Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-09-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΟΡΑΣ
  • [02] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [03] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΣΛΕΡ
  • [04] Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [05] O Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  • [06] O B. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  • [07] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-26/9/2002
  • [08] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [09] O Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA
  • [10] ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΑΝΗ - ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • [12] ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ
  • [13] ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [14] ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΟΡΑΣ
  • [15] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ Ο ΑΡΗΣ
  • [16] ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • [17] ΝΕΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [18] Ι. ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [19] Ο ΣΒΙΜΕΡ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ
  • [20] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΑΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ"
  • [21] ΝΤΕΠΟΥΤΟ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [22] Ο ΠΣΑΤ ΑΥΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ
  • [23] AΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

  • [01] ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΟΡΑΣ

    Βαγδάτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (14:20 UTC+2)

    Επιδρομή κατά του αεροδρομίου της Βασόρας εξαπέλυσαν τα μεσάνυχτα αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη στο νότιο Ιράκ, καταστρέφοντας το σύστημα ραντάρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα η ιρακινή κρατική τηλεόραση.

    Αξιωματούχος του πενταγώνου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αλλά δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, όπως μετέδωσε το Associated Press.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, το Ιράκ χαρακτήρισε την πράξη αυτή τρομοκρατική και ότι παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς για τα πολιτικά αεροδρόμια.

    N.K.

    [02] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Αχελώος, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (14:13 UTC+2)

    Η Ελλάδα της περιφέρειας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης κι αυτό το δείχνει με έργα, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο Δήμο Αχελώου Καρδίτσας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

    Ο κ. Σημίτης είπε ότι επέλεξε να επισκεφθεί έναν ορεινό και δυσπρόσιτο οικισμό

    και η επιλογή του αυτή έχει τον συμβολισμό ότι "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά ούτε και τα μεγάλα αστικά κέντρα".

    Μέχρι τώρα λειτουργούν 350 ΚΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης έχει υπογράψει για τη λειτουργία 600 και σε ένα χρόνο θα έχουν φτάσει τα 1.000. Ο στόχος είναι σε ένα χρόνο τα ΚΕΠ να προσφέρουν όλες τις αγροτικές υπηρεσίες, όπως οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι επιδοτήσεις προϊόντων και οι συντάξεις του ΟΓΑ. Επίσης θα προσφέρουν τραπεζικές συναλλαγές, υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΙΚΑκαι ενημέρωση για τον ΟΑΕΔ και άλλους οργανιμούς.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η λειτουργία των ΚΕΠ αποτελεί ένα καίριο χτύπημα στη γραφειοκρατία και υπογράμμισε:"Η αξιοπρέπεια του πολίτη διακυβεύεται σε κάθε γκισέ του δημοσίου. Οι πολίτες δεν είναι και δεν πρέπει να είναιυπήκοοι, αλλά προσωπικότητες με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Το σύνθημα μας, πρώτα ο πολίτης γίνεται πράξη"

    Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    "Σήμερα επέλεξα να επισκεφθώ έναν ορεινό και δυσπρόσιτο οικισμό. Η επιλογή μου αυτή έχει αναμφίβολα ένα συμβολισμό: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά ούτε τα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά σε όλα τα σημεία της χώρας. Γι' αυτό, το ενδιαφέρον και η μέριμνα της Πολιτείας πρέπει να εκδηλώνεται ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

    Θα έλεγα μάλιστα ότι η ύπαρξη αυτού του ενδιαφέροντος αποτελεί το δείκτη που επιβεβαιώνει ότι η Πολιτεία νοιάζεται για την άμβλυνση και την υπέρβαση των περιφερειακών, των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

    Σήμερα από το δημοτικό διαμέρισμα Αργύρι του δήμου Αχελώου, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω σε όλη τη χώρα: Ότι και εκεί που είναι δύσκολη η πρόσβαση, η Πολιτεία φτάνει στους πολίτες. Το πετυχαίνει γιατί διαθέτει πόρους, γιατί διαμορφώνει σχετική πολιτική. Το πετυχαίνει, γιατί εισάγει την Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας, δαπανώντας πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δραχμές για να εκσυγχρονίσει την πολύπαθη δημόσια διοίκηση της χώρας και να την εντάξει στην υπηρεσία του πολίτη.

    Ορισμένοι μπορεί να αναρωτηθούν: Γιατί και πάλι στα εγκαίνια ενός νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών;

    Η απάντησή μου είναι απλή:

    Πρώτον, γιατί θέλω να δείξω ότι η Ελλάδα της περιφέρειας δεν είναι πια η αθέατη πλευρά του λόφου. Η Ελλάδα της περιφέρειας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και αυτό το έχουμε δείξει με έργα.

    Δεύτερον, γιατί η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η εξυγίανση και η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η βελτίωση των σχέσεων κράτους-πολίτη είναι για μας πρώτη προτεραιότητα. Είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας, για το οποίο καλούμαστε να δείξουμε έμπρακτα τα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

    Ποια είναι η βασική αποστολή του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών; Πολύ απλά: Να βοηθά τους πολίτες για το σύνολο των διοικητικών υποθέσεων του κράτους. Είναι, κατά κάποιο τρόπο, υποκατάστημα του κράτους σε όλες τις περιοχές της χώρας. Και στις πιο απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες και προβληματικές. Από το Αργύρι ως το Καστελόριζο, από τα Ρίζια του Έβρου ως τα Σφακιά.

    Από τις περίπου 1000 διοικητικές υποθέσεις όλων των δημοσίων υπηρεσιών μέχρι στιγμής έχουν τύχει επεξεργασίας και έχουν απλοποιηθεί σε πρώτη φάση, με τη λήψη κοινών υπουργικών αποφάσεων, 420 διαδικασίες, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί και αποτυπωθεί σε ένα απλό ηλεκτρονικό έντυπο.

    Και πολύ λογικά θα με ρωτήσετε: Εδώ στο Αργύρι πόσα πιστοποιητικά θα εκδίδονται για να έχουμε την πολυτέλεια να απασχολούμε υπαλλήλους, μηχανήματα, υπηρεσίες; Φιλοδοξούμε από τα ΚΕΠ της υπαίθρου να προσφέρουμε στους αγρότες μας, στους ακρίτες της χώρας, το σύνολο των υπηρεσιών του κράτους που σήμερα δεν φτάνουν στα χωριά τους. Θα γίνει το ΚΕΠ μια πολυδύναμη υπηρεσία. Μέσα σ' ένα χρόνο τα ΚΕΠ θα προσφέρουν ΟΛΕΣ τις αγροτικές υπηρεσίες. Φιλοδοξία μας είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι επιδοτήσεις των προϊόντων, ακόμη και οι συντάξεις του ΟΓΑ να διεκπεραιώνονται από εδώ.

    Επίσης, μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους μεγάλους οργανισμούς, όσες υπηρεσίες δεν απολήγουν στους μικρούς δήμους και τις κοινότητες, θα προσφέρονται μέσα από τα ΚΕΠ: Τραπεζικές συναλλαγές, υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΙΚΑ, ενημέρωση από φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ, μπορεί να ενσωματωθούν στη λειτουργία του.

    Ο στόχος των ΚΕΠ είναι πολλαπλός:

    Καταργούμε το μέγιστο μέρος της ταλαιπωρίας των πολιτών.

    Χτυπάμε στην καρδιά της τη γραφειοκρατία. Λιγότερα χαρτιά, λιγότερα έξοδα, λιγότερη άχρηστη δουλειά.

    Αντιμετωπίζουμε δραστικά ένα μεγάλο μέρος της μικροσυναλλαγής και της μικροδιαφθοράς στη διοίκηση, καθώς η σχέση με τον πολίτη γίνεται απρόσωπη.

    Και επειδή κάποιοι συχνά εκστομίζουν φραστικά πυροτεχνήματα για τη λειτουργία και την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, έχω να τους πω μονάχα τούτο: Η πελατειακή διοίκηση - στήριγμα κομματικών επιδιώξεων και εξυπηρετήσεων- την οποία δημιούργησαν και στήριξαν, σήμερα φθίνει. Μιλούν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τη διοίκηση ως μέσο καταδυνάστευσης του πολίτη. Δεν μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές ούτε τους φορείς της εξυγίανσης και αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης. Ας τελειώνουμε επιτέλους με τις ψευδεπίγραφες κορώνες. Όλα αυτά επιδιώκουν την επιστροφή στο παρελθόν που απορρίπτει κατηγορηματικά ο ελληνικός λαός.

    Φίλες και φίλοι,

    Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να επισημάνω τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Και να τονίσω με έμφαση ότι η πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει, χωρίς περιφερειακή συγκρότηση της χώρας, χωρίς να διαμορφωθεί μια άλλη σχέση ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο.

    Ήδη, έχουν καθοριστεί σε όλη τη χώρα οι συγκεκριμένες περιοχές που είναι ορεινές και μειονεκτικές, που έχουν τον αγροτικό τομέα με βαρύνοντα λόγο, που έχουν πληθυσμιακή συρρίκνωση ή απόσταση από τα αστικά κέντρα. Γι' αυτές τις περιοχές το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική ανάπτυξη ανασυγκρότηση της υπαίθρου» βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Κι επειδή είμαστε στο πιο απομονωμένο ορεινό σημείο, πρωταρχικό αίτημα των δημοτών του Δήμου Αχελώου είναι η άρση της οδικής τους απομόνωσης και η σύνδεση του Δήμου με το Εθνικό δίκτυο Καρδίτσας Άρτας. Η σύνδεση θα γίνει.

    Σήμερα, λοιπόν, εγκαινιάζουμε από δω, από το Αργύρι του δήμου Αχελώου τη λειτουργία των πρώτων 350 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που εκτελούν ήδη 420 διοικητικές πράξεις. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη υπογράψει για την έναρξη λειτουργίας εξακοσίων (600) ΚΕΠ, τα οποία στο τέλος του χρόνου θα λειτουργούν κανονικά.

    Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι: Του χρόνου τέτοιες μέρες να έχουμε φθάσει τα χίλια (1000) Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Και για να αντιληφθείτε το μέγεθος του εγχειρήματος, πρέπει να σας πω ότι μόνο στα δέκα (10) πρώτα ΚΕΠ που λειτούργησαν πιλοτικά για ένα χρόνο εξυπηρετήθηκαν 880.000 πολίτες. Θέλουμε τα ΚΕΠ να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα που θα ανάψει τη φλόγα του εκσυγχρονισμού, την αλλαγή στο κράτος που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και κυρίως η ύπαιθρος χώρα.

    Ταυτόχρονα, από εδώ θα δούμε τις εφαρμογές αυτής της απίστευτης εξέλιξης της επιστήμης. Πώς μπορεί, εκτός από την ηλεκτρονική διοίκηση, να λειτουργήσει η τηλεϊατρική και η τηλεεκπαίδευση. Στο διπλανό αγροτικό ιατρείο σε σύνδεση με το Σισμανόγλειο και στο διπλανό σχολείο σε σύνδεση με τη Ρόδο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα δοκιμάσουμε δύο πρακτικές εφαρμογές αμέσως μετά. Ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η χώρα μας δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις. Πρωτοπορεί και καινοτομεί.

    Αγαπητοί φίλοι,

    Εδώ ήρθαμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι εκτός από τα μεγάλα θέματα και τα μεγάλα βήματα που πετυχαίνουμε μαζί με το λαό για τον τόπο, παρεμβαίνουμε δραστικά και έμπρακτα στην καθημερινότητα του πολίτη. Στη δική σας καθημερινότητα. Διευκολύνουμε και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής.

    Κεντρική επιδίωξή μας είναι η σταδιακή σύγκλιση με τους προηγμένους εταίρους μας στην Ευρώπη και στον τομέα της δημόσιας διοίκησης. Εμείς που πετύχαμε το μεγάλο στόχο της ΟΝΕ, δεν μένουμε μόνο σ' αυτόν, γιατί απλούστατα δεν μας αρκεί. Οι επιδιώξεις μας και οι στοχεύσεις μας πάνε πολύ πιο μακριά.

    Εμείς γνωρίζουμε την απόσταση που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα σε καίριους τομείς της δημόσιας ζωής. Γι' αυτό και αποτελεί καθημερινό μέλημά μας οι δυνατότητες της χώρας να συγκλίνουν με εκείνες των προηγμένων εταίρων μας.

