Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-03-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ
  • [02] ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΓΣΕΕ
  • [03] ΔΕΚΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
  • [04] ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ
  • [05] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
  • [06] ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ: ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [07] ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Ο ΜΑΡΑΣ
  • [08] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
  • [09] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ
  • [10] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ
  • [11] ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ
  • [12] 5 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ
  • [13] ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [14] ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [15] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ TON AΠΡΙΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [16] ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ EUROPA NOSTRA ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [17] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [18] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ - ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
  • [19] ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
  • [20] ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΑΤΕΙΧΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
  • [21] ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ.ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
  • [22] ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 21ΧΡΟΝΟΣ ΔΥΤΗΣ
  • [23] ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ BAR KAI BIG BROTHER Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ

  • [01] ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

    Κωνσταντινούπολη, 23 Μαρτίου 2002 (17:58 UTC+2)

    Τον υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Σπύρο Βούγια, τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, Δήμητρα Σπηλιοπούλου και αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ομίλου "Θεμελιοδομή", δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

    Ο Παναγιώτατος, ευχαρίστησε θερμά για μία ακόμη φορά τις διοικήσεις του ΜΠΕ και της "Θεμελιοδομής" για το πρόγραμμα απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης μέσω Ιντερνετ των λειτουργιών, των ακολουθιών και των άλλων δραστηριοτήτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι θεωρεί σημαντική τη συνεισφορά τους. "Όσους μπορούν να βοηθήσουν το έργο της Εκκλησίας, τους θωρούμε συνεργάτες, συναγωνιστές", είπε ο Πατριάρχης.

    Ο Προκαθήμενος των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων όλου του κόσμου, αναφέρθηκε εκτενώς στο ευρύ και πολύπλευρο έργο το Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιδιαίτερα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει για το διάλογο μεταξύ των θρησκειών και των Εκκλησιών, για την ειρηνική συμβίωση, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

    "Σήμερα, όλοι ομιλούν για τον διαθρησκευτικό διάλογο και για την αναγκαιότητά του, μετά την 11η Σεπτεμβρίου και το τρομερό τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά το Πατριαρχείο μας δεν περίμενε να γίνουν αυτά τα γεγονότα για να μιλήσει και να δραστηριοποιηθεί για τον διαθρησκευτικό διάλογο που αποβλέπει να φέρει κοντύτερα τους πιστούς των διαφόρων θρησκειών και των διαφόρων Πολιτισμών. Τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως έχει διάλογο με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Έχουμε κάνει πολλά συνέδρια και είμεθα υποστηρικτές του διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ των λαών και των θρησκειών. Γιατί πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσον που διαθέτει ο λογικός άνθρωπος για να πείσει τον συνάνθρωπό του ότι είναι σωστό αυτό που πιστεύει. Δεν μπορεί να επιβάλει τις απόψεις του ο πιστός της Εκκλησίας δια των όπλων, δια της βίας, αλλά μόνον δια της πειθούς, δια του διαλόγου. Αλλωστε, ο διάλογος είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των προγόνων μας", κατέληξε ο Παναγιώτατος.

    Στην αντιπροσωπεία, εκτός του κ. Βούγια και της κ. Σπηλιωπούλου, μετείχαν ο πρόεδρος του ΜΠΕ, Π. Παρασκευόπουλος, ο Γεν. Διευθυντής του ΜΠΕ Σ. Κουζινόπουλος και το μέλος του Δ.Σ., Κ. Τόλης. Επίσης, από τον όμιλο "Θεμλιοδομή", η πρόεδρος του Δ.Σ. Θεοδώρα Ταμπακούλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κ. Πατραμάνης, το μέλος του Δ.Σ. Ν. Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος της τεχνικής εταιρίας "Νέστος", που ανήκει στον ίδιο όμιλο κ. Γιώργος Μεγκλής.

    [02] ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΓΣΕΕ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2002 (10:17 UTC+2)

    Tην ερχόμενη Τετάρτη θα επανακάμψουν στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Πολυζωγόπουλος αναμένεται να ζητήσει συγκεκριμένη δέσμευση για το ύψος και τη διάρκεια της ετήσιας πρόσθετης κρατικής χρηματοδότησης για το ασφαλιστικό. Πρόκειται για τα κονδύλια που θα πρέπει να διαθέτουν όλες οι κυβερνήσεις από το 2003 και μετά, ώστε να διατηρηθεί βιώσιμο έως το 2030 το νέο ασφαλιστικό σύστημα (το οποίο δημιουργείται με κορμό το ΙΚΑ).

