Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-01-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • [02] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [03] ΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΑΡΙΘΜΟ
  • [04] "ΨΥΧΡΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ" ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [05] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
  • [06] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [07] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. 88 - 84
  • [08] ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
  • [09] ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΡΗΣ
  • [10] ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΟΔ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
  • [11] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ
  • [12] ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
  • [13] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ - ΔΑΦΝΗ 89 - 76
  • [14] Ο ΙΛΙΕΣΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ
  • [15] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  • [16] ΠΟΛΟ Α1: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΟ
  • [17] ΡΕΠΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ
  • [18] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ ΜΠΛΑΚΝΙ
  • [19] Ο ΙΖΕΤΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
  • [20] Ο ΖΙΝΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
  • [21] ΙΝΔΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ
  • [22] Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ARO ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
  • [23] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΣΤΑΖΕ ΣΕ ΣΑΡΟΝ ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  • [24] Ο ΜΟΥΣΑ ΑΝΕΒΑΛΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

  • [01] ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (13:02 UTC+2)

    "Τα προβλήματα δεν λύθηκαν, αλλά έγινε ένα βήμα μπροστά", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, αμέσως μετά τη λήξη της πολύωρης συνεδρίασης του διυπουργικού συντονιστικού οργάνου που έχει αναλάβει τη συνολική διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

    "Οι εκκλήσεις μας έπιασαν τόπο, πράγμα που πέρα από τη δική μας προσπάθεια οφείλεται και στη συνειδητή συμμόρφωση των πολιτών" υπογράμμισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    Χθες στις 2 η ώρα τη νύχτα άνοιξε ο δρόμος από εγκλωβισμένα και μη αυτοκίνητα και παρέμεινε κλειστός στην κυκλοφορία των οχημάτων για να μπορεί να καθαριστεί, τη στιγμή που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι από τη 1 το μεσημέρι στην κατεύθυνση από την Λαμία προς την Αθήνα θα κυκλοφορήσουν αυστηρά τα ΙΧ οχήματα με αλυσίδες και από τις 2:30 μετά το μεσημέρι από την Αθήνα προς την Λαμία.

    Οπως είπε ο υπουργός, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με διανομή τροφής και καυσίμων, με χρησιμοποίηση όλων των μέσων που ήταν διαθέσιμα από Περιφέρειες, δήμους, νομαρχίες, την Πυροσβεστική και τις Ενοπλες Δυνάμεις, με μίσθωση επιπλέον μηχανημάτων και οχημάτων, με εφημερία όλων των νοσοκομείων για επείγοντα και έκτακτα περιστατικά παρέμειναν ανοικτά και προσβάσιμα.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στη βόρεια Αττική και στο δρόμο που βρίσκεται μέχρι το Σχηματάρι. "Εχουμε προβλήματα με μια μεγάλη χιονόπτωση, με πτώση δέντρων, πτώση ρεύματος" τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

    Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους πρόκειται επιστρέψουν στην Αθήνα να αποφύγουν να ταξιδέψουν σήμερα, αφού τα σχολεία αύριο - ενδεχομένως και την Τρίτη -θα παραμείνουν κλειστά.

    [02] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (10:41 UTC+2)

    Για τις ΗΠΑ αναχωρεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος την Πέμπτη θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντικ Τσένι και τους υπουργούς Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και Αμυνμας Ντόναλντ Ράμσφελντ.

    Στις συνομιίες με τον Τζορτζ Μπους αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συγκρότηση του παγκόσμιου μετώπου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις διμερείς σχέσεις, τις ευρωπαικές εξελίξεις, την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Η κυβέρνηση στοχεύει στην προώθηση των ελληνικών θέσεων κι έχει προετοιμαστεί με αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σε άρθρο του στο "Βήμα της Κυριακής" ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα πιέσουν τη χώρα μας για να κάνει αποδεκτό το σχέδιο για τον ευρωστρατό με το οποίο διαφώνησε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Λάακεν. Λίγες μέρες μετά τον κ. Σημίτη θα μεταβεί στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Τζορτζ Μπους.