    Εμείς θέλουμε μετά την ΟΝΕ της οικονομίας να κερδίσουμε και τα μεγάλα στοιχήματα ας μου επιτραπεί η έκφραση «της ΟΝΕ της δημόσιας διοίκησης», «της ΟΝΕ της ασφάλειας» και «της ΟΝΕ της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

    Και αυτό θα το πετύχουμε, αν κινούμαστε στην ίδια τροχιά που κινούνται οι ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Άλλωστε, εμείς παραλάβαμε την Ελλάδα ως μία βαλκανική χώρα της Ευρώπης και την αναδείξαμε ως την ευρωπαϊκή χώρα των Βαλκανίων.

    Φίλες και φίλοι,

    Η αξιοπρέπεια του πολίτη δεν διακυβεύεται μόνον στα αποκαλούμενα «μεγάλα προβλήματα», αλλά και στα προβλήματα της καθημερινής ζωής του.

    Η αξιοπρέπεια του πολίτη διακυβεύεται σε κάθε «γκισέ» του δημοσίου, σε κάθε ουρά του ενός ή του άλλου δημόσιου οργανισμού, σε κάθε περίπτωση που ζητά ένα πιστοποιητικό. Οι πολίτες δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υπήκοοι, αλλά προσωπικότητες με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

    Μια Πολιτεία που θέλει να σέβεται τον πολίτη οφείλει να καλύπτει τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες του. Οφείλει να δημιουργεί όλο εκείνο το πλέγμα υπηρεσιών που θα εξοβελίζουν τις γραφειοκρατικές, απαξιωτικές και καταπιεστικές λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης.

    Αυτές ακριβώς τις ανάγκες έρχονται να ικανοποιήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Τα κοινωνικά συστήματα δεν κρίνονται μόνον από τις μακροοικονομικές τους επιδόσεις, αλλά και από τον καθημερινό πολιτισμό που επιδεικνύουν. Από το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν, και από την ανθρώπινη αντιμετώπιση των πολιτών. Το σύνθημά μας «Πρώτα ο πολίτης» γίνεται πράξη. Το αποδεικνύουμε σήμερα και εδώ στο Αργύρι".

    [03] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΣΛΕΡ

    Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Φωτογραφία: Φραντζ Φίσλερ

    Δύο φακέλους που θα τεκμηριώνουν τα ελληνικά αιτήματα για ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από εθνικούς πόρους και την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες που υπέστησαν καταστροφές θα υποβάλλει τις επόμενες μέρες η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Γεωργίας Φραντς Φίσλερ.

    "Ενημερώσαμε τον Επίτροπο και τους συνεργάτες του για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την ενδιάμεση αναθεώρηση, την διεύρυνση και μια σειρά από θέματα που έχουν σχέση με την ελληνική γεωργία και την προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Είχαμε μια ιδιαίτερη συζήτηση για την Μεσογειακή αλιεία, όπου, όπως ξέρετε η Ελλάδα έχει αυξημένα συμφέροντα και στον τομέα της παράκτιας αλιείας και στον τομέα των ιχθοκαλλιεργειών", τόνισε ο κ. Δρυς, που δήλωσε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις του κ. Φίσλερ στα θέματα τα οποία ετέθησαν.

    Από την πλευρά του, ο κ. Φίσλερ υπογράμμισε ότι συζήτησε με τον κ. Δρυ, τα θέματα αγροτικής πολιτικής που θα απασχολήσουν την ελληνική προεδρία της ΕΕ, το σημαντικότερο από τα οποία είναι η ενδιάμεση αναθεώρηση.

    Ο κ. Φίσλερ υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για χορήγηση αποζημιώσεων στους αγρότες που υπέστησαν καταστροφές, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς η μεταρρύθμιση της αλιευτικής πολιτικής.

    [04] Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (13:50 UTC+2)

    Είναι αταλάντευτη η θέση της Νέας Δημοκρατίας για αμείλικτη σύγκρουση με την τρομοκρατία ως την πλήρη και οριστική συντριβή της, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη" πριν 13 χρόνια.

    "Η τρομοκρατία δεν είναι ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική δράση. Είναι έγκλημα κατά της ζωής. Είναι έγκλημα κατά της ελεύθερης κοινωνίας. Είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας", είπε ο κ. Καραμανλής. Τη χαρακτήρισε "μάστιγα" και σημείωσε ότι η εξάρθρωση της είναι υπόθεση εθνική και δεν μπορεί να χρησμοποιείται για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ή για κομματικές σκοπιμότητες. Ζήτησε να ενισχυθεί το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και να φτάσουμε στην οριστική συντριβή της.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για την προσφορά του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, τις ιδέες του, την αντιδικτατορική του δράση, προσήλωση στο θέμα της εθνικής συμφιλίωσης, για την οποία είπε ότι ήταν και είναι η αταλάντευτη θέση της Ν.Δ. απέναντι στις απόπειρες πόλωσης και διχασμού.

    Στο πολιτικό μνημόσυνο παραβρέθηκαν βουλευτές που χτυπήθηκαν από τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Παλαιοκρασάς, ο Λευτέρης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Πέτσος.

    Ολόκληρη η ομιλία του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

    "Απέχουμε σήμερα δεκατρία χρόνια από την αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Και είμαστε εδώ, είμαστε όλοι εδώ, για να αποτίσουμε φόρο μνήμης και τιμής στον άνθρωπο, τον δημοσιογράφο, τον επιστήμονα, τον ιδεολόγο αγωνιστή της Δημοκρατίας.

    Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τιμή στον πολιτικό που κόμισε ήθος στο δημόσιο βίο και κόσμησε, ως κορυφαίο στέλεχος την Παράταξή μας. Είμαστε εδώ όμως και για να διατρανώσουμε την πάγια, την αταλάντευτη θέση μας για αμείλικτη σύγκρουση με την τρομοκρατία, ως την πλήρη και οριστική συντριβή της. Και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Βουλευτές που έγιναν κατά καιρούς στόχος της τρομοκρατίας και είναι σήμερα μαζί μας σ' αυτήν την εκδήλωση τιμής και χρέους. Είναι, εκτός από τον συνάδελφό μας, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, οι κύριοι Γιάννης Παλαιοκρασάς, Λευτέρης Παπαδημητρίου, και Γιώργος Πέτσος. Τους ευχαριστούμε και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα αδρανήσουμε και δεν θα ησυχάσουμε ως την ώρα που θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά εκείνοι που αποφάσισαν, εκείνοι που αποπειράθηκαν και εκείνοι που συνεργάστηκαν στις ευτυχώς αποτυχημένες επιθέσεις εναντίον τους.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια, αδίστακτοι δολοφόνοι αφαίρεσαν, εν ψυχρώ, μια ακόμη ανθρώπινη ζωή. Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη προστέθηκε στις οικογένειες που θα μάθαιναν, δυστυχώς, να ζουν κάτω από τις πιο τραγικές συνέπειες της μάστιγας της τρομοκρατίας. Τις οικογένειες που βούλιαξαν στο δράμα του άδικου χαμού, με τα παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς πατεράδες, και ένα πελώριο ''γιατί''; Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να δικάζουν και να καταδικάζουν σε θάνατο αθώους ανθρώπους. Και αυτή είναι η πρώτη διάσταση της τρομοκρατίας. Εγκλημα κατά του ύψιστου αγαθού. Έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής. Αλλ' όχι μόνον.

    Την ημέρα εκείνη, πριν από 13 χρόνια, οι δολοφόνοι της 17Ν θέλησαν να κτυπήσουν τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες, για τις οποίες αγωνιζόταν ο Παύλος. Έστρεψαν τα όπλα εναντίον ενός κορυφαίου μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα. Εναντίον ενός πολιτικού που οραματιζόταν την εθνική ομοψυχία. Εναντίον ενός στελέχους της παράταξής μας που πρωταγωνιστούσε στην ανάπτυξη ενός νέου πολιτικού πολιτισμού.

    Στο πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη θέλησαν να πλήξουν τους αγώνες του για την αναβάθμιση του πολιτικού ήθους. Θέλησαν να κτυπήσουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που οδηγούσαν την Ελλάδα στο ξεπέρασμα της πολιτικής μνησικακίας, των διαχωριστικών γραμμών και των πρακτικών διχασμού του ελληνικού λαού. Θέλησαν να πλήξουν τη συνείδηση των Ελλήνων, που ταυτιζόταν με το όραμα και τους αγώνες του, για εθνική συμφιλίωση. Γιατί εκεί πρωτίστως οδηγούσαν οι πρωτοβουλίες του Παύλου Μπακογιάννη: Στην υπέρβαση του παρελθόντος. Και ήταν οι συλλογισμοί του απλοί και ξεκάθαροι, όπως ξεκάθαρα διατυπώνονται σε σχετική ομιλία του, στη Βουλή. ''Κανείς'', έλεγε σ' εκείνη τη συνεδρίαση, ''δεν χρειάζεται να στερήσει και κανείς δεν καλείται να στερηθεί της ιστορικής μνήμης του. Η παρελθοντολογία, όμως, οδηγεί σε αδιέξοδο και διχασμό. Ο καταλογισμός και η εξεύρεση ευθυνών ανήκουν στον ιστορικό. Τα κόμματα αναζητούν και θεραπεύουν τις συνέπειες από μία πράξη, από ένα γεγονός, από μία πολιτική. Τι μας φταίνε, τέλος πάντων, οι νέοι άνθρωποι να φορτωθούν οι δικές μας αμαρτίες του παρελθόντος στα τόσα καυτά προβλήματα, που, έτσι κι αλλιώς, αντιμετωπίζουν σήμερα και θα έχουν να αντιμετωπίσουν και για το μέλλον;''

    Ο Παύλος Μπακογιάννης ήθελε να κοιτάζει μόνον μπροστά. Πίστευε ότι η εθνική ομοψυχία μπορεί να στηρίζεται απαρασάλευτα στην αρχή, ότι για όλους τους πολίτες υπάρχει μία κοινή κορυφή που μας ενώνει. Και η κορυφή αυτή - για εκείνον και για όλους εμάς ήταν και είναι η Ελλάδα. Ήταν και είναι ο Ελληνικός Λαός. Ήταν και είναι η ουσία και η ποιότητα της Δημοκρατίας. ''Μπορούμε'', έλεγε ο Παύλος ''και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε και συνυπάρχουμε''. Αυτό το δικαίωμα στη διαφωνία, την αντίθετη άποψη, τη διαλεκτική αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών, είναι το στοιχείο που προσδιορίζει το μεγαλείο της εθνικής συμφιλίωσης. Είναι το στοιχείο που αναδεικνύει και αναδεικνύει την υπεροχή του πολιτικού πεδίου, το οποίο απλώνεται πάνω και πέρα από τα χαρακώματα του παρελθόντος. Είναι ο δρόμος για τη συνένωση δυνάμεων και των προσπαθειών, σε κοινούς εθνικούς στόχους. Είναι ο δρόμος του Παύλου Μπακογιάννη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των πολιτικών αντιλήψεών του. Η πολιτική φιλοσοφία του. Είναι οι θέσεις και οι συμπεριφορές του, όπως προέκυπταν από ένα ιδεολογικό κορμό, που είχε τις ρίζες του σε ισχυρές βιωματικές καταστάσεις: Στις εμπειρίες του από την Ευρυτανία των παιδικών του χρόνων, αλλά και από την Ευρυτανία που συναντά κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία. Στις εμπειρίες του από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα, όταν ο ίδιος μάχεται για να πετύχει μια κοινή προσπάθεια όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από την πολιτική αφετηρία τους. Αλλά και στις εμπειρίες που αποκτά όταν διακρίνει απέναντί του προσπάθειες πόλωσης, φανατισμού και πολιτικής οξύτητας, βγαλμένες από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    Η εθνική συμφιλίωση, για τον Παύλο Μπακογιάννη - και τη Νέα Δημοκρατία δεν ήταν κάτι που επελέγη σαν κομματική γραμμή. Ήταν και είναι η έκφραση μιας υπαρκτής ανάγκης του λαού. Ήταν και είναι η τίμια θέση σ' ένα υπαρκτό πολιτικό αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας, που αναζητά τρόπους να εκφραστεί. Ήταν και είναι η αταλάντευτη τοποθέτησή μας απέναντι στις απόπειρες πόλωσης και διχασμού, στα σύνδρομα της παρελθοντολογίας, στις εκσκαφές πέτρινων χαρακωμάτων.

