Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-07-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
  • [02] Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [03] ΚΑΙ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
  • [04] ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
  • [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • [06] ΤΗ ΣΙΦΝΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • [07] Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΘΡΩΝ
  • [08] ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
  • [09] ΕΠΑΦΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [10] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
  • [11] ΜΕ ΟΡΙΑΚΑ ΚΕΡΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
  • [12] ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ HELLAS SAT2
  • [13] ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ
  • [14] Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ROMTELECOM
  • [15] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  • [16] ΑΛΛΟ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  • [17] Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [18] Η ΒΟΗΘΟΣ ΥΦΠΕΞ ΗΠΑ ΛΟΡΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [19] ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ
  • [20] ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • [21] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ
  • [23] Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ.ΜΠΙΚΟΦΣΚΙ
  • [24] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑ Μ.ΚΑΨΗ
  • [25] ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
  • [26] ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΤΟΝ
  • [27] ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [28] ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ Ρ.ΠΑΣΚΑΣ
  • [29] ΙΡΑΚ: ΔΕΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΧΑΝΤΙΝΤΑ
  • [30] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  • [31] Ο "ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ" ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  • [32] ΟΙ "ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ" ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
  • [33] ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [34] ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

  • [01] ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (13:35 UTC+2)

    Ο 40χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, από τους Νέους Πόρους Πιερίας, αναζητείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος για τη μεγάλη υπόθεση μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ευρώπη. Πρόκειται για ιδιοκτήτη αλιευτικών πλοίων και πολλών εμπορικών επιχειρήσεων καθώς και των ποδοσφαιρικών ομάδων του Πιερικού και του Ποσειδώνα Νέων Πόρων.

    Επίσης αναζητείται ο συνεργός του, Νικόλαος Αντωνακάκης, 48 ετών, από τη Σάμο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και οι δύο βρίσκονται σε χώρα της Ευρώπης και η σύλληψη τους θεωρείται θέμα χρόνου.

    Στοιχεία για την υπόθεση και τα πρόσωπα που εμπλέκονται έδωσαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι των ελληνικών διωκτικών αρχών παρουσία εκπροσώπων ξένων υπηρεσιών που συνεργάστηκαν άψογα με τις ελληνικές.

    Οι 5,5 τόνοι κοκαΐνης βρέθηκαν τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου στο αλιευτικό σκάφος «Africa 1», ελληνικών συμφερόντων, από τους ισπανούς τελωνιακούς και μετά από σήμα των ελληνικών αρχών. Οι ισπανοί συνέλαβαν το πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από τέσσερις έλληνες και έναν ιταλό.

    Ακολούθησαν τρεις ακόμη συλλήψεις στην Ελλάδα οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή. Οι τρεις που συνελήφθησαν στη χώρα μας είναι ο Απόστολος Μπούσιος, 28 ετών, από την Κατερίνη, ο Νικόλαος Γαβρήλης, 44 ετών, έμπορος μοτοσικλετών από τον Πειραιά και ο Γεώργιος Μαραγκουδάκης, 57 ετών, από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε κατασκευάσει όλα τα ηλεκτρονικά του αλιευτικού για τη μεταφορά της κοκαΐνης.

    Τα ναρκωτικά ήταν μέσα σε χαρτοκιβώτια που υποτίθεται ότι περιείχαν εμφιαλωμένο νερό με την ετικέτα «Όλυμπος Κατερίνης». Η υπόθεση θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν εξιχνιαστεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ισχυρό χτύπημα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

    [02] Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (18:57 UTC+2)

    Αποκλειστικά υπεύθυνες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι Ελληνικές Αρχές. Αυτό τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου αναφορικά με την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον» είπε ο κ.Βουλγαράκης και πρόσθεσε: «Έχω κατ' επανάληψη δηλώσει και έχει καταστεί απολύτως σαφές προς όλους ότι αποκλειστικά υπεύθυνες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι Ελληνικές Αρχές, οι οποίες συστηματικά εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή από τότε που ανατέθηκε στη Χώρα μας η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».

    [03] ΚΑΙ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2004 (09:23 UTC+2)

    Και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο και το Σάββατο οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, τα περιοδικά, την ΕΡΤ και τα Πρακτορεία Ειδήσεων, μετά την απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν την άμεση υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τις εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, οι οποίες να εξασφαλίζουν ικανοποιητικές αποδοχές, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

    Η απεργία θα αρχίσει στις 8 το πρωί της Παρασκευής και θα λήξει στις 8 το πρωί της Κυριακής. Στην ΕΡΤ, την ιδιωτική τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα portals στην Αθήνα θα αρχίσει στις 6 το πρωί της Παρασκευήες και θα λήξει στις 6 το πρωί της Κυριακής.

    Για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα η ΕΣΗΕΜ-Θ ανακοίνωσε ότι η απεργία θα αρχίσει στις 8 το πρωί τη Παρασκευής και θα λήξει στις 8 το πρωί της Κυριακής στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και στα γραφεία ανταποκρίσεων των αθηναϊκών εφημερίδων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στα γραφεία του ΑΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

    Επίσης 48ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί της Παρασκευής έως τις 8 το πρωί της Κυριακής στους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και στα γραφεία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη, στην ΕΤ-3 και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης και Επικοινωνίας θα πραγματοποιηθούν και τις δύο μέρες μόνον τρίωρες στάσεις εργασίας: από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 και από τις 8 έως τις 11 το βράδυ στη Δημοτική Τηλεόραση TV100, αφού η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει υπογράψει με τη ΔΕΠΘΕ σύμβαση με ικανοποιητικούς όρους.

    Σημειώνεται ότι τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν από κοινού η Ενωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά.

    [04] ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (16:22 UTC+2)

    Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, με το οποίο ο έλεγχος και η ευθύνη όλων των προσλήψεων περνά στο ΑΣΕΠ.

    Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο προβλέπει μεταξύ άλλων αναβάθμιση του ελεγκτικού ρόλου του ΑΣΕΠ, υπό την ευθύνη του οποίου θα διενεργούνται όλοι οι διαγωνισμοί.

    Σε ό,τι αφορά στο σύστημα των προσλήψεων, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αυξάνονται οι θέσεις που θα καταλαμβάνουν οι πολύτεκνοι και τα παιδιά τους, απλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και καταργείται η βάση της βαθμολογίας. Οι Δήμοι θα προκηρύσσουν εντός ορισμένων χρονικών ορίων διαγωνισμούς.

    Παράλληλα, αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης στην ιεραρχία του Δημοσίου. Η θητεία των γενικών διευθυντών και των διευθυντών της Δημόσιας Διοίκησης γίνεται τριετής. Μετά το πέρας της τριετίας, όλοι οι προϊστάμενοι θα επαναξιολογούνται μαζί με όλους τους υπαλλήλους. Η δε αξιολόγηση και επιλογή των γενικών διευθυντών θα γίνεται από το ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο, που λειτουργεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα επεξεργαστεί το νομοσχέδιο, το οποίο και θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα.

    Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στην περασμένη Κυβερνητική Επιτροπή είχε εγκριθεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και το οποίο αφορά την ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ με το να γίνονται πιο αντικειμενικές και πιο διαφανείς οι προσλήψεις. Αφορά επίσης, την ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και την καθιέρωση της θητείας στους βαθμούς του Γενικού Διευθυντή και του Διευθυντή, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Όπως διαπιστώνετε μέσα στο χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει, οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης γίνονται πράξη.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο αυτό. Μιλάνε για κομματικοποίηση του κράτους.

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρώτα - πρώτα, εμείς απλώς κάνουμε πράξη όσα λέμε στο Κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Και δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να δει ότι επαναφέρονται σε ισχύ αρκετές από τις διατάξεις του νόμου 2190, του Νόμου Πεπονή, για το ίδιο θέμα. Θα έπρεπε λοιπόν να σκέφτονται σοβαρότερα. Πότε είχαν δίκιο? Τότε το 1994 που ψήφιζαν τις ίδιες διατάξεις, ή σήμερα που τις αμφισβητούν? Την απάντηση θα την πάρουν στη Βουλή.

    [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (20:49 UTC+2)

    Επίσκεψη σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

    Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε στη Σκύρο, την 22η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot και την 135 Σμηναρχία Μάχης όπου εδρεύουν Αεροσκάφη Ετοιμότητας.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για την λειτουργία των δύο μονάδων και παρακολούθησε εικονικό συναγερμό και διαδικασία ετοιμασίας άμεσης απογείωσης αεροσκαφών Mirage 2000.

    Επίσης, από το προσωπικό της Μοίρας Patriot έγινε επίδειξη εικονικής ενεργοποίησης των εκτοξευτών των βλημάτων, εμπλοκής και καταστροφής πολλαπλών εχθρικών στόχων με το σύστημα L.A.T (Live Air Training).

    Επιπλέον, ο κ. Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος και την πλήρη ενσωμάτωσή του στο ενιαίο αυτοματοποιημένο σύστημα αεροπορικού ελέγχου της χώρας .

    Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας διαπίστωσε την επείγουσα ανάγκη κατασκευής οικημάτων για την διαμονή του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την επίλυση του υφιστάμενου προβλήματος για την κατασκευή τουλάχιστον είκοσι (20) κατοικιών.

    Αργότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και την 4η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως στην ίδια περιοχή, όπου ενημερώθηκε πλήρως για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην άμυνα της χώρας και την τοπική κοινωνία. Απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας έκανε λόγο για την πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε θέματα αμυντικών δαπανών για τα οποία θα ισχύει απόλυτη διαφάνεια και για την μεγάλη σημασία που δίνει η πολιτική ηγεσία στην αναβάθμιση από πάσης πλευράς του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, την 1η ΜΣΕΠ (Μοίρα Σταθμού Έγκαιρης Προειδοποίησης) και το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές, όπου και συναντήθηκε με Αξιωματικό της φρουράς του Τουρκικού Φυλακίου στον οποίο προσέφερε και αναμνηστικό δώρο.

    Την Πέμπτη ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε την έδρα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη και την γέφυρα των Κήπων στον ποταμό Εβρο όπου προσέφερε δώρα στους Έλληνες και Τούρκους συνοριακούς φρουρούς.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο Νομών, της Τοπικής Εκκλησίας και τον Μουφτή της Ξάνθης, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στην περιοχή συνοδευόταν από το Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Στυλιανό Παναγόπουλο και τους βουλευτές Φίλιππο Τσαλίδη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο ενώ την Πέμπτη 15/7/04 και από τον βουλευτή Σταύρο Κελέτση.

    [06] ΤΗ ΣΙΦΝΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (20:36 UTC+2)

    Διήμερη επίσκεψη στη Σίφνο πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε επαφές με τουριστικούς παράγοντες του νησιού, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης και για τα προβλήματα, που απασχολούν τον κλάδο.

    Ο κ. Αβραμόπουλος είχε την Πέμπτη σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιφναίων και με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, τους οποίους ενημέρωσε για τη νέα στρατηγική στον ελληνικό τουρισμό και για τα προγράμματα, που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή.

    Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί ο υπουργός Τουρισμού παρακολούθησε χθες τις εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που έφθασε στη Σίφνο στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε ειδική τελετή, ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Σίφνου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

    Ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε παρουσία των τοπικών αρχών την Ξενοδοχειακή μονάδα «ΣΙΦΝΟΣ ΕΛΙΕΣ RESORTS» του Ομίλου Ευγενίδη, που βρίσκεται στο Βαθύ της Σίφνου.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο ελληνικός τουρισμός στηρίζεται, βάσει της νέας αντίληψης που πλέον υιοθετούμε σε τρεις πυλώνες. Τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Αυτοί οι τρεις βασικοί συντελεστές της νέας αναπτυξιακής πολιτικής εδώ συνυπάρχουν αρμονικά».

    Τόνισε ότι, εάν η οικονομία μας αντέχει ακόμα, αυτό οφείλεται στην συνδυασμένη συνεισφορά της ναυτιλίας και του τουρισμού.

    Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Σίφνου υπογράμμισε ότι έχουν μεγάλη ευθύνη από κοινού με την πολιτεία, στο να κρατήσουν αυτό το όμορφο νησί την ανθρώπινη κλίμακά του, με σεβασμό στο περιβάλλον, την παράδοση και την ταυτότητα του.

    «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τουριστική πολιτική για το νησί, ότι η αρωγή της πολιτείας είναι δεδομένη. Εάν σήμερα μοιραζόμαστε αυτό το αποτέλεσμα, αυτό οφείλεται στο ότι ξεπεράστηκαν μεγάλα προβλήματα, που υπήρχαν πίσω από αυτή την προσπάθεια. Πληροφορήθηκα, ότι για να ολοκληρωθεί αυτό το συγκρότημα χρειάστηκαν για γραφειογραφικούς λόγους, περίπου όσα χρόνια χρειάστηκε η Ελλάδα για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

    «Είναι σημαντικό το μήνυμα που μας στέλνει αυτή η εμπειρία. Είναι μεγάλη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού μας, να δώσει τέλος στη γάγγραινα της γραφειοκρατίας , που ταλανίζει αυτό τον τόπο και αποθαρρύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να βγει μπροστά και να επενδύσει στην πατρίδα μας. Και όλοι εμείς καλούμεθα με τα νομοθετήματα μας να το κάνουμε πράξη, έτσι ώστε να μπορεί να βρει κανείς φιλόξενο περιβάλλον για να ασκήσει την επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα.

    Η παρουσία μου σήμερα εδώ, δηλώνει την απόφαση μας να στηρίξουμε πρωτοβουλίες υψηλών προδιαγραφών και ποιοτικού τουρισμού. Γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον της αναπτυξιακής μας προσπάθειας βρίσκεται στον τουρισμό και οι ευθύνες μας είναι μεγάλες. Ήρθε η ώρα να υιοθετήσουμε την αρχή της συνυπευθυνότητας και να δουλέψουμε αγαστά και με υπευθυνότητα, ώστε να αναδείξουμε τις πραγματικές αξίες που διέκριναν πάντοτε τον έλληνα στο πεδίο του επιχειρείν», σημείωσε.

    [07] Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΑΕ ΕΥΡΩΠΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (19:37 UTC+2)

    Σειρά αναλυτικών προτάσεων που αφορούν στην απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη του Δικτύου Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) καταθέτει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης με επιστολή της προς τον υφ. Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού Παναγιώτη Σκανδαλάκη.

    Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, την Ειδική Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και τον Αντιπρόεδρο ΣΑΕ, Συντονιστή της Περιφέρεις Ευρώπης Άγγελο Ασλανίδη, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης, επτά μήνες μετά την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος υπ' αριθ. 328/2003 (ΦΕΚ 276/Α'/5-12-2003), εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της σχετικά με τα ΑΡΘΡΑ 1 και 3. Όπως επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης ουδέποτε είχε συμφωνήσει με τις τροποποιήσεις αυτές, που έγιναν με πρωτοβουλία και ευθύνη του τότε υφ. Εξωτερικών Γ. Μαγκριώτη.

    «Πρόκειται για μία κίνηση που ειδικά εμάς, τους νέους ανθρώπους και απογόνους της Πατρίδας που γέννησε και μεταλαμπάδευσε τη δημοκρατία, μας λυπεί αφάνταστα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης, που εκτιμά ότι «οι αλλαγές αυτές έχουν ως σκοπό την άμεση αποδυνάμωση, με απώτερο σκοπό, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται, τη διάλυση του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ».

    «Ιδιαίτερα το Άρθρο 1 του Π.Δ. υπ' αριθ. 328/2003 ουσιαστικά καταργεί την αντιπροσώπευση της Απόδημης Νεολαίας στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΑΕ. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη δημοκρατικής εκπροσώπησης και ουσιαστικά τη μη συμμετοχή της νέας γενιάς των Αποδήμων Ελλήνων στις διεργασίες των Συνελεύσεων του ΣΑΕ», αναφέρουν οι νέοι απόδημοι της Ευρώπης επισημαίνοντας και τις αδυναμίες εφαρμογής της παρ. 5 του Άρθρου 3 του ίδιου του Π.Δ. που ορίζει ότι οι εκλογές της κάθε Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νεολαίας πραγματοποιούνται με επιστολική, ηλεκτρονική ψήφο. Μία πρακτική, που όπως επισημαίνεται, δεν διαφυλάσσει τη δημοκρατική διαδικασία, καθώς επίσης την πλήρη ενημέρωση των εκλεκτόρων., ενώ δεν είναι εφικτή για πολλούς από τους νέους της Ευρώπης, αφού διαμένουν σε χώρες με ιδιαίτερες συνθήκες.

    Επειδή στα εν λόγω άρθρα περιλαμβάνονται μαζί με τη νεολαία και οι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι επιστήμονες και οι γυναίκες, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΣΑΕ Ευρώπης θεωρεί απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό Άρθρο για το Δίκτυο Νεολαίας ΣΑΕ.

    [08] ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (19:15 UTC+2)

    Επιτρέπεται η επανείσοδος στην Ελλάδα των αλλοδαπών κατόχων αδειών παραμονής, η ισχύς των οποίων έχει λήξει και οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση ανανέωσης αδείας εργασίας ή διαμονής στη χώρα μας, αφού θεωρούνται ως νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα, μέχρι η Διοίκηση να αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στη συγκεκριμένη ρύθμισηυπάγονται επίσης, οι αλλοδαποί που έκαναν χρήση των διατάξεων του Ν. 3242/2004, εφόσον υπέβαλλαν αίτηση ανανέωσης μέχρι την 30-06-2004.

    Οι αλλοδαποί που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή και που έχουν πρόθεση να επισκεφθούν τη χώρα τους κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, θα μπορούν να επανέλθουν στην Ελλάδα μέχρι την 30-9-2004, εφόσον είναι κάτοχοι:

    - Διαβατηρίου σε ισχύ.

    - Άδειας διαμονής της οποίας η ισχύς έχει λήξει.

