Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-09-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΑ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
  • [03] ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ 51% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ
  • [04] ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
  • [05] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΗΤΑ Η Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ
  • [06] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΡΗΣ
  • [07] ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
  • [08] ΜΠ. ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΙΚΗ
  • [09] ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΒΟΥΓΙΑ
  • [10] ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [11] Ο Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
  • [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ - ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ
  • [13] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [14] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
  • [15] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ - ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ
  • [16] Λ. ΛΩΤΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ
  • [17] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ
  • [18] 30 ΧΩΡΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΛΗΣ
  • [19] ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [20] ΑΝΑΝ: ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΕΕ
  • [21] ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ "ΞΕΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
  • [22] THN AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ
  • [23] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
  • [24] ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

  • [01] ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΑ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (16:35 UTC+2)

    Σε τεντωμένο σχοινί βάδισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑΑ, ο οποίος αν και διέγραψε τροχιά ελεύθερης πτώσης, ωστόσο κατόρθωσε να τερματίσει πάνω από τις 1.800 μονάδες (-2,41%), επίπεδο το οποίο απειλούνταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

    Η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων βρίσκει πλέον πλήρη εφαρμογή στα χρηματιστήρια της υφηλίου, αφού η Σοφοκλέους ακολουθεί πιστά την τροχιά που διαγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, οι οποίοι στις 4 μετά το μεσημέρι υποχωρούσαν σε ποσοστό άνω των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

    Οι δυσμενείς επιδράσεις που έθεσαν σε κίνηση τον μηχανισμό της πτώσης είναι πολλές: το αρνητικό διεθνές κλίμα, το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ, τα αποτελέσματα 9μήνου των εγχώριων εισηγμένων, τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των κατασκευαστικών και οι φήμες για την τύχη της επένδυσης του ΟΤΕ στη Ρουμανία

    Στο σκηνικό αυτό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη Σοφοκλέους, κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,41% και διαμορφώθηκε στις 1.837,52 μονάδες, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά στην περιοχή μεταξύ των 1.800,87 και 1.856,27 μονάδων.

    Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε 119 εκατ. ευρώ, ενώ από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, μόλις οι 21 διέγραψαν ανοδική τροχιά, έναντι 325 πτωτικών και 28 αμετάβλητων.

    Η εικόνα απαξίωσης που επικράτησε σήμερα στο ΧΑΑ αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πορεία των τριών δεικτών FTSE. Κατά 3,92% υποχώρησε ο SMALL CAP-80 της μικρής κεφαλαιοποίησης, έναντι απωλειών της τάξης του 3,23% για τον Mid 40 της μέσης και 2,12% για τον εικοσάρη της υψηλής. Οι δεικτοβαρείς κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και τραπεζών, υποχώρησαν κατά 2,20% και 1,95% αντίστοιχα.

    Σημαντικές απώλειες σημείωσαν και οι 20 επιμέρους δείκτες, με τους τρεις εξ αυτών να σημειώνουν πτώση άνω των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Πρόκειται για το δείκτη των ειδών λύσεων πληροφορικής (6,10%), των συμμετοχών (5,75%) και της κλωστοϋφαντουργίας (5,13%).

    Στο «κλάμπ» των δεικτών που κατέγραψαν απώλειες άνω των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, συμπεριλαμβάνονται κατά σειρά οι δείκτες των εκδόσεων και εκτυπώσεων (4,99%),του χονδρικού εμπορίου (4,88%), των ασφαλειών (4,42%) και των κατασκευαστικών (4,11%).

    Σημαντικές απώλειες σημείωσαν και οι δείκτες των τροφίμων και ποτών, ο οποίος υποχώρησε κατά 3,04%, του λιανικού εμπορίου κατά 3,67%, των επενδύσεων κατά 3,32% και της τηλεόρασης και ψυχαγωγίας κατά 3,19%.

