Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. ΛΙΑΠΗΣ: ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
  • [02] ΣΤΟΥΣ "4" ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΝΘ
  • [04] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • [05] Η "ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ" ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ
  • [06] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΘ ΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ
  • [07] ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

  • [01] Μ. ΛΙΑΠΗΣ: ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

    Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (18:34 UTC+2)

    Εντός τριών εβδομάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη για την Ολυμπιακή εταιρία και σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση θα την φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση.

    Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης ενημερώνοντας σήμερα την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Πάντως, από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, αναγνώρισαν στον κ Λιάπη ότι καταβάλλει ειλικρινείς και σοβαρές προσπάθειες για την εξυγίανση της Ολυμπιακής αντίθετα -όπως είπαν- από άλλα κυβερνητικά στελέχη που οδήγησαν με τις δηλώσεις τους στην υπονόμευση της εταιρίας.

    Ο υπουργός Μεταφορών, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, και του υγιούς ανταγωνισμού και εναντίον των μονοπωλίων, διαβεβαίωσε ότι αναζητεί την καλύτερη δυνατή και συμφέρουσα λύση και κύριο μέλημα της είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας ενώ υπογράμμισε ότι έχει ενιαία στρατηγική, καλύπτοντας έτσι τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομίας, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για διγλωσσία.

    Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ Λιάπης, απέφυγε να αποκαλύψει ποια είναι τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης σε περίπτωση που ναυαγήσει ο διαγωνισμός γιατί, όπως είπε, αυτό θα υπονόμευε, σε αυτή τη φάση που είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

    Στο θέμα της προσφυγής της ελληνικής κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ Λιάπης αφού σημείωσε ότι ήδη έχει προσφύγει η Ολυμπιακή τόνισε ότι « η κυβέρνηση έχει δύο μήνες περιθώριο για να σκεφτεί, να κρίνει και να αποφασίσει

    «Έχουν γνώσει οι φύλακες. Έχουμε μπροστά μας δύο μήνες. Θα δούμε βάσει της εξέλιξης του διαγωνισμού και θα αποφασίσουμε αν θα την κάνουμε ή όχι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε από όλους να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ώστε -όπως είπε- «να μην υπονομευτεί αυτή η εθνική προσπάθεια» ενώ δήλωσε επιφυλακτικός στο να δώσει περαιτέρω νομικές ερμηνείες γιατί όπως είπε μπορεί να βλάψουν την διαδικασία πώλησης της εταιρίας τη στιγμή μάλιστα που ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός ακόμα.

    «Η δική μας πολιτική βούληση είναι να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Χρειάζεται να έχουμε όλοι χαμηλούς τόνους για να προχωρήσει η εθνική υπόθεση της οποίας έχω το μεγάλο βάρος της λύσης. Θα σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να βρει την καλύτερη δυνατή και συμφέρουσα λύση για την Ολυμπιακή. Η προσπάθεια μας αυτή είναι δύσκολη και έχει να κάνει με τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος στα οποία δεν είναι της παρούσης να τα συζητήσουμε, καθώς και με μια ιδιαίτερα σκληρή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια με τον διαγωνισμό που τρέχει. Η πολιτική μας βούληση είναι να προχωρήσει και να λήξει αίσια η λύση της ιδιωτικοποίησης. Σε δύο τρεις εβδομάδες αναμένουμε να περατωθεί και να έχουμε τις σαφείς θέσεις των επενδυτών ώστε να συζητήσουμε τη λύση με τις Βρυξέλλες. Αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός καλώς. Πάντως αν υπάρξει συμφωνία θα τη φέρουμε στη Βουλή για να ψηφιστεί από την Ολομέλεια», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ Λιάπης

    Ακόμα χαρακτήρισε απλουστευτικές τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι το ίδιο παρέδωσε στη ΝΔ μια καθαρή υγιή εταιρία χωρίς χρέη και τις δημιούργησε προβλήματα.

    Απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για 18μηνη αδράνεια της κυβέρνησης τόνισε ότι αν ήταν έτσι δεν προχωρούσε στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το ΠΑΣΟΚ.

