Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-01-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [02] Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ
  • [03] ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [04] EΠΑΦΕΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
  • [05] ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ
  • [06] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
  • [07] ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
  • [08] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΟ- ΝΗΑΡ ΗΣΤ 94-62
  • [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [10] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΜΕ 25-24
  • [11] ΜΟΥΣΑΡΑΦ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ
  • [12] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΟΚ 81-75
  • [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΞΑΝΘΗ 0-0
  • [14] Ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [15] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [16] ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ ΤΟ "ΟΚ" ΤΟΥ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ
  • [17] Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 3-0 ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ
  • [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ - ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗ
  • [19] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • [20] ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ
  • [21] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1
  • [22] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ
  • [23] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ "17 Ν"
  • [24] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΙΒΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

  • [01] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (14:30 UTC+2)

    Στην Αθήνα επέστρεψε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στις ΗΠΑ.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πτήσης του, αναφέρθηκε στο θέμα της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε λίστα υπόπτων και επεσήμανε ότι εξετάζεται η αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να μην παραγράφονται αδικήματα τρομοκρατικών πράξεων. "Είμαι έξι χρόνια πρωθυπουργός και δεν έχω δει καμία λίστα. Δεν είναι σωστό να κυκλοφορούν τέτοια πράγματα, διότι εκτός του ότι ειδοποιείς τον άλλον, τίθεται και ένα θέμα για τα ατομικά δικαιώματα των προσώπων που βλέπουν τα ονόματά τους" είπε ο κ.Σημίτης και πρόσθεσε ότι έχει ακούσει ορισμένες φορές για κάποια πρόσωπα, κυρίως με βάση τα αρχεία της Στάζι, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία από την έρευνα που ακολούθησε.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για τις επαφές του στην Ουάσινγκτον, τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, όσο και με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, ενώ επανέλαβε ότι είχε εγκάρδια και φιλική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι συζητήσεις και όσα ακούγονται δεν είναι επίσημα. "Ο τρόπος που γίνεται η συζήτηση δεν αρμόζει και ως προς τα πρόσωπα" τόνισε.

    [02] Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (13:41 UTC+2)

    «Η τρομοκρατία έχει ηττηθεί πολιτικά και ιδεολογικά στη χώρα μας. Πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει και επιχειρησιακά». Τη διαβεβαίωση αυτή, λίγες ώρες μετά τη σχετική αυτοδέσμευση Σημίτη στις ΗΠΑ, έδωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για τα προβλήματα της Ασφάλειας.

    Αποκρούοντας με επιμονή τις αναφορές των κ. Πολύδωρα, Μαρκογιαννάκη, Δαβάκη, Βασιλείου και Κατσίκη, οι οποίοι αμφισβήτησαν τις επίσημες στατιστικές που εμφανίζουν μείωση της εγκληματικότητας, ο υπουργός δήλωσε ότι η προσπάθεια της τελευταίας τριετίας για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, έχει ορατά αποτελέσματα. «Η Ελλάδα σήμερα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου και μπορεί να υπερηφανεύεται για τη χαμηλότερη εγκληματικότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις λιγότερες τρομοκρατικές ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε αμέσως μετά «θα πρέπει να τα διαφημίσουμε αυτά προς όφελος των επενδύσεων και του τουρισμού. Εχει κανείς να προτείνει ασφαλέστερη χώρα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μετά την 11η Σεπτεμβρίου;».

    Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Χ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση στη «βαριά εγκληματικότητα» και απέδωσε την «αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να επιτελέσει το καθήκον της, στην κοινή εκπαίδευση, τον κομματισμό και την διαφθορά».

    Αντίθετα, σε διαφορετικό μήκος, ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ κ. Β. Πολύδωρας, αναγνώρισε τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο καταλόγισε ολιγωρία και επανάπαυση στην πολιτική ηγεσία. «Είχατε δηλώσει μετά τη δολοφονία Σώντερς ότι σύντομα θα κάνατε ανακοινώσεις», παρατήρησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    «Ουδέποτε είχα πει κάτι τέτοιο» τον διέψευσε ο κ. Χρυσοχοΐδης προτρέποντας τους συνομιλητές του να αναγνωρίσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της Ασφάλειας. Μάλιστα, ο νέος υφυπουργός κ. Ε. Μαλέσιος, κάλεσε τη ΝΔ να είναι καλύτερα ενημερωμένη και υπενθύμισε δηκτικά, ότι τέσσερις ημέρες αφότου η ΕΛ.ΑΣ. είχε διαλευκάνει την επίθεση στην Παραμυθιά συλλαμβάνοντας τους Ελληνες δράστες, βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση αποδίδοντας το γεγονός σε Αλβανούς.

    Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ κ. Σκυλλάκος επισήμανε ότι η τρομοκρατία, είναι το πρόσχημα για τη περαιτέρω περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κάλεσε τους συναδέλφους του να μην ενισχύουν την ξενοφοβία.

    [03] ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (10:03 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Κρήτη, η οποία επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία.

    Συγκεκριμένα, σήμερα ο ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων το Επιμελητήριο Χανίων, όπου στη συνέχεια θα μιλήσει. Αύριο θα συναντηθεί με το νομάρχη Χανίων και στη συνέχεια θα επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

    Επιπλέον, κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τομέα Γεωργίας, Ευ. Μπασιάκο και τον γραμματέα Αγροτικού, Δημήτρη Μηλιάκο θα επισκεφτεί σήμερα και αύριο πληγείσες περιοχές των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    [04] EΠΑΦΕΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (11:58 UTC+2)

    Σε θέματα πρώτης προτεραιότητας εξελίσσονται για τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, οι ιδιωτικοποιήσεις σειράς κρατικών εταιριών, αρχής γενομένης από τη ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κατά την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεις και επαφών με τις διοικήσεις των εταιριών αυτών, ώστε να επιταχυνθεί η αποκρατικοποίησή τους.

    Οσον αφορά τη ΔΕΠΑ, πρώτος στόχος των συναρμόδιων υπουργείων είναι να δημοσιευθεί ως τις 30 Ιανουαρίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα εισέλθει στην εταιρία δια της αγοράς ποσοστού 30%-35% του μετοχικού κεφαλαίου της. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν αποσαφηνισθεί μια σειρά ζητημάτων, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος.

    Σχετικά με τον στρατηγικό σύμμαχο των ΕΛΠΕ, οι δεσμευτικές προσφορές για το 23% των μετοχών τους αναμένεται να κατατεθούν στο τέλος του Φεβρουαρίου, ώστε μέχρι το Πάσχα να προχωρήσει η επιλογή. Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων, όλοι οι υποψήφιοι, δηλαδή η αυστριακή ΟΜV, η κοινοπραξία Lukoil-Λάτση και η Υukos, διατηρούν ισχυρό το ενδιαφέρον τους για τα ΕΛΠΕ.

    Για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η όλη διαδικασία εμφανίζονται πιο πολύπλοκη, αφού στο "άρμα" αυτής της ιδιωτικοποίησης είναι προσδεμένη και μια δεύτερη, που αφορά στην οριστική μεταβίβαση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς: η πώληση -από την οποία εξαρτάται και η οριστική μεταβίβαση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς- πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, όμως οι αγοραστές (ήτοι η γερμανική κοινοπραξία ΗDW/Ferrostaal) δεν φαίνεται να βιάζονται ιδιαίτερα.

    Το προσύμφωνο πώλησης υπογράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 2001 και όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, όσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν παρέχει στους υποψήφιους αγοραστές διαβεβαιώσεις για νέες παραγγελίες στον Σκαραμαγκά, τόσο θα καθυστερεί η τελική υπογραφή.

    [05] ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (21:10 UTC+2)

    Για εμπόριο βρεφών κατηγορείται μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και εκδότης τοπικών εφημερίδων.

