Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-01-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
  • [02] Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
  • [03] ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ
  • [04] ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ "ΚΟΝΤΡΕΣ" ΣΤΗ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
  • [05] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [06] Ε.Μ.Υ.: ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
  • [07] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ
  • [08] ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΗΣ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
  • [09] ΚΕ.Π.ΚΑ.: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
  • [10] ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
  • [11] «ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
  • [12] EUROSTAT: ΣΤΟ 38,6% ΤΟΥ ΑΕΠ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2003
  • [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [14] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
  • [16] ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [17] ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
  • [18] ΜΑΡΟΥΣΙ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 84-77
  • [19] ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 1-1
  • [20] ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
  • [21] ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ
  • [22] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ
  • [23] ΙΡΑΚ: ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [24] ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΪ: "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ"
  • [25] "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΖΑΟ ΖΙΓΙΑΝΓΚ
  • [26] ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΑΡΟΝ-ΑΜΠΑΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
  • [27] ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ 5,7R ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
  • [28] "ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΑΣΙΑ

  • [01] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (09:31 UTC+2)

    Προβλήματα, υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, κι ενώ αναμένεται νέα πρόσκαιρη επιδείνωση της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο.

    Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Αρνισσας προς χιονοδρομικό κέντρο στο νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου, Νάουσας - Σελίου και Νάουσας - 3-5 Πηγάδια στον νομό Ημαθίας και στην επαρχιακή οδό Σερρών - Λαϊλιά.

    Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Καστοριάς και στην επαρχιακό οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών.

    Εξάλλου, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Ευρυτανίας και Αχαίας, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Μαυρόλογγος και Κλειστό Φουρνάς του νομού Ευρυτανίας.

    Προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα χιόνια στο νομό Ιωαννίνων. τουλάχιστον δέκα χωριά έχουν αποκλειστεί, ενώ πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Οι αστυνομικοί έστησαν ολόκληρη επιχείρηση με ερπυστριοφόρο για να μεταφέρουν τρόφιμα και νερό σε κτηνοτρόφους που είχαν αποκλειστεί στις στάνες τους στα ορεινά του χωριού Λυγκιάδες Ιωαννίνων και δεν ήθελαν να φύγουν και να εγκαταλείψουν τα ζώα τους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

    Από την σφοδρή χιονόπτωση αρκετές περιοχές του νομού Ιωαννίνων έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω βλάβης του δικτύου. Οι κάτοικοι με κεριά προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές τους, ενώ το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι η έλλειψη θέρμανσης. Από το πρωί της Παρασκευής εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά, προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους για περισσότερα από 10 χωριά του νομού που είναι αποκλεισμένα. Η κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, καθώς επίσης και στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες είναι απαραίτητες και στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων στη θέση Κατάρα από το 45ο έως το 76ο χλμ., στην Βόλου-Φαρσάλων από το 35ο χλμ., στην εθνική οδό Καρπενησίου-Λαμίας και Καρπενησίου-Αγρινίου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς, στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης και Τρίπολης-Λεβιδίου Νεμέας, καθώς επίσης και στο επαρχιακό και ορεινό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την βόρεια και κεντρική Ελλάδα θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Το Σάββατο θα έχουμε εξασθένιση των φαινομένων, ενώ από την Κυριακή προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού. Συγκεκριμένα, για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια, κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι πολύ ισχυροί. Νεφώσεις με παροδικές βροχές αναμένονται στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς. Στους 16 βαθμούς θα φθάσει ο υδράργυρος στα νησιά του Αιγαίου.

    [02] Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

    Λάρισα, 29 Ιανουαρίου 2005 (13:32 UTC+2)

    Ανοιχτός μέχρι αύριο το πρωί στις 10 παραμένει ο δρόμος στο ύψος των Τεμπών με τα τρακτέρ ωστόσο, παρατεταγμένα, όπως αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη των Θεσσαλών αγροτών ενώ αύριο το πρωί θα ξανασυνεδριάσουν για να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΓΣ Θανάση Κοκκινούλη οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αλλά οι δρόμοι μένουν προς το παρόν ανοιχτοί. Στη Λάρισα μιλά στις 6 το απόγευμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου, την επίσκεψη του οποίου ο κ. Κοκκινούλης χαρακτήρισε υποκριτική γιατί αποφασίστηκε μετά τις κινητοποιήσεις.

    Οι αγρότες στον Προμαχώνα αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το τελωνείο για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή ενώ τη Δευτέρα η συντονιστική επιτροπή αγώνα θα συνεδριάσει εκ νέου για τις επόμενες κινήσεις τους.

    Στα Γιαννιτσά πάντως οι αγρότες αποφάσισαν τον αποκλεισμό τις εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 5 το απόγευμα ενώ κλειστή παραμένει και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας από τη μία μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 5 το απόγευμα στο ύψος της Αλεξάνδρειας.

