Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-07-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  • [02] ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΛΙΩΤΗ
  • [03] ΔΙΠΛΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ
  • [04] ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ
  • [05] Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ
  • [06] ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ INFOQUEST
  • [07] ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • [08] ΞΙΦΙΑΣ: ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ 10%
  • [09] ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ
  • [10] ΣΤΟ 3,2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
  • [11] ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 30 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ
  • [12] ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
  • [13] ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
  • [14] ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο Σ.
  • [15] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ
  • [16] ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [17] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [18] ΚΥΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
  • [19] ΕΤΖΕΒΙΤ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [20] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ
  • [21] ΜΕΡΙΣΜΑ 0,11 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ''
  • [22] ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ PC SYSTEMS ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ
  • [23] ΕΡΓΟ 1,47 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο Γ. ΔΡΥΣ
  • [24] ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ "ΒΛΕΠΕΙ" Η SEAFARM ΓΙΑ ΤΟ 2002

  • [01] ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (09:59 UTC+2)

    Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Πειραιά. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο άνθρωπος που μετέφερε τη βόμβα.

    Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Ο δράστης βρίσκεται σε καταστολή, η αναπνοή του στηρίζεται μηχανικά, ενώ φέρει κακώσεις στο πρόσωπο, στο θώρακα και έχει τραύματα στο δεξί του χέρι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν διακριβώσει την ταυτότητα του, πως ερεύνησαν το περιβάλλον του και πως έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατευθύνονται σε δύο οργανώσεις και συγκεκριμένα τη "Λαϊκή Αντίσταση" και τους "Επαναστατικούς Πυρήνες".

    Πάντως, το περίστροφο που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικό χτύπημα.

    [02] ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΛΙΩΤΗ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (10:05 UTC+2)

    Η πορεία του κυβερνητικού έργου αναμένεται να συζητηθεί στο δείπνο που δίνει απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο μέγαρο Μαξίμου, κι έχει προσκαλέσει 9 υπουργούς και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

    Η συνάντηση αυτή των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη της οργανωτικής συνδιάσκεψης του Κινήματος, την Παρασκευή, κι έχει προκαλέσει συζητήσεις και ποικίλες αντιδράσεις.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε ότι το δείπνο έχει πάρει δραματικό χαρακτήρα, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος και πρόσθεσε πως τέτοιες συναντήσεις θα ήταν καλό να γίνονται συχνότερα. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι συναντήσεις και συζητήσεις γίνονται σε πολλά επίπεδα στην κυβέρνηση και στο κόμμα, ενώ ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης ευχήθηκε "καλή όρεξη".

    [03] ΔΙΠΛΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 1 Ιουλίου 2002 (14:03 UTC+2)

    Διπλά εγκαίνια του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων θα πραγματοποιηθούν αύριο. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, θα κόβουν την κορδέλα του έργου στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, αντίστοιχη τελετή θα λαμβάνει χώρα στο άλλο άκρο του αγωγού, στα Σκόπια, παρουσία του Ελληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Μαγκριώτη.

    Πάντως, αν και κατά την ημέρα των εγκαινίων του αγωγού ο κ.Τσοχατζόπουλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, την επομένη θα μεταβεί στα Σκόπια, όπου θα επισκεφτεί το εκεί τμήμα του έργου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δεν αποκλείεται να έχει επαφές και με την ηγεσία της γείτονος.

    [04] ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ

    Ουάσινγκτον, 1 Ιουλίου 2002 (13:28 UTC+2)

    Η Ουάσινγκτον δεν διαπραγματεύεται πλέον με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, και προς το παρόν δεν έχει σχέδια να έρθει σε κανενός είδους επαφή μαζί του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, μεταδίδει το BBC.

    Μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση, ο κ. Πάουελ είπε ότι ο κ. Αραφάτ απλώς δεν μπορεί να παράσχει το είδος της ηγεσίας που θα συμβάλλει στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Ο κ. Πάουελ είπε ότι η κυβέρνηση Μπους έχει απογοητευθεί με τον κ. Αραφάτ. Επίσης ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι «ηγεσία σημαίνει ευθύνες, και την ευθύνη να οδηγήσεις το λαό σου σε νέα θετική κατεύθυνση...... κάτι στο οποίο απέτυχε ο πρόεδρος Αραφάτ».

    Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ εξακολουθούν να έχουν επαφές με άλλους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν - είπε - εκφράσει επιφυλάξεις για το ποιόν της ηγεσίας Αραφάτ.

    Παρά ταύτα διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει με τον Παλαιστίνιο ηγέτη από την περασμένη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος Μπους εκφώνησε ομιλία για το τι μέλλει γενέσθαι στο Μεσανατολικό.

    Ας σημειωθεί ότι πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, απηύθυνε έκκληση για την απομάκρυνση του Γιάσερ Αραφάτ από την παλαιστινιακή ηγεσία.

    Από την άλλη πλευρά ο αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής, Αχμέντ Αμπντούλ Ραχμάν, κάλεσε όλους τους Παλαιστίνιους να μην συναντήσουν τον κ. Πάουελ ή οποιονδήποτε ισραηλινό αξιωματούχο, για όσο χρονικό διάστημα ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται - όπως είπε - σε καθεστώς πολιορκίας.

    [05] Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νομισματικά θέματα και θέματα άμυνας αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα. Συγκεκριμένα η χώρα μας θα ασκεί τα καθήκοντα της προεδρίας της επιτροπής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας, θα συμμετέχει στη λεγόμενη Τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που περιλαμβάνει την προηγούμενη, την τρέχουσα και τη μελλοντική προεδρία) ενώ θα ασκεί και καθήκοντα άτυπης προεδρίας της «ευρωζώνης».

    Ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών των χωρών που συμμετέχουν στην «ευρωζώνη», Νίκος Χριστοδουλάκης, θα κληθεί να συντονίζει τις συζητήσεις των ομολόγων του. Αντικείμενό τους θα είναι οι οικονομικές σχέσεις της «ευρωζώνης» με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, οι προοπτικές του ευρώ μετά την απόσυρση των εθνικών νομισμάτων, η κατάργηση των εμποδίων για την πλήρη απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, η ενεργειακή φορολογική πολιτική και η φορολογία αποταμιεύσεων, οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και οι επιπτώσεις στην απασχόληση, αλλά και την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

    [06] ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ INFOQUEST

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Τα σχέδια της διοίκησης της Infoquest για επαναγορά ιδίων μετοχών με το εύρος της τιμής να μην ξεπερνά τα 15 ευρώ ανά μετοχή, ενέκριναν οι μέτοχοι της εταιρίας.

    Συγκεκριμένα, το σχέδιο επαναγοράς ιδίων μετοχών αφορά σε τίτλους που αντιστοιχούν περίπου στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

    [07] ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Επίσκεψη στην Καβάλα θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας.

    Ο κ. Παπαντωνίου θα παρακολουθήσει ανοικτή συναυλία με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, που θα γίνει στο λιμάνι της πόλης, ενώ θα κηρύξει την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που θα διαρκέσουν μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου.

    [08] ΞΙΦΙΑΣ: ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ 10%

    Καβάλα, 1 Ιουλίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Την αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό μέχρι 10% με ανώτατη τιμή τα 6 ευρώ για τις κοινές και τα 12 ευρώ για τις προνομιούχες και κατώτατη το 1 ευρώ για τις κοινές και 2 ευρώ για τις προνομιούχες μετοχές, ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της "Ξιφίας ΑΕ Ιχθυηρά Καβάλας".

    Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,02348 ευρώ ανά μετοχή για τις κοινές και προνομιούχες μετοχές και την εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου να ορίσει ημερομηνία αποκοπής και έναρξης καταβολής του.

