Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [02] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΤΟΥ
  • [03] ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ
  • [04] ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ» ΜΕ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2006 (09:13 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός συναντάται σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αύριο, Τρίτη, για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του κ.Καραμανλή.

    Εξάλλου, σε συνέντευξή του, χθες, στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρει ότι οι τρεις βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, είναι τα οικονομικά των κομμάτων, ο έλεγχος των προεκλογικών δαπανών των υποψηφίων βουλευτών και το "πόθεν έσχες".

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι «η γενική κατεύθυνση είναι ο εις βάθος έλεγχος της διαχείρισης του πολιτικού χρήματος».

    Ο υπουργός τονίζει ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να γίνεται κατά βάση από τον προϋπολογισμό και να περιοριστεί η ιδιωτική χρηματοδότηση. Διευκρινίζει, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων, τα οποία θα πρέπει να βρουν τρόπους να μειώσουν τις δαπάνες τους για να δώσουν το καλό παράδειγμα.

    Υπάρχει σκέψη, ανέφερε, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», να αναλάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο, την ίδρυση του οποίου θα προτείνει η κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης. Ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περιληφθεί διάταξη που θα προβλέπει τη δήμευση των περιουσιών όσων δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.

    Όπως ανέφερε, στην προηγούμενη αναθεώρηση, η ΝΔ είχε κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Σχετικά με το ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της άσκησης επαγγέλματος, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι πρέπει να αλλάξει η διάταξη που καθιέρωσε το ασυμβίβαστο, χωρίς, όμως, να δοθεί στους βουλευτές «πλήρης επαγγελματική ελευθερία».

    Ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της άρσης του πλήρους ασυμβιβάστου του βουλευτή, ταυτόχρονα με την καθιέρωση της δυνατότητας «να ασκεί το επάγγελμά του με περιορισμένο τρόπο», ο οποίος «θα συνάδει με την εκτέλεση της αποστολής του». Τον έλεγχο για την τήρηση μιας τέτοιας πρόβλεψης θα μπορεί να αναλάβει η ίδια η Βουλή.

    Σε ερώτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών, ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργηθεί «για όλα τα εγκλήματα που δεν συνδέονται με την άσκηση της πολιτικής».

    Γενικά για το Σύνταγμα ο κ. Παυλόπουλος υποστηρίζει ότι οι διατάξεις του πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο γενικές, ώστε «να επιτρέπεται στο νομοθέτη να δράσει και στο Σύνταγμα να αντέξει στο χρόνο».

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επέλεξε την αναθεώρηση. Ο πρώτος λόγος «είναι γιατί αρκετές σημαντικές προτάσεις που είχαν γίνει από την πλευρά της ΝΔ, στην προηγούμενη αναθεώρηση, δεν είχαν γίνει δεκτές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ». Και ο δεύτερος «διότι συγκεκριμένες διατάξεις που ψηφίστηκαν αποδείχθηκε ότι δεν άντεξαν στο χρόνο».

    Στους λόγους αυτούς πρόσθεσε και την «πολύ μεγάλη ταχύτητα στην εξέλιξη των κοινωνικών σχέσεων και της τεχνολογίας».

    [02] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ. ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

    Βελιγράδι, 16 Ιανουαρίου 2006 (10:14 UTC+2)

    Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή επιλογή της Σερβίας αλλά και την ιδιαίτερη σημασία του Hellenic Plan για τη Σερβία- Μαυροβούνιο, αφού σχεδόν το ήμισυ του αναγγελθέντος προϋπολογισμού (σχεδόν 265 εκατ. ευρώ) θα διατεθούν για την ανάπτυξη των οικονομικών και κοινωνικών υποδομών της κρατικής αυτής οντότητας, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

    Ο κ. Σιούφας αναγγέλλει ότι το τμήμα του ’ξονα 10 από το Λέσκοβατς μέχρι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ θα χρηματοδοτηθεί από το "Hellenic Plan", ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην έμφαση που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στο να καταστεί η Θεσσαλονίκη οικονομικό, συγκοινωνιακό, ενεργειακό, εμπορικό και εκθεσιακό κέντρο για όλη την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