    Σε ποσοστό άνω των δύο ποσοστιαίων μονάδων, υποχώρησαν οι δείκτες των βασικών μετάλλων (2,34%), των βιομηχανιών (2,25%), των διυλιστηρίων (2,57%), της παράλληλης αγοράς (2,62%) και της πληροφορικής (2,85%).

    Τη μικρότερη πτώση κατέγραψαν οι δείκτες της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και των μη μεταλλικών ορυκτών τσιμέντων, υποχωρώντας σε ποσοστό 0,85% και 1,40% αντίστοιχα.

    Ε.Α.

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (11:10 UTC+2)

    Bεβαία θεωρεί, πλέον, η κυβέρνηση την επίθεση των Hνωμένων Πολιτειών στο Iράκ, με τον πρωθυπουργό να τον τοποθετεί στις αρχές του νέου έτους.

    Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ημερησία», οι φόβοι της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις στην οικονομία είναι δεδομένοι, όπως και ο προβληματισμός για το πώς θα αντιμετωπιστεί η αντίφαση μεταξύ της στάσης της χώρας (όλοι κατανοούν πως από τη στιγμή που θα υπάρξει απόφαση των Hνωμένων Eθνών θα πρέπει να συμμετάσχει) και του αντιπολεμικού αισθήματος που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό, όπως αυτή τη φορά και στους υπόλοιπους λαούς της Eυρωπαϊκής Eνωσης.

    Επιπτώσεις

    Στο Mέγαρο Mαξίμου, εξάλλου, κατανοούν πλήρως ότι η κατάσταση θα είναι διαφορετική σε σχέση με το Kόσοβο, καθώς ο πόλεμος στο Iράκ θα έχει επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και, συνεπώς, οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν θα έχουν οικονομική βάση. Tην Παρασκευή, πάντως, καταφθάνει στην Aθήνα ο πρωθυπουργός της Δανίας και προεδρεύων του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Pασμούσεν, συνάντηση πολύ σημαντική εν όψει του Συμβουλίου Kορυφής της Eυρωπαϊκής Ενωσης, στις 24 και 25 Oκτωβρίου, στις Bρυξέλλες, τόσο για την πορεία της διεύρυνσης και την ένταξη της Kύπρου, όσο και εν όψει του Iράκ.

    Tην άλλη Tρίτη, άλλωστε, θα έρθει στην Aθήνα και ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Kληρίδης για μια τελική συζήτηση των εξελίξεων στο Kυπριακό.

    [03] ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ 51% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ

    Βελιγράδι, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (15:04 UTC+2)

    Μικρό προβάδισμα στον Βόισλαβ Κοστούνιτσα δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Σερβία, όπως δήλωσε στο γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, η γενική γραμματέας της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, Λίλιανα Σάντιτς.

    Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 51% των εκλογικών κέντρων, ο νυν πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας συγκεντρώνει το 30,19% των ψήφων, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Μίρολιουμπ Λάμπους με 30,09%. Τρίτος έρχεται ο υπερεθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι με 22,56%.

    Στο 51% των εκλογικών κέντρων η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές ανήλθε στο 56%.

    Ε.Π.

    [04] ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (09:51 UTC+2)

    Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από αύριο οι παραγωγοί, πωλητές καθώς και οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών και αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

    Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στους πάγκους και αντιδρούν στη διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά τη φορολόγηση τους.

    Οι κινητοποιήσεις όμως ξεκινούν από σήμερα. Στις 5 το απόγευμα οι παραγωγοί της Πελοποννήσου θα προχωρήσουν σε μπλόκο στα διόδια της Ελευσίνας προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά οπωροκηπευτικών από φορτηγά οχήματα. Ανάλογη κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι παραγωγοί από το Μαραθώνα που θα κλείσουν τα διόδια Μπογατίου.

    Πάντως, οι λαϊκές αγορές σε Μακεδονία και Θράκη θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν θα σημειωθούν απεργίες.

