Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-02-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ:Ο ΕΒΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
  • [02] N. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ: "ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
  • [03] ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [04] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [05] ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [06] Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
  • [07] ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ
  • [08] Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ
  • [09] ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
  • [10] 300% H ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ INFACOMA.
  • [11] "ΝΑΙ" ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  • [12] ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΠΣ
  • [13] ΣΤΟ 82,47% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ "ΕΚΛΟΓΕΣ" ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [14] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ "ΕΚΛΟΓΩΝ" ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [15] ΝΙΚΗ ΤΑΛΑΤ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [16] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΣΕΛΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
  • [17] ΠΡΩΤΟ "ΟΧΙ" ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΗΣ Ν. ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
  • [18] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΡΟΥΣΙ 86-82
  • [19] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟ "ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [20] Γ' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [21] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΦΗ 2-1
  • [22] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΑΓΩΝΕΣ
  • [23] ΙΣΡΑΗΛ: "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΚΑΙ
  • [24] ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: 74 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 120 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ
  • [25] TO "NAI" TOY ΑΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ
  • [26] "H KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ" ΤΟΥ Γ. ΞΑΝΘΟΥΛΗ
  • [27] ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤOΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ"

  • [01] Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ:Ο ΕΒΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

    Αλεξανδρούπολη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (11:30 UTC+2)

    Ύφεση παρουσιάζει η κατάσταση με τις πλημμύρες στον νομό Έβρου, όλος όμως ο κρατικός μηχανισμός και οι νομαρχιακές υπηρεσίες παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ) στη νομαρχία Έβρου υπό την προεδρία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Νίκου Τσιαρτσιώνη στη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε η όλη κατάσταση και συναποφασίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν περαιτέρω για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης δήλωσε: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει υποχώρηση της στάθμης των νερών. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ο νομός παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και βεβαίως οι επόμενες παρατηρήσεις θα μας δώσουν το στίγμα των περαιτέρω επεμβάσεων. Φαίνεται ότι περάσαμε ενδεχομένως το σημείο αιχμής αυτής της κρίσης χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η διατήρηση αυτής της κατάστασης να προκαλέσει και κάποιες ενδεχομένως ρίξεις στα αναχώματα. Παρακολουθείται όμως από όλες τις αρχές η όλη κατάσταση σε ένα πραγματικά επιτυχημένο συντονισμό και επίπεδο συνεργασίας όπως αναδείχτηκε και από την σημερινή σύσκεψη και βεβαίως οι επόμενες κινήσεις είναι εκείνες που θα χαρακτηρίσουν και αυτήν την συμπεριφορά και θα την επιβεβαιώσουν. Δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμη την επόμενη σύσκεψη μας ,όμως οι παρατηρήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με την ίδια έκταση ,έτσι ώστε εντός της ημέρας αν χρειασθεί να αποφασισθεί και η επόμενη συνάντηση μας . Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας ,ιδιαίτερα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και βεβαίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για στην σύμπνοια και συνεργασία η οποία παρατηρήθηκε .Αποδεικνύεται ότι η πρόληψη τελικώς απέφυγε τα σκληρά μέτρα καταστολής. Επομένως θα συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική και αυτήν την πρακτική και στις επόμενες φάσεις.»

    Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας δήλωσε: «Εδώ και πέντε ημέρες διαχειριζόμαστε μια κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι οι παράγοντες και οι φορείς και τα αποτελέσματα είναι ορατά, είναι θετικότατα θα έλεγα μέχρι στιγμής. Η κρίση υπάρχει ωστόσο η διαχείριση είναι επιτυχής. Ανησυχώ λιγότερο.»

    Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος τόνισε ότι η κρίση υποχωρεί σιγά-σιγά ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνεχής επιφυλακή και ετοιμότητα.

    Τέλος ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης τόνισε ότι για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ύφεση χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η κρίση έχει περάσει. «Μια κρίση», όπως είπε, «που την περάσαμε με το μικρότερο κόστος γεγονός που οφείλεται στην μεγάλη ανταπόκριση όλων των υπηρεσιών και φορέων. «Ο άριστος συντονισμός με τις υπηρεσίες τις περιφέρειας και της νομαρχίας ,το συνεχές ενδιαφέρον του υπουργού Εσωτερικών ,του υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η άριστη συνεργασία με την γραμματεία της Γενικής Γραμματείας Πολικής Προστασίας και βεβαίως η παρουσία στον Έβρο την ώρα της κρίσης του ίδιου του πρωθυπουργού μας έκανε να μην νιώθουμε μόνοι σε αυτήν την μεγάλη κρίση που περνάει ο νομός μας» .Τέλος επανέλαβε ότι η ευθυγράμμιση και διευθέτηση του ποταμού Έβρου είναι αναγκαία και ότι πρέπει να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή με την Τουρκία ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής θωράκισης.

    Όλγα Ορφανίδου

    [02] N. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ: "ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

    Αλεξανδρούπολη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (18:21 UTC+2)

    Ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παρέμεινε και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2005 στον Έβρο, όπου το πρωί προήδρευσε σε νέα σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Έβρου και κατά τη διάρκειά της εξετάσθηκε περαιτέρω η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νομό, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Έβρου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

    Μετά την ολοκλήρωσή της δόθηκε συνέντευξη Τύπου και ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει υποχώρηση της στάθμης των νερών. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Ο Νομός παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι επόμενες παρατηρήσεις της στάθμης των υδάτων θα μας δώσουν το στίγμα των περαιτέρω επεμβάσεων. Φαίνεται ότι περάσαμε ενδεχομένως το σημείο αιχμής αυτής της κρίσης, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η διατήρηση αυτής της κατάστασης να προκαλέσει και κάποιες ενδεχομένως ρήξεις στα αναχώματα.