    [09] ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Μείωση παρουσιάζουν τα χρεωστικά υπόλοιπα των χρηματιστηριακών εταιριών που δεν καλύπτονται από τίτλους (κόκκινοι κωδικοί), ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται αύξηση των πιστώσεων που παρέχουν οι ΑΧΕ βάσει της απόφασης της Ε.Κ.2/213/2001 (margin account).

    Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του Απριλίου 2002 το ύψος των κόκκινων κωδικών για το σύνολο των ΑΧΕ ανέρχεται σε 120,5 εκατ. ευρώ, έναντι 134,1 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2001 και 143,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2000. Παράλληλα, μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των κόκκινων κωδικών ο οποίος από 13.051 τον Δεκέμβριο του 2000, έφθασε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους τους 9.253.

    Όσον αφορά στην παροχή πιστώσεων, τέτοιες υπηρεσίες παρέχονται πλέον από 40 χρηματιστηριακές εταιρίες, ο αριθμός των ενεργών συμβάσεων ανέρχεται σε 5.067 με χρεωστικά υπόλοιπα την 30η Απριλίου 2002 ύψους 268,7 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία των χαρτοφυλακίων ασφάλειας φθάνει τα 838,2 εκατ. ευρώ.

    Ε.Σ.

    [10] ΣΤΟ 3,2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Στο 3,2% από 3,4% τον Μάιο, διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Θεοδώρου και πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3% περίπου σε μέσα επίπεδα το 2002.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η ενίσχυση του ευρώ και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου συνέβαλαν στην αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων, ενώ και οι εκπτώσεις οι οποίες λήγουν στις 31 Αυγούστου αναμένεται ότι θα έχουν θετική επίδραση κυρίως στον δομικό πληθωρισμό, που αντιστέκεται τους τελευταίους μήνες στα επίπεδα του 4%.

    Αναφερόμενος στη συγκράτηση των τιμών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι ήδη κατατέθηκε τροπολογία με την οποία ορίζεται πλαφόν 4% στις αυξήσεις των διδάκτρων. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, όσα σχολεία έχουν προεισπράξει περισσότερα χρήματα για το νέο σχολικό έτος, θα πρέπει να τα επιστρέψουν, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις. Ηδη πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις 5%-17%.

    Περαιτέρω, ο κ. Θεοδώρου τόνισε ότι έως τις 20 Ιουλίου θα εκδοθεί το νέο δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει αυξήσεις τιμών στα πολύ φθηνά φάρμακα. Σε αυτό το δελτίο, τα περισσότερα θα είναι νέα φάρμακα.

    Τέλος ο κ. Θεοδώρου ζήτησε από τον ΕΟΦ - για τη στήριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας - να προτείνει σε ποια εγχωρίως παραγόμενα φαρμακευτικά σκευάσματα που κοστίζουν μέχρι 3 ευρώ χρειάζονται απαραίτητα μια μικρή αύξηση.

    Ε.Σ.

    [11] ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 30 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ

    Καμπούλ, 1 Ιουλίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε στο Ρόυτερς ότι τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό αμερικανικών αεροσκαφών σε σπίτι όπου γίνονταν γαμήλιο γλέντι

    Η ίδια πηγή ανέφερε ότι γινόταν γαμήλια τελετή και ορισμένοι από τους καλεσμένους πυροβολούσαν στον αέρα, όπως είναι το έθιμο των Παστούν και πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί ομολόγησαν ότι έκαναν λάθος.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχή στο νότιο Αφγανιστάν αφού δέχθηκαν πυρά και μία βόμβα έχασε το στόχο της με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα και να σκοτωθούν κάποια άλλα. Ο αμερικανικός στρατός ζήτησε συγνώμη και πρόσθεσε ότι γίνονται έρευνες για το ατυχές περιστατικό.

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι δήλωσε από την πλευρά του πως η «ξαφνική επίθεση» σημειώθηκε στην επαρχία Ουρουζγκάν.

    O.K.

    [12] ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

    Ουάσιγκτον, 1 Ιουλίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για βομβαρδισμό αμάχων στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχή στο νότιο Αφγανιστάν, αφού δέχθηκαν αντιαεροπορικά πυρά.

