Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 03-08-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
  • [02] ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [03] ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ
  • [04] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [05] ΛΕΥΚΑΔΑ: 550 ΣΠΙΤΙΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ
  • [06] ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
  • [07] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ
  • [08] ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗ
  • [09] ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΑ ΣΤΙΣ 2.243,6 ΜΟΝΑΔΕΣ
  • [10] ΤΟ 2004 Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΕ
  • [11] ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ
  • [12] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ VODAFONE-ERICCSON ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3ης ΓΕΝΙΑΣ
  • [13] ΣΤΑΘΕΡA ΑΝΟΔΙΚΗ ΡΟΤΑ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΧΑ
  • [14] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [15] ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  • [16] ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΪΣΟΥ-ΜΑΡΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ
  • [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ-ΜΟΪΣΙΟΥ
  • [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΡΦΟΥ
  • [19] ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Ν. ΣΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ
  • [20] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΩΝ
  • [21] ΕΤΟΙΜΗ Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"
  • [22] ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ
  • [23] ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
  • [24] ΠΛΟΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ
  • [25] Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
  • [26] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ
  • [27] ΝΕΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
  • [28] ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΓΕΝΕΥΗΣ
  • [29] Ο Χ. ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ 20η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ
  • [30] Η 6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

  • [01] Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (12:41 UTC+2)

    Εντός του χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθούν τα ολυμπιακά έργα, ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη και ασφαλής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει σε κανέναν να συμπεριφερθεί ανεύθυνα.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πρωί τα εργοτάξια του Αγίου Κοσμά και του Δέλτα Φαλήρου και χαρακτήρισε το έργο ανάπλασης της παραλιακής οδού ως το μεγαλύτερο που γίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια, ο κ.Σημίτης συνοδευόταν από τους υπουργούς Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Νάσο Αλευρά, αρμόδιο για τα ολυμπιακά έργα, το γενικό γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε ότι κανείς δεν πρέπει να κινδυνολογεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επειδή η Ελλάδα έχει επενδύσει σε αυτή. Από την πλευρά της, η κα Παπανδρέου τόνισε ότι με το τεράστιο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, η Αθήνα γίνεται μια προσιτή πρωτεύουσα για όλους τους πολίτες.

    [02] ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Aθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (18:39 UTC+2)

    Τις κατευθυντήριες γραμμές για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το θέμα της συγκρότησης της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια συζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. Οι συνεργασίες του Πρωθυπουργού συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα και Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστου Βερελή, παρόντος και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Oι επαφές αυτές έκλεισαν με συνεργασία που είχε ο κ. Σημίτης με τον Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Κώστα Καρτάλη, παρόντων, του κ. Χριστοδουλάκη, και του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομίας Κωνσταντίνου Θέου.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ότι στόχοι της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια είναι η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής με μέτρα για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την υλοποίηση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

    Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη:

    «Είχαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό μια γενική ανασκόπηση της οικονομίας, όπου συζητήσαμε, όπως ήταν φυσικό, και τις κατευθυντήριες αρχές για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, όπως επίσης και την πολιτική την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

    Η οικονομική πολιτική, τους επόμενους οκτώ μήνες μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης, απασχόλησης, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, αλλά και ιδιαίτερης ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής και συνοχής.

    Πιστεύουμε πως αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, σε συνδυασμό, όμως, με μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, όπως, για παράδειγμα, η προώθηση και άμεση υλοποίηση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την οποία ήδη καθιερώσαμε.

    Επίσης, χρειάζεται μια επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, διότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο, όπου η διεθνής και η ευρωπαϊκή οικονομία φαίνεται να αρχίζουν να συνέρχονται από την πολύμηνη κρίση που πέρασαν και να μπαίνουν σε μια τροχιά σταδιακής ανάκαμψης και σταθεροποίησης.

    Όλος ο σχεδιασμός που γίνεται από την κυβέρνηση αποσκοπεί να τονώσει και τα δύο πράγματα τα οποία μας απασχολούν: και την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Γι΄αυτό το λόγο ο σχεδιασμός της κοινωνικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος θα κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας με παράλληλη επιδίωξη τόσο της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, όσο και ιδιαίτερα της μείωσης του δημόσιου χρέους, διότι μόνο αυτό διασφαλίζει ανετότερες συνθήκες οικονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, για τις επόμενες γενιές.

    Μέσα στο ίδιο πλαίσιο συζητήσαμε επίσης τη διαδικασία για τη συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, έτσι ώστε αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και με τον οικονομικότερο τρόπο.

    Όπως επίσης συζητήσαμε και μια σειρά από ειδικότερα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε υπουργέ, καταλήξατε στο πακέτο παροχών που θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης;

    Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Όχι, συζητήσαμε τις κατευθυντήριες γραμμές.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η πρότασή σας για τις αφορολόγητες συντάξεις συζητήθηκε;

    Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Γεια σας!"