    [03] ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (20:59 UTC+2)

    Πολλαπλή σύγκρουση λεωφορείου της ΕΘΕΛ με τρία ΙΧ αυτοκίνητα έγινε λίγο μετά τις 7 το βράδυ στη Λεωφόρο Καραμανλή 220 στις Αχαρνές.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα συντρίμμια των αυτοκινήτων έχουν εγκλωβιστεί 7 άτομα, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεκρός ο οδηγός του λεωφορείου, στο οποίο δεν επέβαιναν άλλα άτομα.

    [04] ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ "ΚΟΝΤΡΕΣ" ΣΤΗ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (19:17 UTC+2)

    Συνελήφθησαν δύο οδηγοί αυτοκινήτων, γιατί τα ξημερώματα του Σαββάτου πραγματοποιούσαν «κόντρες», τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

    Δεσμεύτηκαν τα αυτοκίνητα των δύο οδηγών, ενώ κατασχέθηκαν για ένα μήνα οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας.

    Με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

    [05] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (18:58 UTC+2)

    Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας αναμένεται να ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, για να συζητηθούν τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες περί της ανάμειξης του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη στο σκάνδαλο των επίορκων δικαστικών, αλλά και της γενικότερης εμπλοκής του ονόματος στενών συνεργατών του Αρχιεπισκόπου σε μια σειρά από υποθέσεις.

    Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, εμφανώς ενοχλημένος από τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, φέρεται αποφασισμένος να εισηγηθεί τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων, στις οποίες φέρονται αναμεμειγμένοι κληρικοί και ιεράρχες, όμως, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου.

    Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ιεραρχίας, για να ερευνήσει τα όσα ακούγονται σε βάρος του. Ο ίδιος, πάντως, κάνει λόγο για συκοφαντίες που τραυματίζουν την Εκκλησία και το πρόσωπό του.

    «Θέτω στη διάθεση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εαυτό μου και ζητώ από το ύπατο συλλογικό όργανο της Εκκλησίας μας εν λευκώ τη διερεύνηση όσων υποθέσεων με αφορούν. Ήδη απέστειλα σχετική επιστολή και ζητώ την ταχύτατη και με κάθε μέσο διαλεύκανση κάθε πτυχής όλων των συκοφαντιών και όλων των ισχυρισμών, με όποιο τρόπο και μέσο ήθελε κρίνει Αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος.

    Στο μεταξύ, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στις υποθέσεις παραδικαστικών κυκλωμάτων, καλείται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί για παλαιά υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης έχει φύγει από την Ελλάδα με προορισμό τη Βηρυτό και το περιβάλλον του ισχυρίζεται ότι θα επιστρέψει για να απολογηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    [06] Ε.Μ.Υ.: ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (18:08 UTC+2)

    Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο (Κυριακή) ο καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

    Αρχικά, ο καιρός θα χαλάσει στη δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

    Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και μετά το μεσημέρι σε περιοχές στη βόρεια Ελλάδα με χαμηλότερο υψόμετρο.

    Τη Δευτέρα τα χιόνια θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο.

    Για την Αττική, τη Δευτέρα προβλέπεται χιονόπτωση, όχι ισχυρή, στη γύρω ορεινή ζώνη και πιθανόν στα βόρεια του νομού, ενώ χιονόνερο θα πέσει στην πόλη.

    Την Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα προκαλώντας ισχυρό παγετό, τις νυχτερινές ώρες κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

    Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει τα χιόνια στο νομό Ιωαννίνων, όπου τουλάχιστον 15 χωριά έχουν αποκλειστεί, ενώ αρκετές περιοχές του νομού Ιωαννίνων έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω βλάβης του δικτύου.

    Τέλος, προβλήματα υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Έτσι, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Αρνισσας προς χιονοδρομικό κέντρο στο νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου, Νάουσας - Σελίου και Νάουσας - 3-5 Πηγάδια στον νομό Ημαθίας και στην επαρχιακή οδό Σερρών - Λαϊλιά.

    Επίσης, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Καστοριάς και στην επαρχιακό οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Γρεβενών.

    [07] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (15:26 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, θα συμμετάσχει σήμερα στο Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ στο Πόρτο Αλέγκρε, μαζί με αντιπροσωπείες από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Στο περιθώριο των εργασιών του Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα έχει διμερείς επαφές και συναντήσεις με κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από την Βραζιλία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Μεξικό, Αργεντινή.

    Το Κοινοβουλευτικό Φόρουμ θα ολοκληρώσει τις εργασίες του αύριο (Κυριακή) με την έγκριση ψηφίσματος για κοινή δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων που θα συμμετέχουν.

    [08] ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΗΡΗΣ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (17:05 UTC+2)

    Βέβαιος ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα αρχίσουν να υποβάλλονται οι πρώτες αιτήσεις για ένταξη επενδύσεων στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Διαρκής Επιτροπή Οικονομίας και Οικονομικών της ΝΔ με θέμα: «ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος. Μια πρόκληση για επενδύσεις». Ο υφυπουργός είπε ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα είναι πολύ σύντομα πλήρης και ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένουμε και τη σύμφωνη γνώμη και τη αποδοχή του συνόλου του κειμένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.» ενώ «συγχρόνως στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκονται υπό επεξεργασία οι υπουργικές αποφάσεις που χρειάζονται για την εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου».

