Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑ ΠΡΩΤΑ EXIT POLLS ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESEARCH
  • [02] ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 181 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ
  • [03] ΓΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
  • [04] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • [05] ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [06] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ
  • [07] Γ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ
  • [08] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [09] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • [10] ΤΟ EXIT POLL ΤΗΣ VPRC ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ALPHA
  • [11] ΤΑ EXIT POLLS ΤΗΣ ALCO
  • [12] ΤΟ ΕΧΙΤ POLL ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ OPINION KAI IPSOS
  • [13] Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [14] Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΤΡΟΠΟ
  • [15] ΤΟ ΠΡΩΤΟ EXIT POLL ΤΗΣ METRON ANALYSIS

  • [01] ΤΑ ΠΡΩΤΑ EXIT POLLS ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESEARCH

    Θεσσαλονίκη, 13 Οκτωβρίου 2002 (19:26 UTC+2)

    Ποσοστό 48 με 50% για τη Ντόρα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων αλλά και υψηλό ποσοστό του Γιάννη Δημαρά, μεταξύ 10 και 11%, έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls της Καπα Research που δημοσιοποιήθηκαν ένα λεπτό αφού έκλεισαν οι κάλπες και ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Τα exit polls διενεργήθηκαν σε δείγμα 15.000 ψηφοφόρων σε εννέα δήμους και νομαρχίες της χώρας.

    Στην υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά το ποσοστό της Φώφης Γεννηματά εκτιμάται μεταξύ 41 και 43% ενώ ο Γιάννης Τζανετάκος αναμένεται να συγκεντρώσει 27 με 29% και ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό του Γιώργου Καρατζαφέρη (9-10%).

    Στη Θεσσαλονίκη υψηλά είναι τα ποσοστά του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για τη δημαρχία (51-53%) αλλά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη νομαρχία με 48-51%.

    Στο Δήμο Πειραιά ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό που εκτιμάται να συγκεντρώσει ο Χρήστος Αγραπίδης (μεταξύ 47 και 50%) ενώ στον Δήμο Πάτρας αναμένεται σκληρή αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο μεταξύ των Ανδρέα Καραβόλα (38-41%) και του Ευάγγελου Φλωράτου 37-40%).

    Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά

    Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό μεταξύ 41 και 43%, έναντι του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τζαννετάκου με 27-29% ενώ ακολουθούν με 12-14% ο Γεώργιος Καρατζαφέρης, με 9-10% ο Μανώλης Γλέζος, με 7,5-8% ο Θανάσης Παφίλης.

    Δήμος Αθηναίων

    Η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 48 με 50% ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής 28 με 30%, ο Γιάννης Δημαράς 10 με 11%, ο Σπύρος Χαλβατζής 6 με 8%, ο Φώτης Κουβέλης 5,5 με 7%, ο Μάκης Βορίδης 1 με 2% και ο Αρτέμης Αναπλιώτης 0,5 με 1%.

    Νομαρχία Θεσσαλονίκης

    Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 48 με 51%, ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Χατζησάββας 34 με 36%. Ακολουθούν οι προβλέψεις των Γεώργιου Ρόκου με 8-10%, του Μιχάλη Τρεμόπουλου με 4-6% και της Μαριάννας Μπρεκάση με 1-2%.

    Δήμος Θεσσαλονίκης

    Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 51 με 53%, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας 32 με 34%, ο Αγάπιος Σαχίνης 7 με 9%, ο Τάσος Κουράκης 5 με 6%, και οι Τασία Θεοδωροπούλου και Ιωάννης Κουριαννίδης 1 με 1,5%.

    Δήμος Πειραιά

    Ο Χρήστος Αγραπίδης που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και την Πολιτική Άνοιξη αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεταξύ 47 και 50%, ο Μανώλης Μπεντενιώτης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 32 και 34%, ο Θεόδωρος Δρίτσας που υποστηρίζεται από το Συνασπισμό μεταξύ 6,5 και 8%, ο Κωνσταντίνος Τζατζανης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ μεταξύ 6,5 και 7,5%, η Στέλλα Αλφιέρη, ανεξάρτητη μεταξύ 1,5 και 2,5% ενώ ποσοστό από 1,5 μέχρι 2% αναμένεται να συγκεντρώσουν τόσο ο Χρήστος Χαρίτος όσο και ο Νικόλαος Λεγάκης.

