Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-09-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 6,3 ΜΟΝΑΔΕΣ
  • [02] ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  • [03] Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΗ ΡΕΑΛ
  • [04] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
  • [05] ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  • [06] ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • [07] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [08] OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ"
  • [09] ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ - RESEARCH
  • [10] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 0 - 1
  • [11] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 0 - 2
  • [12] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΦΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1
  • [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3 - 1
  • [14] ΤΡΕΙΣ ΕΛΒΕΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ
  • [15] Ν. ΚΟΡΕΑ: 42 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ
  • [16] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Μ.ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [17] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ
  • [18] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΤΡΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
  • [19] 79ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
  • [20] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ
  • [21] ΠΙΣΤΑ FORMULA 1 ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
  • [22] O X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ - RESEARCH
  • [23] ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο Μ.ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΣΤΗ FORMULA 1

  • [01] ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 6,3 ΜΟΝΑΔΕΣ

    Αθήνα, 31 Αυγούστου 2002 (21:20 UTC+2)

    Με διαφορά 6,3% προηγείται η Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ στην προτίμηση των ψηφοφόρων σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Kappa Research που θα δημοσιεύσει "Το Βήμα της Κυριακής".

    Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 31,5% έχοντας μειώσει τη διαφορά κατά 1 μονάδα σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

    Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5,4%, ο ΣΥΝ 3% και το ΔΗΚΚΙ 1,8%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 35,7% του Κώστα Καραμανλή.

    Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με ποσοστό 52,1%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31,2%.

    Στη δημοσκόπηση δημοφιλέστερος όλων εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με το εντυπωσιακό ποσοστό 91,4%. Ακολουθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με ποσοστό 74,3% και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με ποσοστό 66,1%.

    Στο ΠΑΣΟΚ θετική απήχηση στον κόσμο έχουν ο Γιώργος Παπανδρέου με 65,9%, ο Ακης Τσοχατζόπουλος με 54,6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με ποσοστό 52,2% και η Βάσω Παπανδρέου με 51,7%.

    Στη Νέα Δημοκρατία πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων είναι η Ντόρα Μπακογιάννη με ποσοστό 69,8% και ακολουθούν ο Γιώργος Σουφλιάς με 64,4%, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με 54,7% και ο Βύρων Πολύδωρας με 54,2%.

    [02] ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (11:18 UTC+2)

    Η ποιοτική ανασυγκρότηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Νίκο Γκεσούλη.

    Ειδικότερα αναφερόμενος στις καινοτομίες της φετινής σχολικής χρονιάς, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Γκεσούλης κάνει λόγο για τη λειτουργία συνολικά 4.500 ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών, το διορισμό 7.921 μόνιμων εκπαιδευτικών, τοποθέτηση 10.500 νέων στελεχών και 13 Περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, εισαγωγή στα ολοήμερα σχολεία της ενισχυτικής διδασκαλίας, της αγγλικής γλώσσας και της πληροφορικής.

    Επίσης ο υφυπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες διορισμών, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου ακόμη και οι αναπληρωτές θα βρίσκονται στις θέσεις τους. «Επιδιώξαμε και θα πετύχουμε να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο αναπλήρωσης», λεει χαρακτηριστικά, ο κ. Γκεσούλης.

    [03] Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΗ ΡΕΑΛ

    Μαδρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (10:46 UTC+2)

    Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι συμφώνησε την μεταγραφή του βραζιλιάνου άσσου της Ιντερ, Ρονάλντο, μετέδωσε το ΒΒC.

    Ο Ρονάλντο αναμένεται ότι θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα της Μαδρίτης αφού πρώτα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις την Δευτέρα.

    Η συμφωνία που ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου θα στοιχίσει στους πρωταθλητές Ευρώπης μεταξύ 35 και 45 εκατομμύρια Ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρεάλ θα πληρώσει αυτό το ποσό σε δόσεις.

    Παράλληλα η Ιντερ θα έχει το δικαίωμα μέχρι τον Δεκέμβριο να επιλέξει έναν ποδοσφαιριστή της Ρεάλ σαν αντάλλαγμα.

    Οι πληροφορίες λένε ότι η Ιντερ θα στραφεί είτε προς τον Σαντιάγκο Σολάρι ή τον Φλάβιο Κονσεισάο.