    Στα φορολογικά πλεονεκτήματα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου αναφέρθηκε ο έτερος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης, βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Θεόδωρος Κασσίμης τόνισε ότι η βασική φιλοσοφία του νέου νόμου είναι να επιδοτούνται τα επιχειρηματικά σχέδια και όχι οι επιχειρήσεις. Με την ευκαιρία ο κ.Κασσίμης έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας θα παρουσιάσει δύο νέα προγράμματα τα οποία θα είναι συμπληρωματικά του Αναπτυξιακού Νόμου. Το πρώτο αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και το δεύτερο των γυναικών.

    [09] ΚΕ.Π.ΚΑ.: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (15:07 UTC+2)

    Ο θεσμός των εκπτώσεων είναι θετικός και προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράσουν τα προϊόντα που έχουν ανάγκη, σε χαμηλότερες τιμές, εφ' όσον τηρούνται οι «κανόνες του παιχνιδιού» και δεν επιχειρείται με διάφορα τεχνάσματα η παραπλάνηση, τονίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ).

    Συγκεκριμένα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει τα εξής:

    -Οι καταναλωτές δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τις διαφημίσεις. Οι ωραιοποιημένες εικόνες των εμπορευμάτων μπορούν να μας εξαπατήσουν.

    -Πριν ξεκινήσουν τα ψώνια, οι καταναλωτές πρέπει να προγραμματίσουν τις αγορές τους, σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες, ώστε να μην πέσουν θύματα της υπερκατανάλωσης. Όσο φθηνό και αν είναι κάτι, όταν δεν το χρειαζόμαστε, είναι περιττό και δεν έχουμε κανένα όφελος από την αγορά του.

    -Πριν αποφασίσουν τι θα αγοράσουν, οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς, να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα προϊόντων, ώστε να επιλέξουν τα σωστά.

    -Θα αποβεί πολύ χρήσιμο αν, πριν τις εκπτώσεις, οι καταναλωτές επισκεφθούν την αγορά, για να δουν τις τιμές, πριν την έκπτωση και να επισημάνουν τα είδη που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση, καθώς και τη βεβαιότητα ότι το ποσό που αναγράφεται ως τιμή πριν την έκπτωση, είναι πραγματικό.

    -Οι βιτρίνες των καταστημάτων δεν πρέπει να αλλάξουν, ώστε οι καταναλωτές να είναι σε θέση να κάνουν σύγκριση είδους και τιμής. Η αλλαγή της βιτρίνας, λόγω εκπτώσεων, πρέπει να προβληματίζει τους καταναλωτές, διότι πιθανόν να έχουν τοποθετηθεί υποβαθμισμένα προϊόντα. Η αλλαγή των θέσεων των εμπορευμάτων, σκοπεύει στο να μην έχουν οι καταναλωτές σημείο αναφοράς.

    -Κάθε είδος πρέπει να "φέρει" δύο τιμές. Η αναγραφή της τιμής που ίσχυε πριν τις εκπτώσεις και αυτής που προκύπτει μετά την έκπτωση, ή η αναγραφή της τιμής, που ίσχυε πριν τις εκπτώσεις και, στο ίδιο καρτελάκι, το ποσοστό της έκπτωσης, που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο είδος, είναι υποχρέωση των προμηθευτών.

    -Οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα: Τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης, στις βιτρίνες των καταστημάτων. Σχεδόν ποτέ, δεν ανταποκρίνονται σε όλα τα είδη του καταστήματος. Πολλές φορές, στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν "κράχτες". Όταν, όμως, ο καταναλωτής μπαίνει στο κατάστημα, αντιμετωπίζει διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ χαμηλότερα.

    -Οι καταναλωτές να αγοράζουν μόνο εποχιακά είδη και να μην περιμένουν ότι θα έχουν την ευκαιρία, στις εκπτώσεις, να αγοράσουν μια τηλεόραση ή ένα πλυντήριο, σε καλή τιμή. Αντίθετα μπορεί να πετύχουν καλές τιμές σε ρούχα, παπούτσια και είδη εποχής.

    -Οι καταναλωτές πρέπει να ελέγχουν την ποιότητα και την προέλευση του είδους που αγοράζουν. Οι πωλητές οφείλουν να παρέχουν κάθε πληροφορία, σύμφωνα με το ν. 2251/94 άρθρο 1.

    -Οι καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα, χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα πρέπει να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους που διέπουν αυτή τη συναλλαγή (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, τυχόν άλλες επιβαρύνσεις καθώς και την τιμή μετρητοίς).

    -Οι καταναλωτές πρέπει να απαιτούν απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά τους και να μην ξεχνούν ότι η απόδειξη είναι απαραίτητη, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο προϊόν, που αγόρασαν.

    -Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σαιζόν. Οι προσφορές αφορούν είδη παρωχημένης εποχής και συνήθως έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το γεγονός αυτό και να μην παρασύρονται, από τις μεγάλες εκπτώσεις.