    Η εθνική ομοψυχία και ενότητα δεν ήταν και δεν είναι - ούτε για τον Π. Μπακογιάννη, ούτε για τη Νέα Δημοκρατία που εκφράζει την πολιτική αυτή ένα απλό σύνθημα. Ήταν και είναι κατεύθυνση δράσης, με στόχο τον περιορισμό των αδυναμιών και τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ολόκληρου του Ελληνισμού. Ήταν και είναι η απάντησή μας στην απαίτηση των καιρών για συνένωση των δυνάμεων όλων των Ελλήνων, σε κοινούς στόχους, κοινές αξίες, κοινά οράματα, για το μέλλον του τόπου μας.

    Για τον Παύλο η εθνική συμφιλίωση είναι βασική προτεραιότητα της πολιτικής. Είναι ο δρόμος που θέλησαν, αλλά δεν μπόρεσαν, να ανακόψουν οι δολοφόνοι του. Είναι μια επιλογή απόλυτα δικαιωμένη σήμερα. Γιατί, σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά, οι ιδέες που κατέθετε τότε στη Βουλή των Ελλήνων ο Παύλος, αποτελούν κατάκτηση και κοινή θέση όλων των Ελλήνων. Γιατί σήμερα κανείς δεν διανοείται να αμφισβητήσει, ούτε το έργο, ούτε την άποψή του. Η κοινωνία δεν αιχμαλωτίζεται πια στα χαρακώματα του χθες, που τόσο πολύ είχαν πληγώσει όλους τους Έλληνες. Οι πολίτες δεν οδηγούνται σήμερα από ξεθωριασμένες ετικέτες. Οι νέοι άνθρωποι δεν φορτώνονται πλέον τις αμαρτίες του χτες. Η εθνική συμφιλίωση είναι σήμερα μία από τις σταθερές της κοινωνίας μας, της πολιτικής μας, του έθνους μας.

    Τα τείχη που ύψωναν μίση και φθόνο στο δημόσιο βίο, έχουν οριστικά καταρρεύσει. Οι πρακτικές που ανέδυαν πολιτικά πάθη του παρελθόντος, αποκρούονται από την ίδια την κοινωνία κι, ακόμη πιο πολύ, από τις νέες γενιές. Τίποτε και κανείς πια δεν θα μπορέσει να σηκώσει τείχη διχασμού ανάμεσα στους Έλληνες. Τίποτε και κανείς πια δεν θα μπορέσει να γυρίσει αυτόν τον τόπο στο χθες. Οι ιδέες και οι αγώνες του Παύλου Μπακογιάννη, οι ιδέες και οι αγώνες της Παράταξής μας, δικαιώνονται για το καλό της Ελλάδας.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Η αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου, όπως και η γενικότερη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα μας, έπληξαν καίρια την παράταξή μας. Προκάλεσαν τεράστια βλάβη στο κύρος και τα συμφέροντα της χώρας μας. Έβλαψαν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας. Άφησαν πόνο και ανθρώπινες τραγωδίες. Και είναι για όλους αυτούς τους λόγους που εμείς ήμασταν και είμαστε, σταθερά και απαρέγκλιτα, σε μόνιμη σύγκρουση με τη μάστιγα αυτή. Αυτό άλλωστε πηγάζει από την ιδεολογία και τον πολιτικό πολιτισμό μας. Για εμάς, η τρομοκρατία δεν είναι ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική δράση. Η τρομοκρατία είναι έγκλημα κατά της ζωής. Έγκλημα κατά της ελεύθερης κοινωνίας. Έγκλημα κατά της Δημοκρατίας.

    Η Δημοκρατία πρέπει να αγωνιστεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή, την ευημερία των πολιτών. Η Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει σαν πολιτική έκφραση τη δράση δολοφόνων, τη διαστροφή κάθε πολιτικής αντίληψης, την παραφροσύνη που επιχειρεί αιματοβαμμένη παρέμβαση. Η Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει καμμία ιδεολογία που να έχει δικαίωμα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής, του ύψιστου αγαθού που χαρίζει ο Θεός.

    Ρητά και κατηγορηματικά επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν ενοχοποιούμε κανένα πολιτικό χώρο. Γιατί τα χαρακτηριστικά της τρομοκρατίας βρίσκονται έξω από κάθε πολιτικό πλαίσιο. Γιατί η τρομοκρατία αφορά αντιλήψεις και συνειδήσεις που περιφρονούν την ανθρώπινη ζωή, την ελευθερία, τη Δημοκρατία. Για όλους αυτούς τους λόγους προσθέτω κάτι ακόμα: Δεν νοείται και δεν δικαιολογείται κανένας δημόσιος και μάλιστα πολιτικός διάλογος με τους τρομοκράτες. Η εξάρθρωσή της μάστιγας αυτής είναι υπόθεση εθνική και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ούτε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ούτε για οιεσδήποτε κομματικές σκοπιμότητες. Απαιτείται ευθύνη και σοβαρότητα από όλους. Απαιτείται δουλειά για να φτάσουμε στο τέλος. Απαιτείται συνέχιση της δουλειάς που έγινε ως τώρα. Απαιτείται ενίσχυση του πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, όπως εκφράζεται από την κοινή τοποθέτηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για οριστική συντριβή του φαινομένου.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που κτυπήθηκε από την τρομοκρατία, το κόμμα που είχε θύματα, βουλευτές και παράγοντες του ευρύτερου χώρου μας, εμείς που θρηνήσαμε δικούς μας ανθρώπους, εμείς που βρισκόμασταν μόνιμα στο στόχαστρο των δολοφόνων, έχουμε πλήρη επίγνωση του χρέους μας. Ήμασταν και είμαστε στην πρωτοπορία του αγώνα για την πλήρη εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτό κάναμε. Αυτό κάνουμε. Και αυτό θα κάνουμε ως το τέλος. Σταθερά, αταλάντευτα και χωρίς άλλες σκέψεις.

    Στηρίξαμε, αναλαμβάνοντας κόστος, κάθε πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αναπτύξαμε ανυπόκριτα πολιτικές θέσεις, για μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση στον ίδιο στόχο. Στηρίξαμε νέες θεσμικές ρυθμίσεις για την αποτελεσματική θωράκιση της κοινωνίας μας. Στηρίξαμε και στηρίζουμε το έργο της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Παραμένουμε, όμως, σταθερά προσηλωμένοι στην αξίωση της κοινωνίας, να βρεθούν, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όλοι οι δράστες και οι συνεργοί τους, όλοι οι καθοδηγητές και οι επικεφαλής τους, όλοι οι πληροφοριοδότες και οι χρηματοδότες τους. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην αξίωση της κοινωνίας να διαλευκανθούν όλες οι τρομοκρατικές πράξεις και όλες οι απόπειρες δολοφονιών. Τίποτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητο. Τίποτε δεν μπορεί να αφεθεί στο σκοτάδι. Αναπάντητα ερωτήματα δεν μπορεί να μείνουν. Ανεξιχνίαστες υποθέσεις δεν μπορεί να εγκαταλειφθούν. Γιατί μόνο η πλήρης διαλεύκανση εγγυάται την πλήρη συντριβή του φαινομένου. Γιατί μόνον έτσι θα υπάρξει οριστική συντριβή της τρομοκρατίας στον τόπο μας.

    Και αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το χρωστάμε στον Παύλο Μπακογιάννη και τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας. Το χρωστάμε στις οικογένειες και τα παιδιά των θυμάτων. Το χρωστάμε στη Δημοκρατία. Το χρωστάμε στην Ελλάδα".

    [05] O Σ. ΒΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:44 UTC+2)

    «Πασατέμπο της προεκλογικής περιόδου» χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας αλλά παρόλα αυτά είπε πως «είναι ιδιαίτερα χρήσιμες». Ο Σπύρος Βούγιας επισήμανε ότι «ο αριθμός των αναποφάσιστων είναι αρκετά υψηλός και η συσπείρωση του χώρου μας σχετικά χαμηλή ενώ αντίθετα ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει φθάσει στα όρια της εκλογικής του δεξαμενής».

    «Μπορούμε να πείσουμε τους περισσότερους αναποφάσιστους στο διάστημα που απέμεινε» τόνισε ο κ. Βούγιας και πρόσθεσε ότι «η ψήφος με κομματικά κριτήρια είναι μεγάλο σφάλμα. Αντίθετα πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν αυτόν που θεωρούν ικανότερο για δήμαρχο της Θεσσαλονίκης».

    Για την εξέλιξη του εκλογικού αγώνα από δω και πέρα ο κ. Βούγιας θεώρησε ότι «ίσως ο κ. Παπαγεωργόπουλος να κερδίσει ένα μικρό προβάδισμα την πρώτη Κυριακή αλλά υπάρχει περιθώριο για έναν δυναμικό δεύτερο γύρο».

    Ο Σπύρος Βούγιας ζήτησε και πάλι ανοιχτό διάλογο για τα προβλήματα της πόλης και κάλεσε τον κ. Παπαγεωργόπουλο να εμφανιστεί σε δημόσια αντιπαράθεση. «Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θέλει βουβές εκλογές, κούρσα χωρίς αντίπαλο», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να αγωνιστεί».

    Στο μεταξύ, τη συναίνεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης ζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ώστε η Θεσσαλονίκη να περάσει με επιτυχία το «τριπλό τεστ» των επομένων ετών. Μια δοκιμασία που έγκειται στην επιτυχημένη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, τη συμμετοχή της πόλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2008.

    Ο Σπύρος Βούγιας έθεσε επίσης τις βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθεί για να υλοποιήσει το δημοτικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανθρώπινη Πόλη» την επομένη των εκλογών, επισημαίνοντας ότι θα κινηθεί με στόχο το τρίπτυχο: προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη. «Μας ενδιαφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης του 21ου αιώνα να είναι διαφορετικός» τόνισε ο Σπύρος Βούγιας προσθέτοντας ότι «προσβλέπουμε στον θετικό πατριωτισμό και το πραγματικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με την κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην Ευρώπη». Ο κ. Βούγιας ζήτησε όλο και περισσότεροι πόροι από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης να επενδύονται στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι ο ίδιος ως νέα δημοτική αρχή δεν θα αφήσει να χαθεί στον τομέα αυτόν ούτε μία δραχμή.

    Νωρίτερα ο κ. Βούγιας επισκέφθηκε τους εργαζομένους στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στεγάζει τον Γ' Πυροσβεστικό Σταθμό, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας.

    «Ως αυριανή δημοτική αρχή θα προσπαθήσουμε ιδιαίτερα, ώστε να σταθεροποιηθεί η σχέση και η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και το πυροσβεστικό σώμα. Είναι απαραίτητο όχι μόνο για την αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Οι πολίτες σας έχουν ανάγκη και εκτιμούν το έργο σας» δήλωσε ο κ.Βούγιας.

    [06] O B. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν να προηγείται στο Δήμο Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-Αναγέννηση», Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Εγώ είμαι αθλητής, είμαι «κατοστάρης». Τώρα βρίσκομαι στα 90 μέτρα. Τρέχω και κοιτάζω μόνο το νήμα. Δεν κοιτάζω ούτε δημοσκοπήσεις ούτε τίποτε άλλο. Απλώς, τρέχω προς το νήμα», τόνισε ο Βασίλης Παπαγεωργοπουλος.

    [07] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-26/9/2002

    Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε.

    Από σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2002, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 534.810 (ΚΑ) μετοχές της εταιρίας που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων (ΠΑ) μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 32.188.050 (ΚΑ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,96 Ευρώ.

    ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΡ - ΦΙΛ Α.Ε.Β.Ε.

    Από σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2002, oι μετοχές της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία 0,30 Ευρώ (από 0,2935 Ευρώ).

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

    Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι το Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας ΕΚΤΕΡ Α.Ε., για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών ΗΦΑΙΣΤΟΣ Α.Τ.Ε. και ΑΣΤΡΟΝ Α.Τ.Ε., βρίσκεται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Χ.Α. www.ase.gr, στην ενότητα Εταιρίες / Εισηγμένες Εταιρίες / Ενημερωτικά Δελτία.

    VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι, σύμφωνα με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 26ης Σεπτεμβρίου 2002, το καθαρό μέρισμα της χρήσεως 1/4/2001 31/3/2002 είναι 0,11 ευρώ ανά μετοχή, ποσό απαλλαγμένο από κάθε παρακράτηση φόρου σύμφωνα με το Ν.2065/92. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι εκ των μετόχων είναι κάτοχοι μετοχών της Vodafone - Πάναφον στο κλείσιμο της Συνεδρίασης του Χ.Α. στις 26 Σεπτεμβρίου 2002. Από την 27η Σεπτεμβρίου 2002 οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα του παραπάνω μερίσματος. Το πιο πάνω μέρισμα θα διανεμηθεί μέσω αποστολής στους δικαιούχους επιταγών σε ευρώ της Alpha Bank. Η διανομή του μερίσματος θα αρχίσει στις 29/10/2002. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή άλλη πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρίας, τηλ: 010-6160330,010-6160061.

    ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.

    Η Εταιρία CIMENTS FRANCAIS S.A., διεπόμενη από το γαλλικό δίκαιο, με έδρα στη Γαλλία, Tour Ariane - Quartier Villon - Place de la Pyramide - 92800 Puteaux, μέτοχος της εισηγμένης στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Εταιρείας "ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ", υπενθυμίζει στο επενδυτικό κοινό ότι: 1. Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2002, στις 14.00, θα συνέλθει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, της ανώνυμης εταιρίας "ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ", στην έδρα της εταιρείας , επί του 17ου χιλιομέτρου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον Ασπρόπυργο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης: Διαγραφή των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας από την Κύρια Αγορά του Χ.Α. και υποβολή σχετικής αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 2. Την ίδια ημέρα, στις 15.00 και στον ίδιο τόπο, θα συνεδριάσει επίσης η Έκτακτη Ιδιαίτερη Συνέλευση των κατόχων προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, προς συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης: Διαγραφή των προνομιούχων μετοχών της εταιρείας από την Κύρια Αγορά του Χ.Α. και υποβολή σχετικής αίτησης προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 3. Ως αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης αγοράς των κοινών μετοχών της εταιρίας "ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.", της διαδικασίας αναγκαστικής εκποίησης ονομαστικοποιημένων μετοχών του άρθρου 44 Ν. 2396/96, όπως ισχύει, καθώς και της αγοράς κοινών μετοχών της ίδιας εταιρείας στη χρηματιστηριακή αγορά, η Εταιρεία CIMENTS FRANCAIS S.A. ελέγχει πλέον συνολικά 18.491.832 κοινές μετοχές της Εταιρείας "ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ" που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 99,51% του συνόλου των κοινών μετοχών της ως άνω Εταιρείας. 4. Επιπλέον, η εταιρεία CIMENTS FRANCAIS S.A., αγόρασε μέσω της εταιρείας "Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ", μέχρι και την 24.09.02, 306.856 προνομιούχες μετοχές της Εταιρείας "ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΕ" στην τιμή των 9,00 ΕΥΡΩ ανά μετοχή και ελέγχει πλέον συνολικά 2.948.475 προνομιούχες μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 98,89 % του συνόλου των προνομιούχων μετοχών της ως άνω Εταιρείας. 5. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο απώτερος στόχος της Εταιρίας CIMENTS FRANCAIS SA συνίσταται στην απόκτηση του ελέγχου του συνόλου των μετοχών, κοινών και προνομιούχων, της Εταιρίας ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε. Για το λόγο αυτό, η Εταιρεία CIMENTS FRANCAIS S.A. θα συνεχίσει να αγοράζει κοινές και προνομιούχες μετοχές της εταιρίας "ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε." στη χρηματιστηριακή αγορά, στην τιμή των 9,00 Ευρώ ανά μετοχή. Οι συναλλαγές γίνονται μέσω της Εταιρείας "Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ", στην οποία έχει δοθεί η σχετική εντολή.

    ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε

    Η εταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Τη στρατηγική ανάπτυξης της ΑΚΤΩΡ προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην κατασκευαστική αγορά παρουσίασαν σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων που διοργανώνονται, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Δημήτριος Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτριος Καλλιτσάντσης. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στα εξής: 1. Δομή της νέας ΑΚΤΩΡ: Η ΑΚΤΩΡ αποτελεί τον ισχυρό κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΑΕ. Έχει εξασφαλίσει την απόκτηση του ανώτατου κατασκευαστικού πτυχίου (7ης τάξεως) σύμφωνα με τα νέα κριτήρια του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ πλαισιώνεται από άλλες κατασκευαστικές εταιρίες: ΤΟΜΗ (6ης τάξεως), ΚΑΣΤΩΡ (5ης τάξεως) ΤΡΙΓΩΝΟ (5ης τάξεως) ΤΕΜΚΑΤ (2ας τάξεως) καθώς και εταιρίες λατομείων, ασφαλτικών και σκυροδεμάτων: ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΥΡΡΟΣ, ΤΡΙΓΩΝΟ και ΤΕΜΚΑΤ. Οι εταιρίες αυτές, υπό την ΑΚΤΩΡ δημιουργούν μια ισχυρή κατασκευαστική μηχανή με ανεκτέλεστο υπόλοιπο που στις 30.6.2002 υπερέβαινε το 1 δισ. Ευρώ. Όπως τόνισε η διοίκηση της ΑΚΤΩΡ βάσει συντηρητικών εκτιμήσεων για την αγορά των δημοσίων και συγχρηματοδοτούμενων έργων για το χρονικό διάστημα από το 2003 έως το 2007, ο δυνητικός κύκλος εργασιών ξεπερνά τα 590 εκ. Ευρώ ανά έτος, χωρίς να ληφθεί υπόψη η σημαντική παρουσία σε ιδιωτικά έργα και η αύξηση του μεριδίου στο σύνολο της αγοράς. Η κυρίαρχη θέση της εταιρίας στον Ελληνικό χώρο διαφαίνεται από το πλήθος των έργων που έχει εκτελέσει και εκτελεί: στον οδικό άξονα Εγνατία 150 χιλ. από το σύνολο των 700 χιλ., ενώ στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ 105 χιλ. από το σύνολο των 700 χιλ., στο Μετρό τα τμήματα Εθνική Άμυνα Σταυρός, Μοναστηράκι Αιγάλεω, το σταθμό του Αγίου Αντωνίου, ηλεκτρομηχανολογικά έργα διαφόρων επεκτάσεων, στα Ολυμπιακά έργα 555 κατοικίες στο Ολυμπιακό χωριό, το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο ΟΑΚΑ, 202 διαμερίσματα στο Δημοσιογραφικό χωριό στην Παλλήνη, έργα του Ολυμπιακού Δακτυλίου, σημαντικό τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου, μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα όπως η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ όπου είναι leader, η ζεύξη Ρίου Αντιρρίου, οι Σταθμοί Αυτοκινήτων Αθηνών, σημαντικά κτιριακά έργα που εξασφάλισαν και εξασφαλίζουν την δεσπόζουσα θέση στον χώρο των ιδιωτικών κατασκευών. Η υλοποίηση πλήθους μεγάλων και πολύπλοκων έργων έχει προσφέρει στην ΑΚΤΩΡ τεχνογνωσία ευρωπαϊκού επιπέδου στην κατασκευή σηράγγων, γεφυρών, οδοστρωμάτων, φραγμάτων, έργων περιβάλλοντος και κάθε είδους οικοδομικών. 2. Οικονομικά μεγέθη: Τα 700 εκ. Ευρώ αναμένεται να ξεπεράσει το 2002 ο κύκλος εργασιών της ΑΚΤΩΡ. Με την επίτευξη του στόχου αυτού η ΑΚΤΩΡ θα κατέχει το 3,5% της κατασκευαστικής αγοράς και το 26% του συνόλου των εισηγμένων. Είναι προφανής η δεσπόζουσα θέση της ΑΚΤΩΡ στον κατασκευαστικό κλάδο με συμμετοχή 0,5% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. 3. Στρατηγική ανάπτυξη: Τα βασικά στοιχεία της ανάπτυξης της εταιρίας τα επόμενα χρόνια είναι: Η επέκταση μέσω θυγατρικών εταιριών στην περιφέρεια με σταθεροποίηση της ενεργού παρουσίας σε όλη την Ελλάδα. Η δραστηριοποίηση στο χώρο των λατομείων και της παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών. Η εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας στην ανάληψη και εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Η ενίσχυση της ήδη σημαντικής θέσης στα ιδιωτικά έργα. Η ανάπτυξη των τομέων διεύθυνσης έργων και έργων περιβάλλοντος. Η ανάληψη σημαντικού κατασκευαστικού αντικειμένου σε χώρους όπου ο όμιλος έχει η θα αποκτήσει παρουσία (ακίνητα, ενέργεια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.λπ). Η προσεκτική διεύρυνση των δυνατοτήτων επέκτασης σε εξειδικευμένους τομείς της αγοράς των κατασκευών στο εξωτερικό."

    ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

    Η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2002 έγινε η αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για το έργο: Ολοκλήρωση Οδικών Έργων στην Περιοχή της Κακιάς Σκάλας, της ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Στο έργο αυτό, που έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 76,068 εκατ. ευρώ, η κοινοπραξία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΤΕ υπέβαλε την χαμηλότερη οικονομική προσφορά ύψους 57,075 εκατ. ευρώ, ήτοι έκπτωση 14,4%. Οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες κοινοπραξίες και τα αντίστοιχα ποσοστά έκπτωσης που προσέφεραν ακολουθούν: Ε/Ε Άκτωρ 7,09%. Κ/Ξ Παντεχνική-Κ.Ι.Σαραντόπουλος 7,02%. Κ/Ξ Αττικάτ-Ατέμκε 7,02%. Κ/Ξ Αεγέκ-Μέτων 7,0%. Κ/Ξ J&P-Άβαξ 6,0%. Κ/Ξ Αλτέ-Προοδευτική 5,3%. Κ/Ξ Τεχ.Ολυμπιακή-Μοχλός 5,0%. Κ/Ξ Θεμελιοδομή-Adanti Spa 5,0%. K/Ξ Τέρνα-Βιοτέρ 4,8%. Ε/Ε Todini Costruzioni Generali 4,6%. E/E Alpine Mayreder 4,0%. E/E Strabag AG 3,9%."

    ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε

    Η εταιρία ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Το σχετικό φάκελο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για την απόκτηση του νέου εργοληπτικού πτυχίου 6ης τάξης υπέβαλε η εταιρεία ΔΙΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. (θυγατρική της ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.) μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και των επιμέρους Νομαρχιών που αφορούν στη συγχώνευση των ανωνύμων κατασκευαστικών εταιρειών ΠΑΛΜΑ Α.Ε., ΚΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., Α. ΚΟΤΣΩΛΗΣ Α.Τ.Ε., ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ Α.Τ.Ε.Ε. και ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε., με απορρόφησή τους από τη ΔΙΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε.. Σημειώνεται ότι η ΔΙΕΚΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Τ.Ε. είναι μία από τις πρώτες κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να αποκτήσουν τα νέα εργοληπτικά τους πτυχία, που προβλέπει ο Ν.2940/01."

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 25/9/2002 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η υπ' αριθμ. Κ2-12406/25.9.2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΥΠΟΔΟΜΗ Ανώνυμος Τεχνική, Εμπορική, Βιομηχανική, Ξενοδοχειακή, Ναυτιλιακή και Τουριστική Εταιρία και το διακριτικό τίτλο ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΕ καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού της. Η αναφερόμενη συγχώνευση αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22/9/2002. Μετά την συγχώνευση το Μετοχικό Κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 25.215.945 Euro και θα διαιρείται σε 44.238.500 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,57 Euro εκάστη. Σημειώνεται ότι η ονομαστική αξία κάθε μετοχής άλλαξε και από 0,59 Euro ανά μετοχή που ήταν, έγινε 0,57 Euro ανά μετοχή με την από 22/9/2002 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Οι μέτοχοι της εταιρίας ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΕ δικαιούνται τις νέες μετοχές της νέας Εταιρίας που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης κατά τη συμφωνηθείσα σχέση ανταλλαγής. Οι μέτοχοι της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ θα διατηρήσουν τις μετοχές που ήδη κατέχουν. Βάσει της εγκριθείσας σχέσης ανταλλαγής των μετοχών, κάθε μέτοχος της ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΕ θα ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ονομαστικής αξίας 14,67 Euro, που κατέχει με 40,53732023 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ, νέας ονομαστικής αξίας 0,57 Euro εκάστη. Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν υπέρ των μετόχων της απορροφώμενης ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΕ θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης που θα λήξει στις 31/12/2002. Η ημερομηνία πίστωσης των λογαριασμών των παλαιών μετόχων της απορροφούμενης εταιρίας ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΕ με τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης καθώς και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους, θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση μέσω του Τύπου. Πληροφορίες στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρίας (Υπεύθυνος κος Γεωργολόπουλος Αλέξανδρος τηλ. 010 8251456 και 010 8832791).