    Όπως μετέδωσε το CNN, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι άγνωστος αριθμός αμάχων σκοτώθηκε και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίστηκαν από βόμβα που έχασε το στόχο της και έπεσε στη περιοχή Ταρίν Κοτ, στο νότιο Αφγανιστάν.

    Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε ότι ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που δρούσε στο έδαφος σε αυτή την περιοχή δέχθηκε πυρά και κάλεσε ενισχύσεις από αέρα. Ακολούθησε βομβαρδισμός και μία από τις βόμβες έχασε το στόχο της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων αμάχων και τον θάνατο κάποιων άλλων.

    Ο εκπρόσωπος του στρατού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι γίνονται έρευνες για το συμβάν.

    Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι δήλωσε από την πλευρά του πως η «ξαφνική επίθεση» σημειώθηκε στην επαρχία Ουρουζγκάν.

    Οι κάτοικοι του χωριού Κακαρακ στην επαρχία αυτή ανέφεραν ότι αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν τα ξημερώματα σπίτι όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι και οι νεκροί φθάνουν τους 120.

    Ο.Κ.

    [13] ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΩΝ

    Βρυξέλλες, 1 Ιουλίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Οι μακροβιότεροι μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη χωρών στην ΕΕ είναι οι κάτοικοι της Κύπρου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Οι κάτοικοι της Κύπρου μπορεί να είναι οι μακροβιότεροι μεταξύ των υποψηφίων χωρών, αλλά σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα τροχαία ατυχήματα οι "επιδόσεις" κάθε άλλο παρά θετικές εμφανίζονται, δεδομένου ότι η Κύπρος είναι μεταξύ των πρώτων σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [14] ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο Σ. ΖΑΚΧΑΙΟΣ

    Λευκωσία, 1 Ιουλίου 2002 (20:07 UTC+2)

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος, αναλαμβάνει από σήμερα την Προεδρία της Ασιατικής Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της Ομάδας.

    Η Ασιατική Ομάδα, η οποία αποτελείται από 52 κράτη μέλη, διαδραματίζει ρόλο συντονισμού θέσεων ιδιαίτερα σε θέματα υποψηφιοτήτων και πραγματοποιεί επαφές με προέδρους των άλλων γεωγραφικών ομάδων όπως και με τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [15] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ

    Καμπούλ, 1 Ιουλίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν σπίτι όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι, σε επαρχία του Αφγανιστάν σκορπώντας τον θάνατο σε δεκάδες άμαχους. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 θύματα σύμφωνα με Αφγανούς αυτόπτες μάρτυρες και νοσοκομειακές πηγές.

    Η επίθεση έγινε σε σπίτι στο χωριό Κακαρακ στην επαρχία Ουζουργκάν στην διάρκεια επιχείρησης για την εξόντωση και σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα.

    Οι αμερικανοί αξιωματούχοι στην Καμπούλ δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

    Ενας επιζών, ο Αμπντουλ Καγιουν, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μιρ Βαις, της Κανταχάρ είπε ότι η επίθεση άρχισε τα ξημερώματα στις δυο τοπική ώρα και κράτησε μέχρι τις τέσσερις.

    Από το νοσοκομείο ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς και από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά.

    Ο.Κ.

    [16] ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 1 Ιουλίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Καμάλ Κχαράζι φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογράψει με τους αρμόδιους Κύπριους Υπουργούς συμφωνία πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας, μνημόνιο για συνεργασία κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών καθώς και συμφωνία για την εμπορική ναυτιλία.

    Ο κ. Κχαράζι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη ενώ μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [17] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 1 Ιουλίου 2002 (19:48 UTC+2)

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο

    δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το μεγάλο σπάσιμο του αδιεξόδου το οποίο τα ΗΕ ήλπιζαν να υπάρξει μέχρι το χρονικό στόχο του Ιουνίου δεν επετεύχθη.

