Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-09-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΟΣΕΤΙΑ
  • [02] ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
  • [03] Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • [04] ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ
  • [05] ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
  • [06] ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ
  • [07] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [08] ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  • [09] ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
  • [10] ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Χ.Α.
  • [11] ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Α/Κ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
  • [12] ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
  • [13] ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ
  • [14] ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
  • [15] ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
  • [16] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
  • [17] «ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»
  • [18] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
  • [19] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ-ΣΕΡΙ
  • [20] Η. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΗΤΑΝ Η ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  • [21] ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΖΗΤΑ Ο Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΡΑΚΛΗ
  • [22] ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΦΥΡΗ- ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΡΚΟΥΪ ΜΠΙΤΣ
  • [23] ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
  • [24] Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • [25] Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΣΕΤΙΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  • [26] ΔΥΟ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ
  • [27] ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ
  • [28] ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΣΕΤΙΑ
  • [29] ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  • [01] ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΟΣΕΤΙΑ

    Μόσχα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (20:53 UTC+2)

    Όσο περνούν οι ώρες, τόσο μεγαλώνει το μέγεθος της τραγωδίας στο σχολείο του τρόμου, στη βόρεια Οσετία, όπου οι νεκροί ξεπερνούν τους 150, σύμφωνα δε με μία εκτίμηση, ίσως ανέρχονται και σε 200. Οι τραυματίες είναι 646, από τους οποίους οι 332 είναι μικροί μαθητές. Πάνω από 100, ήταν οι νεκροί στο γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος.

    Σύμφωνα με μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται, τρεις τρομοκράτες παραμένουν στο υπόγειο του σχολείου, κρατώντας ομήρους παιδιά.

    Σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο Ιντερφάξ δεν διευκρινίζει των αριθμό των παιδιών που συνεχίζουν να κρατούνται από τους δράστες, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι ο αρχηγός της ομάδας που εισέβαλε στο σχολείο την περασμένη Τετάρτη, καθώς και δύο βοηθοί του. Σφοδρές μάχες συνεχίζουν να σημειώνονται στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters.

    Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας για τη σύλληψη 13 τρομοκρατών, που διέφυγαν και είχαν οχυρωθεί σε κτίριο, κοντά στο σχολικό συγκρότημα. Σε ολόκληρη την πόλη έχει εξαπολυθεί ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των επιζώντων τρομοκρατών.

    Και όλα αυτά ενώ ώρα με την ώρα οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων παραμένουν συγκεχυμένες. Το Ίντερφαξ, επικαλούμενο σύμβουλο του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέδωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 150, ενώ ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν πως έξω από το σχολείο κείτονται εκατοντάδες πτώματα.

    Από τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, τη στιγμή της εισβολής στο σχολείο, έχασαν τη ζωή τους και 20 από τους ενόπλους, περιλαμβανομένων και 10 Αράβων, όπως μετέδωσε το Ίντερφαξ, επικαλούμενο δηλώσεις τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βόρειας Οσετίας.

    Η είδηση πως μεταξύ των δραστών βρίσκονταν και Αραβες έχει ξεσηκώσει όργιο φημών πως δεν αποκλείεται στην τρομοκρατική επιχείρηση να έχει μετάσχει και η οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Κάιντα. Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Ιτάρ Τας, η μαζική ομηρία καθοδηγήθηκε από έναν Τσετσένο αντάρτη διοικητή και πιθανόν να χρηματοδοτήθηκε από την Αλ Κάιντα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας ο Τσετσένος διοικητής, Μάγκομετ Γεβλόγιεφ, καθοδήγησε την ομηρία, ενώ η επιχείρηση σχεδιάστηκε από τον Σαμίλ Μπασάγιεφ, τον πλέον καταζητούμενο στη Ρωσία Τσετσένο αντάρτη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από πολλές και σημαντικές επιθέσεις εκτός Τσετσενίας.

    Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι αντάρτες που μάχονται για την ανεξαρτησία της Τσετσενίας από τη Μόσχα, επηρεάζονται υπερβολικά από τον Ουαχαμπισμό, μια αυστηρή μορφή του Ισλάμ που πρεσβεύουν σουνίτες. Ο Ουαχαμπισμός είναι η μόνη μορφή του Ισλάμ που επιτρέπεται στη Σαουδική Αραβία, αλλά είναι απαγορευμένη στη Ρωσία. "Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομηρία των παιδιών χρηματοδοτήθηκε από έναν ιδεολόγο του Ουαχαμπισμού, τον Αμπού Ομάρ Ας-Σεϊφ, που θεωρείται ο εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα στην Τσετσενία", ανέφερε μια πηγή ασφαλείας.

    [02] ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (14:26 UTC+2)

    Η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον εκπαιδευτικό ελληνικής καταγωγής που βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους των Τσετσένων ανταρτών ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος. Όσον αφορά την επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στη χώρα μας ο κ. Αντώναρος επανέλαβε πως δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση από ρωσικής πλευράς περί τροποποίησης του προγράμματος του κ. Πούτιν.

    [03] Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    Ουάσιγκτον, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (19:27 UTC+2)

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο μετά από πόνους που ένοιωσε στο στήθος του, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κλίντον θα υποβληθεί σε επέμβαση μπάι-πας.

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και συμπτώματα εξάντλησης.

    Ο ανταποκριτής του BBC στη Νέα Υόρκη μεταδίδει ότι ο κ. Κλίντον υποβάλλεται σε εξετάσεις σε μεγάλο νοσοκομείο της πόλης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλαπλή επέμβαση μπαϊπάς, πιθανότατα το πρωί του Σαββάτου.

    Οι σχετικές πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, αλλά ο κ. Κλίντον ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στο πλαίσιο της πολιτικής εκστρατείας της συζύγου του, γερουσιαστού Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, για λόγους υγείας.

    Οι ανταποκριτές επισημαίνουν ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθούσε τελευταία ένα εξαιρετικά επίπονο καθημερινό πρόγραμμα, με σκοπό να διαφημίσει την αυτοβιογραφία του.

    [04] ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (14:51 UTC+2)

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τον αγώνα Αλβανία-Ελλάδα, που, ως γνωστόν, είναι ο πρώτος που θα δώσει η Εθνική Ομάδα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τους κινδύνους που κρύβει το παιχνίδι, για τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και επισήμανε ότι «δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».