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά το 2017 το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και πλήρως βιώσιμο, εφόσον ευοδωθεί ο στόχος για τη μείωση -κατά 40%- της εισφοροδιαφυγής.

    [03] ΔΕΚΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ

    Σαραγόσα, 23 Μαρτίου 2002 (10:53 UTC+2)

    Την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη διεξαγωγή διάσκεψης με θέμα τον Ευρωστρατό το Νοέμβριο υπό την προεδρία της Ελλάδας, έκανε δεκτή η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

    Στις συναντήσεις του ο κ. Παπαντωνίου παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για το θέμα του Ευρωστρατού καθώς επίσης τη σχέση του Ευρωστρατού με το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας την ελληνική θέση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κείμενο συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν θα σέβεται βασικές αρχές που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [04] ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2002 (12:25 UTC+2)

    Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

    Η ροή των αυτοκινήτων είναι κανονική στους εθνικούς δρόμους, ενώ τα διόδια της Ελευσίνας δεν λειτουργούν λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

    Όλη η δύναμη της τροχαίας βρίσκεται στο πόδι για να διευκολύνουν τους οδηγούς. Τροχονόμοι βρίσκονται σε κομβικά σημεία και ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

    Η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι προσεχτικοί, να μην τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, να μην κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις, να μην παραβιάζουν τους ερυθρούς σηματοδότες, να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και να φοράνε τις ζώνες ασφαλείας.

    [05] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

    Σόφια, 23 Μαρτίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν πληροφορίες ότι πυρήνας της Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στο Σεράγεβο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδα της Βοσνίας.

    "Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ενημερωθεί από τις αρχές της Βοσνίας ή άλλες επίσημες πηγές ότι υπήρξαν στη Σόφια προετοιμασίες τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανικών θέσεων στην Ευρώπη", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

    Το υπουργείο "θα προσπαθήσει να ελέγξει την πληροφορία και ζήτησε από τη βουλγαρική πρεσβεία στο Σεράγεβο να ζητήσει διευκρινίσεις από τις αρχές της Βοσνίας", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της Βουλγαρίας Ιβαν Τσομπάνοφ διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας. "Η πληροφορία είναι παράδοξη, δεν είναι αληθής", τόνισε σε δηλώσεις του στο βουλγαρικό ραδιόφωνο.

    Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι "οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν ασχοληθεί με πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Βουλγαρία".

    Η εφημερίδα "Dnevni Avaz" του Σεράγεβο επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο, τον οποίο δεν κατονομάζει, αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας έλαβε πληροφορίες ότι μέλη του δικτύου Αλ - Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη Σόφια προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον Αμερικανών στο Σεράγεβο ανάλογο εκείνου της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι χθες η πρεσβεία των ΗΠΑ αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της στο Σεράγεβο και στο Μόσταρ για λόγους ασφαλείας.

    Η κυβέρνηση της Βοσνίας συνεδρίασε έκτακτα για να συζητήσει την κατάσταση ασφαλείας μετά το κλείσιμο της αμερικανικής πρεσβείας.

    [06] ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ: ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Βερολίνο, 23 Μαρτίου 2002 (19:59 UTC+2)

    Για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μόνο η αρχή σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων που σχεδιαζόταν εναντίον των ΗΠΑ έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    "Σε σπηλιές και τούνελ στο Αφγανιστάν έχουμε βρει αποδείξεις ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν και νέα χτυπήματα" δήλωσε ο κ. Ράμσφελντ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Focus". "Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν το πρώτο κύμα στον πόλεμο των τρομοκρατών εναντίον των ΗΠΑ", ανέφερε.

    Ο Αμερικανός υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις ούτε αποκάλυψε πού ακριβώς και πότε βρέθηκαν τα αποδεικτικά στοιχεία.

    Σύμφωνα με τον κ. Ράμσφελντ η αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν θα έχει ολοκληρωθεί όταν όλοι οι πυρήνες της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν θα έχουν εξουδετερωθεί και θα έχει συγκροτηθεί τακτικός αφγανικός στρατός.

    Σημείωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις, θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους τρομοκράτες σε άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα εναντίον του Ιράκ, διπλωματικά, οικονομικά κ.α.