    Παρακολουθείται, όμως, από όλες τις αρχές η όλη κατάσταση, σε ένα πραγματικά επιτυχημένο συντονισμό και επίπεδο συνεργασίας -όπως αναδείχτηκε και από τη σημερινή σύσκεψη- και βεβαίως οι επόμενες κινήσεις είναι εκείνες που θα χαρακτηρίσουν και αυτή τη συμπεριφορά και θα την επιβεβαιώσουν.

    Οι παρατηρήσεις της στάθμης των υδάτων θα συνεχίσουν να γίνονται με την ίδια ένταση, έτσι ώστε εντός της ημέρας, αν χρειασθεί, να αποφασισθεί και η επόμενη συνάντησή μας.

    Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας - ιδιαίτερα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και βεβαίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σύμπνοια και τη συνεργασία, η οποία παρατηρήθηκε. Συνεχίζουμε με αυτή την πολιτική και αυτή την πρακτική και στις επόμενες φάσεις».

    [03] ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (16:59 UTC+2)

    Να σταθούν στο πλευρό της Εκκλησίας, στη δοκιμασία που περνά, κάλεσε τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος, με αφορμή τη σημερινή χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Πατρών έκανε λόγο για ελπίδα, με την είσοδο νέου αίματος στο αρχιερατικό σώμα.

    Απευθυνόμενος στο νέο μητροπολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο επίσκοπος ζει σε γυάλινο σπίτι, εκτεθειμένος στα μάτια όλων και γι' αυτό πρέπει να αποτελεί πρότυπο. «Θέλουμε να πιστέψετε ότι στην Εκκλησία δεν είναι όλα ευτελισμένα. Υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι μπήκαν μέσα στην Εκκλησία γιατί πίστεψαν σε αυτή τη μεγάλη της αποστολή. Βεβαίως, υπάρχουν και οι επίορκοι. Δεν το αρνούμεθα, γι' αυτό και ζητήσαμε συγγνώμη από το λαό μας, γι' αυτό το σκανδαλισμό, ο οποίος επήλθε στις συνειδήσεις σας» είπε χαρακτηριστικά.

    «Μπορεί στα μάτια του κόσμου να φαντάζει η αρχιερατική αμφίεση, για την οποία άλλωστε χθες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε την απόφαση να γίνει περισσότερο απλή, περισσότερο λιτή, ώστε να μην προκαλεί τα βάσκανα βλέμματα. Μπορεί ο κόσμος να στέκεται σε αυτά και να πιστεύει πως είναι χρυσά, όπως φαίνονται, ενώ δεν είναι, ότι είναι απείρου, μεγάλης αξίας, ενώ δεν είναι. Δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχουν οι εντυπώσεις. Και οι εντυπώσεις, πράγματι, είναι εις βάρος μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόδουλος.

    [04] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (15:45 UTC+2)

    Μια πολύ σημαντική μέρα για το ΠΑΣΟΚ, μέρα ανανέωσης και νέας προοπτικής χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος, σε εκλογικό κέντρο της οργάνωσής του, στην Ερυθραία.

    «Αυτή είναι μια όμορφη αισιόδοξη μέρα, μια μέρα πολύ σημαντική για το ΠΑΣΟΚ, μια μέρα ανανέωσης, μια μέρα νέας προοπτικής, μια μέρα που δίνεται ο λόγος στον πολίτη, στο μέλος, στον φίλο, που μπορεί και θα αναδείξει, τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μέσα από το Συνέδριο τη νέα μας πρόταση, και τις νέες δομές του Κινήματος μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η Οργάνωση μας γίνεται μέρος της κοινωνίας, μέρος των προβλημάτων, αλλά και των λύσεων της κοινωνίας, και με τη συμμετοχή τόσων φίλων και μελών γίνεται μια δυναμική Οργάνωση για την αλλαγή στη χώρα μας. Αλλάζοντας το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αλλάζουμε την Ελλάδα».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει κλίμα απαισιοδοξίας στους πολίτες.

    [05] ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:17 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, με θέμα «Κείμενα Προσυνεδριακού Διαλόγου για τη Διακήρυξη και τις Πολιτικές Θέσεις», αύριο, στις 13.00, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    [06] Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

    θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (17:16 UTC+2)

    Την ανάγκη χάραξης μιας υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής, με βάση τη συνεργασία και τη διαρκή ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόνισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, από το βήμα ημερίδας με θέμα την «Μελέτη του Μεταναστευτικού Φαινομένου στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Αφού επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να απορροφήσει το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας του '90, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε την ανάγκη να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα του παρελθόντος» με τη χάραξη μιας συγκεκριμένης πολιτικής πάνω στο ζήτημα της μετανάστευσης, οι βασικοί άξονες της οποίας θα είναι η προώθηση- σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση- στρατηγικών ανάπτυξης των γειτονικών μας χωρών, προκειμένου να αναχαιτιστούν τα κύματα των λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας, η θωράκιση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων μας και η είσοδος μεταναστών εργαζομένων με γνώμονα τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

    Ο κ. Ψωμιάδης πρότεινε μια σειρά μέτρων για τη βελτίωση των διαδικασιών παροχής υπηρεσιών προς τους μετανάστες- εφαρμογή σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του μηχανογραφικού συστήματος διαχείρισης των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης αυτοστιγμεί των αδειών εργασίας σε αλλοδαπούς, συχνή ενημέρωση των μεταναστών και των εργοδοτών τους από τα ΜΜΕ για τις υποχρεώσεις και τα εργασιακά τους δικαιώματα και παύση της παροχής παρατάσεων για την κατάθεση των δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή ανανέωση των αδειών εργασίας- και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πατρίδα που θα παραδώσουν στις μετέπειτα γενιές.

