Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-01-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
  • [02] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [03] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ"
  • [04] ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
  • [05] Δ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ
  • [06] Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
  • [07] ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
  • [08] ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
  • [09] ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΠΑΣΧΟΚΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΕ
  • [10] ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ Η ΣΔΟΕ
  • [11] ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΣ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  • [12] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
  • [13] ΑΝΑΓΚΑΙA Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΗΣ
  • [14] ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [15] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Η Ε.Ε. - ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [16] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [17] ΝΤΙΜΙΤΡΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΑΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ
  • [18] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
  • [19] Η Δ.Ο.Δ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ
  • [20] ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
  • [21] ΣΤΟΝ FTSE EUROMID INDEX Η "ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ"
  • [22] ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ 274 ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ
  • [23] ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
  • [24] ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ

  • [01] ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Β.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (13:24 UTC+2)

    Σταθερή και ελεγχόμενη είναι η κατάσταση της υγείας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος τραυματίστηκε χθες το βράδυ σε βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Πειραιά. Η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου ανακοίνωσε το μεσημέρι πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου για προληπτικούς και μόνο λόγους καθώς δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

    Ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Παναγόπουλος σημείωσε πως ο κ. Μιχαλολιάκος υποβλήθηκε στις κλασικές εξετάσεις, διευκρίνισε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και τόνισε πως επικοινωνεί με όλους και διατηρεί το χιούμορ του.

    Από την πλευρά του ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας κ. Πρεκαντές σημείωσε πως έχει γίνει πλήρης κλινικός, εργαστηριακός και ακτινολογικός έλεγχος στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία. Ο κ. Πρεκαντές χαρακτήρισε και αυτός σταθερή και ελεγχόμενη την κατάσταση της υγείας του βουλευτή και τόνισε πως οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων από όλες τις εξετάσεις.

    Πάντως οι θεράποντες ιατροί του κ. Μιχαλολιάκου εκτιμούν ότι σε μία ή δύο μέρες αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο.

    [02] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (14:51 UTC+2)

    Φωτογραφία: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

    της Ν. Θωμά

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που επικοινώνησε με τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκο αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε, καταγγέλλει -σε γραπτή δήλωσή του- την εγκληματική επίθεση όπως τη χαρακτηρίζει και σημειώνει ότι "αυτή η τρομοκρατική ενέργεια έχει ως στόχο την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, την εθνική οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας γιατί υπηρετεί τη γνωστή δυσφημιστική εκστρατεία, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων που ενορχηστρώνουν γνωστά ανθελληνικά κέντρα του εξωτερικού".

    "Ο ελληνικός λαός, καταλήγει ο κ Κακλαμάνης, έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τα σκοτεινά αυτά σχέδια γι' αυτό καταδικάζει τόσο τους φυσικούς αυτουργούς όσο και τους σχεδιαστές των τρομοκρατικών επιθέσεων, οι οποίες πρέπει με την αποτελεσματική συνεργασία πολιτείας και κοινωνίας να τερματιστούν και η κάθε μορφής ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη".

    [03] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ"

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (11:12 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση αλλαγή της στάσης έναντι της Ελλάδος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κυπριακό, διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

    Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι η αλλαγή ηγεσίας στις HΠA σηματοδοτεί και αλλαγή πλεύσης στην πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου λέει: "H αμερικανική εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από ορισμένες βασικές σταθερές και προτεραιότητες, ανεξάρτητα από τη Διοίκηση και τον πρόεδρο που αναλαμβάνει την εξουσία. Eχει συνέχεια στη διασφάλιση των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων και της ηγεμονικής θέσης των HΠA στον κόσμο. Aυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να διακρίνει ή να αναμένει κανείς ένα, θα έλεγα, διαφορετικό "στιλ" στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Aυτό όμως δεν συνιστά αναπροσανατολισμό ή αλλαγή στόχων.

    Σε άλλη ερώτηση εάν υπάρχουν κάποιες σταθερές, οι οποίες πιστεύει ότι θα πρέπει να ακολουθούνται στη διαμόρφωση της πολιτικής των HΠA απέναντι στην Eλλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει: "Eχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια ένα πολύ καλό επίπεδο διμερών σχέσεων, στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος και του σεβασμού των συμφερόντων της κάθε χώρας. Eίμαστε πλέον μακριά από τις σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν, σχέσεις εξάρτησης και επέμβασης στις εσωτερικές μας υποθέσεις".

    Τέλος σε παρατήρηση ότι στην αμερικανική πολιτική παίζουν ιδιαίτερο ρόλο οι προσωπικότητες οι οποίες διαμορφώνουν και την πολιτική ή θεωρείτε ότι η πολιτική των Hνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες δύο δεκαετίες καθορίζεται από άλλους παράγοντες (όπως π.χ. τα γενικότερα συμφέροντα, στρατηγικά και άλλα των HΠA στην περιοχή), ο κ. Παπανδρέου λέει: "Oι προσωπικότητες παίζουν και έχουν να παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη διαμόρφωση και την άσκηση της πολιτικής. O καθένας μπορεί να προσδώσει το προσωπικό του στίγμα στο α ή στο β διεθνές θέμα, να τα εντάξει στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής. Πρέπει να επισημάνω, ωστόσο, ότι στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, όπως λειτουργεί, υπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ο σημαντικός ρόλος του Kογκρέσου, αλλά και των ισχυρών συγκροτημάτων στα MME".