    [03] ΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΕΚΤΙΝΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΜΑΡΙΘΜΟ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (10:19 UTC+2)

    Στα επίπεδα των 2,8%-2,9% εκτιμάται ότι έκλεισε ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται να φθάσει τελικά και στο 3%, έναντι 2,4% τον Νοέμβριου. Ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθεί απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας (ΕΣΥΕ), εντός της εβδομάδας.

    Η άνοδος αποδίδεται αποκλειστικά στη ραγδαία αύξηση των τιμών στα οπωροκηπευτικά, τιμή των οποίων, εκτοξεύτηκε στα ύψη, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές σε αρκετά είδη στην επίμαχη περίοδο αυξήθηκαν έως και 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2000.

    Η συνέχιση της κακοκαιρίας δημιουργεί προϋποθέσεις ανόδου του τιμαρίθμου και τον Ιανουάριο, αφού τον αντίστοιχο περσινό μήνα επικρατούσαν καλές κλιματολογικές συνθήκες και οι τιμές των οπωροκηπευτικών ήταν χαμηλές.

    [04] "ΨΥΧΡΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ" ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 6 Ιανουαρίου 2002 (13:24 UTC+2)

    Κανένα σημάδι εκτόνωσης της κρίσης και της στρατιωτικής ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται τόσο η Ινδία όσο και το Πακιστάν δε φάνηκε στον ορίζοντα καθώς το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Κρατών της Νότιας Ασίας σφράγισε η «ψυχρή» χειραψία των ηγετών των δύο χωρών αντί για την προσδοκώμενη προσέγγιση μεταξυ τους.

    Οι Ινδοί επίσημοι αντέδρασαν με ψυχρότητα στη συμβολικής σημασίας χειραψία που αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί και ο πρόεδρος του Πακιστάν, στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ.

    Η χειραψία, με πρωτοβουλία του στρατηγού Μουσαράφ κατά τη σύνοδο κορυφής των επτά κρατών της νοτίου Ασίας στην πρωτεύουσα, Κατμαντού του Νεπάλ, ανταλλάχθηκε μετά από εβδομάδες έντασης μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.Ο ηγέτης του Πακιστάν αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του κατευθύνθηκε προς το μέρος όπου καθόταν ο πρωθυπουργός της Ινδίας και αντάλλαξε χειραψία μαζί του.

    Ο κ. Μουσάραφ είπε στην ομιλία του ότι η κυβέρνησή του "παραμένει έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με την Ινδία, οποιαδήποτε στιγμή και σε όλα τα επίπεδα".

    Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση προς τον Ινδό πρωθυπουργό να "ξεκινήσει ένα ταξίδι για την ειρήνη, την αρμονία και την πρόοδο στη νότιο Ασία".

    Αλλά ο κ. Βατζπαγί, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέγγιση φιλίας του Πακιστανού ηγέτη, δήλωσε ότι αυτό που απομένει είναι να κάνει ο κ. Μουσάραφ τα λόγια έργα και να λάβει μέτρα κατά των ισλαμικών οργανώσεων που διεισδύουν στο ινδικό έδαφος.

    Εξ άλλου, εκπρόσωπος της Ινδίας διέψευσε πληροφορίες ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών είχαν συνάντηση στα περιθώρια της συνόδου.

    [05] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (21:04 UTC+2)

    Από επεισόδια και προσωρινή διακοπή σημαδεύτηκε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Στο 28' λεπτό της αναμέτρησης ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είχε φραστικό επεισόδιο με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να πετάξουν μπουκάλια προς τον πάγκο των πρασίνων. Ενα από τα μπουκάλια χτύπησε στο κεφάλι τον διαιτητή, Λάζαρο Βορεάδη και ακολούθησε προσωρινή διακοπή του αγώνα.

    Την ώρα που διακόπηκε ο αγώνας ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με σκορ 55 - 52.

