Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-12-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΨΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
  • [02] ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ
  • [03] ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΜΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
  • [04] ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • [05] ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  • [06] ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [07] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
  • [08] ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [09] ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
  • [10] ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [11] ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ
  • [12] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
  • [13] ΟΦΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΜΑΔΑ Ο ΤΟΜΑΣ

  • [01] ΕΨΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2005 (09:53 UTC+2)

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, έψαλαν την παραμονή της μεγάλης εορτής, χορωδίες στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Ειδικότερα, παιδιά της Ένωσης Πολυτέκνων γυναικών Ελλάδος "Η Ροδιά"και η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου και έψαλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Επίσης τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε στη Χαριλάου Τρικούπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Τέλος, τα κάλαντα έψαλε χορωδία και στον Περισσό στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Την Παρασκευή, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η προεδρική φρουρά, χορωδία από το Αρσάκειο και το Λύκειο Ελληνίδων καθώς και χορωδία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πωγωνιανή. Επίσης τα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας χορωδία από το παιδικό χωριό SOS, τα παιδιά της Παλαιστίνης και άλλοι.

    Σήμερα ο κ.Παπούλιας θα αναχωρεί για τη Γερμανία, όπου θα περάσει με την οικογένειά του τις γιορτές.

    [02] ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2005 (11:33 UTC+2)

    Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής των ΕΛΠΕ (Ελληνικών Πετρελαίων), δυναμικότητας 390 MW, με τη χρήση φυσικού αερίου. Τα επίσημα εγκαίνια της μονάδας θα γίνουν στο προσεχές διάστημα, ωστόσο, από το Υπουργείο Ανάπτυξης έγινε γνωστό ότι σήμερα «πατήθηκε» το κουμπί έναρξης της λειτουργίας της.

    Η μονάδα, που θεμελιώθηκε το Φεβρουάριο του 2004, βρίσκεται εντός του βιομηχανικού συγκροτήματος των ΕΛΠΕ, στο Δήμο Εχεδώρου Θεσσαλονίκης και αποτελεί την πρώτη ιδιωτική επένδυση ηλεκτροπαραγωγής που αποφασίστηκε στη χώρα, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κατασκευάστηκε από την θυγατρική εταιρία των ΕΛΠΕ, την Ενεργειακή Θεσσαλονίκης ΑΕ. Το έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου άγγιξε τα 250 εκατ. ευρώ, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στον τομέα της ενέργειας.

    Με τη λειτουργία της αναμένεται να συμβάλλει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε κέντρο ενεργειακής παραγωγής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στη σύνδεση της περιοχής με τα διευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας.

    Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μίλησε χθες για «ιστορική στιγμή για την αγορά ενέργειας στη χώρα» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου υπογράμμισε ότι «η νέα μονάδα δίνει νέες δυνατότητες και προοπτικές και για την ασφάλεια και για τη σταθερότητα του συστήματος». Πρόσθεσε δε πως «μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού με κανόνες, όπως, επίσης, και την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, πάλι με κανόνες, δημιουργείται για όλα τα επόμενα χρόνια, μια νέα πραγματικότητα η οποία θα φέρει νέες επενδύσεις, θα φέρει αύξηση της απασχόλησης, αλλά θα φέρει και για τις επιχειρήσεις, βιομηχανίες, εμπόρους αλλά και για τους οικιακούς καταναλωτές, εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής του προμηθευτή του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση».

    [03] ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΜΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2005 (10:32 UTC+2)

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Για το θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων δήλωσε ότι η προσαρμογή τους θα είναι ήπια, με ορίζοντα τριετίας.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών παρατήρησε: «Οι αντικειμενικές αξίες θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα και η ισχύς τους θα είναι από 1ης Ιανουαρίου 2006. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό τους, αυτό θα το δούμε την ερχόμενη εβδομάδα. Η προσαρμογή τους θα είναι ήπια με ορίζοντα τριετίας.

