Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Ρ. ΠΡΟΝΤΙ
  • [02] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  • [03] ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [04] ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΑΧΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ
  • [05] "HURRIYET": "ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"
  • [06] ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • [07] Ο ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  • [08] Η Α. ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  • [09] ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
  • [10] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-31/12/02
  • [11] Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ
  • [12] K. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
  • [13] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
  • [14] ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΙΑΝΗΣ
  • [15] ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 2002
  • [16] ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΑΕΚ
  • [17] ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο Γ. ΣΕΡΙΦΗΣ
  • [18] ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ
  • [19] ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [20] Η ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [21] Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ
  • [22] ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  • [01] ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Ρ. ΠΡΟΝΤΙ

    Θεσσαλονίκη, 30 Δεκεμβρίου 2002 (23:39 UTC+2)

    Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου του νότου, το οποίο με την ευκαιρία των δύο διαδοχικών μεσογειακών προεδριών, της Ελλάδας και της Ιταλίας, θα μεταφέρει το κέντρο βάρους του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στην περιοχή, προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Δύο στην Τρία» του Χρίστου Μάτη, στην ΕΤ-3, που θα μεταδοθεί την Πρωτοχρονιά.

    Ο κ. Πρόντι αποδίδει τις επιφυλάξεις που διαφαίνονται στην Ευρώπη μετά την εισαγωγή του ευρώ, στη συνήθεια που τα εθνικά νομίσματα είχαν δημιουργήσει στους πολίτες της Ευρώπης. Απαντώντας στην κριτική για τις αυξήσεις που προέκυψαν παραπέμπει στο γεγονός ότι ανάλογη αύξηση του πληθωρισμού παρατηρήθηκε και στις τρεις χώρες της ΕΕ, που έμειναν εκτός του νέου νομίσματος.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζει την ικανοποίηση του για την «αναίμακτη διεύρυνση» αλλά και τις προσδοκίες του ότι η διεύρυνση θα συνεισφέρει στον στρατηγικό χαρακτήρα της Ενωσης. Υπογραμμίζει μάλιστα ο έλλειμμα που θα είχε η Ενωση αν δεν είχε συμπεριληφθεί στη διεύρυνση η Κύπρος.

    Σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τονίζει, ωστόσο, ότι αν δεν επιτευχθεί λύση μέχρι τότε υπάρχουν και άλλα περιθώρια, καθώς όπως λέει «στην ιστορία δεν υπάρχει ποτέ».

    Παράλληλα, ο κ. Πρόντι διευκρινίζει ότι το σχέδιο Ανάν βρίσκεται εντός κοινοτικού κεκτημένου «αν και χρειάζεται κάποιες προσαρμογές».

    Σε ότι αφορά την Τουρκία, υπενθυμίζει το ομόφωνο της απόφασης για τον Δεκέμβριο του 2004, αποκλείοντας ουσιαστικά επιτάχυνση της διαδικασίας.

    Για τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζει την πεποίθηση του ότι μπορεί να είναι ιστορική για τις αποφάσεις στα ζητήματα της μεσογειακής συνεργασίας και της προστασίας των συνόρων.

    Ο κ. Πρόντι τάσσεται κατά της θέσπισης θέσης πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω ενός κοινού οργανισμού συνόρων για τον οποίο θεωρεί απαραίτητη την εναρμόνιση των δραστηριοτήτων των αστυνομιών των χωρών και τη μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών.

    Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι χρειάζεται διάλογος μεταξύ των θρησκειών και εκφράζει την ανησυχία του για τα ριζοσπαστικά θρησκευτικά κινήματα. «Φοβάμαι το ριζοσπαστικό Ισλάμ όσο και το ριζοσπαστικό χριστιανισμό. Φοβάμαι το ριζοσπαστισμό γιατί δεν τον εμπιστεύομαι», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο κ. Πρόντι εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την απόδοση της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει, αλλά δεν διευκρινίζει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

    [02] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (11:11 UTC+2)

    Σε χρήση ναρκωτικών ουσιών αποδίδει ο ιατριδικαστής Πειραιά το θάνατο των τριών γυναικών κρατουμένων, που βρέθηκαν νεκρές σήμερα τα ξημερώματα στα κελιά τους, στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ μια ακόμα κρατούμενη διακομίστηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης των φυλακών νεκρές είναι η Μαρία Μιχαήλ 19 ετών, Δήμητρα Χατζηδημητρίου, 42 χρόνων και η 22χρονη Αλεξάνδρα Βούλγαρη. Η πρώτη είχε προφυλακιστεί για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία και οι άλλες δύο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Εξάλλου, από τη χρήση ναρκωτικών έχασε τις αισθήσεις της και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και η κρατούμενη Στεφανία Ρουμπέτη.

    Τις τρεις άτυχες γυναίκες βρήκε νεκρές στις 4.30΄το πρωί σωφρονιστική υπάλληλος στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών, όπου ως γνωστόν βρίσκονται και οι ειδικοί κρατούμενοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη 17Ν.

    Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν με την ολοκλήρσωη της νεκροψίας νεκροτομής, ενώ από το πρωϊ βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης και της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών που διαξάγονται.

    [03] ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στα βορειοδυτικά προάστια στην Αθήνα. Ειδικότερα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται ορισμένες περιοχές των Ανω Λιοσίων, του Μενιδίου και του Περιστερίου.

    Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ εκτιμούν ότι οφείλεται σε υπερφόρτωση του δικτύου.

    [04] ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΑΧΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

    Μυτιλήνη, 31 Δεκεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Στη Μυτιλήνη πουλήθηκε ο πρώτος λαχνός του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου, που κέρδισε τα 5 εκ. ευρώ. Ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στη Μυτιλήνη, Ευστράτιος Δήμου, δήλωσε ότι το λαχείο πουλήθηκε από το δικό του πρακτορείο, τόνισε, ωστόσο, ότι ο υπερτυχερός δεν επικοινώνησε ακόμη μαζί του.

    [05] "HURRIYET": "ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

    Αγκυρα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Ο συνεργάτης της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Σεβέρ, σε άρθρο του με τον τίτλο "Χάσαμε την Κύπρο", γράφει:

    Βρισκόμαστε στα πρόθυρα να χάσουμε την "εθνική υπόθεση". Οι κραυγές που ακούγονται από την ''ΤΔΒΚ'' είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη για το ότι αυτή η υπόθεση άρχισε να χάνεται. Το γεγονός ότι 30.000 άτομα στη Λευκωσία φώναξαν ότι θέλουν το σχέδιο Annan και την ένταξη στην Ε.Ε. και κάλεσαν τον Ντενκτάς να παραιτηθεί, αποτελεί απόδειξη για το ότι η πολιτική Κύπρου που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα έχει χρεοκοπήσει.

    Η αντιπολίτευση στην πολιτική που τηρεί ο Ντενκτάς, δεν περιορίζεται μόνο στα 30.000 άτομα που έλαβαν μέρος στη διαδήλωση στη Λευκωσία. Ο αριθμός των Τ/Κ που μέχρι τώρα πήραν "Ε/Κ" διαβατήριο είναι σχεδόν διπλάσιος. Όσοι απομένουν περιμένουν την 28η Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση που και τότε δεν προκύψει λύση, η πλειοψηφία των Τ/Κ θα αποκτήσει "Ε/Κ" διαβατήρια. Δηλαδή θα αδειάσει η "Βόρεια Κύπρος".

    Εμείς απέναντι σ' αυτή την εικόνα κάνουμε λόγο για προστασία των Τ/Κ από την "καταπίεση των Ε/Κ". Ο Ετζεβίτ μπόρεσε και είπε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ότι αν επιτευχθεί λύση στα πλαίσια του σχεδίου Annan, θα αρχίσει γενοκτονία εναντίον των Τούρκων και ότι δεν έχει καμία αμφιβολία γι' αυτό.

    Μπορείτε να το διανοηθείτε; Οι Τούρκοι για τους οποίους λέει ο Ετζεβίτ πως θα σφαγιασθούν από τους Ε/Κ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, ετοιμάζονται να μαζέψουν τις βαλίτσες τους και να πάνε κοντά στους Ε/Κ. Στις δηλώσεις που γίνονται από την Τουρκία για τους Τ/Κ και λέγεται "θα σας προστατεύσουμε από τους Ε/Κ" φθάνει από την ''ΤΔΒΚ'' η απάντηση "Αμάν! αφήστε μας πια".

    Δυστυχώς, στην επίσημη πολιτική της Τουρκίας για την Κύπρο προέχουσα θέση έχει το εδαφικό παρά ο άνθρωπος. Στην πολιτική που εφάρμοσε η Τουρκία μέχρι σήμερα τη σημαντικότερη θέση καταλαμβάνουν έννοιες όπως στρατηγική, ασφάλεια, βάση και όχι ο άνθρωπος. Υπ' αυτή την έννοια, στη μετανάστευση των Τούρκων της ''ΤΔΒΚ'' στο νότο δεν αποδίδεται μεγάλη σημασία.

    Κατά τη συζήτηση που είχα παλαιότερα με τον τότε αρμόδιο Υπουργό επί θεμάτων Κύπρου, του είχα υπενθυμίσει την πιθανότητα μετανάστευσης από το βορρά στο νότο και με είχε καταπλήξει όταν μου είπε: "Οι Ε/Κ ας πάρουν όλους τους Τούρκους του βορρά. Να τους στείλουμε μάλιστα και από την Τουρκία να πάρουν κι άλλους". Τα λόγια αυτά ήταν μια ομολογία. Η Κύπρος είχε σημασία όχι για τους ανθρώπους της αλλά λόγω των εδαφών της.

