Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-03-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ
  • [02] ΖΕΣΤΗ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
  • [03] ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΗ
  • [04] ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • [05] ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ
  • [06] SUNDAY TIMES: ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ SAS ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ
  • [07] ΕΚΒΡΑΣΤΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
  • [08] Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΕΤΑΓΗ 4η ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
  • [09] KΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ
  • [10] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
  • [11] ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΡΙΟ ΟΙ Χ. ΣΟΛΑΝΑ ΚΑΙ Α. ΛΙΝΤ
  • [12] ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ
  • [13] "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΕΣ ΡΙΖΕΣ"
  • [14] "Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΛΕΡΑ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • [15] ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ
  • [16] ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
  • [17] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΕΡΙΜ
  • [18] ΝΕΟΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [19] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΑΔΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • [20] ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [21] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • [22] ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΙΟΥΧΤΑ

  • [01] ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ

    Σκόπια, 18 Μαρτίου 2001 (12:16 UTC+2)

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Τέτοβο, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους Αλβανούς αυτονομιστές.

    Οπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των Σκοπίων, πρόκειται για τις σφοδρότερες συγκρούσεις που σημειώθηκαν από την έναρξη των επεισοδίων. "Στο Τέτοβο διεξάγεται ένας σωστός πόλεμος", ανεφέρθηκε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα πάντα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, οι αντάρτες από τα υψώματα του Μαλτερε καθώς και από τις πλαγιές του Στρίμοβο, πάνω από τον οικισμό Ντρέσκοβιτς του Τετόβου. πλήττουν με όλμους και αυτόματα όπλα τις θέσεις των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

    Στο μεταξύ όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ελληνικής υπηρεσίας του BBC, από το Σέλτζε, αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των Αλβανών, νεαρής κυρίως ηλικίας, που καταφθάνουν στην περιοχή για να ενταχθούν στις τάξεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού και να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

    Οπως υποστηρίζουν τοπικοί διοικητές των Αλβανών ανταρτών, τις τελευταίες τέσσερις μέρες αφότου άρχισαν οι συγκρούσεις στο Τέτοβο, δυο χιλιάδες εθελοντές μετέβησαν στο Σέλτζε.

    [02] ΖΕΣΤΗ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2001 (10:48 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης

    Θετικά είναι τα μηνύματα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το τριήμερο που ακολουθεί με αφορμή και την έξοδο των κατοίκων των μεγάλων αστικών πόλεων προς την περιφέρεια για την απογραφή του πληθυσμού.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ και η θερμοκρασία την Κυριακή, 18 Μαρτίου, αναμένεται να αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

    [03] ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΗ

    Μόσχα, 18 Μαρτίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Ενας ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν το άρμα μάχης στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, Γκρόζνι.

    Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της υπόθεσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν ότι οι τσετσένοι αυτονομιστές επιδίδονται σε μια οργανωμένη εκστρατεία τοποθέτησης ναρκών σε διάφορα σημεία της τσετσενικής επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο AVN, οι Τσετσένοι τοποθετούν γύρω στις 20 νάρκες την ημέρα σε διάφορα σημεία.

    Σ.Π.

    [04] ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

    Φλώρινα, 18 Μαρτίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Βρέθηκε σήμερα το πτώμα του δεύτερου κυνηγού που είχε χαθεί στις 3 Φεβρουαρίου στη λίμνη Πετρών της Φλώρινας. Το πτώμα εντόπισε ένας ψαράς που ειδοποίησε τους άνδρες της ΕΜΑΚ για το περισυλλέξουν. Το πτώμα του 58χρονου Βαφειάδη Ηλία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, όπου τον αναγνώρισαν οι συγγενείς του από κάποια προσωπικά αντικείμενα που είχε πάνω του.

    Ο ίδιος ψαράς είχε εντοπίσει το πτώμα και του πρώτου κυνηγού, του 32χρονου Απόστολου Ποτελού.

    [05] ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΕ ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2001 (20:54 UTC+2)

    Βαγόνι της 8659 εμπορικής αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που μετέφερε ξυλεία στη Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε χθες το βράδυ, μεταξύ των σταθμών Νέας Φιλαδέλφειας Κιλκίς και Γαλλικού στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης. Από τον εκτροχιασμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Η σιδηροδρομική επικοινωνία Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης διακόπηκε για περίπου μία ώρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες άλλων αμαξοστοιχιών.

    Στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το βαγόνι έφτασε αργότερα επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη και στην οποία επέβαιναν 150 μαθητές από Λύκεια της πόλης που επέστρεφαν από εκδρομή. Λεωφορεία του ΟΣΕ έσπευσαν στην περιοχή και μετέφεραν τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή.

