Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-07-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [02] ΣΗΜΙΤΗΣ:ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [03] Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
  • [04] ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
  • [05] Β. ΑΡΓΥΡΗΣ: ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
  • [06] ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • [07] Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ
  • [08] Η Π.Γ. ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [09] ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝ
  • [10] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ
  • [11] ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΣΙΤΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  • [12] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
  • [13] ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ
  • [14] ΕΞΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ
  • [15] ΣΤΙΒΟΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 16ους ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • [16] ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΟΠΛΩΝ
  • [17] ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [18] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [19] ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ "ΣΦΑΓΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑΣ"
  • [20] ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [21] ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ
  • [22] ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [23] Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
  • [24] ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ WALL STREET

  • [01] ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Aθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (14:33 UTC+2)

    Αυτοσυγκράτηση ως προς τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τις έρευνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνέστησε, σε ανακοίνωσή του, το μεσημέρι ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου.

    Ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι εξετάζονται άτομα ως μάρτυρες, επισήμανε όμως πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συλλήψεις. Υπενθύμισε πως η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο πλαίσιο των κανόνων της δημοκρατικής νομιμότητας και της διεθνούς δικονομίας ενώ οι έρευνες διενεργούνται υπό τη διεύθυνση και την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας υπογράμμισε πως δεν εξυπηρετεί η διάχυση φημών ούτε την ενημέρωση ούτε την προσπάθεια της αστυνομίας και ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συγκινητική ανταπόκριση και την πολύτιμη συνδρομή τους στην προσπάθεια για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Επανέλαβε, εξάλλου ότι τα νούμερα στα οποία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και να δίνουν πληροφορίες είναι το 170 και το 1964.

    [02] ΣΗΜΙΤΗΣ:ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Aθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (13:53 UTC+2)

    Με αναφορές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα οράματα του ΠΑΣΟΚ, τους μεγάλους εθνικούς στόχους της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και την εσωστρέφεια που εκδηλώνεται στο κυβερνών κόμμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άνοιξε τις εργασίες της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι στο Ο.Α.Κ.Α.

    Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε σημαντικές τις τελευταίες εξελίξεις στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και υπογράμμισε πως αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία αλλά με σοβαρή και συστηματική δουλειά πολλών ετών. Τόνισε χαρακτηριστικά πως στόχος των προσπαθειών είναι «τα πειστήρια, η σύλληψη, η καταδίκη και το τέλος αυτού του φαινομένου στον τόπο μας». «Προχωρούμε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα για την πάταξη της τρομοκρατίας» υπογράμμισε με έμφαση και ζήτησε τη συμβολή όλων και την αποφυγή φημών και εκτιμήσεων ώστε να αφεθεί η αστυνομία απερίσπαστη στο έργο της.

    Ο κ. Σημίτης δήλωσε πως έχει ταυτίσει την πολιτική του διαδρομή με την επίτευξη των μεγάλων στόχων της χώρας και υπογράμμισε πως μέχρι την υλοποίηση των στόχων αυτών θέλει να είναι και θα είναι παρών με τη θέληση και τη νέα εντολή του ελληνικού λαού το 2004. Απευθυνόμενος στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τους ζήτησε να αντισταθούν στην κουλτούρα της εσωστρέφειας και της μιζέριας, να εντατικοποιήσουν την προσπάθειά τους ώστε να φανεί το έργο στα μάτια του πολίτη και να συσπειρωθούν σε μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ. Είπε χαρακτηριστικά ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ανήκει σε μηχανισμούς, ούτε σε στελέχη, ούτε σε πρόσωπα αλλά πρέπει να εκφράζει τις τάσεις και τις απόψεις της ελληνικής κοινωνίας.

    Παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε για έλλειψη προτάσεων, μηδενισμό και καταστροφολογία. Μίλησε όμως και για την αριστερά του κρατισμού και του συντηρητισμού που, όπως είπε, μαζί με τη λαϊκιστική δεξιά έχουν τη συνταγή της αποτυχίας που οδηγεί την Ελλάδα στην απόκλιση και όχι στη σύγκλιση.