    Εν τω μεταξύ, η Ιντερ ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που αφήνει το μεγάλο της αστέρι με την απόκτηση του διεθνούς αργεντίνου στράικερ της Λάτσιο, Χέρμαν Κρέσπο.

    [04] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Τις λεπτομέρειες του Πανελλήνιου Μποϊκοτάζ της 3ης Σεπτεμβρίου 2002, συζήτησαν πενήντα πέντε εκπρόσωποι Ενώσεων Καταναλωτών μελών του ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας) αλλά και άλλων οργανώσεων, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο, σε Έκτακτη Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 & 31-8-2002, στο ΕΒΕΑ.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε για την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2002:

    1. Πανελλήνιο προειδοποιητικό μποϋκοτάζ αγοράς (αποχή από την αγορά οιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας)

    2. Συμβολικό κλείσιμο των γενικών διακοπτών ΔΕΗ σε σπίτια, γραφεία και καταστήματα και αποφυγή τηλεφωνημάτων για 2΄λεπτά στις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

    3. Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και συνέχιση της διανομής εντύπων από τις Κινητές Μονάδες του ΙΝΚΑ και τις Περιφερειακές Ενώσεις Καταναλωτών σε όλη τη χώρα.

    4. Παραστάσεις στις αρμόδιες Νομαρχιακές και Τοπικές Αρχές και φορείς.

    5. Χαιρετισμός των δράσεων οι οποίες αναπτύσσονται με αφορμή το μποϊκοτάζ από άλλους φορείς.

    Β. Άλλες άμεσες δράσεις:

    1. Διοργάνωση συγκριτικών ερευνών τιμών ανά προϊόν/υπηρεσία και γεωγραφικό διαμέρισμα από το Κέντρο Εποπτείας Τιμών ΙΝΚΑ και τις Μικτές Επιτροπές Έρευνας Αγοράς και δημοσίευση των ερευνών αυτών στο Διαδίκτυο (νέα πύλη-portal)-καταναλωτών του ΙΝΚΑ).

    2. Έκδοση τακτικού Δελτίου Μποϊκοτάζ, με αναφορά προϊόντων και υπηρεσιών στο οποίο παρατηρούνται υπερβολικές ανατιμήσεις.

    3. Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών.

    4. Παραστάσεις στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές και προτάσεις για Πανευρωπαϊκή Δράση στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Όργανα και Συνελεύσεις.

    5. Συμφωνίες μεταξύ του ΙΝΚΑ και διάφορων Επαγγελματικών Ενώσεων, σε συγκεκριμένους Κώδικες Δεοντολογίας, για την περιφρούρηση των συμφερόντων των καταναλωτών και της διαφάνειας της αγοράς.

    6. Σύσταση και λειτουργία του Συνήγορου Καταναλωτή, με την αναδιοργάνωση και ενίσχυση σε προσωπικό, υποδομές και υπηρεσίες του Νομικού Τμήματος ΙΝΚΑ.

    7. Έκδοση Μαύρης Βίβλου Καταγγελιών με αναφορά χαρακτηριστικών και ενδεικτικών καταγγελιών καταναλωτών.

    Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι μετά την πρωτοφανή αντίδραση των καταναλωτών και την ένθερμη υποστήριξη κοινωνικών, συνδικαλιστικών (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και Εργατικά Κέντρα), καθώς και επαγγελματικών οργανώσεων και φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), οι Έλληνες πολίτες - καταναλωτές, βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πρόκληση της ενεργοποίησής τους, για την προστασία του εισοδήματός τους και της ποιότητας ζωής τους. "Αυτό που δεν μπορούμε να επιτύχουμε ως πολίτες ίσως το μπορούμε ως καταναλωτές" τονίζεται χαρακτηριστικά.

    Στο μεταξύ, στον κατάλογο των παραπόνων που κατέγραψε το ΙΝΚΑ το πρώτο οκτάμηνο του 2002, περιλαμβάνονται 84.885 καταγγελίες. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν τα παράπονα για τις τιμές σε ευρώ και το κόστος ζωής με 10.104 καταγγελίες.

