Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [02] Ο 29 ΧΡΟΝΟΣ ΚΕΡΙ ΝΤΕΪΒΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ
  • [03] Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
  • [04] Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  • [05] ME KEΡΔΗ 0,44% ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΑ
  • [06] Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

  • [01] ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιουλίου 2005 (12:42 UTC+2)

    Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

    Η πρώτη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα σωματεία - μέλη του ΕΚΘ, κατέληξε, μετά από πορεία σε κεντρικούς δρόμους, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επιτροπή επέδωσε ψήφισμα στον υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη.

    Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την "κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων", την "κατάργηση του 8ωρου και την υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων" και απαίτησαν να αποσυρθεί το "απάνθρωπο", όπως είπαν, νομοσχέδιο που "ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις".

    Η άλλη συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Οι συγκεντρωθέντες, μετά από πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στο ΥΜΑ-Θ και μετά από λίγη ώρα διαλύθηκαν. Ωστόσο, ανανέωσαν το "ραντεβού" των κινητοποιήσεων την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    [02] Ο 29 ΧΡΟΝΟΣ ΚΕΡΙ ΝΤΕΪΒΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΧ

    Λονδίνο, 26 Ιουλίου 2005 (08:43 UTC+2)

    Ο Βρετανός τουρίστας που σκοτώθηκε από τη βομβιστική επίθεση στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ αναγνωρίστηκε από την οικογένειά του. Πρόκειται για το 29χρονο Κέρι Ντέιβις από το Φείρχαμ, του Χαμπσάιρ.

    Το πτώμα του αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του, ενώ ανησυχίες διατυπώνονται για την τύχη της φίλης του, Αμερικανίδας Κριστινα Μιλερ, 26 ετών.

    Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, 10 Βρετανοί αγνοούνται, ενώ παρά το κλίμα γενικότερης ανησυχίας, δε θεωρούνται νεκροί.

    Ο αριθμός των νεκρών από την πολλαπλή επίθεση στο αιγυπτιακό θέρετρο μπορεί να φτάσει τους 88 αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές.

    [03] Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΤΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

    Λονδίνο, 26 Ιουλίου 2005 (10:47 UTC+2)

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τονι Μπλερ διεξάγει συνομιλίες με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και αντικείμενο την ενίσχυση της αντι-τρομοκρατικής νομοθεσίας, μετά από το τελευταίο κύμα πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η δικαστική χρήση των πληροφοριών από τηλεφωνικές υποκλοπές, αλλά και το ζήτημα της επέκτασης του χρόνου κράτησης των υπόπτων για τρομοκρατική δράση από 14 ημέρες σε 3 μήνες.

    [04] Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Λευκωσία, 26 Ιουλίου 2005 (09:43 UTC+2)

    Σε απόρθητο φρούριο έχει μετατρέψει η κυπριακή Αστυνομία το γήπεδο της Λευκωσίας, όπου απόψε το βράδυ η πρωταθλήτρια Κύπρου Ανόρθωση υποδέχεται την Τουρκική Τραμπζονσπόρ στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του champions' league. Περίπου 2500 τουρκοκύπριοι αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Όλα τα μάτια της Ευρώπης είναι καρφωμένα απόψε στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου και της Τουρκικής Τραμπζονσπόρ με την ελπίδα ότι η εξέλιξη του παιγνιδιού θα αποδείξει την πρόοδο για ειρήνη που έγινε στην περιοχή, γράφει η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Ελπίδα και φόβος''. ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Μήνυμα ειρήνης...αλλά και λευτεριάς'' γράφει ότι για πρώτη φορά στα κυπριακά ποδοσφαιρικά δρώμενα παρατηρείται καθολική ομοψυχία και ενότητα μεταξύ των φιλάθλων και μη, ανεξαρτήτως σωματειακής συμπάθειας, ενόψει του αγώνα

    [05] ME KEΡΔΗ 0,44% ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΑ

    Αθήνα, 26 Ιουλίου 2005 (16:45 UTC+2)

    Στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας, με κέρδη της τάξης του 0,44%, έκλεισε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.281,06 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει μέχρι τις 3.248,53. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 190,4 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των υπό διαπραγμάτευση μετοχών, οι 145 ενισχύθηκαν, οι 148 υποχώρησαν και οι υπόλοιπες 96 παρέμειναν αμετάβλητες._

    [06] Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιουλίου 2005 (16:55 UTC+2)

    Στη μικρή μουσική σκηνή του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών θα εμφανιστεί σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 22.00, ο Γιάννης Χαρούλης.

    Ο 21χρονος καλλιτέχνης από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, είχε εντυπωσιάσει το κοινό με την εμφάνισή του στη συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, στο Λυκαβηττό, τον Ιούλιο του 2002.

    Αύριο, θα δώσει συναυλία ο Ακης Γούναρης, με τον Δημήτρη Νικολούδη και την Χριστίνα Κεχαϊδου (22.00). Θα παρουσιάσουν το καινούριο τους πρόγραμμα «Τραγουδάμε Ελλάδα» με αγαπημένα τραγούδια μέσα από τις μουσικές και τους στίχους των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου, Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσου και άλλων δημιουργών.

    Επιπλέον, από την 1 - 28 Αυγούστου, θα λειτουργεί ο θερινός Κινηματογράφος της Μονής Λαζαριστών «ΣινεΑύγουστος», με 8 επιλεγμένες ταινίες. (ώρα προβολής 22.00, τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ).


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 26 July 2005 - 18:15:21 UTC