    [06] SUNDAY TIMES: ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ SAS ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ

    Λονδίνο, 18 Μαρτίου 2001 (20:53 UTC+2)

    Δυο από τους ηγέτες των ένοπλων Αλβανών που συντονίζουν τη δράση των εξτρεμιστικών ομάδων στην ΠΓΔΜ από το Κοσσυφοπέδιο έχουν εκπαιδευθεί από βρετανούς στρατιώτες, όπως αποκαλύπτουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Sunday Times.

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, την αποκάλυψη έκανε πρώην μέλος μιας ειδικής ευρωπαϊκής δύναμης ασφαλείας, η οποία συνόδευε τον πρώην Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (ΑΣΚ ή UCK) στις επιχειρήσεις του, κατά τη διάρκεια της κρίσης στην επαρχία.

    Η συγκεκριμένη πηγή δήλωσε ότι ο Αντεμ Μπαϊράμι και κάποιος άλλος άνδρας, γνωστός με το όνομα Μπιλάλ, εκπαιδεύτηκαν από πρώην αξιωματούχους της βρετανικής SAS και του Τάγματος Αλεξιπτωτιστών σε μυστικά στρατόπεδα της βόρειας Αλβανίας, το 1998 και το 1999.

    Όπως δήλωσε ο βρετανός στρατιώτης που προέβη σε αυτές τις αποκαλύψεις, πολλές από τις τακτικές που έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής οι αλβανοί εξτρεμιστές έχουν έκδηλες επιρροές από τη SAS και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η KFOR εμπλακεί στη διαμάχη θα βρεθεί αντιμέτωπη «όχι μόνο με τα δικά της όπλα, αλλά και με τις δικές της τακτικές».

    «Το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αντέξει έναν ανταρτοπόλεμο. Οι Αλβανοί θα επικρατήσουν», προειδοποίησε.

    Σ.Π.

    [07] ΕΚΒΡΑΣΤΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

    Χανιά, 18 Μαρτίου 2001 (20:47 UTC+2)

    Το πτώμα μίας γυναίκας εκβράστηκε χθες το μεσημέρι σε παραλία του Δήμου Κισάμου Κρήτης. Το πτώμα που βρίσκεται σε αποσύνθεση μεταφέρθηκε για νεκροψία στο νοσοκομείο Χανίων.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το πτώμα ενδέχεται να ανήκει στην γιατρό Σοφία Μπεφόν, η οποία επέβαινε στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που κατέπεσε στις 14 Ιανουαρίου ανοιχτά του Σουνίου. Η ταυτότητα του πτώματος θα εξακριβωθεί με τη μέθοδο του DNA.

    [08] Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΕΤΑΓΗ 4η ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2001 (20:47 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Αμιένς της Γαλλίας το μίτινγκ συγχρονισμένης κολύμβησης με την εθνική μας ομάδα να κατακτά την 4η θέση στον τελικό του ομαδικού και τις Θαλασσινίδου - Θεοδωρίδου να παίρνουν την 5η θέση στο ντουέτο.

    Η εθνική μας ομάδα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη διοργάνωση καθώς κατέκτησε την 4η θέση. Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Θαλασσινίδου, Φτούλη, Θεοδωρίδου, Μωραίτη, Χριστοδούλου, Πελεκάνου, Βουτυράκη και Κουτσούδη που βαθμολογήθηκαν με 92.957. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα της Ισπανίας, ενώ ακολούθησαν Γαλλία και Κίνα.

    Στο ντουέτο, οι Θαλασσινίδου και Θεοδωρίδου πήραν την 5η θέση συγκεντρώνοντας 92.667 βαθμούς.

    [09] KΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2001 (20:47 UTC+2)

    Κηδεύτηκε το απόγευμα στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Αγαθάγγελος, που πέθανε την Παρασκευή από την επάρατη νόσο.

    Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν πολλοί αρχιερείς αλλά και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλός.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα άξιο ιεράρχη που αφιέρωσε τις δυνάμεις του στην Εκκλησία και το λαό του Χριστού. Τόνισε δε πως ήταν ένας αληθινός άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες.

    Ο ιεράρχης ετάφη στον οικογενειακό του τάφο στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

    [10] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ

    Βρυξέλλες, 18 Μαρτίου 2001 (20:40 UTC+2)

    Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μιας μονάδας διοικητικής μέριμνας που βρίσκεται στην ΠΓΔΜ σκοπεύει να προχωρήσει ο βελγικός στρατός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

    Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Belga, ο βελγικός στρατός σκοπεύει να ενισχύσει την ασφάλεια της συγκεκριμένης μονάδας, στέλνοντας από το Λεπόσαβιτς, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, μια ομάδα είκοσι ανδρών σε πέντε συνολικά οχήματα, στο Κουμάνοβο της νότιας ΠΓΔΜ, όπου εδρεύει μια βελγική μονάδα διοικητικής μέριμνας, αποτελούμενη από περίπου 200 άνδρες.

