Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
  • [02] Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: ΑΠΟΛΥTΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΛΕΡ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ
  • [04] 6.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [05] ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • [06] ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [07] ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  • [08] 3η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

  • [01] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2005 (12:25 UTC+2)

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποτίμηση της κατάστασης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Ραφήνας και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση "αποφάσισε να επικηρύξει τους εμπρηστές μέχρι 100.000 ευρώ και για οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που αφορά τη φετινή θερινή περίοδο. Συνεπώς από τώρα η επικήρυξη αυτή ισχύει για οποιονδήποτε πολίτη βοηθήσει στην εξεύρεση οποιουδήποτε εμπρηστή".

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως ήδη δίνονται τα έκτακτα βοηθήματα και ανέφερε πως εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων. Όλοι όσοι έχουν κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να αρχίσουν να τις επισκευάζουν ή να τις ανακατασκευάζουν τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι έχει ήδη βγει η απόφαση με την οποία κηρύσσεται αναδασωτέα την περιοχή.

    Αναμένεται η απόφαση, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, για την συγκεκριμενοποίηση των περιοχών και γι αυτό στις 11 το πρωί πραγματοποιείται σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια.

    Όπου υπήρχε δάσος θα παραμείνει δάσος, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι η πολιτεία ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή της έναντι των πολιτών που επλήγησαν.

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το μεσημέρι θα δοθούν στη δημοσιότητα οι αεροφωτογραφίες της περιοχής οι οποίες τραβήχτηκαν με ευθύνη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

    Ο κ.Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με το γεωδαιτικό σύστημα και έχουν ακρίβεια δεκάτου μοίρας ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή που καταστράφηκε και έτσι όπου υπήρχε δάσος να μείνει δάσος.

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος τόνισε ότι προωθούνται όλα τα μέτρα για να αναδασωθεί η περιοχή υπογραμμίζοντας και εκείνος με τη σειρά του τη δεδομένη απόφαση της κυβέρνησης το δάσος να ξαναγίνει δάσος.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ανέφερε πως στην υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια προβλέπεται ότι το 1/3 του ποσού θα προέρχεται από κρατική ενίσχυση και τα 2/3 θα δίδονται με δεκαπενταετές άτοκο δάνειο.

    Στην περιοχή της Ραφήνας, μηχανικοί του ΠΕΧΩΔΕ καταγράφουν από την πρώτη ημέρα τις ζημιές, ενώ, σύμφωνα την υπουργική απόφαση, οι πληγέντες έχουν προθεσμία ενός έτους για την υποβολή των αιτήσεων για τα κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφησαν.

    Για κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες θα δοθούν 420 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και με ανώτατο όριο δανειοδοτούμενης επιφάνειας τα 120 τετραγωνικά μέτρα.

    Για κτίρια που έχουν χρήση επαγγελματικού χώρου, η στεγαστική συνδρομή φθάνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για δανειοδοτούμενη επιφάνεια μέχρι 120 τετραγωνικά μέτρα.Αν ο επαγγελματικός χώρος είναι άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων η επιφάνειά του θα διαιρείται σε τμήματα των 150 και τα τυχόν δάνεια που θα προκύψουν θα χρηματοδοτούνται με 160 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Για την επισκευή ζημιών στα μη φέροντα στοιχεία κτιρίων το ποσό της στεγαστικής αρωγής ανέρχεται μέχρι 110 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ στον φέροντα οργανισμό μέχρι 150 ευρώ. Αν υπάρχουν ζημιές και στα μη φέροντα στοιχεία και στον φέροντα οργανισμό το συνολικό ύψος της στεγαστικής συνδρομής δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 240 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Για τις επισκευές κτιρίων που είναι διατηρητέα ή χαρακτηρισμένα παραδοσιακά το ποσό ανέρχεται μέχρι τα 580 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο χωρίς περιορισμό το συνολικό εμβαδόν της ιδιοκτησίας.

    Το ποσό της στεγαστικής συνδρομής θα δοθεί σε δύο δόσεις.

    [02] Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: ΑΠΟΛΥTΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

    Νέα Υόρκη, 4 Αυγούστου 2005 (11:09 UTC+2)

    Η Ελλάδα είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός, τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης σε συνέντευξη του στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης.