    Ο κ. ντε Σότο αναχωρεί την Τετάρτη για τη Βιέννη, όπου θα συναντήσει τον Κόφι Ανάν, τον οποίον θα ενημερώσει για την πορεία των απευθείας συνομιλιών.

    Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου την Τρίτη 9 Ιουλίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Μετά την ενημέρωση ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος Σερ Τζέρεμι Γκρίνστοκ, θα προβεί σε δήλωση.

    "Εχουμε μπροστά μας ένα γρίφο," κατά την έκφρασή του, "και πρέπει να το συζητήσω με το ΓΓ", δήλωσε ο κ. ντε Σότο στο ΚΥΠΕ, επισημαίνοντας ότι ως τώρα οι δύο πλευρές διαπραγματεύονταν από μόνες τους, μεταξύ τους, στις συνομιλίες.

    "Και οι δύο πλευρές φαίνεται να δυσκολεύονται να διαπραγματευτούν από μόνες τους", επεσήμανε ο κ. ντε Σότο.

    "Δεν πρόκειται να επιτευχθεί το μεγάλο σπάσιμο του αδιεξόδου για το οποίο ελπίζαμε," δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [18] ΚΥΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

    Λευκωσία, 1 Ιουλίου 2002 (19:45 UTC+2)

    Με το βουλευτή των Νέων Οριζόντων Χρίστο Κληρίδη να δηλώνει "αποχή", η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σήμερα το πρωί 15 συνολικά νόμους και κανονισμούς με τους οποίους αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο της φορολογίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και ρυθμίζονται οι διαδικασίες και τα κριτήρια παροχής χορηγιών και άλλων κοινωνικού χαρακτήρα επιδομάτων στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, το νομοθετικό σώμα αποφάσισε ομόφωνα όπως ορισθεί νέα έκτακτη συνεδρία την προσεχή Παρασκευή, για να συζητηθούν και ψηφισθούν νομοθετήματα που προβλέπουν την παροχή επιδομάτων τέκνων και κοινωνικών βοηθημάτων.

    Αποφασίσθηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση της φορολογικής μεταρρύθμισης και η διατύπωση των απόψεων των βουλευτών και των κομμάτων διεξαχθεί στη συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής, η οποία θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί. Στη συνεδρίαση αυτή, όπως είπε ο κ. Κληρίδης, θα εξηγήσει και ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να τηρήσει αποχή στο σύνολο των νομοθετημάτων της φορολογικής μεταρρύθμισης.

    Οι νόμοι και οι κανονισμοί που ψηφίστηκαν σήμερα αφορούν τις νέες ρυθμίσεις για τη φορολογία του εισοδήματος, την τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά τελωνειακούς δασμούς και φόρους, την κατάργηση της προσφυγικής επιβάρυνσης στα εισαγόμενα εμπορεύματα και την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας.

    Εγκρίθηκαν επίσης νόμοι που αφορούν τη φορολογία κεφαλαιουχικών κερδών, τη βεβαίωση και είσπραξη φόρων, την παροχή ειδικών χορηγιών σε σπουδαστές και φοιτητές Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΑΕΙ), την παροχή επιδομάτων σε εκτοπισθέντες και παθόντες καθώς και τις χορηγίες για απολαβές στην Εθνική Φρουρά.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΕΤΖΕΒΙΤ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 1 Ιουλίου 2002 (18:45 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές στη χώρα και πρόσθεσε ότι οι διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων όσον αφορά στις σχέσεις της Αγκυρας με την ΕΕ δεν υπονομεύουν το μέλλον της κυβέρνησης.

    Όπως μετέδωσε το Ρόυτερς, ο Ετζεβίτ, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού ανέφερε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά αυτές να διεξαχθούν κανονικά το 2004, μετά τη λήξη της θητείας της τον Απρίλιο.

    Ο.Κ.