    [07] ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ Ο ΜΑΡΑΣ

    Πάτρα, 23 Μαρτίου 2002 (19:44 UTC+2)

    Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό των ανδρών κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Βλάσης Μάρας, συγκεντρώνοντας 54,250 βαθμούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο "Δ. Τόφαλος" στην Πάτρα.

    Τη δεύτερη θέση πήρε ο Κώστας Μπαρμπάκης με 52,600 βαθμούς, ενώ την τρίτη ο Χρήστος Δασκαλάκης με 52,250 βαθμούς.

    Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση στους κρίκους του Δημοσθένη Ταμπάκου, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο πρόγραμμά του και βαθμολογήθηκε με 9,750 βαθμούς. Την ίδια βαθμολογία πήρε και ο Μάρας στο μονόζυγο πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

    "Επρεπε να μπει και αυτό στη συλλογή μου", τόνισε μετά τη νίκη του ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος στο παρελθόν είχε κερδίσει τον τίτλο στο σύνθετο στην κατηγορία παίδων και εφήβων.

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο μονόζυγο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνισή του και την αισιοδοξία του ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Απρίλιο.

    "Χρειάζεται ένα πολύ μικρό ποσοστό πλέον για να τελειοποιήσουμε τις ασκήσεις μας. Εκανα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας μου στο σύνθετο ατομικό, γεγονός που μου δίνει το δικαίωμα να ελπίζω ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα βρεθώ στον τελικό και θα διεκδικήσω μία θέση ανάμεσα στους 10 κορυφαίους αθλητές στο σύνθετο. Από εκεί και πέρα εκτός από το μονόζυγο, στο οποίο θα προσπαθήσω να ανέβω στο βάθρο θέλω να μπω σε έναν ακόμη τελικό οργάνου, πιθανότερα στον πλάγιο ίππο", είπε.

    Αναφερόμενος συνολικά στην εμφάνιση των αθλητών που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό, εξέφρασε την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του ότι "η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στις 8 πρώτες ομάδες της Ευρώπης".

    "Η εμφάνιση όλων των παιδιών ήταν πολύ καλύτερη από την τελευταία μας στην Ισπανία. Διαθέτουμε πλέον ένα μεγάλο μενού ασκήσεων με μεγάλη δυσκολία. Χρειάζεται μόνο να τις σταθεροποιήσουμε", τόνισε.

    Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Ταμπάκος, τόνισε: "Για πρώτη φορά δείξαμε ότι διαθέτουμε τόσους πολλούς υψηλού επιπέδου αθλητές. Δείχνουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλό σε ομαδικό επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

    Για το δικό του πρόγραμμα ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους εμφανίστηκε ικανοποιημένος και σημείωσε: "Εχουμε ακόμη ένα μήνα για να το βελτιώσω και να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Στο Ευρωπαϊκό θέλουμε τον κόσμο της Πάτρας κοντά μας".

    Στους αγώνες πήραν μέρος οι εθνικές ομάδες Ισπανίας και Ελβετίας. Ο Ισπανός Ραφαέλ Μαρτίνεζ συγκέντρωσε στο σύνθετο ατομικό 53,050 βαθμούς (2ος εκτός συναγωνισμού), ενώ ο συμπατριώτης του Χαβιέρ Καρμπάγιο 52,200 βαθμούς (5ος εκτός συναγωνισμού).

    [08] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Σαραγόσα, 23 Μαρτίου 2002 (19:35 UTC+2)

    Στα αποτελέσματα του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Αμυνας της Ε.Ε στη Σαραγόσα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου.

    Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι στο επίκεντρο των σημερινών συνομιλιών βρέθηκε

    η μετεξέλιξη του Συμβουλίου από άτυπο σε τυπικό και ουσιαστικό Συμβούλιο Υπουργών, όπως είναι το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και το Συμβούλιο Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

    Επισήμανε ότι στο σημείο αυτό η Ελλάδα στηρίζει την Ισπανική Προεδρία και θέλει να διευθετηθεί αυτό το θέμα στη διάσκεψη για τη διαμόρφωση της νέας συνθήκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική να γίνει πλέον μία κοινοτική πολιτική και αντικείμενο ενός κανονικού Συμβουλίου Υπουργών.