    [07] ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (16:28 UTC+2)

    Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική και την ορθολογική διαχείριση του προβλήματος των μεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε σήμερα στη Θεσσαλονίκη την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) με θέμα: «Η μελέτη του μεταναστευτικού φαινομένου στην Ελλάδα».

    «Ύστερα από πολλά χρόνια καθυστερήσεωντις επόμενες μέρες πρόκειται να έρθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική και την ορθολογική διαχείριση, γενικότερα, του προβλήματος των μεταναστώνπου στηρίζεται στην τήρηση της έννομης τάξης και στη χάραξη μιας πολιτικής μετανάστευσης για το μέλλον» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η χώρα μας πρέπει να προσαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό στις κοινές μεταναστευτικές πολιτικές στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το νομοσχέδιο, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα έχει πολλούς άξονες, με βασικότερους εκείνους, σύμφωνα με τους οποίους στο μέλλον αυτός ο οποίος θα έρχεται στην Ελλάδα ως μετανάστης θα γνωρίζει το λόγο για τον οποίο έρχεται- εργασία, σπουδές, υγεία- και το χρονικό διάστημα παραμονής του στη χώρα μας. Επιπλέον, συμπλήρωσε, στην περίπτωση που κάποιος έρχεται για να εργαστεί στην Ελλάδα, θα είναι γνωστό σε ποιους θα εργάζεται και ο φορέας στον οποίο θα είναι ασφαλισμένος. Δεν νοείται να υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Η μεγάλη καινοτομία, υπογράμμισε, έγκειται στο ότι θα υπάρχει ενιαία άδεια παραμονής και εργασίας, κάτι το οποίο και θα εξασφαλίσει τους μετανάστες και, ταυτοχρόνως, θα οδηγήσει στο να μην υπάρχουν φαινόμενα γραφειοκρατίας και ιδίως διαφθοράς.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, γιατί, όπως εξήγησε, η μεταναστευτική πολιτική αφορά το μέλλον. «Δεν είναι πολιτική κανενός Υπουργού, είναι μια πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια για το μέλλον. Να την ακολουθήσουν οι Κυβερνήσεις που θα έρθουν και που, με αυτές τις προϋποθέσεις, πιστεύουμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συναίνεση την οποία θα έχουμε στη Βουλή τόσο καλύτερα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.

    [08] Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (18:17 UTC+2)

    «Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησε η οικονομία, τα προηγούμενα χρόνια αποδυνάμωσε την εγχώρια παραγωγή, αποδυνάμωσε την απασχόληση, διευκόλυνε τη διείσδυση των ξένων προϊόντων, μερολήπτησε υπέρ του Κέντρου και σε βάρος της Περιφέρειας, εκτόξευσε στα ύψη τα δημόσια ελλείμματα και χρέη, δημιούργησε σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα, υποθήκευσε τη μελλοντική ιδιωτική κατανάλωση, χρεώνοντας σε πρωτόγνωρο βαθμό τα ελληνικά νοικοκυριά». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας, σήμερα, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) στη Λάρισα.

    Ο υπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει το απογοητευτικό τοπίο στο οποίο παρέμενε ουσιαστικά εγκλωβισμένη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ελληνική οικονομία και πρόσθεσε ότι σε αυτή την πορεία κομβικός είναι ο ρόλος του επιχειρηματικού τομέα.

    Ο κ. Σιούφας επισήμανε παράλληλα ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων, που ψηφίζεται σύντομα στη Βουλή, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δημιουργία ενός γόνιμου, αναπτυξιακού περιβάλλοντος, ενώ ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις σημείωσε ότι μεταξύ άλλων περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών και απαλλάσσονται οι πολύ μικρές επιχειρήσεις από την υποχρέωση έκδοσης άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας, σε περίπτωση αλλαγής του τόπου εγκατάστασής τους.

    Βάσει του νέου πλαισίου, οι Διευθύνσεις Βιομηχανίας κάθε Νομαρχίας μετεξελίσσονται σε Διευθύνσεις Ανάπτυξης, στις οποίες ενσωματώνονται και τα Κέντρα Υποδοχής Επενδυτών.

    Αναφορικά με τη Θεσσαλία και την περιφέρεια, ο υπουργός σημείωσε ότι βασικοί στόχοι είναι η βελτίωση του εισοδήματος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η στήριξη του αγροτικού κόσμου και η προετοιμασία του ενόψει της νέας ΚΑΠ, η αξιοποίηση των φυσικών πόρων, η δημιουργία νέων αναπτυξιακών πόλων και δράσεων, η αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων της Περιφέρειας από το Δ΄ ΚΠΣ και η ενδυνάμωση του ρόλου των επιχειρήσεων.

    [09] ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (17:49 UTC+2)

    Νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), που διεκδικεί λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα των εργαζομένων του κλάδου.

    Σημειώνεται ότι η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 28 Φεβρουαρίου και τις 17 Μαρτίου.

