Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-08-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • [02] Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-Ε.Ε
  • [03] Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
  • [04] ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ.ΓΚΙΩΝΑΚΗ
  • [05] ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗ ΤΖΕΝΙΝ
  • [06] ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ
  • [07] "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΝΑΣΤΑΣΕ
  • [08] ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
  • [09] ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
  • [10] ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΠΡΑΓΚΣ
  • [11] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 108 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ
  • [13] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ
  • [14] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΘΗΝΑ 2004" Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ
  • [15] ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΣΕΚΑ - ΠΟΜΑΚ
  • [16] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [17] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
  • [18] ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ
  • [19] ΣΤΗΝ 52η ΘΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ
  • [20] ΣΤΟΥΣ 55 ΝΕΚΡΟΥΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
  • [21] ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο Β. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ - ΔΗΜΑΡΑ
  • [23] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΛΗΡΙΔΗ
  • [24] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (11:42 UTC+2)

    Στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ περιλαμβάνεται η αποσύνδεση των κοινοτικών ενισχύσεων στην αγροτική παραγωγή, δήλωσε η Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τόνισε ότι όσον αφορά τις επιδοτήσεις στο βαμβάκι, η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Κάλεσε την αντιπολίτευση να μην χρησιμοποιεί το θέμα των επιδοτήσεων για στείρα κριτική και υποστήριξε ότι το μέλλον της γεωργίας στην Ελλάδα και η αγροτική ανάπτυξη δεν στηρίζεται στις επιδοτήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «αναπτυξιακά αδιέξοδες. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν κονδύλια και ενισχύσεις που θα έχουν το ρόλο της προστασίας στους αγρότες.

    [02] Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-Ε.Ε

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (13:55 UTC+2)

    Ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ζητήσει η χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Κοπεγχάγη, το Δεκέμβριο, επιχειρώντας ταυτόχρονα να συνδέσει την ημερομηνία αυτή με συγκεκριμένα θέματα, όπως το Κυπριακό. Αυτά τόνισε στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίας "Έθνος". Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ένα "νέο Ελσίνκι για την Τουρκία" στην Κοπεγχάγη, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο "θα έχουμε έναν καινούργιο και ακόμα πιο ισχυρό ίσως μοχλό για την προώθηση της επίλυσης αυτού του θέματος και των διμερών μας σχέσεων βεβαίως" ενώ "θα βάλει και την Τουρκία σε μια πορεία ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων".

    Ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε σχετικά απαισιόδοξος ως προς τις εξελίξεις στην Τουρκία, θεωρώντας "μάλλον απίθανο" να υπάρξει λύση στο Κυπριακό έως τον Δεκέμβριο, που είναι προγραμματισμένη η απόφαση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [03] Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΩ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2002 (11:00 UTC+2)

    Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η κλοπή οπλισμού από στρατόπεδο στην Κω δεν πρέπει να έγινε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, εφόσον η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει πλέο επιχειρησιακή ικανότητα, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξη του στην "Ελευθεροτυπία".

    Οσον αφορά την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης σημειώνει:"Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα. Ολα είναι ανοιχτά. Η έρευνα διεξάγεται προς κάθε κατεύθυνση και εντός και εκτός του στρατεύματος και νομίζω ότι είναι σωστό να επιφυλαχθούμε, πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα".

    Ο υπουργός τονίζει πως μέσα στο 2003 οι μισθοί των αξιωματικών, υπαξιωαμτικών και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα αυξηθούν κατά 10%, ενώ για τη φύλαξη των στρατοπέδων έχει παραγγείλει την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

    Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης επισημαίνει ότι πρέπει να καλυφθεί το κοινωνικό έλλειμμα που υπάρχει. Στις εκλογές ο λαός δεν ανταμείβει τα κόμματα, αλλά ψηφίζει ελπίδα και γι αυτό πρέπει να αναζητηθεί ένας μεγάλος εθνικός στόχος.