    "Ουσιαστικά είναι μια διακυβερνητική διάσκεψη, αλλά εμείς θέλουμε να αποκτήσει μια πολύ πιο ουσιαστική υπόσταση το συμβούλιο αυτό, για να αναδειχθεί η Ευρωπαϊκή διάσταση της αμυντικής πολιτικής", σημείωσε.

    Διευκρίνισε ότι η μετεξέλιξη δεν έχει αποφασιστεί, ότι έχει υποβληθεί σχετική πρόταση της Ισπανικής Προεδρίας με την οποία συμφώνησε η Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες, ενώ άλλες χώρες έχουν κάποιες μεγαλύτερες επιφυλάξεις προσθέτοντας ότι έγινε δεκτή η πρόταση να τεθεί το θέμα σαν αντικείμενο της διάσκεψης για την αναθεώρηση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ανέφερε ακόμη ότι το άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η υποκατάσταση της σημερινής πολυεθνικής δύναμης στα Σκόπια "Amber Force" ("Κεχριμπαρένια Αλεπού") από μία Ευρωπαϊκή Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης και τόνισε ότι σε αυτό η Ελλάδα είναι θετική.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνέστησε προσοχή και όχι βιασύνη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν θα πρέπει να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια, διότι είναι μία σταθεροποιητική δύναμη και ο δεύτερος λόγος είναι, ότι στα Σκόπια θα διεξαχθούν εκλογές.

    "Θα πρέπει να προσέξουμε τις κινήσεις μας έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η υποκατάσταση της σημερινής δύναμης από την Ευρωπαϊκή Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης θα προχωρήσει κανονικά, ομαλά και δεν θα έχει αρνητικές παρενέργειες", τόνισε.

    "Με αυτές τις προϋποθέσεις και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασφαλώς συμφωνούμε με αυτή την κίνηση, που θα είναι και η πρώτη ενεργοποίηση του Ευρωστρατού σε μία επιχείρηση ειρήνευσης ειδικά στο δικό μας χώρο των Βαλκανίων", κατέληξε.

    [09] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2002 (18:47 UTC+2)

    Κάλεσμα στον ελληνισμό να αποτινάξει το ραγιαδισμό της απάθειας και να απορρίψει τη μετριότητα απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται, μετέχοντας στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.

    "Η σημερινή επέτειος είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας. Οι αγωνιστές του '21 θυσιάστηκαν για ελευθερία, για αξιοπρέπεια, αγωνίστηκαν ενάντια στη νοοτροπία και τη λογική της υποταγής, της μιζέριας και των συμβιβασμών. Με τον αγώνα τους απέδειξαν ότι η εθνική υπερηφάνεια δεν μετριέται με αριθμούς, αλλά με ψυχή και απόφαση", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    "Γι' αυτό πιστεύω ότι σήμερα καλείται ο ελληνισμός να κάνει την δική του επανάσταση. Πρέπει να αποτινάξουμε το ραγιαδισμό της απάθειας. Πρέπει να απορρίψουμε τη μετριότητα και το συμβιβασμό με το λίγο.

    Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε όλους μας τους στόχους", υπογράμμισε.

    Το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνοδευόμενος από τη σύζυγό του επισκέφθηκε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας.

    [10] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ

    Βηρυτός, 23 Μαρτίου 2002 (18:02 UTC+2)

    Πολυώροφο κτίριο κατέρρευσε σε πολυσύχναστη περιοχή της Βηρυτού θάβοντας στα ερείπια τους εργάτες που εκτελούσαν εργασίες συντήρησης και περαστικούς.

    Η κυκλοφορία διεκόπη στην περιοχή, όπου κατέρρευσε το κτίριο για να μπορέσουν να προσεγγίσουν σωστικά συνεργεία και ασθενοφόρα. Τηλεοπτικοί σταθμοί του Λιβάνου μετέδωσαν συγκλονιστικές εικόνες με τα μέλη σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίζουν από τα ερείπια επτά ανθρώπους, ενώ οι έρευνες για τυχόν επιζώντες συνεχίζονται.

    Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς.

    [11] ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2002 (17:53 UTC+2)

    Εκτεταμένες καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα προκλήθηκαν αργά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ οπαδών στο Μπραχάμι.

    Νεαροί πέταξαν πέτρες, καδρόνια και μολότοφ σε ότι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 30 Ι.Χ. και πέντε καταστήματα.

    Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι κινδύνεψαν, είναι ανάστατοι και δεν μπορούν να συνέλθουν ακόμη από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν.