    [03] ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (14:25 UTC+2)

    Τα ολυμπιακά έργα ώθουν τους Ελλήνες να ξεπεράσουν το φράγμα της εθνικής αυτοταπείνωσης, στο οποίο δυστυχώς μας ωθούν μερικές φορές άδικα σχόλια και υπερβολικές κριτικές, τόνισε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος, μετά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και των στελεχών του "Αθήνα 2004", υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στα Ολυμπιακά έργα του Αγίου Κοσμά και του Δέλτα Φαλήρου, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τα πρόσφατα ξένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι, αυτά πολλές φορές συνδέονται με πολύ συγκεκριμένα, ανοιχτά ζητήματα, που αφορούν σε προμήθειες, εξοπλισμούς και άλλες συμβάσεις, σχετικές με την ασφάλεια

    Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

    "Τα Ολυμπιακά Έργα μιλούν πλέον μόνα τους και αυτά τα επιχειρήματα, τα επιχειρήματα που διατυπώνουν τα νέα Ολυμπιακά Έργα, οι νέες υποδομές της χώρας, είναι τα πιο εύγλωττα και τα πιο αποστομωτικά.

    "Είναι τα Ολυμπιακά Έργα τα ίδια, που καλούν όλους τους Έλληνες να ξεπεράσουν το φράγμα της εθνικής αυτοταπείνωσης, στο οποίο δυστυχώς μας ωθούν μερικές φορές άδικα σχόλια και υπερβολικές κριτικές.

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μεγάλο σχέδιο πραγματικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Αυτό που έχουμε πετύχει, σε σχέση με τις υποδομές, αλλά και σε σχέση με τις μεθόδους εργασίας, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας, είναι πάρα πολύ σημαντικό.

    "Η Ελλάδα θα δικαιούνταν να οργανώσει σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και χωρίς καμία νέα υποδομή, επειδή έχει τα δικά της μοναδικά ιστορικά επιχειρήματα και προσφέρει στο Ολυμπιακό Κίνημα τον ίδιο το λόγο της ύπαρξής του.

    "Δε ζητήσαμε και δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Οργανώνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες τεχνοκρατικά, άψογα, όπως κάθε άλλη χώρα και μάλιστα χώρα όχι 11 εκατομμυρίων, όπως η Ελλάδα, αλλά 1,5 δισ. κατοίκων, όπως η Κίνα του 2008.

    "Άρα θα έπρεπε όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων, για το κύρος των Ολυμπιακών Αγώνων, να είναι ευγνώμονες απέναντι σε αυτό που η Ελλάδα προσφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    "Αυτό δεν το λέω επειδή πρέπει να έχουμε κάποια έπαρση ή κάποια επανάπαυση. Δεν έχουμε ούτε έπαρση ούτε επανάπαυση, αλλά πρέπει να έχουμε συνείδηση και των προβλημάτων και των επιτευγμάτων και αυτό θα φαίνεται από τώρα έως τον Αύγουστο του 2004. Και θα φαίνεται πολύ περισσότερο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τις πολλές δεκαετίες που θα ακολουθήσουν, διότι όλα αυτά τα έργα είναι η μεγάλη προίκα της χώρας για το πρώτο μισό τουλάχιστον του 21ου αιώνα.

    "Τις μέρες αυτές έχουμε ξανά δημοσιεύματα και σχόλια σε διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Φοβάμαι ότι όλα αυτά πολλές φορές συνδέονται με πολύ συγκεκριμένα, ανοιχτά ζητήματα, που αφορούν σε προμήθειες, εξοπλισμούς και άλλες συμβάσεις, σχετικές με την ασφάλεια.

    "Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, έχει ευρωπαϊκή συνείδηση του ζητήματος της διεθνούς ασφάλειας, μετέχει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια του πλανήτη και έχει την ετοιμότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα σε συνεργασία με άλλες χώρες και με τις αρμόδιες υπηρεσίες άλλων χωρών και επενδύει πολλά λεφτά στα ζητήματα ασφάλειας. Δε θέλουμε κανείς να κινδυνολογεί και δε θέλουμε κανείς να ασκεί έμμεσες πιέσεις και αυτό το μήνυμα παρακαλώ να το καταλάβουν καλά όλοι".

    [04] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (20:29 UTC+2)

    Τραγικό θάνατο βρήκε 33χρονος σήμερα, στις 9.30 πμ, σε εργοστάσιο μεταλλικών ειδών, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, την ώρα που εργαζόταν σε μηχάνημα στιλβώσεως μαχαιριών.

    Πρόκειται για τον υπήκοο Ρωσίας Τ. Τ., ο οποίος παρασύρθηκε από τους κυλίνδρους του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα .

    Προανάκριση διεξάγει το ΙΖ' αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Ι.Α.

    [05] ΛΕΥΚΑΔΑ: 550 ΣΠΙΤΙΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ

    Λευκάδα, 18 Αυγούστου 2003 (20:23 UTC+2)

    Οι μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζουν τους ελέγχους στα σπίτια στη Λευκάδα που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό. Μέχρι τώρα 550 σπίτια έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα.

    Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 1.300 κτίρια, ενώ οι αιτήσεις για ελέγχους σπιτιών έχουν ξεπεράσει τις 2.000.

    Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 600 ευρώ στους πληγέντες δεν άρχισε σήμερα αλλά αύριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών. Ηδη ο σχετικός λογαριασμός πιστώθηκε με 300.000 ευρώ.

    Σύντομα θα ξεκινήσει και η καταβολή του βοηθήματος ύψους 6.000 ευρώ, σε όσους υπέστη ζημιά η οικοσκευή.