    Σε ερώτηση εάν πρόκειται να αναλάβει το ελληνικό υπουργείο Eξωτερικών κάποια πρωτοβουλία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων με τη νέα αμερικανική ηγεσία, ο κ. Παπανδρέου λέει: "Hδη από τον περασμένο Oκτώβριο είχα σημαντικές συναντήσεις με στελέχη του Pεπουμπλικανικού Kόμματος στις Hνωμένες Πολιτείες. Oι επαφές αυτές είναι χρήσιμο και προς το συμφέρον της χώρας μας να συνεχισθούν και θα συνεχισθούν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού των στελεχών της νέας διοίκησης".

    Τέλος σε άλλη ερώτηση εάν εκτιμά ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση απέναντι στην Eλλάδα, την Tουρκία και την Kύπρο θα αλλάξει, ο υπουργός Εξωτερικών παρατηρεί: "Πέρα από εκτιμήσεις, που πολλές φορές έχουν καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική της νέας αμερικανικής διοίκησης έναντι της Eλλάδας και της Tουρκίας. H σταθερότητα, η ασφάλεια και η ισορροπία στην περιοχή της NA Mεσογείου αποτελούν μόνιμο στόχο όλων των αμερικανικών διοικήσεων. Θέλω να πω, με την ευκαιρία αυτή, ότι δεν πρέπει να βλέπουμε φοβικά την οποιαδήποτε αλλαγή στην προεδρία των HΠA. H Eλλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Aντίθετα, με την πολιτική αρχών που ακολουθεί, έχει τη δύναμη και τις δυνατότητες για να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα τα εθνικά της συμφέροντα".

    [04] ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (11:08 UTC+2)

    Την πρόβλεψη ότι θα υπάρξουν ισχυροί σεισμοί κατά τον 21ο αιώνα, διατυπώνει σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα "Hμερησία" ο καθηγητής Σεισμολογίας κ. Kώστας Mακρόπουλος, σημειώνοντας ότι αν και ήταν αιώνας ραγδαίων εξελίξεων για την σεισμολογία ο απελθών, όμως δεν μας χάρισε την ικανοποίηση της ουσιαστικής πρόγνωσης συγκεκριμένου σεισμού που ακόμη αναζητείται σε συνδυασμούς θεωριών και παρατηρήσεων. Aντίθετα άφησε φανερές τις πληγές του Eγκέλαδου ακόμη και στη χώρα μας που δεν έχει ακόμα διαμορφώσει σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης της αντισεισμικής μας προστασίας.

    Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα περί αναμενόμενων ισχυρών σεισμών στην Eλλάδα κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια και οτιδήποτε αφορά στην πρόγνωση, ο κ. Μακρόπουλος δηλώνει:.

    "Eίναι δεδομένο ότι θα έχουμε ισχυρούς σεισμούς. Στον τομέα της μακροπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης, δηλαδή στην αποτύπωση της σεισμικής επικινδυνότητας του ελληνικού χώρου, από ελληνικής πλευράς έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Ωστόσο, με δεδομένη τη σχετική ασάφεια που χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τέτοιου είδους μελετών, η ενημέρωση που παρέχουμε στέφεται μόνον προς την πολιτεία και όχι άμεσα προς τους πολίτες. Yποχρέωση της πολιτείας είναι να πράξει ό,τι θεωρεί απαραίτητο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Πάντως έστω και σε αυτό το επίπεδο η ενημέρωση της πολιτείας από πλευράς σεισμολογικής κοινότητας είναι μια σημαντική προσφορά, διότι έτσι επικεντρώνεται η προσοχή και τα μέτρα της πολιτείας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και δεν αποδυναμώνεται στο σύνολο της επικράτειας".

    [05] Δ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα ευοδωθούν και θα υπάρξουν αποτελέσματα εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας" ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης.

    Τόνισε, δε, ότι η τρομοκρατία χρησιμοποιείται ως μέσο για την κατασυκοφάντηση της χώρας, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Καταλήγοντας, τόνισε ότι η "17 Νοέμβρη" δεν βρίσκει ερείσματα με τυφλά χτυπήματα όπως αυτά εναντίον του Στίβεν Σόντερς και του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

    [06] Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:56 UTC+2)

    της Νατάσας Θωμά

    Σύσσωμη η Βουλή καταδίκασε την χθεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης καταδίκασε εκ μέρους όλου του σώματος την τρομοκρατική -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια, πίσω από την οποία βρίσκονται ξένα κέντρου που έχουν στόχο την δυσφημιστική εκστρατεία κατά της χώρας μας.

    Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε επίσης ότι η ελληνική κοινωνία είναι αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας που θα λάβει ώστε οι ένοχοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

    Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, αφού επεσήμανε το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου, τόνισε ότι μετά από 26 χρόνια που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο της τρομοκρατίας, η χώρα χρειάζεται ένα νομοθετικό πλαίσιο αυστηρό και κυρίως λειτουργικό για την αντιμετώπισή του. Η Ν.Δ., συμπλήρωσε, είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, περιμένοντας την άμεση κατάθεση του ν/σ που αν όχι θα ξεριζώσει, τουλάχιστον θα περιορίσει αρκετά τέτοιες ενέργειες που δίνουν λαβή σε "άσπονδους φίλους" να ρίξουν τα βέλη τους.

    Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ροβέρδος Σπυρόπουλος μίλησε για μια ακόμα δολοφονική ενέργεια, που κάνουν τα σαπρόφυτα της μεταπολιτευτικής περιόδου, για δειλούς και άνανδρους, συνειδητούς υπονομευτές και δοσίλογους του δημοκρατικού μας συστήματος και τόνισε ότι πρέπει όλοι να συμβάλουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από δυνάμεις που επιχειρούν να μειώσουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας σε μία σημαντική περίοδο.

    "Το επόμενο χτύπημα πρέπει να το δώσει η Πολιτεία αποδυναμώνοντας τις δυνάμεις του σκότους που θέλουν να αποδυναμώσουν τη χώρα" κατέληξε.

    Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ αφού καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση, τόνισε ότι εδώ και 26 χρόνια όλες οι δολοφονικές επιθέσεις δεν βρίσκουν λύση από το κράτος.

    Δεν έχουμε όμως πειστεί, πρόσθεσε, ότι αυτή η οργάνωση είναι φάντασμα και δεν μπορεί να χτυπηθεί. Ούτε όμως ότι πρέπει να παρθούν ιδιαίτερα μέτρα με αντιτρομοκρατικούς νόμους, γιατί οι νόμοι είναι επαρκείς.

    Ο κ. Κολοζώφ τόνισε ότι οι ένοχοι πρέπει να αναζητηθούν μέσα στις γραμμές των υπηρεσιών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτοτελή οργάνωση στην Ελλάδα χωρίς οι διωκτικές αρχές να μην μπορούν να την εντοπίσουν και να την διαλύσουν.

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Γιώργος Αμπατζόγλου, τόνισε ότι τέτοια χτυπήματα που επιχειρούνται για μια ακόμα φορά από σκοτεινούς κύκλους στρέφονται κατά της ομαλότητας της χώρας, η οποία δεν πρέπει να μπαίνει υπό απειλές.

    Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι η τρομοκρατία είναι καρκίνωμα στο σώμα της Δημοκρατίας. Σημείωσε όμως ότι έχει υποστεί βαριά ηθικοπολιτική ήττα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με την συνεργασία πολιτείας και κοινωνίας θα κλείσει το σκοτεινό αυτό κεφάλαιο.

    [07] ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

    Τίρανα, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:55 UTC+2)

    του Κλ. Λιάτη

    Επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποίησε ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος Γκουίντο Βεντουρόνι.

    Ο ανώτατος αξιωματικός του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας της Αλβανίας Ισμαήλ Λέσι, ο οποίος τόνισε ότι ο ρόλος της Συμμαχίας στη χώρα του παραμένει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας.

    Ο κ. Λέσι δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Βεντουρόνι στα Τίρανα αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις Αλβανίας - ΝΑΤΟ είναι στενές προσθέτοντας ότι επιδίωξη της αλβανικής πλευράς είναι η περαιτέρω βελτίωση τους.

    Από την πλευρά του ο κ. Βεντουρόνι τόνισε ότι οι σχέσεις Αλβανίας - ΝΑΤΟ είναι πολύ καλές και επισήμανε ότι η επίσκεψή του στα Τίρανα εντάσσεται στα πλαίσια του έργου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

    Ο κ. Βεντουρόνι συναντήθηκε στο υπουργείο Αμυνας της Αλβανίας και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Αλβανικού Στρατού Μπελούμ Τσαζίμι, καθώς και με αξιωματικούς της δύναμης του ΝΑΤΟ.

    Ο κ. Βεντουρόνι αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι, τον πρωθυπουργό Ιλίρ Μέτα και τον υπουργό Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο.

    [08] ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:50 UTC+2)

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αλλαγή του κλίματος κρούει η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές (ΙPCC). Στην τελευταία έκθεση της, περίληψη της οποίας δημοσιεύτηκε σήμερα, νέα στοιχεία δείχνουν ότι το κλίμα της γης αλλάζει και ότι για την αλλαγή αυτή ευθύνεται ο άνθρωπος. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι εάν τα κράτη δεν περιορίσουν τις εκπομπές των αεριών θερμοκηπίου, οι κλιματικές αλλαγές που θα επέλθουν τις προσεχείς δεκαετίες θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για όλο τον πλανήτη.

    Η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές Αλλαγές είναι ένα σώμα χιλιάδων επιστημόνων που έχει συσταθεί από τα Ηνωμένα Εθνη και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Εδώ και τρία χρόνια επιστήμονες προετοίμαζαν την Τρίτη έκθεση της Επιτροπής , περίληψη της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα στη Σαγκάη. Συγκεκριμένα η έκθεση επισημαίνει:

    -Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί από 1,5 έως 6 βαθμούς Κελσίου έως το 2100. Η προηγούμενη έκθεση της IPCC μιλούσε για αύξηση της θερμοκρασίας το πολύ κατά 3,5 βαθμούς. Τέτοιος ρυθμός υπερθέρμανσης δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 10.000 χρόνια

    -Προβλέπεται αύξησης της συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως καύσωνες και έντονες βροχοπτώσεις που θα προκαλέσουν πλημμύρες.

    -Οι πάγοι θα συνεχίσουν να λειώνουν. Η ρευστοποίηση των πάγων, καθώς και η διαστολή των ωκεανών από την αύξηση της θερμοκρασίας, θα οδηγήσουν σε μία άνοδο της στάθμης της θάλασσας από 10 μέχρι 90 εκατοστά το 2100.