    [10] 300% H ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ INFACOMA.

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (15:04 UTC+2)

    Μεγάλη αύξηση επισκεπτών, η οποία αγγίζει το 40% καταγράφηκε χθες και προχθές στην 22η Διεθνή Έκθεση INFACOMA, ενώ ανάλογη επισκεψιμότητα σημειώνεται και σήμερα, τελευταία ημέρα λειτουργίας της έκθεσης.

    Παράλληλα, εντυπωσιακά αυξημένος, ξεπερνώντας το 300%, είναι ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι έφθασαν, στο διήμερο τους 791 έναντι 180, τις αντίστοιχες ημέρες της περσινής διοργάνωσης, αναδεικνύοντας το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης.

    Οι Έλληνες εμπορικοί επισκέπτες, προέρχονταν από όλη την Ελληνική επικράτεια ενώ οι ξένοι από 25 χώρες και συγκεκριμένα τις: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Κορέα, Κύπρος, Λίβανος, Μεγάλη Βρετανία, Ν. Αφρική, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, π. Γ.Δ.Μ., Σερβία Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία και Τουρκία.

    Την απόλυτη ικανοποίησή τους από τη διοργάνωση, και ιδιαίτερα από τον αριθμό και την ποιότητα των εμπορικών επισκεπτών, εξέφρασε το σύνολο των εκθετών της 22ης INFACOMA, οι οποίοι, έκαναν σημαντικές συναντήσεις συνεργασίας, τόσο στο πλαίσιο του ExpoPartenariat, όσο και σε απ' ευθείας επιχειρηματικές επαφές.

    Την 22η INFACOMA επισκέφθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO κ. Θέμη Καρτσιώτη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα των εκθεμάτων και τον όγκο των επισκεπτών, και όπως δήλωσε: «Με τέτοιες εκθέσεις, δικαιώνεται ο αγώνας του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία της ΔΕΘ, καθώς καταξιώνεται η πόλη μας σε παγκόσμιο εκθεσιακό κέντρο».

    Βραβεύσεις επιλεγμένων συμμετοχών

    Στο πλαίσιο της έκθεσης δόθηκαν χθες από τον πρόεδρο Αριστοτέλη Θωμόπουλο και το διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO κ. Θέμη Καρτσιώτη, τα βραβεία και οι έπαινοι στις διακριθείσες συμμετοχές της 22ης INFACOMA.

    Τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας, απονεμήθηκαν στους: ΜΟΣΧΟΥ Α.Ε. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΕΤΡΑΣ, ΚΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε.Οι Έπαινοι απονεμήθηκαν στους: ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., ΜΑΚ DOOR ΑΒΕΕ και ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΚΑΡΠΕΤΣ Α.Ε.Τα Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή απονεμήθηκαν στους: DAIKIN EUROPE ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΙΔΜΑ Α.Ε., ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε., ΒΙΕΚΚΟ Α.Ε. και CLIMA CONTROL. Κριτήρια επιλογής της Κριτικής Επιτροπής ήταν η κατασκευαστική τελειότητα του εκθετήριου χώρο, η λειτουργική και εργονομική του διάταξη, η πρωτοτυπία της παρουσίασης των εκθεμάτων και η αισθητική.

    [11] "ΝΑΙ" ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (12:28 UTC+2)

    Υπέρ της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά μία ώρα τις καθημερινές και κατά δύο ώρες το Σάββατο αλλά και υπέρ της ενιαίας εφαρμογής του σε όλη την Ελλάδα τάσσονται οι περισσότεροι πολίτες που συμμετείχαν σε έρευνα που πραγματοποίησε σε αστικά κέντρα η εταιρεία Prognosis και παρουσίασε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

    Στην πλειονότητά τους οι πολίτες (55%) υποστηρίζουν ότι θα τους εξυπηρετούσε περισσότερο τα καταστήματα να κλείνουν πιο αργά το βράδυ.

    Μόνο 9% πιστεύουν, αντιθέτως, ότι πρέπει αυτά να ανοίγουν νωρίτερα το πρωί.

    Υπέρμαχοι της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας εμφανίζονται κυρίως οι εργαζόμενοι καταναλωτές, οι πολίτες με καλύτερη μόρφωση και βιοτικό επίπεδο και οι ηλικίες από 19 έως 39 ετών και οι γυναίκες. Εκτιμούν ότι έτσι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους «με μεγαλύτερη άνεση και με λιγότερο άγχος».

    Αντίθετα οι πολέμιοι προέρχονται κυρίως από τις τάξεις των επιχειρηματιών, των πολιτών με χαμηλή μόρφωση και των μεγαλύτερων ηλικών (50 ετών και άνω). Επιχείρημά τους, ότι κινδυνεύουν να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις.

    Θετικά στο ενδεχόμενο να κλείνουν τις καθημερινές στις 9 το βράδυ τα σουπερμάρκετ απαντά το 63% των ερωτηθέντων. Για τα μίνι μάρκετ το 61%, για τα ψιλικατζίδικα το 68%, για τα εμπορικά καταστήματα το 66%, για τα πολυκαταστήματα το 70%, ενώ για τα βενζινάδικα «ναι» απαντά το 69%.

    Για το Σάββατο, το 49% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα σουπερμάρκετ, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά ώς τις 8 το βράδυ. Επίσης, ένα 15% πιστεύει ότι μαζί με τα παραπάνω πρέπει να μένουν ανοιχτά τα ψιλικατζίδικα, τα βενζινάδικα κ.ά.