    «Οι ελληνικές επιχειρήσεις ξεκινούν για νέες μεγάλες δουλειές στα Βαλκάνια: με νέο ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη και σχέδια με βάθος χρόνου για την περιφερειακή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και των συγκοινωνιών, η μόνη χώρα μέλος της "ευρωπαϊκής οικογένειας" που προέρχεται από αυτό το μέρος του κόσμου, θέτει σε πρώτο πλάνο την οικονομική συνεργασία με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και ειδικά με τη Σερβία- Μαυροβούνιο», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σιούφας στη συνέντευξή του στην «Πολίτικα».

    Αφού επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε κηρύξει το 2005 Έτος Ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσει σε αυτή την πρακτική και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2010, διότι στόχος της είναι η συνεχής ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, σημειώνει ότι «χτίζουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο: φιλικό στην επιχειρηματικότητα, ελκυστικό για τις ξένες άμεσες επενδύσεις, ανοικτό στη δημιουργική συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα.».

    «Για τη Νέα Διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή βασικό ζήτημα αποτελεί το άνοιγμα της Ευρώπης στα Βαλκάνια. Είναι το άνοιγμα νέων δρόμων στις σχέσεις των οικονομιών των βαλκανικών χωρών, τόσο μεταξύ τους, όσο και έναντι της "ευρωπαϊκής οικογένειας"» υπογραμμίζει ο υπουργός.

    Μεγάλα πρότζεκτς

    Όσον αφορά τη «βαλκανική ολοκλήρωση» η προηγούμενη Κυβέρνηση έδινε έμφαση στην πολιτιστική και επιχειρηματική διασύνδεση με τα Βαλκάνια, σημειώνει ο κ. Σιούφας και προσθέτει πως «σήμερα το επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται στην προώθηση των υποδομών και στην οργάνωση των δικτυακών συνδέσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και συγκοινωνιών, με σκοπό την ένταξη της αγοράς αυτής στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αγοράς».

    Εκτιμά δε ότι η πρόσφατη υπογραφή της ιδρυτικής συμφωνίας για την Ενεργειακή Κοινότητα ΝΑ Ευρώπης, η κατασκευή του ελληνο-τουρκικού και του ελληνο-ιταλικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου και ο σχεδιαζόμενος αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη και υπηρετούν τα συμφέροντα ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

    Ο κ. Σιούφας αποδίδει τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζει το Hellenic Plan στην εφαρμογή του σε «παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία, κατά τη διαδικασία του στρατηγικού σχεδιασμού, δεν έλαβε υπόψη τις συγκρούσεις που δημιουργούν τα αντιτιθέμενα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα στις βαλκανικές χώρες, που είναι οι χώρες αποδέκτες της ελληνικής αναπτυξιακής βοήθειας».

    Υπογραμμίζει δε ότι «το Hellenic Plan είναι πολύ σημαντικό για τη Σερβία-Μαυροβούνιο, διότι σχεδόν το ήμισυ του αναγγελθέντος προϋπολογισμού (περίπου 265 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη των οικονομικών και κοινωνικών υποδομών της κρατικής αυτής οντότητας.

    Ο κ. Σιούφας χαρακτηρίζει αποφασιστικό για την εφαρμογή του Hellenic Plan το 2006, ενώ σε ό,τι αφορά στον ’ξονα 10, τμήματα του αυτοκινητοδρόμου, από το Leskovac μέχρι τα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σημειώνει πως έχουν ήδη επιλεγεί για χρηματοδότηση μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου.

    Για τα σχέδια στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο υπουργός επισημαίνει ότι προβλέπουν την οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας, κάτι που έχει τεθεί, όπως είπε, ως απόλυτη προτεραιότητα.