    [05] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΖΗΤΑ Η Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (21:01 UTC+2)

    Τη λήψη μέτρων για την ομαλοποίηση της αγοράς και την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής διακίνησης και εμπορίας των αγαθών ζητά με επίκαιρη ερώτησή της προς τη Βουλή η βουλευτής του Συνασπισμού, Ασημίνα Ξηροτύρη.

    Η κ. Ξηροτύρη κάνει λόγο για απραξία της κυβέρνησης σχετικά με τις υπερβολικές ανατιμήσεις, ειδικά στα οπωροκηπευτικά και αναφέρεται στο κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί στις αγορές λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα, οπωροκηπευτικά και άλλα αγαθά και των απεργιών διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

    «Στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της η κυβέρνηση επέλεξε την «ελεύθερη αγορά» με την κατάργηση κάθε μηχανισμού ελέγχου και εποπτείας των τιμών, την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων με ολιγοπωλειακή δύναμη στην αγορά, τη διακίνηση του κυκλώματος των μεσαζόντων στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι μεγάλες ανατιμήσεις και η αισχροκέρδεια που στα κυριότερα είδη κατανάλωσης φτάνουν το 6-7% και στα οπωροκηπευτικά το 17-20%», σημειώνει η κ. Ξηροτύρη.

    [06] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Αύριο ήταν να αναχωρήσει για τα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας η αποστολή του Αρη προκειμένου να πραγματοποιήσει μια μίνι προετοιμασία. Αυτή όμως δεν θα γίνει στο χρονικό διάστημα που αρχικά είχε προγραμματιστεί, αφού ο Αρης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Πατραϊκό στις 6 Οκτωβρίου.

    Ετσι οι κίτρινοι θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη και θα προετοιμαστούν για την πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου. Πρώτο μέλημα του Αρη σε αυτό το παιχνίδι είναι να πάρει τη νίκη και να εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση στους "16" του θεσμού.

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται ο Μιχάλης Πανόπουλος που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας και που θα συνεχίσει μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Αναβλήθηκε -τέλος- το προγραμματισμένο ραντεβού του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Αρης για την ερχόμενη εβδομάδα. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η παραίτηση του Αλκέτα Παναγούλια, αλλά και τα τηλεοπτικά.

    [07] ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

    Τίρανα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Νέο διευθυντή έχει από σήμερα η κρατική ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας. Το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέλεξε με 9 ψήφους σε σύνολο 11 ψηφισάντων των Αρτούρ Ζέι, στη θέση του γενικού διευθυντή. Ο δεύτερος υποψήφιος ήταν ο δημοσιογράφος Αντι Μπέικια, ο οποίος έλαβε μόνο 2 ψήφους.

    Ο Αρτούρ Ζέι γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1961 και είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων. Τα 10 τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, ενώ στην περίοδο 2000-2002 ήταν πολιτικός αναλυτής στο ιδιωτικό κανάλι ΤV-Αρμπερία.

    [08] ΜΠ. ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Την Τετάρτη θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο του ΦΙΜΠΑ ΚΑΠ θα αντιμετωπίσει την Λουμπιάνα. Η ομάδα της Σλοβενίας θα φθάσει αύριο στις 19.30 οδικώς από τα Σκόπια.

    "Σίγουρα θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη, αφού για να προχωρήσουμε στο θεσμό, είναι απαραίτητο να κερδίσουμε παιχνίδια στην έδρα μας. Παράλληλα όμως είναι και μια καλή ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες εμπειρίες", τονίζει μεταξύ άλλων ο προπονητής τους Δικεφάλου, Μπάνε Πρέλεβιτς.

    Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Νικολάι Νεντέλτσεφ (Βουλγαρία) και Μάριαν Στογιόφσκι (ΦΥΡΟΜ), ενώ κομισάριος θα είναι ο Αντώνης Μάνος.