    Στην Κύπρο κουφοβράζει και μια άλλη κρίση η οποία μπορεί να ξεσπάσει λόγω του ανεπίλυτου. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιφέρει διακοπή και στο χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

    Οι Ε/Κ είναι πλέον μέλος της Ε.Ε. Είναι γνωστό τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η Τουρκία θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, δηλαδή την "Ε/Κ Διοίκηση". Εξαιτίας του προβλήματος αυτού, και στην περίπτωση ακόμη που εκπληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004 οι άλλοι όροι, ενδέχεται να μην μπορέσει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι άραγε εκείνο που επιδιώκεται;

    [06] ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Αγκυρα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Ο Τούρκος πρόεδρος Αχμέτ Νετζτέτ Σεζέρ ενέκρινε τις τροποποιήσεις του Συντάγματος που ανοίγουν το δρόμο για την ανάληψη της προεδρίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Οπως μετέδωσε το Associated Press, ο πρόεδρος Σεζέρ αρχικά άσκησε βέτο στις τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν από τη Βουλή της χώρας. Η Βουλή της χώρας ψήφισε τις τροποποιήσεις για δεύτερη φορά.

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι θα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής στις επαναληπτικές εκλογές, στην επαρχία Σιίρτ, που θα γίνουν στις 9 Φεβρουαρίου. Εφόσον εκλεγεί βουλευτής, θα έχει τη δυνατότητα να γίνει πρωθυπουργός. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην επαρχία αυτή ακυρώθηκε, με απόφαση της τουρκικής εκλογικής επιτροπής, που είχε αποδείξεις νοθείας.

    [07] Ο ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Τη λύπη του για τον θάνατο των τριών γυναικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννης Γαβριηλίδης.

    "Εκφράζω τη λύπη μου και εγώ και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θλιβερό περιστατικό το οποίο συνέβη και μάλιστα αυτές τις ημέρες. Και ίσως είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, που συνέβη περιστατικό σε αυτή την έκταση, δηλαδή τρεις θάνατοι μέσα σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα", είπε ο κ. Γαβριηλίδης.

    [08] Η Α. ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (19:44 UTC+2)

    Ο θάνατος των τριών γυναικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαιώνει την αθλιότητα του σωφρονιστικού συστήματος, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη.

    "Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό που συνέβη, το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνει την αθλιότητα του σωφρονιστικού συστήματος, η οποία συνεχίζεται, ιδιαίτερα σε αυτή τη μεγάλη φυλακή του Κορυδαλλού, στην οποία θα έπρεπε να δοθεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή", δήλωσε η κ. Μπενάκη

    [09] ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

    Αγκυρα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (19:38 UTC+2)

    Η τουρκική εφημερίδα Gumhuriet δημοσιεύει σε εσωτερική σελίδα ανταπόκριση του Μουράτ Ιλέμ από την Αθήνα με τον τίτλο "Στο τιμόνι περνάει η Αθήνα" και τον υπέρτιτλο "Την Ελλάδα που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ περιμένει ένα δύσκολο χρονοδιάγραμμα".

    Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις όσον αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνάντηση κορυφής στην Κοπεγχάγη, η Ελλάδα αναλαμβάνει απόψε την προεδρία για ένα εξάμηνο. Η Αθήνα, είχε προεδρεύσει στην ΕΕ και παλιότερα, το 1982, το 1988 και το 1994, αυτή τη φορά όμως την περιμένει μια κρίσιμη εξάμηνη περίοδος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, η Αθήνα παρακολουθεί με ανησυχία ειδικά τις εξελίξεις σχετικά με το Ιράκ και η συμπεριφορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, που αντιτίθενται στην επιχείρηση, φαίνεται να αποτελέσουν δύσκολα εμπόδια κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Αθήνας.

    Ο πρωθυπουργός Σημίτης έχει δηλώσει πως μέχρι τον Ιούνιο θα δώσει η ελληνική προεδρία βαρύτητα σε θέματα όπως η διεύρυνση της ΕΕ, η Κύπρος και τα Βαλκάνια. Κατά την διάρκεια της προεδρίας της Ελλάδας θα υπογραφεί η συμφωνία με τις 10 νέες χώρες που θα ενταχθούν στην ΕΕ, επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι μεταξύ αυτών είναι και ο "ελληνοκυπριακός τομέας", εννοώντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και των Βαλκανικών χωρών θα είναι επίσης ένα από τα καθήκοντα της Αθήνας.

    Η Αθήνα, που πιστεύει ότι μια πιθανή λύση στο Κυπριακό θα ωφελήσει στα άλλα κεφάλαια των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κατά τους προσεχείς μήνες αναμένεται να ασκήσει έντονη διπλωματία. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται με την Τουρκία σχετικά με άλλα θέματα, θα συνεχιστούν μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και κατά την περίοδο αυτή.

    Στην ημερήσια διάταξη της Αθήνας συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Σημίτης τους προσεχείς μήνες στην Τουρκία.

    Λέγεται ότι το θέμα που θα ανησυχήσει περισσότερο την Ελλάδα είναι η επιχείρηση που θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ. Σ' αυτό το θέμα η ΕΕ αντιτίθεται στο να προβούν οι ΗΠΑ σε κάποια ενέργεια πέραν των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

    Την Αθήνα, που θα αναγκαστεί να διαβιβάσει στις ΗΠΑ τις αντιδράσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για την επιχείρηση, την περιμένει τώρα μια δύσκολη δοκιμασία. Το μεγαλύτερο ατού της Αθήνας στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΥΠΕΞ Παπανδρέου. Λέγεται ότι η πιθανή επιτυχία του Παπανδρέου, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με την αμερικανική διοίκηση, θα του ανοίξει στο μέλλον το δρόμο για την πρωθυπουργία.

    [10] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-31/12/02

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (19:28 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    ECON ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Α.Β.Ε.

    Διαγραφή Μετοχών από το ΟΑΣΗΣ

    Κατόπιν της αριθ. 256/14.11.2002 Aπόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2002, διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της εταιρίας «ECON ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Α.Β.Ε.».

    ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Μεταβολή Ονομαστικής Αξίας

    Από σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2002, οι μετοχές της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία ΕΥΡΩ 0,32 (Από ΕΥΡΩ 0,30).

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε.

    Διαγραφή Μετοχών από το ΟΑΣΗΣ

    Κατόπιν της αριθ. 256/14.11.2002 Aπόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2002, διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε.».

    ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.

    Εισαγωγή προς Διαπραγμάτευση (ΚΟ) Μετοχών

    Από σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2002, αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 9.742.920 (ΚO) μετοχών της εταιρίας, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων (ΚΑ) μετοχών. Στις 31/12/2002, ο συνολικός αριθμός εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 9.742.920 (ΚΟ) μετοχές, με κωδικό ISIN GRS315003004.

    ΑΦΟΙ ΜΑΓΡΙΖΟΥ Α.Ε.

    Διαγραφή Μετοχών από το ΟΑΣΗΣ

    Κατόπιν της αριθ. 256/14.11.2002 Aπόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2002, διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της εταιρίας «ΑΦΟΙ ΜΑΓΡΙΖΟΥ Α.Ε.».

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Εναρξη Διαπραγμάτευσης Μετοχών από AMK Λόγω Συγχώνευσης με Απορρόφηση

    Από σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2002, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 3.790.534 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της «Ε.Τ.Ε.Β.Α. Α.Ε.», με βάση την σχέση ανταλλαγής: κάθε μέτοχος της απορροφώμενης ανταλλάσσει 10 παλαιές (ΚΟ) μετοχές με 3 νέες (ΚΟ) μετοχές της απορροφώσας. Στις 31/12/2002, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της ΕΤΕ στο Χ.Α. ανέρχεται σε 231.870.986 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 4,5 Ευρώ.

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    VODAFONE PANAFON A.E.E.T.

    Προαναγγελία Συναλλαγών

    Η εταιρία ALPHA FINANCE με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με το άρθρο 10 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Ε.Κ., η France Telecom S.A., μέτοχος της εταιρίας Vodafone-Panafon ΑΕΕΤ με ποσοστό συμμετοχής 10,85%, με επιστολή της προς το Χ.Α. την 27/11/2002, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προβεί στη μεταβίβαση 58.948.830 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι ποσοστό 10,85% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Vodafone-Panafon ΑΕΕΤ κατά το χρονικό διάστημα 29/11/2002 έως 31/12/2002, μέσω μίας ή περισσοτέρων χρηματιστηριακών συναλλαγών και ενδεχομένως μέρος αυτών των μετοχών μέσω μίας ή περισσοτέρων εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, στην Vodafone International Holdings BV. Στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς για το διάστημα 29/11/02 έως 29/12/02, η Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ ως ορισθέν από την France Telecom S.A. μέλος του Χ.Α. για την κατάρτιση της συναλλαγής πώλησης, γνωστοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση της 29/11/2002 πραγματοποίησε την πώληση 58.948.830 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Vodafone-Panafon ΑΕΕΤ στην τιμή των 5,28 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή πακέτου και έκτοτε δεν έχει διενεργήσει άλλες συναλλαγές.»

    VODAFONE PANAFON A.E.E.T.