    Στη Λευκάδα μετέβη ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο οποίος προήδρευσε σε συσκέψεις για να προχωρήσουν γρήγορα τα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων.

    «Η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ από την πρώτη στιγμή για να κάνει την δουλειά της, να επουλώσει τις πληγές και να αποκαταστήσει την ομαλή ζωή των Λευκαδιτών», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας.

    [06] ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (20:12 UTC+2)

    Ταλαιπωρία περίμενε περίπου 30 επιβάτες που επρόκειτο χτες να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το Ντίσελντορφ.

    Σύμφωνα με την ιδιωτική αεροπορική εταιρία, μια βλάβη στο αεροσκάφος με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψουν οι επιβάτες, την υποχρέωσε να ναυλώσει μικρότερο αεροσκάφος. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί επιβάτες έμειναν χωρίς θέση.

    Οι επιβάτες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και ταξίδεψαν τα ξημερώματα για τον προορισμό τους, με 12 ώρες καθυστέρηση.

    [07] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (20:05 UTC+2)

    Σε συμφέροντα απέδωσε ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας, τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι οι καλύτεροι και ασφαλέστεροι που έγιναν ποτέ.

    «Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα που συνδέονται και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τα θέματα της ασφάλειάς τους και εξαιτίας αυτών των συμφερόντων κατά καιρούς ίσως βλέπουμε τέτοια δημοσιεύματα που θα γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί αυτά γίνονται. Αυτά εξυπηρετούν κάποιους. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Η πραγματικότητα είναι ότι θα έχουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ», υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας.

    [08] ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

    Aθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (19:15 UTC+2)

    Μέτρα για την ελάφρυνση των σεισμοπαθών στην Λευκάδα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Συγκεκριμένα, με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα και με βάση το ν.2576/98 για αποκατάσταση των ζημιών από σεισμούς, πλημμύρες κ.α, αναστέλλεται για 6 μήνες η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ και η εξόφλησή τους σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    [09] ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΑ ΣΤΙΣ 2.243,6 ΜΟΝΑΔΕΣ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (16:23 UTC+2)

    Στις 2.243,67 μονάδες, με μεγάλα κέρδη, της τάξης του 2,41%, έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, χαράσσοντας σταθερή ρότα προς τις 2.250 και πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση, που θέλει τον Αύγουστο να εξελίσσεται υποτονικά, χωρίς εκπλήξεις στο χρηματιστήριο.

    Ηδη από την έναρξη της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης τιμών έδειξε έντονα ανοδικές διαθέσεις, τοποθετώντας τον "πήχη" στις 2.205,61 μονάδες. Στη συνέχεια, το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις σε επιλεγμένα blue chips, αλλά και με τη θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αποτέλεσε το τρίπτυχο ευεργετικών παραγόντων, που οδήγησαν τον γενικό δείκτη σε μεγάλα κέρδη.

    Τελικά, ο γενικός δείκτης κατόρθωσε να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας. Η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε σήμερα τα 175,2 εκατ. ευρώ,εκ των οποίων περίπου 13 εκατ. αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές με τη μορφή πακέτων. Από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, οι 310 έκλεισαν με κέρδη, έναντι 34 πτωτικών και 37 αμετάβλητων.

    Την εικόνα της συνεδρίασης αποτύπωσε και η πορεία των δεικτών FTSE. Kατά 2,28% ενισχύθηκε ο ASE-20 των επιλεγμένων blue chips, έναντι ανόδου σε ποσοστό 3,16%, για τον MID-40 της μέσης κεφαλαιοποίησης και κερδών 3,85% για τον SMALL CAP-80 της μικρής. Κατά 2,61% ενισχύθηκε ο FTSE/ASE-140.

    Με κέρδη έκλεισαν και όλοι οι κλαδικοί δείκτες. Τη μεγαλύτερη άνοδο, σε ποσοστό 5,38%, σημείωσε ο δείκτης των συμμετοχών, ακολουθούμενος κατά σειρά από εκείνους των κατασκευών (4,14%), των εκδόσεων και εκτυπώσεων (4,12%), των βασικών μετάλλων (3,95%), της πληροφορικής (3,90%), των ειδών-λύσεων πληροφορικής (3,22%) και του λιανικού εμπορίου (3,20%).

    Άνοδο της τάξης του 2,41% και 1,95% αντίστοιχα σημείωσαν οι δύο "δεικτοβαρείς" κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών. Τα κέρδη του πρώτου συνδέονται κυρίως με τις τοποθετήσεις στις μετοχές της Eθνικής (2,84%), της Αlpha Bank (1,62%) και της Εμπορικής (2,12%). Στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Cosmote (3,73%), ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 2,15%. Αντίθετα, με απώλειες 0,34% έκλεισε η Vodafon-Panafon.

    Με θετικό πρόσημο έκλεισαν επίσης οι δείκτες των ασφαλειών (1,07%), των βιομηχανιών (2,80%), των διυλιστηρίων (2,73%), των εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (1,86%), των εταιριών επενδύσεων (1,44%), της κλωστοϋφαντουργίας (1,62%), των μη μεταλλικών ορυκτών-τσιμέντων (1,30%), της παράλληλης αγοράς (2,70%), των τροφίμων και ποτών (1,84%), των μετοχών υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας (0,76%) και του χονδρικού εμπορίου (1,41%)._

    [10] ΤΟ 2004 Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΕ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (15:14 UTC+2)

    Μια θέση στον πλήρη οδηγό εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας, που εκδίδει ανά διετία ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), μπορούν να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενες παραγωγικές, μεταποιητικές και εμπορικές εταιρίες της χώρας μας, συμπληρώνοντας την απαιτούμενη αίτηση.