    Οπως δήλωσε βελγική στρατιωτική πηγή, τα μέτρα αυτά κρίνονται αναγκαία για την ενίσχυση της ασφάλειας των 200 ανδρών, οι οποίοι δεν έχουν, ωστόσο, δεχθεί κάποια συγκεκριμένη απειλή μέχρι αυτή τη στιγμή.

    Σ.Π.

    [11] ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΡΙΟ ΟΙ Χ. ΣΟΛΑΝΑ ΚΑΙ Α. ΛΙΝΤ

    Σκόπια, 18 Μαρτίου 2001 (20:36 UTC+2)

    Στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μεταβαίνει αύριο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας, Χαβιέ Σολάνα. Αύριο επίσης μεταβαίνει στα Σκόπια η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Άννα Λιντ. Σημειώνεται ότι η Σουηδία ασκεί αυτή τη στιγμή την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Στο επίκεντρο των επαφών του Χαβιέρ Σολάνα και της Αννας Λιντ θα βρεθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΠΓΔΜ λόγω της δράσης των ένοπλων αλβανών εξτρεμιστών.

    [12] ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ

    Σέλτσε, 18 Μαρτίου 2001 (20:36 UTC+2)

    Οι ένοπλοι αλβανοί εξτρεμιστές που μάχονται με τις σκοπιανές δυνάμεις ασφαλείας γύρω από το Τέτοβο δήλωσαν, σήμερα, ότι στόχος τους δεν είναι να καταλάβουν την πόλη, αλλά να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε διάλογο, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

    «Το πρώτο πράγμα που θέλουμε είναι διάλογος», δήλωσε εκπρόσωπος του λεγόμενου Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της ΠΓΔΜ από το ορεινό χωριό του Σέλτσε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, εδώ, στα βουνά».

    «Δεν σχεδιάζουμε να μπούμε στην πόλη και να την καταλάβουμε. Φοβόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε εμφύλιο πόλεμο», μεταξύ των Αλβανών και των υπόλοιπων κατοίκων του Τέτοβο, είπε χαρακτηριστικά.

    Σ.Π.

    [13] "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΕΣ ΡΙΖΕΣ"

    Αλεξανδρούπολη, 18 Μαρτίου 2001 (20:27 UTC+2)

    "Αλεξανδρούπολη, μια νέα πόλη με παλαιές ρίζες" είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Αρχαιοφίλων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς νομού Έβρου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρμενικής Εκκλησίας Αλεξανδρούπολης.

    Στο θέμα θα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιοφίλων ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικό πρόγραμμα από την χορωδία Αρμενικής Νεολαίας και του πολιτιστικού συλλόγου Αράμ Χατσατουριάν.

    [14] "Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΛΕΡΑ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

    Ορεστιάδα, 18 Μαρτίου 2001 (20:27 UTC+2)

    Την κωμωδία της Ζοζιάν Μπαλασκώ "ο Αϊ Βασίλης είναι σκέτη λέρα" θα παρουσιάσει από την Κυριακή 18 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου, το Θεατρικό Εργαστήρι της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας. Η μετάφραση είναι των Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα και η σκηνοθεσία- προσαρμογή του Άκη Τσονίδη.

    Η νέα παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη, στο "Θεατράκι" της οδού Κολοκοτρώνη, στις 8.30 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την παράσταση θα πρέπει να κρατούν θέσεις, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στο τηλέφωνο του Θεατρικού Εργαστηριού 0552/ 28023.

    [15] ΣΤΙΣ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟ MONEY SHOW

    Αλεξανδρούπολη, 18 Μαρτίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Για τρίτη χρονιά φέτος θα διοργανωθεί στην Αλεξανδρούπολη, στις 16 και 17 Ιουνίου σε ξενοδοχείο της πόλης, το Money Show. Πρόκειται για ένα πανελλαδικής εμβέλειας αναπτυξιακό, χρηματοοικονομικό, κοινωνικό πολυσυνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

    Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως σημαντικός δίαυλος από όπου μεταδίδεται ο παλμός της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της Θράκης. Σε περισσότερες από 25 συνεδριακές εκδηλώσεις μια πλειάδα σημαντικών ομιλητών θα αναπτύξει θέματα οικονομικού, αναπτυξιακού, επενδυτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος ενώ θα λειτουργούν και σημεία επιχειρηματικής προβολής.

    [16] ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

    Κομοτηνή, 18 Μαρτίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλλε πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης για το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατασκευή σκοπευτηρίου, γυμναστηρίου, αμφιθεάτρου και στίβου μάχης στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρει ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για την εξασφάλιση άνετων συνθηκών διαμονής και διαβίωσης και εκπαίδευσης των εκπαιδευόμενων στις Σχολές Αστυφυλάκων και ειδικότερα σε αυτήν της Κομοτηνής.