    [20] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ

    Aθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (18:32 UTC+2)

    Το θέμα της ανασύνταξης των εκλογικών καταλόγων βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Την επιτροπή ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης σχετικά με την πορεία εκκαθάρισης των καταλόγων από τις διπλοεγγραφές. Όπως έγινε γνωστό διαπιστώθηκαν 140.000 διπλοεγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους. Σε αυτούς τους εκλογείς θα δοθεί ένας εκλογικός αριθμός και θα ψηφίσουν με υπεύθυνη δήλωση και με την ταυτότητά τους. Για όσους διπλοψηφίσουν θα προβλέπεται φυλάκιση μέχρι τρία χρόνια.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από 9.950.000 ψηφοφόρους και γνωστοποίησε ότι 520.000 εκλογείς πληροφορήθηκαν για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους από το διαδίκτυο ενώ 378.000 κλήσεις δέχτηκε το τηλεφωνικό νούμερο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464. Εξάλλου 44.000 από τις διπλοεγγραφές ξεκαθαρίστηκαν μετά την επικοινωνία των πολιτών με το 1464. Όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης, οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι θα παραδοθούν στους δήμους ως τις 25 Αυγούστου ώστε μέχρι τότε να αντιμετωπιστούν τυχόν λάθη και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

    Τα κόμματα συμφώνησαν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τους εκλογείς που δεν βρίσκουν τα ονόματά τους στους εκλογικούς καταλόγους. Αυτοί θα μπορούν ως τις 25 Αυγούστου να ζητήσουν από το δήμο την εγγραφή τους.

    [21] ΜΕΡΙΣΜΑ 0,11 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ''

    Ηράκλειο, 1 Ιουλίου 2002 (18:27 UTC+2)

    Τη διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2001 ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Πλαστικά Κρήτης.

    Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τονίστηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα 5μηνου, όπου οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 20,1% και τα κέρδη προ φόρων 90,3%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, προοιωνίζοντας ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο της χρονιάς.

    Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε η πορεία των θυγατρικών εταιριών και ιδιαίτερα η ανάπτυξη των πωλήσεων και η ικανοποιητική κερδοφορία που παρουσιάζουν ήδη φέτος οι θυγατρικές στην Τουρκία (Senkroma) και Πολωνία (GCP), οι οποίες εξαγοράστηκαν το 2001. Στη βάση αυτή, αποφασίστηκαν πρόσφατα νέες επενδύσεις τόσο στις δύο παραπάνω χώρες, όσο και στη Romclor (Ρουμανία) που πέτυχε το 2001 κέρδη ύψους 1.044.512 ευρώ. Οσον αφορά τη θυγατρική στην Κίνα, αναφέρθηκε ότι η κατασκευή του εργοστασίου της εταιρίας ολοκληρώνεται τον Αύγουστο και η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

    Τέλος επισημάνθηκε ότι προχωρά η κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Νομό Λασιθίου και η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει το β' τρίμηνο του 2003.

    [22] ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ PC SYSTEMS ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (18:24 UTC+2)

    Σημαντικη είναι η παρουσία της Pc Systems σε έργα του δημοσίου τομέα, ευρύτερου Δημόσιου, ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, περίπου το 20% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρίας που το 2001 ανήλθε σε 59 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει έργα του Δημοσίου.

    Οπως τονίστηκε στη γενική συνέλευση, στον ιδιωτικό και τραπεζικό τομέα ξεχωρίζουν οι συνεργασίες της εταιρίας με τον "Αθήνα 2004", το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΑΙΑ), τον ΟΤΕ, τη Nova Bank,  τη Citibank κ.α.

    Η εταιρία συντονίζει ή συμμετέχει ευρωπαϊκά έργα έρευνας και ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5,4 εκατ. ευρώ.

    Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας αποτελούν οι διεθνείς συνεργασίες και πιστοποιήσεις της από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού όπως είναι οι Cisco, Ibm, Intel, HP, Sun, Microsoft, Symantec, NetIQ, Oracle, κ.α. 