    "Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί στόχο της διεθνούς τρομοκρατίας, πράγμα που επιβεβαιώνεται από όλες τις αναλύσεις", σημειώνει και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις από πλευράς επικινδυνότητας, ωστόσο επισημαίνει πως "αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Διότι στην τρομοκρατία δεν υπάρχει λογική. Η δράση των τρομοκρατών δεν γνωρίζει σύνορα. Αφορά όλο τον κόσμο. Εμμεσα ή άμεσα. Κοινώς η τρομοκρατία, αλλά και η αντιμετώπιση της αφορά όλους".

    Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τα συστήματα ασφαλείας και η εμπειρία από την ασφαλή οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    [03] ΑΛ ΖΑΟΥΑΧΡΙ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΛΕΡ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ

    Ντόχα, 4 Αυγούστου 2005 (16:24 UTC+2)

    «Η πολιτική του Μπλερ θα φέρει περισσότερη καταστροφή στους Βρετανούς μετά τις εκρήξεις στο Λονδίνο», δηλώνει ο Αΐμαν αλ Ζαουάχρι, δεύτερος στην ιεραρχία του δικτύου της «αλ Κάιντα» μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν, στο νέο βίντεο που μετέδωσε σήμερα το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

    Στο ίδιο βίντεο ο Ζαουάχρι προειδοποιεί τους Αμερικανούς με "καταστροφές χειρότερες από αυτές που γνώρισαν στο Βιετνάμ".

    "Η πολιτική του Μπλερ σας έφερε καταστροφή στο κέντρο του Λονδίνου και θα σας φέρει περισσότερη καταστροφή..." τονίζει και προειδοποιεί: "Αυτά που είδατε στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Αφγανιστάν είναι μόνον οι αρχικές απώλειες και εάν (οι Ηνωμένες Πολιτείες) συνεχίσετε την ίδια εχθρική πολιτική θα δείτε πράγματα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε αυτήν τη φρίκη".

    Στη συνέχεια ο Ζαουάχρι αναφέρεται στην εκεχειρία που είχε προτείνει το 2004 ο μπιν Λάντεν στις ευρωπαϊκές χώρες, ζητώντας τους να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν αν θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε τότε από τους Ευρωπαίους."Προς το λαό του συνασπισμού των σταυροφόρων...ο ευλογημένος μας σεΐχης Οσάμα σας πρότεινε εκεχειρία, για να εγκαταλείψετε τη μουσουλμανική γη. Όπως είπε, δεν θα έχετε ούτε στα όνειρά σας ασφάλεια, μέχρι την ημέρα που εμείς θα τη δούμε να γίνεται πραγματικότητα στην Παλαιστίνη και μέχρι την ημέρα που όλα τα άπιστα στρατεύματά σας εγκαταλείψουν τα εδάφη του Προφήτη Μωάμεθ", συνεχίζει στο μήνυμά του ο υπαρχηγός του μπιν Λάντεν.

    "Το μήνυμά μας προς εσάς είναι σαφές, ισχυρό και οριστικό: 'Δεν θα υπάρξει σωτηρία μέχρι να φύγετε από τη γη μας, μέχρι να σταματήσετε να κλέβετε το πετρέλαιο και τους πόρους μας και μέχρι να σταματήσετε να υποστηρίζετε τους άπιστους (άραβες) κυβερνήτες'", κατέληξε ο αλ Ζαουάχρι.

    Ο Αΐμαν αλ Ζαουάχρι είναι Αιγύπτιος, χειρουργός στο επάγγελμα και θεωρείται ο πραγματικός θεωρητικός της αλ Κάιντα.

    [04] 6.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Λονδίνο, 4 Αυγούστου 2005 (10:51 UTC+2)

    Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε υπηρεσία στους δρόμους και το μετρό του Λονδίνου σήμερα τέσσερις ακριβώς εβδομάδες μετά τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου και δύο εβδομάδες μετά το δεύτερο κύμα των αποτυχημένων επιθέσεων.

    Η σημερινή αστυνομική κινητοποίηση αποτελεί τη σημαντικότερη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας σε περιπολίες στο μετρό, ενώ τα τραίνα και τα λεωφορεία θα παρακολουθούνται από αστυνομικούς με πολιτικά.

    Ωστόσο η πλειοψηφία των αστυνομικών που συμμετέχουν στη σημερινή επιχείρηση φορούν κίτρινα φωσφορίζοντα διακριτικά για να γίνεται αισθητή η παρουσία τους σε ολόκληρη της βρετανική πρωτεύουσα.

