μήκος της άγονης ακτής της ερήμου Ακατάμα, της πιο ξηρής ερήμου στον κόσμο.

    Φωτογραφικό υλικό Χιλιανών τόπων που έχουν ανακηρυχθεί Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως το Νησί του Πάσχα, οι ξύλινες εκκλησίες του 18ου αιώνα του νησιού Chiloe (Τσιλόε), η πόλη Βαλπαράισο, καθώς και η εγκατάσταση εξαγωγής νίτρου (19ος- 20ος αιώνας ) που βρίσκονται στην Έρημο Ακατάμα.

    Φωτογραφίες και προβολή σλάιντς από ένα σημαντικό αριθμό αστρονομικών ανακαλύψεων και μερικές από τις εντυπωσιακότερες φωτογραφίες του ουρανού που έχουν επιτευχθεί χάρη στα περίφημα τηλεσκόπια της ερήμου Ακατάμα, υλικό που έχει συγκεντρώσει η αστροφυσικός Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου, η οποία εργάστηκε επί σειρά ετών στη Χιλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Ευρωπαϊκές χώρες όσο και οι ΗΠΑ έχουν ιδρύσει πολλά από τα σημαντικότερα αστεροσκοπεία τους στην Ακατάμα, που θεωρείται ότι έχει τον καθαρότερο ουρανό στον πλανήτη μας.

    Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη και τον Επίτιμο Πρόξενο Δρ. Ρήγα Τζελέπογλου.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (14:01 UTC+2)

    Αύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γ. Ιωάννου» (Αρτάκης 14, τηλ. 2310.919.039), στις 19:30, Θα πραγματοποιηθεί χιουμοριστικό, εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχολογίας με θέμα: «Οι ηλίθιοι και η μέθοδος Ρο», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Άγγελου Ροδαφηνού με τίτλο: «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε την ηρεμία».

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του τμήματος των περιφερειακών βιβλιοθηκών.

    Αύριο (Τετάρτη) 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 67ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Διατροφή και Υγεία». Ομιλήτρια θα είναι η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Δέσποινα Φιλιππιδάκη.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών των δημοτικών σχολείων για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

    [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (13:59 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής της Βασιλικής Σαρρή και του Δημήτρη Νούκα.

    Συγκεκριμένα τα εγκαίνια της έκθεσης της Βασιλικής Σαρρή θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Τρίτη), στις 20:00, στην Αίθουσα Τέχνης Εθνικής Αμύνης 9Α. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

    Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Νούκα πραγματοποιείται στο Αλατζά Ιμαρέτ και θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου.

    [17] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ΕΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 7 Φεβρουαρίου 2006 (13:57 UTC+2)

    Όσοι φορείς και καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις τους μέχρι 5 Μαρτίου στην αντιδημαρχία Πολιτισμού (Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη) υπόψη του αντιδημάρχου Βασίλη Γάκη. Τηλ. επικοινωνίας: 2310.286.780, 2310.281.068, 2310.228.243. FAX: 2310.230353, 2310.228.428.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 7 February 2006 - 19:14:00 UTC