Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-01-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΕΞ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [02] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΟΥΕΛ ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [03] ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
  • [04] Ο ΤΖΟΡΤΖ. Ο. ΜΠΟΥΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ 43ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [05] ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ ΤΗΣ
  • [06] ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 26-24
  • [07] ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟ
  • [08] ΑΙΧΜΕΣ ΠΟΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
  • [09] ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο Γ. ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ
  • [10] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ
  • [11] ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο Μ. ΝΙΜΙΤΣ
  • [12] ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ: ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΤΡΑΣ- ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ 67-92
  • [13] ΤΣΟΒΟΛΑΣ: "ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ"
  • [14] O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [15] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • [16] Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
  • [17] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΛΩΡΙΔΗ - ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [19] ΤΟΝ ΟΥΛΙΣΑΝΤΕΜΠΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΟ
  • [20] ΤΟΥΡΚΙKEΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
  • [21] ΝΤΕΝΚΤΑΣ: Ο ΑΝΑΝ ΔΕ ΘΑ ETOIΜΑΣΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

  • [01] ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΕΞ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 19 Ιανουαρίου 2001 (19:33 UTC+2)

    Φωτογραφία: Σέργκαν Κερίμ

    Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη λύση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, δεν μετέφερε καμία νέα πρόταση στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα, στόχος της οποίας είναι να συνοψίσει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα συνομιλιών Αθήνας - Σκοπίων.

    Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της επίσκεψης του αξιωματούχου του ΟΗΕ θα επιτευχθεί συμφωνία για την περαιτέρω διαδικασία διεξαγωγής των συνομιλίων. Σύμφωνα με πρόταση, οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Ο κ.Νίμιτς είχε σήμερα επαφές με τα πολιτικά κόμματα, ενώ δεν θα γίνει δεκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Χθες, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Μπόρις Τράικοφσκι, αλλά μετά τη συνάντηση ο κ.Νίμιτς αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

    [02] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΟΥΕΛ ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2001 (10:59 UTC+2)

    Την προσδοκία του για στενή συνεργασία που θα αναπτύξει περαιτέρω τις πολύ ισχυρές διμερείς σχέσεις των τελευταίων ετών εκφράζει με επιστολή του προς τον ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ.

    Η επιστολή του νέου αμερικανού υπουργού Εξωτερικών είναι λιτή με αποκλειστικό περιεχόμενο τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

    [03] ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

    Γκρατσάνιτσα, 20 Ιανουαρίου 2001 (20:50 UTC+2)

    Μετ΄ εμπόδιων έφθασε σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπου επισκέφθηκε τους Ελληνες στρατιώτες. Λόγω της ομίχλης το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε προσγειώθηκε στα Σκόπια, απ' όπου ο κ. Χριστόδουλος μετέβη οδικώς στο Κοσσυφοπέδιο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε προς τους στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου στο Ουρόσεβατς ότι η Εκκλησία είναι στο πλευρό τους.

    Απευθυνόμενος στους άνδρες της Ελληνικής Δύναμη Κοσόβου (ΕΛΔΥΚΟ) τόνισε ότι πριν αποφασίσει να τους επισκεφθεί συμβουλεύτηκε ειδικούς επιστήμονες, δεδομένης της ανησυχίας για τις συνέπειες του απεμπλουτισμένου ουρανίου.

    "Προτού να έρθουμε εδώ συμβουλευτήκαμε τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι η επιστήμη ακόμα δεν έχει αποφανθεί επίσημα και κατηγορηματικά. Για το λόγο αυτό ήρθαμε εδώ να σας σφίξουμε το χέρι", τόνισε προσθέτοντας ότι πάνω από κάθε ανθρώπινη δύναμη υπάρχει το βλέμμα του Θεού.

    "Το θέλημά Του ήταν και είναι οι άνθρωποι να ζούμε μονοιασμένοι και αγαπημένοι σε αυτό τον κόσμο και να απολαμβάνουμε τα αγαθά αυτής της ζωής, την όμορφη φύση, τους ποταμούς, τα νερά, τα βουνά και τη θάλασσα", είπε.

    Ο κ. Χριστόδουλος επισήμανε στους Ελληνες στρατιώτες ότι η διεθνής κοινότητα έχει εμπιστευθεί στα χέρια τους το έργο της αποκατάστασης της ειρήνης. "Είσαστε εδώ για να επιβάλετε το δίκαιο", είπε.

    Πριν από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου τελέστηκε δοξολογία στο Ναό του στρατοπέδου "Ρήγας Φεραίος" που βρίσκεται έξω από το Ουρόσεβατς.