    Περιγράφοντας τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε ότι η οργανωτική αλλαγή που συζητείται στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επαναβεβαιώσει κατηγορηματικά την αποστολή του ΠΑΣΟΚ να κατοχυρώνει και να διευρύνει τα συμφέροντα και τις δυνατότητες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Χρησιμοποιώντας τον όρο «νέο εθνικό κεκτημένο» ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την υλοποίηση των στόχων της ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της χώρας και να ισχυροποιηθεί η οικονομία της.

    Κεντρικοί επίσης στόχοι, σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, είναι η επιτυχής διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η επίλυση των εθνικών θεμάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελσίνκι αλλά και η υλοποίηση τολμηρών πολιτικών για την επίλυση των μεγάλων θεμάτων της κοινωνίας με το κεντρικό σύνθημα «πρώτα ο πολίτης πρώτα η Ελλάδα».

    Σε ό,τι αφορά δε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει αλλάξει εντυπωσιακά από το 1969, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως αν η Ευρώπη ήταν ενωμένη θα άνοιγε για την Ελλάδα η δυνατότητα να είναι μια σύγχρονη, σεβαστή και ισότιμη χώρα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κοινότητας. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε πως οι αγώνες της Ελλάδας θα πρέπει να εστιαστούν στη δυνατότητα της χώρας να έχει φωνή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να πραγματοποιεί τους μεγάλους στόχους της.

    [03] Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (11:03 UTC+2)

    Η προσωπικότητα του υποψηφίου και όχι η κομματική του ταυτότητα είναι το κριτήριο ψήφου των Ελλήνων, σε ποσοστό 50%, στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

    Ειδικότερα, το 42% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. ψηφίζει με γνώμονα τα προσωπικά κριτήρια και το 49% με κομματικά, ενώ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν, σε ποσοστό 52% με προσωπικό κριτήριο και 39% με κομματικό.

    Ακόμη οι Ελληνες ψηφοφόροι, σε ποσοστό 41,2%, θα αποφασίσουν στο παραπέντε ποιον θα ψηφίσουν ενώ το 36,9% περίπου δύο μήνες πριν τις εκλογές. Το 77% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται περισσότερο για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, απ' ότι των νομαρχιακών και από αυτούς το 77% προέρχονται από τη Ν.Δ., το 73% πρόσκεινται στο ΚΚΕ, το 71% στο ΣΥΝ, ενώ το 69% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρεται για τις εκλογές στους δήμους.

    [04] ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (14:23 UTC+2)

    Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την δεκαπενθήμερη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

    Το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της διοίκησης της εταιρίας, απογόρευσε την επανάληψη των κινητοποιήσεων στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων απειλείται με επιβολή προστίμων 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

    Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ αντιδρούν στην πώληση του 23% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    [05] Β. ΑΡΓΥΡΗΣ: ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (20:49 UTC+2)

    "Οι ενισχύσεις δεν είναι το μέσο παράνομου πλουτισμού, αλλά βασικό εργαλείο ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, για αυτό θα εξαντλείται κάθε νόμιμο μέσο για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση".

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υφυπουργός Γεωργίας, Βαγγέλης Αργύρης απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της "Μακροχρόνιας Παύσης Καλλιεργειών".

    Ο κ. Αργύρης παρουσίασε τις ενέργειες του υπουργείου Γεωργίας για τον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος και δημοσίου συμφέροντος. Στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνονται οι έλεγχοι στο νομό Ιωαννίνων, η συγκρότηση των Επιτροπών Ελέγχου σε όλη τη χώρα, αλλά και η τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης.

    [06] ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (20:40 UTC+2)

    "Η τρομοκρατία ήταν και είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ έντονα την ελληνική κοινωνία και την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Η καταπολέμησή της είναι εθνική, αλλά και πολιτική υποχρέωση όλων μας", υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

    Ερωτηθείς αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το θέμα της τρομοκρατίας για την αναστροφή του κλίματος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "η επιτυχία της ελληνικής Αστυνομίας είναι και μία επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης". "Λογικό είναι να πιστώνονται όλες αυτές οι επιτυχίες στην κυβέρνηση που έχει και την πολιτική ευθύνη", τόνισε.