    »Θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου και με μια διάταξη που καταθέσαμε χθες με νομοσχέδιο στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα να γίνονται συμβόλαια και μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2006 με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, εφόσον έχουν κατατεθεί οι δηλώσεις μέχρι το τέλους του τρέχοντος χρόνου 2005».

    Ερωτηθείς για το θέμα των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Μπέζας σημείωσε: «Ανάλογα με την κίνηση στις Εφορίες, θα αποφασίσουμε αν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Αν χρειαστεί, θα τη δώσουμε».

    Κληθείς να σχολιάσει την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Βουλή, ο κ. Μπέζας δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός έχει σαν κεντρικό στόχο την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα. Κι αυτή η αποκατάσταση γίνεται με ένα τρόπο. Τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. Αλλά η αύξηση των εσόδων δεν σημαίνει και επιβολή νέων φόρων».

    [04] ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2005 (10:06 UTC+2)

    Ιστορική στιγμή για την αγορά ενέργειας στη χώρα μας, χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας το γεγονός της έναρξης, από την παραμονή των Χριστουγέννων, της λειτουργίας της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Εχέδωρο Θεσσαλονίκης, του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρισμού, 390 MW, που είναι θυγατρική εταιρία των Ελληνικών Πετρελαίων

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι η νέα μονάδα δίνει νέες δυνατότητες και προοπτικές και για την ασφάλεια και για τη σταθερότητα του συστήματος. Μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού με κανόνες, όπως, επίσης, και την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, πάλι με κανόνες, δημιουργείται για όλα τα επόμενα χρόνια, μια νέα πραγματικότητα η οποία θα φέρει νέες επενδύσεις, θα φέρει αύξηση της απασχόλησης, αλλά θα φέρει και για τις επιχειρήσεις, βιομηχανίες, εμπόρους αλλά και για τους οικιακούς καταναλωτές, εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής του προμηθευτή του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση, ανάφερε ο κ.Σιούφας.

    Στον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, έψαλλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης. Ο κ. Σιούφας ευχήθηκε στο προσωπικό του υπουργείου και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Ανάπτυξης να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά.

    [05] ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

    Σόφια, 24 Δεκεμβρίου 2005 (10:24 UTC+2)

    Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, υπέγραψε συμφωνία με ιδιωτική επιχείρηση για την κατασκευή του πρώτου σταδίου της τοποθέτησης συστημάτων οπτικής παρακολούθησης στην Σόφια. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε κρίσιμα σημεία της Βουλγαρικής πρωτεύουσας και θα έχουν σχέση με την παρακολούθηση του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στις ευρωπαϊκές χώρες που λειτουργεί το σύστημα αυτό, όπως μεταδίδει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί κατά 28% με 30%.

    [06] ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Σόφια, 24 Δεκεμβρίου 2005 (10:21 UTC+2)

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, κ. Βεσελίν Μπλιζνάκοφ, υπέγραψε με το ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ «Γιουροκόπτερ», συμπληρωματική συμφωνία για την προμήθεια νέων ελικοπτέρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βουλγαρίας. Μέσα σε έξι χρόνια θα πρέπει να παραδοθούν στην Βουλγαρική αεροπορία 12 ελικόπτερα «Κούγκερ» και στο Ναυτικό 6 ελικόπτερα «Πάνθηρ», συνολικής αξίας 358 δις .

    [07] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΤΖ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

    Σόφια, 24 Δεκεμβρίου 2005 (10:18 UTC+2)

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε, ότι αντιπρόσωποι της λιβυκής οργάνωσης «Καντάφι», της Κομισιόν και των κυβερνήσεων της Αγγλίας, ΗΠΑ, Βουλγαρίας και Λιβύης αποφάσισαν την δημιουργία Διεθνούς ταμείου το οποίο θα συγκεντρώνει χρήματα για τις οικογένειες των παιδιών που έχουν μολυνθεί με AIDS στη Βεγγάζη. Το ταμείο θα διοικεί διεθνής επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν η οργάνωση «Καντάφι», η βουλγαρική οργάνωση για την δραστηριοποίησης των σχέσεων της χώρας μας με την Λιβύη, το Κέντρο μολυσματικών ασθενειών της Βεγγάζη, η Κομισιόν και το ιατρικό κολέγιο Μπάιλερ.

