Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-11-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ-ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • [02] 246 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ
  • [03] "ΒΙΑΙΗ" ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ WALL ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
  • [04] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [05] ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
  • [06] ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Ο ΚΟΝΛΟΝ
  • [07] Η ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒΑ MVP ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [08] ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [09] ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ - ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING
  • [10] ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ AIRBUS
  • [11] ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
  • [12] ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ICTY ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
  • [13] ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • [14] ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ DOW JONES - NASDAQ
  • [15] ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ Η "ΑΕΡΟΦΛΟΤ"
  • [16] ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟ
  • [17] A. ΦΛΕΪΣΕΡ: ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  • [18] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ Η ΑΕΚ
  • [19] ΠΓΔΜ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ
  • [20] ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 62,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ
  • [21] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
  • [22] TELESTET: ΣΤΑ 10,7 ΔΙΣ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ
  • [23] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΡΙΞΕΙ "ΑΠΛΕΤΟ" ΦΩΣ
  • [24] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

  • [01] Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ-ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (17:44 UTC+2)

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι βρέθηκε στον τόπο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τύπου Airbus A300 της American Airlines που είχε απογειωθεί από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Δημοκρατία του Αγίου Δομίνικου. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Κένεντι ανέφεραν οι αρχές της πόλης.

    Ο κ. Τζουλιάνι είπε ότι μίλησε με τον κυβερνήτη και ως προληπτικό μέτρο οι αρχές έκλεισαν τον ενάεριο χώρο και απέκλεισαν την περιοχή. Θα εστιάσουμε όλες τις προσπάθειές μας στο να βρούμε επιζώντες, ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "παραμένουμε σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής στην περιοχή. Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια περί τίνος πρόκειται, αλλά είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα με βάση όσα συνέβησαν στο παρελθόν".

    Ο δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τους συγγενείς των θυμάτων. Ο πρόεδρος Μπους επίσης παρακολουθεί τις εξελίξεις. Προετοιμαστήκαμε για άλλη μία φορά και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε".

    Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης τα καταφέρνουν σε αυτό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο. Θα δώσουν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό, επισήμανε ο Τζουλιάνι.

    Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει χωρητικότητα μέχρι 275 άτομα. Το CNN μετέδωσε ότι 246 άτομα και εννέα μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροπλάνο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

    Στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο καίγονται αρκετά κτίρια και πυκνός καπνός καλύπτει τη περιοχή σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Ο Μπιλ Σούμαν εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους.

    Η υπηρεσία αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανέφερε ότι έχουν κλείσει όλα τα αεροδρόμια, οι γέφυρες και τα τούνελ της Νέας Υόρκης και τίποτα δεν κινείται από και έξω από αυτήν.

    Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν την περιοχή και τους δρόμους όπου οδηγούν στα κτίρια διοίκησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ασφαλείας του ΟΗΕ Μάικ Μακάν.

    Σημειώνεται ότι διεξάγεται για τρίτη μέρα στην έδρα του ΟΗΕ η ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροσκάφος να πετά πολύ χαμηλά και διέκριναν φωτιά στο δεξί τμήμα του και κομμάτια να αποκολλούνται από αυτό.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ αρνήθηκε να σχολιάσει την τραγωδία και είπε ότι δεν έχει κανένα νόημα προς το παρόν να μιλήσει για τα αίτια του ατυχήματος.

    Ο.Κ.

    [02] 246 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

    Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (17:34 UTC+2)

    Εννιαμελές πλήρωμα και 246 επιβάτες μετέφερε το αεροσκάφος των Αμερικανικών Αερογραμμών, Airbus A-300 το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Ρόκαγουέι, στο προάστιο Κουίνς, πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Κένεντι, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι 44 πυροσβεστικά οχήματα και 198 πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με το γραφείο τύπου του δημάρχου της Νέας Υόρκης, έκλεισαν τα αεροδρόμια Κένεντι, Λα Γκουάρντια και Νιούαρκ.

    Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος, που συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Κένεντι, εκτελούσε την πτήση 587 από Νέα Υόρκη προς Αγιο Δομίνικο. Η FAA ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καμιά πληροφορία για τα αίτια της συντριβής.

