Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-08

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • [02] ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [03] Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • [04] ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
  • [05] ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
  • [06] ΕΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΪΤΖ

  • [01] ΣΕΙΣΜΟΣ 6,4 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 8 Ιανουαρίου 2006 (13:57 UTC+2)

    Ισχυρός σεισμός έντασης σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και στα Κύθηρα, 93 χιλιόμετρα βοριεοδυτικά των Χανίων. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική και νότια Ελλάδα ενώ θύματα ή ζημιές δεν αναφέρθηκαν.

    [02] ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2006 (10:05 UTC+2)

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια συναντάται αύριο ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Στη διάρκεια της συνάντησης που θα γίνει στις 11:15 το πρωί, ο κ. Καραμανλής θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις οποίες θα εγκρίνει τις προσεχείς ημέρες και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ.Πρ.Παυλόπουλος, ο οποίος θα τον ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες των κυβερνητικών προτάσεων, τις οποίες θα δώσει στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες για να συγκληθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.

    [03] Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2006 (10:31 UTC+2)

    Το πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής για το 2006, περιγράφει σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομίας κ.Γ.Αλογοσκούφης, ενώ καταθέτει τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Ο υπουργός αναφέρεται στις δύο μεγάλες προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για φέτος, που είναι η εφαρμογή και η απόδοση των μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν την περασμένη χρονιά, καθώς και η εξυγίανση σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

    Ο υπουργός ανακοινώνει οτι εντός των ημερών, θα συγκαλέσει τις Διυπουργικές Επιτροπές Αποκρατικοποιήσεων ΔΕΚΟ και Συμπράξεων για να πάρει αποφάσεις, ενώ σημειώνει οτι καταρτίζονται ήδη νέοι κανονισμοί εργασίας σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ, με στόχο τις περικοπές των προνομίων.

    Οπως αποκαλύπτει ο κ.Αλογοσκούφης η κατεύθυνση που έχει δοθεί στις ΔΕΚΟ είναι οι αυξήσεις στους μισθούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με αυτές του στενού δημόσιου τομέα δηλαδή στα όρια του πληθωρισμού. Σημειώνει οτι οι συνταξιούχοι φέτος θα πάρουν μεγαλύτερες αυξήσεις απο τους μισθωτούς, διότι δεν έχουν τις ωριμάσεις και τις άλλες μισθολογικές προαγωγές.

    Για τη συνταγματική αναθεώρηση και στο πλαίσιο του διαλόγου, ο κ.Αλογοσκούφης καταθέτει τις προτάσεις του.

    Συγκεκριμένα εισηγείται να αφαιρεθεί απο τα δικαστήρια η αρμοδιότητα να επιδικάζουν αναδρομικά σε πολίτες για θέματα που αφορούν τη μισθολογική πολιτική. "Πρέπει να προστατεύουμε τη δημοσιονομική διαχείριση απο τέτοιου είδους αποφάσεις" δηλώνει ο υπουργός, προσθέτοντας οτι "κανένας δεν έχει το δικαίωμα αναδρομικά να ανατρέπει τη δημοσιονομική διαχείριση και να δημιουργεί χρέος". Προτείνει επίσης τη θέσπιση νέων συνταγματικών κανόνων για το περιβάλλον, ώστε να μην εμποδίζονται οι επενδύσεις και να υπάρχουν τεράστιες απώλειες.

    Ο κ.Αλογοσκούφης για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας ζητά να γίνεται με απλή πλειοψηφία και να αποσυνδεθεί η εκλογή του με την προκήρυξη εκλογών. Για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων ο υπουργός θεωρεί αυτή την αλλαγή υπερώριμη, τονίζοντας οτι αυτό που πρέπει να γίνει σε πρώτη φάση είναι να επιτραπεί να υπάρξουν ξενόγλωσσα, αν θέλουμε να παίξουμε ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και παγκοσμίως.Προτείνει κοινό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας δημοσίων-ιδιωτικών ΑΕΙ" .