    Για την χρονική περίοδο 2002-2003 στόχος της Διοίκησης τoυ Ομίλου Pc Systems είναι να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο ελληνικό χώρο με επίκεντρο τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σημειώνεται ότι σημαντική ώθηση για την Pc Systems, καθώς και για το σύνολο του κλάδου της πληροφορικής αναμένεται να δώσει η απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία προωθεί άμεσα τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων πληροφορικής συνολικού προϋπολογισμού ύψους 200 δισ. δρχ. μέσα στους επόμενους μήνες.

    [23] ΕΡΓΟ 1,47 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο Γ. ΔΡΥΣ

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (18:15 UTC+2)

    Το φράγμα Αμουργελλών του Δημοτικού Διαμερίσματος Πανοράματος στο Δήμο Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης, θα εγκαινιάσει το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου, ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς.

    Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού δαπάνης 1,47 εκατ. ευρώ, η κατασκευή του οποίου, μαζί με τον υπερχειλιστή, ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα εντός 14 μηνών.

    Η λειτουργία του φράγματος θα εξασφαλίσει στους αγρότες και κατοίκους της περιοχής 1,4 εκατ. κυβικά μέτρα νερό, συμβάλλοντας στην άρδευση 8.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης και προσφέροντας παράλληλα αντιπλημμυρική προστασία, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Αποτελεί ένα ακόμα έργο, στο πλαίσιο της υδατικής πολιτικής του υπουργείου Γεωργίας, για χαμηλού προϋπολογισμού, σύντομης κατασκευής και άμεσης απόδοσης παρεμβάσεις, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους κινδύνους λειψυδρίας στην αγροτική μας οικονομία, δήλωσε ο κ. Δρυς.

    Ε.Σ.

    [24] ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ "ΒΛΕΠΕΙ" Η SEAFARM ΓΙΑ ΤΟ 2002

    Αθήνα, 1 Ιουλίου 2002 (18:13 UTC+2)

    Τη συγχώνευση των θυγατρικών εταιριών Κάλαμος ΑΕ, Ιχθυο ΑΕ , Seafarm Targa AE, και Perco AE με τη μητρική Seafarm Ionian, βάσει αρχικού σχεδιασμού, ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Seafarm.

    Επίσης, εγκρίθηκε η μετατροπή και η στρογγυλοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου το οποίο μέχρι πρότινος ανήρχετο σε 6.842.880.000 δρχ (20.081.819,52 ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί σε 160 δρχ (0,4696 ευρώ).

    Η νέα ονομαστική αξία της μετοχής θα ανέλθει σε 0,47 ευρώ που αντιστοιχεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 19.140,48 ευρώ, με αποτέλεσμα το μετοχικό κεφάλαιο να διαμορφώνεται στο ποσό των 20.100.960 ευρώ. Το ποσό της αύξησης θα καλυφθεί από το λογαριασμό των αποθεματικών. Το σύνολο των μετοχών ανέρχεται σε 42.768.000 τεμάχια.

    Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος αξίας 2 λεπτών ανά μετοχή και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου το οποίο απαρτίζεται από τους Αλέξανδρο Λέανδρο, Σταύρο Παπαγεωργίου, Γιάννη Στεφανή, Βασιλική Λεάνδρου, Κωνσταντίνο Χανιώτη, Χρήστο Ορσόπουλο, Κωνσταντίνο Γκλαβά, Γιώργο Χριστοδουλόπουλο και Βίλλυ Παναγιωτίδη.

    Ακολουθώντας σταθερά τι στρατηγικές της επιλογές, η διοίκηση προωθεί την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος με την αναδιάρθρωση και συγχώνευση των θυγατρικών εταιριών και με την επέκταση της σε αγορές του εξωτερικού.

    Για την οικονομική χρήση του 2002 προβλέπεται ότι η Seafarm ΑΕ θα πραγματοποιήσει αύξηση του κύκλου των εργασιών της κατά 10% με ανάλογη αύξηση και του όγκου των πωλήσεων.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 1 July 2002 - 18:13:40 UTC