    Ο 56χρονος επιχειρηματίας Βασίλης Κονίδης διευθυντής της εταιρίας Εκδόσεων Δημοσίων Σχέσεων και Παροχής Υπηρεσιών με τον τίτλο "Το μέλλον - Γλυφάδα ΕΠΕ", η σύζυγός του Σοφία Αθανασάκη 52 ετών, η κόρη τους Αννα Κονίδη 26 ετών και η Ειρήνη Κράβτσιουκ του Αλεξάνδρου 34 ετών από το Σουχούμι Αμπχαζίας συνελήφθησαν από το τμήμα προστασίας ανηλίκων με την κατηγορία ότι πραγματοποιούσαν υιοθεσίες παιδιών που προέρχονταν από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ με θετούς γονείς Ελληνες έναντι αμοιβής.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πληροφορίες που αναφέρονταν στη δράση των συλληφθέντων. Δύο αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως άτεκνο ζευγάρι στις επιχειρήσεις του Κονίδη και μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν ένα μήνα χθες το απόγευμα τον συνέλαβαν, αφού προηγουμένως έδωσαν 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στη γραμματέα του.

    [06] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Ο Αρης ήταν ένας από τους κερδισμένους της αγωνιστικής, αφού κέρδισε στο Αλεξάνδρειο τη Δάφνη με 86-72. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από το Μαρούσι με 81-75. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

    Τους βαθμούς της νίκης επίσης γεύτηκαν ο Ιωνικός που κέρδισε στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο με 88-91, ο Ηρακλής στη Δράμα επί του ΚΑΟΔ με 74-80 και ο ΠΑΟ που επιβλήθηκε δια περιπάτου με 94-62 της Νηαρ Ηστ.

    Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

    Αρης- Δάφνη 86-72

    Πανιώνιος- Ιωνικός ΝΦ 88-91

    ΚΑΟΔ- Ηρακλής 74-80

    Μαρούσι- ΠΑΟΚ 81-75

    ΠΑΟ- Νήαρ Ηστ 94-62

    Αύριο

    Ολυμπιακός-ΑΕΚ

    Περιστέρι-Ηράκλειο

    Η βαθμολογία: ΠΑΟ 26, ΑΕΚ 25, Ηρακλής 25, Ολυμπιακός 23, Πανιώνιος 22, Μαρούσι 21, ΠΑΟΚ 20, Περιστέρι 19, Αρης 19, Ηράκλειο 18, ΚΑΟΔ 18, Ιωνικός ΝΦ 18, Νήαρ Ηστ 17, Δάφνη 16.

    Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό.

    [07] ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ''

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Πρόσκληση για τη δημιουργία ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου φορέα της Αριστεράς και της Οικολογίας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του με την οποία άνοιξε τις εργασίες του 2ου Προσυνεδρίου του κόμματος με θέμα: "Για την Αριστερά και την Οικολογία".

    O κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ έχει εντάξει στο πρόγραμμά του την προστασία του περιβάλλοντος ως βασική συνιστώσα της πολιτικής του.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρεβλή και αντιπεριβαλλοντική πολιτική. "Η κυβέρνηση αυτή παραπαίει, ακόμα και τέως υφυπουργός της την κατηγορεί για αντιπεριβαλλοντική πολιτική. Παρουσιάζει έργα μακέτας, υποχρεώνεται να ψηφίσει νόμους υπό την πίεση των οδηγιών της Ε.Ε. για να μην υποστεί και άλλα πρόστιμα και άλλες επιπλήξεις ως η πλέον αντιπεριβαλλοντική κυβέρνηση της Ευρώπης. Νόμους που είναι παντελώς ανεφάρμοστοι, όπως ο νόμος περί συσκευασιών", είπε.

    Τόνισε ότι οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης κατά την προεδρία της στην Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2003 είναι ένας ατελείωτος κατάλογος και αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης της παράκτιας ζώνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντί να κάνει διάλογο με την Κοινωνία των Πολιτών, όπως επιτάσσει και η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, "έφερε στη Βουλή και ψήφισε νόμο που το μόνο που εξυπηρετεί είναι το ξεπούλημα των ακτών".

    Υπογράμμισε ότι η σχέση της Αριστεράς με την Οικολογία δεν είναι ευκαιριακή και συγκυριακή προσθέτοντας ότι σήμερα αναπτύσσεται το πολιτικό ρεύμα της οικο-αριστεράς απέναντι στους οικο-τεχνοκράτες.

