Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ 70η ΔΕΘ
  • [02] ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 2-1 ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ
  • [04] ΔΕΝ "ΒΛΕΠΕΙ" ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΠΕΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΙΑΚΩΒΟΥ
  • [05] ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
  • [06] ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
  • [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  • [01] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ 70η ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (12:49 UTC+2)

    Στο επίκεντρο του πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για τα εγκαίνια της 70ης Διεθνούς Εκθεσης, υπουργών της κυβέρνησης και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έχει ως εξής:

    Ο κ. Καραμανλής θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης (8/9) και θα μεταβεί στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο "Πόρτο Καρράς" και στις 10 το βράδυ θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Στις 8μ.μ. της Παρασκευής θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων της 70ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Στις 10 το πρωί του Σαββάτου θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλάς".

    Στις 9 το βράδυ θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου και στις 9μ.μ. θα μιλήσει σε δείπνο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και στη 1μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο "Ι. Βελλίδης".

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη-Πέμπτη). Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα επισκεφθεί την 70ή ΔΕΘ και στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου (Τρίτη-Τετάρτη). Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης θα επισκεφθεί την 70ή ΔΕΘ και στις 12 το μεσημέρι της Τετλαρτης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού.

    [02] ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 2-1 ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

    Θεσσαλονίκη, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (18:41 UTC+2)

    Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν η αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη του Καζακστάν για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, που διεξήχθη στο Αλμάτι.

    Το χρυσό γκολ που έδωσε τη νίκη (2-1) στην Ελλάδα πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ζουμασκαλίεφ στο 53΄, για να ισοφαρίσει ο Γιαννακόπουλος στο 78΄. Με αυτή τη νίκη το ελληνικό συγκρότημα διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο, και κατ΄ επέκταση για τη συμμετοχή του στα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

    Ο Οτο Ρεχάγκελ παρέταξε την εθνική με τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη, ακραίους αμυντικούς τους Σεϊταρίδη, Φύσσα, στόπερ τους Καψή και Κατσουράνη, μέσους τους Ζαγοράκη, Μπασινά, Καραγκούνη, πλάγιους τους -εναλλασσόμενους κατά περιόδους- Γιαννακόπουλο (δεξιά), Βρύζα (αριστερά) και στην κορυφή τον Χαριστέα. Ενα αρκετά επιθετικό σχήμα δηλαδή, αφού μοναδικός στόχος ήταν η νίκη.

    Πάντως, η ελληνική εστία ήταν εκείνη που κινδύνευσε πρώτη, όταν στο 5΄ ο Λιτβινένκο έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κατσουράνης πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα κόρνερ. Το ελληνικό συγκρότημα απείλησε για πρώτη φορά στο 16΄, όταν ο Ζαγοράκης πάσαρε στον Χαριστέα, που πλάσαρε άστοχα.

    Οι γηπεδούχοι έγιναν εκ νέου απειλητικοί στο 40΄, όταν ο Ζουμασκαλίεφ έπιασε κεφαλιά περίπου από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Η «απάντηση» των Ελλήνων ήρθε στο 44΄, με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο να αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε μετά τη σέντρα του Βρύζα.

    Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση, με την ελληνική ομάδα να αναζητεί επειγόντως λύσεις για καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού, φαντασία και περισσότερη πίεση στο κέντρο και την αντίπαλη άμυνα, αφού οι ακραίοι Γιαννακόπουλος και Βρύζας δεν βοηθούσαν αρκετά στους συγκεκριμένους τομείς.

    Ομως, αντί τα πράγματα να καλυτερέψουν στην επανάληψη, ήρθε η «ψυχρολουσία» στο 53ο λεπτό, ύστερα από «παιδικά» αμυντικά λάθη: ο Σεϊταρίδης δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα με κεφαλιά σε διαγώνια μπαλιά και, στη σέντρα που έγινε, ο Μπασινάς έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζουμασκαλίεφ, ο οποίος σχεδόν εξ επαφής «νίκησε» τον Νικοπολίδη και έκανε το 1-0.

    Αμέσως ο Οτο Ρεχάγκελ έριξε στον αγώνα τον Νίκο Λυμπερόπουλο στη θέση του υστερήσαντα -γι΄ ακόμη έναν αγώνα- Βρύζα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Παντελή Καφέ στη θέση του Κατσουράνη, μετατοπίζοντας σε ρόλο κεντρικού αμυντικού τον Μπασινά. Στο 63΄, σε φάουλ του Καραγκούνη (από δεξιά) ο Λυμπερόπουλος σηκώθηκε εντυπωσιακά και έπιασε καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η Ελλάδα απειλούσε μόνο από τις στημένες φάσεις κι έτσι στο 72΄ σε νέο φάουλ του Καραγκούνη ο Καφές έπιασε νέα κεφαλιά που μπλόκαρε ο Λόρια.