    Εκατοντάδες ειδικοί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έχουν λάβει θέσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επίθεση, συνεπικουρούμενοι από μέλη των ειδικών δυνάμεων του στρατού SAS.

    Η μαζική αυτή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται την ώρα που αυξάνονται οι επικρίσεις για τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας οι οποίοι έχουν επιβληθεί στους αστυνομικούς μετά την 7η Ιουλίου.

    Πολλοί είναι "εξαντλημένοι" και η ικανότητά τους να προστατεύσουν την βρετανική πρωτεύουσα θα μειωθεί σοβαρά , εάν δεν τους δοθεί ο χρόνος να ξεκουρασθούν και να αναλάβουν δυνάμεις, δήλωσε ο Γκλεν Σμιθ, πρόεδρος του συνδικάτου της αστυνομίας του Λονδίνου.

    [05] ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Βερολίνο, 4 Αυγούστου 2005 (10:40 UTC+2)

    Απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχίζουν από τη Δευτέρα στη Γερμανία οι νοσοκομειακοί γιατροί. Επίκεντρο των απεργιών είναι το κρατίδιο της Έσσης. Οι υπόλοιποι γιατροί προς το παρόν απεργούν για συμπαράσταση προς τους γιατρούς του κρατιδίου της Έσσης. Η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στοχεύει κατά των συνθηκών εργασίας και της μετανάστευσης εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού.

    Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Γερμανίας, αυτή τη στιγμή 150.000 νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν 50 εκατομμύρια ώρες υπερωρίες το χρόνο, ενώ πληρώνονται 15% λιγότερο. Ασφαλώς οι διαμαρτυρίες των γιατρών είναι και στη Γερμανία αμφιλεγόμενες, διότι οι αμοιβές τους δεν είναι μισθοί πείνας. Όμως, όπως σημειώνει σε σχόλιό της η «Ντόϊτσε Βέλλε», το πρόβλημα είναι οι συνθήκες εργασίας και κυρίως το γεγονός ότι συνήθως αυξάνονται οι ώρες εργασίας χωρίς καμία άλλη ελάφρυνση π.χ. πρόσληψη και άλλων γιατρών ή επενδύσεις στα νοσοκομεία από τα κρατίδια και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αποτέλεσμα;

    Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν μεταναστεύσει 6.000 Γερμανοί γιατροί στις Σκανδιναβικές χώρες, στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νεαροί γιατροί δεν βρίσκουν εύκολα θέση για την ειδικότητά τους, όσοι δε θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια, τότε δεν υπάρχει τελεσίδικα καμία θέση εξειδίκευσης. Αντίθετα π.χ. στη Σουηδία το ωράριο εργασίας είναι συγκεκριμένο και πληρώνονται ακόμη οι υπερωρίες, ενώ επιτρέπεται και η μερική απασχόληση, εάν κάποιος έχει οικογένεια. Μπορεί μάλιστα να επανέλθει στο οκτάωρο αργότερα χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον η διαδικασία πρόσληψης στα σουηδικά νοσοκομεία είναι συνήθως απλή, αρκεί ο υποψήφιος να έχει τα σχετικά προσόντα και να ξέρει σουηδικά ή να γραφτεί στα ειδικά μαθήματα γλώσσας του νοσοκομείου που πρόκειται να προσληφθεί.

    Το πρόβλημα των νοσοκομειακών γιατρών είναι γνωστό τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια. Η τοπική αυτοδιοίκηση και τα κρατίδια στους οποίους ανήκουν τα νοσοκομεία, όπου απεργούν αυτή τη βδομάδα οι γιατροί, όχι μόνον δεν προσλαμβάνουν γιατρούς, αλλά ούτε επενδύουν με αποτέλεσμα σε πολλούς δήμους να πουληθούν τα νοσοκομεία σε ιδιωτικούς ομίλους όπως π.χ. έγινε με τις πανεπιστημιακές κλινικές του Μάρμπουργκ και του Γκίεσεν. Μάλιστα για να γίνει η πλήρης ιδιωτικοποίηση αυτών των κλινικών άλλαξαν τα οικεία άρθρα των τοπικών συνταγμάτων των κρατιδίων, στα οποία ανήκουν οι δύο δήμοι. Γιατροί και ερευνητές φοβούνται ότι με την πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων διακυβεύεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας. Πέραν απ' αυτό όμως το ζητούμενο είναι τουλάχιστον για τους πολίτες, τι θα συμβεί με την περίθαλψή τους, εάν οι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας που φέρουν τα βαρύγδουπα ονόματα «Ασκληπιός» «Ήλιος» κλπ. χάσουν στο χρηματιστήριο και κηρύξουν πτώχευση;