    - Βεβαίωσης ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση της αδείας εργασίας ή διαμονής πριν τη λήξη της, για μια από τις κατηγορίες που προβλέπονται στο Ν. 2910/01 (π.χ. εξαρτημένη εργασία, ανεξάρτητων Υπηρεσιών ή έργου, ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, οικογενειακή συνένωση, αυτοτελή άδεια διαμονής, σύζυγοι Ελλήνων ή πολιτών Ε. Ε., γονείς ημεδαπού, σπουδές, κ.λ.π.).

    [09] ΕΠΑΦΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (19:12 UTC+2)

    Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων συζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλκαντίρ Ακσού, με τον οποίο είχε συνομιλίες κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.

    Η συνάντηση του κ.Βουλγαράκη με τον Τούρκο υπουργό αποτέλεσε και την πρώτη Σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 10 της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Η Συμφωνία υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 2000 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κυρώθηκε τον Ιούνιο του 2001 και προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και ιδιαίτερα:

    -της τρομοκρατίας,

    - του οργανωμένου εγκλήματος,

    - της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και

    - της λαθρομετανάστευσης.

    Ο υπουργός πρότεινε επίσης την πραγματοποίηση στην Αθήνα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Συνδιάσκεψης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για θέματα ασφάλειας, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον Τούρκο ομόλογό του.

    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Σε λιγότερο από ένα μήνα η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε στη Διεθνή Κοινότητα τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ και για το σκοπό αυτό κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σε ένα περιβάλλον ειρήνης, σε ένα περιβάλλον που θα μπορέσει να αναδείξει το μεγαλείο αυτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης. Η Ελλάδα για το σκοπό αυτό, έχει κάνει πάρα πολλά και, μεταξύ άλλων, έχει ζητήσει τη συνεργασία και τη βοήθεια των γειτόνων της εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σε τελική ανάλυση οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται στην Ελλάδα, αλλά αφορούν ολόκληρη την περιοχή. Για το σκοπό αυτό, αλλά και για την ενεργοποίηση του άρθρου 10 της Κοινής Ελληνοτουρκικής Επιτροπής, ήρθα στην Κωνσταντινούπολη και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω το φίλο κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του, που με πάρα πολύ ευγένεια μας υποδέχθηκαν, για ό,τι έχουμε κάνει, προκειμένου οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ασφαλές. Συζητήσαμε επίσης και μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούν τις δύο Χώρες μας, και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, κάτι το οποίο προφανώς σηματοδοτείται και από τις εξελίξεις οι οποίες έχουν συμβεί ανάμεσα στις δύο Χώρες. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για να συζητήσουμε ζητήματα τα οποία θα είναι προς το κοινό καλό και της Τουρκίας και της Ελλάδας. Αποφασίσαμε λοιπόν η Επιτροπή μας αυτή να ξανασυνεδριάσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η συνεργασία μας να προχωρήσει, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή είναι κοινά. Είναι το οργανωμένο έγκλημα , είναι τα ναρκωτικά, είναι η τρομοκρατία, είναι η λαθρεμπορία, είναι η παράνομη μετανάστευση. Πρότεινα, επίσης, στον κ. Υπουργό την πραγματοποίηση στην Αθήνα μιας συνδιάσκεψης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συνδιάσκεψης ασφάλειας, η οποία θα διεξαχθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα επιτρέψει σε όλες τις Χώρες της περιοχής να έρθουν πολύ πιο κοντά και να αναπτύξουν επίπεδο συνεργασίας, το οποίο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα και η πρόταση αυτή έγινε με πολύ χαρά αποδεκτή. Είναι κοινός στόχος η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να είναι περιοχή σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την πολύ θερμή υποδοχή, για το καλό κλίμα που συναντήσαμε και κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, για τις ειλικρινείς συζητήσεις τις οποίες είχαμε τόσο κατά τη διάρκεια της επισήμου συνδιασκέψεως όσο και προηγουμένως κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συζήτησης την οποία είχαμε, θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Aksu να τον συγχαρώ για όλη αυτή τη διοργάνωση και να πω ότι αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή για να μπορέσουν και οι δύο Χώρες να προσεγγίσουν την επίλυση των κοινών ζητημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν. Ευχαριστώ πάρα πολύ.»

    [10] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (18:05 UTC+2)

    Tην ικανοποίησή της για την προτεινόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τις ανέλεγκτες υποθέσεις εκφράζει με σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, η ρύθμιση πέραν της απαλλαγής του επιχειρηματικού κόσμου από αγχώδεις καταστάσεις, απελευθερώνει σημαντικό τμήμα του ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να στρέψει την προσοχή του στις μεγάλες πηγές του αφορολόγητου πλουτισμού, του λαθρεμπορίου και της παραοικονομίας που μαστίζουν την χώρα μας.

    Η ΕΣΕΕ "καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και ειδικότερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, να μην παρασυρθούν από τις ανεύθυνες, ισοπεδωτικές υπεραπλουστεύσεις ορισμένων, αλλά να αντιμετωπίσουν την ρύθμιση ως μια ευκαιρία απαλλαγής τους από το άγχος των φορολογικών εκκρεμοτήτων και ακόμη περισσότερο μια ευκαιρία αναπτυξιακών προσδοκιών και προοπτικών".

    [11] ΜΕ ΟΡΙΑΚΑ ΚΕΡΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (16:33 UTC+2)

    Στις "πλάτες" των τραπεζών στηρίχθηκε η σημερινή οριακή άνοδος του γενικού δείκτη τιμών στη Σοφοκλέους, ο οποίος κατόρθωσε να κλείσει σε θετικό έδαφος, παρά την ένταση των πιέσεων σε αρκετούς κλάδους και κόντρα στο πτωτικό ρεύμα, που επικρατεί από το πρωί στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

    Αναλυτικότερα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,11% και διαμορφώθηκε στις 2.334,56 μονάδες, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 2.328,59 και τις 2.339,73. Ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 106 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 37,7 εκατ.αφορούσαν σε πακέτα), ενώ από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, οι 80 ενισχύθηκαν, οι 199 υποχώρησαν και οι 123 παρέμειναν στάσιμες.

    Με κέρδη της τάξης του 0,26% έκλεισε ο δείκτης FTSE/ASE-20 των επιλεγμένων blue chips, "ρυμουλκώντας" σε θετικό έδαφος και τον FTSE/ASE-140 (0,10%). Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 0,32% και 0,98% αντίστοιχα, κατέγραψαν ο MID-40 της μέσης κεφαλαιοποίησης και ο SMALL CAP-80 της μικρής.

    Στο "κόκκινο" έκλεισαν και οι περισσότεροι επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση πέντε, που διατήρησαν το θετικό πρόσημο. Πρόκειται κατά σειρά για τους κλάδους των τραπεζών (0,68%), των μη μεταλλικών ορυκτών-τσιμέντων (0,50%), της υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας (0,34%), της πληροφορικής (0,31%) και των τηλεπικοινωνιών (0,15%).

    Στον αντίποδα, τις πιο αισθητές απώλειες παρουσίασε ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας (-1,50%), με τη μεγαλύτερη αρνητική ποσοστιαία μεταβολή να καταγράφεται κατά σειρά στις μετοχές της ΚΟΡΦΙΛ (-8,82%), του ΜΟΥΖΑΚΗ (-6,67%), της ΜΑΞΙΜ (-6,00%) και της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ (-5,16%). Αντίθετα, μεγάλα κέρδη, της τάξης του 3,84%, κατέγραφε ο τίτλος των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ, παρά την αρνητική ειδησεογραφία γύρω από την εταιρία. Πτώση άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημείωσαν επίσης οι κλάδοι των κατασκευών (-1,25%) και των τροφίμων-ποτών (-1,19%).

    Στον τραπεζικό δείκτη, ηγέτιδα της ανόδου ήταν η μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, η οποία ενισχύθηκε κατά 1,14%, ενώ ακολούθησαν η ALPHA BANK (0,95%) και η EFG EUROBANK ERGASIAS (0,68%). H ΕΜΠΟΡΙΚΗ δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα μεγάλα ενδοσυνεδριακά της κέρδη και έκλεισε αποδυναμωμένη κατά 0,68%, ενώ απώλειες κατέγραψε και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (-0,21%).