    Ακολουθούν τα παράπονα για την ασφάλεια των τροφίμων (με 7.587 καταγγελίες), για τον τουρισμό και την ψυχαγωγία (με 6.403), τα κέντρα αδυνατίσματος (με 6.044), τις τράπεζες και τις πιστωτικές κάρτες (με 5.703), τις υπηρεσίες υγείας (με 4.604), τις δημόσιες υπηρεσίες (με 4.207), τις δημόσιες συγκοινωνίες (με 4.204), τον ΟΤΕ (με 4.051), την κινητή τηλεφωνία (με 3.627), τις πωλήσεις από απόσταση (με 3.409), την παιδεία (με 2.703), τα διαρκή προϊόντα (με 2.608), το αυτοκίνητο (με 2.412), τα συνεργεία (με 1,847), τις μισθώσεις ακινήτων (με 1.703), τη ΔΕΗ (με 1.648), τις ασφάλειες (με 1.605), τα μέσα ενημέρωσης (με 1.379), τις μεθόδους πωλήσεων (με 1.272) και την ύδρευση αποχέτευση (με 1.125).

    Λιγότερες από χίλιες καταγγελίες σε κάθε περίπτωση έχουν καταγραφεί στις κατηγορίες ψωμί, ελλείψεις προϊόντων, ΕΛΤΑ, τεχνικές εργασίες, ένδυση υπόδυση, περιβάλλον, παιχνίδια, εκπτώσεις και ωράριο αγοράς.

    [05] ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    Αλεξάνδρεια, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Με θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό πατριαρχικό ναό του αγίου Σάββα γιορτάστηκε στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας η αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους.

    Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος ο Ζ', ενώ παρευρέθηκαν η νέα γενικός πρόξενος της Ελλάδος, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου με τους συνεργάτες της καθώς και πολλοί πάροικοι.

    Στην συνέχεια ο πατριάρχης Αλεξανδρείας παρέθεσε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα προς τιμήν της κ. Αθανασιάδου και των συνεργατών της .

    Στην ομιλία του ο κ. Πέτρος καλωσόρισε την κ. Αθανασιάδου, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας πατριαρχείου, προξενείου και ελληνικής κοινότητας. Ανέπτυξε το έργο του

    ελληνορθοδόξου πατριαρχείου και της ιεραποστολής και αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις του πατριαρχείου με τις αφρικανικές κυβερνήσεις.

    [06] ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Τελ Αβίβ, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Την ανάγκη να διεξαχθεί έρευνα για τον τρόπο δράσης του Ισραηλινού στρατού επισήμανε ο πρόεδρος της χώρας Μοσέ Κατζάβ, μετά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί Παλαιστίνιοι πολίτες.

    «Ο ισχυρισμός ότι ο στρατός άνοιξε πυρ χωρίς λόγο πρέπει να ερευνηθεί. Αν ο στρατός καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έτσι έγινε, τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, αλλά προς το παρόν είναι νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα», τόνισε ο κ. Κατζάβ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε αραβοισραηλινό σχολείο.

    Η παρέμβαση του πρόεδρου του Ισραήλ, ήρθε μετά το θάνατο πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, από πυραύλους που έριξε ελικόπτερο του ισραηλινού στρατού, καθώς και το θάνατο τεσσάρων μελών μιας παλαιστινιακής οικογένειας από βλήμα ισραηλινού τανκ.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν που ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποτροπή των παλαιστινιακών επιθέσεων.

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι προσπαθεί σκόπιμα να δυναμιτίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός.

    [07] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Ο Ατρόμητος φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας. Κατάφερε να κερδίσει σήμερα εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο και οδηγεί την κούρσα.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας:

    Φωστήρας - Κασσάνδρα 2 - 2

    Πατραϊκός - Καλαμάτα 0 - 0

    Παναιγιάλειος - Ατρόμητος 0 - 1

    Πανηλειακός - Χαλκηδόνα 1 - 0

    Απόλλων Αθηνών - Καβάλα 2 - 1

    Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 1 - 0

    Απόλλων Καλαμαριάς - Εθνικός Αστέρας 1 - 0

    Αθηναϊκός - Κέρκυρα 0 - 0

    Η βαθμολογία έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η αγωνιστική)