    J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.

    Η εταιρία J&P ΑΒΑΞ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Η εταιρεία J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. υπέβαλε στις 25 Σεπτεμβρίου 2002, στο ΥΠΕΧΩΔΕ τον πλήρη φάκελο για την απόκτηση του ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου της 7ης τάξης του ΜΕΕΠ με βάση τον Ν.2940/2001 περί κινήτρων και συγχωνεύσεων των τεχνικών εταιρειών. Επιπλέον, η εταιρεία ΕΤΕΘ Α.Ε., 100% θυγατρική της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., υπέβαλε σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 2002, στο ΥΠΕΧΩΔΕ τον πλήρη φάκελο για την απόκτηση εργοληπτικού πτυχίου 6ης τάξης του ΜΕΕΠ. Ηδη στις 10/9/2002 η εταιρεία ΠΡΟΕΤ Α.Ε., 100% θυγατρική της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. απέκτησε το εργοληπτικό πτυχίο 3ης τάξης του ΜΕΕΠ. Παράλληλα με την απόκτηση των νέων εργοληπτικών πτυχίων ολοκληρώνεται και η υλοποίηση του έργου της αναβάθμισης και πλήρους αυτοματοποίησης του μηχανογραφικού συστήματος του Ομίλου ώστε όλες οι εταιρείες του Ομίλου να βρίσκονται πλέον σε κοινό δίκτυο παρακολούθησης και οργάνωσης."

    ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Στην υπογραφή των συμβολαίων αγοράς οικοπέδου, προκειμένου για την ανέγερση των νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της, προχώρησε η ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η Εταιρεία, ακολουθώντας το επενδυτικό της πρόγραμμα, προχώρησε στην αγορά έκτασης 10 στρεμμάτων στην περιοχή της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, η οποία θα αξιοποιηθεί για την μετεγκατάσταση όλων των τμημάτων της σε ένα ενιαίο κτίριο. Στο νέο κτίριο έκτασης 10.800 τ.μ. το οποίο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, θα στεγασθούν εκτός από την διοίκηση, το σύνολο των υπηρεσιών και τμημάτων της Εταιρείας και συγκεκριμένα οι αποθήκες, η υπερσύγχρονη εκτυπωτική μονάδα, πλήρες μηχανουργείο καθώς και οι αποθήκες αποθεμάτων των καταστημάτων WINSHIP και BARGAIN STORES. Η Εταιρεία στοχεύει στην συντομότερη δυνατή μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, καθώς η συγκέντρωση των δραστηριοτήτων της σε έναν ενιαίο χώρο, εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και σημαντικών κεφαλαίων, θα την προσφέρει την δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών της στόχων, η επιτυχία των οποίων απαιτεί απόλυτα ελεγχόμενη οργάνωση, σε όλα τα στάδια δραστηριότητας της. Επιπλέον και στο πλαίσιο πάντα της καλύτερης δυνατής οργάνωσης των δραστηριοτήτών της, η Εταιρεία μελετά την εγκατάσταση ασύρματης ζεύξης προκειμένου για την επικοινωνία μεταξύ της έδρας της Εταιρείας και των υποκαταστημάτων της, καθώς και των καταστημάτων BARGAIN STORES και WINSHIP. Με την εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, του οποίου οι συνιστώσες μελετώνται από το ειδικό τεχνικό τμήμα της, η Εταιρεία στοχεύει να επιτύχει εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και φωνής, γεγονός που θα της επιτρέψει να διαθέτει κεντρικοποιημένες βάσεις πληροφοριών καθώς και ευκολότερο και πληρέστερο έλεγχο της λειτουργίας των καταστημάτων της."

    ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία, ότι η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 27/6/2002, ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του Κ.Ν. 2190/1920. Ο ανώτερος αριθμός των μετοχών που είναι δυνατόν να αγορασθούν θα ανέλθει σε 465.686 που αντιπροσωπεύει το 3% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας. Η τιμή αγοράς ορίσθηκε σε 3,2 ευρώ η ανώτατη και σε 1,2 ευρώ η κατώτατη. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι ως άνω αγορές ορίσθηκε σε 12 μήνες από την ημερομηνία λήψεως της αποφάσεως της ως άνω Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Ηδη, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 25/9/2002, αποφασίσθηκε όπως για το χρονικό διάστημα από 1/10/2002 έως και 28/2/2003 η εταιρία, προβεί στην αγορά ιδίων μετοχών μέχρι και 250.000 μετοχές με τιμή αγοράς ανώτατη 3,2 ευρώ και κατώτατη 1,2 ευρώ.

    ΕΛΑΪΣ Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία, ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν. 3016/2002 "για την εταιρική διακυβέρνηση", το Διοικητικό της Συμβούλιο στα πλαίσια της οργάνωσης και λειτουργίας εσωτερικού ελέγχου, κατά την υπ' αριθ. 893 συνεδρίασή του της 18ης Σεπτεμβρίου 2002, όρισε ως εσωτερικό ελεγκτή τον κ. Γαβριήλ Χρ. Ροδόπουλο, υπάλληλο της εταιρίας, σε αντικατάσταση της μέχρις της ημερομηνίας αυτής ασκούσης τα καθήκοντα του εσωτερικού ελεγκτή Ελένης Καμαρωτού. Ο προαναφερόμενος εσωτερικός ελεγκτής, ευρίσκεται σε σχέση εξηρτημένης εργασίας με την εταιρία και θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Επίσης γνωστοποιείται από την εταιρία ότι προϊστάμενος Λογιστηρίου της εταιρίας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος από τη θέση αυτή κ. Γαβριήλ Χρ. Ροδόπουλου, ο οποίος ορίσθη κατά τα προαναφερόμενα ως εσωτερικός ελεγκτής, ανέλαβε η κ. Κερασία Κωφού - Μαυρονάσου.

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και ο κ. Εμμανουήλ Λεμπιδάκης, με την από 26/9/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποιούν ότι ο κ. Εμμανουήλ Λεμπιδάκης προτίθεται να αποκτήσει μέσω του Χ.Α. μέχρι 3.000 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. κατά το χρονικό διάστημα 1/10/2002 μέχρι και 31/10/2002. Οι συναλλαγές θα γίνουν μέσω του μέλους του Χ.Α. ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ. Στοιχεία υπόχρεου: Εμμανουήλ Λεμπιδάκης. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Μέλος του Δ.Σ. και Δ/νων Σύμβουλος. Επωνυμία εταιρίας: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. Κατηγορία μετοχών: Κοινές ανώνυμες. Είδος συναλλαγής: Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 3.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 1/10/2002 έως 31/10/2002. Μέλος του Χ.Α.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

    ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

    Η εταιρία ALPHA FINANCE A.Χ.E.Π.Ε.Υ. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σύμφωνα με το άρθρο 10 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Κώτσιας Λυβέρης, μέτοχος της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. με ποσοστό συμμετοχής 29,4786%, με επιστολή του προς το Χ.Α. την 22/8/2002, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προβεί στην μεταβίβαση 2.960.205 κοινών μετοχών, ήτοι ποσοστό 20,20% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. για το χρονικό διάστημα 26/08/2002 έως 25/10/2002. Στα πλαίσια της μηνιαίας αναφοράς, η Alpha Finance Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. ως ένα από τα ορισθέντα από τον κ. Κώτσια Λυβέρη μέλη του Χ.Α. για την κατάρτιση της συναλλαγής πώλησης, γνωστοποιεί ότι για το διάστημα από 26/08/2002 έως 24/09/2002 πραγματοποίησε για λογαριασμό του κου Κώτσια Λυβέρη συνολικά την πώληση 598.930 μετοχών της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.. Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της 28/08/2002 πραγματοποίησε την πώληση 500.000 μετοχών της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. στη μέση τιμή των 5,61 ευρώ ανά μετοχή, την 06/09/2002 πραγματοποίησε την πώληση 98.930 μετοχών της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. στη μέση τιμή των 5,18 ευρώ ανά μετοχή και έκτοτε δεν έχει πραγματοποιήσει άλλη συναλλαγή επί των μετοχών της εταιρίας ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. για λογαριασμό του κου Κώτσια Λυβέρη."

    LOGICDIS Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρεία ότι σε υλοποίηση της από 11/07/2002 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της με την οποία αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών της με ανώτατη τιμή 5 Euro και κατώτατη 1,2 Euro, προέβη κατά το χρονικό διάστημα από 19/8/2002 ως 25/9/2002 σε αγορά 500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της, με μέση τιμή κτήσης 1,39 Euro ανά μετοχή. Η εταιρεία σήμερα κατέχει 803.500 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 1,133% του συνόλου των μετοχών της.

    BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.

    Σύμφωνα με το Αρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000, η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση της Διοίκησης της Εταιρίας. Ακολουθεί το πλήρες οργανόγραμμα της εταιρίας έως το επίπεδο του Προϊσταμένου Τμήματος 1. BYZANTIOΣ ΣΠΥΡΙΔΟΓΕΩΡΓΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2. ΖΥΜΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. & ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 3. ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. 4. ΓΟΥΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. 5.ΣΟΥΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 7. ΚΟΥΚΟΒΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 8. ΛΟΥΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ 9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ- ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ 10. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ -ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 11. ΤΣΕΝΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ 12. ΜΠΑΚΟΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 13. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 14. ΔΕΛΤΑ SINGULAR ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ - ΜΕΤΟΧΟΣ 21,75% 15. ΜΕΤROSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΒΕΕ - ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 16. ΙΝΤΕLEARN EΠΕ - ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 17. ΝΕΤ SALES ABEE -ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 18. ΣΕΜΑΝΤΙΞ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ & ΤΗ/ΝΙΩΝ ΑΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ.

    VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.