    Στις τηλεπικοινωνίες πρωταγωνίστησαν οι μετοχές της COSMOTE (1,87%) και της ΛΑΝ-ΝΕΤ (6,72%), ενώ, αντίθετα, ο τίτλος του ΟΤΕ σημείωσε σημαντική πτώση, σε ποσοστό 1,38%. Εξάλλου, απώλειες μεγαλύτερες του 1% κατέγραψαν επίσης οι μετοχές της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. _

    [12] ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ HELLAS SAT2

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (15:38 UTC+2)

    Με θεαματικό ρυθμό αυξάνεται το ενδιαφέρον των ελληνικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών για την αξιοποίηση των υπηρεσιών του δορυφόρου HELLAS SAT 2, όπως καταδεικνύεται από τα δεκάδες σχετικά αιτήματα, αλλά και από τις συμφωνίες που υπογράφονται.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, ήδη έχουν υπογράψει συμφωνητικό δορυφορικής μετάδοσης των προγραμμάτων τους από τον δορυφόρο HELLAS-SAT 2 (μέσω της δορυφορικής ψηφιακής πλατφόρμας του ΟΤΕ), οι εξής ελληνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί: Balkania TV, Tele Asty, Holidays in Greece Channel, Radio Diavlos, Extra Sport, Erotikos 9.48, Live FM, Ant 1 97.2 (Athens), Planet 99.5, Jeronimo Groovy, Athens Radio DeeJay, Radio Thessaloniki, Radio Asty, Rythmos FM 94.9, Polis FM 88.6, Champions 89.2, Antenna Pacific, Alpha International και TV Cosmopolis (οι τρεις τελευταίοι με κωδικοποιημένη μετάδοση)

    "Η συνέχεια αναμένεται εξίσου δυναμική τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο δεδομένου ότι για τις μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων τον HELLAS-SAT 2 εμπιστεύονται ήδη κορυφαίοι Τηλεοπτικοί Οργανισμοί όπως το BBC, NBC,NHK κ.α ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δορυφόρου μας", καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

    [13] ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2007

    Βρυξέλλες, 15 Ιουλίου 2004 (15:27 UTC+2)

    Δυνατότητες μελλοντικής αύξησης του αριθμού των κρατών-μελών της ΕΕ σε 27 διαβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη δημοσιονομική πειθαρχία και θα γίνει προσεκτικός προγραμματισμός, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν.

    "Παρά την κατά 30% αύξηση του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις νέες αρμοδιότητες που καθορίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η τρέχουσα οροφή εσόδων παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Με δημοσιονομική πειθαρχία και προσεκτικό προγραμματισμό, είναι δυνατή η αύξηση του αριθμού των κρατών μελών σε 27 ενώ οι δαπάνες θα ανέρχονται κατά μέσο όρο στο 1.14% του ΑΕΠ", υπογραμμίζειαι στην ανακοίνωση.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε χτες ένα αναλυτικό πακέτο προτάσεων του σχεδίου προϋπολογισμού για την περίοδο 2007-2013. Το νομοθετικό αυτό πακέτο συνεχίζει και συμπληρώνει ένα πρόγραμμα πολιτικών που υιοθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα αναλυτικά κείμενα περιλαμβάνουν προτάσεις για τη συνοχή, τα δίκτυα, τη γεωργία, την εκπαίδευση και την κοινωνική πολιτική. Το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για τις νέες δημοσιονομικές προοπτικές, με στόχο την έγκαιρη υιοθέτησή τους πριν το 2007.

    Ο πρόεδρος Romano Prodi δήλωσε: «Με την εισαγωγή του ευρώ, τη μεγαλύτερη διεύρυνση στην ιστορία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος ενώσαμε μία ήπειρο που μαστιζόταν από διαμάχες, στρατιωτικές και ιδεολογικές. Πετύχαμε μία Ένωση που υπόσχεται ευκαιρίες και ασφάλεια στους πολίτες της και μία δυνατή φωνή στην παγκόσμια σκηνή. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες, αναλογικές ως προς το κόστος και το αποτέλεσμα και υποβάλλονται έγκαιρα: τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πραγματοποιήσει ό,τι υποσχέθηκε.»

    Παράλληλα με το πακέτο προτάσεων, η Επιτροπή υιοθέτησε μία Ανακοίνωση που συναρθρώνει τα κεντρικά σημεία των διαφορετικών προτάσεων. Η Ανακοίνωση αυτή αναλύει τους διαφορετικούς τρόπους μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η προστιθέμενη αξία.

    Υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών για τις νέες προτεραιότητες για το μέλλον της Ένωσης. Τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει για την ανάγκη ενθάρρυνσης της ανταγωνιστικότητας· την ενθάρρυνση της ανάπτυξης στα νέα κράτη μέλη ως απάντησης στη διεύρυνση· την ανάπτυξη ενός χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης καθώς επίσης και την ύπαρξη ισχυρών πολιτικών στις εξωτερικές σχέσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και στο Σύνταγμα.

    Την ίδια στιγμή, οι εθνικές δαπάνες τα τελευταία επτά χρόνια αυξήθηκαν δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με τις κοινοτικές δαπάνες. Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη μπορεί να παράσχει την αναγκαία πρόσθετη αξία, αλλά χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους η αξία αυτή παραμένει μία κενή υπόσχεση.

    Οι προτάσεις της Επιτροπής στοχεύουν σε αποτελέσματα του κοινοτικού προϋπολογισμού τα οποία δε θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε εθνικό επίπεδο με το ίδιο ύψος επιστροφής. Αυτό αποδεικνύει ότι ένα ευρώ που δαπανάται σε κοινοτικό επίπεδο μπορεί να προσφέρει περισσότερα από το αντίστοιχο ευρώ σε εθνικό επίπεδο.

    Τέλος, η Ανακοίνωση παρουσιάζει τα διαφορετικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε γραμμή του προϋπολογισμού για την επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων. Η νέα δομή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την απλοποίηση της κοινοτικής δράσης. Στοχεύει στην εξασφάλιση προγραμμάτων δαπανών που λειτουργούν υπό την αρχή της χρηστής διαχείρισης (που συνεπάγεται εξοικονόμηση κονδυλίων λόγω αποδοτικότητας), το προσβάσιμο των δράσεων και την εύκολή τους υλοποίηση από τους χρήστες. Το πακέτο που υιοθετήθηκε στις 14 Ιουλίου θα συμπληρωθεί από προτάσεις που θα ακολουθήσουν για τους τομείς των εξωτερικών σχέσεων, της έρευνας, της ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης._

    [14] Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ROMTELECOM

    Βουκουρέστι, 15 Ιουλίου 2004 (15:16 UTC+2)

    Σειρά αλλαγών στη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της RomTelecom, ανακοίνωσε σήμερα η ρουμανική θυγατρική του ΟΤΕ, δεδομένου ότι η ελληνική εταιρία κατέχει πλέον πάνω από το 50% των μετοχών.

    Καθήκοντα προέδρου στη RomTelecom αναλαμβάνει ο Παναγής Βουρλούμης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ), ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβου΄λου παραμένει ο Τζέιμς Χάμπλεϊ.

    Εκπρόσωποι του ρουμανικού δημοσίου ορίζονται οι Iοάν Κοάκα και Σέρμπαν Ποπ, ενώ, από πλευράς ΟΤΕ, συμμετοχή στο διοιητικό συμβούλιο θα έχουν επίσης oι Ιορδάνης Αϊβάζης, Ιον Τίριακ και ο Μιχάλης Τσιαμάς. Οικονομικός διευθυντής αναλαμβάνει προσωρινά ο Δημήτρης Σοφοκλέους._

    [15] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

    Αγκυρα, 15 Ιουλίου 2004 (19:43 UTC+2)

    Στη Γαλλία μεταβαίνει την προσεχή Δευτέρα (19 Ιουλίου) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak.

    Ο κ. Ερντογάν θα γίνει δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Ραφαρέν και θα έχει επίσης συνάντηση με τους Τούρκους που ζουν στη Γαλλία.

    Στις 20 Ιουλίου, ο κ. Ερντογάν θα μιλήσει σε διάλεξη, που θα παραστούν και Γάλλοι επιχειρηματίες, με θέμα ²Τουρκία Γαλλία: Νέες Προοπτικές για μία Αποτελεσματική Συνεργασία².

    Ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί επίσης με τον Αλέν Ζιπέ και άλλους πολιτικούς.

    Όπως γράφει η Yeni Safak, ο κ. Ερντογάν κατά τις συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας, θα ζητήσει ειδικά υποστήριξη όσον αφορά την χορήγηση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, στην Τουρκία.

    [16] ΑΛΛΟ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Λονδίνο, 15 Ιουλίου 2004 (14:27 UTC+2)

    Μια ημέρα μετά την υπερψήφιση από το τουρκικό κοινοβούλιο της πρότασης για προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ και του πρώην υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ.Γιλμάζ, Γκινές Τάνερ, στη δικαιοσύνη, για την υπόθεση ιδιωτικοποίησης της Τούρκμπανκ, ακόμη δυο πρώην υπουργοί θα οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών της γείτονος. Πρόκειται για τους Ζεκί Τσακάν και Τζουμχούρ Ερζουμέρ, υπουργοί αρμόδιοι για την Ενέργεια επί διακυβέρνησης Ετζεβίτ.

    Όπως μεταδίδει το BBC, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε χθες την πρόταση για προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία της διαφθοράς.

    Τόσο ο Ζεκί Τσακάν όσο και ο Τζουμχούρ Ερζουμέρ έχουν αρνηθεί, με ομιλίες τους ενώπιον της ολομέλειας του τουρκικού κοινοβουλίου, την κατηγορία που τους αποδίδεται.

    [17] Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2004 (11:44 UTC+2)

    O Iούλιος και ο Aύγουστος προσφέρονται για γόνιμο και ειλικρινή διάλογο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του τόπου και ανάμεσα σε Eλλάδα και Kύπρο όσον αφορά το Κυπριακό, ανέφερε ο Kοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του AKEΛ Nίκος Kατσουρίδης.