    "Πρέπει να διεκδικήσουμε μαζί τις βαθιές τομές, τις ριζοσπαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή κοινωνία. Σας καλώ να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τον αυτόνομο και ανεξάρτητο φορέα της Αριστεράς και της Οικολογίας, που θα συσπειρώσει τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, οι οποίες αγωνίζονται για ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που μας ετοιμάζουν τα παγκόσμια κέντρα της κυριαρχίας της αγοράς και της επικράτησης του κέρδους ως μοναδικής αξίας. Οι μόνες διαχρονικές αξίες, αυτές που θα αντιπαρατάξουμε εμείς, είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον", επισήμανε.

    [08] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΟ- ΝΗΑΡ ΗΣΤ 94-62

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Επίδειξη δύναμης έκανε ο ΠΑΟ που δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της Νήαρ Ηστ με 94-62. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στην αποψινή αναμέτρηση και διατήρησαν το σερί των επιτυχιών τους σε Ευρώπη και Ελλάδα. Από την άλλη η Νήαρ Ηστ στο ΟΑΚΑ φάνηκε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τον ρυθμό των αντιπάλων τους που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παιχνίδι. Οι Καισαριανιώτες φάνηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ δεν είχαν στην διάθεσή τους τον Γκιντάρας Εϊνίκις που παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο.

    Τα δεκάλεπτα: 20-15, 43-27, 67-43, 94-62

    ΠΑΟ : Αλβέρτης 15, Σιούτης 12, Μποντιρόγκα 31, Μίντλεντον 13, Ρότζερς 4, Θέος 5, Σβορώνος 6, Αλμπάνο 1, Παπαδόπουλος 2, Γιαννούλης 5.

    ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μόσχου 2, Σοφογιάννης 4, Πετρόπουλος 9, Λούπος 3, Παπανικόπουλος 9, Ζουρπένκο 6, Ασημακόπουλος 9, Τσιριγωτάκης 3, Βετούλας 13, Κινγκ 13.

    [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Την κεντρική αγορά της Αθήνας επισκέφθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αλογοσκούφης και Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    Σε ό,τι αφορά το ευρώ, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν, ότι το ευρώ είναι νόμισμα καινούριο και πρέπει να προσαρμοστούν, καθώς στο τέλος Φεβρουαρίου η δραχμή θα μας αποχαιρετήσει. Το κυριότερο πρόβλημα σήμερα, προσέθεσε, είναι για τους εμπόρους, οι οποίοι έχουν δύο ταμεία και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν άμεσα τους πελάτες.

    Για τις πρόσφατες ανατιμήσεις που παρατηρήθηκαν στα λαχανικά εκτίμησε ότι η Βαρβάκειος αγορά λόγω του ανταγωνισμού, δεν επηρεάστηκε τόσο όσο οι συνοικίες.

    Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέζος τόνισε η Ελλάδα είναι από τις χώρες της Ευρώπης που έχει προσαρμοστεί με μεγάλη ταχύτητα στο νέο νόμισμα και ότι οι ανατιμήσεις θα ελεγχθούν γρήγορα.

    Κατά την περιοδεία τους στην αγορά τα μέλη του κλιμακίου της ΝΔ μίλησαν με τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές ανταλλάσσοντας μαζί τους απόψεις για τις εισαγωγές, τις τιμές και τον τιμάριθμο.

    [10] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΜΕ 25-24

    Κίλκις, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Μεγάλη νίκη πέτυχε η εθνική ομάδα των ελπίδων στο χάντμπολ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2003, Κέρδισε την αντίστοιχη ομάδα της ΠΓΔΜ με 25-24, στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς.

    Σε καταπληκτική ημέρα βρέθηκαν ο Βασιλάκης και ο Γραμματικός που σημείωσαν οκτώ και πέντε τέρματα αντίστοιχα. Τώρα η εθνική ομάδα θέλει νίκη την ερχόμενη Τετάρτη επί της Βοσνίας.

    [11] ΜΟΥΣΑΡΑΦ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ

    Ισλαμαμπάντ, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβάζ Μουσάραφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς το έθνος, δήλωσε ότι τίθενται εκτός νόμου δύο οργανώσεις του Κασμίρ που κατηγορούνται για την επίθεση στο Ινδικό Κοινοβούλιο.