    [06] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2002 (21:04 UTC+2)

    Πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχτηκε η ΑΕΚ καθώς κέρδισε σήμερα στο παγωμένο ΟΑΚΑ τη Δάφνη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στη Γλυφάδα σημαδεύτηκε από επεισόδια και διακόπηκε στο 28' λεπτό.

    Για να ολοκληρωθεί η 13η αγωνιστική απομένουν τα παιχνίδια Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Μαρούσι - Νήαρ Ηστ. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική)

    1.ΑΕΚ 25

    2.Ολυμπιακός 23

    3.Ηρακλής 23

    4.Παναθηναϊκός 22

    5.Πανιώνιος 21

    6.ΠΑΟΚ 19

    7.Περιστέρι 19

    8.Ηράκλειο 18

    9.Μαρούσι 17

    10.Αρης 17

    11.ΚΑΟΔ 17

    12.Ιωνικός Ν.Φ. 16

    13.Νήαρ Ηστ 15

    14.Δάφνη 15

    *Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Μαρούσι - Νήαρ Ηστ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)

    Ολυμπιακός - ΑΕΚ

    Περιστέρι - Ηράκλειο

    Αρης - Δάφνη

    Πανιώνιος - Ιωνικός Ν.Φ.

    Παναθηναϊκός - Νήαρ Ηστ

    Μαρούσι - ΠΑΟΚ

    ΚΑΟΔ - Ηρακλής

    [07] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. 88 - 84

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Σε ένα άκρως συναρπαστικό παιχνίδι το Περιστέρι κέρδισε δύσκολα τον Ιωνικό Ν.Φ. με σκορ 88 - 84 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Οι γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο χάρη σε τρίποντο του Παπαμακάριου 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

    Ο Ιωνικός Ν.Φ. μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 0 - 8, όμως στη συνέχεια το Περιστέρι ανέκαμψε. Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 44 - 43.

    Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Περιστέρι κρατούσε βραχεία κεφαλή έως το τέλος.

    [08] ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (20:28 UTC+2)

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Αττική από την κακοκαιρία, ενώ σε εξέλιξη είναι πέντε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων από το χιόνι.

    Στον Αγιο Στέφανο η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί με ερπυστιοφόρο όχημα να απεγκλωβίσει έγκυο που πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί στον νοσοκομείο.

    Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ασθενών που πρέπει να μεταφερθούν στο νοσοκομείο στη Νέα Ερυθραία, στο Πικέρμι και τα Γλυκά Νερά έχουν εγκλωβιστεί

    Στην Πάρνηθα εθελοντές προσπαθούν από το πρωί με ορειβατικά σκι να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται στις κεραίες, ενώ ένας ηλικιωμένος καρδιοπαθής εγκλωβίστηκε στο Λυκοβούνι της Θήβας.

    Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό 14 προσκόπων στο όρος Ζίρια στα Τρίκαλα Κορινθίας.

    [09] ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Αποκλεισμένοι στην Κύπρο είναι οι ποδοσφαιριστές του Αρη. Η κιτρινόμαυρη αποστολή επρόκειτο σήμερα να πετάξει για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Αποτέλεσμα είναι ο Ρισάρ Ταρντί και οι παίκτες του να παραμείνουν στη μεγαλόνησο και μέχρι στιγμής είναι αμφίβολο το πότε θα καταφέρει να επιστρέψει η ομάδα στη βάση της.

    Ο Αρης βρέθηκε στην Κύπρο για μίνι - προετοιμασία με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ την Τετάρτη καλείται να αντιμετωπίσει στο γήπεδο Χαριλάου την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας. Ομως ο πρώτος αγώνας για τη φάση των "16" του θεσμού είναι στον αέρα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του χιονιού.

    Στο μεταξύ, ο βραζιλιάνος Ιρανίλντο Φερέιρα και ο ατζέντης του Γιάννης Κόντης παρέθεσαν συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και εξαπέλυσαν βαριές κατηγορίες κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αρης, Γιάννη Ζαχουδάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προσπάθησε να τους κοροιδέψει και να τους εξαπατήσει.

    Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής από την πλευρά του δήλωσε πως θέλει να ξεχάσει το κεφάλαιο που λέγεται Αρης: "Ηρθα με όνειρα και ελπίδες στην Ευρώπη για να κάνω καριέρα αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος. Θέλω να ξεχάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται το κεφάλαιο που λέγεται Αρης. Από την πρώτη στιγμή οι προπονητές μου, δεν μου λέγανε ούτε καλημέρα επειδή ήμουν επιλογή της διοίκησης".

    [10] ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΟΔ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

    Δράμα, 6 Ιανουαρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν παίκτες και τεχνική ηγεσία του ΚΑΟΔ, μετά τη νίκη που πέτυχαν επί του ΠΑΟΚ με σκορ 82 - 77 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Οι νεοφώτιστοι γιόρτασαν την επιτυχία τους σε νυχτερινό κέντρο της Δράμας, καθώς το ροζ φύλλο τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε παραμονή στην Α1 κατηγορία.

    Σήμερα οι παίκτες του ΚΑΟΔ έχουν ρεπό όμως από αύριο ο Κώστας Μίσσας θα χαμηλώσει τους τόνους και θα ζητήσει από τους αθλητές του να προσγειωθούν και να κοιτάξουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού στόχος των δραμινών είναι η παραμονή. "Θα πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και από αύριο να κοιτάξουμε το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ηρακλή", υποστήριξε με δηλώσεις του ο Κώστας Μίσσας.

    [11] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Για την Αθήνα και στη συνέχεια για τη Ρωσία αναχωρεί αύριο το μεσημέρι η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να εμφανίζεται απογοητευμένος από την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλητές του στον αγώνα του πρωταθλήματος της Α1 με τον ΚΑΟΔ. Ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει πως οι παίκτες του έχασαν από τους νεοφώτιστους με σκορ 82 - 77 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

    Ωστόσο προτεραιότητα έχει πλέον για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη Ρωσία για το Κύπελλο Κόρατς. Οι ασπρόμαυροι θα προσπαθήσουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι αναμένεται να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

    Με την επιστροφή στην Ελλάδα, η αποστολή του ΠΑΟΚ θα παραμείνει στην Αθήνα καθώς το Σάββατο θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    [12] ΞΑΝΑΝΟΙΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:46 UTC+2)

    Ξανάρχισε από το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, ωστόσο τα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Όπως είπε, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του διυπουργικού οργάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο παγετός εξακολουθεί να υπάρχει και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όμως η Ελλάδα έπαψε να είναι κομμένη στα δύο. Από τις 7.30 το απόγευμα άρχισε τμηματικά και ελεγχόμενα η κίνηση των φορτηγών και των μεγάλων οχημάτων.

    Στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν ανοίξει οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης και ξανάρχισαν να εκτελούνται οι πτήσεις, ωστόσο το επιβατικό κοινό καλό είναι να επικοινωνεί με το αεροδρόμιο των Σπάτων στο τηλέφωνο 3553000 και με την Ολυμπιακή στο τηλέφωνο 9369111.

    Οι αστικές συγκοινωνίες στο κέντρο της Αθήνας σταδιακά αποκαθίστανται. Τα δρομολόγια των τρένων διεξάγονται κανονικά με εξαίρεση την αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και ακινητοποιήθηκε αργά το απόγευμα στον Αυλώνα.

    Στο νομό Ρεθύμνου αποκλείστηκαν πολλά χωριά ενώ ο νομός θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά ενώ θα υπάρξει ελαστικότητα για όσους υπαλλήλους δεν τα καταφέρουν να πάνε στις υπηρεσίες τους. Παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των όποιων κενών δημιουργηθούν.

    Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας καταβάλλουν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων καθώς και οι εθελοντές. Συνέστησε δε στους οδηγούς να μην διαπληκτίζονται μαζί τους αλλά να προσπαθούν να ακολουθούν τις οδηγίες τους.