    Οι νεαροί κατάφεραν να διαφύγουν παρά τις έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.

    [12] 5 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2002 (17:49 UTC+2)

    Με την κατάρριψη πέντε παγκοσμίων ρεκόρ, μιας ισοφάρισης και δύο πανελλήνιων επιδόσεων ολοκληρώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων.

    Από ελληνικής πλευράς οι δύο νέες πανελλήνιες επιδόσεις σημειώθηκαν στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών από τους Κ. Σαβοργιαννάκη, Χρ. Κοσμάτο και Θ. Καρπίδα, ενώ στο αεροβόλο τουφέκι νεανίδων από τις Α. Σμυρλή, Ε. Μήτσαλα και Α. Μπρεζετού.

    Πρωταγωνιστές στα νέα παγκόσμια ρεκόρ ήταν: στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων η ομάδα της Ουκρανίας, στον κινούμενο στόχο γυναικών η Ουκρανή, Γκ. Αβρανένκο, στο ομαδικό του κινούμενου στόχου γυναικών η Ουκρανία, στον ομαδικό του κινούμενου στόχου νεανίδων η Ρωσία, στο ομαδικό ανδρών του κινούμενου στόχου η Ρωσία, ενώ η ισοφάτιση του παγκόσμιου ρεκόρ σημειώθηκε στο ομαδικό του αεροβόλου τουφεκιού νεανίδων από την Τσεχία.

    ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

    Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών: Μιχαήλ Νεστρούεφ (Ρωσία), Φρανκ Ντουμουλίν (Γαλλία), Ζολτ Κάρατς (Ουγγαρία). Ομαδικό: Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία

    Αεροβόλο τουφέκι γυναικών: Σόνια Φιλτσαιφτερ (Γερμανία), Κάμπι Μπουχλμαν (Ελβετία), Λιούμποβ Γκάλκινα (Ρωσία). Ομαδικό: Ρωσία, Ελβετία, Γερμανία

    Κινούμενος στόχος/Μικτές διαδρομές εφήβων: Τόμας Τσακνάκις (Τσεχία), Ιγκορ Κριστένκο (Ουκρανία), Μιχάλ Μπόλικ (Τσεχία). Ομαδικό: Τσεχία, Ουκρανία, Γερμανία.

    Στη γενική κατάταξη μεταλλίων της διοργάνωσης η Ρωσία κέρδισε τα περισσότερα (14 χρυσά, 6 ασημένια και 4 χάλκινα). Ακολούθησαν η Ουκρανία με 8,4,2 η Τσεχία με 4,1,5 και η Γερμανία με 2,6,4.

    [13] ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2002 (17:21 UTC+2)

    Επετράπη από τις 5 το απόγευμα ο απόπλους όλων των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας ο απόπλους των πλοίων αναμένεται να επιτραπεί αφού βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

    [14] ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2002 (17:16 UTC+2)

    Παρανάλωμα του πυρός έγινε νωρίς το απόγευμα ένα επιδιορθωτήριο υποδημάτων στην Πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά, που προκάλεσε αναστάτωση στους περιοίκους και τους διερχόμενους, σβήστηκε πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλήσει τα παρακείμενα κτίρια.

    [15] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ TON AΠΡΙΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 23 Μαρτίου 2002 (16:57 UTC+2)

    Τριμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Κύπρο από τις 8 μέχρι τις 10 Απριλίου, με πρόσκληση του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο κομμάτων.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνομιλίες με το Πολιτικό Γραφείο του ΚΙΣΟΣ και θα συναντηθεί με πολιτικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Συντακτική Συνέλευση της ΕΕ.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [16] ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ EUROPA NOSTRA ΣΕ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 23 Μαρτίου 2002 (16:53 UTC+2)

    Aριστούργημα αρχιτεκτονικής, κτισμένο το 1888 επί της οδού Λεύκωνος 23 στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, απέσπασε ένα από τα έξι μετάλλια Heritage Awards της Europa Nostra, τα οποία καθιερώθηκαν από το 1975 και απονέμονται ετησίως σε επιτεύγματα ιδιωτών που συμβάλλουν παραδειγματικά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

    Το διατηρητέο οικοδόμημα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός και αγοράστηκε το 1996 από το Λαϊονικό Ιδρυμα για την Αποκατάσταση του Απροστάτευτου Παιδιού (Λ.Ι.Α.Α.Π.