    -Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα, τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικού είδους, μόνον εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς, εξαιτίας του συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

    -Καλό είναι να αποφεύγονται ο συνωστισμός και οι ώρες αιχμής. Ανάμεσα στον πολύ κόσμο υπάρχουν και μερικοί που δε θέλουν να ξοδέψουν, αλλά σκοπεύουν να "ελαφρύνουν" το πορτοφόλι των καταναλωτών.

    [10] ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (10:21 UTC+2)

    Σε ανοδικό κανάλι εισήλθε και πάλι η Σοφοκλέους με το επιλεκτικό ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να οδηγεί το γενικό δείκτη τιμών στις 2.954,06 μονάδες ενισχυμένο κατά 0,43%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,72%.

    Την Παρασκευή, η εκτόνωση των πιέσεων στα «βαριά» χαρτιά από το μέσον της συνεδρίασης σε συνδυασμό με τη διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν σε άνοδο το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 2.954,04 μονάδες αυξημένος κατά 0,43% έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 2.921,23 και τις 2.961,63 μονάδες.

    Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 1,72%. Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 205 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τρία εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων. Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 209 σημείωσαν άνοδο, 98 υποχώρησαν και 50 παρέμειναν σταθερές. Οι τιμές εννέα μετοχών κατέγραψαν νέα υψηλότερα έτους . Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο κλάδος εκδόσεων εκτυπώσεων με τη μετοχή του Πήγασου να κλείνει αυξημένη κατά 15,79%. Ο σχετικός κλαδικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 4,28%.

    [11] «ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ» ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (10:20 UTC+2)

    Στο 30% του ΑΕΠ, ήτοι σε περίπου 50 δισ. Ευρώ, ανέρχονται πλέον τα ποσά που οφείλουν στις τράπεζες τα ελληνικά νοικοκυριά από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Οι χορηγήσεις των δανείων αυτών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Κέρδος», συνεχίζουν να αυξάνονται με καλπάζοντες ρυθμούς, τεκμηριώνοντας έτσι όλο και περισσότερο τις ανησυχίες κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος για κινδύνους υπερδανεισμού, με προφανείς συνέπειες τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις τράπεζες.

    Λίγες μόνο ημέρες μετά τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων, δημοσιοποιήθηκαν και τα τελευταία στοιχεία για τους ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης, συνθέτοντας μια εικόνα που αν και δεν διαφέρει ουσιαστικά από τα όσα συμβαίνουν σε άλλες αναπτυγμένες αγορές, δικαιολογούν ταυτόχρονα τις ανησυχίες, αλλά και τη λήψη μέτρων.

    Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι διαφορετική είναι η εικόνα στο χώρο του δανεισμού των επιχειρήσεων, όπου σημειώνεται κάμψη του ρυθμού χορήγησης δανείων, ενώ ειδικώς τα δάνεια προς τη βιομηχανία σημειώνουν καθαρή μείωση.

    [12] EUROSTAT: ΣΤΟ 38,6% ΤΟΥ ΑΕΠ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2003

    Βρυξέλλες, 28 Ιανουαρίου 2005 (22:57 UTC+2)

    Στο 38,6% του ΑΕΠ αναλογούσε το 2003 η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, ενώ στις χώρες του ευρώ κατά μέσο όρο αντιστοιχεί στο 42,2% του ΑΕΠ τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat.

    Η έμμεση φορολογία στη χώρα μας αντιπροσώπευε το 2003 το 37,2% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης και στους «25» στο 33,8%, ενώ η άμεση αντιπροσώπευε το 23,3% και στους «25» το 31,6%. Οι ασφαλιστικές εισφορές αναλογούσαν στο 39,5% (στους «25» στο 34,5%).

    [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Κωνσταντινούπολη, 29 Ιανουαρίου 2005 (20:16 UTC+2)

    «Θεωρούμε ότι η Τουρκία μέσα από τον ευρωπαϊκό της δρόμο, που εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια, μπορεί και πρέπει να δώσει λύσεις, να εξομαλύνει τα πράγματα και να δώσει την ευκαιρία στον Ελληνισμό που έχει μείνει στην Κωνσταντινούπολη να αναπνεύσει», δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη η υπουργός Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου, μετά από μακρά συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο Φανάρι.

    Τα προβλήματα της εκπαίδευσης της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη ανέπτυξε, χθες, ο Δημήτριος Φραγκόπουλος, Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπαιδευτικός, σε συγκέντρωση πού οργάνωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Αλέξης Αλεξανδρής, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου.

    «Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, συζητήσαμε και πως θα ενισχυθεί και η δυνατότητα τα ελληνικά να διδάσκονται σε όσους θέλουν», είπε η υπουργός που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στον εορτασμό της 550ης επετείου της ιδρύσεως της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που θα ολοκληρωθεί αύριο (Κυριακή), ημέρα των Τριών Ιεραρχών, με πανηγυρική θεία λειτουργία στο Φανάρι και ειδικές τελετές στο κτίριο της ιστορικής Σχολής.

    Στους εορτασμούς θα συμμετάσχει και ο Τούρκος υπουργός Παιδείας, Χουσεΐν Τσελίκ.