    [03] "ΒΙΑΙΗ" ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ WALL ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (17:33 UTC+2)

    Η πτώση του αεροσκάφους της American Airlines κοντά στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης οδήγησε σε μερικές απώλειες τους δείκτες της Wall, με τους βασικούς δείκτες Dow Jones και Nasdaq να καταγράφουν απώλειες της τάξης του 1,57% και του 1,43%, αντίστοιχα.

    Την ίδια ώρα, αρκετά μουδιασμένες ήταν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

    Στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου οι ρευστοποιήσεις ενισχύθηκαν, από το φόβο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ήδη αδύναμη παγκόσμια οικονομία.

    [04] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (17:20 UTC+2)

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Διέψευσε σήμερα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, το σενάριο που κυκλοφορεί για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, βάσει του οποίου η ΠΓΔΜ μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα που η ίδια επιθυμεί και η Ελλάδα θα χρησιμοποιεί διαφορετική ονομασία.

    Ο υφυπουργός τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο να βρεθεί μια διεθνής ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

    [05] ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

    Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (21:07 UTC+2)

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του Airbus της American Airlines στη συνοικία Κουίνς. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 255 άτομα. 246 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press, πρόεδρος του Αγίου Δομίνικου Ιππόλιτο Μεχία δήλωσε ότι 150 από τους επιβάτες ήταν Δομινικανοί, καθώς ο προορισμός του αεροπλάνου ήταν το Σάντο Ντομίνγκο, πρωτεύουσα της χώρας. Ο Μεχία δήλωσε τη βαθιά λύπη του για τα δυσάρεστα νέα.

    Περίπου 200 συγγενείς των θυμάτων έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Σάντο Ντομίνγκο και περιμένουν νεώτερα για το τραγικό συμβάν.

    [06] ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Ο ΚΟΝΛΟΝ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (21:03 UTC+2)

    Πήρε μέρος στην απογευματινή προπόνηση του Αμαρουσίου ο Μάρτι Κόνλον. Γνώρισε τους συμπαίκτες και τον προπονητή του υποσχόμενος ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα και στο Μαρούσι", τόνισε το νέο απόκτημα της ομάδας. Ο παίκτης θα παρουσιαστεί αύριο και επίσημα από την ομάδα στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

    [07] Η ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒΑ MVP ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:55 UTC+2)

    Η Ουκρανή διαγώνιος του Μαρκόπουλου, Καρίνα Μεντβέντεβα αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της 5ης αγωνιστικής στην Α1 γυναικών. Στον αγώνα Μαρκόπουλου - Ηρακλής 3-1 η Μεντβέντεβα (34 ετών, 1.88μ.) κέρδισε 28 πόντους, με 25/42 επιθέσεις (60% αποτελεσματικότητα), 1 άσο, 2 μπλοκ, ενώ είχε και 6 άμυνες.

    Οι κορυφαίες της 5ης αγωνιστικής ανά κατηγορία είναι: Πόντοι: Καρίνα Μεντβέντεβα (Μαρκόπουλο) 28, επίθεση: Νίκη Γκαραγκούνη (ΠΑΟ) 90%, υποδοχή: Ιωάννα Τρικάλη 89%, μπλοκ: Ευαγγελία Κυριακίδου (Αίας Ευόσμου) 5.5, άσοι: Ελίνα Πόποβα (Αρης) 5, άμυνες: Ξανθή Μυλωνά (ΕΑ Λάρισας) 24.

    [08] ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:50 UTC+2)

    Οι γενικές εκκαθαρίσεις που έγιναν από τον προπονητή, άλλαξαν τα πλάνα. Αυτό ανάγκασε τον Αγγελο Αναστασιάδη να αναζητήσει στην ξένη αγορά δύο ποδοσφαιριστές. Τους βρήκε. Αυτοί είναι ο Ρώσος Ντιμιτρι Μπιαζνίκιν και ο Νιγηριανός Μπενεντίκτ Ακουγκεούμπου, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου. Ο Μπιαζνίκιν είναι 28 ετών και αγωνίζεται στην Τορπέντο Μόσχας, ενώ ο Ακουγκεούμπου είναι 26 ετών και αγωνίστηκε στην αυστριακή Γκράτσερ.