    «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τελείωσε και από αύριο αρχίζει η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ολες οι ομάδες ξεκινούν με μηδέν βαθμούς. Στο παρελθόν η Γερμανία και άλλες μεγάλες ομάδες είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα στην Αλβανία και για το λόγο αυτό εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι καλά για ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι συγκεντρωμένοι για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του παιχνιδιού», τόνισε ο κ. Ρεχάγκελ και συνέχισε: «Ο Δέλλας προσπάθησε να προπονηθεί χτες, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν έχει προπονηθεί από την αρχή της προετοιμασίας μας, όμως θα δούμε τι θα γίνει στη σημερινή προπόνηση».

    Οσο για την τακτική που σκέφτεται να ακολουθήσει; «Ποτέ δεν μιλάω για τέτοιου είδους θέματα πριν από τους αγώνες. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».

    [05] ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (19:04 UTC+2)

    Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον ρωσικό λαό για την τραγωδία της βόρειας Οσετίας εκφράζει σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας.

    Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στο Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου.

    "Με οδύνη, ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις στο σχολείο του Μπεσλαν και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος παιδιών, δασκάλων και γονέων. Εκ μέρους ολοκλήρου του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης και εμού προσωπικώς θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον φίλο ρωσικό λαό. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων", αναφέρει στο τηλεγράφημά του προς τον Ρώσο ηγέτη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Τον αποτροπιασμό του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε σε επιστολή του προς τον

    Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, καταδικάζοντας με τον εντονότερο τρόπο την ομηρία εκατοντάδων αθώων πολιτών, παιδιών, γονέων και δασκάλων.

    Επίσης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τασσόμενος στο

    πλευρό του Ρωσικού λαού, εξέφρασε την ειλικρινή του συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη δύσκολη αυτή ώρα.

    [06] ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

    Aθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (18:08 UTC+2)

    Καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση των εγκαταστάσεων την μεταολυμπιακή περίοδο ζητούν οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου Αττικής. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ με τη συμμετοχή δημάρχων της Αττικής, που διαθέτουν εντός των ορίων ευθύνης τους Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία Κυβέρνησης- Αυτοδιοίκησης για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

    Οι δήμαρχοι επισήμαναν ότι τα έργα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, γι' αυτό οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με γνώμονα το όφελος των πολιτών.

    Ειδικότερα οι δήμαρχοι ζητούν:

    - Τη συγκρότηση με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης ενός ενιαίου Κεντρικού Συντονιστικού Διαχειριστικού οργάνου για τη χάραξη κοινωνικά αποδεκτής πολιτικής στη διαχείριση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στο όργανο εκτός από το μόνιμο εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης θα συμμετέχει κατά περίπτωση και ο αρμόδιος δήμαρχος.

    -Την εκπόνηση μελέτης για το ακριβές κόστος συντήρησης και λειτουργίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

    -Τη λήψη άμεσων μέτρων για την περιφρούρηση και την προστασία των εγκαταστάσεων μετά και τη λήξη των Παραολυμπιακών αγώνων .

    -Την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ανάπλασης στους περιβάλλοντες χώρους των εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί η διασύνδεση και η πρόσβαση των πολιτών, αλλά και η ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών.

    - Ακόμη ζητούν να παραμείνει στους δήμους - για χρήση από τους δημότες και τους αθλητές - ο κινητός εξοπλισμός των δημοτικών προπονητηρίων.

    Οι αποφάσεις των δημάρχων θα τεθούν στην αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη - Πετραλιά από το προεδρείο της ΤΕΔΚΝΑ. Παράλληλα η ΤΕΔΚΝΑ θα επιδιώξει επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενώ το θέμα θα απασχολήσει και τις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Τοπικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Πέτρος Φιλίππου , ο γενικός γραμματέας και δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, οι δήμαρχοι Μαραθώνα Ευάγγελος Μέξης, Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Αργυρούπολης Ιωάννης Τσαπαρλής , Γαλατσίου Θεόδωρος Τούντας, Νίκαιας Στυλιανός Μπενετάτος, Ελληνικού Ιωάννης Εφραιμίδης, Αγίου Δημητρίου Παντελής Ειρηνάκης, Ύδρας Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, Παλλήνης Θεόδωρος Γκοτσόπουλος , καθώς και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Ελευθέριος Σκιαδάς.

    O Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Πέτρος Φιλίππου

    Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στους στόχους της σύσκεψης επισημαίνοντας «ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αποτελούν κοινωνικό αγαθό και για το λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στην μεταολυμπιακή τους αξιοποίηση με γνώμονα το όφελος των τοπικών κοινωνιών».

    Ο κ. Φιλίππου ζήτησε τη λήψη μέτρων για την περιφρούρηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων καθώς και την ολοκλήρωση των έργων πρόσβασης και διασύνδεσης των εγκαταστάσεων, αλλά και τη διαμόρφωση των χώρων που τις περιβάλλουν.

    Ο γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Νικολάου

    Τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στις αποφάσεις που θα ληφθούν ζήτησε και ο γενικός γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ, δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου επισημαίνοντας ότι η μεταολυμπιακή χρήση των εγκαταστάσεων πρέπει να αποβεί σε όφελος των δημοτών.

    Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης

    Έμφαση στην άμεση καταγραφή του κόστους συντήρησης και λειτουργίας των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έδωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ Διονύσης Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ενιαίο πακέτο καθώς όπως είπε κάθε δήμος διαθέτει διαφορετικού μεγέθους αθλητικές εγκαταστάσεις.

    Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ευάγγελος Μέξης

    Σύνθετο χαρακτήρισε το πρόβλημα της μεταολυμπιακής χρήσης των εγκαταστάσεων ο δήμαρχος Μαραθώνα και μέλος του Δ.Σ.της ΤΕΔΚΝΑ Ε.Μέξης. Ο κ. Μέξης επεσήμανε την ανάγκη να εκπονηθούν δύο μελέτες: η πρώτη για το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων και η δεύτερη για τον καθορισμό των χρηματοοικονομικών στόχων. Αναφερόμενος δε στο μοντέλο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δράσεων που θα προάγουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

    [07] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (18:05 UTC+2)

    Την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη (6 και 7 Σεπτεμβρίου) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 7.30μμ, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μακεδονίας- Θράκης, στη Μονή Λαζαριστών.

    Στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 10.30πμ, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί την υπό κατασκευή Εγνατία οδό στην Καστανιά Βερμίου.

    Στη 1μμ θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και θα συζητήσει μαζί τους για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής.