    [14] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 29 Ιανουαρίου 2005 (10:03 UTC+2)

    Η δέσμευση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, ότι θα υπογράψει χωρίς καθυστέρηση το πρωτόκολλο για επέκταση της Τελωνειακής Ενωσης για να καλύπτει όλα τα νέα μέλη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Κύπρου, η διενέργεια παράνομων εράνων στο όνομα του ΚΕΝΘΕΑ, οι διεργασίες για ίδρυση καζίνο στην Κύπρο, τα ανησυχητικά ευρήματα επιδημιολογικής έρευνας για το νόσο του διαβήτη της Κύπρου, καθώς και οι ενδεχόμενες αναδιατάξεις στο κυπριακό κομματικό σκηνικό μετά τις βουλευτικές του 2006, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλουν πρωτοσέλιδα οι σημερινές εφημερίδες.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Λύση το 2025 παρά οτιδήποτε άλλο...'', γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Super Spor ''ήταν αρκούντως κατατοπιστικός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στο Κυπριακό, αφήνοντας σαφώς να νοηθεί ότι προτιμά το πρόβλημα να παραμένει άλυτο σε βάθος χρόνου παρά να υπάρξει 'μια κακή λύση' σήμερα''. Αλλού γράφει ότι στη συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ''δεν αποκάλυψε τις αλλαγές που επιθυμεί επί του σχεδίου Ανάν επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο''.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Οργιάζουν απατεώνες κερδοσκόποι'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι το ΚΕΝΘΕΑ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του πως διεξάγονται έρανοι και πωλούνται διάφορα είδη, όπως εικονίσματα και έντυπα εξ ονόματος του Κέντρου και κάνει λόγο για ''ασυνείδητους απατεώνες και αδίστακτους κερδοσκόπους''. Αλλού γράφει ότι λίγες μέρες πριν την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από τη Βουλή,, αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες καθιστούν τους Κύπριους πολίτες τους λιγότερο ενημερωμένους από όλες τις χώρες της ΕΕ.

    Ο ''Πολίτης'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Παράθυρο για καζίνο'' και γράφει ότι επί τάπητος τίθεται πλέον από το Υπουργικό Συμβούλιο το ''καυτό'' θέμα της ίδρυσης καζίνων στην Κύπρο και προσθέτει ότι ήδη ο ΚΟΤ έβαλε μπροστά με προκήρυξη διαγωνισμού και των διαδικασιών για την εκπόνηση δύο μελετών. Αλλού γράφει ότι ''σε σκονισμένο ράφι δείχνει να τοποθετεί ο διεθνής παράγοντας τις όποιες προσπάθειες ή πρωτοβουλίες για σύντομη λύση του Κυπριακού''. Προσθέτει ότι οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές τους, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη δεν σκοπεύουν να προβούν σε καμία κίνηση όσο δεν υπάρχουν σαφής ένδειξη ότι υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας.

    ''Η Σημερινή'' στο κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο ''Επιδημία Θανάτου'', ότι επιδημιολογική έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 1200 ατόμων, κατέδειξε ότι το ποσοστό των γνωστών διαβητικών ανέρχεται στο 6,5%, ενώ οι νεοδιαγνωσθέντες φθάνουν το 3,8%, δηλαδή σε κάθε 10 γνωστούς διαβητικούς αντιστοιχούν 6 που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από τη νόσο. Αλλού η εφημερίδα επικρίνει τον λεγόμενο πρωθυπουργό των κατεχομένων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η ΕΕ θα πρέπει να αποκλείσει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, όπως έκανε και με την κυβέρνηση του Αυστριακού Γεργκ Χάιντερ.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Οπου και όπως φτάσουν κτίζουν'', γράφει ότι ο Διεθυντής του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Παντελής Τζιαλλής απεκάλυψε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής, που διερευνά την κατάρρευση κλιμακοστασίου σε πολυκατοικία στην Εγκωμη που είχε συνέπεια το θάνατο δύο αλλοδαπών εργατών, ότι στο 30% των οικοδομών που κτίζονται σημειώνονται ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Αλλού γράφει ότι επαφές διερευνητικού χαρακτήρα πραγματοποιεί στην περιοχή η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για θέματα Ευρώπης, Λόρα Κένεντι. Προσθέτει ότι αυτή τη βδομάδα, η κ. Κένεντι θα συναντηθεί με τον κ. Ταλάτ στις Βρυξέλλες, ενώ χθες συναντήθηκε με τον ΓΓ του Ελληνικού ΥΠΕΞ Γιώργο Γενηματά.