    Προαναγγελία Συναλλαγών

    Η εταιρία ALPHA FINANCE με επιστολή της προς το Χ.Α. Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με το άρθρο 10 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Ε.Κ., η Vodafone-International Holdings BV, μέτοχος της εταιρίας Vodafone-Panafon ΑΕΕΤ με ποσοστό άμεσης συμμετοχής 42,448% και έμμεσης 9,433%, με επιστολή της προς το Χ.Α. την 27/11/2002, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προβεί στη αγορά 58.948.830 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι ποσοστό 10,85% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Vodafone-Panafon ΑΕΕΤ κατά το χρονικό διάστημα 29/11/2002 έως 31/12/2002, μέσω μίας ή περισσοτέρων χρηματιστηριακών συναλλαγών και ενδεχομένως μέρος αυτών των μετοχών μέσω μίας ή περισσοτέρων εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, από την France Telecom S.A. Στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς για το διάστημα 29/11/02 έως 29/12/02, η Alpha Finance ΑΧΕΠΕΥ ως ορισθέν από την Vodafone International Holdings BV μέλος του Χ.Α. για την κατάρτιση της συναλλαγής αγοράς, γνωστοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση της 29/11/2002 πραγματοποίησε την αγορά 58.948.830 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Vodafone-Panafon ΑΕΕΤ στην τιμή των 5,28 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή πακέτου και έκτοτε δεν έχει διενεργήσει άλλες συναλλαγές.»

    ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Αγορά Ιδίων Μετοχών

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 27/08/2002 για αγορά ιδίων μετοχών, μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών της, συμπεριλαμβανομένων και των ήδη αγορασθεισών, και σε συνέχεια των από 19 Σεπτεμβρίου, 4 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου 2002 σχετικών δηλώσεών της, που αφορούσαν στην πρόθεση αγοράς υπ΄αυτής συνολικά μέχρι του ποσού των 379.000 ιδίων μετοχών της κατά το επί μέρους χρονικό διάστημα από 27/09/2002 μέχρι και 27/12/2002, με ανώτατη τιμή αγοράς για εκάστη τούτων το ποσό των 10,00 ευρώ και κατώτατη τιμή το ποσό των 0,30 λεπτών, προέβη πράγματι κατά το χρονικό διάστημα από 27/09/2002 μέχρι και 27/12/2002 στην απόκτηση 212.000 ιδίων μετοχών της, με μέση τιμή κτήσης εκάστης τούτων το ποσό των 2,73 ευρώ, κατέχοντας ούτω σήμερα συνολικά 2.175.300 ίδιες μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 6,677% του καταβεβλημένου σήμερα Μετοχικού της Κεφαλαίου εξ 9.773.370,00 ευρώ.

    ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται,από την εταιρεία, ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 9/12/2002 αποφάσισε, μεταξύ των άλλων,την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 1.465.448 Ευρώ, από την κεφαλαιοποίηση μέρους της υπεραξίας των ακινήτων της εταιρείας, συμφώνως με τις διαδικασίες του Ν. 2065/92, με έκδοση 2.930.896 κοινών ανωνύμων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 Ευρώ η κάθε μια και διανομής δωρεάν στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία κάθε δέκα (10) παλαιές δύο (2) νέες μετοχές. Η ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. Κ2 16369 /16.12.2002 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην από 23/12/2002 συνεδρίασή του, ενέκρινε την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Δικαιούχοι των 2.930.896 κοινών ανωνύμων μετοχών, ήταν οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 27.12.2002. Από την Τρίτη 7/1/2003 αρχίζει, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η διαπραγμάτευση των ανωτέρω 2.930.896 νέων κοινών ανωνύμων μετοχών. Οι νέες μετοχές θα είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν στις μερίδες και στους λογαριασμούς των αξιών των μετόχων, στο σύστημα άϋλων τίτλων (SAT) την Τρίτη 7/1/2003.

    ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, με απόφαση της συνεδρίασης της 30 Δεκεμβρίου 2002 της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕXΩΔΕ για την επανάκριση των εργοληπτικών πτυxίων των κατασκευαστικών εταιρειών με βάση το Ν.2940/2001, η χορήγηση του πτυxίου της νέας ανώτατης (7ης) τάξης του ΜΕΕΠ του ΥΠΕXΩΔΕ στην Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία Παντεχνική και αναμένεται η υπογραφή της σxετικής υπουργικής απόφασης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της Διοίκησης της εταιρίας «η αναπτυξιακή πορεία της Παντεχνική Α.Ε. σε συνδυασμό με την αυξημένη κερδοφορία της επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου της». Πέραν του πτυχίου της 7ης τάξης η Παντεχνική Α.Ε ενίσχυσε τη συμμετοχή της σε εταιρείες της Aττικής Oδού καθώς προχώρησε σε εξαγορές ποσοστών που εκχώρησε η AΛTE. Eιδικότερα, η Παντεχνική Α.Ε αύξησε τη συμμετοχή της στην εταιρία Aττική Οδός Α.Ε. στο 19,0760%, καθώς απόκτησε επιπλέον ποσοστό 1,6346% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Tέλος, η Παντεχνική Α.Ε αύξησε στο 19,0846% τη συμμετοχή της στίς εταιρείες Aττικές Tηλεπικοινωνίες Α.Ε και Aττικά Διόδια Α.Ε., εξαγοράζοντας επιπλέον 1,6357% του μετοχικού κεφαλαίου τους από την AΛTE.»

    ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Η εταιρία ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με την Απόφαση EK 5/204 Αρθρο 4 παρ. 1 σας γνωστοποιούμε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε. που επιδρά στην περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε στις 23/12/2002 σύμβαση χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου ύψους Euro 25.500.000 προς την εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΧΙΟΥ Α.Ε. με Διοργανωτές την EFG Telesis Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ και την Societe Generale Hellas. Τη διαχείριση του Δανείου έχει αναλάβει η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. ενώ στο Δάνειο συμμετέχουν οι τράπεζες EFG EUROBANK ERGASIAS A.E., SOCIETE GENERALE HELLAS, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ A.E., ΕΤΒΑ Α.Ε., ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ. Το δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας και η χορήγησή του έχει ως σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, το οποίο θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου. Από το συνολικό ύψος του δανείου, ποσό 16.590 εκ. Euro αφορά αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και ποσό 8.910 εκ. Euro νέες επενδύσεις.»

    ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    Ανακοίνωση

    Η εταιρία ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με επιστολή της προς το Χ.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: «H Xατζηιωάννου Holdings υπέγραψε πρόσφατα προσύμφωνα για την πώληση των συμμετοχής της που κατέχει στις εταιρείες Αφοί Γιαννακίδη ΑΕ με το διακριτικό τίτλο Ergo Textile (60%) και Apple Boxer (80%). H Ergo Textile δραστηριοποιείται στην παραγωγή casual ενδυμάτων, κυρίως με τη μέθοδο υπεργολαβίας (φασόν) και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Apple Boxer δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ανδρικών και παιδικών εσωρούχων και έχει έδρα το Αιγάλεω. Τα μεγέθη της Ergo Textile και της Apple Boxer περιλαμβάνονται στα ενοποιημένα μεγέθη του ομίλου Χατζηιωάννου Holdings. Στο 9μηνο του 2002, η Ergo πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 11,9 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,26 εκατ. ευρώ. H Apple Boxer αντίστοιχα πραγματοποίησε πωλήσεις 4,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,32 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Χατζηιωάννου Holdings δεσμεύεται να γνωστοποιήσει προς το επενδυτικό κοινό και τις Χρηματιστηριακές Αρχές τους ακριβείς όρους της πώλησης, μετά την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών για τη μεταβίβαση των μετοχών. Οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου που δίνει έμφαση στις βασικές του δραστηριότητες μέσω των εταιρειών Vertical, Sprider και Unique Commerce, δηλαδή στην παραγωγή καλσόν, κάλτσας, εσωρούχων, στη λιανική και στην εκμετάλλευση του σήματος Virgin αντίστοιχα.»

    ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27-12-2002, επικυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τροποποιήθηκαν αποφάσεις προηγούμενων Γ.Σ. που αφορούν μερική διαφοροποίηση του επενδυτικού προγράμματος. Σχετικά με το θέμα αγοράς ακινήτου στην Πάτρα Μαραγκοπούλου 80, προκειμένου αυτό να αποκτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 Ν.2190/20, η Γ.Σ. ενέκρινε την αγορά εφ'όσον συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, στην τιμή που καθόρισε η αρμόδια επιτροπή του άρθρου 9 Ν.2190/20.

    Α. ΚΑΜΠΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Η Εταιρία Α. ΚΑΜΠΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι με βάση την με αριθμό Κ2-17046/30.12.2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και REDS AE από την Α. ΚΑΜΠΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ.

    ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι με την υπ. αριθμόν Κ216827/23-12-2002 ανακοίνωση καταχώρησης προς δημοσίευση του Υπουργείου Εμπορίου, τμήματος Ανωνύμων Εταιριών, και την καταχώρηση της 24/12/2002, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση δι' απορροφήσεως της θυγατρικής εταιρίας ΜΙΛΕΞ Α.Ε.. Υπενθυμίζεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της 29/5/2002 των μετόχων της ΑΛΟΥΜΥΛ, ενέκρινε την αγορά του υπολοίπου 5% της ΜΙΛΕΞ Α.Ε., ώστε να διαθέτει το 100% των μετοχών της απορροφούμενης εταιρίας. Η απόφαση πάρθηκε στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των δομών του Ομίλου, με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, την καλύτερη απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων και μεσοπρόθεσμα ικανοποιητικότερων αποδόσεων προς τους μετόχους.

    ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

    Αγορά Ιδίων Μετοχών

    Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 1420/11.11.2002, ανακοινώνεται, ότι την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2002 η εταιρία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε πούλησε 400.000 μετοχές με τιμή 3,82 ευρώ, οι οποίες προέρχονται από αγορά ιδίων μετοχών. Αριθμός μετοχών πριν την συναλλαγή: 730.980. Ποσοστό μετοχών πριν την συναλλαγή επί συνόλου 16.724.232: 4,37%. Αριθμός μετοχών που διατέθηκαν: 400.000. Ποσοστό μετοχών που διατέθηκαν επί συνόλου 16.724.232: 2,39%. Αριθμός ιδίων μετοχών μετά την συναλλαγή 330.980. Ποσοστό μετοχών μετά την συναλλαγή: 1,98%.

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την Εταιρία ότι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 27.12.2002, ορίστηκε νέο μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής ο κ. Στέφανος Ν. Μανέλλης, τραπεζικός, στη θέση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Δημητρίου Α. Βούκα.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 4 της Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αρ.5/204/14.11.2000, η εταιρία γνωστοποιεί, στη Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εξελέγη νέο μέλος του ο κ. Εμμανουήλ Κ. Χατζηδάκης, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Γεωργίου Θ. Μυλωνά. Μετά την πιο πάνω αντικατάσταση, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Γεωργάνας Γ. Ιάκωβος - Πρόεδρος, Εκτελεστικό μέλος. Ζαΐρης Π. Ιωάννης - Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλός, Εκτελεστικό μέλος. Σίμος Ζ. Περικλής - Εκπρόσωπος μειοψηφίας μετόχων, μη Εκτελεστικό μέλος. Χασιώτη Α. Ελένη - Μη Εκτελεστικό μέλος. Κουτσιμπογιώργος Ν. Λάμπρος - Εκπρόσωπος μειοψηφίας μετόχων, μη Εκτελεστικό μέλος. Δελής Γ. Κωνσταντίνος - Μη Εκτελεστικό μέλος. Χατζηδάκης Κ. Εμμανουήλ - Μη Εκτελεστικό μέλος. Γνωστοποιείται, επίσης, ότι από 1.1.2003 υπεύθυνη της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων αναλαμβάνει η κ. Κλημεντίνη Παπαγεωργακοπούλου.

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι με την υπ' αριθμ. Κ3-12748/31.12.2002 απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση της εταιρίας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ δι' απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη και καταχωρήθηκε η ανωτέρω έγκριση στις 31.12.2002 στο Μητρώο Ασφαλιστικών Εταιριών. Κατά συνέπεια, από τις 2 Ιανουαρίου 2003 παύουν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. οι κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑSPIS BANK Α.Τ.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Στα πλαίσια της προβλεπόμενης από το Αρθρο 8 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υποχρέωσης, η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. γνωστοποεί ότι, θα προβεί σε Αγορά έως 5.000 Κοινών Ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της εταιρίας ΑSPIS BANK Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την οποία διατηρεί σχέση βασικού μετόχου με ποσοστό 54,7021%. Το χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών ορίζεται από 02/01/03 έως 31/01/03. Το Μέλος ΧΑΑ μέσω του οποίου θα διενεργηθεί η συναλλαγή είναι η ΑΣΠΙΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

    ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Κατ' εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι στις 20-12-2002 αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε., αποκτώντας μετοχές που πούλησε η εταιρεία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. Συγκεκριμένα η ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,6357% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΕ και συνεπώς κατέχει ποσοστό 19,0846% αυτού.

    ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Κατ' εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι στις 20-12-2002 αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΤΤΙΚEΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., αποκτώντας μετοχές που πούλησε η εταιρεία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. Συγκεκριμένα η ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,6357% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ και συνεπώς κατέχει ποσοστό 19,0846% αυτού.

    ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Κατ' εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι στις 20-12-2002 αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., αποκτώντας μετοχές που πούλησε η εταιρεία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. Συγκεκριμένα η ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,6346% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ και συνεπώς κατέχει ποσοστό 19,0760% αυτού.

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. 5/204/14.11.00 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 30.08.2002 ανακοίνωσής της, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 20.12.2002 ολοκληρώθηκε η λύση και εκκαθάριση της θυγατρικής της εταιρίας με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ. Το τελικό προϊόν της εκκαθάρισης, το οποίο ανήλθε στο ποσό των 33.565,45 ευρώ, αποδόθηκε στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, μοναδική εταίρο της εν λόγω εταιρίας.

    ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

    Ανακοίνωση

    Κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ γνωστοποιεί ότι στις 23.12.2002 η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ μεταβίβασε στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην εταιρία ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ήτοι ποσοστό 33,333% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας.

    ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕΕΧ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την 31/12/02, ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τον καθορισμό της επενδυτικής πολιτικής και την αγορά ιδίων μετοχών. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας που θα έχει τριετή θητεία, συγκροτήθηκε αυθημερόν σε σώμα και η σύνθεσή του είναι η εξής: Εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. ορίστηκαν οι Κωνσταντίνος Τζινιέρης (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος), Νικόλαος Κυριαζής (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Μιχαήλ Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.). Μη εκτελεστικά μέλη, ορίστηκαν οι Αναστασία Δημητρακοπούλου, Νικόλαος Καραγεωργίου και Σωτήριος Χρυσάφης και από αυτά, οι Νικόλαος Καραγεωργίου και Σωτήριος Χρυσάφης ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη. Η επενδυτική πολιτική της ΑLPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θα εστιάζεται στις Ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων, είτε απευθείας, είτε μέσω Α/Κ, συμπεριλαμβανομένων και των αγορών εκείνων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δυνατότητες επένδυσης σε μετοχές διευρύνονται καθώς επιλέγονται τίτλοι από όλο το φάσμα κεφαλαιοποιήσεων (μικρής, μεσαίας και μεγάλης). Η καινοτομία, για τα ελληνικά δεδομένα, έγκειται στον τρόπο επιλογής επενδύσεων και διαχείρισης: οι "καλύτερες επιλογές" όλων των μελών της επενδυτικής ομάδας της Alpha Trust ΑΕΠΕΥ θα αποτυπώνονται πλέον σ' ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο. Οι ποικίλες δεξιότητες των στελεχών της Alpha Trust και των συνεργατών της (π.χ. Ελλάδα, Ευρώπη, "Αναδυόμενες αγορές) προδιαγράφουν ευρύτητα επενδυτικών επιλογών, ενώ το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα εμπεριέχει μόνο τις "καλύτερες επιλογές" από διαφορετικές αγορές και κατηγορίες αξιών προσθέτουν ευελιξία στην πραγματοποίηση του επενδυτικού στόχου. Οι επενδυτικές επιλογές της Εταιρίας έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα ενώ η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της είναι ανεξάρτητη από τη σύνθεση χρηματιστηριακών δεικτών. Έτσι, η πορεία των επενδύσεών της δεν θα αξιολογείται συγκριτικά (benchmarking) με την πορεία χρηματιστηριακών δεικτών, αλλά με το επιτόκιο EURIBOR δωδεκαμήνου προσαυξημένου κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και βέβαια με την επιτευχθείσα απόδοση επιπλέον της παραπάνω βασικής απόδοσης. Σχετικά με την αγορά ιδίων μετοχών της Εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τους μετόχους, πως σύμφωνα με την από 31.01.02 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η Εταιρία προέβη μέχρι σήμερα σε αγορά 400.540 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης τα 2,10 ευρώ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,59 του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη συγχώνευσή της με απορρόφηση της εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ. και έθεσε στη διάθεση των μετόχων του πλήρη κατάλογο των μετόχων από τους οποίους προήλθαν οι αποκτηθείσες μετοχές. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρίας μέχρι συμπλήρωσης συνολικά ποσοστού 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, δηλαδή κατ' ανώτατο όριο 2.113.026 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,41% του μετοχικού της κεφαλαίου. Ανώτατη τιμή αγοράς των μετοχών ορίστηκε η τιμή των 3,12 ευρώ, κατώτατη η τιμή των 0,01 ευρώ και χρονικό διάστημα για την αγορά δώδεκα μήνες δηλαδή μέχρι την 30/12/03.»

    ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότις στις 30/12/2002 το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων ανωνύμων εταιριών, είτε τα αποτελέσματα αυτών περιλαμβάνονται στο ενοποιημένο ισολογισμό της είτε όχι, είναι τα ακόλουθα ανά εταιρία και ποσοστό συμμετοχής αντίστοιχα: 1. ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. - 60%. 2. ΝΤΙΟΝΙΚ OFFICE DEPOT Α.Ε. - 40,88%. 3. C.A.A.D. Α.Ε. - 34,37%. 4. ΑΦΟΙ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε. - 44,002%. 5. ATCOM Α.Ε. - 45,22%. 6. ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - 33%.

    ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Α.Ε.Ζ.Υ.

    Ανακοίνωση

    Η εταιρία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ γνωστοποιεί στο ΧΑΑ ότι με την υπ' αριθμ. Κ3-12748/31.12.2002 απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση της εταιρίας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ και της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ δι' απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη και καταχωρήθηκε η ανωτέρω έγκριση στις 31.12.2002 στο Μητρώο Ασφαλιστικών Εταιριών. Κατά συνέπεια, από τις 2 Ιανουαρίου 2003 παύουν να διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ οι κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ.