    Ο συγκεκριμένος κατάλογος-οδηγός, εκτός της έντυπης μορφής του, υπάρχει και στο διαδίκτυο, για να προσφέρει παγκόσμια προβολή στις ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, ο κατάλογος του 2004 θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή των επιχειρήσεων που θα συμπεριληφθούν σε αυτόν, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

    "Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος προσφέρει αυτή τη δυνατότητα προβολής δωρεάν: επιστρέφοντας πλήρως συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση. Τα στοιχεία

    των επιχειρήσεωνθα συμπεριληφθούν στον κατάλογο, χωρίς καμία επιβάρυνση", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒΕ. Η φόρμα της αίτησης καταχώρησης υπάρχει στην διεύθυνση: http://www.seve.gr/docs/catal.doc

    [11] ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΛΟΓΩ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟ

    Λονδίνο, 18 Αυγούστου 2003 (15:05 UTC+2)

    Λίγο κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι και συγκεκριμένα στα 29,12, παρέμεινε κατά τις πρωϊνές συναλλαγές στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, καθώς το νέο σαμποτάζ στον πετρελαιαγωγό που καταλήγει στο τουρκικό λιμάνι Τζεϊχάν, έδωσε περαιτέρω ώθηση στις τιμές του "μαύρου χρυσού".

    Σε μια εποχή που οι ανησυχίες για την ομαλή τροφοδοσία της ενεργειακής αγοράς είναι ούτως ή άλλως υπαρκτές, λόγω της αδυναμίας αποκατάστασης των ιρακινών εξαγωγών, το νέο περιστατικό, ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση, οδηγώντας τις τιμές του αργού στα 32 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

    Σημειώνεται ότι μέσω του συγκεκριμένου αγωγου προωθείται το 50% των ποσοτήτων του ιρακινού πετρελαίου, που προορίζεται για τις αγορές της Δύσης. Συγκεκριμένα, πριν από τις 20 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε ο πόλεμος, περί το 1.000.000 βαρέλια αργού πετρελαίου περνούσαν από τον αγωγό, πριν καταλήξουν στο Τζεϊχάν.

    Η επίθεση, που ήταν η έβδομη κατά σειρά με στόχο τον συγκεκριμένο αγωγό μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, έγινε κοντά στην πόλη Κιρκούκ, 125 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη. Για την αποκατάσταση των ζημιών και την πλήρη επαναλειτουργία του αγωγού εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας μήνας._

    [12] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ VODAFONE-ERICCSON ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 3ης ΓΕΝΙΑΣ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (14:06 UTC+2)

    Συμφωνία για την εγκατάσταση του δικτύου κορμού και του αντίστοιχου συστήματος διαχείρισης «τρίτης γενιάς» (UMTS) στη Vodafone-Panafon, υπέγραψαν προσφάτως η ελληνική εισηγμένη και η Ericsson, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους.

    Η Ericsson θα εξοπλίσει την ελληνική θυγατρική του βρετανικού ομίλου Vodafone με τεχνολογία δικτύου κορμού UMTS και θα παράσχει τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η υλοποίηση του δικτύου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει κατά το τρίτο τρίμηνο του 2003.

    «Η πολυετής συνεργασία μας με την Ericsson διευρύνεται τώρα για να συμπεριλάβει και το δίκτυο κορμού UMTS στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της διευρυμένης συνεργασίας μας, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς στους πελάτες μας στην Ελλάδα σύντομα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Eλλάδος, Γιώργος Κορωνιάς.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ericcson, Μπιλ Ζίκου, υπογράμμισε: «Η παραγγελία αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πορείας μας στην προμήθεια δικτύων UMTS σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που και η Vodafone επέλεξε πλέον τις δυναμικές λύσεις κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς της Ericsson σε μια αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως η ελληνική».

    Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone Ελλάδος, που κατά το 65,4 % ανήκει στον όμιλο Vodafone Group plc και κατά το υπόλοιπο 9,4 % στην Intracom, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, με περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια πελάτες και 34,7% μερίδιο αγοράς._

    [13] ΣΤΑΘΕΡA ΑΝΟΔΙΚΗ ΡΟΤΑ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΧΑ

    Αθήνα, 18 Αυγούστου 2003 (13:18 UTC+2)

    Σταθερά πάνω από τις 2.200 μονάδες παραμένει ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, που άλωσε σήμερα το συγκεκριμένο "οχυρό", χάρη στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης, αλλά και για συγκεκριμένα blue chips.

    Eιδικότερα, λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,94% και διαμορφωνόταν στις 2.211,38 μονάδες, έχοντας φτάσει νωρίτερα μέχρι και στις 2.223,19. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών προσέγγιζε τα 57 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που είχαν αλλάξει χέρια, οι 255 ενισχύονταν, έναντι 41 πτωτικών και 85 στάσιμων.

