Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-10-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΗΝΥΜΑ ΕΕ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΥΠΕΞ
  • [02] ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΜΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
  • [03] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
  • [04] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
  • [05] A. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ
  • [06] Λ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
  • [07] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΗΡΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
  • [08] ΑΡΗΣ: ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΑΝΡΙ ΜΙΣΕΛ
  • [09] N. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
  • [10] ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • [11] AEGEAN CRONUS AIRLINES: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  • [12] "AΘΗΝΑ 2004": ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
  • [13] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΕΤΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΣΕΧΙΑ Ο ΠΑΟΚ
  • [14] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ
  • [15] ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
  • [16] ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΤΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
  • [17] EΡΕΥΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ 15 ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [18] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [19] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ - ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ
  • [20] X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ"
  • [21] ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Θ. ΜΠΡΙΑΚΟ
  • [22] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟ ΔΗΚΚΙ
  • [23] YΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΤΜΟΣΦΑΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [24] ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Τ.ΜΠΡΑΓΚΣ ΝΕΟΣ ΞΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

  • [01] ΜΗΝΥΜΑ ΕΕ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΥΠΕΞ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (12:51 UTC+2)

    της Νατάσας Θωμά

    Τον πρωθυπουργό θα ενημερώσει την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου για τις εξελίξεις στα εξωτερικά θέματα καθώς και για το τριήμερο ταξίδι του που θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Πέμπτη σε Πακιστάν και Ιράν, όπου θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους και τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Εν τω μεταξύ το θέμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν θα απασχολήσει σήμερα και το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Πάνος Μπεγλίτης η Ελλάδα εκφράζει την λύπη της για όλους τους θανάτους αμάχων. Ένα θέμα -όπως είπε- το οποίο θα συζητηθεί και στην ΕΕ δεδομένου ότι η θέση των ευρωπαίων εταίρων είναι σαφής: «Πρέπει οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν να είναι καθορισμένες και επιλεκτικές και να μην προκαλούν θύματα μεταξύ αμάχων και να δημιουργούν πραγματικά ένα κλίμα ανησυχίας».

    Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν τόνισε ότι οι προσπάθειες της ΕΕ είναι προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας νέας πολιτικής κατάστασης, μετά «Ταλιμπάν εποχής», με ένα πολιτικό σχήμα που θα οδηγήσει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη περιοχή. «Η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των κοινοτικών εταίρων σε ότι αφορά τους στόχους της ΕΕ στις εξελίξεις στο Αφγνανιστάν που είναι η ενίσχυση των σχέσεων της με Ιράν και Πακιστάν. «Ο στόχος αυτός είναι βασικά το αντικείμενο των συνεχών διαβουλεύσεων, επαφών και συνομιλιών που γίνονται σε επίπεδο της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε ότι «αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει ο κ Παπανδρέου στις επαφές που θα έχει με τις ηγεσίες των δύο χωρών σε Ισλαμπαμπάντ και Τεχεράνη.»

    [02] ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΜΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (13:15 UTC+2)

    Το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για συμμετοχή στην υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασε ο πρόεσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

    Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υλοποιηθούν γρήγορα, αποτελεσματικά και με πλήρη διαφάνεια τα εξοπλιστικά προγράμματα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ ενώ ο πρέσβης σημείωσε πως τον ενδιαφέρει να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των αμερικανικών εταιριών.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε ότι δεν έχει διατυπωθεί αίτημα των ΗΠΑ για ελληνική συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Σε ότι αφορά το αν θα συνεχιστούν ή όχι οι βομβαρδισμοί στην περίοδο του Ραμαζανιού ο κ. Μίλερ παρατήρησε πως και οι μουσουλμάνοι δεν διακόπτουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις λόγω του Ραμαζανιού.