    Τέλος, στις 6.30μμ θα επισκεφθεί την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ευόσμου και θα συζητήσει με τα μέλη της.

    [08] ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (17:47 UTC+2)

    Νέα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μετά από πρόσκληση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Σε αυτή μετείχαν κοινωνικοί φορείς, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, κ.ά. ενώ μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και διεξοδική συζήτηση εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα.

    Σύμφωνα με αυτό, οι φορείς απαιτούν από τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της πόλης σε επίπεδο αποκέντρωσης, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την επίλυση του κυκλοφοριακού, τη θεμελίωση αναπτυξιακών υποδομών, την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση των στρατοπέδων, την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης, την ίδρυση Διεθνούς πανεπιστημίου, την εξασφάλιση χώρων άθλησης, την αντιμετώπισης των προβλημάτων της HELEXPO - ΔΕΘ και την υλοποίηση των στόχων για την διεκδίκηση της ΕΧΡΟ 2008.

    Παράλληλα οι φορείς δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις» και ότι πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να υπάρξουν έργα και δραστικές αποφάσεις.

    [09] ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (17:01 UTC+2)

    Την τρομοκρατική ενέργεια στη Βόρεια Οσετία καταδικάζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν.

    « Με οδύνη, ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις στο σχολείο του Μπεσλαν και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος παιδιών, δασκάλων και γονέων» αναφέρει ο κ. Καραμανλής.

    Παράλληλα τονίζει: «εκ μέρους ολοκλήρου του ελληνικού λαού, της Ελληνικής Κυβερνήσεως και εμού προσωπικώς θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μας συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον φίλο ρωσικό λαό. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων ».

    [10] ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Χ.Α.

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (16:29 UTC+2)

    Διεκόπη στη σημερινή συνεδρίαση η άνοδος που σημείωνε τις τελευταίες συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α), με τις ρευστοποιήσεις να διαχέονται σε σχεδόν όλο το φάσμα των μετοχών.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης απέδειξε σήμερα Παρασκευή ότι η υπέρβαση του επιπέδου των 2.340 μονάδων, απαιτεί την ενίσχυση του τζίρου, αλλά και την ανάκαμψη της περιφέρειας, αφού τα βαριά χαρτιά δεν δύναται να αποτελούν το μοναδικό "μοχλό ανάπτυξης", όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    Δυσμενώς στην πορεία του δείκτη στην Σοφοκλέους, επέδρασαν η αστάθεια και η συνεχής εναλλαγή πρόσημου στις ευρωπαϊκές αγορές, σε συνδυασμό με τον αναιμικό τζίρο στο Χ.Α, αλλά και τις έντονες ρευστοποιήσεις σε μετοχές "κλειδιά", που αποτελούσαν το σημείο αναφοράς της ανόδου των προηγούμενων ημερών.

    Στο σκηνικό αυτό, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στην ελληνική κεφαλαιαγορά, έκοψε το νήμα των συναλλαγών καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,33% και διαμορφώθηκε στις 2.334,71 μονάδες, έχοντας σκαρφαλώσει ενδοσυνεδριακά έως την περιοχή των 2.348,97 μονάδων, ενώ το χαμηλότερό του σημείο συνάντησε στην ζώνη των 2.328,75 μονάδων.

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ-ΜΕΤΟΧΕΣ

    Αναιμικός καταγράφηκε και σήμερα ο όγκος των συναλλαγών, φθάνοντας στο επίπεδο των 81,879 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α, οι 118 τέθηκαν σε ανοδική τροχιά, έναντι 156 πτωτικών και 79 αμετάβλητων. Σημειώνεται ότι οι 28 μετοχές δεν διενήργησαν καμία πράξη.

    ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

    ΔΕΙΚΤΟΒΑΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΙ

    Αρνητικό πρόσημο έφεραν στη λήξη των συναλλαγών οι περισσότεροι από τους τέσσερις δείκτες FTSE της κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση τον Mid 40 της μέσης, ο οποίος ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05%.

    Αρνητικός πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Small Cap 80 της μικρής κεφαλαιοποίησης, διολισθαίνοντας σε ποσοστό της τάξης του 0,63%, έναντι απωλειών 0,25% για τον FTSE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης και 0,24% για τον FTSE/ASE 140.

    Αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι δεικτοβαρείς κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, με τον μεν πρώτο να σημειώνει ήπια άνοδο κατά 0,14% και τον δε δεύτερο να υποχωρεί κατά 0,57%.

    ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΛΑΔΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

    Στο κόκκινο τερμάτισαν οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με εξαίρεση τους πέντε από αυτούς που τερμάτισαν κινούμενοι σε θετικό πεδίο. Πρόκειται για τους κλάδους των εκδόσεων και εκτυπώσεων (+0,54%), των ασφαλειών (+0,41%), των διυλιστηρίων (+0,37%), της πληροφορικής (+0,26%) και των επενδύσεων (+0,03%).

    Στον αντίποδα, επικεφαλής της πτώσης τέθηκε ο κλάδος της παράλληλης αγοράς (0,98%) και ακολούθησαν οι δείκτες των βασικών μετάλλων (0,94%), των βιομηχανιών (0,72%), του λιανικού εμπορίου (0,44%), των ειδών λύσεων πληροφορικής (0,37%) και των κατασκευαστικών (0,34%). Τη μικρότερη πτώση σημείωσαν οι δείκτες του χονδρικού εμπορίου και της κλωστοϋφαντουργίας, υποχωρώντας κατά 0,10% και 0,17% αντίστοιχα.

    [11] ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Α/Κ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (16:12 UTC+2)

    Μικρή μείωση της τάξης του 0,26% ήτοι 80 εκατ. ευρώ, παρουσίασε τον Αύγουστο το συνολικό ενεργητικό της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων, έναντι του Ιουλίου και διαμορφώθηκε στο ποσό των 30,91 δισ. ευρώ, από 30,99 δισ. ευρώ.

    Με βάση τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, το συνολικό ενεργητικό της αγοράς από την αρχή του 2004 παρουσιάζεται αυξημένο κατά 511 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό της τάξης του 1,7%, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2003, εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 292 εκατ. ευρώ (1%).

    Κατά το μήνα Αύγουστο παρατηρήθηκαν στις διάφορες κατηγορίες και υποκατηγορίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων μικρές μεταβολές των ενεργητικών τους.

