Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [02] Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ
  • [03] ΣΕΡΒΙΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [04] ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
  • [05] ΓΑΛΛΙΑ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • [06] Ο ΓΚΕΟΑΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • [07] ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ Ζ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  • [08] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-14/10/2002
  • [09] Β. ΝΤΡΑΣΚΟΒΙΤΣ: ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [10] ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤ-3 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [11] ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
  • [12] Ο ΣΑΡΟΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
  • [13] ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΕΝΙΟΣ
  • [14] ΗΡΘΕ Ο ΚΟΡΕΪ ΑΛΕΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [15] Η ΕΠΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
  • [16] ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΓΙΑ 7 ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ 32 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ
  • [17] ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ
  • [18] Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
  • [19] Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [20] ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΜΕΧΡΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • [21] ΣΙΟΥΦΑΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΑΔ

  • [01] ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (10:12 UTC+2)

    Κέρδη και ζημίες μετρούν τα επιτελεία των κομμάτων την επομένη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ενώ ετοιμάζονται για την αναμέτρηση του δευτέρου γύρου της επόμενης Κυριακής, στις περιπτώσεις που δεν κατέστη δυνατό να εκλεγούν δήμαρχοι και νομάρχες.

    Κατά γενική παραδοχή τα μηνύματα των εκλογών είναι πολλά και με πολλούς αποδέκτες, την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για το σημαντικό προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά έναντι του Γιάννου Τζαννετάκου, στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, όμως προβληματισμό έχει προκαλέσει η εκλογή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου (με εντυπωσιακό ποσοστό) και του Παναγιώτη Ψωμιάδη (αν δεν αλλάξει κάτι θα κερδίσει στο νήμα) από τον πρώτο γύρο στο Δήμο και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπως και η διαφαινόμενη εύκολη επικράτηση στον δεύτερο γύρο της Ντόρας Μπακογιάννη στην Αθήνα και του Χρήστου Αγραπίδη στον Πειραιά.

    Στο επίπεδο των νομαρχιών η Ν.Δ. κερδίζει περισσότερες από το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο, αλλά αυτό δεν αρκεί για να καταλήξει κανείς σε συμπέρασμα καθώς η συνολική εικόνα θα διαμορφωθεί την επόμενη Κυριακή.

    ΣΤΗ Ν.Δ.

    Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά έχει επισκιάσει την όποια ικανοποίηση από τις επιδόσεις των υποψηφίων που υποστήριξε στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πειραιά και την εξασφάλιση νομαρχιών που ήταν εκλεγμένοι νομάρχες με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

    Η επιλογή του Γιάννη Τζαννετάκου έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος, με δεδομένο ότι σε αυτή είχαν αντιταχθεί προεκλογικά αρκετά στελέχη, ενώ τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στο Λεκανοπέδιο εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την επιλογή και ψήφισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος απέσπασε ένα σημαντικό ποσοστό.

    ΣΤΟ ΚΚΕ

    Η συνεργασία του ΚΚΕ με το ΔΗΚΚΙ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε επίπεδο ποσοστών, όπως φαίνεται από τις περιπτώσεις του Σπύρου Χαλβατζή στο Δήμο Αθηναίων και του Θανάση Παφίλη στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, ενώ είχε θετικά αποτελέσματα στην περίπτωση του Αγάπιου Σαχίνη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία του ΚΚΕ δίνει περισσότερη σημασία στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της συνεργασίας, η οποία δεν αποκλείεται να εκφραστεί και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

    ΣΤΟΝ ΣΥΝ

    Οι επιλογές του Μανώλη Γλέζου στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά και του Τάσου Κουράκη στο Δήμο Θεσσαλονίκης επιβραβεύθηκαν από τους ψηφοφόρους και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ικανοποίηση στις τάξεις του ΣΥΝ. Στελέχη του τονίζουν τη μεγάλη σημασία που παίζει η επιλογή προσώπων που μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις και το άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από τα ζητήματα τα οποία ευαισθητοποιούν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού.

    ΣΤΟ ΔΗΚΚΙ

    Το υψηλό ποσοστό του Γιάννη Δημαρά στο Δήμο της Αθήνας έχει προκαλέσει ικανοποίηση στις τάξεις του κόμματος, ενώ δεν φαίνεται να αλλάζει ο προσανατολισμός της συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, όπως αυτή εκφράστηκε στον πρώτο γύρο.

    ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    Η καταγραφή του μεγάλου ποσοστού του Γιώργου Καρατζαφέρη (κινείται μεταξύ 14-15%) στην υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά συζητήθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η υποψηφιότητα Καρατζαφέρη κυριάρχησε στην προεκλογική συζήτηση και τη βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων, ενώ οι πολιτικοί αναλυτές έκαναν λόγο για "φαινόμενο Καρατζαφέρη". Ο προβληματισμός για το φαινόμενο αυτό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος έδωσε στο συνδυασμό του και τις απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει. Είναι άγνωστο σε ποιο ποσοστό οι ψηφοφόροι του ενστερνίζονται τις απόψεις του, αφού πήρε και ψήφους διαμαρτυρίας και η συζήτηση που γίνεται αφορά τα συμπεράσματα για τις διεργασίες που γίνονται στην ελληνική κοινωνία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση που θα τηρήσει ο Γ. Καρατζαφέρης στον δεύτερο γύρο.

    [02] Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

    Μπαλί, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:02 UTC+2)

    Η Αυστραλία δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως η πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια του Σαββάτου στο Μπαλί ενδέχεται να είναι έργο της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα.

    ''Εχουμε κάποιες πληροφορίες, κυρίως από έγκυρες πηγές στην Ινδονησία, ότι υπάρχει σύνδεση της Αλ Κάιντα με την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί που στοίχισε τη ζωή σε 190 πολίτες και προκάλεσε τον τραυματισμό 300 ατόμων, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντάουνερ μιλώντας στους δημοσιογράφους από το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί.

    [03] ΣΕΡΒΙΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Βελιγράδι, 14 Οκτωβρίου 2002 (10:17 UTC+2)

    Σε περίπτωση αποτυχίας μίας εκλογικής αναμέτρησης, ο εκλογικός νόμος της Σερβίας προβλέπει τη διενέργεια νέων εκλογών, την επανάληψη δηλαδή της διαδικασίας από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι η πρόεδρος της Βουλής της δημοκρατίας, Νάτασα Μίσιτς πρέπει να ορίσει νέα ημερομηνία για τις προεδρικές εκλογές.

    Βάσει του εκλογικού νόμου, οι εκλογές πρέπει να διενεργηθούν τουλάχιστον 30 μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του νυν προέδρου. Ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά στις 5 Ιανουαρίου του 1998, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν από τις 5 Δεκεμβρίου.

    Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι πρόεδρος της Βουλής οφείλει να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών 45 με 60 μέρες πριν. Αρα η κυρία Μίσιτς το αργότερο ως την επόμενη Δευτέρα θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία στην οποία θα επαναληφθεί η διαδικασία της ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Σερβίας.

    Σημειώνεται ότι ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς αναδείχτηκε πρόεδρος μετά από επαναληπτικές εκλογές, καθώς στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 1997 κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία.

    Ε.Π.

    [04] ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (19:29 UTC+2)

    Ρεκόρ επισκέψεων, σημείωσε ο κόμβος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Internet, τη νύχτα των εκλογών της 13ης Οκτωβρίου, στην απευθείας τηλεοπτική και δημοσιογραφική μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 1.000%

    Από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, οπότε άρχισε η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέχρι τις 10 το πρωί της Δευτέρας, οι τρεις servers που είχε διαθέσει για το σκοπό αυτό το ΜΠΕ, δέχθηκαν περίπου 2.000.000 κλήσεις και συγκεκριμένα:

    - O server www.mpa.gr δέχθηκε 789.514 κλήσεις και είχε 21.223 επισκέπτες από διαφορετικούς υπολογιστές.

    - O server www.elections2002.gr τον οποίο δημιούργησαν από κοινού τα δύο συνεργαζόμενα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το ΜΠΕ και το ΑΠΕ, για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου, δέχθηκε 918.284 κλήσεις και είχε 16.908 επισκέπτες.

    - Τέλος ο server www.ota.gr, που λειτουργεί από το ΜΠΕ εδώ και πέντε χρόνια για την προβολή του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δέχθηκε από τις 7 μμ της Κυριακής μέχρι τις 10 πμ της Δευτέρας, 198.732 κλήσεις και είχε 2.580 επισκέπτες από υπολογιστές με διαφορετικό IP.