    Οι απονομές των μεταλλίων και των άλλων τιμητικών διακρίσεων της Europa Nostra, 35 στο σύνολο, έγιναν σήμερα στην Κοπεγχάγη.

    Από την Κύπρο μετέβησαν στην Δανία για το σκοπό αυτό η πρόεδρος του ΔΣ του Λ.Ι.Α.Α.Π Ελλη Ιωάννου, ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε την αναπαλαίωση της οικοδομής Χρίστος Μίτσιγγας, και ο γενικός συντονιστής των εργασιών και μέλος του Ιδρύματος Κόκος Νικολαϊδης.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [17] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Λευκωσία, 23 Μαρτίου 2002 (16:44 UTC+2)

    Δεν είναι σωστό να θέτουν άλλοι τα χρονοδιαγράμματα, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, αναφερόμενος στη δήλωση του Ειδικού Συντονιστή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον, ότι στόχος για ολοκλήρωση των συνομιλιών θα πρέπει να είναι ο Ιούνιος.

    "Το να πεις 'επισπεύσατε' είναι εύκολο, αφού δεν γνωρίζουν τη δουλειά που γίνεται", είπε ο κ. Ντενκτάς και πρόσθεσε ότι "οι συνομιλίες δεν είναι ένα πετάλι που το πατάς και αναπτύσσεις ταχύτητα".

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [18] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ - ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    Βελιγράδι, 23 Μαρτίου 2002 (16:41 UTC+2)

    Η σερβική κυβέρνηση συμφώνησε για ανταλλαγή κρατουμένων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

    Η συμφωνία που υπεγράφη με την αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσοβο προβλέπει ότι, οι Αλβανοί που κρατούνται σε σερβικές φυλακές θα μεταφερθούν στο Κοσσυφοπέδιο όπου θα εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, αναφέρει η εφημερίδα Blic. Από την πλευρά τους οι Σέρβοι που κρατούνται στην επαρχία θα μεταφερθούν σε φυλακές στη Σερβία.

    Η συμφωνία υπεγράφη χθες από τον Σέρβο πρωθυπουργό, Ζόραν Τζίντζιτς, τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για θέματα του Κοσσυφοπεδίου, Νεμπόισα Τσόβιτς και τον Γιουγκοσλάβο πρωθυπουργό, Ντάγκισα Πέσιτς. Εκ μέρους του Κοσόβου υπέγραψε τη συμφωνία ο διοικητής του ΟΗΕ στην επαρχία, Μάικλ Στάινερ.

    Ωστόσο, δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία μεταφοράς των κρατουμένων ούτε δίνεται προθεσμία για την ολοκλήρωσή της. Οι ΗΠΑ έθεσαν ως όρο την εφαρμογή της συμφωνίας προκειμένου να συνεχίσουν να παράσχουν βοήθεια στο Βελιγράδι.

    Ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Εξωτερικών, Γκόραν Σβιλάνοβιτς, είχε αναφέρει ότι περίπου 175 Αλβανοί κρατούμενοι παραμένουν σε σερβικές φυλακές από τους συνολικά 2.100 που είχαν συλληφθεί κατά την αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο τον Ιούνιο του 1999.

    Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες και δολοφονίες πολιτών και μελών των σερβικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πολέμου (1998 - 1999).

    [19] ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2002 (16:29 UTC+2)

    "Ο ΣΥΝ τιμά τον μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και τους μαχητές όλων των λαϊκών αγώνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δημοκρατία στην πατρίδα μας", επισημαίνεται σε μήνυμα της ΚΠΕ του κόμματος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Στο μήνυμα τονίζεται ότι η φετινή εθνική επέτειος βρίσκει τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο να ζει μέσα σε ένα κλίμα μεγαλύτερης ανασφάλειας και νέων απειλών για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    "Η ηγεσία των ΗΠΑ διεκδικεί πλέον το ανεξέλεγκτο των όποιων αποφάσεών της, τόσο απέναντι στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς, όσο και απέναντι σε αυτές που προβλέπει αυτό καθ΄ αυτό το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ.

    Απέναντι στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και στην ακραία, επιθετική πολιτική ηγεμονίας των ΗΠΑ, διαγράφεται σιγά σιγά η προοπτική ενός παγκόσμιου κινήματος αντίστασης και πρωτοβουλιών για μια διαφορετική πορεία του σύγχρονου κόσμου. Η συνάντηση χιλιάδων πολιτών και κινημάτων, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, στο Πόρτο Αλλέγκρε δημιουργεί μια νέα ελπιδοφόρα πραγματικότητα", υπογραμμίζεται.