    Από το Ουρόσεβατς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι Αρχιερείς που τον συνοδεύουν μετέβησαν στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στη Γκρατσάνιτσα, το οποίο φυλάσσουν ελληνικές δυνάμεις.

    Στο μοναστήρι τελέστηκε δοξολογία, την οποία παρακολούθησε πλήθος Χριστιανών.

    Ο κ. Χριστόδουλος συναντήθηκε με το Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Παύλο και τον Αρχιεπίσκοπο Κοσόβου Αρτέμιο, στους οποίους παρέδωσε οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών της Σερβικής Εκκλησίας.

    Ο κ. Χριστόδουλος είχε προγραμματίσει να συναντηθεί και με τους πνευματικούς ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας, όμως, όπως είπε, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών η συνάντηση αναβλήθηκε.

    [04] Ο ΤΖΟΡΤΖ. Ο. ΜΠΟΥΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ 43ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Ουάσιγκτον, 20 Ιανουαρίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους ορκίστηκε 43ος προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο νέος πρόεδρος επανέλαβε ενώπιον της οικογένειάς του, του απερχόμενων προέδρου Μπιλ Κλίντον και αντιπροέδρου Αλ Γκορ, δεκάδων επισήμων αλλά και πλήθους κόσμου τον όρκο για την τήρηση του Συντάγματος και των αρχών της χώρας.

    Στην ομιλία του απηύθυνε έκκληση για ενότητα και κάλεσε τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν ενεργότερα στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

    Νωρίτερα είχε ορκιστεί αντιπρόεδρος ο 59χρονος Ντικ Τσέινι.

    Ο Τζορτζ Ο. Μπους ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο για το οκταετές έργο του στο Λευκό Οίκο και τον αντιπρόεδρο Αλ Γκορ για το ήθος και το θάρρος με το οποίο αποδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και έκανε αναφορά στην αμερικανική ιστορία, "μια ιστορία ένδοξη, που ξεκίνησε πριν από εμάς και θα συνεχιστεί μετά από εμάς", όπως είπε.

    Ο Τζορτζ Ο. Μπους δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί για περισσότερη δικαιοσύνη, την αναμόρφωση του συστήματος περίθαλψης και υγείας, τη μείωση της φορολογίας, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική ήταν σαφής προς τους εχθρούς των ΗΠΑ:

    "Ας μην ξεχνούν ότι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τις αξίες και τα δικαιώματά μας. Σε όλους τους λαούς του πλανήτη θέλω να υπενθυμίσω ότι θα μιλήσουμε με τις ίδιες αρχές που έδωσαν πνοή στο έθνος μας. Θα προστατεύσουμε τη χώρα και όλο τον κόσμο από τους εχθρούς, κάτι που οι ΗΠΑ το κάνουν και λόγω της ιστορίας τους και από δική τους επιλογή".

    Απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, ο Τζορτζ Ο. Μπους ζήτησε να είναι πολίτες, όχι θεατές. Να είναι πολίτες και όχι υπήκοοι, που θα εργάζονται για το κοινό καλό σε όποια κοινότητα και αν ανήκουν. "Σας ζητώ να είστε υπεύθυνοι πολίτες, να υπηρετείτε το έθνος σας αρχίζοντας από το γείτονά σας", είπε. Ζήτησε ακόμη από τους Αμερικανούς να επιδείξουν θάρρος, να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και όχι να τα μεταφέρουν στις επόμενες γενιές.

    [05] ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

    Πάτρα, 20 Ιανουαρίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Διαφήμιση - γιορτή του μπάσκετ ήταν η αναμέτρηση μεταξύ της ομάδας των ελλήνων παικτών με την αντίστοιχη των ξένων που αγωνίζονται στην Ελλάδα, στο θεσμό του Ολ Σταρ Γκέϊμ που διεξήχθη στη Πάτρα. Το κλειστό γυμναστήριο "Δημήτρης Τόφαλος" της Πάτρας γέμισε ασφυκτικά και οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Τελικά οι Έλληνες κέρδισαν με 86-85 την ομάδα των ξένων.

    Πολυτιμότερος παίκτης του Ολ Σταρ Γκέϊμ αναδείχθηκε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου τιμήθηκαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πατρών Σπύρος Γαλάνης για την προσφορά τους στο άθλημα. Επίσης τιμήθηκε ο Γιάννης Κρητικός που κέρδισε το διαγωνισμό των τριπόντων και ο Δημήτρης Παπανικολάου που νίκησε στο διαγωνισμό των καρφωμάτων.

    ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ: Αλβέρτης 17 (2), Καλιτζής 2, Παπαλουκάς 10, Παπανικολάου 13, Σιγάλας 2, Φώτσης 3, Διαμαντόπουλος 6, Ντικούδης 11, Τσαρτσαρής 3, Παπαδόπουλος 9, Ταπούτος 9, Χατζηβρέττας 2.