    Νομός Αχαϊας

    Ο Δημήτριος Κατσικόπουλος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 48 με 51%, ενώ ο Βασίλειος Μπεκίρης που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και την Πολιτική Άνοιξη 34 με 36%. Ακολουθούν οι Βασίλειος Ασπρούλιας με 5-6%, ο Νικόλαος Τσουκαλης με 4-5%, ο Ευστάθιος Κεραμίδας 2 4% και ο Βασίλειος Χατζηλάμπρου 2-3%.

    Δήμος Πατρέων

    Ο Ανδρέας Καραβολας που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 38 με 41% ενώ ο Ευάγγελος Φλωράτος που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και την Πολιτική Άνοιξη 37-40%. Το ποσοστό του Παναγιώτη Κοσιώνη, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 20 με 22% ενώ το ποσοστό του Ηλία Γρηγόρη, που υποστηρίζεται από τον Συνασπισμό μεταξύ 2 και 4%.

    Νομός Ηρακλείου

    Ο Δημήτριος Σαρρής που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 36-39%, ο Μιχαήλ Γαλενιανός που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία μεταξύ 30-33%, ο Ευρυπίδης Κουκιαδάκης μεταξύ 20 και 22%, ο Αλέκος Δαριβιανάκης μεταξύ 4 και 6%, όπως και ο Μιχάλης Φαρσαρης ενώ μεταξύ 3 και 5% αναμένεται να διαμορφωθεί το ποσοστό του Μιχάλη Ασκορδαλάκη.

    Δήμος Ηρακλείου

    Ο Ιωάννης Κουράκης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό από 41 ως 44%, ενώ ο Γρηγόρης Ροκαδάκης που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία 28 με 31%. Ακολουθούν οι προβλέψεις για τους Κωνσταντίνο Ασλάνη (20-23), Δημήτρη Ξυριτάκη (6-8%) και Στέλιο Ορφανό (5-6%).

    [02] ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 181 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

    Τζακάρτα, 13 Οκτωβρίου 2002 (10:13 UTC+2)

    Τουλάχιστον 181 άνθρωποι - οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλλοδαποί τουρίστες - σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο του νησιού Μπαλί της Ινδονησίας.

    Η βόμβα, που πυροδοτήθηκε σε αυτοκίνητο, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, στο παραθεριστικό θέρετρο Κιούτα, που είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νησιού.

    Οι τουρίστες, που ήταν μέσα στο νυκτερινό αυτό κέντρο και στα γειτονικά κτίρια της ώρα της έκρηξης, βρέθηκαν παγιδευμένοι για αρκετές ώρες από τις φλόγες.

    Την ίδια ώρα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη κοντά στα γραφεία Αμερικανικού προξενείου στην πρωτεύουσα του Μπαλί Ντενπασάρ. Από την έκρηξη αυτή δεν υπάρχει κανένα θύμα.

    Χάος και καταστροφή

    Το Μπαλί είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς τουρίστες από χώρες της Δύσης.

    Μετά από την έκρηξη, πτώματα κείτονταν στους δρόμους, στους οποίους επικρατούσε πανικός, καθώς πολλά αυτοκίνητα καίγονταν και ο κόσμος προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο της τραγωδίας.

    Η Αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις αρχές της Ινδονησίας ότι οι Αμερικανοί υπήκοοι στη χώρα είναι πιθανό να κινδυνεύον απο Ισλαμικές οργανώσεις, που συνδέονται με την οργάνωση Αλ-Κάιντα του Σαουδάραβα καταζητούμενου Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Για χρονικό διάστημα αρκετών ημερών, η πρεσβεία στην Τζακάρτα είχε διακόψει τις εργασίες της, καθώς είχε λάβει προειδοποιητικά μηνύματα για βομβιστικές επιθέσεις σε οχήματα διπλωματών.