    Η ''Χαραυγή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ο Ερντογάν θα υπογράψει'', γράφει ότι μετά τη σαφή προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι πιθανή αναβλητικότητα στην υπογραφή του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας και με τα δέκα νέα κράτη μέλη θα δημιουργήσει προβλήματα στην έναρξη διαπραγματεύσεων ΕΕ - Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται πρόθυμος να κλείσει χωρίς καθυστέρηση το ζήτημα αυτό. Αλλού γράφει ότι η αποτυχία εξεύρεσης μαζικών τάφων Ε/Κ στον κατεχόμενο Τράχωνα λόγω των αναξιόπιστων πληροφοριών της Τ/Κ, έγινε η αιτία να ανασταλεί επί του παρόντος η διαδικασία των εβδομαδιαίων συναντήσεων της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Δικηγόροι μπορεί να εκμηδενίσουν νέο νομοσχέδιο για τα διαζύγια'', γράφει ότι βουλευτές, η πλειοψηφία των οποίων είναι δικηγόροι, εκφράζουν αντιρρήσεις σε ενδεχόμενη έγκριση νομοσχεδίου, που κατατέθηκε από την Επίτροπο Νομοθεσίας Λήδα Κουρσουμπά, το οποίο εφαρμόζει τη διαδικασία της μεσολάβησης σε οικογενειακές διαφωνίες, παίρνοντας έτσι τις διαμάχες μακριά από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η αποχώρηση ανδρών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο πλαίσιο της απόφασης για μείωση κατά 30% της δύναμης, η οποία θα μειωθεί στους 370 άνδρες.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'' υπό τον τίτλο ''Αναδιάταξη στο κομματικό τοπίο'', αναφέρεται σε ανακατατάξεις στο κομματικό τοπίο που θα υπάρξουν με αφετηρία στις βουλευτικές εκλογές. Προσθέτει ότι οι ανακατατάξεις θα είναι ιδιαίτερα αισθητές στο χώρο των μικρών κομμάτων, όπου παρατηρείται έντονη κινητικότητα με στόχο την δημιουργία ενός κόμματος που να μπορέσει με αξιώσεις να διεκδικήσει τις βουλευτικές εκλογές το 2006. Αλλού γράφει ότι η προχθεσινή δήλωση του Στρατηγού Γιαράρ Μπουγιουκανίτ ότι δεν θα αποχωρήσει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης από τα κατεχόμενα αντανακλά τη διάσταση απόψεων που υφίσταται στην Αγκυρα για το χειρισμό του Κυπριακού.

    ΚΥΠΕ-ΜΠΕ

    [15] ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

    Ζάγκρεμπ, 29 Ιανουαρίου 2005 (10:01 UTC+2)

    Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σανάντερ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανάκαμψης του αντί-Σημιτισμού, της ξενοφοβίας και του εξτρεμισμού. Μνημονεύοντας τα θύματα του Αουσβιτς, ανέφερε ότι η γενοκτονία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν πρέπει να λησμονηθεί. Η Κροατική Δημοκρατική Ένωση του Σανάντερ κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον των μαζικών δολοφονιών που διαπράχθηκαν από το φιλοναζιστικό Κροατικό καθεστώς των Ουστάσι.

    Σε άλλες ειδήσεις, η Ένωση «Γυναίκες της Σρεμπρένιτσα» εξέδωσε δήλωση για τον εορτασμό της 60ης επετείου από την απελευθέρωση του Αουσβιτς. Ανέφεραν ότι η δολοφονία πολιτών στη Σρεμπρένιτσα το 1995 απέδειξε ότι "ο φασισμός και η γενοκτονία" δεν έχει εξαλειφθεί από την Ευρώπη

    [16] ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 29 Ιανουαρίου 2005 (09:59 UTC+2)

    Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Καλίν Ταριτσεάνου, καταδίκασε την παρακολούθηση τηλεφώνων δημοσιογράφων, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο, αντιστοιχεί σε «επίθεση στην ελευθερίου του Τύπου». Ο κ. Ταριτσεάνου υποσχέθηκε πλήρη διερεύνηση των ισχυρισμών ότι η υπηρεσία πληροφοριών είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνα δυο δημοσιογράφοι, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για κατασκοπία. Επίσης την Πέμπτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άρση της ασυλίας πρώην υπουργών και κρατικών γραμματέων, σε μια προσπάθεια ενίσχυση της διαφάνειας. Πλέον μπορούν να ανακριθούν χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση.

    [17] ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

    Ζάγκρεμπ, 29 Ιανουαρίου 2005 (09:58 UTC+2)

    Η Κροατία και η Τουρκία είναι μεταξύ της ομάδας χωρών που επικρίθηκαν από επιτροπή του ΟΗΕ για τη διατήρηση σεξιστικών νόμων. Η Επιτροπή του ΟΗΕ για Εξάλειψη των Διακρίσεων εναντίον Γυναικών ανέφερε ότι οι ειδικοί της εξέτασαν το πρόσφατο ιστορικό οκτώ κρατών μελών και ανακάλυψαν ότι εξακολουθούν να έχουν σεξιστικούς νόμους. Στην ομάδα περιλαμβάνονται επίσης η Ιταλία, η Αλγερία, η Γκαμπόν, το Λάος, η Παραγουάη και η Σαμόα. Η επιτροπή πρότεινε τρόπους για αναθεώρηση των συγκεκριμένων νόμων.