    Αύριο έχει δοθεί το καθοριστικό ραντεβού των τριών ποδοσφαιριστών που απομακρύνθηκαν από τον Ηρακλή με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Σπανουδάκη, όπου πρόκειται να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες των συμβολαίων τους.

    [09] ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ - ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:48 UTC+2)

    Αύξηση της τάξης του 19% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Πειραιώς Leasing, ο οποίος στο 9μηνο του 2001 διαμορφώθηκε στα 17,051 δισ. έναντι 14,362 δισ. του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ αύξηση 12,5% σημείωσαν και τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας, τα οποία ανήλθαν σε 1,8 δισ. από 1,6 δισ. το περυσινό 9μηνο.

    Eπίσης, αύξηση 14% σημείωσε η αξία των παγίων που εκμίσθωσε η Πειραιώς Leasing στο εννιάμηνο του 2001, καθώς η αξία τους ανήλθε στα 34,216 δισ. από 30,03 δισ. το 2000. Η συνολική αξία των εκμισθωμένων παγίων της εταιρίας έφτασε τα 106 δισ.

    Η διάρθρωση του εκμισθωμένου ενεργητικού της εταιρίας (στοιχεία της 30/9/01) ήταν 24% ακίνητα, 22% επαγγελματικά οχήματα, 16% επιβατικά αυτοκίνητα, 14% μηχανολογικός εξοπλισμός, 11% αεροπλάνα και ελικόπτερα και 13% λοιπός εξοπλισμός.

    Σημειώνεται ότι η ενσωμάτωση της ΟΤΕ Leasing στην Πειραιώς Leasing θα ολοκληρωθεί μόλις δοθούν οι σχετικές άδειες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας. Αν αυτό γίνει μέχρι το τέλος του 2001, τότε η εταιρία θα παρουσιάσει ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις με προοπτική τη συγχώνευση των δύο εταιριών εντός του 2002.

    Η απόκτηση της ΕΤΒΑ Bank, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση, θα ισχυροποιήσει από κάθε άποψη την εταιρία (ανθρώπινο δυναμικό, μερίδια αγοράς, κεφάλαιο, προϊόντα, κερδοφορία).

    [10] ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ AIRBUS

    Λονδίνο, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:46 UTC+2)

    Τα αεροσκάφη Airbus 300-600 είναι συνήθως αξιόπιστα για αυτό και η συντριβή ενός Α300 στη Νέα Υόρκη σήμερα προκαλεί έκπληξη. Το αεροσκάφος, το οποίο διέθετε δυο μηχανές απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Κένεντι με προορισμό την Δομινικανική Δημοκρατία και συνετρίβη λίγα λεπτά αργότερα σε κατοικημένη περιοχή στο Κουίνς ενώ ο καιρός ήταν πολύ καλός.

    Η εταιρία κατασκευής Airbus ιδρύθηκε το 1970 και συνολικά 1.600 αεροσκάφη της πετούν σήμερα στους αιθέρες σε όλο τον κόσμο.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τον ένα κινητήρα του αεροσκάφους να αποκολλιέται πριν την πτώση του.

    Το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 266 επιβάτες και είναι ικανό να ταξιδέψει και με ένα κινητήρα αλλά αν οι αναφορές για αποκόλληση κινητήρα επιβεβαιωθούν τότε θα είναι μία ένδειξη ότι υπήρξε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.

    Με την σημερινή συντριβή του αεροσκάφους ανεβαίνει στα 13 ο αριθμός των ατυχημάτων με παρόμοια αεροπλάνα τα τελευταία δεκατρία χρόνια.

    Το μοντέλο Α300 είναι νέα κατασκευή της Airbus και η American Airlines έχει στο στόλο της 35 από αυτά και συνολικά 250 τέτοια αεροσκάφη πετούν σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε η εταιρία κατασκευής τους.