    Σε θετικό έδαφος κινούνταν στο σύνολό τους και οι δείκτες FTSE. Tα μεγαλύτερα κέρδη, της τάξης του 2,33%, κατέγραφε ο SMALL CAP-80 της μικρής κεφαλαιοποίησης, έναντι ανόδου σε ποσοστό 0,83% για τον ASE-20 των επιλεγμένων blue chips και 1,28% για τον MID-40 της μέσης. Κατά 1,08% ενισχυόταν ο FTSE/ASE-140.

    Την ανιούσα ακολουθούσαν και σχεδόν όλοι οι κλαδικοί δείκτες, με μοναδική εξαίρεση εκείνον των ασφαλειών, ο οποίος υποχωρούσε κατά 0,68%. Στον αντίποδα, την πιο αισθητή άνοδο, σε ποσοστό 3,21%, σημείωνε ο κλάδος των εκδόσεων-εκτυπώσεων, ακολουθούμενος κατά σειρά από εκείνους των κατασκευών (2,33%) και των ειδών-λύσεων πληροφορικής (2,26%).

    Θετικό πρόσημο έφεραν και οι δύο δεικτοβαρείς κλάδοι, των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών. Ο μεν πρώτος ενισχυόταν κατά 0,80%, χάρη στα αισθητά κέρδη που κατέγραφαν οι μετοχές της Εθνικής (2,08%), της Εμπορικής (1,23%) και της Αlpha Bank (1,19%). Ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος κέρδιζε ποσοστό 0,52%, με τον ΟΤΕ (1,25%) και την Cosmote (0,93%) να δίνουν τον ρυθμό της ανόδου, αντισταθμίζοντας τις απώλειες του τίτλου της Vodafone-Panafon (-0,67%).

    Τέλος, μεταξύ των ανοδικών μετοχών, τις πρώτες τρεις θέσεις καταλάμβαναν οι τίτλοι της Space Hellas (κο: 11,68%), της ΑΕΓΕΚ ΑΕ (κο: 10,59%) και της Ξιφίας ΑΕ (κα: 9,59%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη αρνητική ποσοστιαία μεταβολή σημείωναν κατά σειρά οι μετοχές των Αφών Κορδέλλου (κα: -11,97%), του Εμπορικού Δεσμού (πο: -11,24%) και της Optima AEEX (κο: -3,80%)._

    [14] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 18 Αυγούστου 2003 (19:57 UTC+2)

    Με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και με μια στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετείχαν χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις τιμήθηκε η 11η επέτειος από την ίδρυση του στρατού της ΠΓΔΜ.

    Την στρατιωτική άσκηση παρακολούθησε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τράικοφσκι, ο πρωθυπουργός Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ξένοι διπλωμάτες.

    Την έναρξη της άσκησης κήρυξε ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοκφσκι, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στο στρατό, στο πλαίσιο της προσαρμογής του στα στάνταρ του ΝΑΤΟ.

    Όπως επισήμανε, ο στρατός της ΠΓΔΜ που αριθμεί γύρω στους 12.000 άντρες θα μειωθεί και ένα μέρος των στρατιωτών θα αντικατασταθεί με επαγγελματίες στρατιώτες

    Επίσης, τόνισε ότι η σημερινή άσκηση αποδεικνύει πως ο σκοπιανός στρατός είναι σε θέση να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές αποστολές, όπως ήδη έχει κάνει στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

    Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα η χώρα του θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

    [15] ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Τίρανα, 18 Αυγούστου 2003 (19:30 UTC+2)

    Συναντήσεις με οπαδούς του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος είχε στην Κορυτσά ο αντιπρόεδρός του Γκάκο Αποστόλι.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σέκουλι» ο Αποστόλι επισήμανε πως επιδίωξη του κόμματός του είναι να εξασφαλίσει το 10% των ψήφων στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2003. Είπε ακόμη ότι το κόμμα είναι ισχυρό και μπορεί να κατέβει μόνο του στις εκλογές όμως προτιμά τη συνεργασία με τα αριστερά κόμματα προκειμένου η αλβανική αριστερά να κερδίσει όχι μόνο τις δημοτικές αλλά και τις βουλευτικές εκλογές του 2005.

    Κλέαρχος Λιάτης

    [16] ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΪΣΟΥ-ΜΑΡΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ

    Tίρανα, 18 Αυγούστου 2003 (19:28 UTC+2)

    Στο φόρουμ με θέμα το διάλογο μεταξύ των πολιτισμών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Αλβανίας Άλφρεντ Μοϊσίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Σερβίας Μαυροβουνίου Σβέτοζαρ Μάροβιτς.

    Η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα» επικαλούμενη πηγές από την αλβανική προεδρία, επισημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση Μοϊσίου Μάροβιτς.

    Κλέαρχος Λιάτης

    [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ-ΜΟΪΣΙΟΥ

    Tίρανα, 18 Αυγούστου 2003 (19:22 UTC+2)

    Συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του Μπόρις Τραϊκόφσκι είχε ο αλβανός Πρόεδρος Άλφρεντ Μοϊσίου, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο μοναστήρι του Αγίου Ναούμ των Σκοπίων.