    [03] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (09:39 UTC+2)

    Σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών για την Ολυμπιάδα του 2004 θα γίνει στη 1 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα θέμα των αρμοδιοτήτων, του αποτελεσματικότερου συντονισμού και της προετοιμασίας εν όψει του νέου ελέγχου από την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) σε λίγες εβδομάδες.

    [04] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (13:25 UTC+2)

    της Νατάσας Θωμά

    Ιδιαίτερη σημασία έχουν για την Ελλάδα οι εξελίξεις στην Γιουγκοσλαβία για την ειρήνη και ασφάλεια στη περιοχή με την δημιουργία μίας πολυεθνικής κοινότητας στο Κόσοβο, βάσει του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες εκλογές στις 17 Νοεμβρίου.

    Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης η χώρα μας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ασφαλή επιστροφή των Σέρβων στις εστίες τους, ένα θέμα που έχει θέσει τόσο στην Ευρωπαική Ενωση και στις ΗΠΑ όσο και στην κυβέρνηση της Αλβανίας.

    Στο μεταξύ έντονος προβληματισμός υπάρχει στην Ε.Ε για τα αποτελέσματα παρεμβάσεων και στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας που είναι αποκαρδιωτικά, όπως εκτιμά

    Σήμερα πάντως αναμένεται να γίνει ευρεία συζήτηση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο πάνω στη βάση της κοινής έκθεσης που ετοίμασαν οι κ.κ. Σολάνα και Πάτεν.

    Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει υποβάλει προτάσεις και ιδέες που στοχεύουν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για ενεργοποίηση των διαδικασιών χρηματοδότησης της Γιουγκοσλαβίας για την κατασκευή έργων υποδομής.

    [05] A. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:52 UTC+2)

    Αχρηστα είναι τα όργανα παρακολούθησης ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Λαϊκού Νοσοκομείου, επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, χειρούργος στο επάγγελμα, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

    «Η παλαιότητα των ηλεκτρονικών συσκευών παρακολούθησης ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, τις έχει θέσει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας λόγω της επικινδυνότητας τους για την υγεία των νοσηλευόμενων. Κατόπιν τούτου η ΜΕΘ λειτουργεί με την δύναμη κλινών της ελαττωμένη κατά δύο λόγω έλλειψης της δυνατότητας παρακολούθησης των ασθενών», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι καθημερινά σχεδόν το Λαϊκό Νοσοκομείο μέσω ΕΚΑΒ διακομίζει βαρέως πάσχοντες σε άλλες ΜΕΘ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα λόγω έλλειψης κλινών. «Τούτο πέραν των κινδύνων μεταφοράς, συνεπάγεται και μεγάλη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων με δαπάνη νοσηλείας στις ιδιωτικές ΜΕΘ. Παράλληλα επιβαρύνονται και οι οικογένειες των πασχόντων διότι η καταβολή των νοσηλείων στις ιδιωτικές ΜΕΘ είναι άμεσος και «τοις μετρητοίς», ενώ η επιστροφή των από τα Ταμεία απαιτεί πολύμηνη ταλαιπωρία και πολλαπλές εγγυήσεις και πιστώσεις», πρόσθεσε.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι «εις ολοκλήρωση δε της διαλύσεως της ΜΕΘ του νοσοκομείου, πρόσφατα ο πρόεδρος του οικείου ΠΕΣΥ κατά τις πληροφορίες μας, απέσπασε εξειδικευμένη νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στο ιδιαίτερο γραφείο του».

    [06] Λ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:46 UTC+2)

    Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις εξετάσεις που θα δώσει στην καθημερινή δράση , τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Antenna».

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση έχει να επιδείξει χειροπιαστό έργο και αναφέρθηκε στην εισαγωγή του ευρώ, στο μετρό και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του Μιχάλη Σταθόπουλου ότι δέχτηκε παρεμβάσεις, επισήμανε ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε ότι όσα είπε παρεξηγήθηκαν.