    [04] ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ.ΓΚΙΩΝΑΚΗ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (09:54 UTC+2)

    Κηδεύεται σήμερα στις 5:30 το απόγευμα από το Α' νεκροταφείο Αθηνών ο Γιάννης Γκιωνάκης, ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς κωμικούς μας ηθοποιούς, που έσβησε χθες σε ηλικία 80 ετών.

    Ο Γιάννης Γκιωνάκης τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τον περασμένο μήνα η κατάσταση του επιδεινώθηκε.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922 και εγκατέλειψε την ιατρική για να γίνει ηθοποιός. Πήρε μέρος συνολικά σε 107 κινηματογραφικές ταινίες από το 1946, ενώ διακρίθηκε για τις ερμηνείες του στο θέατρο και ειδικά στα έργα του Ψαθά.

    [05] ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗ ΤΖΕΝΙΝ

    Ιερουσαλήμ, 26 Αυγούστου 2002 (20:59 UTC+2)

    Στη σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς προχώρησε ο ισραηλινός στρατός στη διάρκεια της εισβολής που πραγματοποίησε στον προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη με σκοπό την σύλληψη Παλαιστίνιων μαχητών.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, πρόκειται για τον Τζαμάλ Αμπντέλ Σαλάμ αμπού ελ Χεϊτζάχ, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στην περιοχή της Τζενίν που βρισκόταν στην λίστα από τους πλέον καταζητούμενος του Ισραήλ και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται υπεύθυνος για τρεις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα 39 Ισραηλινοί να χάσουν τη ζωή τους.

    Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη και άλλο στέλεχος της οργάνωσης, βοηθός του ελ Χεϊτζάχ. Πρόκειται για τον Ισλάμ Τζαράχ που συνελήφθη στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις από σπίτι σε σπίτι.

    Στη διάρκεια της επιδρομής στη Τζενίν σημειώθηκαν συγκρούσεις με Παλαιστινίους ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τραυματίστηκε ελαφρά ένας στρατιώτης.

    [06] ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2002 (20:46 UTC+2)

    Τρεις προτάσεις έχει στα χέρια του ο παίκτης του Ηρακλή, Νίκος Χατζηβρέττας. Ο άσος του Γηραιού μετά την αδυναμία της διοίκησης να ικανοποιήσει τα οικονομικά του δεδομένα.

    Η μία είναι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία τον έχει ζητήσει για τα επόμενα τρία χρόνια, η άλλη είναι από την Γκράν Κανάριας, η οποία όμως δεν αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και η τρίτη είναι πιθανόν η Μπολόνια. Οι τελευταίοι μάλιστα μπήκαν για τα καλά στο χορό της διεκδίκησής του, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Σλοβένου Σάνι Μπετσίροβιτς.

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ίδιος σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να μετακινηθεί από την Θεσσαλονίκη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που περιμένει μέχρι και το τέλος τις αποφάσεις της διοίκησης του Γηραιού. Όλα θα κριθούν από το ραντεβού που θα έχει την Τετάρτη ο ΕΣΑΚΕ με τους εκπροσώπους της ΕΤ. Σε περίπτωση που θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, τότε θα έρθουν κάποια χρήματα και στον Ηρακλή, με τα οποία θα πληρωθεί ο ίδιος. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το εξωτερικό, αφού αυτή την στιγμή ο Ηρακλής αδυνατεί να πληρώσει τον παίκτη για να τον κρατήσει.