    [18] ΜΑΡΟΥΣΙ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 84-77

    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2005 (20:45 UTC+2)

    Το Μαρούσι χρειάστηκε την «αμερικανική βοήθεια» των Λάρι Στιούαρτ και Ρόντρικ Μπλάκνεϊ για να κάμψει την αντίσταση του Μακεδονικού, να κερδίσει με 84-77 και να διατηρήσει τη σταθερή επαφή του με την κορυφή στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

    Η ομάδα των βορείων προαστίων επιδόθηκε σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ έξω από τη γραμμή των 6.25 στο ξεκίνημα του αγώνα (9/11), ωστόσο με τη «ζώνη» που εφάρμοσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, βοήθησε την ομάδα του Μακεδονικού να γυρίσει το παιχνίδι και να περάσει και μπροστά.

    Παρόλα αυτά, στο τέλος το Μαρούσι έδειξε το «χαρακτήρα» του, έπαιξε καλύτερη άμυνα και με τις λύσεις που έδωσαν στην επίθεση κατά βάση οι δύο Αμερικανοί του, πήρε την πολύτιμη νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 24-20, 45-44, 62-58, 84-77.

    [19] ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 1-1

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (20:29 UTC+2)

    Μοιρασμένο σε όλα ήταν το παιχνίδι στην Καλαμαριά, ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και τον Ιωνικό.

    Οι δύο ομάδες που είχαν από ένα καλό ημίχρονο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42' με σουτ του Πετκάκη, αλλά ο Μακόρ στο 54' με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

    Η Καλαμαριά έχασε στο 33' δοκάρι μετά από σουτ του Παρμαξίδη από καλή θέση.

    [20] ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (20:24 UTC+2)

    Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει δύο διαδοχικές νίκες επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0 και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης. Ο Χασιώτης στο 71' με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Σαλπιγγίδη, σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

    Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως, η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν τους επέτρεψε να γίνουν απειλητικοί, κάτι βέβαια που ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου σταδιακά ισορρόπησαν τον αγώνα.

    Μετά το 30 λεπτό ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και οι δύο ομάδες δημιουργούσαν φάσεις, οι οποίες σταματούσαν έξω από την μεγάλη περιοχή. Ωστόσο, στο 39` οι «κυανέρυθροι» είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Τοχούρογλου απέκρουσε το σουτ του Μπρέσκα από πλεονεκτική θέση.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές δεν διαφοροποίησαν την κατάσταση, καθώς όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δύο αντίπαλοι φρόντιζαν κυρίως την άμυνα. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ πίεσε, αφού η ισοπαλία δεν του αρκούσε, και η υπεροχή του καρποφόρησε στο 70ο λεπτό. Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Χασιώτης με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

    [21] ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (16:12 UTC+2)

    Ο δεύτερος γύρος της Α1 του μπάσκετ αρχίζει με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Αρη. Η αγωνιστική περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά παιχνίδια, όπως του Αμαρουσίου με το Μακεδονικό και του Πανιωνίου με την ΑΕΚ. Σημαντικά παιχνίδια επίσης είναι αυτά του Ηρακλή με τον Απόλλωνα, που δεν γεύτηκε ακόμη τη χαρά της εκτός έδρας νίκης και το ντέρμπι των ουραγών μεταξύ της Ολύμπια Λάρισας και της ΜΕΝΤ, που θα κρίνει πολλά για την υπόθεση παραμονή.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι:

    Σάββατο

    17.00 Ηρακλής - Απόλλων

    17.00 Ολύμπια Λάρισας - ΜΕΝΤ

    17.00 Μαρούσι - Μακεδονικός

    18.30 Ιωνικός - Ολυμπιακός

    19.00 ΠΑΟΚ - Πανελλήνιος

    19.00 Παναθηναϊκός - Αρης

    Κυριακή

    18.30 Πανιώνιος - ΑΕΚ

    [22] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ

    Νέα Υόρκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (14:56 UTC+2)

    Για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ που έγιναν το πρωί (ώρα Ελλάδας)

    σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Νέα Υόρκη-Κλίβελαντ 99-96

    Ορλάντο-Ουάσινγκτον 108-101

    Σάρλοτ-Τορόντο 101-94

    Βοστώνη-Φοίνιξ 119-128

    Ατλάντα-Μαϊάμι 96-106

    Μινεσότα-Γιούτα 93-91

    Νέα Ορλεάνη-Φιλαδέλφεια 99-95 (παράταση, κ.δ. 87-87)

    Μιλγουόκι-Ντένβερ 100-106

    Χιούστον-Σακραμέντο 111-117 (παράταση, κ.δ. 103-103)

    Πόρτλαντ-Λ.Α. Κλίπερς 90-86

    Γκόλντεν Στέιτ-Σιάτλ 85-88

    Λ.Α. Λέικερς-Νιου Τζέρσεϊ 103-109

    [23] ΙΡΑΚ: ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Βαγδάτη, 29 Ιανουαρίου 2005 (19:41 UTC+2)

    Μπαράζ επιθέσεων εξαπέλυσαν το Σάββατο οι Ιρακινοί αντάρτες, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να εμποδίσουν τις εκλογές στη χώρα την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους σε βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας έστησαν οδοφράγματα, σφράγισαν τα σύνορα και έκλεισαν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης -ανάμεσα σε πολλά άλλα μέτρα ασφαλείας-, ωστόσο η αιματοχυσία συνεχίσθηκε, αμαυρώνοντας τις προσπάθειες διενέργειας των κρίσιμων για το μέλλον της χώρας αυριανών εκλογών.