    Η εταιρία τονίζει ότι οι συντριβές αεροσκάφους Α300 λίγο μετά από απογειώσεις είναι σπάνιο φαινόμενο.

    Αεροπορικές τραγωδίες με αεροπλάνα Αirbus τα τελευταία δεκατρία χρόνια:

    Αύγουστος 2000: Α320 των Περσικών Αερογραμμών πέφτει στον κόλπο του Μπαχρέιν

    Ιανουάριος 2000:169 άτομα σκοτώνονται σε πτώση Α310 στην Ακτή του Ελεφαντοστού

    Φεβρουάριος 1998: 197 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή Α300 στην Ταϊβάν

    Σεπτέμβριος 1997:234 άτομα χάθηκαν σε πτώση Α300 στην Ινδονησία

    Ιούλιος 1994: επτά άτομα σκοτώθηκαν όταν Α330 συνετρίβη στην Τουλούζη της Γαλλίας, όταν πλήρωμα εξέταζε μηχανική βλάβη

    Απρίλιος 1994: 259 άτομα σκοτώθηκαν όταν Α300 συνετρίβη στην Ιαπωνία

    Μάρτιος 1994: 75 σκοτώθηκαν όταν Α310 έπεσε στη Σιβηρία

    Σεπτέμβριος 1992: 167 σκοτώθηκαν όταν Α300 συνετρίβη στο Κατμαντού, του Νεπάλ

    Ιούλιος 1992: 113 άτομα χάθηκαν από πτώση Α310 στο Κατμαντού

    Ιανουάριος 1992:87 σκοτώθηκαν από πτώση Α320 στο Στρασβούργο

    Φεβρουάριος 1990: 90 σκοτώθηκαν από συντριβή Α320 στο Μπαγκαλόρε, στην Ινδία

    Ιούνιος 1988: οκτώ σκοτώθηκαν από πτώση Α320 που συνετρίβη στο Χάμπερσαιμ

    Ο.Κ.

    [11] ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

    Λονδίνο, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:45 UTC+2)

    Σε 16 ανέρχονται τα αεροπορικά δυστυχήματα με επιβατικά αεροπλάνα , που έγιναν τα 3 τελευταία. Σύμφωνα με το ΒΒC, το θλιβερό χρονικό έχει ως εξής:

    -12 Νοεμβρίου 2001: αεροπλάνο Α-300 των αμερικανικών αερογραμμών, συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε 246 επιβάτες και 9 άτομα για πλήρωμα.

    -4 Οκτωβρίου 2001: Το Τουπόλεφ 154 των Σιβηρικών Αερογραμμών εκρήγνυται πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σκοτώθηκαν οι 78 επιβάτες και το πλήρωμα.

    -3 Ιουλίου 2001: Ρωσικό Τουπόλεφ 154, που κατευθύνονταν στο Βλαδιβοστόκ, έπεσε στο Ιρκούτσκ. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν οι 133 επιβάτες και τα 10 μέλη του πληρώματος.

    -30 Οκτωβρίου 2000: Μπόινγκ 747 της Singapore Airlines, που κατευθύνονταν στο Λος Αντζελες, συνετρίβη μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι, Από τα 179 άτομα που βρίσκονταν στο αεροπλάνο σκοτώθηκαν οι 78.

    -23 Αυγούστου 2000: Και τα 143 άτομα που βρίσκονταν στο airbus της Gulf Air σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα, πριν προσγειωθεί στο Μπαχρέιν.

    -25 Ιουλίου 2000: Αεροσκάφος τύπου Κονκόρντ της Air France, κατέπεσε σε ξενοδοχείο κοντά στο Παρίσι, λίγο μετά την απογείωση του. Σκοτώθηκαν 113 άτομα, 4 από τα οποία βρίσκονταν στο έδαφος.

    -17 Ιουλίου 2000 Μπόινγκ 737-300 της Alliance Air, κατέπεσε σε σπίτια, στην προσπάθεια του να προσγειωθεί στην Πάτνα της Ινδίας. Από το ατύχημα σκοτώθηκαν 51 άτομα που βρίσκονταν στο αεροπλάνο και 4 που βρίσκονταν στο έδαφος.