    -Τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 3/4 των ανθρώπινων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προέρχονται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

    Τα πορίσματα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ύστερα από την παταγώδη αποτυχία της Διάσκεψης για το Κλίμα, τον περασμένο Νοέμβριο στη Χάγη. Η Greenpeace τονίζει πως δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο και ζητά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αποτροπή των κλιματολογικών αλλαγών. Συγκεκριμένα καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών να δεσμευτούν για τη δραστική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα πολύ πέραν των αναιμικών και ανεπαρκών στόχων του Κιότο να τερματίσουν την έρευνα για νέα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και να προωθήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    [09] ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΑΠΑΣΧΟΚΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΕ

    Βρυξέλες, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:50 UTC+2)

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζήτησαν σήμερα τους κινδύνους από τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποίηθηκαν στα Βαλκάνια αλλά δεν πήραν κάποια κοινή απόφαση για το ζήτημα.

    Η Αννα Λιντς, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, η οποία έχει την προεδρία της ΕΕ δήλωσε ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με προσοχή και αναμένονται να εξεταστούν οι σχετικές έρευνες διαφόρων επιτροπών για το ουράνιο.

    Η κα Λιντς ανέφερε ότι το πρόβλημα του ουρανίου πρέπει να συζητηθεί με διαφάνεια και σε συνδυασμό με τις πριβαλλοντικές αλλαγές από τους πολέμους στα Βαλκάνια.

    Ο Χαβιέρ Σολάνα, επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας της ΕΕ είπε ότι δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο και στους θανάτους στρατιωτών που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια από λευχαιμία.

    O.K.

    [10] ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ Η ΣΔΟΕ

    Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:49 UTC+2)

    Ανδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κεντρικής Μακεδονίας εντόπισαν στην καρότσα φορτηγού με γερμανικές πινακίδες 400 άδεια κιβώτια τσιγάρων, τα οποία πιθανώς είχαν ήδη παραδοθεί σε συνεργάτες της σπείρας στο εξωτερικό.

    Το φορτηγό εντοπίστηκε την Παρασκευή στα διόδια Μαλγάρων, επιστρέφοντας από την Ολλανδία, όπου μάλλον παραδόθηκε το παράνομο φορτίο.

    Ο οδηγός του φορτηγού, Ιωάννης Χλιούμπης συνελήφθη και από την αννάκρισή του διαπιστώθηκε ότι στο λαθρεμπόριο εμπλέκονται επίσης ο Πασχάλης Καραθανάσης, Κώστας Χατζής, Κώστας Πάτσιας και ένας Βούλγαρος με το όνομα Ντιμίτρι, ο οποίος εισήγαγε παράνομα τα πακέτα τσιγάρων στην Ελλάδα, με τελικό αποδέκτη τις χώρες της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργο Κουκάκη, η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων προς την Ευρώπη ξεπερνά τα 20 φορτία και καθένα από αυτά περιλαμβάνει 500 κιβώτια, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δραχμών.

    Οπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας διατηρούσαν τρεις αποθήκες στη Νεοχωρούδα και στο Παλαιόκαστρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 52.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ένα ακόμη φορτηγό.

    [11] ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΣ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    Βρυξέλες, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συναντηθούν στις 26 Φεβρουαρίου στη γαλλική Ριβιέρα για να υπογράψουν την συμφωνία της Νις του περασμένου μήνα δήλωσε η Αννα Λιντς, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, η οποία έχει την προεδρία της ΕΕ.

    Η κα Λιντς ανέφερε ότι οι υπουργοί θα μεταβούν στη Γαλλία αμέσως μετά την συνεδρίαση τους στις 26 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλες για να υπογράψουν τη συμφωνία.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει αλλαγές σε προηγούμενες συνθήκες της ΕΕ για να διευκολυνθεί η διεύρυνση του οργανισμού με την είσοδο 12 ακόμη κρατών.

    Η συμφωνία του Νις πρέπει να επικυρωθεί από κάθε χώρα και να εγκριθεί από το ευρωκοινοβούλιο.

    Ο.Κ.

    [12] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1

    Ηράκλειο, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:38 UTC+2)

    Σ' ένα παιχνίδι που δεν επιδέχεται κριτικής, ο ΟΦΗ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Εθνικής κατηγορίας.

    Η ομάδα της Κρήτης αγωνίστηκε για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπεκιάι στο 11΄. Στο πρώτο ημίχρονο καμιά από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε την μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσει κάποιο τέρμα. Έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0. Αυτά -όμως- ήρθαν στην επανάληψη, όταν στο 47' ο Γκώνιας άνοιξε στον Αμπελά και εκείνος με σουτ έκανε το 0-1. Στο 59` ο Αδάμου λύτρωσε τους Κρητικούς με το τέρμα που σημείωσε (1-1).

    Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μποροβήλου, που έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μπεκάι και κίτρινες κάρτες στους Νιόπλια, Χασιώτη, Ευθυμιάδη και Πουρλιοτόπουλο.

    ΟΦΗ: Μπεκιάι, Σταυρακάκης, Κιάσσος, Κολιτσιδάκης, Αδάμος, Κώτσιος (7` Μητσόπουλος), Μαρινάκης (76` Διγκόζης), Μουνιόζ, Νιόπλιας, Γκόμες, Μάουρο (11` Λογαράς).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Σακελλαρίδης, Κλάεβιτς (78` Τσάγγαρης), Γκώνιας, Κάφαλης, Χασιώτης, Γόγολος (28` Αμπελάς), Ευθυμιάδης, Πρεζέ, Κατσαρός (62` Μπενκουάρ), Ιωάννου.