    [24] ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΪ: "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ"

    Νταβός, 29 Ιανουαρίου 2005 (17:34 UTC+2)

    Ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε από το Νταβός της Ελβετίας, ότι υπάρχει «καλή συνεργασία» με το Ιράν, αναφορικά με το ζήτημα των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης.

    «Θα έλεγα ότι έχουμε καλή συνεργασία εκ μέρους του Ιράν στο θέμα των πυρηνικών», ανέφερε ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, στο Νταβός.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, δήλωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι δεν αποκλείει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν, σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι διπλωματικές προσπάθειες για τον έλεγχο των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης.

    [25] "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ" ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΖΑΟ ΖΙΓΙΑΝΓΚ

    Πεκίνο, 29 Ιανουαρίου 2005 (17:03 UTC+2)

    Εκατοντάδες άνθρωποι απέδωσαν σήμερα τον ύστατο φόρο τιμής στον πρώην ηγέτη της Κίνας, Ζάο Ζιγιάνγκ, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο κοιμητήριο Μπαμπαοσάν του Πεκίνου.

    Οι συγκεντρωθέντες, πολλοί από τους οποίους έκλαιγαν, υποκλίθηκαν τρεις φορές μπροστά στη σορό του εκλιπόντος που ήταν τυλιγμένη στη σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ένα πανό με κινέζικους χαρακτήρες έγραφε "Τελετή αποχαιρετισμού στο σύντροφο Ζάο Ζιγιάνγκ".

    Στην τελετή παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού και γενικού γραμματέα του κόμματος, όχι όμως και η χήρα του, επειδή η κατάσταση της υγείας της δεν της το επέτρεψε. Η πολιτική ηγεσία εκπροσωπήθηκε από τον Τζία Κινγκλίν, τον τέταρτο στον ιεραρχία του κόμματος, αλλά και άλλους αξιωματούχους που συλλυπήθηκαν την οικογένεια "εν ονόματι των ηγετών της κεντρικής εξουσίας".

    Έξω από το νεκροταφείο η αστυνομία απομάκρυνε περισσότερους από είκοσι ανθρώπους που φώναζαν συνθήματα. "Θέλουμε ανθρώπινα δικαιώματα, θέλουμε κράτος δικαίου. Το πνεύμα του Ζάο Ζιγιάνγκ παραμένει ζωντανό" φώναζαν οι συγκεντρωθέντες που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ήταν ηλικιωμένοι. "Υποσχόμαστε να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Θρηνούμε για τον Ζιγιάνγκ" ήταν μερικά από τα συνθήματα.

    Τέλος, οι αρχές είχαν λάβει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας και είχαν απαγορεύσει ακόμη και τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο μέσα στο νεκροταφείο, λόγω του φόβου ότι η κηδεία του Ζιγιάνγκ θα μπορούσε να μετατραπεί σε διαδήλωση.

    [26] ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΑΡΟΝ-ΑΜΠΑΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

    Ιερουσαλήμ, 29 Ιανουαρίου 2005 (16:24 UTC+2)

    Ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους σύνοδο κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ανώτατος παλαιστίνιος αξιωματούχος, ο οποίος επίσης τόνισε ότι πρόκειται την πρώτη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, μετέδωσε το Associated Press.

    Για την προετοιμασία της συνόδου συναντώνται σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Σαούλ Μολφάζ και ο Μοχάμεντ Νταχλάν, ανώτατος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

    [27] ΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ 5,7R ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

    Τζακάρτα, 29 Ιανουαρίου 2005 (16:23 UTC+2)

    Ένας ισχυρός μετασεισμός έπληξε την περιοχή Μπάντα Ατσεχ, στην Ινδονησία, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το τσουνάμι που έπληξε την περιοχή στις 26 Δεκεμβρίου.

    Η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ατσεχ.

    [28] "ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΑΣΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2005 (18:27 UTC+2)

    «Μουσικά κύματα αγάπης» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου, και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους πληγέντες των χωρών της Ν.Α. Ασίας.

    Η πραγματοποίηση της μουσικής συναυλίας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πληγέντες από το τσουνάμι.

    Στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι: Αγάθωνας, Αλμπένα, Πέτρος Γαϊτάνος, Βασίλης Γκάτσιος, Ορχήστρα Ν. Ιωνίας Βόλου «Εστουδιαντίνα», Γιώργος Ζήκας, Παντελής Θαλασσινός, Παντελής Θεοχαρίδης, Δημήτρης Καβάζης, Γιώργος Καζαντζής, Θοδωρής Καζάκος, Λιζέτα Καλημέρη, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Βαγγέλης Κορακάκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μαρία Κουγιουμτζή, Παναγιώτης Λάλεζας, Βασίλης Λέκκας, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μήτσης, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Νικολούδης, Μαρία Παπανικολάου, Μίλτος Πασχαλίδης, «Πρατσινάκη 5», Μπέτυ Σελίδου, Μπάμπης Τσέρτος και Γιάννης Χαρούλης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 29 January 2005 - 19:13:43 UTC