    «Θα μπορούσαμε να τον κηρύξουμε άγονο το δικό σας διαγωνισμό και να οχυρωθούμε πίσω από αυτό και δεν θα είχα και κανένα πολιτικό κόστος» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στις επικρίσεις του κ Βενιζέλου που έκανε λόγο για διγλωσσία της κυβέρνησης κάλυψε τόσο τον υπουργό Επικρατείας Θ Ρουσσόπουλο όσο και τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη τονίζοντας ότι υπάρχει ενότητα στη στρατηγική της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής η οποία όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί να επιβιώσει με την μορφή που είναι σήμερα.

    «Ο κ. Ρουσόπουλος είπε το αυτονόητο ότι πρόθεση μας είναι η ιδιωτικοποίηση της ολυμπιακής. Η δήλωση του για εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρίας ήταν η προέκταση μιας απαισιόδοξης προοπτικής. Ο κ Αλογοσκούφης ήταν από την αρχή συντεταγμένος με την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης. Δεν υπήρχαν αντιφάσεις. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο τις γενικές γραμμές του οποίου συζήτησε χθες και ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Α. Αλαβάνο στη συνάντηση που είχαν.

    « Η ΝΔ υπηρετεί τη φιλελεύθερη πολιτική είμαστε υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού ,εναντίον των μονοπωλίων και θέλουμε να λειτουργήσουν οι κανόνες ανταγωνισμού.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επισημάνσεις του προέδρου της Ολυμπιακής Εταιρίας κ. Παπαγεωργίου στην εφημερίδα «Καθημερινή» τόνισε ότι εξέφρασε επιστημονικές απόψεις ενώ πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις που έδωσε στον ίδιο προσωπικά ήταν πειστικές ότι σε μια δύσκολη στιγμή πρόσφερε τις γνώσεις του για να λυθεί ένα ακανθώδες πρόβλημα.

    Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε ότι ήταν αυτές οι προθέσεις του κ. Παπαγεωργίου όταν -όπως είπε- στο άρθρο του επεσήμανε ότι καλλιεργείται συνειδητά το κλείσιμο της εταιρίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

    «Οι υποστηρικτές για εκκαθάριση εν λειτουργία της Ολυμπιακής φαίνεται να μην έχουν καμία γνώση για το τι σημαίνει αυτό. Ο κ. Παπαγεωργίου στην ουσία κατηγόρησε και τον πρωθυπουργό και τον Αλογοσκούφη και τον Ρουσόπουλο γιατί αν τον ρωτούσαν τον ίδιο τι σημαίνει δεν θα έκανα το έγκλημα αυτό στην Ολυμπιακή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

    Πάντως, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι αναγνώρισε στο ύφος της ομιλίας του κ. Λιάπη σοβαρή και φιλότιμη προσπάθεια ενώ πρόσθεσε ότι η στάση του υπουργού Μεταφορών στο θέμα της Ολυμπιακής δείχνει το ατόπημα που έκαναν σε βάρος της άλλα στελέχη της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας βεβιασμένη και βλαπτική την δήλωση για εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρίας.

    Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της με τον να εξομοιώνει τα δικά της σχέδια, με τον νόμο 3185 του 2003.

    «Η προσπάθεια τότε η δικιά μας είχε κεντρικό πυλώνα να δημιουργήσουμε υγιή κομμάτια της νέας εταιρίας διαχωρίζοντας την από την παλιά εταιρία. Έτσι, με το νόμο 3185 πήραμε τις υγιείς βάσεις και δημιουργήσαμε μία υγιή Ολυμπιακή εταιρία. Έγινε με απόλυτη επιτυχία διότι έφτασε έτσι η νέα εταιρία να μπορεί να πετάει χωρίς να σταματήσει τις πτήσεις και χωρίς χρέη» τόνισαν μεταξύ άλλων.

    «Αυτός ο διαχωρισμός της παλιάς από την νέα εταιρία κατέρρευσε με το έγγραφο που αποστείλατε στην ΕΕ και υποστηρίζετε ότι η νέα Ολυμπιακή εταιρία είναι καθολικός διάδοχος της παλιάς» επεσήμανε ο κ. Βερελής ενώ κατέληξε, απευθύνομενος προσωπικά στον κ. Λιάπη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι κάνατε μια ειλικρινή προσπάθεια για την εξυγίανση της Ολυμπιακής αλλά δυστυχώς υπονομεύτηκε από άλλους που δεν ήθελαν να μακροημερεύσει η εταιρία».