    -19 Απριλίου 2000: Τα 131 άτομα που επέβαιναν στο Μπόινγκ 737-200 των αεροπορικών γραμμών των Φιλιππίνων, συνετρίβη όταν προσπαθούσε να προσγειωθεί στην πόλη Νταβάο.

    -31 Ιανουαρίου 2000: Το σκάφος τύπου MD-83 των αεροπορικών γραμμών της Αλάσκας, που κατευθύνονταν στο Σαν Φραντσίσκο, κατέπεσε στον ωκεανό. Σκοτώθηκαν 88 άτομα.

    -30 Ιανουαρίου 2000: Μόλις 10 από τους 179 επιβάτες του Α-310 της Kenya Airways επέζησαν όταν το αεροπλάνο έπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό, λίγο μετά την απογείωση του από την πόλη Αμπιντιάν, της Ακτής Ελεφαντοστού.

    -31 Οκτωβρίου 1999: Το Μπόινγκ 767 των αιγυπτιακών αερογραμμών, μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Τζον Κένεντι στη Νέα Υόρκη, συνετρίβη. Τραγικό θάνατο βρήκαν οι 217 επιβαίνοντες.

    -24 Φεβρουαρίου 1999: Αεροπλάνο της China Southwest Airlines εξερράγη στον αέρα και κατέπεσε στην κινεζική επαρχεία Ζενγιάνκ. Και οι 61 επιβαίνοντες στο ρωσικό Τουπόλεφ 154 που πετούσε από το Τσονκινγκ προς την πόλη Γουενζού σκοτώθηκαν.

    -11 Δεκεμβρίου 1998: Αεροπλάνο τύπου Α-310 της Thai Airways συνετρίβη στην προσπάθεια του να προσγειωθεί στην πόλη Σουράτ Τανί της Ταϊλάνδης.

    -2 Σεπτεμβρίου 1998: Αεροπλάνο MD-11 της Swissair, που κατευθύνονταν από τη Νέα Υόρκη στη Γενεύη, έπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στον Καναδά. Από την πτώση σκοτώθηκαν και οι 229 επιβαίνοντες.

    -16 Φεβρουαρίου 1998: Το airbus A-300 της ταϊλανδέζικης China Airlines συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Chiang Kai-Sek της Ταϊπέι, προσπαθώντας να προσγειωθεί σε συνθήκες ομίχλης και βροχής. Σκοτώθηκαν οι 196 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο και 7 άτομα που βρίσκονταν στο έδαφος.

    -2 Φεβρουαρίου 1998: Αεροπλάνο τύπου DC-9 της Cebu Pacific Air, κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στις βόρειες Φιλιππίνες. Σκοτώθηκαν και οι 104 επιβαίνοντες.

    [12] ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ICTY ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

    Χάγη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:42 UTC+2)

    Παραδόθηκε σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ο απόστρατος αντιναύαρχος του Γιουγκοσλαβικού Στρατού Μίοντραγκ Τζόκιτς.

    Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Τζόκιτς, ο οποίος κατηγορείται για την καταστροφή του Ντουμπρόβνικ το 1991 και για το θάνατο περίπου 40 κατοίκων, έφθασε στη Χάγη και κατευθυνόταν προς το κρατητήριο του Διεθνούς Δικαστηρίου.

    Τις ερχόμενες ημέρες ο Τζόκιτς 66 χρόνων θα απολογηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου για τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζει. Η Γενική Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα Ντελ Πόντε είχε εκδώσει στις 2 Οκτωβρίου κατηγορητήριο εναντίον του Τζόκιτς και άλλων τριών αξιωματικών για το ρόλο τους στο βομβαρδισμό του Ντουμπρόβνικ.

    "Η απόφαση της παράδοσής μου στη Χάγη είναι πολύ δύσκολη για την οικογένειά μου" είπε χαρακτηριστικά ο Τζόκιτς λίγο πριν από την αναχώρησή του από το Βελιγράδι συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Ντούσαν Μιχαίλοβιτς.