    Οσον αφορά τις εισροές/εκροές κεφαλαίων κατά το μήνα Αύγουστο σημειώθηκε συνολική εκροή κεφαλαίων ύψους 271 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, σημαντικές εκροές σημειώθηκαν στα Α.Κ Διαχ. Διαθεσίμων Εσωτερικού (-326,7 εκατ. ) και στα Μετοχικά Εσωτερικού (-51,4 εκατ.).

    Αντιθέτως εισροές κεφαλαίων σημειώθηκαν στα Διεθνή Ομολογιακά Α.Κ. (47,5 εκατ.) και στα Ομολογιακά Εξωτερικού Α.Κ. (26,6 εκατ. Ευρώ). Τέλος, από τους σχετικούς αναλυτικούς πίνακες προκύπτει, ότι οι μέσες αριθμητικές αποδόσεις των περισσοτέρων κατηγοριών Α.Κ. από την αρχή τους έτους σημείωσαν μικρές αυξομειώσεις έναντι του προηγούμενου μήνα.

    [12] ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (16:06 UTC+2)

    Κατά 9,18% αυξήθηκε τον Αύγουστο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο μέσος ημερήσιος αριθμός αγοραπωλησιών συμβολαίων που διαπραγματεύονται στην Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α) και διαμορφώθηκε στα 11.650 συμβόλαια ημερησίως, από 10.670 τον Ιούλιο.

    Ανοδική πορεία, της τάξης του 4,22%, ακολούθησε και ο συνολικός αριθμός των

    αγοραπωλησιών συμβολαίων, ο οποίος από 469.518 συμβόλαια τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε 489.320 συμβόλαια τον Αύγουστο.

    Επιπλέον, κατά τον περασμένο μήνα παρατηρήθηκε αύξηση του λόγου της αξίας συναλλαγών της Αγοράς Παραγώγων του Χ.Α., έναντι της αξίας των συναλλαγών της Αγοράς Μετοχών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

    Αναλυτικότερα, κατά τον περασμένο μήνα η συνολική αξία συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α. παρουσίασε μείωση της τάξης του 2,78% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ αυτή στην Αγορά Μετοχών του Χ.Α. (χωρίς τις συναλλαγές σε πακέτα) συρρικνώθηκε κατά 15,21%.

    Στο μεταξύ, η αξία των συναλλαγών των μετοχών που περιλαμβάνονται στους δείκτες FTSE/ASE-20 & Mid 40 της υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, παρουσίασε μείωση της τάξης του 10,65%.

    Σε ό,τι αφορά τους τελικούς πελάτες-επενδυτές, παρατηρείται αύξηση κατά 152 νέους κωδικούς και συγκεκριμένα από 23.823 κωδικούς σε 23.975 στις 31 Αυγούστου του 2004.Οι κωδικοί που πραγματοποίησαν συναλλαγές κατά το μήνα Αύγουστο 2004, ανήλθαν σε 2.151 κωδικούς (ποσοστό 8,97% του συνόλου), έναντι 2.069 κωδικών τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

    [13] ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΓΣΕΒΕE

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (15:22 UTC+2)

    Τη δέσμευση ότι ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εξαγγελθούν νέα μέτρα για τις ΜΜΕ, ανέλαβαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης και Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

    Παράλληλα, διευκρίνισαν ότι ο καινούργιος αναπτυξιακός νόμος θα περιλαμβάνει αυτή τη φορά και μέτρα για τις μικρές επιχειρήσεις, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Β. Λιαμέτης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης.

    Ο κ. Λιαμέτης εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών και κατέληξε, "περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα".

    [14] ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ

    Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (15:18 UTC+2)

    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε:Αύξηση κερδών

    Ανοδική πορεία ακολούθησαν το πρώτο εξάμηνο του 2004 τα κέρδη προ φόρων της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε., εμφανίζοντας ενίσχυση της τάξης του 8,48% και έφθασαν στο ποσό των 839.177,71 ευρώ, από 773.578,18 ευρώ στο περυσινό εξάμηνο. Αύξηση σε ποσοστό 5,32% παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών της εταιρίας φθάνοντας σε 5.302.638,93 από 5.034.884,00 ευρώ το 2003.

    Ωστόσο, μείωση σε ποσοστό της τάξης του 7,70 % παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων μετά από τα Δικαιώματα Μειοψηφίας του Ομίλου Κυριακούλη το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2003, φθάνοντας σε 872.643,86 ευρώ από 945.493,94 ευρώ πέρυσι.

    Στον αντίποδα, αύξηση της τάξης του 19,68% κατέγραψε ο τζίρος του ομίλου και ανήλθε στα 13.688.263,07 ευρώ, από 11.437.575,21 το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    Το 29% της πελατειακής βάσης της εταιρίας προέρχεται από τη Γερμανία, το 11% από την Ιταλία, το 9% από τη Μεγάλη Βρετανία, το 9% από τη Γαλλία, το 8% από την Ολλανδία, το 7% από την Αυστρία, το 5% από τις Σκανδιναβικές χώρες, το 3% από την Τσεχία, το 2% από την Ελβετία, το 2% από το Βέλγιο και το 1% από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Ποσοστό 12% προέρχεται από άλλες χώρες ενώ ποσοστό 3% προέρχεται από την ελληνική αγορά.

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.: Οικονομικά αποτελέσματα 1ου εξαμήνου 2004

    Μικρή αύξηση της τάξης του 5,41% σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2004 ο τζίρος της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ και ανήλθε στο ποσό των 19.778.296 ευρώ, έναντι των 18.763.529 ευρώτο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Το καθαρό αποτέλεσμα που προέκυψε για την επιχείρηση από την δραστηριότητα της στο πρώτο εξάμηνο του 2004 ήταν κέρδη προ φόρων ύψους 410.726,18 ευρώ, μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχο περσινή περίοδο, οπότε ανήλθαν στα 477.640,03 ευρώ. Η μείωση, δηλαδή που σημειώθηκε είναι ίση με 14,01% και οφείλεται κυρίως σε επενδύσεις για νέα έργα που ξεκίνησαν στα Βαλκάνια και ειδικά σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

    Η πορεία της εταιρίας κατά τους επόμενους μήνες θα τροφοδοτηθεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, από το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, αλλά και από νέες συμβάσεις που αναμένεται να υπογραφούν, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου η εταιρεία δίνει μεγάλο βάρος στην επέκτασή της και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Το συνολικό ανεκτέλεστο της εταιρείας ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ.