    [07] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΗΡΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

    Βουκουρέστι, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:36 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Με απόφαση της ρουμάνικης κυβέρνησης αίρεται το εμπάργκο όπλων που είχε επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με το κυβερνητικό ανακοινωθέν η απόφαση αυτή τίθεται από σήμερα σε ισχύ.

    Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ελήφθη το Μάρτιο του 1998, απαγόρευε την προμήθεια ή τις πωλήσεις όπλων στη Γιουγκοσλαβίας, συμπεριλαμβανομένου και του Κοσόβου.

    [08] ΑΡΗΣ: ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΑΝΡΙ ΜΙΣΕΛ

    Θεσσαλονίκη, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:33 UTC+2)

    Η τετραήμερη άδεια που υποτίθεται πως έδωσε η ΠΑΕ Αρης στον Ανρί Μισέλ έληξε σήμερα, όμως ο γάλλος τεχνικός δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει και πάλι την ομάδα. Ο Μισέλ θα πρέπει να θεωρείται οριστικά παρελθόν από τον σύλλογο και αντικαταστάτης του φαίνεται πως θα είναι ο συνεργάτης του, επίσης γάλλος, Ρισάρ Ταρντί.

    Πάντως οι άνθρωποι του Αρη δεν θα αφήσουν το θέμα Μισέλ να περάσει έτσι εύκολα. Είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη FIFA υποστηρίζοντας πως ο προπονητής δεν τήρησε το συμβόλαιο που υπογράφηκε το καλοκαίρι παρά το γεγονός ότι είχε εισπράξει περίπου το 80% των χρημάτων για την τρέχουσα χρονιά.

    Εξελίξεις όμως θα σηματοδοτηθούν στο στρατόπεδο του Αρη με την άφιξη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Ζαχουδάνη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Θεσσαλονίκη. Ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να πάρει σοβαρές αποφάσεις όσον αφορά το νέο προπονητή αλλά και να προβεί σε αλλαγές στο Δ.Σ. μετά την απομάκρυνση του διευθύνοντα συμβούλου, Τάκη Ανδριά.

    [09] N. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

    Αγρίνιο, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:29 UTC+2)

    «Μια βδομάδα μετά τον περιλάλητο ανασχηματισμό για την πραγματοποίηση του οποίου χρειάστηκε ένα ολόκληρο Συνέδριο, ο ελληνικός λαός αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν αλλάζει και όλα θα συνεχίσουν να κινούνται στους με πριν ίδιους ρυθμούς». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωσταντόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματος του για το Γ' ΚΠΣ στο Αγρίνιο.

    «Όπως και στο Συνέδριο, που με ευθύνη του ίδιου του κ. πρωθυπουργού ήταν απούσα και η πολιτική και η ιδεολογία, έτσι και στη νέα κυβέρνηση δεν υπάρχει παρά η επανάληψη και η εναλλαγή προσώπων πάνω στον καμβά της ίδιας πολιτικής», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

    Περαιτέρω, εξέφρασε την πεποίθηση, με τη «στρατιά των υπουργών και υφυπουργών» δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε και να κάνει την κυβέρνηση πιο αποτελεσματική. «Το μόνο που θα επιτύχει είναι περισσότερη σύγχυση και αποτελεσματικότητα, καθώς ο κ. Σημίτης που εγκατάστησε μετά από έξι χρόνια τη «δική του κυβέρνηση», αντιπολιτεύεται τους δικούς του υπουργούς και τη δική του πολιτική για μια ολόκληρη εξαετία.

    Τέλος, επισήμανε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι επιχειρεί να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με τις ιδεολογικές αφετηρίες και κοινωνικές αναφορές του ΠΑΣΟΚ και ότι διατηρεί αναλλοίωτο έναν κρατικό μηχανισμό και ένα πολιτικό σύστημα, που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις κοινωνικές ανάγκες.

    [10] ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

    Καμπούλ, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:19 UTC+2)

    Εκατοντάδες οπλισμένοι Πακιστανοί βρίσκονται σε ετοιμότητα και περιμένουν έξω από τα σύνορα του Αφγανιστάν, προκειμένου να ενισχύσουν το στρατό των Ταλιμπάν και να πολεμήσουν στο πλευρό τους εναντίον των Αμερικανών.