    1.Ατρόμητος 6

    2.Κέρκυρα 4

    3.Καλαμάτα 4

    4.Φωστήρας 4

    5.Πανσερραϊκός 4

    6.Χαλκηδόνα 3

    7.Ολυμπιακός Βόλου 3

    8.Απ.Καλαμαριάς 3

    9.Απόλλων Αθηνών 3

    10.Πανηλειακός 3

    11.Πατραϊκός 2

    12.Κασσάνδρα 2

    13.Εθνικός Αστέρας 1

    14.Αθηναϊκός 1

    15.Καβάλα 0

    16.Παναιγιάλειος 0

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)

    Κασσάνδρα - Καλαμάτα

    Ατρόμητος - Φωστήρας

    Χαλκηδόνα - Πατραϊκός

    Κέρκυρα - Παναιγιάλειος

    Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός

    Καβάλα - Αθηναϊκός

    Ολυμπιακός Βόλου - Απ.Καλαμαριάς

    Απόλλων Αθηνών - Πανσερραϊκός

    [08] OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ"

    Θεσσαλονίκη, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε απόψε το 2ο Φεστιβάλ «Τα παιδιά σου Ελλάδα», κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, για την αλληλεγγύη μεταξύ γηγενών Ελλήνων, παλιννοστούντων Ελλήνων και αλλοδαπών μεταναστών, που οργάνωσε το Κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, σε συνεργασία με το Σύλλογο προσφύγων Ελλήνων πρώην ΕΣΣΔ.

    Ο κόσμος που προσήλθε στο Δάσος του Φιλύρου, που έγινε πατρίδα την τελευταία δεκαετία για ντόπιους και μετανάστες από τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Αρμενία, την Ουκρανία και την Αλβανία, συνάντησε και γνώρισε μουσικές, χορούς και γεύσεις από πολλές πατρίδες.

    «Η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής μεταναστών οφείλει να αναπτύξει μέσω των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μηχανισμούς και προγράμματα, τα οποία θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μεταναστών και των προσφύγων, που επέλεξαν τη χώρα μας για να συνεχίσουν τη ζωή τους και να βοηθήσει στην ενσωμάτωσή τους», τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία της, η Μαρία Τούρτα, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. «Η αξιοποίηση και η προβολή των θετικών στοιχείων που κουβαλούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ωφελούν σημαντικά την πατρίδα μας και τον πολιτισμό», κατέληξε η κ. Τούρτα.

    Στη Μεγάλη Συναυλία που ακολούθησε, το κοινό πήρε μηνύματα από τους πολιτισμούς των μεταναστών από το Καζακστάν, την Αρμενία, τη Ρωσία και τη Γεωργία με το φολκλορικό συγκρότημα «Κατιούσα» της Μαρίνας Μαραντίδου, το χορευτικό συγκρότημα γεωργιανών χορών «ΑΡΓΩ», το μουσικό συγκρότημα «ΜΑΚ» και τη Νίνα Κατεγορίδου που ερμήνευσε τα τραγούδια της περιοχής Τσάλκας της Γεωργίας. Οι λαϊκοί αρμένιοι μουσικοί Καρέν Γκεβορκιάν και Γάμλετ Χαναμιριάν γοήτευσαν τον κόσμο με την τέχνη τους ενώ ο ταχυδακτυλουργός Μανόλης Αλμπάνης διασκέδασε μικρούς και μεγάλους με τα μαγικά του τρικ. Οι χορευτές του αθλητικού χορού τα αδέλφια Αλίεβ και η νέα ερμηνεύτρια των ποντιακών τραγουδιών Παναγιώτα Παπαδοπούλου καθώς και τα παιδιά του Πολιτιστικού Κέντρου Ελλήνων παλιννοστούντων «Τραντέλληνοι», απέδειξαν τη δημιουργικότητα των νέων προσφύγων και μεταναστών.