    Ερωτηθείς για τους νέους τομείς συνεργασίας ελλήνων και σέρβων επιχειρηματιών, ο κ. Σιούφας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη διεθνή εμπειρία, «η οποία δείχνει τα ιδιαίτερα καρποφόρα αποτελέσματα της δημιουργίας μικτών επιχειρήσεων». Εκτιμά, ωστόσο, ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, ειδικά στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των κατασκευών, του τουρισμού, των τραπεζικών -χρηματιστηριακών συναλλαγών, των ειδικών μελετητικών κα συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και σε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους, όπως του αυτοκινήτου, της μεταλλουργίας, των τροφίμων-ποτών και των χρωμάτων.

    Η Θεσσαλονίκη κέντρο της περιοχής

    «Πρόθεσή μας είναι να αναμορφώσουμε τη Θεσσαλονίκη σε οικονομικό, συγκοινωνιακό, ενεργειακό, εμπορικό , εκθεσιακό κέντρο για όλη την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, τονίζει ο κ. Σιούφας, διευκρινίζοντας ότι «στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης της Ελλάδας, κάνουμε μια καινούργια αρχή για τη Θεσσαλονίκη».

    «Προκειμένου να είναι έτοιμη να αναλάβει τον επιθυμητό ρόλο του περιφερειακού κέντρου συνεργασίας, η μητρόπολη του Αιγαίου βρίσκεται σε μια φάση μεγάλων επενδύσεων σε έργα υποδομής : τη δημιουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, την κατασκευή της υποθαλάσσιας οδικής αρτηρίας, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου «Μακεδονία», την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία» υπογραμμίζει ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η διαδικασία δημιουργίας ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για την εξυπηρέτηση ελλήνων και ξένων επενδυτών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη ΝΑ Ευρώπη.

    Σημειώνει παράλληλα ότι η Θεσσαλονίκη σύντομα θα αποκτήσει και ένα Διεθνές Πανεπιστήμιο, με στόχο την εκπαίδευση και την εξειδίκευση φοιτητών και εμπειρογνωμόνων από χώρες της περιοχής και με ισχυρή υποστήριξη στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της έρευνας, της πληροφορικής της ιατρικής, της γεωργίας.

    [03] ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

    Σαντιάγκο, 16 Ιανουαρίου 2006 (06:48 UTC+2)

    Η υποψήφια του κεντροαριστερού, κυβερνώντος συνασπισμού της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ, φαίνεται ότι είναι η μεγάλη νικήτρια των προεδρικών εκλογών, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα.

    Με καταμετρημένο το 67% των ψήφων, η Μπασελέ λαμβάνει ποσοστό 53,22% έναντι 46,77% του αντιπάλου της, δισεκατομμυριούχου συντηρητικού υποψηφίου Σεμπαστιάν Πινέρα. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη χώρα.

    [04] ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΕΡΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (10:32 UTC+2)

    Η Όπερα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας διοργανώνουν ακρόαση καλλιτεχνών που αφορά την συμμετοχή τους σε παραγωγές και projects του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας.

    Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση της όπερας του Maurice Ravel "Το Παιδί και τα Μάγια" το Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα σε συνεργασία με την Όπερα Θεσσαλονίκης, επίσης στην Κρήτη και την Κύπρο, καθώς και σε μελλοντική συμπαραγωγή των δύο φορέων.

    Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2006, στην Αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.operaeurope.org, και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής με ημερομηνία λήξης της αποστολής την 15η Φεβρουαρίου 2006, στην διεύθυνση την οποία αναγράφεται σε αυτήν.

    Κοινοποίηση της αίτησης πρέπει επίσης να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση auditions@operathessaloniki.gr ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Όπερα Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 2, 54621, Θεσσαλονίκη.

    Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για την ώρα προσέλευσής τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας. Επιθυμητή θα ήταν η προσέλευση καλλιτεχνών κάτω των 35 ετών.