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης και του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επέρριψαν ευθύνες, τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στου ΠΑΣΟΚ, ότι με τους χειρισμούς τους οδήγησαν την Ολυμπιακή σε απαξίωση ενώ επανέλαβαν την πρόταση τους για δημόσιο φορέα.

    «Αποκαλύπτεται ότι ήταν ένα προμελετημένο πολιτικό έγκλημα εις βάρος της ολυμπιακής και του λαού. Ευθύνες έχουν και οι δύο ηγεσίας αλλά και οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις στην Ολυμπιακή που ανέχτηκαν να κάνει η εταιρία κομματικές ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης.

    «Μια εταιρία που σε περίοδο διεθνούς κρίσης εκτιμάται ως φορέας με συγκριτικά πλεονεκτήματα σήμερα οδηγήθηκε στο να σέρνεται» σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

    «Χάθηκαν όλες οι ευκαιρίες επί 15 χρόνια. Δεν αισθάνεται κανείς να δώσει εξηγήσεις, γιατί χρεωκόπησαν σχέδια εξυγίανσης, πολιτικές, υπουργοί και σήμερα ο ελληνικός λαός και η Ολυμπιακή πληρώνουν τα σπασμένα»;

    [02] ΣΤΟΥΣ "4" ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ Η ΕΛΛΑΔΑ

    Βελιγράδι, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (20:33 UTC+2)

    Στα ημιτελικά του 34ου Ευρωμπάσκετ προκρίθηκε απόψε η Εθνική μπάσκετ των ανδρών, για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια, αφού η τελευταία ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 1997.

    Ο «Ρώσος» Θοδωρής Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ έστειλε τους «φίλους του» στη Μόσχα, 66-61, με 23 προσωπικούς πόντους στον προημιτελικό του Μπεογκράτσκα Αρένα. Πλέον, οι διεθνείς μας περιμένουν να μάθουν την αντίπαλό τους που θα είναι η νικήτρια της αναμέτρησης Λιθουανία - Γαλλία το Σάββατο στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

    Τα δεκάλεπτα: 13-2, 33-26, 40-44, 61-66.

    [03] ΣΒΗΣΤΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΝΘ

    Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (20:35 UTC+2)

    Σβήστηκε τελικά η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6:30 το απόγευμα στο ιστορικό κτίριο της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά στο σημείο παραμένουν οχήματα της πυροσβεστικής για τους τελικούς ελέγχους.

    Όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σκόκας, η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με 18 οχήματα και 70 άνδρες.

    Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς την οροφή και το κτίριο του θεάτρου «Αυλαία», που βρίσκεται μεν στον κορμό του κεντρικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ., αλλά δεν επικοινωνεί άμεσα με τους υπόλοιπους χώρους.

    Ο κ. Σκόκας χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσβεση λόγω της παλαιότητας και της δαιδαλώδους δομής του κτιρίου και επισήμανε ότι το ανακριτικό της πυροσβεστικής ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

    Οι δρόμοι περιμετρικά του κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ., που είχαν κλείσει, δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, πλην του κομματιού εκείνου της Τσιμισκή που βρίσκεται μπροστά στο θέατρο, όπου παραμένουν οχήματα της πυροσβεστικής.

    Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι φλόγες δεν απείλησαν τη βιβλιοθήκη και τα αρχεία της Χ.Α.Ν.Θ. και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα πρωτοστατήσει σε όποια προσπάθεια αποκατάστασης του κτιρίου που, όπως είπε, αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας.

    [04] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

    Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (08:44 UTC+2)

    Την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και ασφαλή στο επιβατικό κοινό, επανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, στη διάρκεια παρουσίασης τοιχογραφίας με θέμα «Έξυπνες-συνδυασμένες μετακινήσεις για μια βιώσιμη πόλη», που δημιουργήθηκε στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ, με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα μετακινήσεων, με κεντρικό σύνθημα «στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου».