    [04] ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2006 (10:56 UTC+2)

    Τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2006 θα ανακοινώσει την Δευτέρα, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο υπουργός Oικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    O στόχος του φετινού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο κυριαρχούν οι κινήσεις στον χώρο των τραπεζών (πώληση της Εμπορικής, νέα μετοχοποίηση της ΑΤΕ, η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο) αλλά και το «λουκέτο» στη ΔΕΚΑ, είναι να ξεπεράσει το Δημόσιο τα έσοδα ύψους 2,1 δισ. ευρώ που είχε το 2005.

    «Αγκάθι» παραμένει η τύχη της Oλυμπιακής, καθώς σύμφωνα με «Το Βήμα», η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με έλληνες εφοπλιστές με τους οποίους θα πραγματοποιήσει νέα κρίσιμη συνάντηση ο υφυπουργός Oικονομικών Π.Δούκας την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα προσωπικού (τον αριθμό και τους όρους εργασίας) στην νέα εταιρεία.

    Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει ακόμη την πώληση νέων πακέτων μετοχών των μεγάλων λιμανιών OΛΠ και OΛΘ και την εισαγωγή του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο ενώ δεν έχει ακόμη αποφασισθεί το αν και πώς θα προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ.

    Εκκρεμή παραμένουν τα θέματα πώλησης της Τράπεζας Αττικής και του OΔΙΕ ενώ προωθούνται οι διαδικασίες αξιοποίησης των Oλυμπιακών Ακινήτων. 6972891767

    Παράλληλα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει άμεσα το «μέτωπο» με τις ΔΕΚO, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη είναι απόλυτη ανάγκη να εξυγιανθούν, όπως ο OΣΕ και άλλες ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις, με σκοπό να ελαφρυνθεί ο προϋπολογισμός στον οποίον πάση θυσία το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    [05] ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

    Σόφια, 8 Ιανουαρίου 2006 (11:15 UTC+2)

    Σάλο, προκάλεσε στη Βουλγαρία η αποκάλυψη ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια, πραγματοποιήθηκαν μυστικά στη χώρα 20 τουλάχιστον παράνομες μεταμοσχεύσεις από ζωντανούς δότες, έναντι αδράς αμοιβής, μερικές εκ των οποίων έγιναν σε αλλοδαπούς.

    Το Υπουργείο Υγείας, διένειμε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι οι μεταμοσχεύσεις στη Βουλγαρία γίνονται σύμφωνα με αυστηρούς κανονισμούς. Σύμφωνα με το Υπουργείο ο πρώην διευθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Αγ. Αικατερίνη» στη Σόφια, Αλεξάντερ Τσίρκοφ, δεν γνωρίζει τον νόμο, ισχυριζόμενος ότι το νοσοκομείο, κατά τις μεταμοσχεύσεις από ζωντανό δότη, δεν οφείλει να ενημερώσει για το γεγονός την Εκτελεστική Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων σε ορισμένη προθεσμία.

    Αφορμή για την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Βουλγαρίας, δίνουν οι εξηγήσεις του κ. Τσίρκοφ για τις παράνομες μεταμοσχεύσεις το 2004 και 2005 στο νοσοκομείο, το οποίο διαχειριζόταν. Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι κατά τις είκοσι μεταμοσχεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί, δεν τηρήθηκε η απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν αυτές μόνο σε λήπτες, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο μητρώο της Επιτροπής. Αυτό ισχύει και για τους ξένους πολίτες.

    [06] ΕΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΪΤΖ

    Σόφια, 8 Ιανουαρίου 2006 (11:07 UTC+2)

    Συνεχίζεται στη Βουλγαρία η εκστρατεία για τη συγκέντρωση βοήθειας για τα μολυσμένα με τον ιό του AIDS παιδιά της Λιβύης, υπενθύμισε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων BTA ο πρόεδρος της Ένωσης για την ενθάρρυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Λιβύης, Ιβάν Τσομάκοφ. Με τα ποσά που θα συγκεντρωθούν, θα αγοραστούν φάρμακα και άλλα μέσα, τα οποία ο βουλγαρικός λαός ως ένδειξη αλληλεγγύης θα παραχωρήσει σαν ανθρωπιστική βοήθεια για την θεραπεία των μολυσμένων παιδιών, διευκρίνισε ο κ. Τσομάκοφ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 8 January 2006 - 19:17:57 UTC