    Ανακοίνωσε πως τίθενται εκτός νόμου οι δύο εξτρεμιστικές οργανώσεις του Κασμίρ, τις Τζαΐς-ε-Μοχάμεντ και Λασκάρ-ε-Ταΐμπα, που κατηγορούνται από την Ινδία για τη φονική επίθεση της 13ης Δεκεμβρίου στο κοινοβούλιο της χώρας.

    Απευθύνοντας έκκληση για τερματισμό του μίσους που σπέρνουν στο Πακιστάν θρησκευτικές και πολιτικές εξτρεμιστικές οργανώσεις, ο Μουσάραφ είπε ότι οι Πακιστανοί εξτρεμιστές δημιούργησαν "κράτος εν κράτει".

    "Είμαστε πια αηδιασμένοι από τον θρησκευτικό εξτρεμισμό" τόνισε και προειδοποίησε πως θα σταματήσει κάθε "ανεύθυνο" θρησκευτικό ηγέτη με παρόμοιες φιλοδοξίες.

    Ωστόσο αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει στην Ινδία οποιονδήποτε Πακιστανό πολίτη καταζητείται από το Νέο Δελχί για την τρομοκρατική επίθεση και πρόσθεσε ότι εάν συλληφθεί κάποιος και υπάρξουν στοιχεία εναντίον του, θα δικαστεί σε πακιστανικό έδαφος.

    "Το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός του για κάθε είδους τρομοκρατική δραστηριότητα", είπε και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα και κυρίως τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην επίλυση της διαμάχης για το Κασμίρ.

    [12] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΠΑΟΚ 81-75

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Αλλη μια ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Αυτή την φορά από το Μαρούσι στην Αθήνα με 81-75. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν τα κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με το ροζ φύλλο αγώνα. Ωστόσο ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τον κ. Αλεξανδρή, αφού καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας φώναζαν συνθήματα υπέρ του, ευχαριστώντας τον για την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα (πέρσι).

    Το Μαρούσι πήρε νωρίς το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι και το τέλος του αγώνα. Πρώτος σκόρερ από το Μαρούσι ήταν για άλλη μια φορά ο Ολιβερ που σημείωσε 25 πόντους, ενώ από τον ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Λιαδέλης με 18 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης ήταν: 24-20, 48-43, 72-58,81-75.

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Φαλέκας 2, Κοχ 13 (3), Ολιβερ 25 (3), Κόνλον 10, Μπερκ 5, Μαρμαρινός 5, Κορωνιός 17 (1), Παυλίδης 4, Μανωλόπουλος

    ΠΑΟΚ: Γούλριτζ 7, Σιγάλας 9 (2), Λιαδέλης 18 (1), Κάρτερ 6, Νόλαν 27 (1), Μοράλες 4, Λιμνιάτης, Κόμματος 2, Κολντεμπέλα 2.

    [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΞΑΝΘΗ 0-0

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση Εθνικού Αστέρα - Ξάνθης. Ο πρώτος αγώνας της νέας χρονιάς, για την 11η αγωνιστική, δεν πρόσφερε θέαμα και πολύ περισσότερο κάποιες φάσεις που θα ζέσταναν τους φιλάθλους. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν πολύ καλός και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην διεξαχθεί καλό παιχνίδι. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο β' ημίχρονο έγιναν πάρα πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών.

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μιχαηλίδης, Παπαθανασίου, Εντουσέι, Πάβλοβιτς, Λαγός, Τριανταφύλλου, Ξάνθης, Μπασινάς (65' Τέσοβιτς), Τσαλίκης, Κοντόπουλος (82' Μπερνεάνου), Παπαδημητρίου.

    ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Παπαδημητρίου, Ουακίλι, Λαμπριάκος, Μπα, Πρίττας (27' Ζωγραφάκης), Ζαπρόπουλος, Κορδονούρης, Λάιτνερ, Γκάγκερ.

    [14] Ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Αρης, Τάκης Ανδριάς σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ηθικός αυτουργός για την επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ήταν ο πρόεδρος του συνδέσμου "Σούπερ 3", Γιάννης Σαουρίδης. Μάλιστα εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι κλείνει τη θύρα 3 στην οποία στο μέλλον θα τοποθετούνται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί.