    [09] ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΒΟΥΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Σπύρου Βούγια για το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η επιλογή στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι πάρα πολύ απλή και είναι ο Σπύρος Βούγιας.

    Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «ο Σπύρος Βούγιας εκφράζει μια άλλη αντίληψη για τον πολιτισμό της πολιτικής, μια άλλη αντίληψη για την αισθητική και τη λειτουργία της πόλης, μια άλλη αντίληψη για την ίδια την αξιοπρέπεια, την αυτοσυνειδησία και το μέλλον της Θεσσαλονίκης».

    Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε απορία «πως ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι ικανοποιημένοι από την εμπειρία Παπαγεωργόπουλου», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως στο μοντέλο δημαρχιακής εξουσίας του κ. Παπαγεωργόπουλου «δεν υπάρχει τίποτε το εμπνευσμένο, δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο, δεν υπάρχει τίποτα που να δίνει μια πνοή».

    [10] ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Τόκιο, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιουνιχίρο Κοιζούμι.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο κ. Κοιζούμι απέπεμψε από τα καθήκοντά του τον υπουργό Οικονομικών Υπηρεσιών Χακούο Γιαναγκισάβα σε μια προσπάθεια να δρομολογηθούν μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Ο Γιαναγκισάβα κατηγορήθηκε ότι δεν προχώρησε σε δραστικά μέτρα εξυγίανσης του τραπεζικού κλάδου.

    «Δομικές μεταρρυθμίσεις ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου το περασμένο έτος» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος χωρίς μεταρρυθμίσεις.

    Ωστόσο απευθύνοντας έκκληση για ενότητα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός διατήρησε τους περισσότερους από τους υπουργούς του μεταξύ των οποίων τον υπουργό Εξωτερικών Γιορίκο Καβαγκούτσι, τον υπουργό Μεταφορών Τακέο Χιρανούμα και δυο από τους οικονομικούς του συμβούλους, τον υπουργό Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάβα και τον Χέιζο Τακενάκα, υπουργό Οικονομίας και Δημοσιονομικής Πολιτικής.

    Σημειώνεται ότι στην θέση του υπουργείου Οικονομικών Υπηρεσιών τοποθετήθηκε ο Χέιζο Τακενάκα που διατήρησε επίσης την θέση του υπουργού Οικονομίας και Δημοσιονομικής Πολιτικής.

    Συνολικά έγιναν πέντε αλλαγές στην κυβέρνηση Κοιζούμι που αριθμεί τώρα 18 υπουργούς και όχι 17 αφού προστέθηκε ένα ακόμη υπουργείο αυτό της αντιμετώπισης κρίσεων. Απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους ο υπουργός Γεωργίας, Τσουτόμου Τακέμπε, ο υπουργός Αμυνας Σιγκέρου Ισίμπα και ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Δημόσια Ασφάλεια, Σαντακάζου Τανιγκάκι.

    [11] Ο Ν. ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:23 UTC+2)

    Στη Μόσχα μετέβη σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Νίκος Ρολάνδης, προκειμένου να επισκεφθεί την Τουριστική Εκθεση CIS Travel Market και να παρευρεθεί στην 69η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, σκοπός των επαφών του κ. Ρολάνδη στη Ρωσία ''είναι η εξεύρεση της καταλληλότερης και αποτελεσματικότερης μεθόδου έκδοσης των θεωρήσεων εισόδου με τη σωστή στελέχωση και εξοπλισμό, ούτως ώστε να αποφευχθεί ο επηρεασμός του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο''.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ - ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΦΣΚΙ

    Σκόπια, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Mε τον αρχηγό της Ενωσης Σοσιαλδημοκρατών και του συνασπισμού που κέρδισε τις εκλογές, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρόεδρου της ΠΓΔΜ, οι δύο άντρες συζήτησαν για τα προβλήματα της χώρας και δεν έγινε λόγος για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

    [13] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το σύνθημα "Εδώ είμαστε, χτυπήστε μας", διοργάνωσαν οι δημοσιογράφοι της ΠΓΔΜ, μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Αφορμή της συγκέντρωσης ήταν ο πρόσφατος άγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του τοπικού ραδιοσταθμού της πόλης Κουμάνοβο Ζόραν Μπουζίνοφσκι, από άντρες της ειδικής αστυνομικής μονάδας "Λιοντάρια".

    Οπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ Σάσο Τσολάκοφσκι, πάνω από 40 δημοσιογράφοι κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το VMRO-DPMNE, δίχως να τιμωρηθούν οι δράστες.

    Οι δημοσιογράφοι κάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών Λιούμπε Μπόσκοφσκι για να τους ενημερώσει για την πορεία των ερευνών για την ανακάλυψη των δραστών της επίθεσης κατά του κ. Μπουζίνοφσκι

    Ο κ. Μπόσκοφκι εμφανίστηκε όταν η συγκέντρωση άρχισε να διαλύεται και περιορίστηκε να δηλώσει ότι υποστηρίζει τα αιτήματα των δημοσιογράφων, χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε για την πορεία των ερευνών. Η συγκέντρωση έληξε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

    [14] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για την Λευκωσία ο Ηρακλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Πέμπτη για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την Ανόρθωση. Ο Γηραιός προτίμησε να πάει δύο ημέρες νωρίτερα, προκειμένου να πραγματοποιήσει τρεις προπονήσεις στην Κύπρο.

    Η πρώτη θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Μακάριο, μετά την άφιξη, η δεύτερη την Τετάρτη το απόγευμα στο βοηθητικό του ΓΣΠ και η τρίτη το πρωί της Πέμπτης που θα έχει τη μορφή χαλαρώματος.

    Η αποστολή του Ηρακλή θα αναχωρήσει με 20 ποδοσφαιριστές και πολυμελές διοικητικό σχήμα. Στο γήπεδο θα βρεθεί και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας Ζμπίγκνι Μπόνιεκ, προκειμένου να δει τον Μάρτιν Μίετσελ. Μοναδικός απών θα είναι ο Παναγιώτης Μπαχράμης, που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

    [15] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ - ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ

    Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Η έκθεση προόδου για την Κύπρο, που θα υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Οκτωβρίου, θα επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος ικανοποιεί τόσο τα πολιτικά όσο και τα οικονομικά κριτήρια για την ένταξη στην ΕΕ.

    Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε σήμερα στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γερμανός Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν, στη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλες.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [16] Λ. ΛΩΤΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ

    Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Η Ελλάδα έχει καταστήσει με απόλυτη σαφήνεια, δια στόματος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει μέσα στα όργανα της ΕΕ, προκειμένου οι αποφάσεις, τα χρονοδιαγράμματα, οι προϋποθέσεις που τέθηκαν να τηρηθούν στο ακέραιο και να υλοποιηθούν στο χρόνο που έχει καθορισθεί εξ υπαρχής, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Λάζαρος Λωτίδης.

    Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Μάριου Ματσάκη, ο κ. Λωτίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [17] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

    Λονδίνο, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:48 UTC+2)

    Για άκρατη αδιαφορία απέναντι στη ζωή αθώων πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών κατηγόρησε σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία τόσο το Ισραήλ όσο και την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Όπως μετέδωσε το BBC, στην έκθεση αναφέρεται ότι: "τα παιδιά όλο και περισσότερο επωμίζονται το βάρος του πολέμου" στην Μέση Ανατολή ενώ τονίζεται ότι"και οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και οι Παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες επιδεικνύουν "άκρατη αδιαφορία για τη ζωή των παιδιών και άλλων πολιτών".

    Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι πάνω από 250 Παλαιστίνιοι κάτω από 18 ετών και πάνω από 70 νεαροί Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών.

    Στο πλέον πρόσφατο επεισόδιο, ένας έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πολυβόλο στην πόλη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης, καθώς τα Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό, σύμφωνα με Παλαιστινιακές πηγές.