    Παρά την επιθυμία των συγκεκριμένων Πακιστανών να συμμετάσχουν στον «Ιερό Πόλεμο» ωστόσο, ο πρέσβης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν μουλάς Αμπντούλ Σαλάμ Ζαέφ ανακοίνωσε ότι σε αυτήν τη φάση δεν κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    «Πιστεύουμε ότι όσο υφίστανται μόνο αεροπορικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται εκεί (οι Πακιστανοί πολεμιστές) και να θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρέσμης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

    «Θα τους το πούμε, όταν χρειαστεί», πρόσθεσε ο πρέσβης αναφερόμενος στο ζήτημα αν θα συμμετάσχουν κάποια στιγμή στον πόλεμο και οι Πακιστανοί πολεμιστές.

    Σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους ο αριθμός των Πακιστανών που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έξω από τα σύνορα ανέρχεται στους περίπου 9.000.

    Ν.Κ.

    [11] AEGEAN CRONUS AIRLINES: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:13 UTC+2)

    Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με αιφνιδιαστική αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, η AEGEAN CRONUS AIRLINES με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι δεν έχει προβεί σε καμία αύξηση στις τιμές των αεροπορικών της εισιτηρίων στις πτήσεις εσωτερικού.

    Οι τιμές για ναύλους οικονομικής ή διακεκριμένης θέσης που ισχύουν είναι οι ίδιες από τον Απρίλιο του 2001 και δεν έχει επέλθει καμία αύξηση σ' αυτές. Απλώς καταργήθηκαν ορισμένες προσφορές που ούτως ή άλλως ίσχυαν για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

    [12] "AΘΗΝΑ 2004": ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

    Βόλος, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Το πρόγραμμα εθελοντισμού, έναν από τους βασικούς άξονες στους οποίους θα

    στηριχτεί η προσπάθεια για επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παρουσιάσει το

    διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου στο Βόλο, η «Αθήνα 2004». Σκοπός η ευρύτερη δυνατή

    ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, στην πρωτεύουσα της

    Μαγνησίας, που είναι μια από τις πέντε Ολυμπιακές πόλεις της Ελλάδας, καθώς σ'

    αυτή θα οργανωθεί η προκριματική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά Ποδοσφαιρου.

    Σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στο Κλειστό

    Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, στις 7 το βράδυ, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» . Γιάννα

    Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα μιλήσει για τη σημασία του εθελοντισμού, θα αναπτύξει

    το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Οργανωτική Επιτροπή, ενώ θα αναφερθεί και

    στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί εκ μέρους των κατοίκων του Νομού για

    συμμετοχή στο πρόγραμμα του εθελοντισμού.

    Στην ίδια εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο νομάρχης Μαγνησίας Παναγιώτης

    Σκοτινιώτης, ο δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας,

    Παύλος Μαβίδης. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης και σε ένδειξη αναγνώρισης της μακρόχρονης προσφοράς τους στον ελληνικό αθλητισμό, η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα βραβεύσει 13 ιστορικά αθλητικά σωματεία και συλλόγους της Μαγνησίας. Ανάμεσα σ' αυτά και ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος ιδρύθηκε τη χρονιά κατά την οποία στην Αθήνα οργανώθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι

    Ολυμπιακοί Αγώνες, το 1896.

    Στο Βόλο, από το απόγευμα της Τετάρτης θα βρίσκονται όλα τα στελέχη της Γενικής

    Διεύθυνσης Εθελοντισμού, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Σπύρο Παπακώστα,

    τα οποία θα συναντηθούν με εκπροσώπους φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, σε

    μια προσπάθεια συντονισμένης δράσης. Παράλληλα, θα συναντηθούν και με κατοίκους

    της Μαγνησίας που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα

    εθελοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο περιφερειάρχης Ιωάννης Καρατζιώτης, ο νομάρχης Μαγνησίας και ο δήμαρχος Βόλου, θα συνυπογράψουν το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας τους κατά το στάδιο της προετοιμασίας της μεγάλης διοργάνωσης.