    Στο 76΄, η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει: ο Καφές πέρασε τη μπάλα στον Χαριστέα, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Λόρια, πλάσαρε από πάνω του, αλλά οι Γιαννακόπουλος και Λυμπερόπουλος μπερδεύτηκαν και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο,τι, όμως, δεν μπόρεσε ο Γιαννακόπουλος στην προηγούμενη φάση, το κατάφερε στο 78΄, όταν ισοφάρισε με ωραία καρφωτή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σεϊταρίδη.

    Το εθνικό μας συγκρότημα έπαιζε στη συνέχεια τον αντίπαλό του σε «μισό γήπεδο» και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Χαριστέα στο 81΄ (ολιγώρησε απέναντι στον Λόρια, ο οποίος απέκρουσε). Στο 86΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Κάρποβιτς και στο 88΄, μετά από σέντρα του Σεϊταρίδη, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λόρια. Στο 90΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ροντιόνοφ και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, που υπέδειξε ο Ρουμάνος διαιτητής, συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ηταν στο 4ο από τα συνολικά πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Καζακστάν ο Γκέκας «έστρωσε» τη μπάλα στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 1-2, στέλνοντας -έστω και προσωρινά- τη «γαλανόλευκη» ομάδα στη 2η θέση του ομίλου της.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξάντρου Τούντορ (Ρουμανία)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αβντέεφ, Κοκλόφ, Λιτβινένκο, Κάρποβιτς, Ζουμασκαλίεφ, Λάριν - Σεϊταρίδης, Καφές. ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86΄ Κάρποβιτς, 90΄ Ροντιόνοφ

    ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Λόρια, Σμάκοφ, Φάμιλτσεφ (74΄ Τράβιν), Αβντέεφ, Κούτσμα, Κάρποβιτς, Ζουμασκαλίεφ (81΄ Μπαλτίεφ), Αζόφσκι (52΄ Λάριν), Κοκλόφ, Λιτβινένκο, Ροντιόνοφ.

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (76΄ Γκέκας), Καψής, Κατσουράνης (60΄ Καφές), Ζαγοράκης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Βρύζας (55΄ Λυμπερόπουλος), Χαριστέας.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

    Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2005 (23:22 UTC+2)

    Δεν υπάρχει απόφαση σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού για αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζεται ότι «δεν υπάρχει απόφαση για το θέμα αυτό και βεβαίως ούτε σχετική ανακοίνωση. Όσα ακούσθηκαν στο ρεπορτάζ, είναι στοιχεία από «πηγές» προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν έχουν κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και που στόχο έχουν τη σύγχυση και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Για το λόγο αυτό θα διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι παίζουν κομματικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτών».

    [04] ΔΕΝ "ΒΛΕΠΕΙ" ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΠΕΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΙΑΚΩΒΟΥ

    Λευκωσία, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (13:57 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Ιακώβου δήλωσε πως δεν προβλέπει να υπάρξει σήμερα συμφωνία στην ΚΟΡΕΠΕΡ (Επιτροπή Μόνιμων Αντιπρόσωπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης) σε σχέση με την αντιδήλωση της ΕΕ στη δήλωση της Τουρκίας για μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Ιακώβου είπε επίσης πως στις 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο οποίο θα τεθούν τόσο το θέμα του διαπραγματευτικού πλαισίου για την Τουρκία όσο και το θέμα της εφαρμογής του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-ΕΕ και στα νέα δέκα κράτη μέλη, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες πως το νέο προσχέδιο της βρετανικής προεδρίας για την αντιδήλωση της ΕΕ είναι χειρότερο από τα προηγούμενο, ο κ. Ιακώβου είπε πως ''το προσχέδιο το χθεσινό είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρχει σήμερα και δεν θα κατατεθεί σήμερα ως είχε χθες''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [05] ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (10:28 UTC+2)

    Ένα μουσικό παιχνιδοθέαμα θα παρουσιάσει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας της Ηλιούπολης (21.00), η μουσική ομάδα Κρουστόφωνο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Σταυρούπολης «ζωή στη γειτονιά - ομορφιά στην πόλη».