    Ο ΣΥΝ εκφράζει την πίστη ότι η λαϊκή κυριαρχία και η υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας, περνά μέσα από την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο και προσθέτει ότι το νέο σύγχρονο πλαίσιο για την υλοποίηση των στόχων αυτών είναι η προώθηση της πολιτικής ενοποίησης και της κοινωνικής συνοχής της Ε.Ε., η αμυντική και στρατιωτική χειραφέτησή της από τις ΗΠΑ και η αντιπαράθεση στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

    "Η ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η πολιτιστική καχεξία, είναι τα ορατά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Η πορεία αυτή μπορεί και πρέπει να αντιστραφεί", τονίζει.

    "Η Ελλάδα, ο λαός μας έχει όλες τις δυνατότητες να ανοίξει νέους δρόμους προόδου. Με τη ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών, με τη ριζική αλλαγή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και του συστήματος διακυβέρνησης, καθώς και με τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας ικανής να στηρίξει την προοπτική προοδευτικών εναλλακτικών πολιτικών διεξόδων", επισημαίνει.

    [20] ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΑΤΕΙΧΕ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

    Σέρρες, 23 Μαρτίου 2002 (14:35 UTC+2)

    Δυο πλαστά διαβατήρια, τα οποία είχαν εκδοθεί από κύκλωμα που δρα τα τελευταία δύο χρόνια στη Βουλγαρία, κατείχε ο 34χρονος Βούλγαρος Γκεόργκι Ποπόφ, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στον εθνικό δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης

    Σύμφωνα με τον συλληφθέντα, τα διαβατήρια προορίζονταν για δυο ομοεθνείς τους, τους οποίους θα συναντούσε στην Αθήνα. Τα διαβατήρια κατασχέθηκαν και σε βάρος του Βούλγαρου σχηματίσθηκε δικογραφία για να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Σερρών.

    [21] ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ.ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

    Ρώμη, 23 Μαρτίου 2002 (14:32 UTC+2)

    Πάνω από δύο εκατομμύρια εργάτες κατέβηκαν στους δρόμους της Ρώμης, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του συμβούλου του υπουργείου Εργασίας, Μάρκο Μπιάτζι, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση.

    Περισσότερα από 9.000 λεωφορεία και 60 τραίνα μετέφεραν στην ιταλική πρωτεύουσα μέλη του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου CGIL από όλες τις πόλεις της χώρας. Το κέντρο της Ρώμης έκλεισε και εκατοντάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης αναμείχθηκαν με το πλήθος των εργατών, ενώ κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τις εργατικές ενώσεις οι διαδηλωτές ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, ενώ οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για περίπου ένα εκατομμύριο, αλλά συνεχώς καταφθάνουν και άλλοι διαδηλωτές, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει πορεία από έξι διαφορετικές κατευθύνσεις προς το Κολοσσαίο, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει στην Ιταλία από το 1994.

    [22] ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ 21ΧΡΟΝΟΣ ΔΥΤΗΣ

    Ρόδος, 23 Μαρτίου 2002 (13:54 UTC+2)

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδας Μακρύ Κάμιρου Σκάλας Ρόδου για τον εντοπισμό του 21χρονου δύτη Ελευθέριου Μιχαήλ, ο οποίος πραγματοποιούσε χθες το απόγευμα κατάδυση στις εγκαταστάσεις εταιρίας ιχθυοκαλλιέργειας.

    Στις έρευνες εντοπισμού του νεαρού μετέχουν ένα ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος, ιδιώτες δύτες και αλιευτικά και ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

    [23] ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ BAR KAI BIG BROTHER Η Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2002 (13:54 UTC+2)

    Υπέρ της κατάργησης των τηλεοπτικών εκπομπών "Bar" και "Big Brother", εμφανίστηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς -όπως είπε- πλήττουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

    "Αυτό δεν έχει σχέση με λογοκρισία. Δεν είναι λογοκρισία να προστατεύεις όχι μόνο το ανήλικο αλλά και την ενήλικη κοινωνία από την τηλεμαστροπεία και τα τηλεσκουπίδια", επσίμανε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 23 March 2002 - 19:13:46 UTC