    ASPIS BANK Α.Τ.Ε.

    Ανακοίνωση

    ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ & ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ABN BANK NV

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 03/01/2003.

    Το Δ.Σ. της ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (η «Τράπεζα») γνωστοποιεί προς τους κ.κ. Μετόχους τα παρακάτω: «Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 4ης Σεπτεμβρίου 2002 αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας κατά 31.226.475,00 ευρώ και συνολικό ποσό αύξησης των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας ίσο με 39.174.375,00 ευρώ, με την έκδοση 10.621.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, εκ των οποίων θα διατεθούν 8.621.250 νέες κοινές ονομαστικές με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης 3,50 ευρώ με αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 3 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, καθώς και 2.000.000 νέες κοινές ονομαστικές με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ της ABN AMRO BANK NV και τιμή διάθεσης 4,50 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδιακσίας το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 107.265.900,00 ευρώ και θα διαιρείται σε 36.485.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,94 ευρώ. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι Μέτοχοι που είναι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίσης του Χ.Α. της Πέμπτης 02/01/2003. Από την Παρασκευή 03/01/2003 η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Από την ίδια ημερομηνία, 03/01/2003, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της ASPIS BANK θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 45 (ΦΕΚ 1036/23.8.00) και 81 (ΦΕΚ Β 1596/30.11.01) του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Τράπεζα με νεώτερη ανακοίνωσή της θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την έναρξη διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης.»

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με την από 30/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας DOMUS Α.Ε.Ε.Χ. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: DOMUS Α.Ε.Ε.Χ. Υπόχρεος: ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 7,89%, μετά την μεταβολή 0%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 300.000, μετά την μεταβολή 0. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 7,89%, μετά την μεταβολή 0%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 3.800.000. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 30/12/2002.

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστών Συμμετοχής

    A/ Ο κ. Καραβασίλης Γεώργιος του Δημητρίου με την από 30/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: Καραβασίλης Γεώργιος. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 69,59%, μετά την μεταβολή 63,15%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 10.802.135, μετά την μεταβολή 9.802.135. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 69,59%, μετά την μεταβολή 63,15%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 15.522.880 κοινές ονομαστικές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 27/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 27/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 27/12/2002. Αιτία Μεταβολής: Πώληση. Σημείωση: Μεταβολή μεγαλύτερου του 3% ως προς δήλωση της 29/08/2001 κατά τον οποίο χρόνο το ποσοστό του δηλούντος ανερχόταν σε 69,914% ήτοι 10.852.635 κοινές ονομαστικές μετοχές.

    B/ Η εταιρία MHM Holding GmbH με την από 30/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: MHM Holding GmbH. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 6,44%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 0, μετά την μεταβολή 1.000.000. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 6,44%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 15.522.880 κοινές ονομαστικές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 27/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 27/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 27/12/2002. Αιτία Μεταβολής: Αγορά. Σημείωση: Απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερου του 5% των συνολικών δικαιωμάτων (ΠΔ 51/1992 αρ. 5 παρ. 1)

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστών Συμμετοχής

    Α/ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ (ΔΕΚΑ) ΑΕ με την από 31/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 12.658.079 μετοχών, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη ΔΕΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με την αριθμ. 2/75235/0025/23.12.0002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ. Υπόχρεος: ΔΕΚΑ ΑΕ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 5,37%, μετά την μεταβολή 10,92%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 12.251.531, μετά την μεταβολή 24.909.610. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 5,37%, μετά την μεταβολή 10,92%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 228.080.452. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 31/12/2002.»

    Β/ Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με την από 31/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 12.658.079 μετοχών, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη ΔΕΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με την αριθμ. 2/75235/0025/23.12.0002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ. Υπόχρεος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 6,88%, μετά την μεταβολή 1,33%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 15.695.900, μετά την μεταβολή 3.037.821. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 6,88%, μετά την μεταβολή 1,33%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 228.080.452. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 31/12/2002.»

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστών Συμμετοχής

    Α/ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ (ΔΕΚΑ) ΑΕ με την από 31/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 785.526 μετοχών, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη ΔΕΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με την αριθμ. 2/75235/0025/23.12.0002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Υπόχρεος: ΔΕΚΑ ΑΕ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0,01%, μετά την μεταβολή 6,60%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 1.308, μετά την μεταβολή 786.834. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0,01%, μετά την μεταβολή 6,60%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 11.918.932. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 31/12/2002.»

    Β/ Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με την από 31/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 785.526 μετοχών, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη ΔΕΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με την αριθμ. 2/75235/0025/23.12.0002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Υπόχρεος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 6,59%, μετά την μεταβολή 0%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 785.526, μετά την μεταβολή 0. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 6,59%, μετά την μεταβολή 0%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 11.918.932. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 31/12/2002.»

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστών Συμμετοχής

    Α/ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ (ΔΕΚΑ) ΑΕ με την από 31/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 7.885.712 μετοχών, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη ΔΕΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με την αριθμ. 2/75235/0025/23.12.0002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ. Υπόχρεος: ΔΕΚΑ ΑΕ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0,234%, μετά την μεταβολή 9,46%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 200.000, μετά την μεταβολή 8.085.712. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0,234%, μετά την μεταβολή 9,46%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 85.451.788. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 31/12/2002.»

    Β/ Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με την από 31/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η μεταβολή αυτή οφείλεται σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 7.885.712 μετοχών, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στη ΔΕΚΑ ΑΕ, σύμφωνα με την αριθμ. 2/75235/0025/23.12.0002 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Υπόχρεος: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 9,23%, μετά την μεταβολή 0%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 7.885.712, μετά την μεταβολή 0. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 9,23%, μετά την μεταβολή 0%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 85.451.788. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 30/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 30/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 31/12/2002.»

    ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία ALPHA TRUST Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. «Σας γνωρίζουμε, ότι μετά τη συγχώνευση της εταιρίας ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. με απορρόφηση της εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ., η οποία καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων εταιριών (Μ.Α.Ε.) την 9/12/2002 και μετά την από 16/12/2002 έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν, ημερομηνία κατά την οποία λάβαμε γνώση της μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής μας, μετεβλήθη το ποσοστό συμμετοχής της Εταιρίας μας στην άνω εταιρία ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό του ποσοστού μας προσμετρήθηκαν και τα δικαιώματα της θυγατρικής μας εταιρίας ALPHA TRUST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (έμμεση συμμετοχή): Συγκεκριμένα, πριν από την συγχώνευση και επί συνολικά 11.000.000 μετοχών με δικαίωμα ψήφου, το ποσοστό της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της Εταιρίας μας είχε ως ακολούθως: Άμεση συμμετοχή: 1,09% ήτοι 120.000 μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Έμμεση συμμετοχή: 4,81% ήτοι 529.000 μετοχές με δικαίωμα ψήφου, 5,90% ήτοι 649.000 μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μετά τη συγχώνευση και επί συνολικά 25.135.660 με δικαίωμα το ποσοστό της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της Εταιρίας μας έχει ως ακολούθως: Άμεση συμμετοχή: 2,87% ήτοι 720.923 μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Έμμεση συμμετοχή: 2,10% ήτοι 529.000 μετοχές με δικαίωμα ψήφου, 4,97% ήτοι 1.249.923 μετοχές με δικαίωμα ψήφου.»

    ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία ALPHA TRUST Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND.«Σε συνέχεια της από 14/12/2000 επιστολής μας προς το Χ.Α., σας διευκρινίζουμε ότι μετά τις από 14/12/2000 διενεργηθείσες από την Eταιρία μας συναλλαγές, το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρία ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND έχει διαμορφωθεί ως κατωτέρω: Άμεση συμμετοχή: 0%. Έμμεση συμμετοχή μέσω της θυγατρικής εταιρίας ALPHA TRUST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.: 35,059% ήτοι 1.840.616 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Σύνολο: 35,059% ήτοι 1.840.616 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND.»

    ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND Α.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Η εταιρία ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με τη με αριθμ. Πρωτ. Κ2 16052/6.12.2002 εγκριτική απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης που καταχωρήθηκε στο Μ.Α.Ε. την 9/12/02, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Εταιρίας μας με απορρόφηση της εταιρίας ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ. Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της απορροφηθείσας εταιρίας περιήλθε έτσι στην Εταιρία μας. Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της απορροφηθείσας εταιρίας περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και 470.005 μετοχές της εταιρίας ALPHA TRUST ASSET MANAGER FUND ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,95% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας αυτής, (δηλαδή μεγαλύτερο του 5%), οι οποίες πιστώθηκαν από το Κ.Α.Α. στην μερίδα της εταιρίας μας την 19/12/2002 και περιλαμβάνονται πλέον στο χαρτοφυλάκιο της.»

    ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Ο κ. Ιωάννης Κατσιβέλης με την από 30/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια των από 27/12/2002 και 30/12/2002 επιστολών της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε. και σε σχέση με το περιεχόμενο αυτών, καθώς επίσης και προς διόρθωση της από 30/12/2002 επιστολής μου, που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 53518/30.12.2002, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 51/1992, σας γνωστοποιώ ότι έως την 27/12/2002 το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατείχα ανερχόταν σε 23,10% και κατόπιν της από 27/12/2002 Σύμβασης Ενεχύρασης Μετοχών που υπεγράφη μεταξύ εμού και της Τραπέζης ALPHA BANK ανέρχεται σε 20,673%. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε. Υπόχρεος: Ιωάννης Κατσιβέλης. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου (Σύσταση ενεχύρων): Πριν την μεταβολή 23,10%, μετά την μεταβολή 20,673%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 1.170.039, μετά την μεταβολή 1.047.119. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 25,609%, μετά την μεταβολή 25,609%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 5.065.000. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 27/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 27/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 30/12/2002.»