    [03] ΓΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Οκτωβρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι η μάχη στο νομό Θεσσαλονίκης θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών διατύπωσε ο υποψήφιος νομάρχης Γρηγόρης Χατζησάββας, ο οποίος στα exit poll υπολείπεται του αντιπάλου του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, τα exit poll δείχνουν δεύτερη Κυριακή, είμαστε αισιόδοξοι, ότι τα αποτελέσματα της κάλπης θα είναι ακόμα πιο αισιόδοξα, θα οδηγήσουν στη δεύτερη Κυριακή και με καλύτερες συνθήκες θα δώσουμε τη μάχη για την δημοκρατία, τον πολιτισμό την αισθητική, την αξιοπρέπεια, στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Χατζησάββας

    Ο κ. Χατζησάββας ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν και τα στελέχη του συνδυασμού του γιατί όπως είπε, έδωσαν τον αγώνα σε δύσκολες συνθήκες.

    «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε», κατέληξε.

    [04] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία για το σύνολο των αποτελεσμάτων σε όλη την Ελλάδα εκφράζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή και στην οποία έγινε μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων των exit polls.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία δεν επικεντρώνει τις εκτιμήσεις της στην υπερνομαρχία Αθήνας αλλά σε όλη την Ελλάδα και κάνει λόγο για πάρα πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Συγκεκριμένα τα στελέχη της ΝΔ τονίζουν πως στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές ενώ ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι η εκλογική διαδικασία θα τελειώσει από τον πρώτο γύρο και για τη νομαρχία και για τη δημαρχία.

    Σε ό,τι αφορά στην υπερνομαρχία τα αποτελέσματα των exit polls αποδίδονται στην έλλειψη συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ ενώ για τις πρωτεύουσες των νομών εκτιμάται ότι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας πήγαν πολύ καλά ενώ δόθηκε πολιτικός χαρακτήρας στην αναμέτρηση.

    Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γραμματέα Πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Σουφλιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Συγκεκριμένα ο κ. Σουφλιάς επισήμανε ότι για την υπερνομαρχία της Αθήνας, η κυβέρνηση θα λάβει το μήνυμα στον δεύτερο γύρο ενώ εκτίμησε πως όσοι έδωσαν την ψήφο τους στον Γιώργο Καρατζαφέρη ήθελαν να δώσουν ψήφο διαμαρτυρίας. Μίλησε ακόμη για πρόβλημα συσπείρωσης των οπαδών της ΝΔ στην υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά και διευκρίνισε ότι το πρόβλημα αυτό είχε να κάνει με θέματα από τα οποία δεν μπορεί να βγάλει κανείς πολιτικά συμπεράσματα σύγκρισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τόνισε τέλος πως η στρατηγική «στείλτε μήνυμα» θα συνεχιστεί και μέχρι την επόμενη Κυριακή και υπογράμμισε πως το γεγονός ότι το σύνθημα αυτό έγινε κεντρικό θέμα συζητήσεων σημαίνει ότι όλοι αντιλαμβάνονται τον πολιτικό χαρακτήρα αυτών των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    [05] ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκης, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Το παρθενικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης δόθηκε από το 6ο εκλογικό τμήμα της Αγίας Τριάδας (797).

    Με βάση αυτό την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 173 ψήφους, ακολουθεί ο Γρηγόρης Χατζησάββας με 77 ψήφους, τρίτος έρχεται ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 23 ψήφους, ακολουθεί ο Γεώργιος Ρόκκος με 16 ψήφους, η Μαριάννα Μπρεκάση με 12 ψήφους και ο Σ. Γεωργιάδης με 1 ψήφο.

    [06] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit - polls υποστήριξε πως στόχος είναι να εκλεχτούν οι καλύτεροι δήμαρχοι και νομάρχες.

    "Να βγουν οι καλύτεροι για δήμαρχοι και νομάρχες. Νομίζω ότι η κομματικοποίηση που επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία απορρίπτεται από τους ίδιους τους πολίτες", σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Οσον αφορά την επιλογή της Ν.Δ. να στηρίξει τον Γιώργο Καρατζαφέρη δήλωσε: "Η Νέα Δημοκρατία την Πέμπτη αποκάλεσε τον Καρατζαφέρη ακροδεξιό. Με κάποια καθυστέρηση βεβαίως όμως ορθά έπραξε. Τώρα ο κ.Καρατζαφέρης φαίνεται να συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό. Πρέπει να προβληματιστούμε. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το αυγό του φιδιού πριν επωαστεί".