    [07] "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΝΑΣΤΑΣΕ

    Βουκουρέστι, 26 Αυγούστου 2002 (20:38 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άντριαν Ναστάσε παρότρυνε τα μέλη της κυβέρνησής του να είναι ειλικρινείς και να μιλούν στα μέσα ενημέρωσης πιο συχνά προσπαθώντας να διατηρήσουν μια καλή δημόσια εικόνα για το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

    Ο κ. Ναστάσε που είναι γνωστός για την επιθυμία του να βρίσκεται στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση αποτελείται από εξαίρετους πολιτικούς οι οποίοι ωστόσο πρόσθεσε ξεχνούν πολλές φορές ότι η θέση που κατέχουν σημαίνει να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

    [08] ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

    Χαράρε, 26 Αυγούστου 2002 (20:36 UTC+2)

    Ορκίστηκε σήμερα η νέα κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε μετά τη διάλυση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε την Παρασκευή.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, σε δηλώσεις του ο κ. Μουγκάμπε εξήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν τη χώρα.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μουγκάμπε έχει κρατήσει στο πλάι τους πιο σκληροπυρηνικούς από την πρώην κυβέρνηση και πιστούς στο πρόσωπό του ενώ έχουν τεθεί εκτός κυβέρνησης όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις στην αγροτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση.

    Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Μουγκάμπε το νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελεί ένα "συμβούλιο πολέμου" που θα αντιμετωπίσει τη δράση της Μεγάλης Βρετανίας και των συμμάχων της έναντίον της χώρας.

    Ειδικοί εκτιμούν ότι η σύσταση του νέου υπουργικού συμβουλίου αποδεικνύει την θέληση και την επιμονή του προέδρου να αντιμετωπίσει την πολιτική κρίση που πλήττει τη χώρα ενώ δεν πρόκειται να υποχωρήσει εύκολα στις διεθνείς αντιδράσεις.

    Ήδη ο υπουργός Πληροφοριών Τζοναθαν Μογιο που διατήρησε το αξίωμά του απέρριψε τις κριτικές της διεθνούς κοινότητας σύμφωνα με τις οποίες ο αναδασμός της γης ισοδυναμεί με εθνική εκκαθάριση χαρακτηρίζοντας τις εν λόγω κατηγορίες ως "ρατσιστική τρέλα".

    Κατέληξε λέγοντας ότι ο αναδασμός της γης από λευκούς γαιοκτήμονες σε μαύρους είναι νόμιμος ενώ πρόσθεσε ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία κάνουν λόγο για εθνικιστικές εκκαθαρίσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανάμειξή τους στα εσωτερικά ζητήματα της Ζιμπάμπουε.

    [09] ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Σ. ΚΟΤΣΙΑ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (20:26 UTC+2)

    Για δύο ώρες κατέθετε σήμερα στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο αστυνομικός Σωκράτης Κότσιας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε συμπλοκή με μέλη της "17 Νοέμβρη" το Νοέμβριο του 1991 στα Σεπόλια. Ο αστυνομικός κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του Λευτέρη Παπαδημητρίου στον ανακριτή δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής.

    Ο Σωκράτης Κότσιας κλήθηκε να καταθέσει για τα όσα γνωρίζει σχετικά με τη συμπλοκή των Σεπολίων. Είναι ο τρίτος αστυνομικός που κατέθεσε στον κ. Ζερβομπεάκο αναφορικά με το περιστατικό.

    Είχε προηγηθεί η κατάθεση του αστυνομικού Ιωάννη Παπαφώτη, ο οποίος έχει καταθέσει επίσης μέσω του Λ. Παπαδημητρίου, αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, και ενός ακόμη συναδέλφου τους, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του.

    Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος, υπήρξε και ο ίδιος στο παρελθόν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης έχει ζητήσει να έχει πρόσβαση στα αρχεία της Στάζι.

    [10] ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΠΡΑΓΚΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2002 (20:13 UTC+2)

    Παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται ο Αμερικανός Τόρεϊ Μπραγκς. Ο παίκτης θα μεταπηδήσει από τον Άρη του ΠΑΟΚ έπειτα από την συμφωνία που έκανε με τη διοίκηση του Δικεφάλου. Το μόνο που απομένει είναι να στείλει υπογεγγραμμένο το συμβόλαιο για να κλείσει το θέμα και τυπικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός θα πάρει 130.000 δολάρια για την συνεργασία