    "Ηθικός αυτουργός είναι ο Γιάννης Σαουρίδης και ο ραδιοφωνικός σταθμός που φιλοξενεί τον Σούπερ 3. Επεσα θύμα άνανδρης και ύπουλης δολοφονικής ενέδρας. Οι συνδεσμίτες του συγκεκριμένου συνδέσμου έβρισαν τον Κοντομηνά όταν τους πήρε τα καταστήματα κάτω από τη Θύρα 2. Θέλουν να ελέγχουν την κατάσταση, ακόμη και τον προπονητή. Θα κλείσω της θύρα 3 για τους οπαδούς του Αρη και στο εξής εκεί θα τοποθετούνται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί", είπε ο κ. Ανδριάς.

    Δεν θέλησε, πάντως, να πάρει θέση για τα όσα γράφονται ή ακούγονται για θέματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπου στην υπόθεση εμπλέκονται αποκλειστικά ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Γιάννης Ζαχουδάνης.

    [15] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:31 UTC+2)

    Κατασβέστηκε μετά από αρκετές ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κατάστημα του Εμπορικού Κέντρου του Πειραιά χθες το βράδυ.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 70 πυροσβέστες και τέσσερα γερανοφόρα οχήματα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία ισόγεια καταστήματα και ένα διώροφο κτίριο.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10 το βράδυ σε αποθήκη πλαστικών στην οδό Νικήτα 11, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε παρακείμενα καταστήματα.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

    [16] ΑΠΟ ΩΡΑ ΣΕ ΩΡΑ ΤΟ "ΟΚ" ΤΟΥ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Τις βαλίτσες του για την Ελλάδα ετοιμάζει ο Γιώργος Βακουφτσής. Η συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής Γιώργο Σπανουδάκη μάλλον απέδωσε καρπούς και η πρόταση που του έγινε ουσιαστικά ανάβει το "πράσινο φως" της μεταγραφής του. Σύμφωνος πάντως με την μεταγραφή -εκτός του Αγγελου Αναστασιάδη που αποτελεί διακαή πόθο του- είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Μυτιληναίος. Το ποσό που θα πάρει ο Ελληνας ποδοσφαιριστής σε περίπτωση που θα υπογράψει το συμβόλαιό του θα αγγίξει τα 60 εκατομμύρια για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ μαζί με τους μισθούς και τα πριμ αναμένεται να φθάσει τα 80 εκατομμύρια.

    Οι Ιταλοί από την άλλη δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα για να τον παραχωρήσουν.

    Αντίθετα κολλάει η απόκτηση του Ντένις Σέρμπαν, αφού οι οικονομικές απαιτήσεις του Ρουμάνου επιθετικού είναι μεγάλες.

    Κ.Π.

    [17] Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 3-0 ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Ο Ηρακλής με συνοπτικές διαδικασίες κέρδισε στο κλειστό γυμναστήριο της Κυψέλης τον Πανελλήνιο με 3-0 σετ και έτσι συνέχισε την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών βόλεϊ.

    Τα σετ της αναμέτρησης: 18-25, 20-25, 21-25

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Αγγελίδης 8, Καζάζης 1.50, Ρουσσάκης 7, Μάρκοβιτς 8, Θεοδωρίδης 3.50, Δημητρακάκος (λίμπερο), Μπαλαγιάννης 3.50, Μανιάτης, Κουντούρης

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Γκιρτζίκης 4.50, Κράβαρικ 17, Μποζίδης 4, Χοφ 12, Κονσταντίνοφ 8, Μπάεφ 8.50, Αμαξόπουλος (λίμπερο), Μητρούδης 2.

    [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ - ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    Αργησε, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης έβαλε και χθες κάποια εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας. Ετσι οι παίκτες του Δικεφάλου θα παίξουν στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων με... γεμάτες τις τσέπες. Οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρωθεί το 60% των οφειλών τους, ενώ έχουν γίνει και σχετικές ρυθμίσεις για τις οφειλές των Μπορμπόκη, Τοχούρογλου και Γεωργιάδη.

    Το πρωί ο Γιώργος Μπατατούδης είχε συνάντηση με τον Γιώργο Τουρσουνίδη, προκειμένου ο τελευταίος να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, για να τελειώσει την καριέρα του.