    Πραγματοποιήθηκε επίσης ο 2ος διαγωνισμός - έκθεση ζωγραφικής παιδιών, ενώ υπήρχαν και γαστριμαργικές απολαύσεις. Στο «τραπέζι» των προσφύγων, οι επισκέπτες δοκίμασαν γεύσεις από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ όλοι μαζί χόρεψαν τραγούδια καυκάσια, ποντιακά και ελληνικά κάτω από τον βραδινό ουρανό της Θεσσαλονίκης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

    [09] ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ - RESEARCH

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας δεν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό και ότι η Ν.Δ έχει παγιώσει το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία διατυπώνει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σουφλιάς, με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, όπου η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 6,3% στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

    «Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα της τρομοκρατίας και να κουκουλώσει την αποτυχία της στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των πολιτών, παρά τις προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ, έχει οριακή επίδραση - στα πλαίσια του στατιστικού λάθους σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη της δημοσκόπησης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

    Αναφερόμενος στην έρευνα της Κάπα Research εκτιμά ότι τα σημαντικότερα στοιχεία της είναι ότι η Ν.Δ εξακολουθεί να βελτιώνει τα ποσοστά της στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί στο ακέραιο το μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων που έχει μετακινηθεί από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κυριαρχεί πλήρως σε όλα τα μεγάλα θέματα που οι ψηφοφόροι θεωρούν σημαντικά (ανεργία, παιδεία, υγεία, καθημερινά προβλήματα των πολιτών κ.α.) ενώ προηγείται συντριπτικά στην παράσταση νίκης, γεγονός που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, πιστεύουν ότι η Ν.Δ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

    [10] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 0 - 1

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (20:07 UTC+2)

    Δεύτερο σερί στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έχασαν στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαίδης" από την Προοδευτική με σκορ 1 - 0, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε δίχως την παρουσία φιλάθλων εξαιτίας της τιμωρίας του Παναθηναϊκού από την περυσινή σεζόν.

    Η Προοδευτική κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5' λεπτό όταν η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Πουλόπουλου και κατέληξε αργά στα δίχτυα των πρασίνων, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Νικοπολίδη.

    Στη συνέχεια οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρά τις όποιες προσπάθειες δεν κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα της Προοδευτικής, που κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς από ένα δυνατό αντίπαλο και μάλιστα εκτός έδρας. Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής ξέσπασαν σε ξέφρενα πανηγύρια.

    [11] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 0 - 2

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:52 UTC+2)

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Ακράτητος που κέρδισε την Καλλιθέα με σκορ 2 - 0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

    Ο Ακράτητος, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 32' λεπτό, κατάφερε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς. Από το ματς αποβλήθηκε ο Ποζαπαλίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν χάρη στα γκολ που σημείωσε στο 24' και 75' λεπτό ο Λευτέρης Βελέντζας.

    [12] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΦΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1

    Ηράκλειο, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:50 UTC+2)

    Αλώβητος έφυγε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με σκορ 1 - 0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Το παιχνίδι των δύο αντιπάλων ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό, με δυνατές μονομαχίες και νεύρα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο αγώνας διακόπηκε τρεις φορές καθώς στο 5' λεπτό πέτρα χτύπησε τον Τζιοβάνι στο χέρι, στο 22' αντικείμενο βρήκε τον Κιάσσο στο κεφάλι, ενώ στο 30' ο Τζόρτζεβιτς δέχτηκε πέτρα στην πλάτη.

    Στο α' ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος του αγώνα, ενώ αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν μουδιασμένοι στο γήπεδο. Στην επανάληψη η ομάδα του Πειραιά ανέβασε κάπως την απόδοση της και κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 73' λεπτό.

    [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3 - 1

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Με τον αέρα του ...Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ κέρδισε σήμερα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3 - 1. Η Ενωση κατέκτησε τους τρεις πρώτους βαθμούς της νίκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, καθώς στην πρεμιέρα είχε αναδειχτεί ισόπαλη με το Αιγάλεω.

    Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν δυνατά στο γήπεδο παρά την καταρρακτώδη βροχή. Στο 17' λεπτό είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ καθώς κέρδισαν πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βασίλης Τσάρτας, όμως το πέναλτι το απέκρουσε ο Γκίτκος. Ότι δεν κατάφερε ο Τσάρτας το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Ιλια Ιβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός βρήκε τα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα και έγραψε το 1 - 0.

    Στο 44' η ΑΕΚ κέρδισε και νέο πέναλτι. Εκτελεστής και αυτή τη φορά ο Βασίλης Τσάρτας, που νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων και διαμόρφωσε το 2 - 0.