    Η δημιουργία του Διεθνούς αυτού ταμείου βρίσκεται σε αρμονία με τις δραστηριότητες που έχει αναλάβει η ΕΕ με σκοπό τη δυνατότητα διεύρυνσης των προσπαθειών της Λιβύης να καταπολεμήσει την ασθένεια.

    Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στη βοήθεια προς τα παιδιά με AIDS στη Λιβύη, μετά την καταδίκη σε θάνατο πέντε Βουλγάρων αδελφών νοσοκόμων από Λιβυκό δικαστήριο, με την κατηγορία ότι χρησιμοποιώντας μολυσμένες σύριγγες, μόλυναν με τον ιό του AIDS περισσότερα από 400 παιδιά στη Βεγγάζη.

    [08] ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 24 Δεκεμβρίου 2005 (09:50 UTC+2)

    Το «VMRO-DPMNE», το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, με ποσοστό 14,2% προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διενήργησε ο ΟΗΕ δια μέσου του προγράμματος ανάπτυξης. Η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» του πρωθυπουργού Βλάντο Μπούτσοφσκι ακολουθεί με 10,7% και έπονται η «Ένωση για Δημοκρατική Ένταξη» με 9,2% και το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» με ποσοστό 5%.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλά ποσοστά παρουσιάζουν οι αρνούμενοι να προσέλθουν στις κάλπες και οι αναποφάσιστοι με 28% και 15,6% αντίστοιχα.

    [09] ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2005 (23:35 UTC+2)

    Η γιορτή του ελληνικού μπάσκετ σε όλο το μεγαλείο της. Παρουσία περίπου 7.000 θεατών, που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, και υπό το βλέμμα των μελών της θρυλικής ομάδας του 1987 (Φάνης Χριστοδούλου, Μιχάλης Ρωμανίδης, Λιβέρης Ανδρίτσος, Αργύρης Καμπούρης) και του προέδρου της Fiba Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου, δόθηκε η έναρξη της γιορτής του μπάσκετ, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και της επίσημης χορηγού των εθνικών ομάδων μπάσκετ, Eurobank.

    Με τα τύμπανα να παίζουν ρυθμικά και υπό τις ιαχές των φιλάθλων «Να` τοι, να` τοι οι πρωταθλητές» έκαναν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο οι πρωταθλητές Ευρώπης 2005 και οι δευτεραθλητές κόσμου 2005. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης τους ακούστηκε και ο ύμνος που συνέθεσε ο Σταμάτης Σπανουδάκης για την «επίσημη αγαπημένη».

    Αμέσως μετά ακολούθησε αγώνας επίδειξης των εθνικών ομάδων Ανδρών και Νέων Ανδρών, με τους Λάζαρο Βορεάδη, Νίκο Ζαβλανό (διαιτήτευσαν στο Ευρωμπάσκετ 2005) και Νίκο Παπαδημητρίου (διαιτητής στο Παγκόσμιο Νέων Ανδρών 2005) να αποτελούν τους «άρχοντες» του αγώνα. Στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2005 κάθισε η «μαγική τριάδα» της Σερβίας/Μαυρουβουνίου (Παναγιώτης Γιαννάκης, Λευτέρης Κακιούσης, Δημήτρης Παπαδόπουλος), ενώ τα «ηνία» στο «στρατόπεδο» της «ασημένιας» Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας της Αργεντινής είχαν οι Μάνος Μανουσέλης, Κώστας Κεραμιδάς και Δημήτρης Ποδαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση των δύο ομάδων έγινε στα πρότυπα του ΝΒΑ.

    Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν έτοιμες να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους, παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ. Ωστόσο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη βρήκαν την ευκαιρία να... παραδώσουν μαθήματα στους νεώτερους και από νωρίς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και δεν κινδύνεψαν. Με θεαματικές ασίστ, καρφώματα βγαλμένα από το ΝΒΑ και γρήγορες αντεπιθέσεις, οι φίλαθλοι «χόρτασαν» μπάσκετ. Για την Ιστορία, ο αγώνας επίδειξης, ο οποίος διήρκησε δύο οκτάλεπτα, βρήκε νικήτρια την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη με 61-48 (26-15 στο πρώτο οκτάλεπτο). Η φάση, όμως, που απέσπασε το χειροκρότημα ήταν 20΄΄ πριν τη λήξη, όταν ο «δράκος» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον τραυματία Νίκο Ζήση (έπαιξε με νάρθηκα), με τον πρώην άσο της ΑΕΚ και νυν της Μπενετόν να συνεργάζεται με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να αναπαραστούν την τελευταία φάση του ημιτελικού του Ευρωμπάσκετ με την Γαλλία.

    Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε βράβευση των δύο εθνικών ομάδων, με τους Κώστα Βασιλειάδη (αρχηγός Νέων Ανδρών) και Μιχάλη Κακιούζη (αρχηγός Ανδρών) να παραλαμβάνουν την τιμητική πλακέτα από τη Eurobank και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ανδρέα Μιαούλη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εθνική Ανδρών απουσίασαν οι δύο συμπαίκτες στην Ντιναμό Μόσχας, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Αντώνης Φώτσης, καθώς έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ από την εθνική Νέων Ανδρών δεν ήταν παρών ο Ιαν Βουγιούκας, που βρίσκεται στις ΗΠΑ. Στα τάιμ άουτ του αγώνα η μασκότ «Foxy» διασκέδαζε τους φιλάθλους, ενώ στο παρκέ έκλεψαν τις εντυπώσεις οι τσιρλίντερς «Greek Drops».

    Η γιορτή του μπάσκετ συνεχίστηκε με τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη και του Αντώνη Ρέμου, με τον πρώτο να είναι υπεύθυνος της μουσικής, των στίχων και της ενορχήστρωσης.

    [10] ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2005 (23:25 UTC+2)

    Τις εισηγήσεις του τεχνικού επιτελείου περιμένει εντός 20ημέρου ο Γιάννης Γούμενος, για κάθε θέμα που αφορά την ομάδα του και τη λειτουργία της. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισιοδοξεί για την πορεία του «Δικεφάλου» στον δεύτερο γύρο, αλλά περιμένει και τις προτάσεις για την ανασύνταξη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο προπονητής Γιώργος Κωστίκος, έθεσε το θέμα των υποδομών που το χαρακτήρισε σημαντικό, ενώ στον μεταγραφικό τομέα, προσδιορίστηκε ως πρώτος στόχος ο ακραίος αμυντικός και στη συνέχεια ο επιθετικός, που επίσης αναζητείται.

    Οι διακοπές για τη γιορτή των Χριστουγέννων άρχισαν στον ΠΑΟΚ και το νέο ραντεβού ορίστηκε για την Τρίτη. Στο διάστημα αυτό ένα θέμα θα παραμείνει ανοιχτό. Η πιθανή αποδέσμευση τριών παικτών, των Κουτσόπουλου, Κάραλιτς και Ανδράλα, τους οποίους φαίνεται πως δεν υπολογίζει ο προπονητής της ομάδας.

    [11] ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΚΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2005 (23:23 UTC+2)

    Τρεις Έλληνες διεθνείς, οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος και Θοδωρής Παπαλουκάς, επελέγησαν μέσα στους 24 προς ψήφιση παίκτες για την ανάδειξη του «καλύτερου μπασκετμπολίστα 2005» της FIBA Europe, ενώ ακόμη ένας Έλληνας διεθνής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ο Νίκος Ζήσης, είναι υποψήφιος για το βραβείο του «καλύτερου νέου μπασκετμπολίστα 2005». Για το ίδιο βραβείο, υποψήφιος είναι ο «αργυρός» με την Εθνική Νέων Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής, Κώστας Βασιλειάδης. Καμία ελληνική παρουσία δεν υπάρχει στις υποψηφιότητες για την κορυφαία μπασκετμπολίστρια της χρονιάς που ολοκληρώνεται.