    Σε ομιλία του στην έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής

    για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι ''με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, θάρρος αλλά και μακριά από μια μικροκομματική δημόσια αντιπαράθεση και αλληλουπόσκαψη, πρέπει να χαραχθεί η τακτική για την τελική επίθεση, που με βάση τις δικές μας πρωτοβουλίες θα οδηγήσει στη λύση''.

    Ο κ. Κατσουρίδης επεσήμανε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν μπορεί να αργήσουν να αναληφθούν, ενώ είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει και η εντύπωση ότι μπορεί να στηρίζονται στη λογική της ανατροπής του υφιστάμενου σχεδίου λύσης.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [18] Η ΒΟΗΘΟΣ ΥΦΠΕΞ ΗΠΑ ΛΟΡΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

    Ουάσιγκτον, 15 Ιουλίου 2004 (11:40 UTC+2)

    Η Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Λόρα Κένεντι θα επισκεφθεί στις 21 Ιουλίου την Κύπρο για διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

    Εκπρόσωπος της αμερικανής πρεσβείας στην Κύπρο δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ πως η κ. Κένεντι, η οποία θα παραμείνει στο νησί για 3 - 4 ημέρες, ''θα έχει συζητήσεις για το Κυπριακό και σχετικά διμερή θέματα με την κυβέρνηση της Κύπρου''.

    Ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επαφών της κ. Κένεντι στο νησί.

    Σε ερώτηση εάν η κ. Κένεντι θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα, είπε ότι η κ. Κένεντι θα επισκεφθεί την Τουρκία πριν την επίσκεψή της στην Κύπρο.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ

    Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2004 (11:40 UTC+2)

    Με μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των μαρτύρων και ηρώων του πραξικοπήματος και της εισβολής που ακολούθησε στις 20 του ίδιου μήνα, άρχισε λίγο μετά τις 11 η ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις θλιβερές επετείους.

    Στην αίθουσα της Ολομέλειας, εκτός από τους βουλευτές και αντιπροσώπους των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

    Πρώτος μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας. Ακολουθούν ομιλίες από αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [20] ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (19:47 UTC+2)

    Ο Αργεντινός τενόρος Χοσέ Κούρα ερμηνεύει, στα ελληνικά, τον Ολυμπιακό ύμνο στις Οινούσσες, στην άκρη και ταυτοχρόνως στην αρχή της Ελλάδας. Ήταν μία συγκινητική στιγμή, αλλά όχι πρωτόγνωρη σε αυτό το ταξίδι που διαγράφει η Ολυμπιακή φλόγα στο χάρτη της Ελλάδας. Σήμερα, για τρίτη μέρα πέταξε πάνω από το Αιγαίο και κατέβηκε σε έξι νησιά για το χειροκρότημα της υποδοχής και τη θέρμη της νησιώτικης φιλοξενίας. Η Φλόγα επισκέφθηκε έξι νησιά, ακολουθώντας πορεία προς το Βορρά. Οι σταθμοί: Τήνος, Άνδρος, Σάμος, Χίος, Οινούσσες και Λέσβος, με τελετή διανυκτέρευσης στη Μυτιλήνη. Η Δάδα άναψε στα χέρια 55 Λαμπαδηδρόμων που έτρεξαν μέσα σε στενά, αλλά και σε παραλιακούς δρόμους, κάτω από τις σημαίες που ανέμιζαν κατά μήκος της διαδρομής, πάνω σε ροδοπέταλα και βάγια.

    Το πρωί της Πέμπτης τα «Σινούκ» της Αεροπορίας Στρατού χρειάστηκαν μόλις είκοσι λεπτά για να μεταφέρουν τη Φλόγα από τη Σύρο στην Τήνο, στον πρώτο σταθμό της ημέρας. Εκεί ο δήμαρχος κ. Κώστας Αθηναίος θυμήθηκε τα «Τήνια», μία αθλητική διοργάνωση που θεωρήθηκε προπομπός των Αγώνων του 1896. Έτσι και σήμερα η Τήνος διατυπώνει το αίτημα για αναβίωση του θεσμού. Όταν ο Φραγκίσκος Απέργης ως τελευταίος Λαμπαδηδρόμος άναψε το βωμό, τα χειροκροτήματα των κατοίκων σκεπάστηκαν από τον ήχο των κανονιοβολισμών στο λιμάνι του νησιού. Ο δήμαρχος δώρισε στην ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ένα αγαλματίδιο άοπλου πολεμιστή, αποδίδοντας το πνεύμα του Ολυμπισμού. «Είναι το πνεύμα που ο αέρας και η θάλασσα του Αιγαίου μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο» είπε, εκπροσωπώντας την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 η Διευθύντρια Λαμπαδηδρομίας κ. Πένυ Μικελοπούλου.

    Στην Άνδρο, στο νησί των ναυτικών, τα παιδιά χόρεψαν μπροστά στο δημαρχείο φορώντας παραδοσιακές στολές και ο δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Βαμβούκας μίλησε για τη χαρά με την οποία οι κάτοικοι του νησιού υποδέχονται, για δεύτερη φορά μετά το 2000, την Ολυμπιακή φλόγα. Τελευταίος Λαμπαδηδρόμος για το νησί, που είδε την πλατεία Ιερού Λόχου να γεμίζει, ήταν ο Γιάννης Μαγουλάς.

    Με την παραδοσιακή «Σαμιώτισα» η Σάμος αποχαιρέτησε μουσικά την Ολυμπιακή φλόγα, προσφέροντας κρασί και ευχές για τους Αγώνες της Αθήνας. Το Βαθύ ήταν σημαιοστολισμένο και η διαδρομή γεμάτη από κόσμο που κατέβηκε στον παραλιακό δρόμο για να χειροκροτήσει τους Λαμπαδηδρόμους. «Και εμείς από εδώ, από το νησί του Πυθαγόρα και τόσων Ολυμπιονικών στέλνουμε την αγάπη μας σε όλη την Ελλάδα, η ανάμνηση της Φλόγας θα στολίζει για πάντα την ιστορία του νησιού μας» είπε ο δήμαρχος κ. Κώστας Καραμηνάς. Η Σάμος γιόρτασε με παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή Τούρκων αθλητών και μία συμβολική διαδρομή ιστιοπλοϊκών σκαφών με προορισμό τους Φούρνους και την Ικαρία, προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα που εκπέμπει η Φλόγα. Τελευταίος Λαμπαδηδρόμος για τη Σάμο, η οποία επέλεξε αθλητές ως Λαμπαδηδρόμους, ήταν ο Λευτέρης Κοκκινάκης.

    Στη Χίο, η εκδήλωση που προετοίμασε ο δήμος έδωσε μία ευκαιρία στην ελληνοτουρκική φιλία να επιβεβαιώσει τα ερείσματα της. Το βωμό άναψε η Χαρά Καρυάμη, της εθνικής ομάδας του ανσάμπλ και αμέσως μετά τιμήθηκε ο Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, για την προσφορά του στο άθλημα της άρσης βαρών. Στην εκδήλωση η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Παρέστησαν Τούρκοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού. «Όλοι οι Χιώτες με υπερηφάνεια και συγκίνηση καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή φλόγα, στη γη του Ομήρου και της μαστίχας. Στη ναυτομάνα γη των παγκόσμιων πρωταθλητών του υγρού στίβου» είπε ο δήμαρχος κ. Μάρκος Μεννής.

    Από τη Χίο η αποστολή έφτασε με το σκάφος «Ξαστεριά», που διέθεσε ο εφοπλιστής κ. Νίκος Λεμός, στις ακριτικές Οινούσσες όπου διοργανώνονται σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις: Μία έκθεση ζωγραφικής με έργα Μυταρά, μία έκθεση χαρτών και χαρακτικών με θέμα τους Αγώνες του 1896 καθώς και μία έκθεση σπάνιων εκδόσεων με αντικείμενο τον Πίνδαρο. Ο Αργεντινός τενόρος Χοσέ Κούρα τραγούδησε στα ελληνικά τον Ολυμπιακό ύμνο και ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Αγγελάκος συνέδεσε τη ναυτοσύνη των ντόπιων με το μακρύ ταξίδι της Φλόγας ανά τον κόσμο.

    Η Μυτιλήνη ήταν ο τελευταίος σταθμός της Λαμπαδηδρομίας για την Πέμπτη. Η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή: παραδοσιακά συγκροτήματα και χορευτές είχαν παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής επενδύοντας με αυθεντικό τοπικό χρώμα την πορεία των Λαμπαδηδρόμων. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής οι Λαμπαδηδρόμοι συνοδεύθηκαν από τοπικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές, τη φιλαρμονική, τραγούδια και χορούς της περιοχής. «Η πόλη μας, η πόλη του Κεντέρη και της μεγάλης αθλητικής παράδοσης υποδέχεται τη Φλόγα της Αθήνας λίγο πριν τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες» είπε ο δήμαρχος κ. Αριστείδης Χατζηκομνηνός. Τελευταία Λαμπαδηδρόμος ήταν η Χαρίκλεια Πανταζή. Ακολούθησε συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στο Κάστρο της πόλης.

    [21] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (18:49 UTC+2)

    Με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, Γεράσιμο Αραβανή και Νίκο Νικητόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ολοκληρώνοντας τις επαφές του για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, για την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους και την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού.