    Στην επανάληψη, η Ενωση συνέχισε να είναι κυρίαρχος του αγώνα. Στο 47' ο Ντέμης Νικολαίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3 - 0, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε απλά στο 53' λεπτό να μειώσει το σκορ σε 3 - 1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γήττα.

    [14] ΤΡΕΙΣ ΕΛΒΕΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

    Ζυρίχη, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Ένα ζευγάρι Ελβετών και ο μικρός γιος τους βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το σπίτι τους στην ανατολική Ελβετία καταπλακώθηκε από κύμα λάσπης, που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή.

    Σύμφωνα με το Reuters, πλημμύρες έπληξαν τρία καντόνια στην ανατολική Ελβετία, όπου υπερχείλισαν τα ποτάμια. Η αστυνομία αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το ύψος των ζημιών.

    [15] Ν. ΚΟΡΕΑ: 42 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ

    Σεούλ, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:19 UTC+2)

    Τους 42 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον τυφώνα Ρούσα που έπληξε τη Νότια Κορέα, ενώ 26 άνθρωποι αγνοούνται.

    Όπως μετέδωσε το Associated Press, αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100.

    Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις. Πάνω από 17.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και περίπου 240.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Ντάε Γιουνγκ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και κάλεσε την κυβέρνηση και τον στρατό να χρησιμοποιήσουν όλο το διαθέσιμο προσωπικό για την επιχείρηση διάσωσης.

    [16] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Μ.ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:16 UTC+2)

    Κρατική σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Σκόπια, υπό τον πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τράικοφσκι. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτελείου το οποίο θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα έχει άμεση συνεργασία με τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας.

    Σύμφωνα με τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ και την εκπομπή της «Ντόϊτσε Βέλλε», από τη σύσκεψη απουσίαζαν ο πρωθυπουργός της χώρας, Λιούπτσο Γκιοργκίεφσκι, και ο υπουργός Άμυνας, Λιούμπε Μπόσκοφσκι, σε ένδειξη δυσαρέσκειας απέναντι στην πολιτική του προέδρου Τράικοφσκι.

    [17] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

    Aθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:12 UTC+2)

    Για προσπάθεια παραπλανητικής ωραιοποίησης της κατάστασης σχετικά με την αναμενόμενη φετινή παραγωγή βαμβακιού κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Γεωργίας, της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μπασιάκος, σχολιάζοντας τις σχετικές κυβερνητικές εκτιμήσεις προβλέψεις.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μπασιάκος σημειώνει πως η κυβέρνηση, στην αγωνιώδη προσπάθειά της να αποκρύψει ή να υποβαθμίσει τις καταστροφικές συνέπειες των δυσμενών ρυθμίσεων του κανονισμού, που αποδέχθηκε με πανηγυρισμούς πέρυσι τον Απρίλιο, προχωρεί σε προβλέψεις για μειωμένη φετινή παραγωγή, που είναι αμφίβολο αν θα επαληθευθούν, προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη προκαταβολή και να προκαταλάβει τις ευνοϊκές προσδοκίες των βαμβακοπαραγωγών.

    «Σημασία, όμως, για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών δεν είχε το ύψος της προκαταβολής, αλλά το ύψος της τελικής τιμής και η συνολική καλλιεργούμενη με βαμβάκι έκταση» τονίζει ο κ. Μπασιάκος και επισημαίνει ότι σε σχέση με την εγκεκριμένη απ' την Κυβέρνηση καλλιεργούμενη φέτος έκταση των 3.575.000 στρεμμάτων, εξαιρούνται ήδη 350.000 στρέμματα σε σχέση με πέρυσι και 830.000 στρέμματα σε σχέση με τα εγκεκριμένα απ' την ίδια Κυβέρνηση 4.406.000 στρέμματα το έτος 1995-96.