    [07] Γ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    «Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει την υπεροχή της και στις κάλπες, όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι ο Γιάννης Τζαννετάκος δεν ήταν λανθασμένη επιλογή για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Τζαννετάκος διαβλήθηκε αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο

    [08] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:38 UTC+2)

    Σύσκεψη, υπό την προεδρεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα γραφεία της Ρηγίλλης προκειμένου να γίνει αποτίμηση των πρώτων στοιχείων των exit - polls που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Σιούφας, Θοδωρής Ρουσσόπουλος και άλλοι βουλευτές της ΝΔ.

    [09] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σωτήρης Κούβελας, προέβη στην παρακάτω δήλωση για τα αποτελέσματα της νομαρχίας και του δήμου Θεσσαλονίκης:

    "Η Θεσσαλονίκη εξασφάλισε δύο πρωταθλητές στους αγώνες για τα δικαιώματα της. Οι νίκες Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη είναι ένα μήνυμα προς την κεντρική εξουσία για μεγαλύτερη συνέπεια και περισσότερη δικαιοσύνη στην περιφέρεια.

    Το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι ότι εκτός από το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ και των διαπλεκομένων φίλων του, υπάρχει και το συμφέρον της άλλης Ελλάδας και αυτό διεκδικούμε μαχητικά. Το μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ είναι να εκσυγχρονίσει το πολιτικό του οπλοστάσιο. Η λάσπη και η συκοφαντία ανήκουν στο παρελθόν".

    [10] ΤΟ EXIT POLL ΤΗΣ VPRC ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ALPHA

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Προβάδισμα, της Ντόρας Μπακογιάννης για τον δήμο Αθηναίων, του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για τον δήμο Θεσσαλονίκης του Χρήστου Αγραπίδη για τον δήμο Πειραιά, της Φώφης Γεννηματά για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την νομαρχία Θεσσαλονίκης δίνει το exit-poll που διενεργήθηκε από την εταιρία VPRC, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA».

    Ειδικότερα, σε ότι αφορά τον δήμο Αθηναίων, το exit poll έδωσε στην Ντόρα Μπακογιάννη 45,7-49,7%, στον Χρήστο Παπουτσή 25,6-28,9% στον Γιάννη Δημαρά 9,7-12,1%, στον Σπύρο Χαλβατζή 4,3-6,1% και στον Φώτη Κουβέλη επίσης 4,3-6,1%.

    Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, το ποσοστό του οποίου, σύμφωνα με το exit poll, έφθασε στο 52,5-56,5% και ακολουθούν, ο Σπύρος Βούγιας με ποσοστό 28,5-31,5%, ο Αγάπιος Σαχίνης με 8-9% και ο Αναστάσιος Κουράκης με 4,5-5,5%.

    Σε ότι αφορά τον δήμο Πειραιά, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης έχει ποσοστό 46,6-50,6%, ο Μανώλης Μπεντενιώτης 29-32%, ο Θεοδωρής Δρίτσας 6-7% και ο Κώστας Τζατζάκης 5,5-6,5%.

    Με βάση το exit poll της εταιρίας VPRC, η Φώφη Γεννηματά για την υπερνομαρχία

    Αθηνών-Πειραιώς, κατέκτησε ποσοστό 39,5-43,5% και ακολουθούν ο Γιάννης Τζαννετάκος, με ποσοστό 24,7-27,9%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με 12,4-14,8%, ο Μανώλης Γλέζος με 10,1-12,32% και ο Θανάσης Παφίλης με 6,5-8,5%.

    Πολλές πιθανότητες έχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης να είναι ο Νέος Νομάρχης της Θεσσαλονίκης, από την πρώτη κιόλας Κυριακή, αφού σύμφωνα με τον exit poll της εταιρίας VPRC το ποσοστό που συγκέντρωσε κυμαίνεται μεταξύ του 48-51%, ο Γρηγόρης Χατζησάββας 34-36%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος 4-6% και ο Γεώργιος Ρόκκος 8-10%.