    [13] ΑΝΑΓΚΑΙA Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

    Σκόπια, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:27 UTC+2)

    Την ανάγκη παρουσίας των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ασταθή περιοχή, τόνισε ο προεδρεύων της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος Γκουίντο Βεντουρόνι κατά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ.

    "Η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του ΝΑΤΟ τόσο στη Βοσνία, όσο και στο Κόσοβο είναι παράγοντας για τη διατήρησή της", είπε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

    Ο κ. Βεντουρόνι, έφθασε στα Σκόπια για σύντομη επίσκεψη και συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας της ΠΓΔΜ Λιούμπεν Παούνοφσκι.

    Ο κ. Παούνοφσκι συμφώνησε με τον κ. Βεντουρόνι τονίζοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αποδεικνύει ότι η ειρηνευτική δύναμη KFOR πρέπει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο.

    Οι κ.κ. Παούνοφσκι και Βεντουρόνι συζήτησαν και το θέμα των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία από τα όπλα με απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στις πολεμικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια.

    Ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ είπε ότι οι έρευνες που διεξήχθησαν από επιστήμονες σε διάφορες περιοχές της χώρας του έδειξαν μηδαμινά επίπεδα ραδιενέργειας.

    [14] ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:19 UTC+2)

    Άτυχος στάθηκε ο 18χρονος ταλαντούχος παλαιστής του Κεραυνού Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Συμεωνίδης όταν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και σε μια λαβή "γέφυρας" από συναθλητή του έπεσε στο ταπί με το κεφάλι. Χτύπησε σοβαρά στον αυχένα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμη δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, αφού έχουν περάσει μόνο ελάχιστες ώρες από την εγχείρηση. Ωστόσο οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα.

    Την ηθική και υλική βοήθεια έχει εκφράσει ότι θα δώσει στην οικογένεια και τον ίδιο η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, έπειτα από σχετική πρόταση που έκανε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΦΠ, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πάλης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Ποζίδης.

    [15] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Η Ε.Ε. - ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

    Βρυξέλλες, 22 Ιανουαρίου 2001 (20:04 UTC+2)

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν στη μετάβαση υπουργικής τρόικας στο Βελιγράδι στις 8 Φεβρουαρίου για να επαναβεβαιώσουν τη στήριξη στις δημοκρατικές δυνάμεις που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας.

    Σε ανακοίνωσή τους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων του νέου έτους, οι υπουργοί χαιρέτισαν "τις ελεύθερες και δίκαιες συνθήκες" στις οποίες διεξήχθησαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη Σερβία το Δεκέμβριο.

    "Η έκβαση των εκλογών επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των πολιτών της Σερβίας να συνεχίσουν την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα τους", η οποία άρχισε με τις γιουγκοσλαβικές προεδρικές εκλογές το Σεπτέμβριο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπουργική τρόικα θα μεταβεί στο Βελιγράδι στις 8 Φεβρουαρίου. Πηγές της Ε.Ε. ανέφεραν ότι η υπουργική τρόικα ενδέχεται την επόμενη μέρα να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Βοσνίας Σεράγεβο.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η κ. Λιντ, η χώρα της οποίας ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. στις αρχές του μήνα, και ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Λουί Μισέλ, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούλιο. Επίσης θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Κρις Πάτεν και ύπατος εκπρόσωπος της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε. Χαβιέρ Σολάνα.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. καταδίκασαν "τη βία και τις παράνομες δραστηριότητες των ένοπλων αλβανικών ομάδων" στα σύνορα της Σερβίας με το Κόσοβο και ζήτησαν "άμεση και πλήρη διακοπή των εχθροπραξιών στην περιοχή".

    Οι "15" υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν και πάλι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, παρουσία του νέου διοικητή του ΟΗΕ στο Κόσοβο Χανς Χέκερουπ.

    Αναφορικά με το θέμα του Μαυροβουνίου οι υπουργοί Εξωτερικών τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό της Σερβίας. Ζήτησαν από το Βελιγράδι και την Ποντγκόριτσα να "καταλήξουν σε μία ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία για το Σύνταγμα εντός του ομοσπονδιακού πλαισίου".

    "Οτιδήποτε αποφασιστεί θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνα όλα τα κόμματα. Οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του Μαυροβουνίου πρέπει να συνεπάγεται εσωτερική σταθερότητα στη Γιουγκοσλαβία και περιφερειακή σταθερότητα στη Νοτιανατολική Ευρώπη", τονίζεται στην ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

    Με τη διατύπωση αυτή οι "15" κατέστησαν σαφές ότι η Ε.Ε. δεν θα αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο Μαυροβούνιο εκτός αν το κάνουν οι αρχές του Βελιγραδίου.

    [16] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Βελιγράδι, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:57 UTC+2)

    Το νέο Κοινοβούλιο της Σερβίας συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά και επικύρωσε την εκλογή των 250 μελών του, εξέλεξε τον πρόεδρο, τους τέσσερις αντιπροέδρους, τον γενικό γραμματέα και τα μέλη των μόνιμων κοινοβουλευτικών επιτροπών.