    Το βραβείο του κορυφαίου διεκδικούν, πάντως, «ιερά τέρατα» του σύγχρονου μπάσκετ, όπως αυτά των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ντιρκ Νοβίτσκι, Αντρέι Κιριλένκο, Τόνι Πάρκερ και Παού Γκασόλ. Στους νέους άνδρες, δίπλα στους Βασιλειάδη και Ζήση, φιγουράρει το όνομα του Ρενάλντας Σεϊμπούτις του Ολυμπιακού και παγκόσμιου πρωταθλητή με την Εθνική Νέων Ανδρών της Λιθουανίας. Μικαέλ Ζελαμπάλ, Εράζεμ Λόρμπεκ, αλλά και ο Φραν Βάθκεθ, ο οποίος επελέγη το καλοκαίρι στα ντραφτ από τους Ορλάντο Μάτζικ (προτίμησε τη Τζιρόνα) φέρονται από τα φαβορί.

    Η FIBA Europe ανακοίνωσε προ ημερών τη δημιουργία βραβείου για τον καλύτερο παίκτη του 2005. Το συγκεκριμένο βραβείο θα είναι χωρισμένο σε τέσσερις κατηγορίες (Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Νέων Γυναικών). Τα κριτήρια για την ψηφοφορία των κορυφαίων του 2005 θα είναι οι αγωνιστικές επιδόσεις τους με τους συλλόγους τους με την εθνική ομάδα τους. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2006.

    Οι υποψηφιότητες για τον «κορυφαίο παίκτη 2005»:

    Νταμίρ Μρσιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) Φενερμπαχτσέ

    Τοντόρ Στόικοφ (Βουλγαρία) Ακαντέμικ Σόφιας

    Τόνι Πάρκερ (Γαλλία) Σαν Αντόνιο Σπερς

    Μπορίς Ντιό (Γαλλία) Φοίνιξ Σανς

    Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία) Ντάλας Μάβερικς

    Δημήτρης Διαμαντίδης (Ελλάδα) Παναθηναϊκός

    Θοδωρής Παπαλουκάς (Ελλάδα) ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Λάζαρος Παπαδόπουλος (Ελλάδα) Ντιναμό Μόσχας

    Παού Γκασόλ (Ισπανία) Μέμφις Γκρίζλις

    Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Ισπανία) Μπαρτσελόνα

    Χόρχε Γκαρμπαχόσα (Ισπανία) Μάλαγα

    Ταλ Μπουρστάιν (Ισραήλ) Μακάμπι Τελ Αβίβ

    Τζιανλούκα Μπαζίλε (Ιταλία) Κλίμαμιο Μπολόνια

    Γκόρνταν Γκίριτσεκ (Κροατία) Γιούτα Τζαζ

    Νίκολα Βούιτσιτς (Κροατία) Μακάμπι Τελ Αβίβ

    Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Λιθουανία) Ιντιάνα Πέισερς

    Αρβιντας Ματσιγιάουσκας (Λιθουανία) Ταού

    Ραμούνας Σισκάουσκας (Λιθουανία) Μπενετόν Τρεβίζο

    Αντρέι Κιριλένκο (Ρωσία) Γιούτα Τζαζ

    Πέτζα Στογιάκοβιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο) Σακραμέντο Κινγκς

    Ντέγιαν Μποντιρόγκα (Σερβία/Μαυροβούνιο) Ρόμα

    Ντέγιαν Μιλόγεβιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο) Παρτιζάν Βελιγραδίου

    Γιάκα Λάκοβιτς (Σλοβενία) Παναθηναϊκός

    Μεχμέτ Οκούρ (Τουρκία) Γιούτα Τζαζ

    Οι υποψηφιότητες για τον «κορυφαίο νέο παίκτη 2005»:

    Αλεξ Ερβέλ (Βέλγιο) Ρεάλ Μαδρίτης

    Μικαέλ Ζελαμπάλ (Γαλλία) Ρεάλ Μαδρίτης

    Ζάζα Πασούλια (Γεωργία) Μιλγουόκι Μπακς

    Νίκος Ζήσης (Ελλάδα) Μπενετόν Τρεβίζο

    Κώστας Βασιλειάδης (Ελλάδα) ΠΑΟΚ

    Ρούντι Φερναντέθ (Ισπανία) Μπανταλόνα

    Φραν Βάθκεθ (Ισπανία) Τζιρόνα

    Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ισπανία) Εστουντιάντες

    Λιόρ Ελιγιάχου (Ισραήλ) Γκαλίλ Ελιόν

    Στέφανο Μαντσινέλι (Ιταλία) Κλίμαμιο Μπολόνια

    Μάρκο Μπελινέλι (Ιταλία) Κλίμαμιο Μπολόνια

    Ρόκο Λένι-Ούκιτς (Κροατία) Ταού

    Βλάντιμιρ Βερεμένκο (Λευκορωσία) Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης

    Ρενάλντας Σεϊμπούτις (Λιθουανία) Ολυμπιακός

    Παούλιους Γιανκούνας (Λιθουανία) Ζαλγκίρις Κάουνας

    Νικίτα Κουρμπάνοφ (Ρωσία) ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Βιτάλι Φριντζόν (Ρωσία) Κίμκι Μόσχας

    Νέναντ Κρστιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο) Νιου Τζέρσεϊ Νετς

    Εράζεμ Λόρμπεκ (Σλοβενία) Κλίμαμιο Μπολόνια

    Τσενκ Ακιόλ (Τουρκία) Εφές Πίλσεν.

    [12] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2005 (22:48 UTC+2)

    Τελικά συνέβη και αυτό. Στο υποκατάστημα της οδού Διοικητηρίου, της Τράπεζας Πειραιώς, όπου διακινήθηκαν τα χρήματα που η Alpha τηλεόραση κατέθεσε χθες για λογαριασμό της ΠΑΕ Ηρακλής, έγινε ληστεία σήμερα το μεσημέρι και ο τραπεζικός λογαριασμός της ομάδας μπλόκαρε όπως και όλων των άλλων συναλλασσομένων για περίπου μια ώρα, μέχρι να ξαναρχίσει τις λειτουργίες του το τραπεζικό κατάστημα.

    Τελικά άρχισαν οι εκταμιεύσεις και σταδιακά άρχισαν οι πληρωμές των ποδοσφαιριστών όχι όμως από το ποσό των 280 χιλιάδων ευρώ που κατέθεσε ο τηλεοπτικός φορέας που συνεργάζεται με τον Ηρακλή. Οι περισσότεροι των ποδοσφαιριστών πληρώθηκαν όπως και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ, με τις καταβολές των μισθών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

    [13] ΟΦΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΜΑΔΑ Ο ΤΟΜΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2005 (22:45 UTC+2)

    Παρελθόν για τον ΟΦΗ θα αποτελέσει ο Αλεξάντερ Τόμας. Ο Βούλγαρος αμυντικός, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2004 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Βλάχου κι έτσι θα χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Βλαστός, ενημέρωσε σήμερα τον Τόμας πως είναι ελεύθερος να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, καθώς δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

    «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί τον Αλεξάντερ Τόμας για την προσφορά του στην ομάδα μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εκδόθηκε, ενώ από τη μεριά του ο ποδοσφαιριστής είπε στον Βλαστό: «Πέρασα πολύ όμορφα στο διάστημα που είμαι στο Ηράκλειο και θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία που είχαμε. Εχω κάνει νέους ειλικρινείς φίλους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Εύχομαι στον ΟΦΗ ό,τι καλύτερο για την συνέχεια».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 24 December 2005 - 19:13:38 UTC