    [11] ΤΑ EXIT POLLS ΤΗΣ ALCO

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (20:08 UTC+2)

    Το προβάδισμα στη Φώφη Γεννηματά για την υπερνομαρχία Αθήνας- Πειραιά με ποσοστό από 39 έως 42% δίνουν τα Exit Polls που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER στις 7 το απόγευμα και για τα οποία υπεύθυνη εταιρία για τις μετρήσεις είναι η Alco.

    Ακολουθεί ο Γιάννης Τζαννετάκος με 27-30%, ο Γ. Καρατζαφέρης με 11,8-13,8%, ο Μ. Γλέζος με 10-12% και ο Θ. Παφίλης με 6-8%.

    Στο Δήμο Αθηναίων προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη με 46,8-50,8%, ακολουθεί ο Χρήστος Παπουτσής με 25,4 - 29,4%, ο Σπύρος Χαλβατζής με 5-7%, ο Γ. Δημαράς με 9-11,1% και Φ. Κουβέλης με 4-6%.

    Για το Δήμο Θεσσαλονίκης το προβάδισμα έχει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα Exit Polls του ALTER ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με 50,8-54,8%, έπεται ο Σπύρος Βούγιας με 26,6-31,6%, ο Αγάπιος Σαχίνης με 8,5-10,5% και ο Τάσος Κουράκης με 5-7%.

    [12] ΤΟ ΕΧΙΤ POLL ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ OPINION KAI IPSOS

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (19:27 UTC+2)

    Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννης για τον δήμο Αθηναίων, του Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για τον δήμο Θεσσαλονίκης, του Χρήστου Αγραπίδη για τον δήμο Πειραιά, της Φώφης Γεννηματά για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την νομαρχία Θεσσαλονίκης δίνει το exit-poll που διενεργήθηκε από τις εταιρίες Opinion και Ipsos, για λογαριασμό του Mega Channel.

    Ειδικότερα, σε ότι αφορά τον δήμο Αθηναίων, το exit poll έδωσε στην Ντόρα Μπακογιάννη 47-50%, στον Χρήστο Παπουτσή 26,6-29,5% στον Γιάννη Δημαρά 8,5-10,5%, στον Σπύρο Χαλβατζή 5-6% και στον Φώτη Κουβέλη επίσης 5-6%.

    Από την πρώτη Κυριακή εκλέγεται, σύμφωνα με το exit poll στον δήμο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που έχει ποσοστό 53,5- 56,5%. Ακολουθεί ο Σπύρος Βούγιας με 28,5-31,5%, ο Αγάπιος Σαχίνης με 8-9% και ο Τάσος Κουράκης με 4,5-5,5%.

    Σε ότι αφορά τον δήμο Πειραιά, ο νυν δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης έχει ποσοστό 47,5-50,5%, ο Μανώλης Μπεντενιώτης 29-32%, ο Θεοδωρής Δρίτσας 6-7% και ο Κώστας Τζατζάκης 5,5-6,5%.

    Το exit poll καταγράφει προβάδισμα της Φώτης Γεννηματά για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, με ποσοστό 39,5-42,5%. Ακολουθεί ο Γιάννης Τζαννετάκος, με ποσοστό 27-30%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με 11,5-13,5%, ο Μανώλης Γλέζος με 10-12% και ο Θανάσης Παφίλης με 6-8%.

    Ανετη είναι η επικράτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με το exit poll του Μega Channel. O υποψήφιος της ΝΔ έχει ποσοστό 49-52%, ο Γρηγόρης Χατζησάββας 31,5-34,5%, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος 7-9% και η Μαριάννα Μπρεκάση 4,5-5,5%.

    [13] Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Ουάσινγκτον, 13 Οκτωβρίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε σε σχετικό ψήφισμά της την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Συγκεκριμένα σε σχετικό κόμβο στο Ίντερνετ της πολιτείας της Καλιφόρνιας αναφέρεται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες υπήρξαν Έλληνες και ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Μακεδονίας είναι Έλληνες.