    Ενώ ο Τζόκιτς κατευθυνόταν στη Χάγη 100 μέλη των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων της Σερβίας διαμαρτύρονταν σε αυτοκινητόδρομο του Βελιγραδίου ζητώντας να σταματήσουν οι συλλήψεις για εγκλήματα πολέμου μέχρι να υιοθετηθεί ειδικός νόμος συνεργασίας με το Δικαστήριο.

    [13] ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Κίεβο, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Νέος υπουργός Άμυνας διορίστηκε σήμερα στην Ουκρανία ο Βολοντίμιρ Σιτσένκο με απόφαση του πρόεδρου, Λεονίντ Κούτσμα, μετά την παραίτηση του στρατηγού, Ολεξάντερ Κουσμούκ.

    Ο Σιτσένκο, 53 ετών, αντικατέστησε τον προκάτοχό του στρατηγό Κουσμούκ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την κατάρρευση ρωσικού αεροσκάφους από ουκρανικό πύραυλο σε περιοχή πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, στις 4 Οκτωβρίου.

    Α.Τ.

    [14] ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ DOW JONES - NASDAQ

    Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:38 UTC+2)

    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δύο βασικοί δείκτες της Wall Street, Dow Jones και Nasdaq, έχοντας ωστόσο περιορίσει τις αρχικές απώλειες που κατέγραψαν όταν έγινε γνωστή η συντριβή επιβατηγού αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη.

    Στο σκηνικό αυτό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones περιόρισε τις απώλειές του στο 0,91% και διαμορφώνεται στις 9.514,50 μονάδες, έναντι απωλειών της τάξης του 0,47% για τον Nasdaq, που κινείται στην περιοχή των 1.819,84 μονάδων.

    Οι επιχειρηματικές και μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας δεν φαίνονται ικανές να τροφοδοτήσουν τη συνέχιση της ανόδου στη Wall, που κινείται έντονα πτωτικά. Στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, συνέβαλε σημαντικά και η προειδοποίηση που απηύθυναν για τα φετινά τους κέρδη, δυο μεγάλες αμερικανικές εταιρίες, η Walt Disney και η Heinz.

    Από την άλλη πλευρά, η παραγωγός τηλεπικοινωνιακού υλικού Ciena ανακοίνωσε μεν ότι θα τα αποτελέσματά της το τέταρτο τρίμηνο θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν ελαφρά τις προβλέψεις της, αλλά παράλληλα θα προχωρήσει σε απολύσεις του 10% του προσωπικού της.

    H Cisco Systems ανακοίνωσε ότι όταν τελειώσει η περίοδος κρίσης που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία, η εταιρία θα κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά αλλά και περισσότερα κεφάλαια.

    [15] ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ Η "ΑΕΡΟΦΛΟΤ"

    Μόσχα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρωσίας "Αεροφλότ" θα σταματήσει τις εμπορικές του δραστηριότητες στην Αιθιοπία, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, και θα κλείσει τα γραφεία του στην Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση του ανεξάρτητου περιοδικού Fortune.

    Η "Αεροφλότ" όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, δημιούργησε έλλειμμα για το πρώτο τετράμηνο του χρόνου και αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της στην Αιθιοπία μετά από συνεργασία δύο δεκαετιών.

    Α.Τ.

    [16] ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:32 UTC+2)

    Το παιχνίδι με την Πόρτο είναι αυτό που καίει τον ΠΑΟ. Ηδη από τώρα άρχισαν οι προετοιμασίες για το παιχνίδι, καθώς και οι... κατασκοπείες. Συνάντηση με τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Πόρτο Αντέρο Ενρίκε θα έχουν αύριο στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟ, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ομάδας Σοφοκλής Πιλάβιος και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Αμαλία Κυπαρίσση. Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟ - Πόρτο για το θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου.