    Η εταιρία VODAFONE - PANAFON ΑΕΕΤ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Vodafone - Panafon, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε στους μετόχους τον απολογισμό του οικονομικού έτους που έληξε στις 31.03.2002. H συγκεκριμένη χρονική περίοδος χαρακτηρίστηκε από την αλλαγή του εμπορικού σήματος της εταιρίας από Panafon - Vodafone σε Vodafone, με την παράλληλη υιοθέτηση της συνολικής εμπορικής ταυτότητας του Ομίλου Vodafone. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η επιτυχία της εμπορικής πολιτικής της Vodafone - Panafon, η οποία οδήγησε σε υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας το σήμα Vodafone στην ελληνική αγορά, υπήρξε τέτοια που επέτρεψε την αλλαγή της εμπορικής επωνυμίας της εταιρίας σε χρόνο μικρότερο από εκείνον που είχε υπολογιστεί αρχικά. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τονίστηκε η σταθερά καλή πορεία της εταιρίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της Vodafone - Panafon ανήλθε στα Euro 990 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 17,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε Euro 427,5 εκατ. από Euro 387,9 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 10,2% (Αποτελέσματα για το 12μηνο που έληξε στις 31/3/2002 με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα IAS). Εκτός, όμως, από τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone - Panafon που είναι άκρως ενθαρρυντικά, η εταιρία έχει συνεχώς αναπτυσσόμενη συνδρομητική βάση, η οποία αριθμεί σχεδόν 3.000.000 συνδρομητές (Μάρτιος 2002), εκ των οποίων το 27% είναι συνδρομητές με συμβόλαιο, ενώ το υπόλοιπο 73% είναι συνδρομητές καρτοκινητών προγραμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vodafone - Panafon κατέχει το 45% του συνόλου της ελληνικής αγοράς των εταιρικών πελατών. Η συνδρομητική βάση της εταιρίας αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς και καταβάλλονται αδιάλειπτες προσπάθειες για την αναβάθμιση τόσο των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πελάτες της Vodafone - Panafon, όσο και της χωρητικότητας, αυτονομίας και ποιότητας του δικτύου της. Το Πάθος για τους Πελάτες μας είναι, άλλωστε, μία από τις αξίες που διέπουν τον Όμιλο συνολικά και συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματος της εταιρίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία κατά το τελευταίο οικονομικό έτος προέβη σε νέες σημαντικές επενδύσεις, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Κορωνιάς. Συνοψίζοντας την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας ο κ. Κορωνιάς τόνισε τα εξής: Οι στρατηγικές κινήσεις μας έχουν έναν κύριο στόχο: την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών, τη αναβάθμιση και συνεχή εξέλιξη των τεχνολογιών που τις υποστηρίζουν και τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη του δικτύου μας, προκειμένου να συνεχίζουμε να ικανοποιούμε τους πελάτες μας. Αποτελεί δέσμευση για εμάς στη Vodafone - Panafon να συνεχίσουμε να κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση και να είμαστε σε θέση να καλύπτουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας, που είναι οι πολυτιμότεροι αποδέκτες των ενεργειών μας, ενώ ταυτόχρονα να αποδίδουμε τα μέγιστα οφέλη στους μετόχους μας. Γεγονός το οποίο αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι η δημιουργία και εδραίωση της Vodafone Albania με την ενεργό συμμετοχή της Vodafone - Panafon. Η εταιρία που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Αύγουστο του 2001 και θεωρείται το εφαλτήριο για νέες επενδυτικές κινήσεις στις αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει διαγράψει μια καθ' όλα επιτυχημένη πορεία. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της, η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι ενεργοί συνδρομητές της στο τέλος του Ιουνίου 2002 έφτασαν τους 216.993. Το μερίδιο αγοράς που έχει αποσπάσει η Vodafone Albania σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου από την έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας είναι 37,6% και έχει περάσει ήδη σε κερδοφόρα αποτελέσματα. Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της ένατης (9ης) εταιρικής χρήσης (1-4-2001 / 31-3-2002) και αποφάσισε τη διανομή μερίσματος Euro 0,11 ανά μετοχή, που θα αρχίσει να διανέμεται από την 29η Οκτωβρίου 2002 με την αποστολή επιταγών στους δικαιούχους. Επίσης ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της απορροφηθείσης εταιρίας NEXTNET AE, που υπήρξε εμπορικός συνεργάτης της Vodafone - Panafon. Τέλος, η εταιρία συμπλέοντας με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο με 5ετή θητεία το οποίο αποτελείται από τους: Σωκράτη Κόκκαλη, Πρόεδρο, μη εκτελεστικό μέλος. Γεώργιο Κορωνιά, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, εκτελεστικό μέλος. Vittorio Colao, μη εκτελεστικό μέλος. Pietro Guindani, μη εκτελεστικό μέλος. Paolo Huscher, μη εκτελεστικό μέλος. Roberto Larocca, μη εκτελεστικό μέλος. Emanuele Tournon,μη εκτελεστικό μέλος. Εμμανουήλ Πρωτονοτάριο, Καθηγητή Τηλεπικοινωνιών στο EMΠ και στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος. Δημήτρη Χατζηγρηγοριάδη, Δικηγόρο Αθηνών, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος."

    ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε.

    Η εταιρία ΔΕΛΤΑ SINGULAR A.E., μέτοχος της εταιρίας AGB Ελλάς Α.Ε., γνωστοποιεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 άρθρου 4 της απόφασης 5/204/2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την υπογραφή Προσυμφώνου Μεταβίβασης Μετοχών. Η συναλλαγή αφορά την πώληση στην εταιρία TAM Holding BV (μέλος του AGB Group και κάτοχος ήδη του 27% της AGB Ελλάς Α.Ε.) 12.500 μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 50% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της AGB Ελλάς Α.Ε. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια της εφαρμογής της στρατηγικής του Ομίλου ΔΕΛΤΑ SINGULAR, η οποία προβλέπει την εστίαση στις κύριες δραστηριότητες και αποεπένδυση από μη στρατηγικές συμμετοχές. Η εταιρία AGB Ελλάς Α.Ε. δεν αποτελεί στρατηγική συμμετοχή για τη ΔΕΛΤΑ SINGULAR, καθώς η τελευταία δεν ασκεί τη διοίκηση της εταιρίας, ενώ παράλληλα δεν προκύπτουν στρατηγικές συνέργιες με τις κύριες δραστηριότητές της.

    ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 24/9/2002, επικύρωσε την απόφαση συμμετοχής της εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής ΕΛΤΡΕΚΚΑ ΑΕ, με καταβολή μετρητών, ποσού Ευρώ 3.008.943,00 με την έκδοση 102.345 νέων μετοχών, καλύπτοντας το σύνολο της αυξήσεως, κατόπιν παραιτήσεως των μετόχων μειοψηφίας από του δικαιώματος προτίμησης. Μετά από αυτό, το ποσοστό συμμετοχής της ΕΛΤΡΑΚ ΑΕ στην θυγατρική ΕΛΤΡΕΚΚΑ ΑΕ ανέρχεται σε 92,3% από 66,7%.

    VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι συμμορφούμενη με τις διατάξεις του νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2002 εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πενταετή θητεία το οποίο αποτελείται από τους: 1. Σωκράτη Κόκκαλη, Πρόεδρο, μη εκτελεστικό μέλος. 2. Γεώργιο Κορωνιά, Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο, εκτελεστικό μέλος. 3. Vittorio Collao, μη εκτελεστικό μέλος. 4. Emanuele Tournon, μη εκτελεστικό μέλος. 5. Pietro Guindani, μη εκτελεστικό μέλος. 6. Paolo Huscher, μη εκτελεστικό μέλος. 7. Roberto Larocca, μη εκτελεστικό μέλος. 8. Εμμανουήλ Πρωτονοτάριο, Καθηγητή τηλεπικοινωνιών στο EMΠ και στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. 9. Δημήτρη Χατζηγρηγοριάδη, Δικηγόρο, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

    ΔΑΝΕ SEA LINE

    Η εταιρία ΔΑΝΕ SEA LINE γνωστοποιεί ότι η προγραμματισθείσα Εκτακτη Γενική της Συνέλευση για την 24/09/2002, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή νέου δωδεκαμελούς Συμβουλίου της Εταιρίας, σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της Εταιρίας, 2. Έγκριση της εκ μέρους του Δ.Σ. διαθέσεως των κεφαλαίων που είχαν αντληθεί από την πραγματοποιηθείσα με την από 1-03/09/1999 απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας και 3. Διάφορες ανακοινώσεις, ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως της νομίμου απαρτίας.

    ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Μέσα στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του ΠΔ 51/92 και ειδικότερα των άρθρων 5 παρ. 1 και 10 παρ. 1 και 3, και κατόπιν της δημόσιας εγγραφής της εταιρίας ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 13/9-17/9/2002, για την επικαιροποίηση των στοιχείων σας, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία μας προ της δημόσιας εγγραφής κατείχε ποσοστό 7,00% των μετοχών της εν λόγω εταιρίας. Το ποσοστό αυτό, κατόπιν της δημόσιας εγγραφής, διαμορφώθηκε σε 5,5999%."

    ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

    Η εταιρία ΤΕΡΝΑ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σας γνωρίζουμε ότι στις 23/9/2002 εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης Νο Κ2-12311/23.09.2002 με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης δι απορροφήσεως από την εταιρία των εταιριών ΨΥΚΤΙΚΗ ΑΕ, ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ, ΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ, ΗΝΙΟΧΟΣ ΑΕ και του κατασκευαστικού κλάδου της ΓΕΚ ΑΕ. Μετά την ως άνω συγχώνευση οι μέτοχοι που έχουν άνω του 3% του Μετοχικού Κεφαλαίου είναι: ΓΕΚ ΑΕ: 68,11%. ΓΕΚΕ ΑΕ: 3,15%. Μπενόπουλος Άγγελος: 4%. PARAVALOS MARINOS GROYP ΑΕ: 4%."

    ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε.

    Α/ Ο κ. Μανώλης Αποστόλου με την από 25/9/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σας γνωστοποιώ ότι επειδή σύμφωνα με την Κ2/10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση των ανωνύμων εταιριών ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (της οποίας είμαι Πρόεδρος του Δ.Σ. και μέτοχος) και ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με απορρόφηση της δεύτερης εταιρίας από την πρώτη και τροποποίηση του καταστατικού της πρώτης Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής μου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, έχει ως εξής: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Υπόχρεος: Μανώλης Αποστόλου. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ από την ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 13,359%, μετά την μεταβολή 12,607%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 3.702.504, μετά την μεταβολή 3.739.552. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 13,359%, μετά την μεταβολή 12,607%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: Προ της μεταβολής: 27.714.654, μετά την μεταβολή: 29.661.974. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 2/9/2002 με την Κ2-10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και 17/12557/2-9-2002 ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 2/9/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/9/2002."

    Β/ Η εταιρία ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. με την από 25/9/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Επειδή σύμφωνα με την Κ2/10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση των ανωνύμων εταιριών ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (της οποίας η εταιρία ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. είναι μέτοχος) και ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με απορρόφηση της δεύτερης εταιρίας από την πρώτη και τροποποίηση του καταστατικού της πρώτης Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, έχει ως εξής: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Υπόχρεος: ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ από την ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 13,915%, μετά την μεταβολή 13,132%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 3.856.531, μετά την μεταβολή 3.895.120. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 13,915%, μετά την μεταβολή 13,132%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: Προ της μεταβολής: 27.714.654, μετά την μεταβολή: 29.661.974. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 2/9/2002 με την Κ2-10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και 17/12557/2-9-2002 ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 2/9/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/9/2002."

    Γ/ Ο κ. Περικλής Αποστόλου με την από 25/9/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σας γνωστοποιώ ότι επειδή σύμφωνα με την Κ2/10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση των ανωνύμων εταιριών ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (της οποίας είμαι Β' Δ/νων Σύμβουλος και μέτοχος) και ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με απορρόφηση της δεύτερης εταιρίας από την πρώτη και τροποποίηση του καταστατικού της πρώτης Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής μου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, έχει ως εξής: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Υπόχρεος: Περικλής Αποστόλου. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ από την ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 13,359%, μετά την μεταβολή 12,607%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 3.702.504, μετά την μεταβολή 3.739.552. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 13,359%, μετά την μεταβολή 12,607%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: Προ της μεταβολής: 27.714.654, μετά την μεταβολή: 29.661.974. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 2/9/2002 με την Κ2-10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και 17/12557/2-9-2002 ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 2/9/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/9/2002."

    Δ/ Η κα Ελπίδα Αποστόλου με την από 25/9/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σας γνωστοποιώ ότι επειδή σύμφωνα με την Κ2/10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε η συγχώνευση των ανωνύμων εταιριών ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (της οποίας είμαι μέλος του Δ.Σ. και μέτοχος) και ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με απορρόφηση της δεύτερης εταιρίας από την πρώτη και τροποποίηση του καταστατικού της πρώτης Α.Ε., το ποσοστό συμμετοχής μου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, έχει ως εξής: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Υπόχρεος: Ελπίδα Αποστόλου. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ από την ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 13,359%, μετά την μεταβολή 12,607%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 3.702.504, μετά την μεταβολή 3.739.552. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 13,359%, μετά την μεταβολή 12,607%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: Προ της μεταβολής: 27.714.654, μετά την μεταβολή: 29.661.974. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 2/9/2002 με την Κ2-10692/23-8-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και 17/12557/2-9-2002 ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 2/9/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/9/2002."

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

    Η εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. και οι μέτοχοι FOXFORD TRADING LTD, ΑΕΓΕΚ Α.Ε., ΧΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΚΑΚΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, με την από 26/9/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α. γνωστοποιούν τα ακόλουθα: "Λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών ΕΤΕΠ Α.Ε., ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., ΑΤΕ ΟΜΑΣ, ΑΚΤΙΣ Α.Ε., ΤΡΙΤΩΝ Α.Τ.Ε. και ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. από την εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε., η οποία εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. Κ2-12192/24.09.02 απόφαση του Υπουρ. Ανάπτυξης, τα ποσοστά των μετόχων που μεταβάλλονται έχουν ως ακολούθως:

    Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Είδος κινητής αξίας: Κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών: ΕΤΕΠ Α.Ε., ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., Α.Τ.Ε. ΟΜΑΣ, ΑΚΤΙΣ Α.Ε., ΤΡΙΤΩΝ Α.Τ.Ε. και ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Τ.Ε. Συνολικός αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή: 33.792.000. Συνολικός αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά τη μεταβολή: 87.542.000. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού των υπόχρεων ενημέρωσης του Χ.Α.: 24/9/2002. Ημ/νία κατά την οποία οι υπόχρεοι έλαβαν γνώση μεταβολής του ποσοστού: 25/9/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τους υπόχρεους: 25/9/2002.