    Ποιες, όμως, θα είναι οι συνέπειες από μια πιθανή διεύρυνση του ωραρίου;

    Οι συνέπειες

    Το 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα υπάρχει λιγότερο άγχος, το 40% ότι θα ωφελήσει στην εξυπηρέτηση, το 23% θεωρεί ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ το 21% τονίζει πως θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου στις αγορές. Το 41% του συνόλου, πάντως, πιστεύει ότι θα κλείσουν μικρά καταστήματα.

    Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι πολίτες επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά τον φούρνο της γειτονιάς τους, ενώ στο μπακάλικο και στο σουπερμάρκετ πηγαίνουν μερικές φορές την εβδομάδα. Η Παρασκευή και το Σάββατο είναι οι ημέρες που οι πολίτες πηγαίνουν για τα ψώνια της εβδομάδος στο σουπερμάρκετ ή στο μπακάλικο της γειτονιάς.

    Ο ένας στους δύο πηγαίνει κάθε Σάββατο, ενώ οι 36 στους 100 την Παρασκευή.

    Ακόμα και στο ενδεχόμενο να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές οι πολίτες απαντούν θετικά. Το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά μία Κυριακή κάθε μήνα. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στην Αθήνα (55%) και στη Θεσσαλονίκη (51%). Αντίθετα, στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, μόνο το 36% θέλει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα μία Κυριακή τον μήνα.

    Το γεγονός ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν είναι ευνοϊκά διακείμενοι στο διευρυμένο ωράριο φαίνεται και από τα αποτελέσματα της έρευνας: Από τους ελεύθερους επαγγελματίες που ρωτήθηκαν, το 51% πιστεύει ότι πρέπει τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν έως τις 8 το βράδυ.

    Την ίδια ώρα

    Το ίδιο ποσοστό αφορά και τα σουπερμάρκετ, ενώ το 51% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι και τα ψιλικατζίδικα πρέπει να κλείνουν την ίδια ώρα.

    Ενα ακόμα θέμα που θέτουν οι καταναλωτές είναι η διεύρυνση του ωραρίου και στις λαϊκές αγορές. Οπως εξηγούν, είτε πηγαίνουν μετά τις 11.30 το πρωί, είτε δεν πάνε επειδή δεν τους βολεύουν οι ώρες λειτουργίας.

    Δύο στους δέκα καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν επισκέπτονται τις λαϊκές, γιατί δεν τους βολεύει το ωράριο λειτουργίας τους. Από τις απαντήσεις προκύπτει, μάλιστα, ότι θα επιθυμούσαν η λειτουργία των λαϊκών αγορών να ξεκινάει στις 9 και να λήγει στις 5 το απόγευμα.

    [12] ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΠΣ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (12:24 UTC+2)

    Aρχίζει η κρίσιμη μάχη για την απορρόφηση των κονδυλίων του KΠΣ που αφορούν την Aνταγωνιστικότητα και απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Kονδύλια 750 εκατ. ευρώ αναμένεται να διοχετευτούν φέτος σε 4.300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, την τεχνολογία, τον τουρισμό, αλλά για πρώτη φορά και στο εμπόριο.

    H «Kαθημερινή», παρουσιάζει τα 11 προγράμματα που είτε έχουν ήδη προκηρυχθεί είτε θα προκηρυχθούν μέχρι τέλος Aπριλίου, με τα οποία θα ενισχυθούν περίπου 3.500 υφιστάμενες επιχειρήσεις και υπολογίζεται ότι θα ιδρυθούν περίπου 800 νέες. O ειδικός γραμματέας Aνταγωνιστικότητας, Σπύρος Eυσταθόπουλος, δηλώνει αισιόδοξος για τον στόχο, όχι μόνο της απορρόφησης των κονδυλίων, αλλά και της μέγιστης δυνατής αξιοποίησής τους. Yπογραμμίζει επίσης τη συμβολή της αναθεώρησης του προγράμματος στην επιτυχία του στόχου για πλήρη απορρόφηση, αλλά και την αύξηση των συνολικών κονδυλίων από 6,4 δισ. ευρώ στα 6,67 δισ. ευρώ μετά την αναθεώρηση και την κατανομή του αποθεματικού επίδοσης.

    [13] ΣΤΟ 82,47% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ "ΕΚΛΟΓΕΣ" ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Λευκωσία, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:51 UTC+2)

    Η προσέλευση στις σημερινές "βουλευτικές εκλογές" στα κατεχόμενα έφτασε στα 82,47% των ''εγγεγραμμένων ψηφοφόρων''.

    Στις προηγούμενες ''εκλογές'', το Δεκέμβριο του 2003, η προσέλευση ήταν ψηλότερη και είχε φτάσει στα 86,48%.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [14] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ "ΕΚΛΟΓΩΝ" ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Λευκωσία, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:47 UTC+2)

    Στις προηγούμενες «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα, στις 14 Δεκεμβρίου 2003, τα μεγαλύτερα κόμματα είχαν πάρει τα πιο κάτω ποσοστά:

    Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα (Ταλάτ) 35,18%- 19 "έδρες"

    Κόμμα Εθνικής Ενότητας (Ερογλου) 32,93% - 18 "έδρες"

    Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας (Ακιντζί) 13,14% - 6 "έδρες"

    Δημοκρατικό Κόμμα (Σερντάρ Ντενκτάς) 12,93% - 7 "έδρες".