    Σημειώνεται ότι η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, έγινε από κοινού από τα δύο συνεργαζόμενα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το ΜΠΕ και το ΑΠΕ, σε συνεργασία με την ΕΡΤ-3 και την OTENET, ενώ με links, γινόταν αναμετάδοση και από άλλα sites και ιστοσελίδες και συγκεκριμένα: www.mpa.gr,  www.ana.gr, www.otenet.gr, www.ert3.gr,www.elections2002.gr , www.elections.gr, www.ota.gr www.phantis.com , www.stockrally.gr και www.pathfinder.gr , που επίσης γνώρισαν πολύ μεγάλο αριθμό επισκέψεων από τους χρήστες του διαδικτύου.

    Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσα από τα sites που προαναφέρθηκαν, θα επαναληφθεί και την προσεχή Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο Β΄ γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    [05] ΓΑΛΛΙΑ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

    Παρίσι, 14 Οκτωβρίου 2002 (21:04 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Πιέρ Ραφαρέν δήλωσε οτι η Γαλλία ''δεν μπορεί να αποδεχτεί'' μια επέμβαση στο Ιράκ ''που δεν θα είναι η τελευταία καταφυγή και δεν θα ακολουθεί το δρόμο του δικαίου''.

    ''Η Γαλλία θέλει τα πράγματα να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε η στρατιωτική βία να υποστηριχθεί από το δίκαιο'', δήλωσε στην έναρξη της 55ης συνόδου του Ινστιτούτου ανώτατων σπουδών Εθνικής Αμυνας (IHEON).

    Ο κ. Ραφαρέν την προηγούμενη εβδομάδα εξέφρασε τη λύπη του για το ότι ''η Αμερική δοκιμάζεται από τη μοναξιά της υπερδύναμης και την φροντίδα να νομιμοποιήσει τη μονομερή και προληπτική χρήση της βίας''.

    [06] Ο ΓΚΕΟΑΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΕ

    Βουκουρέστι, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:58 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Μιρτσέα Γκεοάνα ζήτησε από τους βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη διάρκεια των επισκέψεών τους στο εξωτερικό να προωθούν την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

    Ο κ. Γκεοάνα είπε στους βουλευτές ότι μετά από την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα τον Νοέμβριο, θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων στη χώρα και βελτίωση της εικόνας της στο εξωτερικό.

    [07] ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ Ζ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Με χαιρετισμό που απηύθυναν οι υπουργοί Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ξεκίνησαν οι εργασίες του Ζ' Διεθνούς Συμποσίου για την αρχεία Μακεδονία, με θέμα "Η Μακεδονία από την εποχή του Σιδήρου έως τον θάνατο του Φιλίππου Β' ". Το συμπόσιο διοργανώνεται από το ΙΜΧΑ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του.

    Χαιρετισμό στους συνέδρους απηύθυνε, επίσης, ο πρόεδρος του ΙΜΧΑ Β. Κότσης, ενώ την εναρκτήρια ομιλία εκφώνησε ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Μιχάλης Τιβέριος, που ανέπτυξε το θέμα «Ο πρώιμος ελληνικός αποικισμός στη Χαλκιδική».

    Οι εργασίες του Συμποσίου διεξάγονται με την συμμετοχή 40 Ελλήνων και 26 εγκρίτων εισηγητών απ' ολόκληρο τον κόσμο (Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία), κυρίως ιστορικών και αρχαιολόγων. Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις των ΛΖ' Δημητρίων.

    To Συμπόσιο θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

    [08] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-14/10/2002

    Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ALPHA BANK Α.Ε.

    Γνωστοποίηση - Γνωστοποιείται από την Alpha Bank ότι συμμετέχει εμμέσως, από το 1998, στις εταιρίες Σύστημα Κίνησης Α.Ε. και Βατέκ Α.Ε. με ποσοστά συμμετοχής 63,33% και 27,39% αντιστοίχως. Οι εν λόγω εταιρίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μισθώσεως αυτοκινήτων. Η Alpha Bank γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια αποφάσεώς της να αποσυρθεί από τις ανωτέρω δραστηριότητες, έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τους λοιπούς Μετόχους των δύο εταιριών, για τη μεταβίβαση σε αυτούς των συμμετοχών της.

    DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.

    Ανακοίνωση - Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, της 28/6/2002, μεταξύ άλλων θεμάτων έλαβε απόφαση για την μετατροπή του συνόλου των μετοχών της εταιρίας από ανώνυμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με την υπ' αριθμό Κ2-10656/7-8-2002 απόφαση του, ενέκρινε την ως άνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη συνεδρίαση του της 03/10/2002 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.800.000 κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την παραπάνω μετατροπή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας κατά την συνεδρίαση του την 04/10/2002 αποφάσισε, όπως η 15/10/2002 ορισθεί ως η τελευταία ημερομηνία διαπραγμάτευσης των ανωνύμων μετοχών της εταιρίας μας. Από την Τρίτη 22/10/2002 θα είναι διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών το σύνολο των 3.800.000 μετοχών της εταιρίας ως κοινές ονομαστικές. Βεβαιώνεται ότι οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες στις μερίδες όλων των δικαιούχων κατά την ημέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης τους.

    ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε.

    Απάντηση σε Επιστολή του Χ.Α. - Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία μας ήδη από 27/09/2002 προέβη στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, στα πλαίσια του άρθρου 4 της υπ΄ αρ. 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με δημοσίευση ανακοίνωσής της στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α., αναφορικά με την αγορά από την εταιρία μας και την εταιρία «ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.» ακινήτου ιδιοκτησίας της STABILTON Α.Ε. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύθηκε ταυτόχρονα με την δημοσίευση της εταιρίας «ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε.» στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στη συνέχεια στον οικονομικό Τύπο (εφημερίδες «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»). Με αυτά τα δεδομένα σας ενημερώνουμε επιπλέον για τα κάτωθι: Το συνολικό ποσό που κατεβλήθη από τις δύο εταιρίες για την αγορά του ανωτέρω ακινήτου ανήλθε στα 8.181.951,58 ευρώ, το 50% του οποίου κατέβαλε η εταιρία μας, ήτοι 4.090.975,79 ευρώ. Η αποπληρωμή του ανωτέρω ποσού έγινε με χρηματοδότηση μέσω της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Συμφωνητικό σύστασης της Κοινοπραξίας της εταιρίας μας με την εταιρία «ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.», η οποία φέρει την επωνυμία «ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε. ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε.», υπεγράφη την 26/09/2002, με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση και αποπεράτωση του έργου της κατασκευής των 354 οριζοντίων ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός του αγορασθέντος ακινήτου, καθώς και τη μεταπώληση αυτών. Η διαδικασία σύστασης της Κοινοπραξίας ολοκληρώθηκε την 08/10/2002, με τη λήψη ΑΦΜ: 999822769, Δ.Ο.Υ. Δ' Αθηνών.»

    JUMBO Α.Ε.Ε.

    Προαναγγελίες Συναλλαγών - Α/ Η εταιρία JUMBO Α.Ε.Ε. και η ΤΑΝΟΣΙΡΙΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με την από 14/10/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., γνωστοποιούν την κάτωθι προαναγγελία συναλλαγών: Στοιχεία υπόχρεου: ΤΑΝΟΣΙΡΙΑΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Μέτοχος με ποσοστό 31,76%. Επωνυμία εταιρίας: JUMBO Α.Ε.Ε. Κατηγορία μετοχών: Κοινές ονομαστικές. Είδος συναλλαγής: Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 330.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 16/10/2002 έως 16/12/2002. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΒΕΤΑ ΑΧΕ. Παρατηρήσεις: Τιμή Αγοράς από 2 ευρώ έως 2,80 ευρώ ανά μετοχή. Β/ Η εταιρία JUMBO Α.Ε.Ε. και ο κ. Βακάκης Απόστολος, με την από 14/10/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., γνωστοποιούν την κάτωθι προαναγγελία συναλλαγών: Στοιχεία υπόχρεου: Βακάκης Απόστολος. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Μέτοχος με ποσοστό 19,186%. Επωνυμία εταιρίας: JUMBO Α.Ε.Ε. Κατηγορία μετοχών: Κοινές ονομαστικές. Είδος συναλλαγής: Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 370.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 16/10/2002 έως 16/12/2002. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΒΕΤΑ ΑΧΕ. Παρατηρήσεις: Τιμή Αγοράς από 2 ευρώ έως 2,80 ευρώ ανά μετοχή.

    ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    Προαναγγελία Συναλλαγών - Ο κ. Κυριάκος Φιλίππου, σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., με την από 14/10/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την κάτωθι προαναγγελία συναλλαγών: Στοιχεία υπόχρεου προσώπου: Κυριάκος Φιλίππου. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Πρόεδρος Δ.Σ. της ELBISCO ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Επωνυμία εταιρίας: ELBISCO ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Κατηγορία μετοχών: Κοινές ανώνυμες. Είδος συναλλαγής: Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 50.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 14/10/2002 έως 30/10/2002. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΓΕΝΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ και ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ.

    ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε.

    Ορθή Επανάληψη από Μέτοχο - Προαναγγελία Συναλλαγών - - Ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλάφας, με την από 14/10/2002 επιστολή του προς το Χ.Α., γνωστοποιεί σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., την κάτωθι προαναγγελία συναλλαγών: Στοιχεία υπόχρεου προσώπου: Κωνσταντίνος Μπαλάφας. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Πρόεδρος Δ.Σ. Επωνυμία εταιρίας: ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε. Κατηγορία μετοχών: Κοινές. Είδος συναλλαγής: Πώληση. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 1.500.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 16/10/2002 έως 31/10/2002. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΧΕ, ΑΤΤΑΛΟΣ ΑΧΕ. - Ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλάφας, με την από 14/10/2002 επιστολή του προς το Χ.Α., γνωστοποιεί σύμφωνα με το άρθρο 10 της απόφασης 5/204/.14.11.2000 της Ε.Κ., την κάτωθι προαναγγελία συναλλαγών: Στοιχεία υπόχρεου προσώπου: Κωνσταντίνος Μπαλάφας. Επωνυμία εταιρίας: ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε. Κατηγορία μετοχών: κοινές. Απόκτηση / εκχώρηση δικαιωμάτων: Εκχώρηση. Ποσοστό υφιστάμενης συμμετοχής υπόχρεου μετόχου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας: 49,493%. Είδος συναλλαγής: Πώληση. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 1.500.000 τεμάχια, % του συνόλου των μετοχών 6,89%. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 16/10/2002 έως 31/10/2002. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΧΕ, ΑΤΤΑΛΟΣ ΑΧΕ.

    ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών - Α/ Η εταιρία ΑΤΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια της προαναγγελίας συναλλαγών της 04/10/2002 του πελάτη μας ΚΑΝΤΑΡΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ προς το Χ.Α., που αφορά γνωστοποιήσεις προθέσεων συναλλαγών επί μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. και βάσει του άρθρου 10 παρ. 1 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρία μας ως μία από τις ορισθείσες Ε.Π.Ε.Υ. από τον ως άνω πελάτη για την κατάρτιση των συναλλαγών, προβαίνει στην αναφορά συναλλαγών που έχει ως εξής: 07/10/2002 έως 11/10/2002: ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.» Β/ Η εταιρία ΑΤΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε συνέχεια της προαναγγελίας συναλλαγών της 04/10/2002 του πελάτη μας ΤΟΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ προς το Χ.Α., που αφορά γνωστοποιήσεις προθέσεων συναλλαγών επί μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. και βάσει του άρθρου 10 παρ. 1 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εταιρία μας ως μία από τις ορισθείσες Ε.Π.Ε.Υ. από τον ως άνω πελάτη για την κατάρτιση των συναλλαγών, προβαίνει στην αναφορά συναλλαγών που έχει ως εξής: 07/10/2002 έως 11/10/2002: α) 07/10/2002: 3.950 ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. με μέση τιμή κτήσης 2,45 ευρώ. β) 08/10/2002: 6.050 ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. με μέση τιμή κτήσης 2,46 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ: 10.000.»

    Ε. ΠΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Γνωστοποίηση - Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000, η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση της Διοίκησης της, καθώς από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2002 απεχώρησε από την Θέση του Δ/ντη Προσωπικού ο Κος Παίρης Λουκιανός. Αμέσως μόλις αντικατασταθεί, η εταιρία θα επανέλθει με νεώτερη ανακοίνωση.

    INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση - Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 1 παρ. 5 του Π.Δ. 82/1996, η εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρία, προτίθεται να συμμετάσχει είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους (ένωση εταιριών, κοινοπραξία) σε διαδικασίες ανάληψης έργων ή προμηθειών του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως γενικότερα ορίζεται στον Ν.2328/1995 ιδία στην παρ. 1 του άρθρου 15 του Νόμου αυτού. Ειδικότερα η εταιρία προτίθεται να συμμετάσχει: Στον με αριθμό πρωτ. Π2/7791 Διαγωνισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Φορέα: Υπ. Οικονομικών, που αφορά την προμήθεια ΕΝΤΥΠΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ με προϋπολογισθείσα δαπάνη 1.500.000 ευρώ , την 21η Οκτωβρίου 2002 ημέρα Δευτέρα. Για αυτό όπως ορίζει το άρθρο 1 παράγραφος 5 του παραπάνω Π.Δ. 82/1996 γνωστοποιείται ότι οι μετοχές της Εταιρίας INFORM Π.ΛΥΚΟΣ Α.Ε. είναι ονομαστικές και οι τυχόν Ανώνυμες Εταιρίες μέτοχοι της εταιρίας κατά την έννοια της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του Π.Δ. 82/96, πρέπει να έχουν βάσει του καταστατικού τους, ονομαστικές μετοχές και υποχρεούται να προσκομίσουν στην εταιρία INFORM Π.ΛΥΚΟΣ Α.Ε., βεβαίωση για τον μέχρι φυσικού προσώπου κ.λ.π. προσδιορισμό των μετόχων τους ή κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παραπάνω ΠΔ κατά το Νόμο απαλλαγή τους προκειμένου η εταιρία INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. να καταρτίσει και το προβλεπόμενο από το ρηθέν Π.Δ. ειδικό μετοχολόγιο των Ανωνύμων Εταιριών μετοχών της. Επισημαίνεται τέλος ότι η μη συμμόρφωση των παραπάνω Α.Ε. μετόχων της εταιρίας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. προς τα ανωτέρω, επιφέρει τις επιπτώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 2 παράγραφος 2, του παραπάνω Π.Δ. 82/96 (Στέρηση των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από την μετοχική ιδιότητα).

    ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε.

    Γνωστοποίηση - Η εταιρία ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με τον Ν. 3016 (ΦΕΚ 110/17.5.2002, άρθρο 7 και 3) 'Περί Εταιρικής Διακυβέρνησης', το Δ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε ομόφωνα το διορισμό του κ. Χαρ. Καννέλη ως Υπευθύνου Εσωτερικού Ελέγχου της εταιρίας σε αντικατάσταση του κ. Απ. Κοντιζά.»

    ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Δελτίο Τύπου - Η εταιρία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Υπογράφηκε σύμβαση εξαγοράς του 45% των μετοχών της εταιρείας παραφαρμακευτικών προϊόντων PHARMACARE από την Γρ.Σαράντης ΑΒΕΕ. Η PHARMACARE ειδικεύεται στα προϊόντα φαρμακείου και μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα γνωστά διαγνωστικά προϊόντα CLEAR BLUE καθώς και τα καλλυντικά επιλεκτικής διανομής KORFF και DARFIN. Επί πλέον η PHARMACARE έχει στην ιδιοκτησία της τα σήματα FILOVIT και FILOSKIN που αφορούν ειδικευμένα δερματολογικά προϊόντα. Ο κύκλος εργασιών της PHARMACARE το 2001 ήταν 5.9 εκ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ήταν 584,000 ευρώ. Το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της PHARMACARE είχε αγοραστεί από την Σαράντης το 1999 από την PHARMACON A.E. Στόχος του Ομίλου Σαράντη με την εξαγορά αυτή είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στο χώρο των παραφαρμακευτικών προϊόντων και η αύξηση της παρουσίας του στο χώρο του φαρμακείου. Η κίνηση αυτή έχει ήδη πλαισιωθεί από την συμμετοχή του Ομίλου κατά 90% στην εταιρεία Lobelin που διακινεί μεταξύ άλλων τα προϊόντα LANES, PANAX, OCEAN VITAL κ.α., καθώς και από την συμμετοχή στην φαρμακαποθήκη Κ.Π.Μαρινόπουλος Α.Ε. κατά 49%. Στις προθέσεις του Ομίλου Σαράντη είναι η συγχώνευση των εταιρειών Lobelin και Pharmacare μέχρι το τέλος του 2002. Οι δύο εταιρείες ήδη συστεγάζονται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση μαζί με την Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία σε επίπεδο διανομής. Από την συγχώνευση των δύο εταιρειών αναμένονται σημαντικές συνέργειες τόσο σε εμπορικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Το τίμημα της εξαγοράς έφτασε τα 1,76 εκ. ευρώ το οποίο θα καταβληθεί ισόποσα σε τρία χρόνια.»