    Ο Ντράγκαν Μαρσικάνιν είναι ο νέος πρόεδρος της σερβικής βουλής και δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της βουλής και να επιστρέψει η δημοκρατία στη Σερβία μετά από πολλές δεκαετίες.

    Ο κ. Μαρσικάνιν, της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης Σερβίας, DOS ανέφερε ότι η βουλή θα εγκρίνει την νέα κυβέρνηση την Πέμπτη και αύριο αναμένεται συνεδρίαση του κοινοβουλίου για να συζητηθεί η μείωση των υπουργείων από 24 σε 16.

    Σημειώνεται ότι βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθησαν στις 23 Δεκεμβρίου, στη βουλή συμμετείχαν 176 βουλευτές της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης της Σερβίας, 37 του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, 23 του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος και 14 του Κόμματος Σερβικής Ενότητας.

    Μετά την συνεδρίαση της βουλής οι εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή συναντήθηκαν με τον Σέρβο προέδρο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος αναμένεται να διορίσει τον Ζόραν Τζίτζιτς, πρωθυπουργό της Σερβίας.

    O.K.

    [17] ΝΤΙΜΙΤΡΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΑΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:51 UTC+2)

    Η Ρουμάνα παίκτρια των Βριλησσίων, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 γυναικών, αφού η συμβολή της στο παιχνίδι εναντίων του Φιλαθλητικού τον οποίο κέρδισαν με 3-2 σετ ήταν καθοριστική. Η 24χρονη (1.85μ) ακραία κέρδισε 17.5 πόντους, με 16 στις 33 επιθέσεις και 1.5 μπλοκ, ενώ έβγαλε και 16 άμυνες. Ακόμη είχε 48% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και 71% στην υποδοχή.

    Ο Βραζιλιάνος άσος του ΠΑΟ, Εντουάρντο Πεζάο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, το οποίο κέρδισαν με 3-2 σετ, ο ίδιος πέτυχε 20.5 πόντους, με 20 επιθέσεις στις 32 και 0.5 μπλοκ, ενώ έβγαλε 6 άμυνες, ενώ είχε 63% αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

    [18] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Κέρκυρα, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:51 UTC+2)

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη δημιουργία Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ) στα Ιόνια νησιά θα πραγματοποιηθεί, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κερκυραίων την Πέμπτη στην Κέρκυρα..

    Υπέρ της αναγκαιότητας δημιουργίας ΠΕΣΥ είχε ταχθεί και ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης κατά την προχθεσινή του περιοδεία στο νησί.

    [19] Η Δ.Ο.Δ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:46 UTC+2)

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με έδρα τις Βρυξέλλες, έστειλε επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ντόστα Ντίμοφσκα, στην οποία καταδικάζει τις υποκλοπές πολιτικών ανδρών και δημοσιογράφων.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι υποκλοπές δεν μπορεί παρά να έγιναν από τις αστυνομικές αρχές, διότι αυτές μόνο διαθέτουν τέτοιου είδους μηχανήματα και εξοπλισμό. Η Ομοσπονδία κάλεσε την υπουργό να ενεργήσει αμέσως για τη διελεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των δραστών.

    [20] ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:42 UTC+2)

    Tο Mάρτιο θα κατατεθεί στη Bουλή για κύρωση το ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης των Bαλκανίων, συνολικού ύψους 180 δισ. δραχμών για την 5ετία 2001-2005, δήλωσε ο υφυπουργός Eθνικής Oικονομίας I. Zαφειρόπουλος.

    Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, το ΥΠΕΘΟ θα καταλήξει στη μορφή της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε μιάς απο τις λήπτριες χώρες.

    Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν απο το Σχέδιο, θα πρέπει να κατασκευαστούν απο κοινοπραξίες στις οποίες οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συμμετέχουν σε ποσοστό τουλάχιστον 51% και οι σχετικοί διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν απο την ελληνική πλευρά, σε συμφωνία με τις λήπτριες χώρες

    Εξάλλου, ο κ.Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση αυτοτελούς γραφείου διεθνών οικονομικών σχέσεων με έδρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού των ελληνικών δράσεων στη ΝΑ Ευρώπη. Η σύσταση του εν λόγω γραφείου προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την οργάνωση των γραφείων οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του YΠEΘO. Τέλος, με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των γραφείων OEY από 59 σε 81.

    [21] ΣΤΟΝ FTSE EUROMID INDEX Η "ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ"

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:42 UTC+2)

    Τη δυναμική πολιτική της επέκτασης στο εξωτερικό, που σηματοδοτήθηκε με την εξαγορά της Ιndex στην Τουρκία, θα συνεχίσει ο Ομιλος Πουλιάδη και το 2001 με συγκεκριμένες επιχειρηματικές κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα στην Μέση Ανατολή.

    Έτσι, η διοίκηση του ομίλου προχωράει με την προσχεδιασμένη από τα μέσα του 2000 αναδιοργάνωση η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τον επαναπροσδιορισμό του τομέα ευθύνης των κυρίων μετόχων.

    Μέσα στα πλαίσια αυτά οι κύριοι μέτοχοι Αθανάσιος Πουλιάδης και Δημήτρης Κρασόπουλος θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην περαιτέρω εξέλιξη και ενδυνάμωση του ομίλου ο οποίος ως γνωστό ξεπερνάει τις πενήντα (50) εταιρίες.