    Στον αγωνιστικό τομέα το ιατρικό τιμ της ομάδας κάνει το αδύνατο δυνατόν για να υπερπηδήσει το πρόβλημα τραυματισμού του ο Αγγελος Μπασινάς. Ο τεχνικός του ΠΑΟ, Γιάννης Κυράστας θέλει το συντομότερο να έχει στη διάθεσή του τον παίκτη και να τον υπολογίζει στα κρίσιμα παιχνίδια που θα δώσει στο μέλλον. Ο παίκτης ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στην ποδοκνημική που το έπαθε στο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σύμφωνα όμως με τις γνωματεύσεις των ιατρών ο παίκτης αναμένεται να δώσει το παρών στον καθοριστικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο.

    [17] A. ΦΛΕΪΣΕΡ: ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:26 UTC+2)

    Τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Νέα Υόρκη διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπήρχαν ασυνήθιστες συνομιλίες μεταξύ του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Κένεντι και του αεροσκάφους.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ανησύχησε και επικοινώνησε με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, τον κυβερνήτη της πολιτείας Τζορτζ Πατάκη. Στον τόπο της τραγωδίας κατευθύνθηκαν αμέσως ομάδες για τη διάσωση των τραυματιών, ανέφερε.

    [18] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ Η ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:22 UTC+2)

    Ο τραυματισμός του Νίκου Χατζή στάθηκε αφορμή να παραμείνει ο παίκτης στην Αθήνα. Ετσι δεν ακολούθησε την αποστολή στη Ρωσία, όπου την Τετάρτη στις 16.30 θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ουράλ Γκρέιτ Περμ.

    Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα διανυκτερεύσουν σήμερα στη Μόσχα, όπου θα πραγματοποιήσει και μια προπόνηση. Αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για τα Ουράλια. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, ειδικά μετά τη νίκη που πέτυχε επί του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα. "Η ψυχολογία των παιδιών είναι πολύ καλή. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και αφήνουμε τον ενθουσιασμό πίσω μας", δήλωσε κατά την αναχώρησή του για τη Ρωσία ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα.

    Ωστόσο ο τεχνικός της Ενωσης δε ξέχασε να αναφερθεί και για την προσεχή αντίπαλό της. "Είναι ομάδα που προκρίθηκε την τελευταία στιγμή στην Ευρωλίγκα. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ρωσία αυτή την στιγμή και αυτό τα λέει όλα. Εμείς θα είμαστε πολύ κουρασμένοι μέχρι να φθάσουμε".

    [19] ΠΓΔΜ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ

    Λιουμπλιάνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:16 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές στην ΠΓΔΜ να δείξουν αυτοσυγκράτηση ύστερα από την κλιμάκωση της βίας που σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε συνέντευξη τύπου στη Λιουμπλιάνα, της Σλοβακίας μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο κ. Ρόμπερτσον επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστούν από την βουλή των Σκοπίων οι συνταγματικές τροποποιήσεις με σκοπό να σταματήσει η ένταση που επικρατεί στην χώρα και να ισχύσει η συμφωνία της Οχρίδας που τερμάτισε τον Αύγουστο τις συγκρούσεις Αλβανών ανταρτών και σκοπιανών δυνάμεων.

    Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι η βουλή θα καταφέρει να ψηφίσει τις τροποποιήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    [20] ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 62,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:15 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Τεχνική Ολυμπιακή, κατά την οποία αποφασίσθηκε η επανέγκριση της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με κατάργηση του σχετικού δικαιώματος προτίμησης των μετόχων, και διαπραγματεύσιμου στο ΧΑΑ.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία θα προχωρήσει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 62,48 εκατ. ευρώ ή 21,29 δισ. δρχ. με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και υπέρ θεσμικών επενδυτών και τραπεζικών ιδρυμάτων.

    Ο αριθμός των ομολογιών θα φθάνει τις 28.400.000, με επιτόκιο ύψους 5,5% και τιμή διάθεσης στα 2,2 ευρώ. Σημειώνεται ότι βάσει της προηγούμενης απόφασης, ο αριθμός των ομολογιών έφθανε τις 22.300.000, με επιτόκιο 6,75% και τιμή διάθεσης στα 2,8 ευρώ.