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο σκοπός του είναι να αναπτύξει το κοινό της Όπερας στην Ευρώπη και να βοηθήσει νέους Ευρωπαίους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στην όπερα.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Κοζάνη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:40 UTC+2)

    Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καστοριάς, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς, η Αναπτυξιακή Καστοριάς και το Κέντρο Στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας - ΕΡΓΑΝΗ, συνεργαζόμενοι φορείς του σχεδίου δράσης «Οι Γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας μπροστά σε μια Ολοκληρωμένη Προοπτική», διοργανώνουν Hμερίδα με θέμα: «Γυναίκες: Κινηθείτε Δυναμικά - Ανταποκριθείτε στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας - Δημιουργήστε το δικό σας μέλλον στο σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων».

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Καστοριάς (Σκαπέρδιος Δημοτική Αγορά, Καστοριά).

    Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου δράσης 'Ολοκληρωμένη Προοπτική', που χρηματοδοτείται από το μέτρο 5.3 του Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση, Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ των Γυναικών».

    Στο σχέδιο δράσης έχουν ήδη ενταχθεί 23 άνεργες γυναίκες από την Καστοριά και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συμβουλευτικής. Από αυτές οι 7 έχουν ήδη ανοίξει τη δική τους επιχείρηση και 12 έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις εργασίας ή σε πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας (stage). Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν προγράμματα χρηματοδότησης, θέματα ενθάρρυνσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας καθώς ο ρόλος της συμβουλευτικής στην απασχόληση.

    Στο πλαίσιο των εργασιών της Ημερίδας, θα ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος συμβουλευτικής του σχεδίου δράσης στον οποίο θα ενταχθούν 22 άνεργες γυναίκες από το Νομό Καστοριάς με στόχο την προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στο Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς (πρώην Ορφανοτροφείο, Αγίας Βαρβάρας 13, Καστοριά, Υπεύθυνη κα Κατερίνα Βλάχου, τηλ. 24670 25 388) από 19 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2006.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου στο τηλ. 24670 83441

    Τo έργο «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υπέρ των Γυναικών» υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, εντάσσεται στο Ε.Π. «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 25% από το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:27 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με το Ensemble μουσικής δωματίου AMADEUS. Μαέστρος: Βίκτωρ Βασιλειάδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ "ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ"

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:25 UTC+2)

    Την ερχόμενη Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20, στις 10.00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-σκηνογράφος Μαρία Καβαλιώτη, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ', Δ' Δημοτικού ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης του έργου «Τα τρία μικρά λυκάκια» του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά παίζοντας θα έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο και τις πρακτικές του θεάτρου.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ» ΜΕ ΣΚΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:24 UTC+2)

    Αύριο (Τρίτη) και μεθαύριο (Τετάρτη), στις 10.00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαϊδης θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο φίλος μου το δεντράκι» μέσα από το σκίτσο-κόμικς. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να χαρούν με ένα ταξίδι δημιουργίας κόμικς.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΤΡΩ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:23 UTC+2)

    Μεθαύριο (Τετάρτη), στις 20.30 στην αίθουσα εικαστικών εκδηλώσεων του 5ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και βιτρώ των καλλιτεχνών Γιώργου Ιατρού, Γιώργου Μαζαράκη και Τάσου Παπαναστασίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:17 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνο - Βαλτικών χωρών, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας Βαλτικών χωρών, στην Αίθουσα Τέχνης Εθνικής Αμύνης 9Α, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο (Τετάρτη), στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΛΑΪΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ»

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:16 UTC+2)

    Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί αύριο (Τρίτη), στις 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικής (Κουντουριώτου 17, έναντι Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι) με αφορμή τις εκδηλώσεις του 23ου Λαϊκού Χειμώνα.

    Στην Συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθεί ο δημοσιογράφος Γ. Μελίκης, εμπνευστής του Λαϊκού Χειμώνα.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:14 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    Διοίκηση και Οικονομία

    Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Δευτέρα) 16 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), η κοινωνική ανθρωπολόγος και προϊσταμένη του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας - Θράκης, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερομένους του τμήματος της Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Τέχνης με θέμα: «Παραδοσιακές ενδυμασίες της Μακεδονίας και της Θράκης. Δομή - Λειτουργία - Τεχνολογία - Επιδράσεις».