    Τέλος σε ό,τι αφορά το κτιριολογικό πρόγραμμα της Σχολής της Κομοτηνής δίνεται η διαβεβαίωση από τον Υπουργό, ότι θα ολοκληρωθεί με την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων μέσω Δανεισμού ή μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

    [17] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΕΡΙΜ

    Σκόπια, 18 Μαρτίου 2001 (20:22 UTC+2)

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει, αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Σεργκάν Κέριμ, προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση του συμβουλίου γενικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών θα παρουσιάσει τα πολιτικά και διπλωματικά μέτρα που έχει λάβει ή σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση των Σκοπίων προκειμένου να μην επιτρέψει στις ένοπλες αλβανικές εξτρεμιστικές ομάδες που δρουν στη χώρα να διαταράξουν τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων εθνικών κοινοτήτων και να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής του Τέτοβο.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βελγική πρωτεύουσα, ο Κέριμ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα, τους αρμόδιους για τις διεθνείς σχέσεις και τη διεύρυνση Επιτρόπους της Ενωσης, Κρις Πάτεν και Γκίντερ Φερχοϊγκεν αντίστοιχα, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, και τον Γενικό Συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μπόντο Χόμπαχ.

    Ο σκοπιανός αξιωματούχος αναμένεται ότι θα ζητήσει από τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής «οικογένειας» στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης που καταβάλλει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, αλλά και τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη διπλωματική απομόνωση των εξτρεμιστών.

    Σ.Π.

    [18] ΝΕΟΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Κοζάνη, 18 Μαρτίου 2001 (20:21 UTC+2)

    Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι τοποθετήσεις - μεταθέσεις των αστυνομικών υποδιευθυντών της Ελληνικής αστυνομίας.

    Στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης μετατίθεται ως υποδιευθυντής, ο κ. Βασίλειος Αμαξόπουλος, από το τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων Ξάνθης. Στην αστυνομική υποδιεύθυνση Πτολεμαϊδας, μετατίθεται ως διευθυντής, ο κ. Νικόλαος Χατζηδημητρίου από την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς. Επίσης στην αστυνομική διεύθυνση Γρεβενών ως υποδιευθυντής, μετατίθεται ο κ. Κωνσταντίνος Τσέργης από την αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.

    [19] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΑΔΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

    Καστοριά, 18 Μαρτίου 2001 (20:11 UTC+2)

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται σε δηλώσεις τους επιστήμονες του τμήματος πυρηνικής τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τα επίπεδα ραδονίου και της ακτινοβολίας Γ. στην κοινότητα Καστρακίου Καστοριάς, όπου αυτές τις μέρες διενεργούν μετρήσεις, μετά από πρόσκληση της κοινοτικής αρχής. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται σε 2 μήνες.

    [20] ΛΗΓΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Κοζάνη, 18 Μαρτίου 2001 (20:11 UTC+2)

    Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αναφέρθηκε ο Νομάρχης Κοζάνης Πασχάλης Μητλιάγκας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε χθες. Σύμφωνα με τον κ. Μητλιάγκα λήγει η υποβολή αιτήσεων τον Αύγουστο του 2001 και έχουν κατατεθεί, μέχρι στιγμής, 2000 αιτήσεις από την πλευρά της Ελλάδος, ενώ σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να κατατεθούν περί τις 5.000 αιτήσεις.

    [21] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Καβάλα, 18 Μαρτίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Ημερίδα με θέμα τη διασυνοριακή συνεργασία και την άρση των εμποδίων που δημιουργούν τα σύνορα και οι θεσμοί των κρατών, θα πραγματοποιηθεί από τη Συνοριακή Περιοχή ΔΕΛΤΑ - ΡΟΔΟΠΗ. Η ημερίδα που διοργανώνεται από τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης και τους δήμους Χρυσούπολης, Κεραμωτής και Ορεινού θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Τρίτης στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

    [22] ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΙΟΥΧΤΑ

    Hράκλειο, 18 Μαρτίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης Νικόλαος Τζουλάκης σε δυο υπαλλήλους του δήμου Αρχανών, οι οποίο τον Ιούλιο του 1999 είχαν αναλάβει την οργάνωση της συναυλίας του Λουδοβίκου των ανωγείων στο Γιούχτα.

    Πρόκειται για τον Νικόλαο Δρακάκη και την Αντωνία Παντελάκη στους οποίους προανακριτικά δεν είχε απαγγελθεί κάποια κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της συναυλίας ο 27χρονος Νικόλαος Μπαστουνάς είχε πέσει σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 18 March 2001 - 19:13:42 UTC