    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ" ΑΒΕΕΤΕ: Με Αύξηση κερδών 51% έκλεισε το έτος (1.7.2003-30.6.2004).

    Σημαντική άνοδο στα οικονομικά μεγέθη της παρουσίασε η Φίλιππος Νάκας ΑΕ στη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2004 και αναφέρεται στην περίοδο από την 1η Ιουλίου του 2003 έως και την 30/6/2004.

    Αναλυτικότερα, ο τζίρος της εταιρίας ενισχύθηκε κατά 9% και ανήλθε στο ποσό των 29.822.933 ευρώ, έναντι του ποσού των 27.313.795 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

    Τα κέρδη της περιόδου αυτής ανήλθαν στα 3.116.883 ευρώ έναντι των 2.061.231 ευρώ της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 51 %.

    Σημειώνεται ότι στα κέρδη συμπεριλήφθηκε το ποσό των 822.000 ευρώ από την πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου της εταιρίας στην οδό Σκιάθου 147, στην Αθήνα. Το ακίνητο αυτό τελούσε μέχρι τον Ιούνιο του έτους 2003 ως έδρα της Φίλιππος Νάκας ΑΕ. (Τον Ιούλιο του 2003 πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση της εταιρίας στις νεόκτιστες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Παιανία).

    Στην περίπτωση όμως που δεν θα συμπεριλαμβανόταν το ποσό από τη συγκεκριμένη πώληση στα αποτελέσματα το ποσοστό αύξησης των κερδών θα διαμορφωνόταν στο ποσοστό του 11%.

    ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε.: Εκθεση πορείας υλοποίησης Επενδυτικου Σχεδίου την 30.8.2004

    Την 30η Αυγούστου του 2004 υποβλήθηκε από την ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ ΑΕ, η έκθεση για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού της Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως και την 30η Ιουνίου του 2004, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο α.10, παρ. 1α του Ν. 2733/99, περί σύστασης της ΝΕΧΑ

    ΕΘΝΙΚΗ" (ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝ. ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ): Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Τροποποποίηση Καταστατικού

    Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2004, στο Μέγαρο Θ.Καρατζά της ΕΤΕ, και στην οποία πήραν μέρος το 79,59% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας δηλ. 68.503.341 ψήφοι εγκρίθηκαν ομόφωνα και παμψηφεί τα κάτωθι:

    Την τροποποποίηση του καταστατικού της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά το άρθρο 30, αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Η τροποποίηση αυτή στόχο έχει την ενίσχυση του διοικητικού σχήματος της εταιρίας, κατά τρόπο ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, οι συνέργιες με την Εθνική Τράπεζα.

    Κατόπιν της παραπάνω μεταβολής, που προβλέπει τη δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας, να ορίζει μέχρι δύο Γενικούς Διευθυντές, όπως επίσης και τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές, ο κ. Τάσσος Παγώνης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της Εταιρίας με χαρτοφυλάκιο τους Παραγωγικούς Κλάδους Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, τις Διευθύνσεις Πληροφορικής, Οργάνωσης & Ποιότητας, καθώς και τα θέματα Bancassurance.

    Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Πωλήσεων της Εταιρίας είναι ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης

    RAINBOW COMPUTER Α.Ε.:Διπλασιασμός κερδών για την Rainbow

    Διπλασιασμό των κερδών της πέτυχε η RAINBOW COMPUTER A.E. για τη χρήση που έκλεισε στις 30 Ιουνίου του 2004 (01/07/2003 - 30/06/2004). Σύμφωνα με τον πρόσφατα δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρίας, τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 104,89% σε σχέση με το 2003. Σημαντική επίσης βελτίωση παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών, με ποσοστό αύξησης 10,63%.

    Αναλυτικότερα, τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα για τη χρήση που έκλεισε 30/06/2004 (01/07/2003 - 30/06/2004) ανέρχονται σε 301.273,84 ευρώ, ο δε κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 6.750.300,56 ευρώ.

    ELMEC SPORT Α.Β.Ε.Τ.Ε.: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις Factory Outlet A.E. με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών A.E. για την κατασκευή και λειτουργία ενός Εκπτωτικού Πολυκαταστήματος

    Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις της θυγατρικής της εταιρίας Factory Outlet A.E. με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών A.E. για την κατασκευή και λειτουργία ενός Εκπτωτικού Πολυκαταστήματος, στα πρότυπα του ήδη επιτυχημένου Εκπτωτικού Πολυκαταστήματος Factory Outlet, στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε η Elmec Sport ΑΒΕΤΕ.

    Το Νέο Εκπτωτικό Πολυκατάστημα θα δραστηριοποιηθεί σε κατηγορίες επώνυμων προϊόντων ένδυσης και υπόδησης. Θα έχει συνολική επιφάνεια 13.000 τ.μ. και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το τέταρτο τρίμηνο του 2005. Η συμφωνία έχει διάρκεια μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2025.

    NEW MILLENIUM INVESTMENTS Α.Ε.Ε.Χ.: Ανάκληση- τροποποίηση της από 28.6.2004 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης(αλλαγή έδρας της Εταιρίας

    Ανακοινώνεται από την εταιρία NEW MILLENNIUM INVESTMENTS Α.Ε.Ε.Χ. ότι, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της που συνήλθε σε συνεδρίαση την 2.9.2004 με απαρτία 27,27% αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση- τροποποίηση της από 28.6.2004 απόφασης (θέμα 5ο) της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και ενέκρινε την αλλαγή της έδρας της Εταιρείας από το Δήμο Βάρης στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 2 παρ. 1 του Καταστατικού. Η μετεγκατάσταση των γραφείων της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί εντός των δύο επομένων μηνών.

    ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε: Συμμετοχή σε διαδικασίες ανάληψης έργων ή προμηθειών του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του αρ. 15 του Ν. 2328/1995

    Την πρόθεσή της να συμμετάσχει είτε η ίδια είτε ως μέλος κοινοπραξίας ή ενώσεως προσώπων, σε διαδικασίες ανάληψης έργων ή προμηθειών του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως γενικότερα ορίζεται στην παρ. 1 του αρ. 15 του Ν. 2328/1995, γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ. Ειδικότερα η εταιρία προτίθεται να συμμετάσχει στον κάτωθι διαγωνισμό:

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΕ

    Δ/ΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΑΡ. ΔΥΚΠΠ 903327

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/9/04

    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ NCD ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΤΩΝ (ΦΟΡΤΙΣΤΩΝ) ΤΩΝ ΑΤΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (ΑΗΣ) ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΡΔΙΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΛΙΝΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΛΑΥΡΙΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

    FANCO AE: Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α

    Σε απάντηση της από 31/8/2004 επιστολής του Χ.Α., η εταιρία FANCO ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

    Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας μας στις 26 Απριλίου τρ.έ. μεταξύ των άλλων αποφάσισε τα εξής:

    -Προχώρησε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ποσού Euro 17.584.800,00 και αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

    -Προχώρησε στην μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών ύψους Euro 23.519.670,00 και αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο διαμορφώθηκε σε Euro 10.990.500,00 διαιρούμενο σε 10.990.500 μετοχές ονομαστικής αξίας 1,00 Euro ανά μετοχή.

    Οι ανωτέρω αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν με την υπ.αριθ. Κ2-5898/28.6.2004 απόφαση του ΥΠΑΝ. Παράλληλα, η ίδια Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δια καταβολής μετρητών και έκδοση νέων μετοχών.

    Η αύξηση αυτή αποφασίσθηκε να ανέλθει στα 54.952.500,00 Euro, με την έκδοση 54.952.500 μετοχών ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ και διάθεσή τους στους παλαιούς Μετόχους με αναλογία πέντε (5) νέες μετοχές για κάθε μία (1) μετοχή που ήδη κατέχουν. Η τιμή διάθεσης ορίσθηκε στο 1,00 Euro, ίση δηλαδή με την ονομαστική αξία των μετοχών.

    Η ανωτέρω αύξηση εγκρίθηκε με την ίδια ως άνω απόφαση του ΥΠΑΝ και κατόπιν αυτού, η Εταιρία προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου διά καταβολής μετρητών. Ειδικότερα, η Εταιρία συνέταξε Ενημερωτικό Δελτίο το οποίο υπεβλήθη στην αρμοδία Διεύθυνση του Χ.Α. στις 2/7/2004 με αρ. πρωτ. 29407.

    Στη συνέχεια με την από 22/7/04 (αρ. πρωτ. Χ.Α. 32001) επιστολή του, το Χρηματιστήριο ζήτησε διευκρινήσεις επί του υποβληθέντος Ενημερωτικού Δελτίου και παράλληλα ενημέρωνε την Εταιρία, ότι λόγω έναρξης εφαρμογής του νέου κανονισμού του Χ.Α. άρθρο 309, το Ενημερωτικό Δελτίο πρέπει να συνυπογραφεί από Σύμβουλο.Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, η συνυπογραφή του Ενημερωτικού Δελτίου από τον Σύμβουλο δεν ήταν απαραίτητη.

    Η Εταιρία προετοίμασε τις σχετικές διευκρινήσεις, παρέτεινε όμως την αποστολή τους στο Χ.Α., λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας, η οποία είχε σαν συνέπεια την πτώση της τιμής διαπράγματευσης, σημαντικά κάτω από το 1,00 ευρώ, που είχε ορισθεί η τιμή διάθεσης, αλλά και η ονομαστική αξία των υπό έκδοση νέων μετοχών. Βεβαίως, ο νέος κανονισμός άρθρο 317 προβλέπει την δυνατότητα υλοποίησης της αύξησης, ακόμη και στην περίπτωση που η τιμή διαπραγμάτευσης είναι κατώτερη της τιμής διάθεσης, εφόσον τούτο είχε προβλέψει ρητά η Γενική Συνέλευση.

    Στην περίπτωσή μας, η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν περιελάμβανε τέτοια πρόβλεψη. Σημειώνεται ότι ο νέος κανονισμός του Χ.Α., ο οποίος προβλέπει την εν λόγω ρύθμιση, δεν είχε ακόμη τεθεί σε εφαρμογή, ώστε η Γενική Συνέλευση να ήταν σε θέση να συμπεριλάβει στην απόφασή της μία τέτοια πρόβλεψη.

    Επειδή, η τιμή διαπραγμάτευσης εξακολουθεί να διατηρείται κάτω από το 1,00 Euro που είναι η τιμή διάθεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο, παρά την απόφασή του στις 26 Αυγούστου τρ.έ. να παρατείνει την προθεσμία καταβολής της αύξησης κατά ένα (1) μήνα σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του Κ.Ν. 2190, διαπίστωσε -σε νεώτερη συνεδρίασή του- ότι το χρονικό περιθώριο υλοποίησης (έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου, αποκοπή δικαιώματος, άσκηση δικαιωμάτων) είναι ανεπαρκές και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

    Κατόπιν όλων των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο σε νεώτερη συνεδρίασή του θα αποφασίσει σχετικά με την προκήρυξη νέας Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και το σχετικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών θα σας αποσταλούν άμεσα. Επί της ουσίας πάντως σημειώνεται ότι, ο βασικός μέτοχος (ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.) και οι θυγατρικές του, μέσω πιστώσεων, έχουν καταβάλει ήδη την αναλογία τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.: Εκθεση πορείας υλοποίησης Επενδυτικού Σχεδίου την 30.6.2004

    Η εταιρία EΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ, υπέβαλλε κατά την 30η Αυγούστου του 2004 στο ΧΑ, έκθεση για την πορεία υλοποίησης του Επενδυτικού της Σχεδίου για την περίοδο 01-01/30-06-04, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο α.10, παρ. 1α του Ν. 2733/99, περί σύστασης της ΝΕΧΑ.

    [15] ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

    Βελιγράδι, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (21:01 UTC+2)

    Η εφημερίδα ΒΕΤΣΕΡΝΙΕ ΝΟΒΟΣΤΙ του Βελιγραδίου, σε δημοσίευμά της αναφέρεται στη δεξίωση που οργάνωσε στο Βελιγράδι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, ως κύριος χορηγός των Σέρβων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, προς τιμή των αθλητών που επέστρεψαν από την Ελλάδα.

    [16] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    Βελιγράδι, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (21:00 UTC+2)

    H εφημερίδα ΜΠΛΙΤΣ του Βελιγραδίου, με τίτλο «Οι Ελληνες διαπραγματεύονται για να αγοράσουν το "Mobtel" και υπέρτιτλο «Τι έκανε ο υπουργός Ιλιτς στην Αθήνα», δημοσιεύει άρθρο στο οποίο σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό κ. Ιλιτς, η ελληνική εταιρεία ΟΤΕ, ιδιοκτήτης 20% των μετοχών της "Telekom Srbija", επιθυμεί να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ενός από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Σερβίας.