    Ο κ. Ορφανός τόνισε ότι οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. εξέφρασαν τη δική τους οπτική, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού τονίζοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες απόψεις, ενδιαφέρουσες, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου.

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού χαρακτήρισε τη συνάντηση καρποφόρα σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. είναι προετοιμασμένοι, με σκέψεις για όλα τα θέματα.

    Υπογράμμισε ότι συζήτησαν αρκετά για το κομμάτι που αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών του, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό λαό και κυρίως στη νέα γενιά, να έχει τους χώρους, μέσα στους οποίους θα αθλείται.

    Ο κ. Ορφανός τόνισε ότι οι ευρύτερες συζητήσεις για το νομοσχέδιο έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες και ότι ήδη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή δουλεύει με γρήγορο ρυθμό, ώστε στο τέλος του μήνα να είναι έτοιμο το νομοθετικό κείμενο, το οποίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι νόμος.

    «Εκείνο το οποίο θα έλεγα είναι ότι, όλοι να προετοιμαστούν για την καινούργια χρονιά με καινούργια διάθεση. Με διαφορετικό τρόπο από τον οποίο αντιμετώπιζαν τα πράγματα μέχρι τώρα. Ούτως ή άλλως εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι μετέχοντες του αθλητικού γίγνεσθαι, ιδιαίτερα του επαγγελματικού. Να ξέρουν ότι θα τους δοθεί αυτή η τελευταία ευκαιρία, όπως έχει ονομαστεί, αλλά δε θα υπάρχει διέξοδος από αυτήν, παρά μόνο η εξυγίανση», υπογράμμισε.

    Από την πλευρά του ο κ. Αραβανής τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει πάρα πολλές ανησυχίες γύρω από την εξέλιξη του επαγγελματικού αθλητισμού τονίζοντας ότι δίπλα στις επιτυχίες που ζήσαμε τελευταία με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα του επαγγελματικού αθλητισμού.

    «Η δική μας άποψη είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι η προοπτική για τη νεολαία και το λαό είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Βεβαίως θέλουμε και τα μεγάλα προβλήματα να μειωθούν, βία και μία σειρά άλλα πράγματα. Όλα αυτά που ζούμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», είπε.

    Σημείωσε ότι ενόψει του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού η άποψη του ΚΚΕ, ότι είναι άμεση ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης, οικονομικής και άλλης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (15:13 UTC+2)

    Την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε ο Αρης να έχει εγκαίρως έτοιμο το γήπεδό του υποσχέθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, στην αντιπροσωπεία της ΚΑΕ Αρης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Δαμιανίδη, που τον επισκέφθηκε σήμερα.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα μπάσκετ του Άρη με τις εργασίες που γίνονται στο Αλεξάνδρειο και το πότε θα δοθεί για χρήση.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ.Ορφανός δήλωσε ότι έγιναν οι απαραίτητες επικοινωνίες με την κατασκευάστρια εταιρία και δόθηκαν οι οδηγίες στις Υπηρεσίες της ΓΓΑ ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμο το γήπεδο του Αρη.

    Πρόσθεσε δε ότι για τον σκοπό αυτό θα επισκεφθεί και ο ίδιος προσωπικά την ερχόμενη Δευτέρα το γήπεδο.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το θέμα του γηπέδου απασχολεί την ομάδα, καθώς ο Αρης έχει δηλώσει το Παλέ Ντε Σπορ, ως έδρα, και στην ULEB και στο πρωτάθλημα της Α1.

    Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανίδη, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το γήπεδο, το οποίο βάσει της σύμβασης πρέπει να παραδοθεί στις 24 Αυγούστου, θα είναι εγκαίρως έτοιμο.

    [23] Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ.ΜΠΙΚΟΦΣΚΙ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (14:29 UTC+2)

    Την απόκτηση του πολωνού ποδοσφαιριστή, Ματσέι Μπικόφσκι, για τα επόμενα δύο χρόνια με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου για έναν ακόμη χρόνο, ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Με την απόκτηση του 24χρονου πολωνού από τον ΟΦΗ πιθανότατα ολοκληρώνονται οι μεταγραφές των πρασίνων.

    Εξάλλου, η ομάδα συνεχίζει καθημερινά τις προπονήσεις στην Παιανία ενώ το Σάββατο η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Ρόγκλα της Σλοβενίας όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

    [24] ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑ Μ.ΚΑΨΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2004 (14:25 UTC+2)

    Τον Μιχάλη Καψή φαίνεται πως θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας περιόδου η διοίκηση του ασπρόμαυρου συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει γίνει πρόταση στον διεθνή ποδοσφαιριστή για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.

    Ο Μιχάλης Καψής δεν φαίνεται να είναι αρνητικός στη συγκεκριμένη πρόταση και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Ανθιμος στο Ράδιο Σπορ 98,7 FM.

    «Του Μιχάλη όνειρο είναι να παίξει στον ΠΑΟΚ και αυτό σας το λέω να το ξέρετε. Ο Μιχάλης θέλει να έρθει να παίξει στον ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα που του αρέσει από μικρός», υποστήριξε ο Άνθιμος Καψής για τον γιο του.

    [25] ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

    Μαδρίτη, 15 Ιουλίου 2004 (19:56 UTC+2)

    Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κέντρο της Μαδρίτης και συγκεκριμένα σε ένα υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας της ισπανικής πρωτεύουσας.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:40 τοπική ώρα, κοντά στο σταθμό της Ατότσα, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται τα μεγάλα μουσεία της Μαδρίτης.

    Η UNION FENOSA, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία και ο συγκεκριμένος υποσταθμός της βρισκόταν σε ένα παλιό κτίριο. Εδώ και δύο χρόνια στο κτίριο πραγματοποιούνταν επισκευές. Το κτίριο όπως και διπλανό κτίριο τυλίχθηκαν στις φλόγες.

    Ο καπνός ήταν ορατός από απόσταση χιλιομέτρων ενώ οι φλόγες έφθαναν σε ύψος τα 30 μέτρα. Δεκάδες άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς αλλά κανένας σοβαρός τραυματισμός δεν αναφέρθηκε προς το παρόν.

    Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και εκκένωσε τα γειτονικά κτίρια.

    Τέσσερις ώρες κράτησε η επίμονη προσπάθεια των πυροσβεστών για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία σε λίγη ώρα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα πιθανά αίτια της φωτιάς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    [26] ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (17:31 UTC+2)

    Φιλόδοξες προτάσεις για τη νέα γενιά προγραμμάτων στους τομείς εκπαίδευσης, νεολαίας, πολιτισμού, και οπτικοακουστικών μέσων ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

    Τα προγράμματα αυτά θα διαδεχθούν τα υφιστάμενα προγράμματα για την περίοδο 2007-2013 και θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της Λισσαβώνας, δηλαδή στην ανάδειξη της Ευρώπης στην πλέον ανταγωνιστική οικονομία, βασισμένη στη γνώση, με χρονικό ορίζοντα το 2010.

    Οπως είχε ήδη εξαγγελθεί σε δύο ανακοινώσεις της 10ης Μαρτίου 2004 , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τις προτάσεις της για τα τέσσερα προγράμματα που πρόκειται να αντικαταστήσουν τα ισχύοντα προγράμματα που λήγουν το 2006. Οι προτάσεις αυτές εντάσσονται στη δέσμη δημοσιονομικών μέτρων που ενέκρινε η Επιτροπή την ίδια ημέρα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των τεσσάρων αυτών προγραμμάτων είναι τριπλάσιος, σε τρέχουσες τιμές, σε σχέση με τον προϋπολογισμό των υφιστάμενων προγραμμάτων. Οι προτάσεις αυτές θα υποβληθούν για εξέταση στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο την τελική τους έγκριση στο τέλος του 2005.

    Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης στους τομείς της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης:

    Με προϋπολογισμό ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για χρονικό διάστημα 7 ετών, το νέο πρόγραμμα θα συμβάλει στη βελτίωση των συστημάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από τέσσερα επιμέρους τομεακά προγράμματα που αφορούν τη σχολική εκπαίδευση (Comenius), την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Erasmus), την επαγγελματική κατάρτιση (Leonardo Da Vinci) και την επιμόρφωση των ενηλίκων (Grundtvig).

    Οι στόχοι αυτών των προγραμμάτων είναι οι εξής:

    -Συμμετοχή τουλάχιστον ενός μαθητή στους 20, σε επίπεδο Ενωσης, στο πρόγραμμα Comenius

    -Επίτευξη από σήμερα έως το 2011 του στόχου της συμμετοχής 3 εκατομμυρίων σπουδαστών στο πρόγραμμα Erasmus από την έναρξη της εφαρμογής του

    - Δημιουργία 150.000 θέσεων σε επιχειρήσεις ετησίως στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci το 2013

    - Συμμετοχή 25.000 ενηλίκων, σε ετήσια βάση, στις δράσεις κατάρτισης / κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig, το 2013.