    Αμέσως μετά η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» θα μεταβεί στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

    όπου θα έχει συνομιλίες με τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, με επίκεντρο τη

    συμμετοχή του Ιδρύματος στα προγράμματα προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και κυρίως στη διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη μεγαλύτερη

    παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και πολιτισμού.

    Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, η «Αθήνα 2004»οργανώνει ειδική ενημερωτική

    εκδήλωση για το Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου και το πρόγραμμα των αγώνων που θα γίνουν στο Βόλο, αλλά και για τα λιγότερο γνωστά στη χώρα μας Ολυμπιακά

    αθλήματα. Στην εκδήλωση αυτή έχουν κληθεί οι διοικήσεις και μέλη των αθλητικών

    συλλόγων και σωματείων της Μαγνησίας.

    Το ίδιο βράδυ, στις 9.30, η Πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη θα βρεθεί στη Λάρισα, όπου στη διάρκεια δείπνου που

    παραθέτει ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών θα μιλήσει για την οικονομική

    διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στις ελληνικές

    επιχειρήσεις στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και θα συνυπογράψει με τον

    πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευριπίδη Χαρμάνη, Μνημόνιο Συνεργασίας

    και Συναντίληψης.

    [13] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΕΤΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΣΕΧΙΑ Ο ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:11 UTC+2)

    Χωρίς τους Σλάτζαν Σπάσιτς και Γιώτη Εγκωμίτη που είναι τραυματίες αναχωρεί αύριο το πρωί για την Τσεχία η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ προκειμένου να αντιμετωπίσει την Πέμπτη τη Μαρίλα Πρίμπραμ στον επαναληπτικό αγώνα για το β' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησε να προφυλάξει τους δύο αθλητές καθώς φοβάται υποτροπή στα τραύματα τους και θεωρεί πως μπορούν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο στη συνέχεια. Το σίγουρο είναι πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα πάνε στην Πράγα για τουρισμό παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς στην Τούμπα επικράτησαν επί της Πρίμπραμ με σκορ 6 - 1.

    Οι ασπρόμαυροι θα επιδιώξουν να πάρουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να προσθέσουν νέους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    [14] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων προκρίθηκε στην ενδιάμεση φάση (αγώνες μπαράζ) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι νεαροί διεθνείς κατέκτησαν την πρώτη θέση στη βαθμολογία του 12ου ομίλου μετά την άνετη επικράτηση με σκορ 5 - 0 επί των Νησιών Φερόε και την ήττα της Σλοβενίας με 2 - 1 από τη Σκοτία.

    Στους αγώνες μπαράζ η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει τον πρώτο της βαθμολογίας του 11ου ομίλου (Ρουμανία, Βέλγιο, Ισραήλ και Γιουγκοσλαβία), οι αγώνες του οποίου θα ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου.

    [15] ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΜΕ ΧΑΣΙΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (20:02 UTC+2)

    Με μικροποσότητες χασίς προμήθευε δύο υπαξιωματικούς 5ετούς θητείας που υπηρετούν στη Λέσβο ο υπαστυνόμος β' Ευστράτιος Αλεξόπουλος, 30 ετών, από το αστυνομικό τμήμα Αγιάσου του νησιού.

    Σε βάρος του υπαστυνόμου σχηματίστηκε δικογραφία και θα απολογηθεί μεθαύριο στον ανακριτή

    Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας, ένας από τους υπαξιωματικούς κατέθεσε ότι αγόρασε για λογαριασμό του υπαστυνόμου από τον ιδιώτη Θεόδωρο Ανδρέου, 31 ετών, κάτοικο Γλυφάδας, δύο φορές μικροποσότητες χασίς έναντι 200.000 και 300.000 δραχμών αντίστοιχα.