    [17] «ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

    Βελιγράδι, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (20:57 UTC+2)

    Το περιοδικό ΝΙΝ του Βελιγραδίου, δημοσιεύει άρθρο του δημοσιογράφου Σέργιε Λούκατς με υπότιτλο «Η Αθήνα πραγματοποίησε τους Αγώνες χωρίς κενά. Ακόμα και το τελικό πρωτόκολλο ήταν ενδιαφέρον, ίσως και συγκινητικό». Σχολιάζοντας πολύ θετικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο δημοσιογράφος μαγεύεται από την τελετή έναρξης και την τελετή λήξης των Αγώνων.

    «Ισως εκείνη η βραδιά ήταν ολυμπιακή μαγεία «ιερής ειρήνης» με την οποία οι αρχαίοι Ελληνες κατάφεραν να διατηρήσουν τους Αγώνες τους επί 12 αιώνες χωρίς παύση.», τονίζει.

    [18] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

    Αγκυρα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (19:50 UTC+2)

    Τρεις Ρώσοι και δύο Τούρκοι σκοτώθηκαν σήμερα από τη συντριβή ελικοπτέρου στην επαρχία της Μούγλα, στην Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου Ni-17, είχαν μόλις πέσει (από το ελικόπτερο που πετούσε χαμηλά) ορισμένοι πυροσβέστες με στόχο να κατασβεστεί μικρή πυρκαγιά σε δασική έκταση, προσθέτει το πρακτορείο.

    [19] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ-ΣΕΡΙ

    Σκόπια, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (18:54 UTC+2)

    Με τον υπουργό Αμυνας της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι συναντήθηκε, στα Σκόπια, ο διευθυντής επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, στα Βαλκάνια Ρόμπερτ Σέρι.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σέρι σημείωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας στην ΠΓΔΜ είναι καλή και εξέφρασε την έκπληξη του για τα δημοσιεύματα του σκοπιανού Τύπου, που θεωρούν πιθανές τις συγκρούσεις μεταξύ των ότι είναι δυνατόν να προκληθούν συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων της ΠΓΔΜ.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στην περιοχή και οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον σκοπιανό στρατό.

    Εγινε, επίσης, λόγος, για το επικείμενο δημοψήφισμα στο ο κ. Σέρι εξέφρασε την ελπίδα ότι κάτοικοι της ΠΓΔΜ θα δώσουν μια καλή απάντηση.

    [20] Η. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΗΤΑΝ Η ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (18:35 UTC+2)

    Ο Ηλίας Παυλίδης ήταν ο άτυχος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αφού ενώ     κέρδισε με 19-12 στα σημεία τον Αιγύπτιο Αχμέτ Ισμαϊλ, αποκλείστηκε από τα ημιτελικά της πυγμαχίας λόγω ενός τραυματισμού στο αριστερό του μάτι.

    «Ηταν η μοίρα να χάσω έτσι σε αυτόν τον αγώνα. Εγώ από την πλευρά μου έκανα ό,τι μπορούσα και ήθελα να κάνω υπερήφανη την Ελλάδα. Το είχα δηλώσει πολλές  φορές πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου ήταν μία θέση στο βάθρο και πιστεύω ότι απέδειξα πως μπορούσα να τα καταφέρω. Πλέον έχω ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού μου και θα προετοιμαστώ κατάλληλα για να είμαι έτοιμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο σε τέσσερα χρόνια», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία των 81κ.

    Αν ο Παυλίδης έπαιρνε την πρόκριση, όπως έδειχνε ότι θα καταφέρει μέσα στο ριγκ, θα προκρινόταν στα ημιτελικά και θα εξασφάλιζε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στην πυγμαχία μετάλλιο παίρνουν και ο 3ος, αλλά και ο 4ος. Και βέβαια, θα διεκδικούσε την είσοδο στον τελικό και το χρυσό μετάλλιο.

    [21] ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΖΗΤΑ Ο Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΡΑΚΛΗ -ΛΙΝΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (18:17 UTC+2)

    Την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού για το φιλικό παιχνίδι του Ηρακλή με την αγγλική Λιντς ζητά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Σε επιστολή του στον κ. Ορφανό αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες η ΠΑΕ Ηρακλής ζει σε μια δραματική αναμονή όσον αφορά στην τέλεση ή όχι του φιλικού αγώνα που έχει προγραμματίσει για το βράδυ της Κυριακής με την Εγγλέζικη Λιντς».

    Εξηγώντας, επισημαίνει πως ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Καυτατζόγλειο Στάδιο όμως αυτό «σκοντάφτει» στην άρνηση του «Αθήνα 2004» και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που δεν του παρέδωσαν ακόμη το στάδιο προς χρήση. Για το λόγο αυτό ζητά την παρέμβαση του υφυπουργού ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα.

    [22] ΜΕ ΝΙΚΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΦΥΡΗ- ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΡΚΟΥΪ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (17:49 UTC+2)

    Νικηφόρα ξεκίνησαν οι γυναικείες ομάδες του μπιτς βόλεϊ στον προτελευταίο σταθμό του Παγκόσμιου Σιρκουί. Στους αγώνες του κυρίως ταμπλό που ξεκίνησαν στο Μιλάνο της Ιταλίας, οι Σφυρή Καραντάσιου κέρδισαν τις Ιαπωνέζες Τοκούνο Ουράτα με 2-0 (21-9, 21-15) και αντιμετωπίζουν τώρα τις Ιταλίδες Περότα Γκατέλι.

    Οι Αρβανίτη Κουτρουμανίδου αντιμετώπισαν τις Μεξικάνες Γκατσιόλα Γκαρσία τις οποίες και κέρδισαν με 2-0 (18-21, 24-26) και οι επόμενες αθλήτριες που θ' αντιμετωπίσουν είναι οι Βραζιλιάνες Αντριάνα Μπεχάρ Σέλντα.

    [23] ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (17:48 UTC+2)

    Με αρκετές απουσίες ταξίδεψε στην Ισπανία η ΑΕΚ προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά «Trofeo Hellboy», μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ετσι ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στην διάθεσή του τους διεθνείς Κατσουράνη, Μπούρμπο, Αμπονσά και Κρασσά, καθώς και τους τραυματίες Χιώτη, Πετκόφ, Γεωργέα και Κωνσταντινίδη.