    Γ) ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

    (Οι εταιρίες που φέρουν αστερίσκο δημοσιεύουν την συνέλευσή τους για πρώτη ημέρα στο Δελτίο)

    ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε.*

    Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 10/01/2003, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Esperia Palace, Σταδίου 22, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα, η συζήτηση των οποίων αναβλήθηκε κατά την Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 23/12/2002, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας:

    1. Μετατροπή των μετοχών της Εταιρείας από ανώνυμες σε ονομαστικές και αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 7 του καταστατικού της Εταιρίας. 2. Λύση ή συνέχιση της Εταιρείας, της οποίας η διάρκεια προβλέπεται, κατά το καταστατικό της, ότι λήγει το έτος 2080. Αντίστοιχη τροποποίηση ή μη του άρθρου 3 του καταστατικού της Εταιρείας.

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/01/2003, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας, στο Δήμο Παιανίας Αττικής (θέση 19,5 χλμ. της νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Β' συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

    Επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού αυτής, περί σκοπού.

    ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/01/2003, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε., στην Παιανία Αττικής (19,5 χλμ. Λεωφ. Μαρκόπουλου, Β΄ συγκρότημα, δεξιά για τον βαίνοντα προς Μαρκόπουλο), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Έκφραση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας μόνο σε Ευρώ με τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρίας. 2. Επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού αυτής, περί σκοπού. 3. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

    ΥΓΕΙΑ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 14/01/2003, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στον 4ο όροφο του κτιρίου της έδρας της εταιρίας (Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι), με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

    Διεύρυνση του σκοπού της εταιρίας, τροποποίηση του σχετικού άρθρου 4 του Καταστατικού.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.*

    Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, την 15/01/2003, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στην αίθουσα ΒΙΚΕΛΑ του ισογείου του επί της οδού Ακαδημίας 54, Αθήνα, ακινήτου της Τράπεζας Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Επικύρωση εκλογής μελών του Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων. 2. Αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών, συμμετοχή των εργαζομένων στην αύξηση με περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων. 3. Αγορά ιδίων μετοχών της Τράπεζας Αττικής ποσοστού μέχρι 10% σύμφωνα με το άρ.16 παρ.5 του κ.ν 2190/1920.

    [11] Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (19:28 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου.

    Το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ κερδίζει ο λαχνός 55284, της 68ης σειράς. Από 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί 55282, 55283 και 55285, της 68ης σειράς.

    Οι λαχνοί που έχουν τον αριθμό 55284, ανεξάρτητα από τη σειρά, κερδίζουν 20.000 ευρώ. Το ποσό των 10.000 ευρώ κερδίζουν οι λαχνοί 55281, 55282, 55283 και 55285, ανεξάρτητα από τη σειρά.

    Το ποσό των 500.000 ευρώ κερδίζει ο λαχνός 66964 της 46ης σειράς. Οι λαχνοί που έχουν τον αριθμό 66964, ανεξαρτήτου σειράς, κερδίζουν 5 χιλιάδες ευρώ.

    Από 300.000 ευρώ κερδίζουν οι λαχνοί: 50411, της 38ης σειράς και 51390 της 68ης σειράς. Οι λαχνοί 50411 και 51390, ανεξαρτήτου σειράς, κερδίζουν 3.000 ευρώ.

    Το ποσό των 200.000 ευρώ κερδίζουν οι λαχνοί: 43140 της 66ης σειράς, 73324 της 69ης σειράς, 02303 της 30ης σειράς, 16755 της 42ης σειράς και 73763 της 51ης σειράς. Οι λαχνοί που έχουν τους παραπάνω αριθμούς, ανεξαρτήτου σειράς, κερδίζουν το ποσό των 2.000 ευρώ.

    [12] K. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (18:33 UTC+2)

    Ετος σημαντικής αλλαγής για τη χώρα χαρακτηρίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το 2002 ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και εστιάζει το μέγεθος των αλλαγών στο τρίπτυχο:

    - Αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ,

    - Εξάρθρωση της τρομοκρατίας, και

    - Επιτυχή ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι και το 2003 θα είναι σημαντικός χρόνος για την Ελλάδα.

    Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003, η Ελλάδα αναλαμβάνει και θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    «Η επιτυχία μας δεν είναι μόνο υπόθεση μιας παράταξης, ενός κόμματος, ή μιας άποψης. Είναι εθνική υπόθεση», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

    Επιπλέον, προσδιορίζει ότι «θα αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού. Η λύση είναι εφικτή και απαιτείται προς την επίτευξη αυτού του στόχου ομοψυχία και κοινή θέληση».

    «Η λύση θα είναι μεγάλο βήμα για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», τονίζει ο πρωθυπουργός.

    Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος:

    «Ελληνίδες, Ελληνες,

    Το 2002 ήταν έτος σημαντικής αλλαγής για την Ελλάδα.

    Το 2002 αντικαταστάθηκε η δραχμή από το ευρώ. Ενταχθήκαμε έτσι σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή συμμαχία ικανή να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις.

    Με το νέο ισχυρό νόμισμα κατοχυρώνουμε τα κοινωνικά κεκτημένα του ελληνικού λαού. Θωρακίζουμε την οικονομία μας απέναντι στον παγκόσμιο νομισματικό ανταγωνισμό και τις κρίσεις που προκαλεί.

    Με βάση το νέο μας νόμισμα, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στις οποίες συντελεί, επιταχύνθηκαν τα μεγάλα έργα και οι επενδύσεις.

    Αλλάζουν οι επενδύσεις αυτές την πραγματικότητα σε όλες τις περιφέρειες και τους νομούς της Ελλάδας.

    Πετύχαμε μείωση της ανεργίας. Πετύχαμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ε.Ε. για το 2002.

    Αντιμετωπίσαμε τη διεθνή ύφεση καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Αυτό έχει την αυτονόητη σημασία του.

    Το 2002 ήταν η χρονιά, που η Δημοκρατία έδωσε την ισχυρή της απάντηση στην τρομοκρατία. Διέλυσε μια βαριά σκιά, που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

    Το 2002 έκλεισε με την επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής και συστηματικής προσπάθειας ανοίξαμε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

    Το 2003 θα είναι επίσης σημαντικός χρόνος για την Ελλάδα.

    Η Ελλάδα αναλαμβάνει από αύριο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Προεδρία δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να αναδειχθεί, να θέσει προβλήματα, να επισπεύσει λύσεις σε θέματα που την ενδιαφέρουν.

    Επιδίωξή μου είναι να ενισχύσουμε τη διεθνή μας θέση, τη διαπραγματευτική μας δύναμη. Για να έχουμε πιο ευνοϊκά αποτελέσματα σε όλα τα θέματα που διαπραγματευόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρόκειται για την Κοινή Αγροτική Πολιτική είτε για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

    Όλες οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες της χώρας μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία της Προεδρίας.

    Η επιτυχία μας δεν είναι μόνο υπόθεση μιας παράταξης, ενός κόμματος ή μιας άποψης. Είναι εθνική υπόθεση.

    Το 2003 θα αγωνιστούμε για τη λύση του Κυπριακού.

    Η λύση είναι εφικτή. Απαιτεί από μας ομοψυχία, κοινή θέληση. Η λύση θα είναι ένα μεγάλο βήμα για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

    Θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν και άλλα σημαντικά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Το 2003 θα συνεχίσουμε με καλύτερα αποτελέσματα την πορεία μας προς το στόχο της σύγκλισης με το μέσο όρο της Ε.Ε. σε όλους τους τομείς. Για να ανεβάσουμε την Ελλάδα πιο ψηλά στην κοινωνία των ευρωπαϊκών κρατών.

    Κλιμακώνουμε την προσπάθειά μας για μια δικαιότερη και πιο ασφαλή κοινωνία. Για πιο ικανοποιητικό εισόδημα, για καλύτερες συνθήκες ζωής. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αίσθημα ευθύνης και με αυτοπεποίθηση.

    Μπορούμε να αλλάζουμε προς το καλύτερο την Ελλάδα.

    Θέλω να εκφράσω τις ευχές μου σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Εύχομαι σε όλους σας να είναι το 2003 έτος αισιοδοξίας, χαράς και δημιουργίας.

    Σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και προκοπή. Ειρήνη και πρόοδο για την Ελλάδα. Επιτυχία στους στόχους και τις επιδιώξεις σας.

    Χρόνια Πολλά».

    ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ

    Με ευχές για υγεία και ευημερία ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα στην αρχιεπισκοπή. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιάννης Κονιδάρης και η νέα δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον υπουργό Παιδείας, υγεία και δύναμη "για να ανταποκρίνεται στα χρέη και στα υψηλά καθήκοντα του", ενώ στη νέα δήμαρχο Αθηναίων ευχήθηκε "καλή επιτυχία και καλή συνεργασία.

    Ο κ. Χριστόδουλος επισήμανε ότι η εκκλησία είναι πνευματική και όχι πολιτική και εξέφρασε την ανησυχία του για την επαπειλούμενη πολεμική σύρραξη στο Ιράκ, την οποία χαρακτήρισε απονενοημένο διάβημα.