    QUALITY & RELIABILITY Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου - Η εταιρία QUALITY AND RELIABILITY ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Βραβείο καλύτερης συμμετοχής στα πλαίσια της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Πληροφορικής, έλαβε η Quality & Reliability A.E και η NORTH NET Information Technology Consulting για την κοινή τους παρουσία στη 16η Διεθνή Έκθεση Infosystem. H Q&R σε συνεργασία με τη Νorth Net Information Technology Consulting, αποκλειστικού συνεργάτη των προϊόντων της στη Βόρειο Ελλάδα, παρουσίασε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ολόκληρη τη γκάμα των πληροφορικών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) καθώς και τις κάθετες εξειδικευμένες λύσεις στο χώρο του e-business. To βραβείο καλύτερης συμμετοχής απονεμήθηκε από τη Διοίκηση της Helexpo και τον υπεύθυνο της έκθεσης Infosystem, στον κύριο Ζησιμόπουλο, Δ/ντή Πωλήσεων Ιδιωτικού τομέα της Q&R και στην κυρία Ριζοπούλου Δ/ντρια της North Net στη Θεσσαλονίκη και αφορούσε στην ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωση του περιπτέρου. Η κοινή συμμετοχή της Q&R και της NORTH NET Information Technology Consulting στη Διεθνή Έκθεση Infosystem, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας σε νέες αγορές και συγκεκριμένα στη Βόρειο Ελλάδα. Αποτελεί δε ένα σαφές δείγμα της σπουδαιότητας που αποτελεί για την Q&R η εγκαθίδρυση και ανάπτυξή της στην εν λόγω αγορά έτσι ώστε να συνεχίσει την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας σε συνεργασία με τη NORTH NET Information Technology Consulting.»

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου - Η εταιρία ΑΕΓΕΚ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Υπογράφηκε στις 11/10/02 μεταξύ της Κ/Ξ ΑΕΓΕΚ-ΕΚΤΕΡ ΑΕ ΕΜΠEΔΟΣ ΑΕ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Κατασκευή Ξενώνων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, συνολικού προυπολογισμού 26 εκατ. ευρώ. Το έργο θα κατασκευαστεί στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και θα έχει Ολυμπιακή χρήση καθώς θα αποτελέσει ένα από τα χωριά Τύπου της Ολυμπιάδας. Το έργο αποτελείται από ένα συγκρότημα 15 κτιρίων κοιτώνων συνολικής χωρητικότητας 800 κλινών, 1 κτίριο Διοικητικών Υπηρεσιών, 1 κτίριο εστιατορίου και κτίριο καταστημάτων συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 m2. Επίσης στα πλαίσια της εργολαβίας θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου, συνολικής επιφάνειας 67.000 m2 ο οποίος περιλαμβάνει εσωτερικούς πεζόδρομους, οδοποιίες, παρτέρια κ.λ.π. Ως τελική και συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται η 30η Απριλίου 2004, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της ΑΕΓΕΚ στην κ/ξ ανέρχεται σε 25%.»

    ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου - Η εταιρία ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το έκτο μεγάλο Ολυμπιακό έργο πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΕ. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Ξενώνων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου», το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα χωριά Τύπου της Ολυμπιάδας του 2004. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 25,9 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2004. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη σήμερα, μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της αναδόχου κοινοπραξίας ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΕ ΑΕΓΕΚ ΕΚΤΕΡ ΑΕ, στην οποία η ΕΜΠΕΔΟΣ συμμετέχει σε ποσοστό 50%. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός συγκροτήματος 15 κτιρίων όπου θα στεγάζονται οι κοιτώνες των εκπροσώπων Τύπου, συνολικής δυναμικής 800 κλινών. Επίσης θα κατασκευαστεί εστιατόριο, κτίριο που θα εξυπηρετεί ανάγκες των Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και κτίριο καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 τ.μ. Η σύμβαση προβλέπει ακόμη έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του οικοπέδου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, συνολικής έκτασης 67.000 τ.μ., με τη δημιουργία εσωτερικών πεζόδρομων, έργων οδοποιίας, παρτέρια κ.α. Η ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΕ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή Ολυμπιακών έργων, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της έργα όπως την αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πάτρας, το Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής Γαλατσίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, τα έργα υποδομής καθώς και την μεταολυμπιακή προσαρμογή του Τμήματος Α' του Ολυμπιακού Χωριού και το Παγκρήτειο Εθνικό Στάδιο στο Ηράκλειο Κρήτης.»

    ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α.

    Δελτίο Τύπου - Η εταιρία ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τον εξοπλισμό του νέου αεροδρομίου της Μανίλας στις Φιλιππίνες με καθίσματα των χώρων αναμονής και αναχωρήσεων ανέλαβε ο ΔΡΟΜΕΑΣ, ύστερα από έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Μανίλας, ένα από τα πλέον σύγχρονα και λειτουργικά αεροδρόμια του κόσμου που θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες, θα τοποθετηθούν 5.000 περίπου καθίσματα IKAROS σε συστοιχίες των δύο, τριών και τεσσάρων καθισμάτων, με τα ενδιάμεσα τραπεζίδια. Το κάθισμα κοινοχρήστων χώρων IKAROS, μέσα σε δύο μόλις χρόνια από την ευρεία κυκλοφορία του, κατακτά όλο τον κόσμο, αφού ήδη εξόπλισε τα αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας στην Κύπρο, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Ντουμπάι, της Σόφιας στη Βουλγαρία, είκοσι περίπου αεροδρομίων της χώρας, τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και στη Θεσσαλονίκη, το μετρό Αθηνών, Του στρατιωτικού Νοσοκομείου Ριάντ, επτά μεγάλων νοσοκομείων της χώρας και πλήθος κοινοχρήστων χώρων μουσείων, δικαστηρίων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημοσίων Υπηρεσιών κ.τ.λ. Είναι το κάθισμα με τον εξαιρετικό σχεδιασμό, το ανατομικό αναπαυτικό σχήμα και την ιδιαίτερα επιμελημένη κατασκευή, με στοιχεία από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο και διάτρητο χαλυβδοέλασμα, που δέχεται και επενδύσεις. Το κάθισμα κοινοχρήστων χώρων IKAROS, αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος στις εξαγωγές του ΔΡΟΜΕΑ, αφού είναι από τα καλύτερα της διεθνούς παραγωγής με τιμές όμως εξαιρετικά συμφέρουσες. Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε 700.000 US $ περίπου, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αύξηση των εξαγωγών της Εταιρίας. Εκτιμάται ότι οι εξαγωγές θα ανέλθουν στο 12% περίπου του τζίρου του ΔΡΟΜΕΑ, έναντι του 8% περίπου που ήταν κατά το 2001 και του 5% του 2000, δικαιώνοντας τις προβλέψεις για συνεχή ανοδική πορεία.»

    LOGICDIS Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου - Η εταιρία LOGICDIS ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εντυπωσιακή η επιτυχία του πληροφοριακού συστήματος LogicDIS Solution ERP στην Κύπρο. Περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου συστήματος έχει να επιδείξει η LogicDIS μέσω του στρατηγικού της συνεργάτη στην Κύπρο, Demstar Information Group Ldt. Με αυτόν τον τρόπο η LogicDIS επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά την ηγετική της θέση στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων ERP (Enterprise Resource Planning) και στην Κύπρο. Αξιοσημείωτο είναι πως οι παραπάνω εγκαταστάσεις αφορούν μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και της παροχής Υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε, μερικούς πελάτες: Alkis Hadjkyriakos Ltd, Sinneys Cyprus Ltd, Muskita Aluminium Ldt, Εύρηκα Ldt, Jumbo, Cosmos Traiding, Gevorest Mattress, Corina, Caramondani Bros και άλλοι. To LogicDIS Solution ERP, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς για όλες τις επιχειρήσεις με αναπτυξιακό όραμα, που χρειάζονται ένα πληροφοριακό σύστημα Αξιοποίησης Επιχειρησιακών Πόρων (Enterprise Resource Planning-ERP), κατάλληλα προσαρμοσμένο σε όλες τις ιδιαιτερότητες της δραστηριότητάς τους.»