    «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική μια εξέλιξη που ακόμη και αν εξασφάλιζε τιμή μεγαλύτερη της περσινής, θα υπολειπόταν η τιμή αυτή της τιμής του 1993 (δηλαδή των 300 δρχ./κιλό) και ταυτόχρονα θα αφαιρούσε εκατοντάδες χιλιάδες στρεμμάτων από την κοινοτική επιδότηση, χωρίς να παρέχει προς τους καλλιεργητές των εκτάσεων αυτών οποιαδήποτε εναλλακτική λύση κερδοφόρου καλλιέργειας, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους» αναφέρει ο υπεύθυνος του Τομέα Γεωργίας, της Νέας Δημοκρατίας και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να παραπληροφορεί τους αγρότες, υποτιμώντας ακόμα και τη νοημοσύνη τους.

    [18] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΤΡΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

    Πάτρα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:07 UTC+2)

    Εξι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Πάτρα και Μυτιλήνη από άνδρες του λιμενικού.

    Στην Πάτρα συνελήφθησαν τρεις λαθρομετανάστες, Πακιστανοί υπήκοοι, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον συμπατριώτη τους, Hussain Amjad, 29 ετών. Το όχημα επρόκειτο να μεταφερθεί σε πλοίο με προορισμό την Αγκόνα της Ιταλίας.

    Στη Μυτιλήνη εντοπίστηκαν τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή κωπήλατη λέμβο. Σύμφωνα με δήλωση τους πέρασαν στα ελληνικά ύδατα από το Αϊβαλί της Τουρκίας.

    [19] 79ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Κέρκυρα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (19:02 UTC+2)

    Ενας 79χρονος άνδρας βρήκε το θάνατο σήμερα το πρωί στην περιοχή Μάλτα Περιβολιού της Κέρκυρας όταν προκλήθηκε έκρηξη -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- από εκρηκτικές ύλες που χρησίμευαν για αλιεία.

    Η σορός του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για νεκροψία -νεκροτομή.

    [20] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

    Κύμη, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (18:55 UTC+2)

    Μεγάλα προβλήματα και υλικές ζημιές προκάλεσε στην Κύμη η κακοκαιρία που έπληξε το περασμένο βράδυ την περιοχή.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κύμης, Γιώργο Σιδεράκη, ζημιές προκλήθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία διακόπηκε σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου επειδή πλημμύρισαν οι δρόμοι ενώ από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν γέφυρες και αγροτικές αποθήκες.

    [21] ΠΙΣΤΑ FORMULA 1 ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

    Aθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (18:50 UTC+2)

    Τη δημιουργία πίστας της Formula 1 στην Αττική και συγκεκριμένα στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού πρότεινε σήμερα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας, Χρήστος Παπουτσής, σε δηλώσεις του από την περιοχή της Κυψέλης όπου περιόδευσε.

    Ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι μια τέτοια πίστα μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού αναδεικνύοντας μεγάλες εκτάσεις πρασίνου ταυτόχρονα με χώρους αναψυχής και χωρίς να επηρεάζει καθόλου τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που γίνονται αυτό τον καιρό.

    Σχολιάζοντας σενάρια που επιχειρούν να εμπλέξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατία ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι πρόκειται για γελοιότητες.

    [22] O X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑ - RESEARCH

    Aθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (18:44 UTC+2)

    Καλές και χρήσιμες είναι οι δημοσκοπήσεις ως εργαλείο ανάλυσης, ως μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, όπου η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 6,3% στην προτίμηση των ψηφοφόρων, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κώστας Σημίτης με ποσοστό 36,7% έναντι 35,7% του Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Πρωτόπαπας πρόσθεσε πως οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις διαμορφώνονται από τη δουλειά της κυβέρνησης.

    [23] ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο Μ.ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΣΤΗ FORMULA 1

    Θεσσαλονίκη, 1 Σεπτεμβρίου 2002 (18:37 UTC+2)

    Ασταμάτητος είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari πέτυχε σήμερα τη 10η νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Τερμάτισε πρώτος στο Γκραν Πρι του Βελγίου και είναι πλέον ο πρώτος οδηγός που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό σε μια σεζόν.

    Δεύτερος κατετάγη ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, επίσης με Ferrari, ενώ τρίτος ήταν ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια με BMW Williams, που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 5η θέση της εκκίνησης.

    Σημειώνεται πως η νίκη στο Γκράν Πρι του Βελγίου ήταν η 63η στην καριέρα του Μίκαελ Σουμάχερ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 1 September 2002 - 18:13:42 UTC