    Ο κ. Τραϊκόφσκι παρέθεσε γεύμα στον κ. Μοϊσίου, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε πως «τέτοιες συναντήσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συνεχή προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών».

    Ο Αλβανός πρόεδρος επισήμανε ότι οι χώρες της Βαλκανικής θα πρέπει να στρέφουν το βλέμμα τους προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν, με διάθεση διαλόγου και πνεύμα συνεργασίας.

    Κλέαρχος Λιάτης

    [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΡΦΟΥ

    Λευκωσία, 18 Αυγούστου 2003 (19:18 UTC+2)

    ''Οι αρχές είναι αρχές και θα τις υπερασπισθούμε μέχρι τέλους'', δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, υποσχόμενος στους Μορφίτες, σε όλους τους εκτοπισμένους και στον κυπριακό λαό πως ο αγώνας θα συνεχισθεί ''μέχρι την επανένωση της πατρίδας μας, μέχρι την επανένωση του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για δίκαιη και βιώσιμη λύση κάτω από τη σκεπή της δικοινοτικής ομοσπονδίας''.

    Υποδεχόμενος σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή τον Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργανωμένων συνόλων της κατεχόμενης κωμόπολης, τους οποίους συνόδευε και η Βουλευτής Μόρφου Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο κ. Χριστόφιας τούς συνεχάρη για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν και ''γιατί δεν ξεχνούν, αλλά επιμένουν να δίδουν το μήνυμα στον κυπριακό λαό ότι υπάρχει κατοχή και ότι δεν θα παύσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την άρση της κατοχής''

    [19] ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Ν. ΣΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (20:33 UTC+2)

    Ο Ποντιακός Νέας Σάντας και η Χαλκίδα κατάφεραν να ακολουθήσουν τον Ατσαλένιο στην Γ' εθνική μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ της 4ης αγωνιστικής. Η Χαλκίδα επιβλήθηκε εύκολα του Πιερικού με 3-0 και έτσι πήρε πανάξια το εισιτήριο της ανόδου, ενώ στις καθυστερήσεις οι παίκτες του Ποντιακού Νέας Σάντας σημείωσαν το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σε βάρος του ΠΑΣ Αβέρωφ (0-1).

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

    Πιερικός - Χαλκίδα 0-3

    ΠΑΣ Αβέρωφ - Ποντιακός Ν. Σάντας 0-1

    Ρεπό: Ατσαλένιος

    Βαθμολογία: Ατσαλένιος 9, Ποντιακός Ν. Σάντας 7, Χαλκίδα 7, ΠΑΣ Αβέρωφ 4, Πιερικός 1.

    [20] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (20:14 UTC+2)

    Αύριο αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση τσάρτερ για τη Σουηδία οι αποστολές των εθνικών ομάδων ανδρών και ελπίδων, οι οποίες την ερχόμενη Τετάρτη θ΄ αντιμετωπίσουν τις σουηδικές σε φιλικούς αγώνες, στις πόλεις Νορσέπινγκ (ώρα έναρξης 21:15 Ελλάδας) και Κάρλσταντ (ώρα έναρξης 19:00), αντίστοιχα.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρέχαγκελ αναγκάστηκε ν΄ αποκλείσει από την αποστολή της Εθνικής Ανδρών τους Βασίλη Τσάρτα και Σωτήρη Κυργιάκο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και κρίθηκαν ανέτοιμοι να βοηθήσουν, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην ομάδα επιπλέον ποδοσφαιριστές. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, που θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα με τη Σουηδία 20 ποδοσφαιριστές, αύριο τ΄ απόγευμα στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα παραχωρήσει στο Νορσέπινγκ συνέντευξη Τύπου.

    Οι ετοιμοπόλεμοι παίκτες για τον κ. Ρέχαγκελ είναι οι: Αντζας, Βενετίδης, Βρύζας, Γεωργιάδης, Γιαννακόπουλος, Δέλλας, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Καφές, Καψής, Μπασινάς, Νικολαΐδης, Νικοπολίδης, Νταμπίζας, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Χαλκιάς, Χαριστέας και Χούτος.

    Μαζί με την εθνική ομάδα των ανδρών αναχωρεί επίσης αύριο για την Σουηδία και η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων, που θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της χώρας (19.00) στην πόλη Κάρλσταντ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Μανωλάς έχει ετοιμοπόλεμους τους: Αγρίτη, Αμανατίδη, Αμπάρη, Βάλλα, Γαλανόπουλο, Γιάννου, Γουνδουλάκη, Δέντσα, Καπετάνο, Κουλουχέρη, Κούσα, Λαγό, Μόρα, Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη, Σπέρτο, Στεφανή, Τσιώλη, Φωτάκη και Χρυσάφη.

    [21] ΕΤΟΙΜΗ Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (19:59 UTC+2)

    Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του τουρνουά «Ακρόπολις» στο μπάσκετ. Το κλειστό της Γλυφάδας από την ερχόμενη Δευτέρα και για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσει τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας και του Ισραήλ.

    Το καθιερωμένο και επίσημο τουρνουά αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την εθνική μας ομάδα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της για τελευταία φορά πριν το τζάμπολ της 5ης Σεπτεμβρίου του Ευρωμπάσκετ στη Σουηδία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα εμφάνιση των διεθνών μας και ελπίζει ότι η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκρότηματος θα είναι αξιόλογη και ανάλογη των καλών αποτελεσμάτων.