    «Νεολαία σε δράση»:

    Με προϋπολογισμό ύψους 915 εκατομμυρίων ευρώ, το εν λόγω πρόγραμμα, απλούστερο στην εφαρμογή του και σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένο, θα είναι ανοιχτό για τη συμμετοχή νέων ηλικίας 13 έως 30 ετών στα κράτη μέλη και στις τρίτες χώρες, κυρίως σε αυτές που καλύπτονται από τη νέα πολιτική γειτονίας. Το πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση» θα περιλάβει σειρά δράσεων, όπως ανταλλαγές νέων (στόχος: 35.000 σχέδια από τώρα έως το 2013), την «ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία» (στόχος: 10.000 εθελοντές ετησίως) και τη δράση «Νεολαία για τον κόσμο» που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας με τρίτες χώρες.

    «MEDIA 2007»:

    Με προτεινόμενο προϋπολογισμό πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την περίοδο 2007-2013, το πρόγραμμα MEDIA 2007 (που αποτελεί τη συγχώνευση των προγραμμάτων MEDIA Plus και MEDIA Κατάρτιση) δεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ένωση στον ρόλο του οπτικοακουστικού τομέα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας. Η κοινοτική δράση αφορά το στάδιο πριν από την παραγωγή (μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της αρχικής εκπαίδευσης στα επαγγέλματα του οπτικοακουστικού τομέα και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜΜΕ στα μέσα χρηματοδότησης) και μετά την παραγωγή (υποστήριξη της διανομής οπτικοακουστικών έργων).

    Πολιτισμός 2007:

    Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος Πολιτισμός 2007, το οποίο θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα Πολιτισμός 2000, είναι η προώθηση της διακρατικής κινητικότητας καλλιτεχνών και έργων και η προώθηση του διαπολιτιστικού διαλόγου, συμπληρώνοντας τις δράσεις των κρατών μελών. Ο προϋπολογισμός αυτού του προγράμματος υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

    [27] ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Βρυξέλλες, 15 Ιουλίου 2004 (17:26 UTC+2)

    Δέσμη προτάσεων για την απλοποίηση και τον καλύτερο προσανατολισμό της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής απασχόλησης της Ε.Ε ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Οι νέοι προσανατολισμοί του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για το χρονικό διάστημα 2007-2013 επικεντρώνονται στη σύνδεση της χρηματοδότησης με τις πολιτικές με στόχο την προώθηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Απασχόλησης (ΕΣΑ).

    Με λιγότερη γραφειοκρατία, απλοποιημένους κανόνες και μεγαλύτερη αποκέντρωση στα κράτη μέλη, η ΕΕ θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις που συνεπάγονται η διεύρυνση, η δημογραφική γήρανση και η παγκοσμιοποίηση.

    Το ΕΚΤ θα συμπληρωθεί με ένα νέο πρόγραμμα για την αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση άλλων δράσεων που υποστηρίζουν την κοινωνική πολιτική και την πολιτική απασχόλησης της Επιτροπής.

    «Πρόκειται για πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση μερικών από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, τα οποία σχετίζονται με την απασχόληση, τη φτώχεια και τις διακρίσεις», δήλωσε ο αρμόδιος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Επίτροπος, Σταύρος Δήμας. «Με την επικέντρωση των προσπαθειών σε αυτά τα θέματα και την ενίσχυση των ικανοτήτων των εθνικών κυβερνήσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, η συμβολή της Ευρώπης μπορεί να είναι ουσιαστική».

    Στόχος του ΕΚΤ θα εξακολουθήσει να είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την αναμόρφωση των αγορών εργασίας και την προώθηση της οικονομικής ευημερίας. Το ΕΚΤ θα καλύψει δύο από τους τρεις στόχους της χρηματοδότησης συνοχής στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο. Θα στηρίξει καίριους τομείς δράσης που φέρουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: μεγαλύτερη ικανότητα προσαρμογής του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων, ένταξη του εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας, πρόληψη της ανεργίας, παράταση του ενεργού βίου, προώθηση της ενσωμάτωσης των περιθωριοποιημένων και λιγότερο ευνοημένων πληθυσμιακών ομάδων και καταπολέμηση των διακρίσεων. Βάσει της πρότασης της Επιτροπής, οι δράσεις αυτές θα απορροφούν το 20-25% της συνολικής χρηματοδότησης για την πολιτική συνοχής.

    Εμφαση θα δοθεί στην ισότητα των ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς και σε συγκεκριμένες δράσεις για τις γυναίκες. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στη χρηστή διακυβέρνηση και στη θεσμική ανάπτυξη, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

    Βάσει του νέου στόχου 1, «σύγκλιση ανάπτυξη και απασχόληση», το ΕΚΤ θα επικεντρωθεί στα λιγότερα αναπτυγμένα κράτη μέλη και στις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες. Μετά τη διεύρυνση, περισσότερα κράτη μέλη και περιφέρειες θεωρούνται ως «λιγότερο αναπτυγμένα/ ες» με κατά κεφαλή ΑΕΠ κάτω του 75 τοις εκατό του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ οι διαφορές ως προς την απασχόληση και την φτώχεια έχουν διπλασιαστεί.

    Βάσει του νέου στόχου 2 «Ανταγωνιστικότητα των περιφερειών και απασχόληση», το ΕΚΤ θα χρηματοδοτεί σχέδια σε εθνικό επίπεδο σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών ή της αναδιάρθρωσης ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, σε κράτη μέλη που δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση βάσει του στόχου 1.

    Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα με τον τίτλο PROGRESS που θα καλύψει πέντε τομείς: απασχόληση, κοινωνική προστασία και ένταξη, συνθήκες εργασίας, καταπολέμηση των διακρίσεων και ποικιλότητα και ισότητα των φύλων. Συμπληρώνοντας τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτήσει μελέτες, εκστρατείες ευαισθητοποίησης, ανταλλαγές πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών, ενέργειες παρακολούθησης και αξιολόγησης και πρωτοβουλίες δικτύωσης.

    Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει το πλαίσιο της «Ανοικτής διαδικασίας Συνεργασίας» για ανταλλαγές πολιτικών μεταξύ των κρατών μελών στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός αυτού του προγράμματος ανέρχεται σε ποσό ανώτερο των 600 εκατομμυρίων ευρώ για διάστημα επτά ετών. Προτάσεις για έναν «βιώσιμο κοινωνικό διάλογο, την ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων και την ανάλυση των δημογραφιών τάσεων» θα υποβληθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

    [28] ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ Ρ.ΠΑΣΚΑΣ

    Λονδίνο, 15 Ιουλίου 2004 (14:40 UTC+2)

    Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Λιθουανίας Ρολάντας Πάσκας, ο οποίος κατηγορείται για διαρροή κρατικών μυστικών.

    Όπως μεταδίδει το BBC, το κοινοβούλιο της Λιθουανίας είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εναντίον του τον περασμένο Απρίλιο. Το σκάνδαλο που ξέσπασε οδήγησε σε πολιτική κρίση τη βαλτική αυτή χώρα, που μόλις φέτος εντάχθηκε στους κόλπους του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

    Ο Πάσκας κατηγορείται ότι προειδοποίησε τον μεγαλύτερο σπόνσορα της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Μπορίσοφ, ότι τα τηλέφωνά του παρακολουθούνται. Αυτή εξάλλου ήταν και η μια από τις τρεις κατηγορίες που περιελάμβανε η πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του τον περασμένο Απρίλιο.

    Οι άλλες δυο ήταν η χορήγηση της λιθουανικής υπηκοότητας στον Μπορίσοφ με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια και η ανάμειξη στην ιδιωτικοποίηση μιας εταιρίας.

    Σε περίπτωση που καταδικαστεί, ο Πάσκας ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή τριετούς φυλάκισης, αν και οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει πως θα ζητήσουν να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και ο αποκλεισμός του από κάθε δημόσιο αξίωμα.

    [29] ΙΡΑΚ: ΔΕΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΧΑΝΤΙΝΤΑ

    Βαγδάτη, 15 Ιουλίου 2004 (14:14 UTC+2)

    Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί και στους 27 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Χαντίντα, δυτικά της Βαγδάτης.

    Όπως μεταδίδει το BBC, η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η αστυνομική διοίκηση της Χαντίντα, σημειώθηκε την ώρα που αναλάμβανε καθήκοντα η πρωινή βάρδια των αστυνομικών.

    Χθες, δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Βαγδάτη από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

    [30] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2004 (15:45 UTC+2)

    Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις της «Βαλκανικής Πλατείας», το πλήρες πρόγραμμα των οποίων παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος.

    Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Νεάπολης, στη φετινή «Βαλκανική Πλατεία», που διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά, θα συμμετάσχουν σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Βοσνία.