    [13] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ - ΔΑΦΝΗ 89 - 76

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Σε ένα παγωμένο ΟΑΚΑ και παρουσία μόλις τριάντα φιλάθλων η ΑΕΚ κέρδισε άνετα τη Δάφνη με σκορ 89 - 76 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Το παιχνίδι παρουσίασε ενδιαφέρον μόνο στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης καθώς τόσο άντεξε η Δάφνη. Στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν έως το τέλος.

    Κορυφαίοι από την ΑΕΚ ήταν οι Χόλντεν με 23 πόντους και Ντικούδης με 20, ενώ από τη Δάφνη ξεχώρισε ο Τζόνσον που σημείωσε επίσης 20 πόντους.

    [14] Ο ΙΛΙΕΣΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ

    Βουκουρέστι, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:23 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου αύριο θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή στο προεδρικό Παλάτι Κοτροτσένι στο Βουκουρέστι.

    Ο κ. Ιλιέσκου θα δεχθεί μέχρι τις 11 το πρωί υπουργούς και βουλευτές και από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα πολίτες θα μπορούν να του ευχηθούν.

    Μετά τις τέσσερις ο πρόεδρος θα μεταβεί στο κάστρο Σκροβιστέα κοντά στο Βουκουρέστι και θα περάσει το υπόλοιπο της μέρας με τη συντροφιά συγγενών και φίλων.

    [15] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:17 UTC+2)

    Ο κακός καιρός ανέβαλε και το φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματίσει για σήμερα η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές επρόκειτο να αντιμετωπίσουν το μεσημέρι την Καλλιθέα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όμως η συνεχής χιονόπτωση δεν επέτρεψε την διεξαγωγή της αναμέτρησης.

    Επίσης, από την προπόνηση του Ολυμπιακού απουσίασε και πάλι ο προπονητής, Τάκης Λεμονής, που παραμένει αποκλεισμένος από τα χιόνια. Αντίθετα, κανονικά πήραν μέρος στην προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές ενώ αύριο ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να γίνει γνωστό εάν ξεπέρασε το πρόβλημα πλήρως τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

    [16] ΠΟΛΟ Α1: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΑΟ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:11 UTC+2)

    Η συνεχής χιονόπτωση και οι κακές καιρικές συνθήκες που πλήττουν την Αθήνα ανέβαλαν σήμερα τον αγώνα του πρωταθλήματος πόλο της Α1 κατηγορίας των ανδρών μεταξύ της Γλυφάδας και του Παναθηναϊκού.

    Η πρόσβαση των ομάδων στο κολυμβητήριο ήταν αδύνατη και οι αρμόδιοι αποφάσισαν την αναβολή του αγώνα. Το μοναδικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε από την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν Χανιά - Εθνικός που έληξε ισόπαλο με σκορ 6 - 6. Ολες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις αναβλήθηκαν.

    [17] ΡΕΠΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:07 UTC+2)

    Η νέα αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ανάγκασε τον Αγγελο Αναστασιάδη να δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Ετσι, οι παίκτες του Ηρακλή ξεκουράστηκαν σήμερα και από αύριο επιστρέφουν και πάλι στο γήπεδο για προετοιμασία. Πλέον οι κυανόλευκοι θα περιμένουν η ΕΠΟ να ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης.

    Πάντως η αναβολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας δημιουργεί πρόβλημα στον Ηρακλή. Το πρόγραμμα του Γηραιού είναι ήδη βαρύ καθώς καλείται τις επόμενες δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο στάδιο και τον Αρη στο γήπεδο Χαριλάου. Και μέσα σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το παιχνίδι με την ομάδα του τριφυλλιού για το θεσμό του Κυπέλλου.

    Στα μεταγραφικά θέματα, στον Ηρακλή περιμένουν αύριο την επιστροφή του Ναγκόλι Κένεντι στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κλείσει και τυπικά το θέμα της μεταγραφής του.