    Στην Ισπανία ταξίδεψαν οι Αραμπατζής, Μιχαηλίδης, Κωστένογλου, Άλβες, Τζιωρτζιόπουλος, Κόντης, Κάππος, Τόσκας, Μόρας, Ρούσεφ, Τσεβάς, Ασουνσάο, Βούλγαρης, Καμπάνταης, Σοάρες, Λυμπερόπουλος, Σολάκης.

    «Θα θέλαμε να έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, λόγω αυτών των απουσιών», αναφέρει ο Γιάσμικο Βέλιτς κατά την σημερινή αναχώρηση της ομάδας. Σημειώνεται ότι ο Ντέμης Νικολαϊδης θα παίξει κόντρα στην ΑΕΚ για δέκα λεπτά φορώντας την φανέλα της Ατλέτικο.

    [24] Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (17:47 UTC+2)

    Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αυτός που πήρε τα σκήπτρα από τον Σωκράτη Κόκκαλη που πριν από λίγες εβδομάδες παραιτήθηκε από την προεδρεία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ.

    Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και βετεράνος της ομάδας του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού αποδέχτηκε την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη που του είχε γίνει πριν από λίγο καιρό, αφού πρώτα πήρε όλες εκείνες τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, χρηματοδότες της ΚΑΕ θα είναι οι επιχειρηματίες Κώστας Αγγελόπουλος και Νίκος Τσάκος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μέλλον η ΚΑΕ θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    [25] Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΣΕΤΙΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    Βρυξέλες, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (20:48 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χοσέπ Μπορέλ δήλωσαν "συγκλονισμένοι" από την τραγική εξέλιξη της ομηρίας παιδιών, γονέων και καθηγητών σχολείου στη Βόρεια Οσετία και καταδίκασαν με έντονο τρόπο κάθε μορφή τρομοκρατίας.

    "Η σφαγή αθώων πολιτών είναι πολύ κακό πράγμα, μια καταδικαστέα βάρβαρη πράξη, αλλά το γεγονός ότι μεταξύ των νεκρών είναι και μικρά παιδιά είναι μία πράξη φρικιαστική" αναφέρει ο κ. Πρόντι σε ανακοίνωσή του.

    Η Ευρωπαική Επιτροπή "καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο και χωρίς καμία προϋπόθεση κάθε μορφή τρομοκρατίας" προστίθεται στην ανακοίνωση του κ. Πρόντι.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "ολόκληρος ο κόσμος έχει πραγματικά συγκλονιστεί από αυτή τη βαρβαρότητα με το δραματικό τέλος".

    "Ατομα που παίρνουν ομήρους παιδιά δε δικαιούνται να λέγονται άνθρωποι. Με τη δολοφονική τους τρέλα αρνούνται τη ζωή και οδηγούν στο πένθος τον κόσμο" σύμφωνα με τον κ. Μπορέλ.

    Τα Ηνωμένα Εθνη εξέφρασαν τη βαθύτατη λύπη τους για την ομηρία των παιδιών στη Βόρεια Οσετία και την τραγική της κατάληξη.

    Από την πλευρά της η Κάρολ Μπελαμί, διευθύντρια της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ δήλωσε ότι "είναι μια πράξη απαράδεκτη, άνευ προηγουμένου και χωρίς καμία λογική".

    Από το Βατικανό ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ πληροφορήθηκε με πολύ λύπη τα τραγικά γεγονότα και προσευχήθηκε για τα θύματα και τους τραυματίες.

    [26] ΔΥΟ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΤΖΑ

    Βαγδάτη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (20:10 UTC+2)

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και έξι τραυματίστηκαν από τα πυρά πυροβολικού του αμερικανικού στρατού στη Φαλούτζα, στο Ιράκ, σύμφωνα με ιρακινές ιατρικές πηγές.

    Οι δύο νεκροί είναι ιρακινοί άμαχοι, ενώ μεταξύ των τραυματιών συγκαταλέγονται δύο εργαζόμενοι στην ιρακινή πολιτική άμυνα, σύμφωνα με ιρακινό δημοσιογράφο στη Φαλούτζα. Οι αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ από άρματα μάχης σε στόχους στην πόλη αυτή, που αποτελεί προπύργιο των σουνιτών.

    [27] ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ

    Ουάσιγκτον, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (20:07 UTC+2)

    Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον θα υποβληθεί τις αμέσως επόμενες ώρες σε επέμβαση τετραπλής αορτοστεφανιαίας παράκαμψης, μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος είναι 58 ετών. Ο Κλίντον εισήχθη εκτάκτως με έντονη στηθάγχη στο Πρεσβυτεριανό Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Κολούμπια, όπου θα γίνει η επέμβαση.

    [28] ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΣΕΤΙΑ

    Μόσχα, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (19:46 UTC+2)

    Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται το σχολείο στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, όπου κρατούνταν εκατοντάδες όμηροι από ενόπλους από την Τετάρτη το πρωΐ, μετέδωσε ανταποκριτής του Ρόιτερ που βρίσκεται εκεί.

    "Είναι η μεγαλύτερη έκρηξη κοντά στο σχολείο που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Οι άνθρωποι λένε ότι είναι άρματα μάχης, άλλοι λένε ότι είναι νάρκες", διευκρίνισε ο Όλιβερ Μπούλαφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μερικά λεπτά αργότερα ακούστηκε μία δεύτερη έκρηξη.

    [29] ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβρίου 2004 (10:36 UTC+2)

    Η περιοδική έκθεση «Ακρίτες της Ευρώπης» εγκαινιάζεται αύριο στις 12.30 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

    Η έκθεση, που παρουσιάστηκε επίσης στην Αθήνα και τα Γιάννενα, οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ακριτική Παράδοση (Acrinet) -του οποίου τη διαχείριση και τον συντονισμό έχει το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών PRISMA, με την επιστημονική και μουσειολογική επιμέλεια του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

    Μέσα από μεσαιωνικά μουσικά όργανα, αντίγραφα μουσειακών εκθεμάτων, χαλιά, κεντήματα και γλυπτά, σύγχρονα έργα τέχνης με θέμα τους Ακρίτες καθώς και χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, εικονογραφείται το ιστορικό πλαίσιο όπου γεννιούνται, εξελίσσονται και διαδίδονται οι ακριτικοί μύθοι στη βυζαντινή αυτοκρατορία.

    Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα μιλήσει η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ελένη Αρβελέρ με θέμα «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι της Ευρώπης».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 3 September 2004 - 18:13:56 UTC