    Στόχος είναι, όπως είπε, η γνωριμία και η κατανόηση του διαφορετικού με προσέγγιση μέσω των κοινών στοιχείων. "Ελπίζουμε πως με το πέρασμα του χρόνου η γνώση στις ιδιαιτερότητες του γείτονα θα οδηγήσει στο σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση και τελικά στην απαλλαγή από τα βασανιστικά στερεότυπα, που επέβαλλαν καχυποψία και εχθρότητα", σημείωσε ο κ.Λαδόπουλος.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα της φετινής "Βαλκανικής Πλατείας" έχει ως εξής:

    Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

    7:30 μ.μ.: Εκθεση φωτογραφίας στην Αίθουσα Τέχνης (Δημαρχιακό Μέγαρο)

    "Η Γη της Μακεδονίας" του Δημήτρη Ταλιάνη, με κείμενα Πάνου Θεοδωρίδη

    Εκθεση Βαλκάνιων Φωτογράφων σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

    9:00 μ.μ.: "Το ροκ των Μακεδόνων", αφιέρωμα στο έργο του Πάνου Θεοδωρίδη

    9:30 μ.μ.: Συναυλία με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Primavera En Salonico. Συμμετέχει η Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui

    Εντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο

    Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

    8:30 μ.μ.: Ethnic μουσική από τον Dragan Dautovski από FYROM

    Ethnic μουσική από τους "IZVOR" από τα Brania Σερβίας

    Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου

    8:30 μ.μ.: Συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης- Τμήμα Φιλαρμονικής με αποσπάσματα από γνωστά μιούζικαλ του Broadway

    Θεατρική παράσταση "Η τύχη της Μαρούλας" από το Θεατρικό Εργαστήριο "ΘΕΣΠΙΣ"

    Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

    9:00 μ.μ.: Ο Θεατρικός Οργανισμός "ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ" θα παρουσιάσει το έργο "Ο Ασυλλόγιστος" του Μολιέρου με τον Βασίλη Τσιβιλίκα

    Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

    8:00 μ.μ.: Θεσσαλικοί Χοροί από το Λαογραφικό Χορευτικό Ομιλο Παλαμά- Καρδίτσας "Οι Κραγκούνηδες"

    Παραδοσιακό Χορευτικό από το Blagoevgrad Βουλγαρίας

    Το μουσικό συγκρότημα "Λαλητάδες της Ροδόπης" από τη Σοφία Νεοχωρίτου και το μουσικό σχήμα "Istanbul Dan Ensable" από την Κωνσταντινούπολη με την τραγουδίστρια Meida Kuyucu θα παρουσιάσουν παραδοσιακές μουσικές από τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και την Ανατολή γενικότερα

    Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

    Νεανική Βραδιά

    8:30 μ.μ.: Ποπ-ροκ μουσική από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Νεάπολης

    Μοντέρνο Χορευτικό Δήμου Νεάπολης

    Συναυλία με τους C: REAL

    Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

    8:30 μ.μ.: Μακεδονικοί και Θρακιώτικι χοροί από το Παραδοσιακό Χορευτικού Δήμου Νεάπολης

    Παραδοσιακό Χορευτικό Αραδίππου Κύπρου

    Η ορχήστρα "ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ" με τον Πέτρο Γαϊτάνο, τη Λιζέτα Καλημέρη, την Αρετή Κετιμέ και τον Παναγιώτη Λάλεζα θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία

    Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

    8:30 μ.μ.: Μοντέρνο Χορευτικό Δήμου Νεάπολης

    Συναυλία με τους Μανώλη Λιδάκη- Δημήτρη Μπάση

    Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι παρακάτω ομάδες εκδηλώσεων:

    - Δράσεις δρόμου με ξυλοπόδαρους και μουσικούς

    - Εκθεση φωτογραφίας

    - Εκθέσεις εθελοντικών, κοινωνικών και οικολογικών οργανώσεων

    - Εκθέσεις προϊόντων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια

    - Γευσιγνωσία από τις συμμετέχουσες βαλκανικές χώρες και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

    - Τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων

    ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης- Πλ.Ειρήνης, Ρολόι

    Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

    8:00 μ.μ.: Το τμήμα κλασικού και μοντέρνου χορού της Σχολής Χορού Δήμου Νεάπολης θα παρουσιάσουν τη χορευτική παράσταση "Τα παιδιά τρέχουν, παίζουν, πέφτουν...και χορεύουν!".

    Θεατρική παράσταση "Το Λουρί του Σωκράτη" από το Δήμο Βασιλικών (Δημοτικό Διαμέρισμα Σουρωτής), σε σκηνοθεσία Σωτηρίας Αγγελίδου

    Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου

    8:00 μ.μ.: "Οι φίλοι μας οι Μουζικάντηδες". Παράσταση μουσικού θεάτρου για παιδιά, από το Εργαστήρι Κρουστών- Μουσικό Παιχνιδοθέαμα "Κρουστόφωνο", εμπλουτισμένη με τεχνικές εμψύχωσης, ενεργητικής συμμετοχής και δημιουργικής απασχόλησης

    7ο-90 Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

    Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

    7:00 μ.μ.: "Παιχνίδια από όλο τον κόσμο" από εθελοντές δασκάλους

    Το τμήμα κλασικού και μοντέρνου χορού της Σχολής Χορού Δήμου Νεάπολης θα παρουσιάσουν τη χορευτική παράσταση "Και η γη...χορεύει!!"

    2ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης- Πέτρινο

    Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

    7:30 μ.μ.: "Ξυλοπόδαροι, Ταχυδακτυλουργοί, Κλόουν, Ζογκλέρ" από την Ομάδα Θεάματος "Καμπέρ"

    [31] Ο "ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ" ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (12:46 UTC+2)

    Την χοροθεατρική παράσταση «Ταξιδιώτης του Χειμώνα» θα παρουσιάσει το χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας στην Τεχνόπολη στο Γκάζι την Κυριακή 18 Ιουλίου και στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας την Τετάρτη 21 Ιουλίου.

    Δεκατρείς χορευτές ταξιδεύουν στις μνήμες και τα συναισθήματά τους, φέρνουν εικόνες, κινήσεις και ιστορίες στη σκηνή και καλούν τους θεατές να ταξιδέψουν κι αυτοί μαζί τους. Το θέμα της παράστασης και ο τίτλος «Ταξιδιώτης του Χειμώνα» είναι μια αναφορά στον κύκλο λίντερ του Σούμπερτ, ενώ η μουσική κινείται σε διάφορους χρόνους και τα λίντερ του Φρανς Σούμπερτ συναντούν τη σύγχρονη ροκ μουσική με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Δημοσθένη Γρίβα ή τις ποπ επιτυχίες του Ρόμπι Γουίλιαμς. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.

    [32] ΟΙ "ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ" ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2004 (11:49 UTC+2)

    Την τραγωδία του Σοφοκλή «Τραχίνιες» θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Δάσους, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη γέννηση του Σοφοκλή.

    Η σκηνοθεσία είναι του Βίκτωρα Αρδίττη, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αννέζα Παπαδοπούλου, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Κολοβός, Σάκης Πετκίδης, Γιάννης Τσορτέκης, Ευτυχία Γιακουμή, Έλενα Τοπαλίδου, Δημήτρης Καρέλλης, Ακύλας Καραζήσης. Η μετάφραση είναι του Κώστα Βαλάκα και της Ελένης Παπάζογλου.

    [33] ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2004 (11:46 UTC+2)

    Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Λονδίνο και το TLS (The Times Literary Supplement) συνεχίζουν τη συνεργασία τους με την από κοινού διοργάνωση ειδικού αφιερώματος στην Ελλάδα, την Αθήνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 17 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα γίνει στο γνωστό βιβλιοπωλείο του Λονδίνου Borders Books & Music, που βρίσκεται στην Charing Cross Road, γνωστή «λονδρέζικη γειτονιά του βιβλίου».

    Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ποικίλους τίτλους βιβλίων και καλύπτει τους τομείς της μυθιστοριογραφίας, της ποίησης, της ιστορίας, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, της τέχνης και της ταξιδιωτικής αφήγησης. Στο διάστημα του αφιερώματος, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της σειράς Greece in Britain 2004 του ΕΙΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα βιβλία θα διατίθενται με έκπτωση 15% για το κοινό.

    Στις 12 Αυγούστου, παραμονή της έναρξης των Αγώνων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώνεται ειδική βραδιά παρουσίασης βιβλίων σχετικά με το ιστορικό των Ολυμπιακών αλλά και με τα μνημεία της Ακρόπολης.

    [34] ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2004 (11:46 UTC+2)

    Μια ξεχωριστή γιορτή θα στήσει για ένα τριήμερο στους πεζόδρομους της Μονής Λαζαριστών, το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Από την Τρίτη 20 μέχρι και την Πέμπτη 22 Ιουλίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, να ξεναγηθούν στα διαφορετικά stands, να επιλέξουν και να αγοράσουν μικρά έργα τέχνης, συλλεκτικές αφίσες, παλιά βιβλία, μουσικά όργανα, δίσκους βινιλίου, κεριά και κηροπήγια, κεραμικά ημιπολύτιμους λίθους, ξυλόγλυπτα, χειροποίητα, κοσμήματα και πολλά άλλα ακόμα ενδιαφέροντα αντικείμενα.

    Κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι απεσταλμένοι της καλλιτεχνικής ομάδας έμπειρων διασκεδαστών, «Ανεμοσκορπίσματα» θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους με τα διάφορα κόλπα τους. Μουσικά συγκροτήματα θα παίξουν ζωντανά και με το ξεχωριστό προσωπικό τους στυλ θα χρωματίσουν τις τρεις καλοκαιρινές βραδιές.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 15 July 2004 - 18:14:53 UTC