    Οσον αφορά το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας FOXFORD TRADING LTD: Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 49,17%, μετά την μεταβολή 18,98%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή: 16.616.000 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών). Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά την μεταβολή: 16.616.000 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών). Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή: 49,17%, μετά την μεταβολή: 18,98%.

    Οσον αφορά το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας ΑΕΓΕΚ Α.Ε.: Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου στις 23/9/2002 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών): α) ΑΜΕΣΑ: 0%, β) ΕΜΜΕΣΑ (ΜΕΣΩ FOXFORD): 49,17%, γ) ΣΥΝΟΛΟ: 49,17%. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου στις 24/9/2002 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών): α) ΑΜΕΣΑ: 33,99%, β) ΕΜΜΕΣΑ (ΜΕΣΩ FOXFORD): 18,98%, γ) ΣΥΝΟΛΟ: 52,975%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου στις 23/9/2002 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών): α) ΑΜΕΣΑ: 0, β) ΕΜΜΕΣΑ (ΜΕΣΩ FOXFORD): 16.616.000, γ) ΣΥΝΟΛΟ: 16.616.000. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου στις 24/9/2002 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών): α) ΑΜΕΣΑ: 29.759.501, β) ΕΜΜΕΣΑ (ΜΕΣΩ FOXFORD): 16.616.000, γ) ΣΥΝΟΛΟ: 46.375.501. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που αντιπροσωπεύει δικαιώματα ψήφου στις 23/9/2002 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών): α) ΑΜΕΣΑ: 0%, β) ΕΜΜΕΣΑ (ΜΕΣΩ FOXFORD): 49,17%, γ) ΣΥΝΟΛΟ: 49,17%. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που αντιπροσωπεύει δικαιώματα ψήφου στις 24/9/2002 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών): α) ΑΜΕΣΑ: 33,99%, β) ΕΜΜΕΣΑ (ΜΕΣΩ FOXFORD): 18,98%, γ) ΣΥΝΟΛΟ: 52,975%.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρία FOXFORD TRADING LTD ελέγχεται από την εταιρία ΑΕΓΕΚ Α.Ε. Ως εκ τούτου συγκεντρωτικά τα ποσοστά της ΑΕΓΕΚ Α.Ε. (συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού της FOXFORD) στη νέα εταιρία μετά τη συγχώνευση διαμορφώνονται ως εξής: Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 49,17%, μετά την μεταβολή 52,975%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 16.616.000 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών), μετά την μεταβολή 46.375.501 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών). Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή: 49,17%, μετά την μεταβολή: 52,975%.

    Οσον αφορά το ποσοστό συμμετοχής του μετόχου ΧΙΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 7,111%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή: 0 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών). Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά την μεταβολή: 6.225.521 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών). Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή: 0%, μετά την μεταβολή: 7,111%.

    Οσον αφορά το ποσοστό συμμετοχής του μετόχου ΚΑΚΑΒΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 5,797%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή: 0 (επί συνολικού αριθμού 33.792.000 μετοχών). Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά την μεταβολή: 5.075.000 (επί συνολικού αριθμού 87.542.000 μετοχών). Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή: 0%, μετά την μεταβολή: 5,797%.

    ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.

    Α/ Η εταιρία DESAN HOLDING S.A. και η εταιρία ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. με την από 25/9/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α. γνωστοποιούν σύμφωνα με το ΠΔ 51/92 την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της εταιρίας DESAN HOLDING S.A. στην εταιρία ΒΙΟΤΕΡ Α. Ε. Η μεταβολή αυτή επήλθε λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΒΙΟΤΕΡ Α. Ε. των εταιριών, "ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ Α.Τ.Ε.", "ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.", "ΣΤΑΘΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΕΡΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ" και "ΔΩΡΙΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Κ2-11929/19.09.2002 απόφαση του Υπουρ. Ανάπτυξης. "Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. Υπόχρεος: DESAN HOLDING S.A. Είδος κινητής αξίας: Κοινές Ονομαστικές Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας, Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών: "ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ Α.Τ.Ε.", "ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.", "ΣΤΑΘΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΕΡΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ" και "ΔΩΡΙΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ". Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 5,67%, μετά την μεταβολή 4,31%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 2.118.096 (επί συνολικού αριθμού 37.380.366 μετοχών), μετά την μεταβολή 2.118.096 (επί συνολικού αριθμού 49.179.106 μετοχών). Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 5,67%, μετά την μεταβολή 4,31%. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 19/09/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/09/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 25/09/2002.

    Β/ Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. με την από 26/9/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στην εταιρία ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. Η μεταβολή αυτή επήλθε λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. των εταιριών, ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ Α.Τ.Ε., ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ΣΤΑΘΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΡΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ και ΔΩΡΙΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Κ2-11929/19-9-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. Υπόχρεος: ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. Είδος κινητής αξίας: Κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας, Λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ Α.Τ.Ε., ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ΣΤΑΘΜΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΡΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΕΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ και ΔΩΡΙΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0,02%, μετά την μεταβολή 10,02% Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 8.000 (επί συνολικού αριθμού 37.380.366 μετοχών), μετά την μεταβολή 4.925.910 (επί συνολικού αριθμού 49.179.106 μετοχών). Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0,02% μετά την μεταβολή 10,02%. Για την συμμετοχή αυτή δεν έχουν εκδοθεί νέες μετοχές δεδομένου ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 19/09/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 21/09/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 26/09/2002.

    ---------------------------------------------------------------------*Σημείωση: Οι ανωτέρω γνωστοποιήσεις δημοσιεύονται από το Χ.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και πληρότητα του περιεχομένου τους.

    [08] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:38 UTC+2)

    Από σήμερα αρχίσει και επίσημα η σεζόν στον Ολυμπιακό, αφού πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου των «ερυθρολεύκων», Σωκράτη Κόκκαλη, ο αγιασμός στο κλειστό του Κορυδαλλού. Ο κ. Κόκκαλης ευχήθηκε σε όλους τους παίκτες καλή χρονιά και περισσότερες επιτυχίες, ενώ είχε και την πρώτη του γνωριμία με τους καινούριους παίκτες της ομάδας. Λίγο αργότερα επιθεώρησε και την καινούρια έδρα του Ολυμπιακού.

    Από τις προπονήσεις του Ολυμπιακού για τις υπόλοιπες 10 ημέρες θα απουσιάσει ο Μαρκ Μπράντκε αφού η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Αυστραλός σέντερ, έδειξε ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τη θλάση. Ωστόσο συνεχίζεται χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα η προετοιμασία του Ολυμπιακού κάτω από τις οδηγίες του προπονητή, Λευτέρη Σούμπουτιτς εν όψει του παιχνιδιού κυπέλλου μπάσκετ με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία το ερχόμενο Σάββατο.

    [09] O Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ DNA

    Aθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η διαδικασία λήψης βιολογικού υλικού, από τους 17 κρατουμένους στις φυλακές Κορυδαλλού, για συμμετοχή στη "17 Νοέμβρη". To βιολογικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί για εξέταση DNA, τα αποτελέσματα της οποίας θα συγκριθούν με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στις οδούς Πάτμου και Δαμάρεως.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αρνήθηκε να δώσει βιολογικό υλικό.

    Το βιολογικό υλικό πήραν οι γιατροί του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, παρουσία του ειδικού εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου.

    [10] ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Θετική εικόνα, ύστερα από τεσσάρων ημερών πτώση, παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξης του 0,41%, κλείνοντας στις 83,6 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 425 χιλιάδες, ποσό που συμπεριλαμβάνει αρκετές προσυμφωνημένες συναλλαγές που σημειώθηκαν, κυρίως, στην εταιρεία Phil Andreou, η οποία συγκέντρωσε το 17,9% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών.

    Οριακά κέρδη της τάξης του 0,3% σημείωσε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων μετοχών, κλείνοντας στις 324,96 μονάδες.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΙΑΝΗ - ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Συνάντηση με τον σύλλογο Ολυμπιονικών είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η βοήθεια των Ολυμπιονικών στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    «Οι Ολυμπιονίκες πρέπει να δραστηριοποιηθούν. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και αυτοί θα αποτελέσουν τα πρότυπα που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν όλους τους πολίτες για το 2004», τόνισε ο κ. Λιάνης και συμπλήρωσε: «Σε καμιά περίπτωση οι Ολυμπιονίκες δεν αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία. Μπορούν να μεταφέρουν την ολυμπιακή ιδέα σε όλο τον κόσμο».

    Από την άλλη ο πρόεδρος του συλλόγου Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Φασούλας επισήμανε: «Οι Ολυμπιονίκες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί. Μάλιστα μετείχαν και στην εκδήλωση που είχαν διοργανώσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το 2004. Είμαι όμως σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό την δραστηριότητά μας».

    [12] ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

    Ουάσινγκτον, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν το Ιράκ ότι διατηρεί σχέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν καθώς έχει εκπαιδεύσει στο παρελθόν πολλά από τα μέλη του.

    Όπως μετέδωσε το BBC, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας Κοντολίζα Ράις επισήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξεις ότι η Βαγδάτη εκπαιδεύει μέλη του εν λόγω τρομοκρατικού δικτύου στη χρήση και την ανάπτυξη χημικών όπλων.

    Η κα. Ράις συνέχισε λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπονοούν τότι το Ιράκ βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ωστόσο ότι ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσείν έχει μακράν ιστορία δεσμών με την τρομοκρατία καθώς πολλά μέλη της Αλ Κάιντα έχουν βρει καταφύγιο στην ιρακινή πρωτεύουσα.

    Οι μυστικοί δεσμοί της Βαγδάτης με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι «μια παλιά ιστορία που ανοίγει τώρα, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη και μαθαίνουμε συνεχώς καινούργια στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά η κα. Ράις ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι πλέον σαφές ότι υπήρχαν δεσμοί μεταξύ Ιρακινών αξιωματούχων και μελών του δικτύου εδώ και πολύ καιρό.

    Κατέληξε λέγοντας ότι πολλοί από τους κρατουμένους στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο έχουν ισχυριστεί ότι η Βαγδάτη παρείχε εκπαίδευση στα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου.

    Σημειώνεται ότι ο φάκελος με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ για τα όπλα μαζικής καταστροφής που έχει στη διάθεσή του το Ιράκ δεν κάνει καμία αναφορά σε πιθανή σχέση της Βαγδάτης με την Αλ Κάιντα.

     

    [13] ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (20:02 UTC+2)

    Το οικονομικό πρόβλημα μαστίζει τον ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό. Αυτό άλλωστε είναι ευρύτερα γνωστό. Αν όμως μέχρι και τα μέσα του Οκτώβρη ο μεγαλομέτοχος της ομάδας δεν καταφέρει να δώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να πληρωθούν οι παίκτες, τότε αυτοί έχουν δικαίωμα προσφυγής.

    Κάτι τέτοιο προς το παρών δεν υφίσταται. Και κύρια γιατί δεν το επιτρέπει ο προπονητής του Δικεφάλου, Αγγελος Αναστασιάδης. Ο τελευταίος ωστόσο έχει πάρει την υπόσχεση από τον κ. Μπατατούδη ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί το συντομότερο. Από την άλλη ο αγώνας ρεβάνς του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Λεϊσόες πρόκειται να βάλει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του συλλόγου που θα αποτελέσουν μια ξεχωριστή όαση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο κ. Αναστασιάδης θα έχει στη διάθεσή του τον Ιφεάνι Ουντέζε η τιμωρία του οποίου έληξε, ενώ θα στερηθεί των υπηρεσιών των Σλάτζαν Σπάσιτς και Γιώτη Εγκωμίτη που είναι τραυματίες.