    Για το συγκεκριμένο τουρνουά πρώτη αποστολή που θα αφιχθεί το Σάββατο στην Αθήνα είναι αυτή της Σλοβενίας, ενώ οι υπόλοιπες αποστολές αναμένονται να έρθουν το μεσημέρι της Κυριακής.

    [22] ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (19:39 UTC+2)

    Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αφού εξέτασε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, απέρριψε την αίτησή του με την οποία ζητούσε να μετατραπεί η ποινή από κεκλεισμένων των θυρών σε διεξαγωγή του παιχνιδιού σε άλλο γήπεδο. Ετσι η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί στην άδεια Τούμπα.

    Αυτό έχει σαν συνέπεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να χάσει σημαντικό ποσό από εισιτήρια.

    Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε επίσης και το ανάλογο αίτημα της ΠΑΕ Αρης. Ετσι οι «κίτρινοι» που είχαν τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, δεν έχουν το δικαίωμα να παίξουν σε ουδέτερο γήπεδο.

    [23] ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (19:26 UTC+2)

    Στο Ντόρτμουντ βρίσκεται η εθνική μας ομάδα Αρσης Βαρών παίδων-κορασίδων, για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι αγώνες ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται το Σάββατο, ενώ η αποστολή επιστρέφει το απόγευμα της Κυριακής 24 Αυγούστου στις 18:45.

    Η χώρα μας θα συμμετάσχει με πλήρη σύνθεση στους αγώνες, καλύπτοντας τις συνολικά 14 κατηγορίες. Ανάμεσα στους αθλητές που ταξίδευσαν στη γερμανική πόλη, ξεχωρίζει ο Νίκος Κουρτίδης, 7ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών τον περασμένο Απρίλιο στο Λουτράκι, αλλά και κάτοχος των τριών χρυσών μεταλλίων στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Παίδων, πριν από 12 μήνες στην Κυανή Ακτή (Νίκαια). Τότε, ο πρωταθλητής του Ηρακλή Καβάλας αγωνιζόταν στα 85 κιλά, όμως έχει ανέβει στα 94. Επίσης, στα +94 κιλά ο Δημήτρης Παπαγερίδης στοχεύει σ΄ έναν θρίαμβο ανάλογο με τον περσινό, όταν στη Νίκαια είχε κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια, καταρρίπτοντας συνολικά πέντε φορές τα ρεκόρ Ευρώπης.

    Η αποστολή που βρίσκεται στην Γερμανία είναι: ΠΑΙΔΕΣ: Αρθούρος Ακριτίδης (50κ.), Παύλος Λαζαρίδης (62κ.), Βασίλης Λαζαρίδης (69κ.), Γκαϊνταδής Ζουράμπ (77κ.), Βασίλης Φισατίδης (85κ.), Νίκος Κουρτίδης (94κ.), Δημήτρης Παπαγερίδης (+94κ.), Παναγιώτης Αναστασιάδης (+94κ.), ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Μαρία Πιπιλιαρίδου (48κ.), Κυριακή Βαμβακίδου (53κ.), Αγγέλα Παπαδοπούλου (58κ.), Ευστρατία Παπαδοπούλου (63κ.), Λευκοθέα Γαϊτάνου (69κ.), Βασιλική Παναγιωτίδου (69κ.), Φιλιππίνα Παναγιωτοπούλου (+69κ.).

    Το πρόγραμμα είναι:

    Τρίτη 19/8

    18.30: 44κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    20.00: 48κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    Τετάρτη 20/8

    11.00: 53κ. Κορασίδων (Γκρουπ Β)

    14.00: 62κ. Παίδων (Γκρουπ Β)

    16.00: 50κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    18.00: 53κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    20.00: 56κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    Πέμπτη 21/8

    11.00: 58, 63, 69 και +69κ. Κορασίδων (Γκρουπ Β)

    14.00: 58κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    16.00: 63κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    18.00: 62κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    20.00: 69κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    Παρασκευή 22/8

    11.00: 69κ. Παίδων (Γκρουπ Γ)

    13.00: 69κ. Παίδων (Γκρουπ Β)

    15.00: 77κ. Παίδων (Γκρουπ Β)

    17.00: 69κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    19.00:+69κ. Κορασίδων (Γκρουπ Α)

    20.00: 77κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    Σάββατο 23/8

    11.00: 85, 94 και +94κ. Παίδων (Γκρουπ Β)

    14.00: 85κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    16.00: 94κ. Παίδων (Γκρουπ Α)

    18.00: +94κ. Παίδων (Γκρουπ Α).

    [24] ΠΛΟΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ

    Μονρόβια, 18 Αυγούστου 2003 (20:26 UTC+2)

    Ένα πλοίο που είχε ναυλωθεί από την αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση Γουόρλντ Βίζιον και μετέφερε βοήθεια στη Λιβερία, βυθίστηκε σήμερα, εξαιτίας καταιγίδας, στα ανοιχτά των ακτών της Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με το AFP.

    Το 20μελές πλήρωμα κατάφερε να εγκαταλείψει έγκαιρα το πλοίο και να φτάσει κολυμπώντας στην ακτή.