    [18] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ ΜΠΛΑΚΝΙ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2002 (19:01 UTC+2)

    Για την Κροατία αναχώρησε το μεσημέρι η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή δίχως τον Ρόντρικ Μπλάκνι στην αποστολή. Ο αμερικανός λίγη ώρα αργότερα έφτασε στη Θεσσαλονίκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε για τις μέρες των Χριστουγέννων. Με δηλώσεις του υποστήριξε πως καθυστέρησε να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη Νότια Καρολίνα.

    Οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην Κροατία για τον αγώνα του Κυπέλλου Σαπόρτα με την ΚΚ Σπλιτ και ο Κώστας Πιλαφίδης θα καταστρώσει τα πλάνα του για την κατάκτηση της νίκης. Ωστόσο ο έλληνας τεχνικός με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί με τον Μπλάκνι και θα συζητήσει μαζί του τους λόγους που τον κράτησαν αρκετές μέρες στις ΗΠΑ.

    Αλλωστε η καθυστέρηση του αμερικανού στοίχισε ιδιαίτερα στον Ηρακλή στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Γηραιός ηττήθηκε με 74 - 52 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.

    [19] Ο ΙΖΕΤΜΠΕΓΚΟΒΙΤΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

    Σαράγιεβο, 6 Ιανουαρίου 2002 (18:45 UTC+2)

    Ο πρώην πρόεδρος της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Αλία Ιζετμπέγκοβιτς επέστρεψε στο Σεράγεβο από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.

    Ο Ιζετμπέγκοβιτς νοσηλεύτηκε της τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο στο Ριάντ, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας τους. Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε ειδική φαρμακευτική αγωγή για ενίσχυση των μυών της καρδιάς, καθώς η ομάδα των ιατρών που τον παρακολούθησε έκρινε πως η καρδιά του είναι αδύναμη για να υποβληθεί σε εγχείρηση.

    [20] Ο ΖΙΝΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

    Ιερουσαλήμ, 6 Ιανουαρίου 2002 (18:43 UTC+2)

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, Αντονι Ζίνι, χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις επαφές που είχε με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για την επίτευξη εκεχειρίας.

    Όπως μετέδωσε το ΒΒC, ο κ. Ζίνι είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, πριν αρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Διοίκησης.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν αναφέρθηκε σήμερα στην κατάσχεση πλοίου που μετέφερε μεγάλο φορτίο όπλων την Πέμπτη.

    Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι το πλοίο ανήκει στην Παλαιστινιακή Διοίκηση την οποία ο κ. Σαρόν κατηγόρησε ότι μαστίζεται από τρομοκρατία.

    Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν σήμερα έξι μέλη της ισλαμικής Τζιχάντ σε στρατόπεδο προσφύγων στην Δυτική Οχθη και ανάμεσα τους είναι και ο Αλι Σαφούρι, που είναι ο δεύτερος στη λίστα 33 ατόμων, τους οποίους ζήτησε το Ισραήλ να συλληφθούν.

    [21] ΙΝΔΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

    Γιάμου, 6 Ιανουαρίου 2002 (18:36 UTC+2)

    Ινδοί στρατιώτες κατέρριψαν μη επανδρωμένο Πακιστανικό αεροσκάφος που εισέβαλε στον ινδικό εναέριο χώρο στο κρατίδιο Γιάμου - Κασμίρ ανέφερε αξιωματούχος του ινδικού στρατού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press.

    Το αεροσκάφος, το οποίο είχε σταλεί για να τραβήξει φωτογραφίες, πετούσε 2.5 μίλια μέσα στον ινδικό εναέριο χώρο στον τομέα Poonch στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν όταν οι Ινδοί στρατιώτες το κατέρριψαν ανέφερε η ίδια πηγή.

    Το Poonch είναι 150 μίλια βορειοδυτικά του Γιάμου, την χειμερινή πρωτεύουσα του διαφιλονικούμενου κρατιδίου του Γιάμου - Κασμίρ στα Ιμαλάια.

    Οι στρατιώτες αναζητούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έπεσε σε ορεινή περιοχή.

    O.K.