    Έτσι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλιεβιτς επικεντρώνει τις προσπάθειες του στην απόκτηση ενός σέντερ, ώστε να συμπληρώσει το ρόστερ. Ο προπονητής της ομάδας έχει στραφεί στην αμερικανική αγορά. Σε περίπτωση που κλείσει και το θέμα του σέντερ, τότε θα κινηθεί στην απόκτηση του Πέταρ Ντουίμοβιτς. Ο Κροάτης φόργουορντ έχει συμπληρώσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ όμως οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να τελειώνουν με την υπόθεση του β' ξένου και αν περισσέψουν χρήματα τότε να τον αποκτήσουν.

    [11] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ

    Βουκουρέστι, 26 Αυγούστου 2002 (19:55 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Το 28% της ρουμανικής κοινής γνώμης εμπιστεύεται πολύ λίγο την κυβέρνηση της χώρας ενώ το 42% διατηρεί περιορισμένη εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς σύμφωνα με έρευνα.

    Αντίθετα την κυβέρνηση δείχνει ότι εμπιστεύεται αρκετά το 21% του ρουμανικού πληθυσμού ενώ μόλις το 3% δήλωσε ότι εμπιστεύεται πλήρως τον κυβερνητικό μηχανισμό.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Ρουμάνοι εμπιστεύονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, περισσότερο μάλιστα από ό,τι την κυβέρνηση, τις μεγάλες ξένες επιχειρήσεις ιδιαίτερα όσες προέρχονται από το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Παράλληλα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρουμανία συγκεντρώνουν το 15% της προτίμησης των Ρουμάνων πολιτών.

    Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Ρουμάνων πολιτών, 60%, εκτιμάει ότι οι ανεπτυγμένες χώρες οφείλουν να στηρίζουν οικονομικά τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου ακόμη και αν οι κυβερνήσεις των φτωχών χωρών εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαφθοράς.

    Το 35% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η διαφθορά θα πρέπει να εξαλειφθεί πλήρως από την ρουμανική κοινωνία.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 108 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

    Βουκουρέστι, 26 Αυγούστου 2002 (19:45 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να συζητήσουν αύριο την παροχή του δεύτερου και του τρίτου χρηματικού πακέτου στη Ρουμανία από το συνολικό πακέτο της οικονομικής βοήθειας ύψους 383 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει εγκριθεί.

    Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το υπόλοιπο μέρος του δανείου ύψους 108 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί τελικά στη χώρα εφόσον το εν λόγω θέμα τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών.

    [13] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Λευκωσία, 26 Αυγούστου 2002 (19:30 UTC+2)

    Θα αποτελούσε εφιάλτη για την Κύπρο μια λύση που θα εμπεριείχε συστατικά στοιχεία τα οποία θα επέτρεπαν τη νόμιμη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος κάλεσε όλους σε εγρήγορση, καθώς, όπως είπε, οι επόμενοι τρεις μήνες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, θα είναι κρίσιμοι.

    Ο κ. Κασουλίδης προέβη σήμερα σε ενημέρωση για το Κυπριακό των αποδήμων που συμμετέχουν στη 19η Συνεδρία των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) καθώς και στο Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημης Κυπριακής Νεολαίας, οι εργασίες των οποίων άρχισαν σήμερα στη Λευκωσία.

    "Ολα δείχνουν ότι η απόφαση στην Κοπεγχάγη για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα είναι θετική", εκτίμησε ο κ. Κασουλίδης, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού θα συνεχιστούν και μετά την ένταξη, η οποία όπως είπε, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην Κύπρο, αφού αυτή θα είναι πλέον ισότιμο κράτος - μέλος της ΕΕ και θα πάψει να βρίσκεται κάτω από την ολοκληρωτική ομηρία της Τουρκίας.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [14] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΘΗΝΑ 2004" Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (19:26 UTC+2)

    Στην κοινοπραξία των εταιριών ABB A.E. ALSTOM Hellas A.E. ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ ανατίθεται το έργο μελέτης και κατασκευής των τεσσάρων Κέντρων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για τη ΔΕΗ (Νίκαια, Βριλήσσια, Ελληνικό και Φάληρο).