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [15] ΝΙΚΗ ΤΑΛΑΤ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Λευκωσία, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:45 UTC+2)

    Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 162 από τα 575 ''εκλογικά κέντρα'' που λειτούργησαν σήμερα στα κατεχόμενα, το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξασφαλίζει ποσοστό 45,90% και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Ερογλου 30,41%. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς παίρνει το 13,88%. Το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας του Μουσταφά Ακιντζί έχει ποσοστό 5,51%.

    Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, το κόμμα Ταλάτ παίρνει 26 από τις 50 έδρες στη λεγόμενη βουλή, του Ερογλου 16, του Σ. Ντενκτάς 7 και του Ακιντζί 1.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΣΕΛΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

    Βελιγράδι, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:15 UTC+2)

    Τις συνθήκες κράτησης του ηγέτη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, στις φυλακές Σεβένινγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβοβοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων SRNA, ο Γενικός Γραμματέας του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος υποστήριξε ότι ο Σέσελι έχει μεταφερθεί σε ένα κελί, στο οποίο το μόνο φως προέρχεται από μια λάμπα που είναι αναμμένη όλο το 24ωρο, ενώ η τουαλέτα είναι τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά.

    Σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, οι αρχές της Χάγης αποφάσισαν τη μεταφορά του Σέσελι στο συγκεκριμένο κελί, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου να μην επιτρέψει στον ίδιο να επισκεφθεί τον φυλακισμένο ηγέτη του κόμματός του.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γενικός Γραμματέας του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, ο πραγματικός στόχος πίσω από την ενέργεια αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι να αποδυναμώσουν τελείως την υπεράσπιση του Σέσελι, αφού δεν έχουν κανένα ουσιαστικά στοιχείο εναντίον του.

    [17] ΠΡΩΤΟ "ΟΧΙ" ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΗΣ Ν. ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

    Πρέσεβο, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:02 UTC+2)

    Το μεγαλύτερο (αλβανικό) κόμμα στην κοιλάδα του Πρέσεβο, το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης, απέρριψε την πρόταση του Βελιγραδίου για συμμετοχή εκπροσώπων του στην ανασυγκρότηση του Συντονιστικού Σώματος για τη Νότια Σερβία.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο ηγέτης του κόμματος, Ριζά Χαλίμι, κάλεσε το Βελιγράδι να παράσχει περισσότερες πολιτικές εξουσίες στο κόμμα του, στο πλαίσιο του Συντονιστικού Σώματος, αλλά και να μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών και στρατιωτικών εκπροσώπων.

    [18] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΑΡΟΥΣΙ 86-82

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (21:06 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός σταμάτησε την αναρρίχηση του Αμαρουσίου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Α1 Μπάσκετ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη γνώρισε την ήττα στο κλειστό του Κορυδαλλού από τον Ολυμπιακό, με σκορ 86-82, σε εξ' αναβολής αγώνα για την 7η ημέρα του πρωταθλήματος.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-20, 41-42, 69-64, 86-82.

    [19] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟ "ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (20:29 UTC+2)

    Στην παράταση κρίθηκε ο εξ αναβολής αγώνας για τη 16η ημέρα του πρωταθλήματος μεταξύ του Απόλλωνα Πάτρα και του ΠΑΟΚ, στην Α1 Μπάσκετ, με την ομάδα της Πάτρας να παίρνει το "ροζ φύλλο" αγώνα, επικρατώντας του «δικεφάλου» με σκορ 95-98.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-18, 38-38, 60-55, 84-84 (καν. αγ.), 95-98.

    [20] Γ' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (19:59 UTC+2)

    Τα αποτελέσματα στη Γ' εθνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο έχουν ως εξής:

    1ος όμιλος

    Λήλας Βασιλικού-Ατσαλένιος 2-0

    Εθνικός Πειραιώς-Χαϊδάρι ΑΟ 1-1

    Πάμισος Μεσσήνη-Μαρκό 2-3

    Βύζας Μεγάρων-Αθηναϊδα 1-0

    Ηρόδοτος-Αχαρναϊκός 1-1

    Κερατσίνι-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-1

    Αγιος Δημήτριος-Αχαϊκή 5-0

    Ρόδος-Θρασύβουλος Φυλής 0-2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Θρασύβουλος 18 41

    2. Χαϊδάρι 17 39

    3. Αχαρναϊκός 18 39

    4. Εθνικός 18 33

    5. Ρόδος 18 30

    6. Αχαϊκή 18 24

    7. Λήλας Βασιλικού 18 22

    8. Θύελλα Πατρών 17 21

    9. Αγιος Δημήτριος 18 21

    10. Κερατσίνι 18 20

    - ΠΑΝΟ Μαλλίων 18 20

    12. Πάμισος Μεσσήνης 18 19

    - Ηρόδοτος 18 19

    14. Ατσαλένιος 18 18

    15. Μαρκό 18 17

    16. Βύζας Μεγάρων 18 15

    17. Αθηναϊς 18 12

    2ος όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-Πανδραμαϊκός 3-0

    Παναιτωλικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

    Βέροια-Γιάννινα 2-1

    ΗΛΤΕΞ Λύκοι-Απόλλων Λάρισας 0-1

    Παύλος Μελάς-Αγροτικός Αστέρας 1-2

    Αναγένηση Αρτας-Θερμαϊκός 2-1

    Λαμία-ΑΕ Πτολεμαίδας 3-1

    Δόξα Δράμας-Καβάλα 2-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Καβάλα 18 38