    [25] Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

    Μπανγκόκ, 18 Αυγούστου 2003 (20:17 UTC+2)

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους θα παραστεί τελικά στη σύνοδο των ασιατικών χωρών του Ειρηνικού ωκεανού, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ταϊλανδού πρωθυπουργού.

    Η σύνοδος θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο στην Μπανγκόκ, παρά τις απειλές για νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

    «Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον πρόεδρο Μπους, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και δεν παρέλειψε να τονίσει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας της Ταϊλάνδης για την πάταξη της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τακσίν Σιναουάτρα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα κάνει το καλύτερο για την ασφάλεια της συνόδου για την οικονομική συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου στη Μπανγκόκ.

    [26] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ

    ¨Ακρα, 18 Αυγούστου 2003 (19:36 UTC+2)

    Συμφωνία ειρήνης μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης του προέδρου Μόζες Μπλαχ στη Λιβερία πρόκειται να υπογραφεί το βράδυ στην Άκρα, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP.

    Η συμφωνία αυτή έχει να κάνει με τη δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο και θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Ιανουάριο του 2006.

    [27] ΝΕΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

    Λονδίνο, 18 Αυγούστου 2003 (19:35 UTC+2)

    Οι ΗΠΑ κατέχουν την τέταρτη θέση στη λίστα με τις χώρες για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα μετά την Κολομβία, το Ισραήλ και το Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ερευνών για τις διεθνείς αγορές.

    Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στη 10η θέση, ενώ ακολουθούν η Υεμένη, ο Λίβανος και η Ρωσία, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο που εδρεύει στο Λονδίνο.

    Η παρουσία της Αγγλίας στη 10η θέση εξηγείται από το γεγονός ότι συμμάχησε με τις ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, καθώς και από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού πιθανών στόχων συμβολικής σημασίας, όπως η έδρα του Κοινοβουλίου στο Γουεστμίνστερ.

    Η Γαλλία και η Γερμανία βρίσκονται αντιστοίχως στην 23η και 41η θέση, λόγω της αντίθεσής τους στον πόλεμο.

    Παρόλα αυτά, η Γαλλία ανήκει στις χώρες «υψηλού κινδύνου» που είναι οι πρώτες 26 της λίστας, διότι παρά την αντίθεσή της στον πόλεμο του Ιράκ, έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, ενώ είναι ενεργό μέλος στη μάχη για την πάταξη της τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μεγάλο ποσοστό ισλαμικού πληθυσμού στο έδαφός της.

    [28] ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΓΕΝΕΥΗΣ

    Ζυρίχη, 18 Αυγούστου 2003 (19:02 UTC+2)

    Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε ατμόπλοιο που πραγματοποιούσε στη λίμνη της Γενεύης, το δρομολόγιο Γενεύη-Λωζάννη, όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση της Γενικής Εταιρείας πλοήγησης, στην οποία ανήκει το πλοίο. Από την έκρηξη τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά.

    «Η έκρηξη σημειώθηκε στην καμινάδα του πλοίου, αγνοούμε την αιτία, ενώ τεχνική έρευνα θα μας κατατοπίσει αναλυτικότερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.

    Οι ζημιές ανέρχονται στα 66.000 ευρώ.

    [29] Ο Χ. ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ 20η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (12:39 UTC+2)

    Ο ερμηνευτής ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, θα εμφανιστεί στις 20 Αυγούστου (9μ.μ.) στο ανοιχτό θέατρο Συκεών, στο πλαίσιο της 20ης Διεθνούς Συνάντησης Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών. Ο Θρακιώτης τραγουδιστής θα ερμηνεύσει αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, συνοδεύοντας το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Συκεών.

    Το πρόγραμμα της 20ης Διεθνούς Συνάντησης Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών, που άρχισε χτες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, συνεχίζεται αύριο με συγκροτήματα από τη Βουλγαρία και το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, ενώ την Πέμπτη θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα της Κορέας, του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών και του Μορφωτικού Χορευτικού Συλλόγου Κοπανού Ναούσης. Η Συνάντηση θα κλείσει την Παρασκευή με τα συγκροτήματα από τη Σλοβακία και το Λυκείο Ελληνίδων Ιωαννίνων.

    [30] Η 6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2003 (10:49 UTC+2)

    Την 6η Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών διοργανώνει από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Εχεδώρου σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού.

    Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με διαφορετικούς τρόπους εργασίας και μεθόδους, η ανάπτυξη καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών ανάμεσα στα ξένα και ελληνικά μουσικά σχήματα που συμμετέχουν, η δημιουργία δικτύου, η επικοινωνία μέσα από τη συνεργασία και τη μουσική, η προώθηση καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας με αντικείμενο την τέχνης και τους νέους, η νεανική καλλιτεχνική ερασιτεχνική δημιουργία στον ελεύθερο χρόνο, η πραγματοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγών και η σύνδεσή τους με αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού.

    Στη φετινή συνάντηση συμμετέχουν 10 πολυμελή σχήματα από την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Κύπρο. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου,στις 9μ.μ., στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Σίνδου, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σίνδο, τα Διαβατά, τη Νέα Μαγνησία και το Καλοχώρι.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 18 August 2003 - 18:13:59 UTC