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της "Αθήνα 2004", υπό την ευρεία του σύνθεση, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας της ΟΕΟΑ.

    Το έργο που αποσκοπεί στην ενίσχυση, επάρκεια και αξιοπιστία του συστήματος και των δικτύων ηλεκτροδότησης της Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο που χαρακτηρίζεται "κληρονομιά" των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα τέσσερα Κέντρα Διανομής είναι καθοριστικά για την εξυπηρέτηση των πλέον σημαντικών Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό Κέντρο Ελληνικού και Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Φαλήρου και ΣΕΦ, Ολυμπιακό Κέντρο Αρσης Βαρών).

    Λόγω της σημασίας τους, την ευθύνη προώθησης της κατασκευής αυτών των Κέντρων Διανομής ανέλαβε να φέρει σε πέρας, μετά από ειδική σύμβαση με τη ΔΕΗ, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το έργο ανατέθηκε έναντι προϋπολογισμού 54,67 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, ως τον Απρίλιο του 2004, υπό την πλήρη τεχνική υποστήριξη και εποπτεία της ΔΕΗ.

    Έναντι της ανάθεσης του έργου η κοινοπραξία των εταιριών που το αναλαμβάνει καταθέτει στην "Αθήνα 2004", σε μετρητά, χορηγία ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

    [15] ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΣΕΚΑ - ΠΟΜΑΚ

    Λευκωσία, 26 Αυγούστου 2002 (19:19 UTC+2)

    Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι απόδημοι Κύπριοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την εξεύρεση δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, έδωσαν οι συμμετέχοντες στο 19ο Συνέδριο των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ) και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) καθώς και στο Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημης Κυπριακής Νεολαίας, που άρχισαν τις εργασίες τους σήμερα στη Λευκωσία.

    Την έναρξη των εργασιών των συνεδρίων κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ενώ στην εναρκτήρια τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, Βρετανοί βουλευτές, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κοινοβουλίου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, εκ μέρους της πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο Ελένη Μιχαλοπούλου, καθώς και ηγετικά στελέχη της κυπριακής και ελλαδικής ομογένειας.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 26 Αυγούστου 2002 (19:15 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νικολάς Σαρκοζί πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βουκουρέστι στα τέλη της εβδομάδας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος υπουργός αναμένεται να αναζητήσει από κοινού με τις ρουμανικές αρχές λύση στο πρόβλημα των Ρουμάνων λαθρομεταναστών που έχουν εισχωρήσει σε γαλλικό έδαφος από την στιγμή που δόθηκε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των Ρουμάνων πολιτών στις χώρες του Σένγκεν.

    Οι γαλλικές αρχές επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των Ρουμάνων βρίσκεται στη Γαλλία για περισσότερο από έναν χρόνο ενώ εισέβαλλε στη χώρα με τη βοήθεια δικτύων λαθρομετανάστευσης.

    [17] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (19:11 UTC+2)

    Η πορεία των έργων κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ελευθέριου Τζιόλα, του προέδρου του ΟΕΚ Α. Ασημακόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας "Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε" Κ. Λαζαρίδη και του συμβούλου για τεχνικά θέματα του πρωθυπουργού Β. Μακρυωνίτη.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση του έργου κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού και διαπιστώθηκε η θετική πορεία των εργασιών και η εκτέλεση του έργου εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    Σε ότι αφορά τη Διεθνή Ζώνη διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τη δημιουργία δύο κτιρίων δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα, την κατασκευή κτιρίου στο οποίο θα μεταστεγαστεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την κατασκευή κτιρίου στο οποίο θα στεγαστεί το ΙΓΜΕ (Υπουργείο Ανάπτυξης) και μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχει ο αναδειχθεί εργολάβος για την κατασκευή των δύο αυτών έργων.