    [07] Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2009

    Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε σήμερα τον φάκελο της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι ο πλήρης φάκελος της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης που σήμερα κατατέθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει και δικαιούται να είναι η υποψήφια πόλη, αφού ο φάκελος αυτός δείχνει ότι και θέλει και μπορεί να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009.

    «Καμιά άλλη πόλη δεν συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και συνέχισε: «Καλώ όλο τον πολιτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν την πρότασή μας, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν υπουργοί από τη Θεσσαλονίκη σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, ότι έχουμε άξιους εκπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο που έχουν ηθική υποχρέωση να στηρίξουν την υπερκομματική αυτή πρόταση της Θεσσαλονίκης».

    [08] Η Π.Γ. ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (20:27 UTC+2)

    "Ευχή μας είναι η πάταξη της πραγματικής τρομοκρατίας, απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται", τονίζεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ.

    "Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Ο χρόνος θα δείξει πολλά", επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος Δημήτρη Τσοβόλα.

    [09] ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Το 50% του πλειοψηφικού πακέτου (88,45%) των μετοχών της αιγυπτιακής εταιρίας Alexandria Portland Cement Company (APCC) απέκτησε η Τιτάν.

    Η APCC διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Αλεξάνδρεια, ετήσιας δυναμικότητας δύο εκατ. τόνων και πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανέγερση νέας γραμμής παραγωγής ξηράς μεθόδου.

    Η εξαγορά πραγματοποιείται μέσω της κοινής με τη Lafarge εταιρίας Lafarge Titan Egyptian Investments Limited (LTEIL), στην οποία περιέρχεται το 100% των μετοχών της Alexandria Development Limited (ADL), θυγατρικής συμμετοχών της Lafarge, που κατέχει το 88,45% του μετοχικού κεφαλαίου της εξαγοραζόμενης τσιμεντοβιομηχανίας APCC.

    Το τίμημα εξαγοράς ισοδυναμεί με μέση τιμή 21,64 αιγυπτιακών λιρών ανά μετοχή της APCC. Στην Τιτάν για το 50% του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου αντιστοιχεί ποσό 25,5 εκατ. δολ. Η Τιτάν αναλαμβάνει επίσης το 50% των υποχρεώσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά σε 100 εκατ. δολ.

    Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί επέκταση της ήδη υφιστάμενης επιχειρηματικής συνεργασίας της Τιτάν και της Lafarge στην Αίγυπτο, που μέσω της LTEIL ελέγχουν, από το 1999, κατά ποσοστό 95% και την αιγυπτιακή εταιρία Beni Suef Cement Company, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου εργοστασίου (120 χλμ. νότια του Καϊρου), ετήσιας δυναμικότητας 1,5 εκατ. τόνων.

    [10] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Εκδήλωση της Ενωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Μαγκριώτη για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο του Δήμου Νεάπολης.

    Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Μαγκριώτης και ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου.

    Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Λία Βίσση και τον Σάββα Σάββα.

    [11] ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΣΙΤΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

    Ζάγκρεμπ, 5 Ιουλίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Κροατίας Στίπε Μέσιτς θα αρχίσει τη Δευτέρα κύκλο επαφών με ηγέτες κομμάτων της χώρας για να διορίσει εντολοδόχο πρωθυπουργό μετά την παραίτηση του Ιβιτσα Ράτσαν, ανακοίνωσε το γραφείο του Μέσιτς.

    Οι συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων θα κρατήσουν δυο μέρες, Δευτέρα και Τρίτη.

    Ο.Κ.