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. - ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής - Η εταιρία ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με την από 14/10/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στις κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. Ως προς την μεταβολή του αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών, το ποσοστό του 56,52% (μετά την μεταβολή), απεικονίζει τον συνολικό αριθμό μετά ψήφου μετοχών που αποκτήθηκαν μέσω: - της ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. για ποσοστό 55,91%, ήτοι 6.149.250 μετά ψήφου μετοχές και, - της DELTA FOOD PARTICIPATIONS & INVESTMENTS (CYPRUS) LTD για ποσοστό 0,61%, ήτοι 67.000 μετά ψήφου μετοχές. Με βάση το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου, τα ως άνω ποσοστά μεταβάλλονται ως ακολούθως: - Αρ. κοινών και προνομιούχων μετοχών που κατέχει η DELTA FOOD PARTICIPATIONS & INVESTMENTS (CYPRUS) LTD: 94.000 μετοχές (ήτοι ποσοστό 0,81%), - Αρ. κοινών και προνομιούχων μετοχών που κατέχει η ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.: 6.396.918 μετοχές (ήτοι ποσοστό 55,17%). Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Υπόχρεος: ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή ποσοστού: Απευθείας και μέσω DELTA FOOD PARTICIPATIONS & INVESTMENTS (CYPRUS) LTD. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 56,41%, μετά την μεταβολή 56,52%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 6.204.240, μετά την μεταβολή 6.216.250. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 55,87%, μετά την μεταβολή 55,98%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 11.595.431. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 11/10/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 14/10/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 14/10/2002.

    [09] Β. ΝΤΡΑΣΚΟΒΙΤΣ: ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Βελιγράδι, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:32 UTC+2)

    Την άμεση προκήρυξη εκλογών σε όλα τα επίπεδα ζήτησε ο πρόεδρος του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης (SPO) Βουκ Ντράσκοβιτς μετά την αποτυχία του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Σερβία.

    Συγκεκριμένα επισήμανε ότι πρέπει να διεξαχθούν άμεσα εκλογές σε όλα τα επίπεδα, ώστε η νέα Βουλή της Σερβίας που θα συγκροτηθεί να ψηφίσει νέο Σύνταγμα. "Μετά την υιοθέτηση νέου Συντάγματος πρέπει να ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Σερβίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα", τόνισε σε δήλωσή του.

    Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα βυθίσει τη χώρα σε κοινωνική, οικονομική, πολιτική, εθνική και συνταγματική κρίση, εκτίμησε.

    Ο κ. Ντράσκοβιτς σημείωσε ότι στις χθεσινές εκλογές "ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα νίκησε, αλλά έχασε, επειδή δεν έγινε πρόεδρος της Σερβίας" και ότι ο πρωθυπουργός της Σερβίας "Ζόραν Τζίντζιτς έχασε, αλλά κέρδισε, επειδή εξακολουθεί να είναι ο πραγματικός ηγέτης της Σερβίας".

    Ο πρόεδρος του SPO εξέφρασε την άποψη ότι και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Σερβίας ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα και ο Μίρολιουμπ Λάμπους υπέστησαν συντριπτική ήττα, καθώς το 55% των ψηφοφόρων δεν ψήφισε κανέναν από τους δύο, παρά τις δραματικές εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ρωσίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και του Πατριάρχη Σερβίας Παύλου.

    [10] ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤ-3 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:26 UTC+2)

    Την τρίτη θέση ανάμεσα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας κατέλαβε η ΕΤ-3 τη βραδιά της μετάδοσης των αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

    Βάσει των στοιχείων της AGB, ο μέσος όρος τηλεθέασης στη Θεσσαλονίκη για το χρονικό διάστημα 17.00 έως 02.00 την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ήταν: MEGA 24,79%, ANT1 14,69%, ET-3 8,92%, ALPHA 8,64%, STAR 8,41%, ALTER 8,00%, NET 4,37% και ΕΤ-1 3,44%.

    [11] ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας τόσο με την Ουκρανία, όσο και με την Αρμενία, αλλά και των αντίστοιχων υποχρεώσεων των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών αναγκάζει τον τεχνικό του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει προπονήσεις χωρίς τους διεθνείς Μουράτι, Χατζί, Μίετσελ και Χαλκιά. Τους συγκεκριμένους ο κ. Γιοβάνοβιτς θα τους έχει στη διάθεσή του από την ερχόμενη Πέμπτη, όπου και θα μπορέσει να καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα εν όψει του αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

    Επίσης με ανακοίνωση της στην επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο η ΠΑΕ Ηρακλής διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα που τη θέλουν να διαπραγματεύεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν με τη NETMED. Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: «Κατηγορηματικά διαψεύδει η ΠΑΕ Ηρακλής πρόσφατα δημοσιεύματα αναφερόμενα σε διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ με την NETMED για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την περίοδο 2003-2004. Η ΠΑΕ Ηρακλής πρώτη (Φεβρουάριος 2001) εισηγήθηκε τη συλλογική διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όλων των ομάδων και τώρα δύο σχεδόν χρόνια μετά, που η ιδέα αρχίζει να υιοθετείται από τις υπόλοιπες ΠΑΕ, θα ήταν η τελευταία που θα υπονόμευε μια τέτοια εξέλιξη. Εάν η προσπάθεια που γίνεται δεν στεφθεί από επιτυχία, τότε η ΠΑΕ Ηρακλής θα κάνει αυτό που θα θεωρήσει σωστό για τα συμφέροντα της εταιρείας».

    Αύριο ο Ηρακλής θα υποδεχτεί κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο του Μακεδονικού σε φιλικό παιχνίδι τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τέλος και σήμερα στα αζήτητα έμεινε το θέμα αναζήτησης νέου προπονητή, με τον Τάκη Λεμονή να έχει τον πρώτο λόγο για να μείνει.

    [12] Ο ΣΑΡΟΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

    Ιερουσαλήμ, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριελ Σαρόν έκανε νέα έκκληση στους Παλαιστίνιους να ανατρέψουν την ηγεσία τους μετά από δύο χρόνων αιματοχυσία για να υπάρξει μια πιθανότητα να τερματιστεί η βία την επόμενη χρονιά.

    "Για να επιτευχθεί η ειρήνη, το καθεστώς των δολοφονιών πρέπει να αντικατασταθεί με ένα καθεστώς ειρήνης", τόνισε ο κ. Σαρόν μιλώντας στο κοινοβούλιο πριν από τις συνομιλίες που θα έχει αυτή την εβδομάδα με τον αμερικανό προέδρο Τζορτζ Μπους, μετέδωσε το Ρόιτερς.

    Ο κ. Σαρόν χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ λέγοντας ότι «οι τρομοκράτες και οι συμμορίες δολοφόνων που ελέγχουν τη ζωή των Παλαιστινίων-μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής που είναι στα χέρια τους-δεν επιθυμούν την ειρήνη ούτε για το λαό τους ούτε για τους Ισραηλινούς».

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθύνοντας μήνυμα προς τους Παλαιστινίους είπε «ο πόνος σας δεν είναι αναγκαίος, τα θύματα σας δεν χρειάζονται, το αίμα σας χύνεται άδικα και πιστεύω ότι υπάρχει αληθινή δυνατότητα το 2003 προς επίλυση των προβλημάτων».

    Από την άλλη πλευρά, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Σαρόν ότι οι Παλαιστίνιοι διοικούνται από συμμορίες εγκληματιών και τον κατηγόρησε για βία και για όξυνση των προβλημάτων.

    Ο Αραφάτ δεν δείχνει σημάδια παραίτησης και περιμένει να επανεκλεγεί τον Ιανουάριο. Ωστόσο ετοιμάζεται να παραχωρήσει εξουσίες στην κυβέρνηση του που θα την ανακοινώσει σε μερικές μέρες, μετά από αίτημα των Αμερικανών για αλλαγές.

    Ο Μοχάμεντ Ντάχλαν, σύμβουλος για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας του Αραφάτ, υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του, «εξαιτίας των αργών εσωτερικών μεταρρυθμίσεων».

    O.K.

    [13] ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΕΝΙΟΣ

    Λευκωσία, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Οι εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέδειξαν νέο Πρύτανη, τον καθηγητή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Σταύρο Ζένιο, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων την καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού και Αντιπρύτανη Οικονομικών Διεθνών Σχέσεων και Διοικητικών τον καθηγητή Χρίστο Σχίζα.

    Ο νέος Πρύτανης Σταύρος Ζένιος έλαβε 124 ψήφους έναντι του συνυποψηφίου του, του μέχρι σήμερα Αντιπρύτανη, καθηγητή Ανδρέα Δημητρίου που έλαβε 115 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 248 εκλέκτορες, με 239 έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και οκτώ λευκά.

    Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων εξελέγη η καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού με 169 ψήφους έναντι του συνυποψηφίου της καθηγητή Χρίστου Σχίζα με 66 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 248 εκλέκτορες, με 235 έγκυρα ψηφοδέλτια, πέντε άκυρα και οκτώ λευκά.

    Αντιπρύτανης Οικονομικών Διεθνών Σχέσεων και Διοικητικών εξελέγη ο καθηγητής Χρίστος Σχίζας με 127 ψήφους έναντι του καθηγητή Γιώργου Φιλίππου με 105 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 248 εκλέκτορες, με 232 έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και 15 λευκά.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [14] ΗΡΘΕ Ο ΚΟΡΕΪ ΑΛΕΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Αργησε, αλλά ήρθε στη Θεσσαλονίκη το νέο απόκτημα του Ηρακλή στο μπάσκετ, Κόρεϊ Αλεν. Ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ μετά πολύωρο ταξίδι έφθασε στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' και έστειλε στις πρώτες του δηλώσεις το μήνυμα ότι έχει στόχο να παίξει ηγετικό ρόλο στη νέα του ομάδα.

    «Γνωρίζω καλά το υψηλού επιπέδου του ελληνικού πρωταθλήματος. Εχω παίξει αντίπαλος στο παρελθόν με τον ΠΑΟ, ενώ γνωρίζω για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και το Περιστέρι. Για τη νέα μου ομάδα, τον Ηρακλή γνωρίζω ότι έχει πολλούς νεαρούς παίκτες. Είμαι αποφασισμένος να παίξω ηγετικό ρόλο στην ομάδα, λόγω ηλικίας και εμπειρίας», τόνισε ο Αμερικανός. Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε ο Ντέιβιντ Βον που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ελλάδα.

    [15] Η ΕΠΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Τέλος στην έντονη φημολογία που θέλει τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας, Οτο Ρέχαγκελ να απολύεται σε περίπτωση που και την Τετάρτη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνωρίσει την ήττα από την Αρμενία έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο "ισχυρός" άνδρας της Ομοσπονδίας σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι στηρίζει τον Γερμανό τεχνικό, παρά το γεγονός ότι η εθνική μας ομάδας έχει γνωρίσει δύο συνεχόμενες ήττες με Ισπανία και Ουκρανία.

    «Δεν υπάρχει θέμα Ρέχαγκελ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκαγκάτσης και συμπληρώνει: «Κάθε φορά προσπαθούμε να βρούμε κάτι για να πούμε, αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μπορεί τελικά να είναι αυτό το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

    [16] ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΓΙΑ 7 ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ 32 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΠΟΛ. ΑΝ.

    Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν επτά υποψήφιοι νομάρχες και τριάντα δύο υποψήφιοι δήμαρχοι που υποστήριξε η Πολιτική Ανοιξη (ΠΟΛ.ΑΝ).

    Εξάλλου, 10 υποψήφιοι νομάρχες και 64 υποψήφιοι δήμαρχοι που στήριξε το κόμμα θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στον δεύτερο γύρο.

    Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη τα στελέχη του κόμματος «γιατί κέρδισαν την δύσκολη μάχη που έδωσαν», καθώς και τους υποψήφιους που στήριξε το κόμμα, οι οποίοι, όπως είπε, «με ήθος συνέπεια και πάθος για τις τοπικές κοινωνίες έδωσαν τη μάχη για μια διεκδικητική ουσιαστική και ανθρώπινη τοπική αυτοδιοίκηση».

    «Η Πολιτική Ανοιξη με την ίδια σοβαρότητα και συνέπεια συνεχίζει τον αγώνα της για την εκλογή των υποψηφίων που υποστηρίζει και στη δύσκολη μάχη του δεύτερου γύρου», κατέληξε.

    [17] ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΝΤΕΜΙΚ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Αναχωρεί αύριο για την Σόφια η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ προκειμένου να δώσει την τρίτη του αναμέτρηση στο πλαίσιο του Προκριματικού γύρου του FIBA Τσάμπιονς Καπ κόντρα στην Ακαντέμικ. Ο αγώνας θα γίνει την Τετάρτη στις 14.00 τοπική ώρα (ίδια ώρα με την Ελλάδα), και θα διεξαχθεί στο Universiada Sports Hall. Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Στέλιαν Μπανίκα (Ρουμανία) και Φατίν Σουλεμεζόγλου (Τουρκία), ενώ κομισάριος θα είναι ο Βούλγαρος Στέφαν Στάνεφ. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο διαιτητές παίζουν σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά στη δεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Κόμματος ακολουθεί ειδική θεραπεία και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί από τον τεχνικό της ομάδας μετά τη βραδινή προπόνηση.

    Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε: «Η Ακαντέμικ είναι μία ομάδα στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως αν βρεθούμε σε καλή μέρα, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για να μας βάλει σε καλή θέση αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση».

    [18] Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

    Ριάντ, 14 Οκτωβρίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Ο υπουργός Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας Σουλτάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα προσφέρει καμία βοήθεια σε μία επίθεση κατά του Ιράκ, γράφει η αραβική εφημερίδα Αλ-Χάγιατ.

    «Το σαουδαραβικό βασίλειο δεν θα προσφέρει καμία υποστήριξη σε μία επίθεση κατά του Ιράκ. Το βασίλειο έχει ένα ειδικό καθεστώς στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο, καθώς φιλοξενεί τους δύο ιερούς τόπους, Μέκκα και Μεδίνα και δεν θα θυσιάσει αυτό το καθεστώς για το συμφέρον οποιουδήποτε», τόνισε ο πρίγκιπας Σουλτάν.

    Ο ίδιος ζητεί από τη Βαγδάτη να μην δώσει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να αιτιολογήσει μια επίθεση κατά του Ιράκ και να επιτρέψει την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ ώστε να αποφύγει τον πόλεμο.

    Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ-Φαϊζάλ είχε δηλώσει στο CNN τον Σεπτέμβριο ότι η χώρα του θα συνεργαζόταν σε μια επιχείρηση κατά του Ιράκ αν συμφωνούσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [19] Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2002 (19:30 UTC+2)

    Αρκετοί είναι οι δήμοι της βόρειας Ελλάδας, που δεν εκλέγουν δήμαρχο από τον πρώτο γύρο των εκλογών και έτσι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή. Αναλυτικά αντιμέτωποι για τη διεκδίκηση της δημαρχίας είναι:

    NOMAΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

    Δήμοι:

    Αγίου Αθανασίου: Αραμπατζής Αριστείδης 45,87%-Πεταλάς Βασίλειος 30,66%

    Αγίου Παύλου: Βασιλειάδης Σπύρος 35,20%-Μοσχονάς Μιχαήλ 34,58%

    Αμπελοκήπων: Κυρίζογλου Λάζαρος 43,35%-Σταματουλάκης Αλέξανδρος 29,64%

    Αξιού:Γιούτικος Νικόλας 47,78%-Ζακαλκάς Δημήτριος 43,35%

    Απολλωνίας: Κάτσικας Ιωάννης 25,03%-Μόγκας Γεώργιος 22,87%

    Αρεθούσας: Βασιλειάδου Αννα 28,96%-Μυλωνάς Ιωάννης 28,87%

    Ασήρου: Τσερτσενές Θωμάς 40,75%-Τζιτζιλάκης Δημήτριος 22,36%

    Βασιλικών: Τσολάκης Απόστολος 30,59%-Πιπινίκας Στυλιανός 27,65%

    Εγνατίας: Αθανασιάδης Γεώργιος 49,10%-Λεβενιώτης Αθανάσιος 29,30%

    Ελευθερίου-Κορδελιού: Λαφαζανίδης Ευστάθιος 37,83%-Καϊτετζίδης Ευστάθιος 33,88%

    Επανομής: Γραμμένος Ιωάννης 30,25%-Οικονομίδης Απόστολος 29,82%

    Εύοσμος: Αλεξανδρίδης Παναγιώτης 45,49%-Πετρίδης Παναγιώτης 24,67%

    Εχεδώρου: Σελβίδης Μιχαήλ 46,39%-Αρβανιτίδης Γεώργιος 45,62%

    Θερμαϊκού: Μάντζαρης Αντώνιος 49,80%-Καπλάνης Δημήτριος 46,10%

    Καλαμαριάς: Χριστόδουλος Οικονομίδης 46,95%-Σταμάτης Δημήτριος 31,87%

    Καλλιθέας: Τερζής Χρήστος 39,14%-Σαραμάντος Δημήτριος 34,89%

    Κορώνειας: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος 35,34%-Χουλιάρας Θεόδωρος 22,98%