    Όπως δήλωσε ο υπουργός, η μέρα αυτή έχει αναδειχθεί πλέον σ ένα διεθνή θεσμό, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προώθησης του μηνύματος υπέρ της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα οι μετακινήσεις για το κοινό θα είναι δωρεάν από τις 5 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, σε όλα τα ΜΜΜ.

    Ο κ.Λιάπης χαρακτήρισε ρεαλιστικό και επιτεύξιμο το στόχο να φτάσει το 50% μέχρι το 2007 το σύνολο των μετακινήσεων με τα ΜΜΜ, καθώς, όπως είπε, υπάρχει πλέον ένα εξελιγμένο και ολοκληρωμένο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών, που παρέχει οικονομικές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ, ο κ.Λιάπης ρωτήθηκε και για το φλέγον θέμα των ημερών, που είναι η Ολυμπιακή. Ο υπουργός δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο και αρκέστηκε να πεί ότι θα μιλάει για την Ολυμπιακή μόνο, όταν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει. «Τα πολλά λόγια κάνουν ζημιά. Και πολλές φορές προκαλούν και σύγχυση», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών.

    [05] Η "ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ" ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (13:05 UTC+2)

    Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη "Σταχτοπούτα" θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Εγνατία, όπου θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00.

    Το έργο δεν βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό, αλλά στο λιμπρέτο του Τζιάκοπο Φερέτι, μετατρέποντας ουσιαστικά την όπερα σε ένα θεατρικό έργο, με διαλόγους και τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες της, διασκευασμένα και απλοποιημένα, ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασικής μουσικής.

    Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα σκηνικά και κοστουμια της Χριστίνας Κουλουμπή, η μουσική διασκευή του Γιάννη Μακρίδη, οι στίχοι του Ανδρέα Κουλουμπή, η χορογραφία του Πέτρου Γάλλια.

    [06] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΘ ΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (12:50 UTC+2)

    Πανελλήνιο διαγωνισμό νέων ταλέντων βιολοντσέλου διοργάνωσε η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία "Τέχνη".

    Ο διαγωνισμός έγινε σε τρεις φάσεις, στην τελευταία από τις οποίες, οι προκριθέντες θα παρουσιάσουν κοντσέρτα της επιλογής τους, σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Κριστόφ Εσέρ.

    Η κριτική επιτροπή θα απονείμει, μετά το πέρας της συναυλίας, τα τρία χρηματικά βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού.

    [07] ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 (11:23 UTC+2)

    Έναν πρότυπο ψηφιακό χάρτη, που θα είναι μέχρι τον Οκτώβριο διαθέσιμος σε ιστοσελίδα του Ιντερνετ (www.veroiagrid.org) και θα έχει τη μορφή οδηγού γρήγορης περιήγησης στην πόλη της Βέροιας, ετοιμάζει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Interreg III C-Ανατολική Ζώνη.

    Ο ψηφιακός χάρτης θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης του κοινού στις πηγές της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού θα περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για μνημεία, αξιοθέατα, καθώς και πλήρη οδηγό εστιατορίων, ξενοδοχείων, ατζέντα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κ.α.

    «Μέσα από φωτογραφίες, εικόνες και ήχο, κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτης ή και κάτοικος της πόλης της Βέροιας θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητές της» δήλωσε ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, Γιάννης Τροχόπουλος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τις υπηρεσίες του προγράμματος θα μπορεί κανείς να κατεβάσει και στο κινητό του τηλέφωνο, ενώ μετά τη λειτουργία και αξιολόγησή του, το πρόγραμμα θα διατεθεί προς χρήση και σε άλλους φορείς της χώρας (δήμοι, νομαρχίες, οργανισμοί).

    Ο ψηφιακός χάρτης υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Light, στο οποίο συμμετέχουν με παρόμοιες πρωτοβουλίες, άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις, μέσω των βιβλιοθηκών τους (Λισσαβώνα, Ροκσιλντ της Δανίας, Μπολόνια και Μπέκες της Ουγγαρίας).


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 22 September 2005 - 18:13:36 UTC