    Σε έρευνα που έγινε την Παρασκευή στο σπίτι του Ανδρέου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 496 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάναβης, δύο ζυγαριές, ένα πιστόλι μάρκας CZ των 9mm, 108 φυσίγγια και ένα αναισθητικό σπρέι.

    Ο Ανδρέου είπε στους αστυνομικούς της διεύθυνσης εξωτερικών υποθέσεων ότι είχε δύο φορές παραδώσει σε υπαξιωματικό του στρατού ποσότητες χασίς, συσκευασμένες σε δέματα του ενός κιλού κάθε φορά, με τελικό αποδέκτη τον υπαστυνόμο Αλεξόπουλου. Σε βάρος του Ανδρέου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [16] ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΤΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

    Καμπούλ, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:59 UTC+2)

    Εμμένει το Πεντάγωνο στην άρνησή του να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά στις δηλώσεις των Ταλιμπάν ότι έχουν συλλάβει Αμερικάνους στο Αφγανιστάν.

    «Δεν έχω τίποτα να δηλώσω επί του θέματος», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Βικτόρια Κλαρκ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν αληθεύουν οι δηλώσεις των Ταλιμπάν ότι έχουν αιχμαλωτίσει ορισμένους Αμερικάνους.

    Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP, ο πρέσβης των Ταλιμπάν στο Ισλαμαμπάντ Αμπντούλ Σαλάμ Ζάεφ ανακοίνωσε ότι οι Ταλιμπάν κρατούν αιχμαλώτους Αμερικάνους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν πρόκειται για στρατιώτες αλλά και χωρίς να προσδιορίσει το πόσοι είναι.

    Στο μεταξύ, ήδη βρίσκονται υπό την ομηρία των Ταλιμπάν αρκετοί ξένοι , μεταξύ των οποίων και τρεις δημοσιογράφοι -ένας Γάλλος και δύο Πακιστανοί- ένας Γιαπωνέζος υπήκοος και οκτώ άτομα φιλανθρωπικής - ανθρωπιστικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα οι τελευταίοι συνελήφθησαν πριν από τους βομβαρδισμούς, με την κατηγορία ότι «προπαγάνδιζαν» τον Χριστιανισμό.

    N.K.

    [17] EΡΕΥΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ 15 ΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:54 UTC+2)

    Στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ στην ΠΓΔΜ απευθύνθηκαν οι συγγενείς των 15 απαχθέντων από αλβανούς εξτρεμιστές. Οι συγγενείς των απαχθέντων ζητούν να διεξαχθούν έρευνες για την τύχη των συγγενών τους.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι όμηροι έχουν εκτελεστεί και ο κοινός τους τάφος βρίσκεται κοντά στο χωριό Νεπρόστενο.

    [18] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Aθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:53 UTC+2)

    Εγγυήσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας ως προς την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας ζήτησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογών Αυτοδιοίκησης του κόμματος που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρώην Πρωθυπουργού Τζαννή Τζαννετάκη. Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς σε ό,τι αφορά είτε στην διοικητική διάρθρωση των περιφερειών, είτε στις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση, η Νέα Δημοκρατία πρόκειται να ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης την άμεση εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, ώστε να είναι γνωστά με ακρίβεια τα στοιχεία του εκλογικού σώματος, τη σύσταση Διακομματικού Οργάνου, που θα ελέγχει τους εκλογικούς καταλόγους, τη χορήγηση καταλόγου των διοικητικών πράξεων, με τις οποίες απεδόθη η ελληνική ιθαγένεια, καθώς επίσης και να υπάρξει διακομματικός έλεγχος των διοικητικών πράξεων που θα εκδίδονται στο μέλλον. Για το λόγο αυτό τον υπουργό Εσωτερικών θα επισκεφθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. κ. Μεϊμαράκης, Πολύδωρας και Λαμπρόπουλος.