    [06] ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Λονδίνο, 4 Αυγούστου 2005 (10:01 UTC+2)

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εφαρμόζονται από το πρωί της Πέμπτης σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο του Λονδίνου, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερις εβδομάδες από τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου, στις οποίες βρήκαν το θάνατο 52 άνθρωποι και τέσσερις καμικάζι.

    Το γεγονός ότι στις 21 Ιουλίου - πάλι ημέρα Πέμπτη - ακολούθησαν τέσσερις απόπειρες πυροδότησης εκρηκτικών έχει προκαλέσει το σημερινό συναγερμό των αρχών ασφαλείας.

    Σε σταθμούς του λονδρέζικου μετρό, του σιδηροδρόμου, στάσεις λεωφορείων, πλατείες, αγορές και άλλους πολυσύχναστους χώρους έχουν αναπτυχθεί 10 χιλιάδες αστυνομικοί - εκ των οποίων πάνω από 3 χιλιάδες θα φέρουν αυτόματα όπλα.

    Την Τετάρτη οι διωκτικές αρχές που ανακρίνουν 20 υπόπτους άσκησαν την πρώτη ποινική δίωξη εναντίον του 23χρονου Ισμαήλ Αμπντουραχμάν, που κατηγορείται με βάσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για απόκρυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη βομβιστή.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιμάμηδων και Τεμενών της Βρετανίας, Ζάκι Μπαντάουι, συνέστησε στις μουσουλμάνες της χώρας να μην φοράνε την παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα εάν φοβούνται ότι θα γίνουν στόχος επιθέσεων.

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν υπερ-εξαπλασιασθεί τα περιστατικά βίαιας επίθεσης, εξύβρισης και φθοράς ξένης περιουσίας με θύματα Μουσουλμάνους.

    Πρωτοβουλία στα Ηνωμένα Έθνη

    Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Έμιερ Τζόουνς Πάρι κάλεσε τα μέλη του διεθνούς οργανισμού να συμφωνήσουν άμεσα στον ορισμό της τρομοκρατίας, δίνοντας το μήνυμα της αποφασιστικότητας για την αντιμετώπισή της.

    Η συζήτηση για το θέμα αναμένεται να αποτελέσει μέρος των συζητήσεων στη γενική συνέλευση τον Σεπτέμβριο, για την προβλεπόμενη μεταρρύθμιση του οργανισμού.

    Ο κ. Τζόουνς Πάρι δήλωσε στο ΒΒC ότι η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει να συμφωνήσουν τα μέλη του ΟΗΕ ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση για την τρομοκρατία ή ωμότητες, όπως είπε, κατά αόπλων, για την εξυπηρέτηση πολιτικών στόχων.

    [07] ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 2005 (23:16 UTC+2)

    Ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα με ζωντανή μουσική και αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς των Βαλκανίων παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο της Σίβηρης , την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 9μμ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

    Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα με 200 χορευτές και μουσικούς.

    Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στα πλαίσια της Διεθνούς Συνάντησης Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών.

    Εξάλλου, στις 6 Αυγούστου θα δώσουν συναυλία στο αμφιθέατρο της Σίβηρης ο Στέλιος Ρόκος και ο Γιάννης Βαρδής.

    [08] 3η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

    Γιαννιτσά, 3 Αυγούστου 2005 (21:55 UTC+2)

    Το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 23 Οκτωβρίου 2005 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

    Η επέτειος της Μάχης των Γιαννιτσών το 1912 είναι αφορμή για αυτή τη συνάντηση που συμβάλλει θετικά στην αναβάθμιση της πολιτιστικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής της πόλης. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον διεθνούς φήμης Ελληνα συνθέτη, Μίμη Πλέσσα.

    Επίσης, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χορωδιών και διαγωνισμός σύνθεσης έργων για χορωδία.

    Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών ιδεωδών, η καλλιέργεια υψηλών

    σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων, φορέων και πόλεων, καθώς και η συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης.

    Σκοπός του, δε, είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 4 August 2005 - 18:13:37 UTC