    [19] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (19:50 UTC+2)

    Επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος έφθασε το πρωί στην Αθήνα.

    Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν, στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Δόλλης, μητροπολίτες, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριου Αθενς και άλλοι παράγοντες της ομογένειας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε δηλώσεις του επισήμανε ότι με την επίσκεψη εκπροσωπείται όλη η ομογένεια της Αμερικής με στόχο την ενίσχυση των στενών δεσμών των ομογενών με την πατρίδα.

    "Ελπίζουμε ότι θα μεταφέρουμε έστω αμυδρά μία εικόνα της εξαιρετικής δυναμικότητας, της εκπληκτικής ανάπτυξης και της σταθερής προοδευτικότητας του ελληνορθοδόξου κόσμου της Αμερικής", υπογράμμισε.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας μας.

    [20] ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (19:47 UTC+2)

    Φάρσα για βόμβα στο αεροπλάνο που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην Αθήνα έγινε σήμερα. Το ανώνυμο τηλεφώνημα έγινε προς τα γραφεία του αεροδρομίου "Μακεδονία", ενώ το αεροπλάνο της Aegean είχε απογειωθεί.

    Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και οι παίκτες μαζί με τους άλλους επιβάτες είδαν με έκπληξη πολλά ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά γύρω από το αεροπλάνο, αφού δεν είχαν ενημερωθεί για το ανώνυμο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ολοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

    [21] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1

    Καλαμάτα, 12 Ιανουαρίου 2002 (19:38 UTC+2)

    Τους βαθμούς και τις εντυπώσεις μοιράστηκαν η Καλαμάτα και ο Πανσερραϊκός, μετά το τελικό 1-1 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας.

    Ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με τον Σπάσιτς στο 26', και ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο 45' με τον Παλαμάρα. Ο διαιτητής Σωμαρακάκης του συνδέσμου Αθηνών έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γουνδουλάκη, Γιοβάνοβιτς, Μουτίδη και Παναγιωτίδη.

    KAΛΑΜΑΤΑ: Σταματόπουλος, Καπετανόπουλος, Νατροσβίλι (46' Κράβαρης), Σεντεμέντες, Καλαντζής, Παλαμάρας (63' Ψυχογιόπουλος), Ντόντης, Αθανασιάδης, Γουνδουλάκης, Τσουκάλης, Γιοβάνοβιτς (70' Ανδρεάδης).

    ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Καρκάνης, Δέντσας, Παππάς (66' Εμέκα), Κύρου, Γιοβάνοβιτς, Αραμπατζής (82' Καραπέτσας), Παναγιωτίδης (90' Κάτης), Σπάσιτς, Μουτίδης, Πάβλικ, Κατσαβάκης.

    [22] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    Ανησυχία για τον τρόπο και το επίπεδο που αντιμετωπίζονται τα θέματα της τρομοκρατίας στη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στο περιθώριο του προσυνεδρίου για την αριστερά και την οικολογία.

    "Η ελληνική νομοθεσία, το ελληνικό ποινικό δίκαιο προβλέπει αυτά τα οποία ισχύουν για όλους και για κάθε περίπτωση. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να ανασταλεί ως εφαρμογή του ελληνικού νόμου σε καμία περίπτωση και σε καμιά υπόθεση, ακόμα κι όταν αφορά την τρομοκρατία", τόνισε σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τύπου για την τρομοκρατία.

    "Από την άλλη πλευρά ο τρόπος με τον οποίο συζητιέται το θέμα της "17Ν" και το επίπεδο στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις με αναφορά στην πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας είναι κάτι το οποίο με ανησυχεί ιδιαιτέρως και κάτι το οποίο με αναγκάζει να επαναλαμβάνω ότι τα θέματα της τρομοκρατίας χρησιμοποιούνται ως όχημα για την επιδίωξη πολιτικής αποσταθεροποίησης και την άσκηση πιέσεων", επισήμανε.