    [18] 30 ΧΩΡΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:43 UTC+2)

    Στις 30 χώρες ανήλθαν αυτές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικείας πάλης, που θα φιλοξενηθεί στη Χαλκίδα 2 και 3 Νοεμβρίου. Ο αριθμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εμφανίζει εύγλωττα με πόσο ενδιαφέρον αντιμετωπίζεται αυτή η διοργάνωση διεθνώς.

    Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Γερμανία, Αυστραλία, Αυστρία, Λευκορωσία, Καμερούν, Καναδάς, Κίνα, Κογκό, Φινλανδία, Γαλλία, Γουϊνέα, Ιταλία, Μεξικό, Μογγολία, Ν. Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Περού, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σενεγάλη, Ελβετία, Τσεχία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Βενεζουέλα και Βουλγαρία.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητριών αυτές ξεπέρασαν τις 150, γεγονός που προσδίδει στους αγώνες της Χαλκίδας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο τόσο οι συμμετοχές κρατών, όσο και των αθλητριών δημιούργησαν νέα ρεκόρ στη γυναικεία πάλη.

    [19] ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    Μηνύματα με την ευκαιρία της αυριανής επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Στο μήνυμα του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται στο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας ότι όλοι μπορούν να εργαστούν για ενδυνάμωση του κράτους δικαίου και της διατήρησης των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ο κ. Ανάν αναφέρει ότι προσβλέπει στη συμβολή της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου προς το σκοπό αυτό.

    Σε συγχαρητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρεται στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις Ρωσίας - Κύπρου στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και άλλους τομείς και σημειώνει ότι η Ρωσία προτίθεται να βοηθήσει περαιτέρω ενεργά στις συνεχιζόμενες προσπάθειες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για εξεύρεση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος βασισμένης στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Μεταξύ άλλων, συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν και ο Πρόεδρος της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [20] ΑΝΑΝ: ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΕΕ

    Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:33 UTC+2)

    Οι συνομιλίες για τον τερματισμό της διαίρεσης της Κύπρου θα συνεχιστούν και μετά την απόφαση της ΕΕ στις 12 Δεκεμβρίου, στην Κοπεγχάγη, να δεχτεί την Κύπρο ως μέλος, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Μιλώντας στους ανταποκριτές του ΚΥΠΕ και της ''Χουριέτ'', ο κ. Ανάν υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες ''για να σημειωθεί πρόοδος όσο γρηγορότερα μπορούμε" και πρόσθεσε ότι "αν μέχρι την στιγμή της απόφασης για ένταξη, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί, αναμένω οι συνομιλίες να συνεχιστούν και μετά την ένταξη στην ΕΕ''.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [21] ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ "ΞΕΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:29 UTC+2)

    Τέσσερις Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρέχαγκελ για τα δύο κρίσιμα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004, με την Ουκρανία (εκτός έδρας) που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και Αρμενία που θα διεξαχθεί στις 16 του ίδιου μήνα στη χώρα μας.

    Ετσι ο Γερμανός τεχνικός κάλεσε τους Νίκο Νταμπίζα της Νιούκαστλ, Τραϊανό Δέλλα της Ρόμα, Ζήση Βρύζα της Περούτζια και Αγγελο Χαριστέα της Βέρντερ Βρέμης. Αντίθετα δεν κάλεσε τον τραυματία Κώστα Κωνσταντινίδη που χτύπησε στο παιχνίδι με την Ισπανία στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων. Την επόμενη εβδομάδα ο Ρέχαγκελ θα ανακοινώσει και τα υπόλοιπα ονόματα των διεθνών για τα δύο παιχνίδια.