    Στο μεταξύ γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των στελεχών της Επιτροπής Εκλογών Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας στα οποία ανατίθεται η ευθύνη συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών. Ετσι υπεύθυνοι για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη θα είναι οι Κ. Σημαιοφορίδης και Γ. Τουσιάκης, για την Κεντρική Μακεδονία οι Κ. Σημαιοφορίδης και Αγ. Μοσχονάς, για τη Δυτική Μακεδονία οι Ι. Τουσιάκης και Αλ. Κοντός, για την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία οι Ελ. Ζαγορίτης και Αλ. Κοντός, για τα Ιόνια Νησιά οι Αλ. Κοντός και Ελ. Ζαγορίτης, για την Πελοπόνησσο οι Αγ. Μοσχονάς και Κ. Γριβέας, για τη Στερεά Ελλάδα οι Κ. Γριβέας και Αλ. Κοντός, για τη Θεσσαλία οι Ι. Τουσιάκης και Αλ. Κοντός, για την Κρήτη ο Κ. Γριβέας, για τις Κυκλάδες οι Κ. Σημαιοφορίδης και Κ. Γριβέας, για το Βόρειο Αιγαίο οι Αγ. Μοσχονάς και Ελ. Ζαγορίτης, για τα Δωδεκάνησα οι Ελ. Ζαγορίτης και Αγ. Μοσχονάς, για την Αθήνα ο Κ. Σημαιοφορίδης και για τον Πειραιά και την Αττική ο Κ. Γριβέας.

    [19] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΚΗ - ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:44 UTC+2)

    Με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, θα συναντηθεί αύριο στις 10 το πρωί ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης, στο γραφείο του στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν το στίβο.

    [20] X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ"

    Aθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:40 UTC+2)

    Ελληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες. Με τη φράση αυτή απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για το αν θα πρέπει κάποια παιδιά από την Αλβανία που αριστεύουν στο σχολείο να κρατούν την ελληνική σημαία στις παρελάσεις των εθνικών εορτών.

    Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι το θέμα για την κυβέρνηση έχει λυθεί και παρέπεμψε στη σχετική νομοθεσία και την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Πρόσθεσε δε ότι αφού τα παιδιά αυτά αισθάνονται περήφανα που κρατούν την ελληνική σημαία δεν καταλαβαίνει ποιος είναι εκείνος που θα τους απαγορεύσει να το κάνει και γιατί.

    Ο υπουργός Τύπου ανέφερε πως την ελληνική σημαία κράτησαν επάξια πολλοί επιφανείς φιλέλληνες που βοήθησαν στους αγώνες για την ανεξαρτησία της χώρας μας, υπηρέτησαν τη φιλοσοφία, τη σκέψη, τον πολιτισμό μας. Σκέπτονταν σαν Ελληνες, ενεργούσαν σαν Ελληνες, μιλούσαν Ελληνικά και ήταν κοινωνοί της ελληνικής παιδείας, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Όταν ένα παιδί είναι αριστούχος μαθητής ελληνικού σχολείου και αισθάνεται ότι τον τιμά να σηκώσει την ελληνική σημαία πρέπει να είμαστε οι τελευταίοι που θα εγείρουμε εμπόδια σε αυτό.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουμε κοινωνία με γκρίζες ζώνες και επισήμανε χαρακτηριστικά: Δεν μπορεί να αποδέχεσαι τον άλλον να δουλεύσει στην επιχείρησή σου οκτώ χρόνια και μετά να μην αφήνεις το παιδί του να λειτουργεί σε ένα σχολείο.