    Στο μεταξύ, την επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Πουλιάδη έρχεται να επισφραγίσει η διεθνής αναγνώριση της "Πουλιάδης & Συνεργάτες A.E". ως μία από τις σημαντικότερες εταιρίες στην Ευρώπη η οποία από τις 18 Δεκεμβρίου 2000 ανήκει επίσημα στον FTSE EUROMID INDEX που περιλαμβάνει τις δυναμικότερες εταιρίες της Ευρώπης.

    Η αναβάθμιση αυτή της "Πουλιάδης & Συνεργάτες" έγινε μετά από αξιολόγηση της δυναμικής πορείας των οικονομικών της μεγεθών, τις αναπτυξιακές προοπτικές της μετοχής και το αξιόπιστο management της εταιρίας.

      H συμμετοχή της "Πουλιάδης & Συνεργάτες" στον δείκτη FTSE EUROMID αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην μετοχή της εταιρίας δεδομένου ότι τόσο οι έλληνες όσο και οι ξένοι επενδυτές στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επενδυτικές τους ενέργειες στα στοιχεία που τους παρέχει ο οργανισμός FTSE.

      Ο Διεθνής οργανισμός FTSE ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος index calculation specialist σε παγκόσμιο επίπεδο. Δύο από τους μετόχους του FTSE είναι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι Financial Times. Πρόκειται για έναν οργανισμό που ενεργεί αυτόνομα χωρίς δεσμεύσεις με σκοπό τη αξιολόγηση εταιριών, την κατηγοριοποίησή τους σε δείκτες, τους υπολογισμούς δεικτών και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της Διοίκησης του Ομίλου Πουλιάδη είναι μετά την σημαντική αυτή αναγνώριση της Πουλιάδης & Συνεργάτες παρόμοια πορεία να ακολουθήσουν και οι θυγατρικές εταιρίες του ομίλου Despec Hellas, Pc Systems και Q&R.

    [22] ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ 274 ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

    Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:40 UTC+2)

    Η τελετή παραλαβής των 274 αρχαίων αντικειμένων, τα οποία εκλάπησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου στις 12 Απριλίου 1990, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Στην τελετή παρέστησαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς, η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Νίλσεν, ο Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών κ. Μάουλι, ο υπεύθυνος των ανασκαφών της Αρχαίας Κορίνθου κ. Σάντερς, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, ταξίαρχος κ. Παπακώστας, ο διευθυντής της Υποδιοίκησης Οικονομικού Εγκλήματος Νικόλας Τσιράκης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας Γ. Τζάλας.

    Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ιδιαίτερα χαρά του για την επιστροφή των πολύ σημαντικών αρχαιολογικών αντικειμένων που είχαν κλαπεί το 1990 με θρασύτατο και προκλητικό τρόπο από το Μουσείο Κορίνθου τονίζοντας ότι μετά από μια περιπετειώδη περιπλάνηση, εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και επαναπατρίζονται σήμερα, χάρη στη συμπαράσταση και τη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης, των αμερικανικών υπηρεσιών, του πρέσβη Νίκολας Μπερνς και της Μορφωτικής Ακολούθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Νίλσεν.

    Χαρακτήρισε την αρχαιοκαπηλία μία από τις χείριστες και προκλητικές μορφές οργανωμένου εγκλήματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί στον τομέα αυτό, όπως και σε άλλους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, η διεθνής συνεργασία και στην προκειμένη περίπτωση η ελληνο-αμερικανική συνεργασία, αποδίδει τόσο σημαντικούς καρπούς.

    "Η επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών που έχουν κλαπεί είτε κατά τρόπο προκλητικό, είτε και κατά τρόπο πιο διακριτικό και ήπιο, σε διάφορες εποχές, πρέπει να είναι η βασική πολιτική μας. Χαίρομαι γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά και τώρα, δείχνουν πόσο πιστές είναι σε αυτή την αντίληψη για την πολιτιστική κληρονομιά και για την ανάγκη επιστροφής των πολιτιστικών αγαθών", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βενιζέλος εξήρε την αμερικανική στάση, γιατί όπως είπε, έπρεπε να κινηθούν δικαστικοί, αστυνομικοί μηχανισμοί, οι οποίες πολλές φορές κινούνται με βραδύτητα, όμως όλα αυτά ξεπεράστηκαν στην προκειμένη περίπτωση και με καθυστέρηση 10 ετών οι θησαυροί αυτοί επανέρχονται στο φυσικό τους χώρο, θα αποδοθούν στο Μουσείο της Κορίνθου αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό.

    Τέλος, ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη όλους εκείνους που είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα βοήθησαν στο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή των θησαυρών αυτών στον τόπο τους.

    Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς τόνισε ότι όσοι έχουν επισκεφθεί την Κόρινθο, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, θαύμασαν την ιδιαίτερα ομορφιά του χώρου και καταλαβαίνουν, γιατί η σημερινή μέρα είναι πραγματικά μία μεγάλη μέρα.

    Σημείωσε ότι επί 110 χρόνια γίνονται ανασκαφές στην Κόρινθο, συνεργάζονται Ελληνες με τους Αμερικανούς κι έχουν φέρει στο φως πάρα πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

    "Είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία αυτή που μας παρέχεται, για τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και των αρχαιολογικών υπηρεσιών", τόνισε και ευχαρίστησε τους Ελληνες και Αμερικανούς αρχαιολόγους που συνέβαλαν στην αποκάλυψη όλης αυτής της ομορφιάς, τον κ. Βενιζέλο και την κ. Μενδώνη για τη συνεργασία.