    Κουφαλίων: Τσουκνιδάς Ιωάννης 43,38%-Μηντσιούδης Μαυρόδης 25,56%

    Λαγκαδά: Καραγιάννης Ιωάννης 37,20%-Τσιαπάρας Παντελής 35,28%

    Μενεμένης: Ακτσελής Γεώργιος 37,33%-Μυθήμης Γεώργιος 28,85%

    Μηχανιώνας: Κουτούκας Κωνσταντίνος 42,46%-Μαυρομάτης Ιωάννης 39,99%

    Μίκρας: Γκουστιλής Θεόδωρος 42,63%-Πανέρης Νικόλαος 37,65%

    Μυγδονίας: Γαβάτσης Αστέριος: 36,67%-Καμπέρης Γεώργιος 31,62%

    Νεαπόλεως: Καρακουλάκης Ιωάννης: 32,14%-Λαδόπουλος Ναθαναήλ 32,10%

    Πολίχνης: Ξανθόπουλος Μιχαήλ 32,14%-Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος 29,65%

    Πυλαίας: Καρτάλης Βασίλειος: 25,23%-Κουκουρίκος Απόστολος 21,50%

    Ρεντίνας: Στοϊτσας Αντώνιος 36,79%-Στοϊτσας Γεώργιος 34,47%

    Σοχού: Μαργαρίτης Ευάγγελος 34,72%-Μήτρος Σεραφείμ 30,86%

    Σταυρουπόλεως: Αναστασιάδης Αναστάσιος 29,14%-Παπαδόπουλος Διαμαντής 23,70%

    Τριανδρίας: Δρίτσα Πολυξένη 46,68%-Σερβετάς Δημήτριος 40,67%

    Χαλάστρας: Ουζούνης Γρηγόριος 32,36%-Κράββας Νικόλαος 27,83%

    Χαλκηδόνος: Τσιτουρίδης Παναγιώτης 33,70%-Κούτσικος Αντώνιος 27,43%

    Χορτιάτη: Σερασίδης Σάββας 24,78%-Γεράνης Μιχαήλ 24,76%

    ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ - ΞΑΝΘΗΣ

    Δήμοι:

    Βιστωνίδας: Τσολακίδης Βασίλης 49,8% - Ζλάτκος Νίκος 48,8%

    Δοξάτου: Παπαδόπουλος Νίκος 40,8% - Παπαδόπουλος Σάββας 35,6%

    Ελευθερών: Πακαταρίδης Κυριάκος 42,4% - Χρυσανίδης Χαράλαμπος 29,3%

    Θάσου: Καπόλλας Κωνσταντίνος 43,8% - Μερεσης Ελευθέριος 43,3%

    Καβάλας: Εριφυλλίδης Ευστάθιος 48,7% - Γκόλνας Γιώργος 34%

    Κεραμωτής: Μαρινάκης Μένανδρος 44% - Λεπίδας Θεόφιλος 32,6%

    Μυκης: Μουσταφά Αγκά Μεμέτ Εμί 36,7% - Μουτζαχίτ Ντουγκιαντζή 36%

    Ορφανού: Κατεβάογλου Απόστολος 42,1% - Σιούρθας Δημήτρης 32,5%

    Παγγαίου: Σιμούδης Παράσχος 36,9% - Πεφτίτσης Δημήτρης 19,6%

    Παρανεστίου: Σωτηριάδου Αλεξάνδρα 46,3% - Ορφανίδης Κων/νος 33,3%

    Πιερέων: Ξουλόγης Βασίλης 47,2% - Γαλετσίδης Λάζαρος 33.3%

    Προσοτσάνης: Μακρής Γιώργος 43,5% - Λυσσελής Αγγελος 33,2%

    Τοπείρου: Χατζηευαγγέλου Στυλιανός 45,4% - Καραλευθέρη Μαρία 31,9%

    Φιλίππων: Κωταϊδης Ελευθέριος 31,1% - Φιλοσόγλου Πασχάλης 30,2%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    Δήμοι:

    Γοργιανής: Ελευθέρου Ιωάννης 32,4% - Παπαπούλιος Ιωάννης 28,4%

    Γρεβενών: Νούτσος Γιώργος 48,9% - Ζιώγας Αθανάσιος 45,1%

    Δεσκάτης: Μπγιάλας Χρήστος 38% - Κόγιος Γιώργος 37,3%

    Ηρακλεωτών: Δρόσος Γιώργος 43,7% - Σταμπουλίδης Χρήστος 43,4%

    Κοσμά Αιτωλού: Παπαδόπουλος Ιωάννης 39,5% - Στούπας Γιώργος 32,8%

    ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΒΡΟΥ - ΡΟΔΟΠΗΣ

    Δήμοι:

    Βύσσας: Μαρασλής Ευάγγελος 44,3% - Σιανκούρης Παναγιώτης 39,2%

    Διδυμότειχου: Παπατσαρούχας Ευάγγελος 41,4% - Τοκαμάνης Χρήστος 37,1%

    Κομοτηνής: Βαβατσικλης Αναστάσιος 49,6% - Καλδιριμτζής Ιωακείμ 30,6%

    Κυπρινου: Δαλτσίδης Σιδέρης 29,1% - Στραντζέλης Μιχαήλ 28,3%

    Μεταξάδων: Τερτσούδης Χρήστος 42,9% - Σλαβούδης Κων/νος 28,6%

    Σαπών: Χαριτόπουλος Κων/νος 37,6% Πιλιλίτσης Γιώργος 35,9%

    Σώστου: Σαϊτ Ερντογάν Μουμίν 44,7% - Μουσταφά Ογλου Μουσταφά 34,6%

    Τραϊανούπολης: Χρυσανίδης Δημήτρης 31,9% - Γούδρας γιώργος 31,2%

    Φερών: Ουστογλου Γιώργος 37,9% - Μανούσης Νίκος 34,9%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Δήμοι:

    Αλεξάνδρειας: Παράσχος Δημήτρης 34,2% - Γκιόνογλου Χαράλαμπος 32%

    Απόστολου Παύλου: Λουκίδης Κοσμάς 47,7% - Βαλαβάνης Χρυσόστομος 45,3%

    Βεργίνας: Χατζόπουλος Χρυσόστομος 36,7% - Μελιόπουλος Δημήτρης 30,4%

    Ειρηνούπολης: Βέργος Γρηγόρης 42,8% - Σπαθόπουλος Αθανάσιος 24,1%

    Μελικης: Καρέλης Κων/νος 41,5% - Βενιόπουλος Κων/νος 33,7%

    Νάουσας: Καραμπάτζος Αναστάσιος 33,5% - Γιαννικούρης Γιώργος 23,5%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

    Δήμοι:

    Αγίων Αναργύρων: Κιοσσές Απόστολος 47,1% - Μπάντης Γρηγόρης 32,2%

    Αλιάκμονα: Σωτηριάδης Χαράλαμπος 43,3% - Ζαρομυτίδης Ευστάθιος 31,7%

    Βιτσίου: Τσώλος Αθανάσιος 38,6% - Τέρψης Αθανάσιος 33,4%

    Καστοριάς: Παπουλίδης Δημήτρης 44,9% Τσμίσης Ιωάννης 44,9%

    Μακεδνών: Πετσάλνικος Κών/νος 35% - Διαμαντής Φραγκίσκος 33,9%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

    Δήμοι:

    Αξιούπολης: Πολυχρονίδης Ιωάννης 39,6% - Συμεωνίδου Νούλα Σοφία 38%

    Γαλλικού: Κρομλίδης Δημήτρης 42% - Τσιρκινίδης Νίκος 29

    Γουμένισσας: Πάτσης Βασίλης 31,4% - Πέτσος Δημήτρης 27,3%

    Δοϊράνης: Περτσινίδης Θεόφιλος 38,7% - Αϊδινίδης Δημήτρης 33,8%

    Ευρωπού: Γίτσος Γιώργος 32% - Κουρτζνίδης Ευθύμης 30,8%

    Κιλκίς: Τερζίδης Δημήτρης 44,8% - Πασσαλίδης Παύλος 33,4%

    Κρουσσων: Γαβριηλίδης Γιώργος 43,7% Αμανατίδης Αναστάσιος 35,6%

    Μουρίων: Αργυρόπουλος Σάββας 41,8% - Ακριτίδης Χαράλαμπος 39,9%

    Πολυκάστρου: Κουλίνας Δημήτρης 41,2% - Σμυδάκης Δημήτρης 35,5%

    Χέρσου: Ανθρακίδης Χρήστος 47% - Βεργίδης Ανδρέας 31,7%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Δήμοι:

    Αγίας Παρασκευής: Ζαμανίδης Σάββας 32,5% - Πακαλτσής Αριστοτέλης 31,1%

    Αιάνης: Καρακούλας Γιώργος 46,6% - Σταθόπουλος θεόδωρος 32,6%

    Δημητρίου Υψηλάντη: Μιχαηλίδης Ιωάννης 42% - Μιχαηλίδης Κυριάκος 36,6%

    Ελιμείας: Κατανάς Παναγιώτης 40% - Μανωλάς Ευθύμιος 33,9%

    Μουρικίου: Βρυζίδου Παρασκευή 36,2% - Ιωαννίδης Δημήτρης 22,7%

    Πτολεμαϊδας: Φραγκουλίδης Σταύρος 36,7% - Τσιουμάρης Γρηγόρης 36,5%

    Σερβιών: Κοκολιός Δημοσθένης 29,5% - Φούντογλου Χρήστος 22,7%

    Σιάτιστας: Μπάτζιος Δημήτρης 45,5% - Νάκος Ιωάννης 43,3%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΛΛΑΣ

    Δήμοι:

    Αριδαίας: Μπίνος Χρήστος 27,3% - Χατζηδημητρίου Αθανάσιος 26,4%

    Βεγορίτιδας: Παρθενόπουλος Γιώργος 33,4% - Βερικούκης νίκος 24,9%

    Γιαννιτσών: Βαμβίνης Στυλιανός 38,2% - Βασιλειάδης Αντώνιος 25,5%

    Μ. Αλεξάνδρου: Στογιαννίδης Γιώργος 36,3% - Μακρίδης Ανέστης 26,4%

    Πέλλας: Μουχτάρης Σαράντης 31,7% - Ξηρός Βασίλης 30,3%

    Σκύδρας: Χατζηβασιλειάδης Κων/νος 38,8% - Χοϊδης Γιώργος 34,9%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

    Δήμοι:

    Αιγινίου: Μπροφίδης Πασχάλης 22,3% - Τερζής Αναστάσιος 18,9%

    Αν. Ολύμπου: Τσαρουχάς Ιωάννης 36,9% - Κουμουρτζής Δημήτρης 33,7%

    Κορινού: Δημητρίου Απόστολος 37,8% - Μυλωνάς Διονύσιος 25,6%

    Λιτοχώρου: Παπαθανασίου Γιώργος 48,4% - Αναγνώστου Δημήτρης 19,4%

    Μεθώνης: Πετρίδης Χαράλαμπος 41% - Κουνατίδης Γιώργος 40,7%

    Παραλιας: Κεραμιδιώτης Γιώργος 36,3% - Μπογιατζής Χρήστος 34,9%

    Πυδνας: Λαγδάρης Ευάγγελος 38,4% - Βασιλειάδης Δημήτρης 25%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

    Δήμοι:

    Αλιστράτης: Μαδεμλής Γιώργος 38,6% - Ομιλιάδης Παναγιώτης 37,1%

    Αμφίπολης: Παπαδόπουλος Δημήτρης 32,4% - Πετρίδης Πέτρος 26,3%

    Αχινού: Θεοδωρης Στέργιος 35,3% - Βασιλειάδης Πρόδρομος 34,2%

    Βισαλτίας: Καλαϊτζής Δημήτρης - Βασιλούδης Γιώργος

    Ηράκλειας: Γεωργιάδης Αναστάσιος 39,3% - Καρπάτσης Αθανάσιος 30,9%

    Μητρουσίου: Καλαϊτζίδης Δημήτρης 38,7% - Ματθιουδάκης Δημήτρης 36,5%

    Κορμιστάς: Χατζηθεοδωρίδης Παναγιώτης 45,5% - Τσιακυρίδης Δημήτρης 16,4%

    Νιγρίτας: Βλαδίκας Νίκος 33% - Σκεφαλές Νικηφόρος 25,5%

    Πετριτσίου: Ταλιουρίδης Θεόδωρος 32,5% - Παπάζογλου Ευάγγελος 18%

    Πρώτης : Αστρίνης Κων/νος 40,2% - Τσιουτσιούλης Βασίλης 32,7%

    Ροδολίβος: Τσιρογιάννης Κων/νος 48,5% - Τερζής Πλουμης 45,7%

    Σερρών: Σίμογλου Κων/νος 30% - Μωυσιάδης Ιωάννης 25,3%

    Σκοτούσσας: Ευαγγελίδης Λάζαρος 41,3% - Τρέντσιος Κων/νος 33,4%

    Σκουτάρεως: Τσολακούδης Ιωάννης 40,9% - Τατούδης Παναγιώτης 36,2%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    Δήμοι:

    Αμύνταιου: Λιάσης Ιωάννης 35,8% - Θεοδωρίδης Κων/νος 34,6%

    Μελίτης: Τσακμάκης Κων/νος 42,5% - Ευαγγέλου Χρήστος 32,8%

    Περάσματος: Ασπρίδης Αιμίλιος 47,4% - Νικολαϊδης Αθανάσιος 33,2%

    Φλώρινας: παπαναστασίου Στέφανος 43,8% - Αλεμπάκης Χρήστος 32,9%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Δήμοι:

    Ζερβοχωρίων: Μπάτσιος Αστέριος 33,2% - Κοντογιώργης Δημήτρης 32,4%

    Κασσάνδρας: Αντώνης Ιωάννης 35,1% - Παπαγιάννης Κων/νος 34,6%

    Παναγιάς: Δρούγκας Δημήτρης 44,1% - Μητροφάνης Ιωάννης 28,1%

    Πολυγύρου: Τζηρίτης Δημήτρης 44,9% - Βασιλάκης Νίκος 34,8%

    Σιθωνίας: Τζιτζιος Ιωάννης 44,3% - Δαλδογιάννης Δημήτρης 33,5%

    Σταγείρων - Ακάνθου: Βλαχόπουλος Μιχαήλ 40,4% - Γιώργος Ιωάννης 35,9%

    Τορώνης: Ντέμπλας Κυπαρίσσης 43,5% - Φυλακτός Χρήστος 40,4%

    [20] ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΜΕΧΡΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

    Σκόπια, 14 Οκτωβρίου 2002 (19:23 UTC+2)

    Την παράταση της θητείας της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στα Σκόπια μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η Συμμαχία.

    «Το ΝΑΤΟ ευχαριστεί την Ολλανδία που συμφώνησε να συνεχίσει την ηγεσία της επιχείρησης για αυτή την περίοδο» δήλωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας, μετέδωσε το ΜΙΑ.

    Η θητεία της επιχείρησης Κεχριμπαρένια Αλεπού έληγε στις 26 Οκτωβρίου, αλλά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τράικοφσκι ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από το ΝΑΤΟ να παρατείνει τη θητεία της δύναμης.

    [21] ΣΙΟΥΦΑΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2002 (19:23 UTC+2)

    "Τα αποτελέσματα από όλη τη χώρα είναι εξαιρετικά θετικά, είναι πολύ καλά για τους υποψηφίους που στήριξε η Νέα Δημοκρατία", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρης Σιούφας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε.

    "Αυτό αποδεικνύει την αλαζονεία της - το έδειξε, άλλωστε, και με τη δήλωσή του χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός - και την καθεστωτική της αντίληψη", επισήμανε.

    "Οι πολίτες, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν, καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης και στην Αυτοδιοίκηση και σ' όλους τους άλλους τομείς. Η ίδια συνέχεια θα υπάρξει και την Κυριακή που έρχεται", υπογράμμισε ο κ. Σιούφας.

    Οσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς ο κ. Σιούφας σημείωσε ότι οι πολίτες που διαφώνησαν με την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, είναι δημοκράτες, όπως είμαστε όλοι.

    "Σε καμιά περίπτωση και το λέω απόλυτα και κατηγορηματικά οι πολίτες αυτοί δεν είναι ακροδεξιοί, όπως θέλει να τους εμφανίσει η κυβέρνηση. Και εδώ κάνει μεγάλο λάθος, κάνει έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, το να συνδαυλίζει τα ακροδεξιά σενάρια. Θα πάρει και γι' αυτό την απάντηση", κατέληξε.

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΑΔ

    Λευκωσία, 14 Οκτωβρίου 2002 (19:18 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Luzius Wildhaber εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Wildhaber είπε ότι, αφού επισκέφθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Πρόεδρό του, είναι ''πολύ ευτυχισμένος που διαπίστωσα πόσο σοβαρά λαμβάνεται υπόψη η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πόσο πρόθυμα εφαρμόζεται από τα εθνικά δικαστήρια εδώ''.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 14 October 2002 - 18:13:39 UTC