    [12] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

    Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψή της στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF), η οποία αποτελείτο από τον Γενικό Γραμματέα Χανκ Ρέιμοντ και τον Γενικό Διευθυντή Φρανγκ Μπιρκεφλεντ. Οι εκπρόσωποι της IHF ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πρόοδο της προετοιμασίας του αθλήματος στους βασικούς τομείς και ειδικότερα στο αγωνιστικό πρόγραμμα, την κατασκευή των εγκαταστάσεων στο Ελληνικό και στο Φάληρο, την φιλοξενία, τη διαπίστευση, τη μετακίνηση και τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων.

    Την παρουσίαση του προγράμματος για το Χάντμπολ έκαναν ο Γενικός Διευθυντής Αθλημάτων Μάκης Ασημακόπουλος, ο Διευθυντής Αγώνων Γιάννης Γιαννουρής, η Διευθύντρια Υπηρεσιών Αγώνων Ανίτα Σπριντ, η Διευθύντρια Σχεδιασμού Ελένη Μιχοπούλου, ο Διευθυντής Τομέα Χάντμπολ Παναγιώτης Τραίκογλου και στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ από πλευράς της ΕΥΔΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της IHF ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών με επικεφαλής την Τίλντα Κυριακού.

    Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από την ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας κ. Ρέιμοντ δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο της προετοιμασίας: « Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και ότι θα έχουμε άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα».

    [13] ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2002 (20:05 UTC+2)

    Στο Δημοτικό Στάδιο του Βόλου θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουλίου τα πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου νέων (μέχρι 23 ετών). Οι αγώνες αποτελούν το βασικό κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας Νέων που θα λάβει μέρος στην τριεθνή συνάντηση Ιταλίας - Ελβετίας - Ελλάδας που θα διεξαχθεί στην Ματεράτσα (πόλη κοντά στην Αγκόνα).

    Το αγώνισμα των 20.000 μέτρων βάδην θα διεξαχθεί σε διαφορετική ημερομηνία, στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

    [14] ΕΞΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. Μ. ΣΙΔΕΡΗΣ

    Αθήνα, 5 Ιουλίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Κράτσας ανακοίνωσε ότι εξέπεσε από κάθε κομματικό αξίωμα και ιδιότητα ο Μιχάλης Σίδερης, πρώην βουλευτής Ευβοίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

    Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ. "παραβιάζοντας ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και σχετική απόφαση της Επιτροπής Εκλογών και του προέδρου της Τζαννή Τζαννετάκη, που έχει αρμοδίως εξουσιοδοτηθεί, ο κ. Σίδερης αντί, ως όφειλε, να στηρίξει την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική μάχη που θα δοθεί στη Νομαρχία Ευβοίας, όλως αντιθέτως, ανακοίνωσε και εμμένει να ηγηθεί συνδυασμού, ως υποψήφιος Νομάρχης, απέναντι στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας".

    [15] ΣΤΙΒΟΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 16ους ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Παρουσία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και του Δημάρχου Καρπάθου Χρήστου Κατσάνη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του ΔΟΝΑ του Δήμου Καρπάθου έκτακτη σύσκεψη για τους 16ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2002 στην Κάρπαθο.

    Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν ο συντονισμός των ενεργειών της οργανωτικής επιτροπής ώστε να είναι όλα έτοιμα στο μεγάλο ραντεβού του Αιγαιπελαγίτικου αθλητισμού Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πρώτη προσέγγιση σε βασικά οργανωτικά ζητήματα (διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις αποστολών, εξοπλισμός σταδίου, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ). Από όλους τους φορείς επιβεβαιώθηκε η καθοριστική συμβολή του Υπουργείου Αιγαίου, της ΓΓΑ και του ΣΕΓΑΣ στην 16χρονη ιστορία του θεσμού που δημιουργεί αθλητικών υποδομών στον Αιγαιοπελαγίτικο αθλητισμό.