    [21] ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Θ. ΜΠΡΙΑΚΟ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:28 UTC+2)

    Με αποκλεισμό 30 ημερών τιμωρήθηκε σήμερα από την κεντρική επιτροπή διαιτησίας ο Θανάσης Μπριάκος, από την Ηπειρο ο οποίος σφύριξε στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

    Οι διοικούντες του Δικεφάλου είχαν διαμαρτυρηθεί για τα σφυρίγματα του κ.Μπριάκου υποστηρίζοντας πως το γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από θέση οφσάιντ και πως δεν δόθηκαν στον ΠΑΟΚ δύο πέναλτι. Μάλιστα στον παρατηρητή της αναμέτρησης Αθανάσιο Δραγάτη επιβλήθηκε ποινή 45 ημερών.

    Οι ποινές του Θανάση Μπριάκου και Αθανάσιου Δραγάτη μετρούν ήδη από τις 15 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού έληξε ισόπαλο με σκορ 1 - 1.

    [22] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟ ΔΗΚΚΙ

    Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:28 UTC+2)

    Την ιδιωτικοποίηση (κομμάτι-κομμάτι) της δημόσιας και δωρεάν υγείας προβλέπει η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας για τη λειτουργία απογευματινών ιατρειών στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο τομέα Υγείας και πρόνοιας του ΔΗΚΚΙ.

    Περαιτέρω, το ΔΗΚΚΙ υπογραμμίζει ότι η λειτουργία απογευματινών ιατρείων μετατρέπει τα νοσοκομεία από δημόσια ιδρύματα σε ιδιωτικά ιατρεία, με αμοιβές που διχάζουν ακόμη και τους ίδιους τους ιατρούς.

    «Με το νόμο 2869/2001, το λεγόμενο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας (ΠΕΣΥ), έχει καταργήσει τα νοσοκομεία και τα έχει μετατρέψει σε αποκεντρωμένες μονάδες περιφερειακών συστημάτων υγείας, έχοντας στη δικαιοδοσία τους, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις ιδιωτικό ιατρικό έργο», σημειώνει το ΔΗΚΚΙ και προσθέτει ότι «αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής στο χώρο της Υγείας-που προκαλεί την αγανάκτηση των ασθενών και ασφαλισμένων-είναι να καταφεύγει ένα μέρος του ελληνικού λαού στην ιδιωτική περίθαλψη και στην ιδιωτική ασφάλιση».

    [23] YΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΤΜΟΣΦΑΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:22 UTC+2)

    Υψηλά ήταν σήμερα τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του δήμου Θεσσαλονίκης, το διοξείδιο του αζώτου στο κέντρο της πόλης υπερέβη στις 7πμ τα όρια επιφυλακής και έφτασε τα 239 μg/m3 και στις 10πμ ήταν ακριβώς στα όρια επιφυλακής, δηλαδή 200 μg/m3.

    Οι μέγιστες ωριαίες τιμές των ατμοσφαιρικών ρύπων που παρατηρήθηκαν στο χρονικό διάστημα 1πμ-11πμ ήταν: διοξείδιο του αζώτου 239 μg/m3, όζον 56 μg/m3, μονοξείδιο του άνθρακα 4,4 μg/m3, διοξείδιο του θείου 93 μg/m3, αναπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια 209 μg/m3.

    [24] ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Τ.ΜΠΡΑΓΚΣ ΝΕΟΣ ΞΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 29 Οκτωβρίου 2001 (19:14 UTC+2)

    Ο Τόρεϊ Μπραγκς θα είναι ο νέος ξένος παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Αρη. Ο 25χρονος παίκτης ενημέρωσε τους διοικούντες του κιτρινόμαυρου συλλόγου πως έως την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμπεριληφθεί στην ομάδα. Ο Μπραγκς το καλοκαίρι δοκίμασε την τύχη του στο καμπ των Σακραμέντο Κινγκς.

    Πάντως ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης περνάει δύσκολες στιγμές, μετά και την πέμπτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Αρης κινδυνεύει πλέον σοβαρά καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τη Νήαρ Ηστ, ωστόσο ο Στιβ Γιατζόγλου αισιοδοξεί πως με τη συμπαράσταση των φιλάθλων θα έρθει η ανάκαμψη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 29 October 2001 - 19:21:51 UTC