    [14] Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΤΡΟΠΟ

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (19:14 UTC+2)

    Ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν σήμερα οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των πρώτων exit polls. Ο κ. Σκανδαλίδης στις δηλώσεις του υποστήριξε πως οι εκλογές έγιναν με άψογο τρόπο.

    "Οι εκλογές κατά γενική ομολογία έγιναν με άψογο τρόπο. Νιώθω την ανάγκη ως υπουργός Εσωτερικών να χειροκροτήσω τις Ελληνίδες και τους Ελληνες που με την ωριμότητα, την υπευθυνότητα και τη συνδρομή τους διέλυσαν κάθε αμφιβολία για τη χρησιμότητα της μεγάλης αλλαγής, της καινοτομίας που τολμήσαμε.

    Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα, τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους δήμους, τις κοινότητες, τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τους κρατικούς λειτουργούς, την περιφέρεια και το κέντρο. Και κάθε άλλο συντελεστή που με υπευθυνότητα συνεργάστηκε μαζί μας σε όλη την πορεία μέχρι και τώρα και συνέβαλαν θετικά στο αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας.

    Ειδικότερα για την Αθήνα θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές για την προσφορά τους στην περιοχή που υπήρξε από πριν το μεγαλύτερο από τα προβλήματα.

    Λέμε συχνά ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Σήμερα για πρώτη φορά ο Ελληνας και η Ελληνίδα όπως κάθε ευρωπαίος πολίτης με μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα προσήλθαν απλά και ήρεμα και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Εγινε το πρώτο μεγάλο βήμα. Φιλοδοξούμε σε λίγο καιρό με το εθνικό δημοτολόγιο η ταυτότητα του καθενός μας να είναι το μόνο απαραίτητο και αναγκαίο δημόσιο έγγραφο στη σχέση του με το κράτος. Και το θεωρώ μια πραγματική τομή για τη δημοκρατία και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής πολιτείας, της πολιτείας του 21ου αιώνα.

    Καλώ όλους τους πολίτες με την ίδια διάθεση, με την ίδια ηρεμία και υπευθυνότητα να προσέλθουν και τη δεύτερη Κυριακή όπου χρειάζεται στα ίδια τμήματα που ψήφισαν και σήμερα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Και διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2004 θα ψηφίσουν δίπλα στο σπίτι τους με εκλογικούς καταλόγους άψογους από κάθε άποψη.

    Νομίζω ότι το δρόμο που ανοίξαμε όλοι μαζί αξίζει τον κόπο να τον περπατήσουμε όλοι μαζί. Εμείς τολμούμε και πιστεύω ότι τα στοιχήματα που κερδίζονται είναι για την ποιότητα της ζωής των πολιτών, τη δημοκρατία και τον εκσυγχρονισμό".

    [15] ΤΟ ΠΡΩΤΟ EXIT POLL ΤΗΣ METRON ANALYSIS

    Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2002 (19:06 UTC+2)

    Η Φώφη Γεννηματά στην υπερνομαρχία Αττικής, η Ντόρα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης προηγούνται σύμφωνα με πρώτα exit polls της εταιρίας "Metron Analysis" που μεταδόθηκαν στις 7 το απόγευμα από τον τηλεοπτικό σταθμό "Αντέννα".

    Στην υπερνομαρχία Αττικής η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό από 40,3% - 44,7%, ο Τζαννετάκος από 26,1% - 30,1%, ο Καρατζαφέρης από 12% - 15%, ο Γλέζος από 7,7% - 10,1% και ο Παφίλης από 5,9% - 8,1%.

    Στο δήμο Αθηναίων η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με ποσοστό από 48,3% - 52,7%, ο Παπουτσής από 25,1% - 28,9%, ο Δημαράς από 7,5% - 9,9%, ο Κουβέλης από 5% - 7%, ο Χαλβατζής από 4% - 6% και οι λοιποί υποψήφιοι από 2,1% - 3,5%.

    Στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προηγείται με ποσοστό από 50,8% - 55,2%, ο Βούγιας από 29,3% - 33,3%, ο Σαχίνης από 7,4% - 9,8%, ο Κουράκης από 4% - 6% και οι λοιποί υποψήφιοι από 1,5% - 2,7%.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 13 October 2002 - 18:19:03 UTC