    [14] ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΟΡΑΣ

    Βαγδάτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Το Ιράκ χαρακτήρισε «τρομοκρατική πράξη» την επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον του πολιτικού αεροδρομίου της Βασόρας στο νότιο τμήμα της χώρας.

    Σύμφωνα με το ΒΒC, η ιρακινή δορυφορική τηλεόραση μετέδωσε δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος είπε ότι η επίθεση ήταν «τρομοκρατική ενέργεια» που εναντιώνεται στους διεθνείς κανονισμούς τους οποίους το Ιράκ σέβεται.

    Από πλευράς Βαγδάτης δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για απώλειες από την επιδρομή, η οποία έγινε στις 12.46 το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα.

    Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν ένα φορητό σύστημα ραντάρ της αντιαεροπορικής άμυνας στο αεροδρόμιο της Βασόρας, στο νότιο Ιράκ. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Σαντάμ Χουσέιν να τοποθετεί εξοπλισμό σχεδόν παντού για να μπορεί μετά να τον χρησιμοποιήσει εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αντισμήναρχος Ντέιβιντ Λάπαν.

    [15] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:51 UTC+2)

    Η διακοπή του πρωταθλήματος για ένα περίπου μήνα, αναγκάζει τον προπονητή του Αρη, Γιώργο Φοιρό να προβεί σε αναπροσαρμογή των αγωνιστικών πλάνων της ομάδας κάνοντας ενδιάμεσα μια μικρή προετοιμασία. Αυτή θα γίνει στα Τρία - Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Η αποστολή θα αναχωρήσει για το αθλητικό κέντρο την Τρίτη και θα παραμείνουν περίπου για μια εβδομάδα. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο κ. Φοιρός θα έχει την ευκαιρία από την μία να ξεκουράσει τους τραυματίες ώστε να επανέλθουν νωρίτερα του κανονικού και από την άλλη να κάνει μια καλή προετοιμασία με όλη την ομάδα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο πρόγραμμα του πρωταθλήματος. Στην προετοιμασία θα πάνε όλοι οι παίκτες πλην του Μιχάλη Πανόπουλο που είναι τραυματίας και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

    Το ερχόμενο Σάββατο ο Αρης θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την Κασσάνδρα στο Χαριλάου. Σε αυτό ο κ. Φοιρός θα έχει την ευκαιρία να δει εκ νέου την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του και να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα για κάθε παίκτη εν όψει της μίνι προετοιμασίας.

    Με πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε το μεσημέρι από τον αθλητικό δικαστή η ΠΑΕ Αρης για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο το Αιγάλεω.

    [16] ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Ιερουσαλήμ, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:44 UTC+2)

    Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο χρήσης από το Ισραήλ του πυρηνικού του οπλοστασίου σε περίπτωση πολέμου με το Ιράκ εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ Ρίσταρντ Μπάτλερ.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο κ. Μπάτλερ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν έχει επισημάνει ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από το Ιράκ και δεν θα απέχει όπως στην περίπτωση του πολέμου στο Κόλπο όταν το Ιράκ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του με τη χρήση 39 πυραύλων τύπου Scud.

    «Η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι ότι εάν υπάρξει κλιμάκωση του πλέμου τότε το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Εάν αυτό συμβεί τότε ο κόσμος θα αλλάξει ολοκληρωτικά και το κράτος του Ισραήλ θα παύσει να υπάρχει» τόνισε ο πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών του Ηνωμένων Εθνών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε σήμερα ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ δεχθεί επίθεση με μη συμβατικά όπλα από το Ιράκ και έχει απώλειες τότε θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθεί ο λαός της χώρας.

    [17] ΝΕΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:42 UTC+2)

    Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) διόρισε σήμερα τον Matyas Eorsi, μέλος της ουγγρικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, εισηγητή για το Κυπριακό.

    Ο κ. Eorsi αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σήμερα διαδεχόμενος τον επίσης Ούγγρο βουλευτή Αντρας Μπαρσόνι, ο οποίος διετέλεσε εισηγητής για την Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [18] Ι. ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:38 UTC+2)

    Το επαναληπτικό παιχνίδι με την Ανόρθωση είναι αυτό που προβληματίζει τον τεχνικό του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι η ομάδα του έχει δύσκολο έργο να επιτελέσει στην Κύπρο. Ετσι στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και αναφέρθηκε κυρίως στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, αλλά και στην ήττα του πρωταθλήματος από τον Πανιώνιο.

    «Το παιχνίδι με την Ανόρθωση είναι αυτό που σκεφτόμαστε όλοι. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού πηγαίνει αρκετά τον Ηρακλή. Το 4-2 του πρώτου παιχνιδιού δεν μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί η έδρα της Ανόρθωσης είναι καυτή. Περιμένω δύσκολο παιχνίδι, όμως έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μου»

    Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε και στην εμφάνιση της ομάδας του με τον Πανιώνιο την προηγούμενη αγωνιστική. «Οι παίκτες μου δεν έπαιξαν καλά. Μπήκαν πολύ νωθρά στο παιχνίδι και γρήγορα δεχθήκαμε κάποια τέρματα καθαρά από δικά μας λάθη. Η ήττα μας στοίχισε και κύριο μέλημά μας είναι να μην ξανακάνουμε την ίδια άσχημη εμφάνιση σε κανένα παιχνίδι του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και στο ΟΥΕΦΑ».

    Οσο για το θέμα της μη χρησιμοποίησης του Βρέντε στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του Ηρακλή ο τεχνικός του Γηραιού δήλωσε: «Δεν υπάρχει θέμα με τον Βρέντε. Οι λόγοι που δεν παίζει είναι καθαρά αγωνιστικοί και σε καμιά περίπτωση δεν μπερδεύουμε τα εξωαγωνιστικά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι άδικο να διασύρεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχει πολύ καλή συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

    Τέλος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε και στην διακοπή του πρωταθλήματος. «Είναι άσχημο για όλες τις ομάδες και για το ποδόσφαιρο γενικότερα που θα διακοπεί το πρωτάθλημα για ένα περίπου μήνα».

    [19] Ο ΣΒΙΜΕΡ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Σαφείς προειδοποιήσεις προς την Τουρκία απηύθυνε σήμερα από το Στρασβούργο ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ, δηλώνοντας στο ΚΥΠΕ ότι θα τεθούν σοβαρά ερωτήματα για την παραμονή της στο ΣτΕ εάν επιχειρήσει επίλυση των διαφορών της με την Κύπρο καταφεύγοντας στη χρήση των όπλων.

    Κληθείς από το ΚΥΠΕ, κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με τους δημοσιογράφους, να σχολιάσει τις επαναλαμβανόμενες προσφάτως απειλές Τούρκου στρατηγού και Τούρκων επισήμων ότι θα αντιδράσουν στην περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και ότι ''η αντίδραση της Τουρκίας θα είναι χωρίς όρια'', ο κ. Σβίμερ είπε πως, ''αν αυτό σημαίνει επέμβαση διά των όπλων, η υπόθεση θα είναι η ίδια όπως στην περιοχή του Καυκάσου''.

    ''Η απάντησή μου είναι η ίδια'', είπε, προσθέτοντας πως ''δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή η επίλυση της διαμάχης μεταξύ δύο μελών - κρατών του ΣτΕ με τη χρήση των όπλων''. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνέχισε ο ΓΓ, ''θα συζητηθεί η διατήρηση της ιδιότητας του μέλους (στο ΣτΕ) αυτής της χώρας''.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [20] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΑΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ"

    Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:34 UTC+2)

    ''Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία σκαιά απειλεί'', δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι πρέπει με προβληματισμό να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να παίρνουμε τα μέτρα μας.

    Σε δηλώσεις του σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά την άφιξή του από την Αθήνα, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι δεν μπορεί κανένας να παραβλέψει τις απειλές της Τουρκίας και ''δεν μπορεί παρά να σχεδιάζει ή να ανταλλάσσει απόψεις πώς θα αντιμετωπιστούν και πώς θα αποτραπεί η υλοποίηση αυτών των απειλών κινούμενοι και προς τον ευρωπαϊκό χώρο και τον ευρύτερο διεθνή χώρο''.

    Ερωτηθείς εάν κατά τις επαφές του στην Αθήνα επαναλήφθηκαν από Ελλαδίτες αξιωματούχους προηγούμενες θέσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη σε σχέση με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης απειλών της Τουρκίας, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ''είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι η Τουρκία σκαιά απειλεί''.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [21] ΝΤΕΠΟΥΤΟ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Ντεπούτο στον ΠΑΟΚ με ένα δύσκολο παιχνίδι θα κάνει ο τεχνικός του Δικεφάλου, Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο Ολυμπιακός (τον οποίο θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στην Πυλαία για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας) τον προβληματίζει ιδιαίτερα. Αυτός ο αγώνας ωστόσο έχει και μια ιδιαιτερότητα για τον ίδιο, αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πολύ καλό του φίλο, Λευτέρη Σούμποτιτς.

    «Θα δώσουμε ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ελπίζω να περάσουμε καλά», ανέφερε ο κ. Πρέλεβιτς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε αναφερόμενος για το παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό: «Θα αντιμετωπίσω τον φίλο μου τον Λευτέρη. Μετά το παιχνίδι, πάλι φίλοι. Εχω αρκετό άγχος και θα το διαπιστώσετε κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και το παιχνίδι πολύ δύσκολο. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κριθούμε από αυτόν τον αγώνα. Μας ενδιαφέρει ο θεσμός του κυπέλλου και θέλουμε να προκριθούμε. Θα περιμένουμε απλά το Σάββατο για να δούμε τελικά τι θα γίνει».

    Ο τεχνικός της ομάδας έκανε παράλληλα, λίγο πριν την έναρξη της επίσημης αγωνιστικής περιόδου και την δική του ευχή: «Ευχή και στόχος της ομάδας είναι να είμαστε όλοι εδώ τον Μάϊο. Να είμαστε όλοι γεροί, να χαρούμε το μπάσκετ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μεταγραφές που να μην ξεπεράσουν το αναμενόμενο μπάτζετ. Αγωνιστικά όμως δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Εχοντας αρκετό ρεαλισμό και υπομονή θα χτίσουμε μια νέα ομάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Πρέλεβιτς και συνέχισε: «Με ενδιαφέρει να πετύχουμε στην δύσκολη αποστολή που έχουμε αναλάβει».

    [22] Ο ΠΣΑΤ ΑΥΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:27 UTC+2)

    Αύριο στην Α' πλαζ της Βούλας, ο ΠΣΑΤ διοργανώνει την βραδιά του αθλητικού συντάκτη με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του συνδέσμου.

    Σε αυτή την εκδήλωση που γίνεται με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, επέλεξε να τιμήσει αθλητές και συλλόγους που μέσα στην πορεία των 50 χρόνων, άφησαν το δικό τους στίγμα στη νεότερη ελληνική αθλητική ιστορία, ενώ παράλληλα θα δοθούν τα δημοσιογραφικά βραβεία του 2001 και θα βραβευτούν όσοι συνάδελφοι επέδειξαν συγγραφικό έργο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και τα παιδιά των Συναδέλφων που εισήλθαν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τέλος, στο πρόσωπο του Τούρκου ομοσπονδιακού προπονητή, Σενόλ Γκιουνές, βραβεύεται η μεγαλύτερη επιτυχία του βαλκανικού ποδοσφαίρου, που ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης από την εθνική ομάδα της Τουρκίας, στο πρόσφατο Μουντιάλ.

    [23] AΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2002 (19:27 UTC+2)

    "Κολλημένοι στο χθες είναι όσοι συμβιβάζονται με το λίγο και το μέτριο. Οσοι δεν τολμούν, ν' ανεβάσουν τον πήχη ψηλά. Οσοι, όντας άτολμοι και κουρασμένοι, αδυνατούν ν' ακολουθήσουν τους ρυθμούς της νέας εποχής", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από την Καρδίτσα.

    "Κολλημένοι στο χθες είναι όλοι εκείνοι που επιχειρούν να ξανασκάψουν χαρακώματα του παρελθόντος και συστηματικά επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό", πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    "Ο ελληνικός λαός δεν παραπλανάται, ούτε παγιδεύεται, πλέον, από τα παλαιοκομματικά τους τερτίπια. Στις 13 και 20 Οκτωβρίου θα τους στείλει ηχηρό μήνυμα", κατέληξε.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 26 September 2002 - 18:13:43 UTC