    Ανάλογες κλήσεις έκανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Στέλιος Μανωλάς. Ο έλληνας τεχνικός κάλεσε και πάλι τους Γιάννη Αμανατίδη (Στουτγκάρδη), Λάμπρο Βαγγελή (Σιένα) και Δημήτρη Παπαδόπουλο (Μπέρνλι).

    Οσο για το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων των δύο Εθνικών, οι άνδρες θα αγωνιστούν εντός έδρας με ΕΙΡΕ (20/11/2002) και Νορβηγία (12/2/2003) και εκτός με Σλοβακία (30/4/2003) και Σουηδία (20/8/2003). Οι ελπίδες αντίστοιχα, εκτός με Πορτογαλία (19/11/2002), Σλοβακία (30/4/2003) και Σουηδία (19/8/2003) και εντός με Νορβηγία (11/2/2003).

    Επίσης η ΠΟ της Ιαπωνίας υπέβαλε πρόταση στην ΕΠΟ για τη διεξαγωγή φιλικού στην Ελλάδα στις 29 Μαρτίου 2003.

    [22] THN AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:24 UTC+2)

    Τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος συναντήθηκε με την ηγεσία της διεύθυνσης, συνδικαλιστές και το προσωπικό της υπηρεσίας.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στις άριστες υπηρεσίες που προσφέρουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και δεσμεύτηκε πως από τη θέση του νομάρχη θα διασφαλίσει την ομαλή και στενή συνεργασία ανάμεσα στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και την αστυνομία. Επίσης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα των αστυνομικών να βρεθεί αμέσως λύση στο έντονο πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας.

    Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης παρακολούθησε την τελετή έναρξης του διεθνούς συνεδρίου «Σύγχρονες Κοινωνίες Πολυπολιτισμική Συνύπαρξη Η θέση του παιδιού» το οποίο πραγματοποιείται στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

    Aκολούθως ο υποψήφιος νομάρχης επισκέφθηκε το γηροκομείο Πολίχνης όπου συναντήθηκε με τους ηλικιωμένους αλλά και με τη διοίκηση. Υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, την ανάγκη σεβασμού και αναγνώρισης στην τρίτη ηλικία και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμά του για την τρίτη ηλικία περιλαμβάνονται δράσεις και πρωτοβουλίες που αξιοποιούν τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία των ηλικιωμένων.

    Αύριο ο κ. Ψωμιάδης θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Βιομηχανία Φωσφωρικών Λιπασμάτων και τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων.

    [23] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:23 UTC+2)

    Συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε, σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, παρουσία του υπεύθυνου του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος, Γ. Καλού, του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητή Γ. Βαληνάκη και του εκπροσώπου Τύπου Θ. Ρουσόπουλου.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «φωτισμένο ταγό της Ορθοδοξίας» και εξήρε τις πρωτοβουλίες που προωθεί ο κ. Βαρθολομαίος «για τη συμφιλίωση των εκκλησιών, την κοινωνική και οικολογική ευαισθησία, αλλά και την αναγκαία προοπτική για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».

    [24] ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2002 (19:21 UTC+2)

    Δεν θα αγωνιστεί τελικά στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Το υπερηχογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε στην γάμπα σήμερα έδειξε ότι η συμμετοχή του στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο άσος της ΑΕΚ ωστόσο δηλώνει ότι θέλει να αγωνιστεί στο παιχνίδι, ακόμη και με ένεση. Οριστική απόφαση από το ιατρικό τιμ της ομάδας θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες και έπειτα από δοκιμή στην οποία θα υποβληθεί ο παίκτης.

    Τη θέση του Γεωργάτου θα πάρει πιθανόν στην ενδεκάδα ο Κασάπης που ουσιαστικά είναι η μόνη λύση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Εκτός της απουσίας του Γρηγόρη Γεωργάτου ο τεχνικός της Ενωσης Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο αγωνιστικό πρόβλημα εν όψει του παιχνιδιού με την Ρεάλ Μαδρίτης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 30 September 2002 - 18:14:09 UTC