    Αναφερόμενος, στην ανάληψη από τη χώρα μας της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας σημείωσε ότι το γεγονός θα σφραγίσει όχι μόνο τις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδος, αλλά και το κύρος της πολιτικής εξουσίας στο εσωτερικό της χώρας, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [13] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (18:01 UTC+2)

    Το 2002 κληροδοτεί στο 2003 μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, που άπτονται της ζωής μας, τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, στο μήνυμά του για την πρωτοχρονιά. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κάνει λόγο για "φεουδαρχία των απίστων" που προσπαθούν να λοιδορήσουν την πίστη και τους καρπούς της. Ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

    "Ο παλιός χρόνος κληροδοτεί στο νέο μια δέσμη σοβαρών προβλημάτων που άπτονται της ζωής μας. Ο ορθός λόγος αξιολογεί τη λύση των προβλημάτων αυτών με μεγάλο σκεπτικισμό. Ανεργία, διαφθορά, εγκληματικότητα, ασέβεια, υλοφροσύνη, ευδαιμονισμός στο εσωτερικό, αλλά και απειλή πολέμου στον γεωφυσικό μας περίγυρο συνθέτουν την φαιά εικόνα όσων θα βρούμε και πάλι μπροστά μας.

    Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Είναι η ρωμαλεότητα της αντοχής μας, η αυτοπεποίθηση των νέων μας, η θωρακισμένη από τις περιστάσεις πίστη του λαού μας, η στροφή των ανθρώπων προς τις πνευματικές αξίες, ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση της παράδοσής μας η συγκλονιστική κατάφαση της νεολαίας μας στους διαχρονικούς μας θεσμούς, όπως η Εκκλησία και η Οικογένεια, η Δικαιοσύνη και ο στρατός.

    Τα δεινά είναι πολλά κι' εμείς ίσως ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Η φεουδαρχία των απίστων στη χώρα μας, επιχειρεί να λοιδορήσει την πίστη και τους καρπούς της. Εμείς όμως ξέρουμε ότι διαθέτουμε από το πνευματικό μας οπλοστάσιο πολύτιμες παρακαταθήκες δυνάμεως και ελπίδος. Η πίστη μας στεριώνει και παράλληλα μας υπαγορεύει δράση και αντίδραση. Και η παράδοση μας κατευθύνει το λογισμό και τη σκέψη.

    Μη κάμπτεσθε μπροστά στις δυσκολίες. Ο Χριστός στον οποίο πιστεύουμε, είναι ισχυρότερος από τον σκοτεινό κοσμοκράτορα. Στηριχθείτε στην πίστη για να γαληνεύσετε. Περιφρονήσατε τις πλάνες φωνές της απόγνωσης. Οπλισθήτε με τη δύναμη του Θεού. Αν ο Θεός είναι μαζί μας, κανείς δεν μπορεί να μας κάνει κακό. Μας χρειάζονται αισιοδοξία, ανοιχτοί ορίζοντες, ειρήνη καρδιάς. Ας ικετεύσουμε το Θεό να μας τα χαρίσει. Καλή χρονιά και ευλογημένη. Το νέο έτος 2003 ευτυχές".

    [14] ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΙΑΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 31 Δεκεμβρίου 2002 (17:36 UTC+2)

    Τους πολίστες του Ολυμπιακού, που πέτυχαν τη μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup, δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης.

    Συνεχάρη τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Λεωνίδα Θεοδωρακάκη και τους αθλητές της ομάδας υδατοσφαίρισης (Θέμης Χατζής, Δημήτρης Κραβαρίτης, Ν. Δεληγιάννης, Σ. Πλατανίτης, Θ. Καλακώνας, Κρις Χάμπερτ, Α. Μαρούλης, Τ. Σχίζας), τον έφορο Γιάννη Παπαδόπουλο και τον μάνατζερ της ομάδας Άκη Λογοθέτη.

    Τους υποσχέθηκε συμπαράσταση στα προβλήματά τους, που αφορούν την επαγγελματική τους αποκατάσταση (Αστυνομία, Πυροσβεστική), καθώς και πριμ που δεν καθόρισε το ύψος του, όμως είπε ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί, για επιτυχία, σε ομάδα Πόλο.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Λιάνης τόνισε: "Θέλω να εκφράσω τα αισθήματα, βαθιάς υπερηφάνειας, που με διακατέχουν. Θεωρώ τον τεράστιο άθλο που πέτυχε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού όχι ως τον τελευταίο του 2002, αλλά ως την πρώτη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας το 2003, που είναι προολυμπιακό έτος. Είναι συμβολική αυτή η τεράστια επιτυχία. Εύχομαι σε όλους να είναι γεροί και σπουδαίοι αθλητές, όπως είναι σήμερα. Πρέπει να πω ότι τους δέχτηκα με ανυπόκριτη χαρά, καθώς και τον πρόεδρο κ. Θεοδωρακάκη, με τον οποίο με συνδέει μια παλιά φιλία, από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια. Ακουσα τα προβλήματα των αθλητών. Νομίζω ότι η πολιτεία έπραξε το χρέος της στο ακέραιο. Από εκεί και πέρα στα προσωπικά, καθαρά επαγγελματικά τους θέματα, που είναι λογικό να υπάρχουν σε μεγάλους αθλητές, σε σχέση με ό,τι μου ζήτησαν θα είμαι αρωγός, με όλες μου τις δυνάμεις. Όταν με επισκέφθηκαν, σαν Εθνική Ομάδα, μου είπαν για τα προβλήματα επαγγελματικής τους αποκατάστασης. Έχω μιλήσει ήδη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη, θα μιλήσω και με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Φούρλα και θα τους δώσω απάντηση στις αρχές του χρόνου. Θέλω να τους εκφράσω τα αισθήματα ευγνωμοσύνης, που νιώθει ο ελληνικός λαός στο πρόσωπό τους και να τους υποσχεθώ ότι, όπως ήμασταν σήμερα θα είμαστε και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές για μας είναι μια διαχρονική αξία. Καλή επιτυχία παιδιά".

    Από την πλευρά του ο κ Θεοδωρακάκης είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό μας κ. Γιώργο Λιάνη γιατί πάντα δέχεται, με πολύ μεγάλη καλοσύνη και ευχαρίστηση, τους αθλητές αλλά και τις ομάδες για τις επιτυχίες, τις οποίες σημειώνουν. Η επιτυχία αυτή του Ολυμπιακού πράγματι είναι ιστορική, ανεπανάληπτη. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να δούμε κι άλλη ομάδα να επιτυγχάνει αυτά που πέτυχε ο Ολυμπιακός φέτος, κερδίζοντας τα πάντα μέσα και έξω από την Ελλάδα. Κέρδισε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Super Cup, μέσα στη Βουδαπέστη, έδρα των αντιπάλων μας. Ευχαριστούμε τον υφυπουργό μέσα από την καρδιά μας, που αμέσως μετά την επιστροφή μας κάλεσε εδώ να μας συγχαρεί και να ικανοποιήσει την ομάδα μας γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία".

    Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Θέμης Χατζής, ο οποίος σημείωσε: "Ήρθαμε εδώ με πρόσκληση του υπουργού μας. Και λέω υπουργός μας γιατί έτσι όντως τον νιώθουμε. Ο κ. Λιάνης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, μας έκανε να αισθανθούμε ότι είναι πραγματικά δίπλα μας. Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία και ανάλογη ήταν η αντιμετώπιση από τον κ. Λιάνη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των αθλητών και της ομάδας μας και να δώσω μια υπόσχεση. Ότι ο Ολυμπιακός, που αποτελεί τον κορμό της Εθνικής Ομάδας, δε θα σταματήσει εδώ. Στόχο έχει το 2004 και να υποσχεθούμε στον ελληνικό λαό ότι θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας".

    [15] ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ 2002

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (17:27 UTC+2)

    Αμετάβλητος έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση του 2002 ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε όλο το φάσμα των μετοχών, με εξαίρεση τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος δέχθηκε πιέσεις.

    Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών έκλεισε αμετάβλητος (0,00%), αλλά ενισχύθηκε σε επίπεδο μονάδων, κατά 0,01 και διαμορφώθηκε στις 1.748,42.

    Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης συνάντησε το ναδίρ του στην περιοχή των 1.741,12 μονάδων και το ζενίθ του στις 1.751,76.

    Αναιμικός ήταν και σήμερα ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 54,1 εκατ. ευρώ, ενώ από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 208 διέγραψαν ανοδική τροχιά, έναντι 105 πτωτικών και 66 αμετάβλητων.

    Με θετικό πρόσημο τερμάτισαν και οι τρεις δείκτες κεφαλαιοποίησης FTSE, με τα ηνία της ανόδου να κρατά ο ογδοντάρης της μικρής, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,07%, έναντι κερδών 0,54% για τον σαραντάρη της μέσης και 0,14% για τον εικοσάρη των επιλεγμένων blue chips.

    Τα μικρά κέρδη του FTSE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οφείλονται στις πιέσεις που δέχτηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος τερμάτισε σημειώνοντας πτώση κατά 0,72%, έναντι κερδών της τάξης του 0,69% για τον δείκτη των τραπεζών.

    Με εξαίρεση τους κλάδους του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων και ποτών, οι οποίοι υποχώρησαν κατά 1,31% και 0,06% αντίστοιχα, όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι ακολούθησαν την ανιούσα.

    Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι κλάδοι της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (1,49%), των επενδύσεων (1,36%), των βασικών μετάλλων (1,32%), των ειδών λύσεων πληροφορικής και των κατασκευαστικών (1,27% αντίστοιχα), των μη μεταλλικών ορυκτών τσιμέντων (1,20%), της κλωστοϋφαντουργίας (1,08%) και των διυλιστηρίων (1,05%).

    Κέρδη της τάξης του 0,98% κατέγραψε ο κλάδος των εκδόσεων και εκτυπώσεων, κατά 0,78% ενισχύθηκε ο δείκτης της πληροφορικής, κατά 0,44% του χονδρικού εμπορίου, κατά 0,29% αντίστοιχα των συμμετοχών και της παράλληλης αγοράς και κατά 0,26% των βιομηχανιών. Τη μικρότερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος των ασφαλειών, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,17%.

    Το 2002, αποτέλεσε για την ελληνική κεφαλαιαγορά, μια ιδιαίτερα αρνητική χρονιά, αφού κατέγραψε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση έτους στην τελευταία δεκαπενταετία, ενώ οι ετήσιες ποσοστιαίες απώλειες ανέρχονται στο 32,53%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν το 2002, 336 υποχώρησαν από 1% έως 83%, άνοδο σημείωσαν 27 μετοχές με κέρδη μεταξύ 0,37% και 67%, ενώ μία μετοχή έμεινε αμετάβλητη.

    Ε.Α.

    [16] ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 31 Δεκεμβρίου 2002 (17:11 UTC+2)

    Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στον Άρη για νίκη επί της προσεχούς αντιπάλου του, ΑΕΚ. Η μέχρι τώρα φετεινή πορεία του, άλλωστε, επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές του να αισιοδοξούν αφού σε καμιά περίπτωση ο Αρης δεν βρέθηκε εκτεθειμένος με ήττα στο Χαριλάου, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Με τους πρωταθλητές αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, ενώ κέρδισε τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα ο Αρης έχασε βαθμούς από φαινομενικά εύκολους αντιπάλους, όπως η Καλλιθέα και η Ξάνθη.

    "Τα πάμε μέχρι στιγμής πολύ καλά στα ντέρμπι. Πιστεύω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Τα πήγαμε καλά με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αρα μπορούμε να τα πάμε καλά και με την ΑΕΚ", τονίζει ο άσος του Αρη, Γιώργος Κολτσίδας.

    * Στις 7 Ιανουαρίου θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Μαροκινός Μπασίρ, στον οποίο η ΠΑΕ παρέτεινε την άδεια. Μέχρι τότε ο άσος του Αρη θα μεταβεί στο Παρίσι για να προβεί σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις.

    [17] ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο Γ. ΣΕΡΙΦΗΣ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (16:12 UTC+2)

    Αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη δίκη του, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη "17 Νοέμβρη", Γιάννης Σερίφης, μετά από το χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Ο Γιάννης Σερίφης βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι είναι αθώος και πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του "είναι μια σκευωρία που ήδη καταρρέει και τυπικά θα καταρρεύσει και στο δικαστήριο".

    "Για δεύτερη φορά περνάω από ένα σωφρονιστικό κατάστημα, σωφρονίστηκα αρκετά, με σωφρονίσανε μια φορά, δεν κατορθώσανε επί δικτατορίας να με σωφρονίσουν, με σωφρονίσανε οι μεταπολιτευθέντες, με σωφρονίζουνε οι του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει παραπέρα. Συμμετέχω στους αγώνες ασυμβίβαστα και δεν πρόκειται να κάνω σε τίποτα πίσω", σημείωσε.

    Ο κ. Σερίφης χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησης απαίσιες και άθλιες και τόνισε ότι η συγκατηγορούμενή του Αγγελική Σωτηροπούλου, που κάνει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησης, έχει δίκαιο.

    [18] ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (14:54 UTC+2)

    Τρεις ληστείες σε ανήλικα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη και στο Γέρακα Αττικής.

    Ειδικότερα, η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην οδό Αιμιλιανού Γρεβενών 19, της Νέας Σμύρνης. Δυο νεαροί ασκώντας σωματική βία ακινητοποίησαν έναν 11χρονο, αποσπώντας του 30 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από τα κάλαντα. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, δυο άλλοι νεαροί με την απειλή μαχαιριού στην οδό Βυζαντίου 79, ακινητοποίησαν έναν 15χρονο και έναν 16χρονο και τους απέσπασαν 120 ευρώ.

    Η τρίτη ληστεία συνέβη στη 1.30 το μεσημέρι στην οδό Γαργητού, στο Γέρακα, όταν δυο νεαροί πάλι με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν δυο11χρονους και αφού τους απέσπασαν 80 ευρώ εξαφανίστηκαν.

    Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνάφεια στις υποθέσεις.

    [19] ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (14:34 UTC+2)

    Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και τραγούδια έψαλαν σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη στο Εντευκτήριο των Βουλευτών, χορωδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

    Τον πρόεδρο της Βουλής επισκέφθηκαν 17 παιδιά από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας που του είπαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Ποντίων, χόρεψαν τον πανποντιακό χορό «Διπλό Τικ», αντάλλαξαν ευχές και του δώρισαν ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από τον Πόντο.

    Τα Κάλαντα της Ηπείρου είπαν τριάντα παιδιά του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου που στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου ενώ χάρισαν στον κ. Κακλαμάνη μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων.

    Ακολούθησαν τα μέλη Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης που είπαν τα κάλαντα του νησιού και χόρεψαν «πεντοζάλη» και δώρισαν στον πρόεδρο της Βουλής ένα αντίγραφο του απολυτηρίου του Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας είπαν τα κάλαντα του τόπου τους και πέταξαν στον κ Κακλαμάνη την μαντίλα, όπως θέλει το έθιμο για να βάλει τα κεράσματα ενώ για μια ακόμη χρονιά 20 αθίγγανοι από το Δροσερό Ξάνθης του ευχήθηκαν καλή χρονιά.

    [20] Η ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (14:34 UTC+2)

    Έκκληση στον ελληνικό λαό να σηκωθεί σαν ένα σώμα, να διεκδικήσει και να ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί ο πόλεμος στο Ιράκ, και σε περίπτωση που αυτός πραγματοποιηθεί, να μην υπάρξει ελληνική συμμετοχή, απηύθυνε με δηλώσεις της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    «Ειδικά τούτη τη στιγμή η ευχή για ειρήνη, αγάπη και αλληλεγγύη είναι κενό γράμμα, αν δεν συνοδεύεται από την έμπρακτη αγωνιστική αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ, που ετοιμάζεται να δεχτεί ένα βρωμερό πόλεμο και αν δεν δείξουμε την απαιτούμενη αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου και της Παλαιστίνης», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

    [21] Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ

    Τίρανα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (14:33 UTC+2)

    Συμφωνία για την ανακατασκευή της ναυτικής βάσης Δυρραχίου υπέγραψε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λ. Λωτίδης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αλβανία.

    Το κόστος ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ (1,87 δισ. δρχ.), δαπάνη που θα καλυφθεί από την Ελλάδα. Οι εργασίες κατασκευής της βάσης ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 1999, αρχικώς με ελληνική χρηματοδότηση 440 χιλιάδων ευρώ, ενώ την ανοικοδόμηση της βάσης υποβρυχίων είχε αναλάβει η Τουρκία.

    Ο κ. Λωτίδης, κατά τις συναντήσεις του με τους Αλβανούς υπουργούς Εξωτερικών, Ι. Μέτα, και Αμυνας, Π. Μάικο, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεδρίας στην Ε.Ε. θα προωθήσει τη διεύρυνση συνεργασίας της Ευρώπης με τις βαλκανικές χώρες. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η άμεση ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας «2 συν 2», κατά την οποία Ελλάδα και Τουρκία θα συμβάλουν στην προώθηση προσαρμογών της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ για να ενσωματωθούν στις ευρωατλαντικές δομές. Μια από τις προσαρμογές αυτές, άλλωστε, είναι και η ανακατασκευή της ναυτικής βάσης.

    Ο Αλβανός υπουργός Αμυνας Π. Μάικο, από την πλευρά του, ευχαρίστησε για τη συμβολή της Ελληνικής Δύναμης Αλβανίας στην ανασυγκρότηση της χώρας του και τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις, προσβλέποντας πάντα σε «αποτελεσματική βοήθεια της Ελλάδας». Ανέφερε, επίσης, ως παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας των δύο χωρών τις 500 χιλιάδες Αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

    Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος έστειλε το δικό του μήνυμα με την ευκαιρία της επίσκεψης του υφυπουργού: Η αμοιβαία συναδέλφωση και εμπιστοσύνη στους λαούς της Βαλκανικής είναι αποτέλεσμα καθημερινών έργων και πράξεων, που πρέπει να απευθύνονται σε όσους έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

    [22] ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2002 (14:33 UTC+2)

    Μικροί και μεγάλοι έψαλλαν σήμερα τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ανταλάσσοντας παράλληλα ευχές για το νέο έτος.

    Τον κ. Στεφανόπουλο επισκέφθηκαν στο προεδρικό Μέγαρο η Προεδρική Φρουρά, η Μικτή Φιλαρμονική Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Βυζαντινή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου, το Λύκειο Ελληνίδων, η Ομοσπονδία Ποντίων, η Παιδική Χορωδία Πατρών καθώς και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 31 December 2002 - 19:13:41 UTC