    Αύριο (Τρίτη) 17 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονία, Βίκυ Μάνθου με θέμα: «Στρατηγική συστημάτων: Η νέα επιχειρηματική ανάγκη».

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 18 Ιανουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), η παιδίατρος - γιατρός κοινωνικής ιατρικής και καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. ’ννα Φαχαντίδου, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία».

    Την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την καθηγήτρια Αστικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. Έφη Κουνουγέρη - Μανωλεδάκη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Η λύση του γάμου με διαζύγιο».

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΔΕΥΤΕΡΑ), ΣΤΙΣ 19.30

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:10 UTC+2)

    Την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα τιμήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη «Γιορτή του Αθλητισμού» που θα πραγματοποιηθεί και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια (όπως άλλωστε αρμόζει στους πρώτους των πρώτων), σήμερα (Δευτέρα), στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της HELEXPO - ΔΕΘ.

    Οι κορυφαίοι αθλητές, οι αθλήτριες αλλά και οι προπονητές που πρωταγωνίστησαν τη χρονιά που πέρασε θα χαρίσουν στη Θεσσαλονίκη λάμψη από τη λάμψη τους, σε μια «Γιορτή του Αθλητισμού» που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτειακής, εκπαιδευτικής και διπλωματικής ηγεσίας και σύσσωμου του αθλητικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

    Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος «ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα απονείμει στους αθλητές και τις αθλήτριές μας τα βραβεία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που συνοδεύονται και από τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία, ως επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν, αλλά και ως την ελάχιστη δυνατή ενίσχυση για τις αγωνιστικές τους προσπάθειες στο μέλλον».

    Στη φετινή «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» 2006, του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί θα τιμηθούν μεταξύ των άλλων εκτός από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα του μπάσκετ, η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, οι βιρτουόζοι της μπάλας και παλιές δόξες, Βασίλης Χατζηπαναγής, Σταύρος Σαράφης και ’γγελος Σπυρίδωνας, καθώς και το μεγάλο αστέρι της Ελληνικής Κολύμβησης, ο ασυναγώνιστος ’ρης Γρηγοριάδης που κατάφερε το ακατόρθωτο, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ.

    Συγκεκριμένα θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

    1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ για το 2005, ο Αριστείδης Γρηγοριάδης του ’ρη Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ, του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, επίσης για την έκτη θέση στα 100 μ. ύπτιο στους ίδιους αγώνες και για τα χρυσά μετάλλια στα 50 μ. και στα 100 μ. ύπτιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ για το 2005, η Μαρία Τσιαρτσιάνη του Α.Σ. ΑΡΗΣ, για το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά του παγκόσμιου όπεν Μπιτς Βόλεϊ και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών.

    3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ για το 2005, ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ για την επιτυχημένη παρουσία του στα αθλήματα της Πάλης όπου κατέκτησε για 6η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ ελευθέρας ερασιτεχνικής πάλης, του βόλεϊ όπου κατέκτησε για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και του πόλο όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων.

    4. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ (έως 20 ετών) για το 2005, ο πρωταθλητής της ’ρσης Βαρών Βλαδίμηρος Λαζαρίδης του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος για την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, την 8η στους Μεσογειακούς, την 4η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, την 13η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων, νέων και ανδρών και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στην κατηγορία των 69 κιλών.

    5. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για το 2005, ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης προπονητής του κολυμβητή Αριστείδη Γρηγοριάδη του ’ρη Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ και τις άλλες επιτυχίες του αθλητή.

    6. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», στον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο τον πρωταθλητή του καράτε του αθλητικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Μακεδανός, ο οποίος επί σειρά ετών βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο κατακτώντας μετάλλια και επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις, σε ένα άθλημα που δεν απολαμβάνει την προβολή και τη δημοσιότητα άλλων αθλημάτων.