    [16] ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΟΠΛΩΝ

    Βιέννη, 5 Ιουλίου 2002 (19:50 UTC+2)

    Ο ΟΗΕ και το Ιράκ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιστροφή των επιθεωρητών όπλων στη Βαγδάτη, στον τρίτο γύρο συνομιλιών που είχαν στη Βιέννη από τις αρχές του έτους ο ΓΓ του οργανισμού Κόφι Αναν και ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Νάτζι Σάμπρι.

    Οπως μετέδωσε το Ρόυτερς, ο κ. Αναν δήλωσε ότι το Ιράκ δεν είπε το ναι στην επιστροφή των επιθεωρητών και οι Ιρακινοί αξιωματούχοι επιστρέφουν στη Βαγδάτη με περισσότερα στοιχεία για να μελετήσουν το ζήτημα.

    Ωστόσο παρά τις διαφωνίες οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο τους προσεχείς μήνες αλλά δεν καθόρισαν ακριβή ημερομηνία της επόμενης συνάντησης τους.

    Ο.Κ.

    [17] ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 5 Ιουλίου 2002 (19:46 UTC+2)

    Την τρίτη κατά σειρά άνοδο της τάξης του 0,36% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) σήμερα, παρά την αρνητική πορεία που παρουσίασε στο πρώτο μισό της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 93,51 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 575 χιλιάδες λίρες με τη μετοχή της εταιρείας Confine Investments να συγκεντρώνει το 28% του ημερήσιου τζίρου, που αντιστοιχεί με το ποσό των 160 χιλιάδων 900 λιρών.

    Κέρδη της τάξης του 0,38% κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 397,31 μονάδες.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [18] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 5 Ιουλίου 2002 (19:43 UTC+2)

    Στην Κύπρο μεταβαίνει την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, Πιέρ Φερντινάντο Κασίνι, για σύντομη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα, ο κ. Κασίνι φθάνει στο νησί στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής και θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο κ. Χριστόφιας.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ "ΣΦΑΓΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑΣ"

    Αμβούργο, 5 Ιουλίου 2002 (19:43 UTC+2)

    Δικαστήριο του Αμβούργου καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη τον 93χρονο πρώην αξιωματικό των Ες Ες και επονομαζόμενο «σφαγέα της Γένοβας», Φρίντριχ Ενγκελ, αφού κρίθηκε συνυπεύθυνος για το θάνατο 59 πολιτικών κρατουμένων στη φυλακή Μαράσι της Γένοβας, στις 19 Μαΐου 1944.

    Οπως μετέδωσε το Ρόυτερς, στη διάρκεια της δίκης, ο Ενγκελ αρνήθηκε ότι διέταξε την εκτέλεση των κρατουμένων σε αντίποινα για την έκρηξη σε κινηματογράφο που ήταν γεμάτος Γερμανούς στρατιώτες. Οι κρατούμενοι ήταν μέλη ιταλικής επίλεκτης ομάδας κρούσης του ναυτικού.

    [20] ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 5 Ιουλίου 2002 (19:27 UTC+2)

    Δύο Τούρκοι αστυνομικοί και ένας ισλαμιστής της οργάνωσης Χεζμπολλάχ σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση σε κρησφύγετο ισλαμιστών στην πόλη Ελαζίγκ της ανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Οι άνδρες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας περικύκλωσαν το σπίτι του ισλαμιστή Χουσείν Σαριαγκάτς και τον κάλεσαν να παραδοθεί. Ο ισλαμιστής άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί και να τραυματιστεί άλλος ένας. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν στη συνέχεια τον Σαριαγκάτς.

    [21] ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

    Στουτγκάρδη, 5 Ιουλίου 2002 (19:21 UTC+2)

    Αγνωστος άνδρας εισέβαλε σε υποκατάστημα της τράπεζας "Ζιντβέστμπανκ" στο κέντρο της Στουτγκάρδης και κρατάει ομήρους ανέφεραν οι αρχές.

    Οπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο και είναι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον δράστη τα αιτήματα του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο άγνωστος μπήκε στην τράπεζα γύρω στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα και γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι κρατάει όμηρο τον διευθυντή αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άλλα άτομα είναι υπό ομηρία.

    Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή και κάνουν ότι μπορούν για να τερματιστεί η ομηρία και να συλληφθεί ο δράστης χωρίς να υπάρξουν θύματα.

    [22] ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ιερουσαλήμ, 5 Ιουλίου 2002 (18:58 UTC+2)

    Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κερδίζει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας καθώς οι περισσότεροι ηγέτες των Παλαιστίνιων μαχητών στη Δυτική Οχθη έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί.

    Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ραανάν Γκισίν δήλωσε ότι οι κυριότεροι ηγέτες της Χαμάς και της Τζιχάντ στη Δυτική Οχθη σκοτώθηκαν ή βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές.

    Ωστόσο, ο Αμπντέλ Αζίζ Ραντίζι, ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει συλλάβει ορισμένους ακτιβιστές της Χαμάς, αλλά δεν έχει «αγγίξει» τα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης.

    Οπως μετέδωσε το BBC, η καταστροφή του δικτύου των Παλαιστίνιων μαχητών αποτελεί τον κύριο στόχο των ισραηλινών επιδρομών στις πόλεις της Δυτικής Οχθης.

    Ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Σαούλ Μοφάζ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις θα παραμείνουν για αρκετούς μήνες στις επτά παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Οχθης, που έχουν ανακαταληφθεί.

    [23] Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

    Ουάσιγκτον, 5 Ιουλίου 2002 (18:34 UTC+2)

    Οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν την ταυτότητα του ενόπλου που άνοιξε πυρ στο γκισέ της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας Ελ Αλ, στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τέσσερις άλλους, πριν πυροβοληθεί από τους άνδρες ασφαλείας της ισραηλινής εταιρίας.

    Όπως μετέδωσε το BBC, το FBI ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Χεσάμ Μοχαμέντ Χανταγιέτ, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός λιμουζίνας και ζούσε στην Καλιφόρνια από το 1992.

    Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι έσκυψε από το μπαλκόνι και είδε τρεις ανθρώπους να είναι στο έδαφος, ένα μεσήλικα κοντά στο γκισέ, που έφερε τραύμα από σφαίρα, λίγο πιο κει μια γυναίκα καλυμμένη με μια κουβέρτα και έναν άλλο μεσήλικα, περικυκλωμένο από τους άνδρες της ασφάλειας.

    Σύμφωνα με το FBI ο δράστης ήταν οπλισμένος με δύο όπλα κι ένα μαχαίρι. Από πρώτης άποψης, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θεωρεί ότι το συμβάν ήταν μεμονωμένο και από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σύνδεση του δράστη με τρομοκρατικά δίκτυα.

    [24] ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ WALL STREET

    Νέα Υόρκη, 5 Ιουλίου 2002 (18:28 UTC+2)

    Ιδιαίτερα ικανοποιητική εικόνα παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και οι αναλυτές επιχειρούν να ερμηνεύσουν το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς τα νέα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι και τόσο καλά.

    Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η εταιρία επαγγελματικού λογισμικού JDA Software προστέθηκε και αυτή στη λίστα εκείνων που κάνουν λόγο για αποτελέσματα στο β΄ τρίμηνο κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεών τους.

    Από την άλλη πλευρά, η ανεργία αυξήθηκε τον Ιούνιο στο 5,9% από 5,8% το Μάιο, ενώ οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν μόλις κατά 36.000 έναντι 75.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Παρ' όλα αυτά, ο Dow Jones στις 18:25 ώρα Ελλάδος ενισχυόταν κατά 2,64% και βρισκόταν την ίδια ώρα στις 9.294,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρισκόταν στις 1.432,14 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 3,77%. O δείκτης Standard & Poor's 500 διαμορφωνόταν στις 980,17 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,80%.

    Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στο γεγονός ότι κατά τη χθεσινή αργία για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας δεν επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια περί τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μικρότερης διάρκειας και θα λήξει στις 20:00 ώρα Ελλάδας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 5 July 2002 - 18:13:42 UTC