    Η έκδοση του παραπάνω ομολογιακού δανείου αποσκοπεί στην ενίσχυση κατά ποσοστό 71% του ύψους του δανείου του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των εταιριών του ομίλου της στον τομέα εκμετάλλευσης αστικών ακινήτων (homebuilding) της αγοράς στις Η.Π.Α.

    Επίσης αποσκοπεί στην ενίσχυση κατά το υπόλοιπο ποσοστό αυτού 29% της χρηματοοικονομικής βάσης της εταιρίας σε κεφάλαια κίνησης.

    [21] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Σκόπια, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:08 UTC+2)

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ και ο Διεθνής Οργανισμός για τους Πρόσφυγες (ΙΟΜ) σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στα Σκόπια ενημέρωσαν σχετικά με τις προετοιμασίες για τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου στο Κόσοβο αλλά και για τον τρόπο ψηφοφορίας των κατοίκων του Κοσόβου που διαμένουν στην ΠΓΔΜ.

    Ο επικεφαλής του γραφείου του ΙΟΜ στα Σκόπια Ντάιβα Βιλκελίτε επισήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 316 άτομα δηλαδή περίπου το 30% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων κατοίκων του Κοσόβου 1,080 που μένουν στα Σκόπια.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βιλκελίτε η διαδικασία της ψηφοφορίας για όσους μένουν στα Σκόπια ξεκίνησε στις αρχές του Αυγούστου και βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

    Μόνο 50% των κατοίκων από το Κόσοβο, που μένουν στην ΠΓΔΜ έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους καθώς οι υπόλοιποι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής.

    Σημειώνεται ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι η εξής: τα άτομα λαμβάνουν το ψηφοδέλτιο μέσω ταχυδρομείου μαζί με τις οδηγίες για την ψηφοφορία.

    Ύστερα από την ψηφοφορία οι συμμετέχοντες αποστέλουν το ψηφοδέλτιο μέσω ταχυδρομείου στο γραφείο του ΙΟΜ το αργότερο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

    Τα ψηφοδέλτια που θα φθάσουν ύστερα από την παραπάνω ημερομηνία δεν θα είναι έγκυρα.

    [22] TELESTET: ΣΤΑ 10,7 ΔΙΣ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Στη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου προχώρησε φέτος η Telestet, ακολουθώντας το παράδειγμα της μητρικής της Telecom Italia.

    Τα περιληπτικά οικονομικά στοιχεία είναι εκφρασμένα σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές των ΗΠΑ (US GAAP) και περιλαμβάνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Telepolis, θυγατρικής της STET Hellas.

    Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν σε 135,2 δισ. δρχ., τα έσοδα από υπηρεσίες 130,3 δισ. δρχ.

    Τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων) έφτασαν τα 45,8 δισ. δρχ. , ενώ το περιθώριο κέρδους EBITDA υπολογίζεται σε 33,9%. Για την ίδια χρονική περίοδο τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε 10,7 δισ. δρχ.

    [23] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΡΙΞΕΙ "ΑΠΛΕΤΟ" ΦΩΣ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:02 UTC+2)

    Τη διαβεβαίωση ότι η Δικαιοσύνη θα ρίξει "άπλετο φως στην υπόθεση" έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, για τους λογαριασμούς της ΝΔ με λιβεριανή εταιρία.

    "Στα όσα είπε σήμερα ο κ. Λαλιώτης ισχύει η δήλωσή μου: Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη η οποία, είμαστε βέβαιοι, ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση" είπε.

    [24] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ

    Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2001 (20:00 UTC+2)

    Την πρόταση για την έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated dept), ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Γενικής Τράπεζας.

    H έκδοση θα είναι διεθνής και θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προετοιμασίας, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες των αγορών. Το επιτόκιο της έκδοσης θα είναι κυμαινόμενο δεκαετούς διάρκειας και με δικαίωμα επαναγοράς τίτλων στην πενταετία.

    Το ποσό που θα αντληθεί θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της χορηγητικής δραστηριότητας της Τράπεζας και την πραγματοποίηση επενδύσεων.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 12 November 2001 - 19:13:52 UTC