    Ο υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον κ. Μπερνς και σημείωσε ότι στην τελετή παρίσταται και ο φύλακας του Μουσείου της Κορίνθου, Θεοφάνης Κακούρης, που ήταν θύμα των ληστών και εξέφρασε την ελπίδα τα νέα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των Μουσείων να μην επιτρέψουν στο μέλλον τέτοιες θρασείες ενέργειες.

    Ερωτηθείς αν γνωρίζει που βρίσκονται τα υπόλοιπα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Κορίνθου, είπε ότι γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα αντικειμένων προσθέτοντας ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού και την πολιτιστική πολιτική επί των οποίων μπορεί να απαντήσει και ζητήματα που αφορούν την αστυνομική πλευρά της υπόθεσης. "Επί της ουσίας δεν μπορούμε να απαντήσουμε, είτε γιατί δεν γνωρίζουμε τα θέματα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, είτε γιατί ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται.

    Για το ίδιο θέμα ο κ. Μπερνς τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα ακόμη που θα πρέπει να βρεθούν, ότι το FBI συνεχίζει τις προσπάθειές του για τον εντοπισμό των αντικειμένων και για τον εντοπισμό των ατόμων που διέπραξαν αυτό το αδίκημα.

    "Εάν είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίχως άλλο θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη", είπε και ευχαρίστησε τον κ. Ουίλιαμς, ο οποίος κάνει ανασκαφές στην Κόρινθο εδώ και 40 χρόνια και ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της πλεκτάνης.

    Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένων προσώπων και υπάρχει ανοιχτή ποινική δίκη, η οποία θα επαναληφθεί εντός των ημερών στο Ναύπλιο. Είπε ακόμη ότι και για την αποδέκτρια των αντικειμένων αυτών έχει κινηθεί δικαστική διαδικασία στις ΗΠΑ και παραλλήλως, οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα σε συνεργασία μεταξύ τους σε διμερές επίπεδο.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρρηξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου στις 12 Απριλίου 1990 οι δράστες αφήρεσαν 285 έργα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη κλοπή Μουσείων στην ελληνική επικράτεια.

    Τα πολύτιμα αντικείμενα που συμπληρώνουν την ιστορική συνέχεια της πόλης είναι καρποί των ανασκαφών που διεξάγονται από το 1866 από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

    Ειδικότερα αφαιρέθηκαν 164 αγγεία, εξαιρετικά δείγματα των κορινθιακών και των αττικών εργαστηρίων, μία θαυμάσια κεφαλή κούρου του 5ου π.Χ., 13 πορτραίτα ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, μικρό άγαλμα του Πανός, 5 μοναδικές πήλινες κεφαλές του 6ου/5ου αι. π.Χ., 49 πήλινα εδώλια 11 γυάλινα δοχεία, 2 χάλκινα μικρά αγαλμάτια, πήλινα λυχνάρια και άλλα μικρότερης σημασίας ευρήματα.

    Το ευτύχημα ήταν ότι όλα όσα αφαιρέθηκαν από τις αίθουσες του Μουσείου ήταν καταγεγραμμένα, φωτογραφημένα και επιπλέον ήδη δημοσιευμένα, γεγονός που βοήθησε τις αρχές και τον αρχαιολογικό κόσμο στον εντοπισμό τους.

    [23] ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

    Βρυξέλλες, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:37 UTC+2)

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποσχέθηκαν ενότητα και συνεργασία των χωρών μελών για την αποτελεσματικότερη πρόληψη των συγκρούσεων στον πλανήτη.

    Ο Χαβιέρ Σολάνα, επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας της ΕΕ είπε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ενωσης, ότι στόχος της είναι η επικράτηση σταθερότητας και η αποφυγή των συγκρούσεων στον πλανήτη.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λαμπέρτο Ντίνι ανέφερε ότι η πρόληψη συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη είναι προς όφελος όλων των χωρών και δεν αποτελεί απλά ηθική υποχρέωση της ΕΕ.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών επισήμαναν ακόμη ότι η βοήθεια της ΕΕ σε χώρες που αναπτύσσονται μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή συγκρούσεων και πρόσθεσαν ότι θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με τον ΟΗΕ για να επιτευχθεί ο στόχος τους.

    Ο.Κ.

    [24] ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Σκόπια, 22 Ιανουαρίου 2001 (19:34 UTC+2)

    Το χωριό Τεάρτσε της περιοχής Τέτοβο και ειδικότερα την περιοχή στην οποία βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα, όπου σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτες, έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    Στην επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος υπάρχει ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, ο ένας από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών, Αρμπέν Τζαφέρι, δήλωσε σήμερα από το Στρασβούργο ότι η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον της σημερινής κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με στόχο την ανατροπή της και ότι σχετίζεται με τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών καταδικάζει την πράξη, χαρακτηρίζοντάς την "αντιμακεδονική" και ενάντια στα συμφέροντα των Αλβανών της ΠΓΔΜ.

    Ανακοίνωση σχετικά με το επεισόδιο εξέδωσε και η Ενωση Σοσιαλδημοκρατών, η οποία εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος αστυνομικού, αλλά και την ανησυχία της για την ασφάλεια της χώρας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 22 January 2001 - 19:13:49 UTC