Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
  • [02] ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΑΘΙΟΥ" ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΚ
  • [03] ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • [04] ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 31/8 Η ΕΙΣΦ
  • [05] ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ Χ.Α.

  • [01] ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2005 (08:50 UTC+2)

    Αναρτώνται σήμερα το πρωί στα Λύκεια όλης της χώρας και δίδονται στη δημοσιότητα, οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Οι περίπου 89.000 υποψήφιοι διεκδικούν 66.324 θέσεις στην ανώτατη εκπαίδευση. Πτώση αναμένεται στο δεύτερο και τέταρτο πεδίο, ενώ στο πρώτο και τρίτο εκτιμάται ότι οι βάσεις θα διαμορφωθούν κοντά στα περσινά επίπεδα. Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν επίσης, και οι βάσεις των οικονομικών τμημάτων του πέμπτου πεδίου.

    Εξάλλου, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων Νηπιαγωγών (ΠΕ60) και Δασκάλων (ΠΕ70) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2005 να υποβάλουν μέχρι και 29.8.2005 αιτήσεις και δικαιολογητικά, για μόνιμο διορισμό το σχολικό έτος 2005-2006.

    Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    [02] ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΑΘΙΟΥ" ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΟΠΕΚ

    Βιέννη, 25 Αυγούστου 2005 (13:09 UTC+2)

    Καλπάζει προς τα ύψη και η τιμή του «καλαθιού» πετρελαίου του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα από τη Βιέννη το ειδησεογραφικό πρακτορείο του πετρελαϊκού καρτέλ Opecna.

    Συγκεκριμένα, η τιμή του «καλαθιού», που περιλαμβάνει 11 διαφορετικά είδη πετρελαίου τα οποία παράγονται από τις χώρες του καρτέλ, ξεκίνησε σήμερα τη διαπραγμάτευση στην αγορά του Λονδίνου στα 58,90 δολάρια το βαρέλι (159 λίτρα), ενώ στις 28 Ιουλίου ήταν στα 53,13 δολάρια.

    Η τιμή αυτή, σύμφωνα με το Opecna, ήταν κατά 75 σεντ του δολαρίου υψηλότερη από εκείνη του ανοίγματος της Τετάρτης, που ξεκίνησε από 58,15 δολάρια. Το «καλάθι» περιλαμβάνει τα είδη Sahara, Minas, Iran Heavy, Basra Light, Kuwait Export, Es Sider, Bonny, Qatar Marine, Arab Light, Murban und BCF 17 (Furrial).

    [03] ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2005 (11:34 UTC+2)

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση εγγυάται και την καταβολή των συντάξεων και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, έδωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνεργασία που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε επίσης και τη μείωση της ανεργίας κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με πέρυσι και τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες, όπως είπε, το υπουργείο Απασχόλησης είχε σημαντική συμβολή το περασμένο διάστημα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της απασχόλησης. Η ΝΔ, είπε, παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ την ανεργία στο 11,3 και τώρα είναι λίγο πάνω από το 10%.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης για διάλογο μεταξύ των φορέων και των κομμάτων,που, όπως είπε, πρέπει να είναι ουσιαστικός και ο οποίος θα έχει ορίζοντα λήξης μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας. Δεν είναι θέμα τακτικισμών ή ελιγμών, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά ζήτημα θωράκισης του ασφαλιστικού συστήματος για τις επόμενες και τις μεθεπόμενες γενιές.

    [04] ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 31/8 Η ΕΙΣΦ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2005 (11:35 UTC+2)

    Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρά στις 31 Αυγούστου η Ένωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) ζητώντας από τη διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών "να σεβαστεί τις υπογραφές της στη συμφωνηθείσα συλλογική σύμβαση εργασίας".

    Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΣΦ τονίζει επίσης ότι δεν θα ανεχθεί άλλες «εκπτώσεις» στην ασφάλεια των πτήσεων και καλεί τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υγείας, αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    [05] ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ Χ.Α.

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2005 (11:10 UTC+2)

    Στον έντονα πτωτικό ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών κινείται και ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ). Συγκεκριμένα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη Σοφοκλέους, εισήλθε στη γραμμή εκκίνησης καταγράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξης του 0,87% και αφετηρία αποτέλεσε το επίπεδο των 3.203,22 μονάδων.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 25 August 2005 - 18:13:34 UTC