    [22] Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ARO ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

    Βουκουρέστι, 6 Ιανουαρίου 2002 (18:35 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η ρουμανική εταιρία κατασκευής τζιπ ΑRO και η Βραζιλιάνικη MIRMAR θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν βιομηχανία στην Βραζιλία που θα παράγει αυτοκίνητα της ΑRO ανακοίνωσε ο διευθυντής της ρουμανικής εταιρίας Αουρέλ Ντορντέα.

    Ο κ. Ντορντέα ανέφερε ότι η συμφωνία θα κλεισθεί στις 3 Φεβρουαρίου όταν η ΑRO θα παρουσιάσει στην Βραζιλιάνικη εταιρία δύο μοντέλα οχημάτων που σχεδιάστηκαν για την αγορά στην Νότια Αμερική και πρόσθεσε ότι μέσα στο 2002 θα κατασκευαστούν 1.250 αυτοκίνητα και το κέρδος θα φθάσει στα 3.5 εκατομμύρια δολάρια. Η MIRMAR έχει την πώληση των οχημάτων ΚΙΑ.

    [23] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΣΤΑΖΕ ΣΕ ΣΑΡΟΝ ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    Βουκουρέστι, 6 Ιανουαρίου 2002 (18:34 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριαν Ναστάζε εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης που αφορούν στους ξένους που εργάζονται στην χώρα. Ο κ. Ναστάζε έστειλε επιστολή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν στην οποία εκφράζει την ελπίδα ότι η απόφαση των Ισραηλινών να απελάσουν ξένους εργάτες από την χώρα τους αφορά μόνον αυτούς που εργάζονται παράνομα.

    Ο κ. Ναστάζε επισημαίνει ακόμη ότι η Ρουμανία επιθυμεί τη συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να επιλυθούν προβλήματα που θα επηρεάσουν τα συμφέροντα και την ασφάλεια των Ρουμάνων που δουλεύουν στο Ισραήλ.

    Στις αρχές του 2002 η ισραηλινή κυβέρνηση πήρε απόφαση να μειωθούν οι ξένοι που εργάζονται στη χώρα και το μέτρο θα ισχύσει αρχικά για τους παράνομους εργάτες.

    Περίπου 60.000 Ρουμάνοι αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους σύμφωνα με την απόφαση του Ισραήλ αλλά ο κ. Ναστάζε τονίζει ότι η κυβέρνηση του θα υπερασπίσει τα δικαιώματα όλων των Ρουμάνων που δουλεύουν νόμιμα στο Ισραήλ.

    [24] Ο ΜΟΥΣΑ ΑΝΕΒΑΛΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

    Αγκυρα, 6 Ιανουαρίου 2002 (18:26 UTC+2)

    Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Τουρκία ανάγκασε τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του στην χώρα ανακοίνωσε Τούρκος διπλωμάτης.

    Η επίσκεψη που ήταν να διαρκέσει τρεις μέρες θα επαναληφθεί αργότερα αλλά δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία ανέφερε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι ο κ. Μούσα δεν μπόρεσε να πετάξει από το Κάιρο για την Κωνσταντινούπολη όπως είχε προγραμματιστεί.

    Οι συνεχείς χιονοπτώσεις και οι σφοδρές θύελλες που πλήττουν τη Τουρκία από την Παρασκευή έχουν προκαλέσει χάος στα δρομολόγια των συγκοινωνιών και έχουν αποκλειστεί πολλά χωριά αλλά ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Κωνσταντινούπολη, η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

    Η επίσκεψη της Γιαπωνέζας υπουργού Εξωτερικών Μακίκο Τανάκα πραγματοποιήθηκε αλλά η κα Τανάκα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες καθώς ταξίδεψε από την Αγκυρα στην Κωνσταντινούπολη με τρένο με μεγάλη καθυστέρηση και κατάφερε να πετάξει με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της πόλης, μετά από πέντε ώρες καθυστέρηση.

    O.K.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 6 January 2002 - 19:13:50 UTC