    "Είναι φληναφήματα τα οποία ακριβώς κάθε τόσο αναμασιούνται μόνο και μόνο για να αποτελέσουν υλικό εισαγόμενης πολιτικής κρίσης και πολιτικής αποσταθεροποίησης", πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι το βαρύ κλίμα δεν άλλαξε και ότι δεν ξεπεράστηκαν σοβαρές διαφωνίες. Εκτίμησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξακολουθήσουν οι τριβές, οι εντάσεις και οι διαφωνίες σε ζητήματα καίριας σημασίας όπως ο ευρωστρατός, τα σύνορα στο Αιγαίο, το Κυπριακό και άλλα.

    "Εκείνο που χρειάζεται είναι να συνεκτιμήσουμε και όσα θα δούμε και θα ακούσουμε μετά την επίσκεψη του κ. Ετσεβίτ στην Ουάσιγκτον και κυρίως μετά από εκείνα τα οποία οφείλει ο κ. Σημίτης να γνωστοποιήσει σε όλα τα κόμματα και στην εθνική αντιπροσωπεία..

    Είναι σωστή η έκκληση του κ. Πρωθυπουργού να υπάρξει πλήρης και συγκεκριμένη ενημέρωση από τους δημοσιογράφους. Αυτή η έκκληση βέβαια είναι δική του πρώτιστη υποχρέωση και περιμένουμε ότι με την επιστροφή του θα μας ενημερώσει", σημείωσε.

    [23] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ "17 Ν"

    Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2002 (18:59 UTC+2)

    Τέσσερις υποθέσεις δολοφονίας στις οποίες εμπλέκεται η οργάνωση "17 Νοέμβρη" παραγράφονται λόγω συμπλήρωσης 20ετίας, όπως αποκαλύπτει ο "Ταχυδρόμος".

    Πρόκειται για τις υποθέσεις που αφορούν τις δολοφονίες του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς, που είχε γίνει στο Ψυχικό στις 23 Δεκεμβρίου 1975, του απότακτου αστυνομικού Ευάγγελου Μάλλιου στο Παλαιό Ψυχικό, στις 14 Δεκεμβρίου 1976, καθώς και τη δολοφονία του υποδιευθυντή των ΜΑΤ Παντελή Πέτρου, στις 16 Ιανουαρίου 1980 στο Παγκράτι και του οδηγού του Σωτήρη Σταμούλη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ημέρες αργότερα.

    Οι εν λόγω υποθέσεις έχουν παραγραφεί, λόγω συμπλήρωσης της 20ετίας και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οι δικαστές να κρατήσουν ανοιχτές τις δικογραφίες και να συλληφθούν οι δράστες, προκειμένου να δικαστούν με τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

    Η επόμενη υπόθεση, που βρίσκεται στα πρόθυρα της παραγραφής, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αφορά τη δολοφονία του πλοιάρχου Τζορτζ Τσάντες και του οδηγού του Νίκου Βελούτσου, που είχε γίνει στο Ψυχικό, στις 15 Νοεμβρίου 1983.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ούτε ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (γνωστός ως "αντιτρομοκρατικός") δεν καλύπτει το νομικό κενό της παραγραφής για τα προηγούμενα χτυπήματα της οργάνωσης. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι ακόμη και εάν είχε συμπεριληφθεί σχετική διάταξη για αναστολή της παραγραφής, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είχε αναδρομική ισχύ.

    [24] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΙΒΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιανουαρίου 2002 (18:56 UTC+2)

    Επιστροφή στα παλιά του λημέρια. Ο Ιλια Ιβιτς αν και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές του νέου έτους, ''επέστρεψε'' σήμερα με την αποστολή της νέας του ομάδας, της ΑΕΚ και εν όψει του παιχνιδιού πρωταθλήματος με τον Ηρακλή.

    Οριστικά εκτός αποστολής έχει μείνει ο Ντέμης Νικολαίδης, ενώ ο Φερνάντο Σάντος πήρε μαζί του και τον Αντόνιο Φόλια. Ο Νικολαίδης στην Αθήνα θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να είναι έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα.

    Η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Ηρακλή είναι: Ατματσίδης, Χιώτης, Γεωργέας, Λάκης, Γκαμάρα, Κωστένογλου, Ροντρίγκο, Κασάπης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Πέτκοφ, Τσάρτας, Μαλαδένης, Κωνσταντινίδης, Ιβιτς, Φόλια, Κόλα, Καψής, Κωστής.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 12 January 2002 - 19:14:39 UTC