    Σχετικά με το διαγωνισμό για την παραχώρηση με σύμβαση της υπόλοιπης έκτασης (106 στρεμμάτων) σε ιδιώτη επενδυτή, μετά τη διαπίστωση ότι οι προσφορές ήταν οικονομικά ασύμφορες υιοθετήθηκε πρόταση, σύμφωνα με την οποία για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων ο Οργανισμός "Αθήνα 2004" πρέπει να αξιοποιήσει κατά το μέγιστο και με τον καλύτερο τρόπο τους διαθέσιμους χώρους των δύο δημόσιων κτιρίων (Υπουργείο Εργασίας και ΙΓΜΕ).

    Το έλλειμμα το οποίο θα υπάρξει σε απαραίτητες επιφάνειες για χρήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επισημαίνεται στη σχετική πρόταση, πρέπει να καλυφθεί κατά βάση με σταθερή κατασκευή, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες κυρίως εστίασης. Η χρήση πρόχειρων κατασκευών μπορεί να αξιοποιηθεί για περιφερειακές χρήσεις και δραστηριότητες, προδίδοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα και εορταστικό χαρακτήρα.

    Η σταθερή κατασκευή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να διατεθεί, μέσα από διαδικασίες δημόσιου διαγωνισμού, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολυδύναμου Εμπορικού Κέντρου - Πολιτιστικού - Ψυχαγωγικού, που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων που θα διαμένουν στον οικισμό "Ολυμπιακό Χωριό" και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μενιδίου και Θρακομακεδόνων.

    [18] ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2002 (19:09 UTC+2)

    Το νέο αίμα της ελληνικής άρσης βαρών έδωσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων- κορασίδων που ολοκληρώθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας Οι Ελληνες πρωταθλητές μας ήρθαν στην Ελλάδα με 9 μετάλλια στις αποσκευές τους. Εξι χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια. Η Ελλάδα στο θεσμό κατέκτησε συνολικά 34 μετάλλια.

    Η αρχή έγινε με τον Νίκο Κουρτίδη, ο οποίος αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, καθώς κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και κατέρριψε ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία των 85 κ. Ο πρωταθλητής του Ηρακλή Καβάλας ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, «σηκώνοντας» 142,5 κιλά στο αρασέ, 182,5 στο ζετέ και 325 στο σύνολο. Η επίδοσή του στο ζετέ, αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης Παίδων, καθώς η προηγούμενη (180 κ.) ανήκε στον Ρώσο Χατζιμουράτ Ακάεφ από το 2001. Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων είναι (εκτός, ασφαλώς, από τα 182,5κ. του ζετέ) και τα 325 του συνόλου.

    Στα «βαρέα» έλαμψαν τα αστέρια του Δημήτρη Παπαγερίδη και του Παναγιώτη Αναστασιάδη, οι οποίοι κατέκτησαν τα έξι από τα εννέα... διαθέσιμα μετάλλια και έκαναν δική τους υπόθεση την κατηγορία των + 85 κιλών. Μια κατηγορία που σημαδεύθηκε από τον θρίαμβο του Παπαγερίδη, ο οποίος πέτυχε συνολικά 5 ευρωπαϊκά ρεκόρ Παίδων (!), τα τρία στο αρασέ (140 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, 150 στη δεύτερη και 155 στην τρίτη) και τα υπόλοιπα στο ζετέ με 190 και το σύνολο με 335 κιλά. Από κοντά και ο Αναστασιάδης, ο οποίος στο αρασέ έκανε για λίγα λεπτά δικό του το ρεκόρ Ευρώπης (147,5 κιλά) πριν το ξαναπάρει ο Παπαγερίδης. Τελικά, κρέμασε στο στήθος του τρία ασημένια μετάλλια (175 ζετέ και 322,5 σύνολο).