    - ΠΑΣ Γιάννινα 18 38

    3. Βέροια 18 34

    4. Αναγέννηση Αρτας 18 31

    5. Ενωση Θράκης 18 30

    6. Δόξα Δράμας 18 29

    7. Αναγ. Καρδίτσας 18 27

    - Λαμία 18 27

    9. Κοζάνη 17 24

    10. Αγροτικός Αστέρας 18 23

    11. Πτολεμαϊδα 18 22

    12. Θερμαϊκός 18 21

    - Παύλος Μελάς 18 21

    14. Παναιτωλικός 18 20

    15. Λύκοι 18 16

    16. Απόλλων Λάρισας 18 13

    17. Πανδραμαϊκός 17 12

    [21] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΟΦΗ 2-1

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (19:56 UTC+2)

    Ο ΟΦΗ μπορεί να αιφνιδίασε τον Πανιώνιο ανοίγοντας το σκορ στον μεταξύ τους αγώνα, μόλις στο 9' της αναμέτρησης, με γκολ του Καζάντζη, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες, ξεπερνώντας το αρχικό σκορ κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη με σκορ 2-1, μέσα στην έδρα τους.

    Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα Πανιωνίου-ΟΦΗ για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, στο ποδόσφαιρο, βρήκε την ομάδα της Κρήτης να διατηρεί το προβάδισμα που απέκτησε στην αρχή της αναμέτρησης, αλλά στην επανάληψη, ο Πανιώνιος κατόρθωσε με ένα γκολ του Βλτσεκ στο 66' κι ένα του Μάντζιο στο 79' να κερδίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

    Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Καμινάρης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Βλτσεκ, Μπρέσκα, Μάκος, Ντάβιντσον, Χατσαντριάν, Αρβανίτης, Καζάντζης, Αδάμος

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τσιώλης, Βλτσεκ, Μάκος, Ζίμονιτς (58' Μανιάτης), Τζιόλης (27' Μάντζιος), Γαλανόπουλος, Κιάσσος (78' Πατσιαβούρας), Γουνδουλάκης, Μπρέσκα, Σαλίχι.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Αρβανίτης, Αδάμος, Κολιτσιδάκης, Ντάβιντσον, Μπελεβώνης, Πίτσος, Χατσαντριάν, Κουτσουρές (77' Τόμας), Καζάντζης (67' Ντεγιάνοφ), Νουαφόρ.

    [22] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΑΓΩΝΕΣ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (19:45 UTC+2)

    Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στη Β' εθνική κατηγορία στο ποδόσφαιρο έχουν ως εξής:

    Προοδευτική-Παναχαϊκή 2005 1-1

    Ακράτητος-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α.

    Λάρισα-Λεβαδειακός 0-0

    Ηλυσιακός-Καστοριά 1-1

    Πανσερραϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 1-0

    Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Β. 1-1

    Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 2-1

    Πανηλειακός-Απόλλων Αθηνών 21/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

    Ακράτητος 37

    Λεβαδειακός 35

    Νίκη Βόλου 34

    Λάρισα 32

    Πανσερραϊκός 32

    Καστοριά 31

    Ολυμπιακός Βόλου 31

    Καλαμάτα 30

    Προοδευτική 30

    Πανηλειακός 29-18αγ.

    Ηλυσιακός 25

    Απόλλων Αθ. 23-18αγ.

    Εθνικός Αστέρας 21

    Παναχαϊκή 2005 20

    Ατρόμητος Αθ. 4

    Ποσειδών Ν. Πόρων -9

    [23] ΙΣΡΑΗΛ: "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΚΑΙ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

    Ιερουσαλήμ, 20 Φεβρουαρίου 2005 (16:36 UTC+2)

    Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε, σήμερα, το σχέδιο του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, για απομάκρυνση των εβραϊκών οικισμών από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μια ισραηλινή κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για την αποχώρηση των Εβραίων εποίκων από τις περιοχές, που προορίζονται να στεγάσουν το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.

    Όπως δήλωσε ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η απόφαση, που ελήφθη με ψήφους 17 υπέρ έναντι μόλις 5 κατά, αφορά στην απομάκρυνση περίπου 9.000 εποίκων από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Η αποχώρηση των εποίκων αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο και θα διαρκέσει περίπου δυο μήνες.

    [24] ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: 74 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 120 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ

    Ντάκα, 20 Φεβρουαρίου 2005 (16:02 UTC+2)

    Τουλάχιστον 74 νεκροί και περισσότεροι από 120 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από το χθεσινοβραδινό ναυάγιο πλοίο, σε ποτάμι του Μπαγκλαντές, κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το πλοίο, με την ονομασία "M.V. Maharaja", στο οποίο εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 200 άτομα, έπεσε σε καταιγίδα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

    Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που ανασύρθηκαν ζωντανοί, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, αφού εκτιμάται ότι οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους έχουν πνιγεί.

    [25] TO "NAI" TOY ΑΡΟΥ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (15:10 UTC+2)

    Το έργο του Γκαμπριέλ Αρού «Ναι» παρουσιάζει το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου από 24 Φεβρουαρίου 2005.Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, μετάφραση Μαριάννας Κάλμπαρη, Κωνσταντίνου Καζάκου, σκηνικά κοστούμια Γιάννη Κατρανίτσα, μουσική Γιώργου Βασικαρίδη, φωτισμούς Στέλιου Τζολόπουλου, βοηθός σκηνοθέτη Σμαρώ Κώτσια. Παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Κοντός και Γιάννης Τσεμπερλίδης

    Ο Γκαμπριέλ Αρού , γνωστός Γάλλος συγγραφέας ρώσικης καταγωγής, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στον εμπλουτισμό της λογοτεχνίας και της δραματουργίας. Το έργο του περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα που παίχτηκαν με επιτυχία στο Παρίσι, αλλά και εξαιρετικές μεταφράσεις και θεατρικές διασκευές στα γαλλικά πολλών ρώσικων αριστουργημάτων.