    Το κρουστόφωνο είναι μια δημιουργιή μουσική ομάδα που σχηματίστηκε στο 1996 από μουσικούς και παιδαγωγούς που επιζητούν να εκφραστούν δημιουργικά με απλά μέσα. Αφετηρία της ομάδας είναι η πεποίθηση ότι τα απλά και προσιτά μέσα και υλικά (κρουστά, όργανα, σώμα, φωνή, παιχνίδι, παραμύθι) κρύβουν πρωτογενή ενέργεια ικανή να συγκινήσει παντού και πάντοτε όλες τις ηλικίες.

    Κυριάρχο και χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των παραστάσεων του Κρουστόφωνου είναι η διαδραστικότητα ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης και το κοινό και η ενεργός συμμετοχή των θεατών στα δρώμενα και την εξέλιξη της παράστασης.

    [06] ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

    Θεσσαλονίκη, 7 Σεπτεμβρίου 2005 (10:27 UTC+2)

    Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από τις 11 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, μεγάλη έκθεση κοστουμιών, φωτογραφικού υλικού και αφισών από παραστάσεις του, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ.

    Μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι στο «Μουσείο Επιδαυρίων» το οποίο φιλοξένησε μια έκθεση αφιερωμένη στα 30 χρόνια συμμετοχής στο Φεστιβάλ Επιδαύρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Από τις 11 Σεπτεμβρίου η έκθεση εμπλουτισμένη με επιπλέον πολύτιμο αρχειακό υλικό, θα εκτίθεται, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.

    Στην έκθεση προβάλλονται μεγάλες στιγμές της τριαντάχρονης πορείας του Κ.Θ.Β.Ε. μέσα από τις δημιουργίες ενδυματολόγων εικαστικών καλλιτεχνών, που συνεργάστηκαν με το Κρατικό Θέατρο και περιλαμβάνει κοστούμια από 15 παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. Επίσης θα εκτίθενται μάσκες και καπέλα.

    Εκτός από την έκθεση σε ειδική οθόνη προβάλλεται ένα DVD, που προέρχεται από το Αρχείο του Θεατρικού Μουσείου και διαρκώς εμπλουτίζεται με καινούριο υλικό, στο οποίο παρουσιάζονται επιλεγμένα αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις των Επιδαυρίων. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είναι του Γιάννη Μετζικώφ.

    Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 11 Σεπτεμβρίου καθημερινά, εκτός Δευτέρας, κατά τις ακόλουθες ώρες:: 10.00-13.00 και 17.00-20.00.

    [07] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Παρίσι, 6 Σεπτεμβρίου 2005 (22:55 UTC+2)

    Σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, η συνάντηση του Έλληνα υφυπουργού Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη, με το Γάλλο υπουργό Πολιτισμού, Ρενό Ντονεντιέ ντε Βαμπρ.

    Ο κ. Τατούλης πρόκειται να παραστεί αύριο στην επίδοση του βραβείου "Μελίνα Μερκούρη" της UNESCO.

    Με δήλωσή του, μετά την συνάντηση, ο Έλληνας υφυπουργός υπογράμμισε τις πολύ καλές σχέσεις που διαπίστωσε και σήμερα, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα στο τομέα του Πολιτισμού, οι οποίες κατά τη γνώμη του "έχουν ιδιαίτερα βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό".

    Με το Γάλλο υπουργό μίλησε μεταξύ άλλων για την ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης της πρώτης συνάντησης των υπουργών Πολιτισμού της Μεσογείου, την οποία ο Γάλλος υπουργός "υποστηρίζει φανατικά", όπως είπε ο κ. Τατούλης. Σύμφωνα με τον ίδιον, η συνάντηση θα γίνει έως το τέλος του 2005 ή αρχές του 2006.

    Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στην ελληνική πρόταση δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Μουσείου, θέμα που άλλωστε θα συζητηθεί εκτενώς στη Σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ που θα γίνει στους Δελφούς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 και στο οποίο βέβαια θα παραβρεθεί ο κ. ντε Βαμπρ.

    Η δημιουργία ενός Ελληνικού Ινστιτούτου που θα ασχοληθεί με την έρευνα για τα ελληνικά λιμάνια της αρχαιότητας στη νότια Γαλλία, είναι μία άλλη ελληνική πρόταση που συζήτησαν οι δύο υπουργοί, και αυτό στο πλαίσιο των νέων ανακαλύψεων της αρχαιολογικής σκαπάνης στο χώρο του λιμανιού της Μασσαλίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη ο Γάλλος υπουργός θα απαντήσει στην ελληνική πρόταση, αφού την εξετάσει στις προσεχείς μέρες.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 7 September 2005 - 18:13:48 UTC