    7. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης του Α. Σ. Φίλιππος στην κολύμβηση, για τις 8 πρώτες θέσεις στα ανοικτά τουρνουά της Δανίας και της Τσεχίας που συνοδεύτηκαν από 4 παγκόσμια ρεκόρ και την πρώτη θέση στα 100 μέτρα ύπτιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε επίσης με παγκόσμιο ρεκόρ.

    8. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, η δεκαεπτάχρονη Μαρία ’λλα του Α.Σ. ΑΜΕΑ Θερμαϊκός, για τα χρυσά μετάλλια στα 100 και στα 200 μέτρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου που συνοδεύτηκαν και από πανελλήνια ρεκόρ.

    9. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 2000, για τις επιτυχίες και τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του Δεληγιώργης, Χαρακόπουλος, Τσελέπας, Πετκάκης, Παυλίδου, Γαρέφα, Μαζαράκης, Πολύζος, Αραμπατζή και Στεφανίδης σε Παγκόσμια, σε Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια πρωταθλήματα του στίβου.

    10. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Δημήτριος Κουντουράς προπονητής Στίβου με πολύ μεγάλες και αξιόλογες διακρίσεις σε Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο επίπεδο.

    Το 2005, ο αθλητής του Μηνάς Χαρακόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Νεκτάριος Τσελέπας κατέλαβε την 5η θέση στη σφαιροβολία και την 6η στη δισκοβολία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι κατέλαβαν θέσεις στην εξάδα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα τιμήσει επίσης με το βραβείο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», διακεκριμένες και εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες της πόλης μας.

    Ειδικότερα:

    1. Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή, τον Νουρέγιεφ των Ελληνικών γηπέδων, τον βιρτουόζο άσσο, τον μοναδικό Βασίλη Χατζηπαναγή, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των τελευταίων 50 ετών, που μεγαλούργησε με τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ.

    2. Τον βετεράνο αθλητή του στίβου και έναν από τους σημαντικότερους αθλητές της εποχής του, τον κ. Δημήτρη Κικιλή.

    3. Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον καλύτερο κεφαλοσφαιριστή των Ελληνικών γηπέδων και έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Σταύρο Σαράφη, του ΠΑΟΚ.

    4. Τον βετεράνο αθλητή της κωπηλασίας και διαχρονικό παράγοντα του Ναυταθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τον αειθαλή ’λκη Σκλαβούνο.

    5. Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον δυναμικό και ανεπανάληπτο μαχητή, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της εποχής του, τον ’γγελο Σπυρίδωνα, του ΑΡΗ, με δεκάδες συμμετοχές και εξαιρετικές εμφανίσεις στην Εθνική Ελλάδος.

    6. Τη μεγαλύτερη προπονήτρια του Βόλεϊ, μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του γυναικείου αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τη Μαρία Αθανασιάδου.

    7. Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΑΡΗ και της Εθνικής ομάδας, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ο οποίος στο τέλος της καριέρας του μεταγράφηκε στη ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων το 1968, τον κ. Πέτρο Πετράκη.

    8. Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, προπονητή των διάφορων εθνικών ομάδων και ιδιαίτερη μορφή της μπασκετικής Θεσσαλονίκης, τον κ. Ορέστη Αγγελίδη.

    9. Τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της Ελληνικής πυγμαχίας, τον πρωταθλητή και τον επί 30 συνεχή έτη προπονητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, τον κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλο.

    10. Τέλος, έναν από τους σημαντικότερους και παλαιότερους αθλητικούς παράγοντες του παρελθόντος, μια σημαντική παρουσία στην αθλητική οικογένεια του ΠΑΟΚ που υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις σε αρκετά αθλήματα, τον κ. Νικόλαο Κυρίτση.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2006 ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19:00

    Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2006 (13:00 UTC+2)

    Με 197 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Σώματος για το νέο έτος θα συζητηθεί το έργο την ανάπλασης της Νέας Παραλίας καθώς και η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 16 January 2006 - 19:13:51 UTC