    Ο Αρού είναι ένας ιδεαλιστής, ο οποίος πιστεύει στον άνθρωπο, στο θρίαμβο του καλού και στη δυνατότητα του να φανερωθεί και να νικήσει το συσσωρευμένο μίσος, την πολιτική ύπνωση, την πλάνη, το στείρο φανατισμό και τον κάθε είδους παραλογισμό.Αυτή η ακλόνητη διακήρυξη πίστης στον άνθρωπο, γίνεται μέσα από ένα σκηνικό διάλογο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους απομονωμένους, που αντιμετωπίζουν το παρελθόν και το μέλλον τους πραγματοποιώντας ένα ταξίδι αυτογνωσίας και κοινωνικής κριτικής.

    Το "Ναι" είναι ένα έργο σκληρό, ευαίσθητο, ασυμβίβαστο το οποίο αγγίζει το θεατή πολύ βαθιά με τις αλήθειες που ομολογεί. Ο Γκαμπριέλ Αρού βάζει να συναντηθούν δύο άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα κοινό. Εν τούτοις, οι δύο αυτοί άνδρες, οι τόσο αντίθετοι, θα ανακαλύψουν μέσα από τη φοβερή δοκιμασία, που θα υποστούν, αυτό που τους ενώνει. Το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αποκαλύπτεται καθαρό κάτω από το όραμα ενός έναστρου ουρανού.

    Παραστάσεις θα δίνονται από Πέμπτη έως Κυριακή στις 9:00 μ.μ. κάθε Πέμπτη Λαϊκή βραδινή στις 9.00 μ.μ.. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 06 Μαρτίου.

    [26] "H KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ" ΤΟΥ Γ. ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (09:38 UTC+2)

    Τα βιβλία του «Κωνσταντινούπολη» και «Το Μενού των Φαντασμάτων» θα παρουσιάσει στις 22 Φεβρουαρίου 2005, (8:00 μμ) στον Ιανό (Αριστοτέλους 7), ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης .

    Στο πρώτο βιβλίο Γιάννης Ξανθούλης σαν αιρετικός περιπατητής περιδιαβαίνει την Κωνσταντινούπολη ανθολογώντας κείμενα που ανασυνθέτουν την εικόνα της, τηρώντας, όσο είναι αυτό δυνατό, αποστάσεις από τη θεραπεία της νοσταλγίας, σ' έναν γοητευτικό τόμο που περιλαμβάνει φωτογραφίες του Ara Guler, μιας μεγάλης μορφής της σύγχρονης φωτογραφίας.

    Στην σειρά «Η κουζίνα του συγγραφέα» (ο τόπος όπου διασταυρώνεται η περιπέτεια της γραφής και η γραφή της περιπέτειας σε μια συναρπαστική αφήγηση) ανήκει το καινούριο βιβλίο του Θρακιώτη πεζογράφου, «Το Μενού των Φαντασμάτων», όπου τα βιογραφικά στοιχεία είναι κυρίαρχα. Με ο συγγραφέας ανακεφαλαιώνει τα πεπραγμένα μιας παιδικής ηλικίας που δεν λέει να τελειώσει.

    Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, το 1947 από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Έγραψε θέατρο, πεζογραφία, εικονογράφησε βιβλία για παιδιά, ενώ το 1982 ξεκινά να γράφει το «Σαββατοκύριακα» στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Από το 1989 κρατά συνεχώς στο ραδιόφωνο του SKY δύο σατιρικές εκπομπές. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα και είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της ΕΣΗΕΑ.Βιβλία του: «Οικογένεια Μπες-Βγες» (1982), «Το πεθαμένο λικέρ» (1987), «Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας» (1989), «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» (1998) κ.α.

    [27] ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤOΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ"

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2005 (09:33 UTC+2)

    Έκθεση φωτογραφίας της Lucia Nimcova με τίτλο «Γυναίκες της Σερβίας» εγκαινιάζεται στις 24 Φεβρουαρίου 2005, ώρα 8:00 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7), στο πλαίσιο της Photosynkyria 2005. Η Lucia Nimcova φωτογραφίζει γυναίκες της Σερβίας. Η έκθεση αποτελεί την προσωπική και ευαίσθητη αναζήτηση της φωτογράφου για το ρόλο της γυναίκας μέσα στον κόσμο.

    Η Lucia Nimcova γεννήθηκε το 1977 στη Σλοβακία. Σπούδασε φωτογραφία στο «Institute of Creative Photografy, Silesian University» στην Οπάβα της Τσεχίας. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις, όπως οι: slovakia 003 στο Σλοβάκικο Ινστιτούτο και στη Γκαλερί Fiducia της Πράγας (2004), egon bondy στο Arthouse στην Μπρατισλάβα της Σλοβενίας (2003). Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις σε χώρες όπως οι Σλοβακία, Πολώνια, Ρωσία, Αυστρία, κ.α. Το 2004, εκτός των άλλων βραβείων που έχει αποσπάσει, βραβεύθηκε με το Kasahara Michiko Prize στην Οσάκα της Ιαπωνίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 20 February 2005 - 19:13:46 UTC