    Στις κορασίδες, τώρα, μπορεί να μην πανηγυρίσαμε κάποιο μετάλλιο, όμως η συνολική παρουσία ήταν θετική και η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 401 βαθμούς, όσους και η Πολωνία, ενώ μακράν πρώτη ήταν η Ρωσία με 489.

    [19] ΣΤΗΝ 52η ΘΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2002 (19:03 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε χθες το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κανόε - Καγιάκ Σλάλομ που έγινε στη Γαλλία με την συμμετοχή 44 χωρών και 285 αθλητών. Σε αυτούς τους αγώνες ο Αλέξανδρος Δημητρίου κατέλαβε την 52η θέση, η οποία είναι η καλύτερη που έχει καταλάβει ποτέ έλληνας αθλητής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο δεύτερος αθλητής μας που πήρε μέρος στην διοργάνωση, ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος, κατετάγη 82ος στο Κ1.

    [20] ΣΤΟΥΣ 55 ΝΕΚΡΟΥΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

    Άγκυρα, 26 Αυγούστου 2002 (18:59 UTC+2)

    Στους 55 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από την απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές καθώς το Σαββατοκύριακο έχασε τη ζωή της μια ακόμη κρατούμενη.

    Όπως ανακοίνωσε η τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) πρόκειται για την Γκιουλνιχάλ Γιλμάζ 34 χρόνων που έχασε τη ζωή της στη φυλακή της Κιουτάχειας στη δυτική Τουρκία.

    Η ίδια εξέτιε ποινή φυλάκισης για την συμμετοχή της στην ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C).

    Σημειώνεται ότι οι φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τα κελιά νέου τύπου που ευνοούν την απομόνωση των κρατουμένων.

    [21] ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο Β. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2002 (18:58 UTC+2)

    Οριοθέτησε σήμερα τους φετινούς στόχους του ΠΑΣ Γιάννινα παρά την ήττα του από την Προοδευτική (0-1) ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου, Βασίλης Παπαχρήστου. «Στον αγώνα με την Προοδευτική θέλαμε τη νίκη. Όμως αυτή δεν ήρθε. Αν γίνονταν αυτό, τότε σήμερα η ψυχολογία μας θα ήταν πολύ καλή. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε εξαιτίας της αδράνειας τριών ποδοσφαιριστών και όταν είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τον έλεγχο του αγώνα", τόνισε ο Παπαχρήστου αναφορικά με το ματς της Προοδευτικής.

    Μίλησε και για τις μεταγραφές που έγιναν στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. «Τα πρώτα μηνύματα από τους παίκτες είναι θετικά, αλλά δυστυχώς δεν είναι πολλές μέρες για να επέλθει η ανάλογη ομοιογένεια. Φυσικά αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με τη γλώσσα. Οσον αφορά τον Μουφ ακόμα δεν είναι έτοιμος και εξαρτάται από αυτόν. Γνωρίζει και ο ίδιος τι περιμένει ο κόσμος από αυτόν".

    Τέλος αναφέρθηκε και στους στόχους του ΠΑΣ την φετινή περίοδο. «Η ομάδα μου έχει στόχους. Πρώτα από όλα είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Στην συνέχεια θέλουμε να φτιάξουμε τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Οπως γνωρίζετε ο κόσμος του ΠΑΣ θέλει να βλέπει να πηγαίνει καλά η ομάδα του. Επόμενος στόχος μας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με τον Βύζα την Τετάρτη».

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ - ΔΗΜΑΡΑ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2002 (18:56 UTC+2)

    Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχει λυθεί το θέμα των εκλογικών καταλόγων στο Δήμο της Αθήνας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων του ΔΗΚΚΙ Γιάννη Δημαρά, με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι.

    Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι συζήτησε με τον κ. Δημαρά όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις εκλογές και συμφώνησε με την άποψη του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων ότι είναι ανάγκη να δοθεί τώρα έμφαση στις λεπτομέρειες των εκλογών του Οκτωβρίου.

    Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι θα ανακοινώσει ο ίδιος στους πολίτες τις πληροφορίες εκείνες που είναι απαραίτητες για να ασκήσει κανείς το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλίσει τις δημοτικές και οι νομαρχιακές εκλογές.

    "Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα δοθεί δικαίωμα σε κανέναν, να αμφισβητήσει την καθαρότητα των εκλογών, που έτσι κι αλλιώς θα είναι καθοριστικές για την πολιτική συνέχεια", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δημαράς.

    "Εχουν γίνει δύο συζητήσεις με το Δήμο Αθηναίων, γιατί όπως γνωρίζετε εκεί εντοπίζονται πολλά από τα προβλήματα", σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι "οι διπλοεγγεγραμμένοι στο Δήμο της Αθήνας στην τελική αναθεώρηση είναι μόνο 9.500, και όχι τόσο πολλοί όσο φάνταζαν στην αρχή".

    Επίσης διαβεβαίωσε ότι "τα προβλήματα λύνονται και το κάθε θέμα αντιμετωπίζεται" και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει η Διακομματική Επιτροπή "για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της οργάνωσης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και της πορείας επίλυσης και των τελευταίων προβλημάτων που ανασύρονται από τους εκλογικούς καταλόγους".

    "Πιστεύω ότι οι δημοτικές και οι νομαρχιακές εκλογές απαιτούν ένα κλίμα σοβαρής θέσης πάνω στα προβλήματα της Αθήνας και ευρύτερα των δήμων και των νομών της χώρας. Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδυναμώνεται κάθε χρόνο που περνάει και πρέπει να δώσουμε και στα μητροπολιτικά κέντρα τη δύναμη εκείνη που απαιτείται, προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά του σε μια καινούρια εποχή και ενόψει και της Ολυμπιάδας. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση", υπογράμμισε.

    Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της εκλογικής κάρτας και επανέλαβε ότι δεν είναι απαραίτητη για να ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα. Επίσης, επισήμανε ότι τα όποια προβλήματα υπήρξαν με τις εκλογικές κάρτες οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο καταρτίζονται τα δημοτολόγια.

    [23] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΛΗΡΙΔΗ

    Λευκωσία, 26 Αυγούστου 2002 (18:47 UTC+2)

    Την πεποίθησή του για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, εξέφρασε ο Ελληνας Υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημερώθηκε για τα θέματα που συζητούνται μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ελλάδας και του κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε: "συνεργαζόμαστε οι δύο χώρες για να μπορέσουμε να προωθήσουμε μια πορεία ανάπτυξης με υψηλούς ρυθμούς, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, που αποτελεί και την προϋπόθεση για τη σύγκλιση και την ένταξη, σε ισότιμη βάση στο χώρο της ΕΕ, και για τον κυπριακό λαό".

    Νωρίτερα οι υπουργοί Ανάπτυξης της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης συμφώνησαν στην ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [24] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 26 Αυγούστου 2002 (18:43 UTC+2)

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά προσέρχεται στις συνομιλίες με πνεύμα συνδιαλλαγής και έντονη επιθυμία για ένα συμβιβασμό, στη βάση των αποφάσεων που η διεθνής κοινότητα έθεσε για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στις 6 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Ανάν για τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Πριν τη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κ. Ανάν θα πραγματοποιηθεί κατ'ιδίαν συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον κ. Ντενκτάς.

    Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, είπε πως ενδεχομένως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο να υποβάλει κάποιες εισηγήσεις για τη συνέχεια των συνομιλιών.

    Σχετικά με πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο τουρκοκύπριος ηγέτης προτίθεται να υποβάλει στην αυριανή συνάντηση νέα πρόταση για λύση του Κυπριακού, ο Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης είπε αυτή θα είναι καλοδεχούμενη εφόσον λαμβάνει σοβαρά υπόψη όσα η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να αποδεχθεί.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 26 August 2002 - 18:13:36 UTC