    ΟΜΑΔΑ ΞΕΝΩΝ: Στεφάνοφ 5, Τζόνσον 14, Κουτλουάι 1, Ρισασέ 10, Ντίνκινς 7, Όλιβερ 9, Βούκσεβιτς 17, Αμάγια 10, Ζουρμπένκο, Πέτροβιτς 3, Ουίλιαμς 9.

    [06] ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 26-24

    Κουσάντασι, 20 Ιανουαρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Προσπάθησε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα μας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο Κουσάντασι, ηττήθηκε με 26-24 από το αντίστοιχο της Τουρκίας.

    Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ο Βασιλάκης που σημείωσε επτά τέρματα, ενώ τον ακολούθησαν οι Ζαραβίνας (4), Αλβανός (4) και Πρόκιτς (3), ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Μπαλωμένος, Γραμματικός, Παπαδόπουλος, Καρυπίδης, Χαλκίδης και Κοκολοδημητράκης.

    [07] ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟ

    Κοζάνη, 20 Ιανουαρίου 2001 (20:07 UTC+2)

    Τραγικό επίλογο είχε μία ακόμη απαγωγή με δράστη ναερό Αλβανό αγνώστων στοιχείων. Ο δράστης κρατώντας χειροβομβίδα μπήκε σε Ι.Χ. σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Καστοριά, έξω από το ΚΤΕΛ και απείλησε τον οδηγό του, 45χρονο γουνεργάτη ότι θα απασφαλίσει τη χειροβομβίδα, αν αρνηθεί να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

    Στη διαδρομή ο 45χρονος Χαράλαμπος Σεγκινιότης προφασιζόμενος ότι θέλει να βάλει βενζίνη κατόρθωσε να ειδοποιήσει με το κινητό του τηλέφωνο τη σύζυγό του και λίγο αργότερα η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε έστησε μπλόκο έξω από την Κοζάνη, στη διασταύρωση για Σιάτιστα στη θέση Μπάρα. Τότε ο Αλβανός πανικοβλήθηκε και η χειροβομβίδα εξερράγη στα πόδια του, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο και να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του αυτοκινήτου στο δεξί του χέρι.

    Τα στοιχεία του Αλβανού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, καθώς δεν είχε κανένα στοιχείο ταυτότητας πάνω του. Η χειροβομβίδα ήταν κινεζικής προέλευσης αμυντική τύπου F-1.

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κοζάνης για τις πρώτες βοήθειες και όπως διαβεβαίωσαν οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

    Προανάκριση για τα ακριβή στοιχεία του Αλβανού διενεργεί η Ασφάλεια Κοζάνης.

    [08] ΑΙΧΜΕΣ ΠΟΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2001 (19:59 UTC+2)

    Αιχμές για την εγκυρότητα της σημερινής τακτικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πάλης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Ποζίδης.

    Ο κ. Ποζίδης υποστηρίζει ότι τα σωματεία δεν είχαν ενημερωθεί κατά το χρονικό διάστημα που προβλέπει το καταστατικό της ΕΟΦΠ, για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης, όπου θα συζητιόντουσαν θέματα της Ομοσπονδίας, τα οικονομικά και η ψήφιση του προϋπολογισμού της.

    [09] ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο Γ. ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2001 (19:38 UTC+2)

    Στην Πάτρα βρίσκεται ήδη η αποστολή του ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με την Παναχαϊκή. Ο προπονητής του Δικεφάλου, Ντούσαν Μπάγιεβιτς πήρε μαζί του 18 ποδοσφαιριστές. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι τραυματίες Κάμπς, Αμπονσά και Μπορμπόκης, όπως και ο Εγκωμίτης που έχει συμπληρώσει 3 κίτρινες κάρτες από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αντίθετα στην αποστολή μετέχει κανονικά ο Μπράτιτς που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με την αρρώστια του.

    "Νέα είσοδο" στην ομάδα ως δεξί μπακ αναμένεται να κάνει ο Λουκάς Καραδήμος στη θέση του τιμωρημένου Εγκωμίτη. Ο Τοχούρογλου πιθανότατα θα παίξει τερματοφύλακας, αριστερά ο Βενετίδης, σέντερ μπακ οι Κατσιαμπής, Χασιώτης, Ουντέζε, ενώ αμυντικοί θα παίξουν οι Γεωργιάδης, Οκκάς και Φρούσσος.

    Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας το παρών του έδωσε και ο πρόεδρος Γιώργος Μπατατούδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του στους παίκτες για την προσπάθεια που καταβάλλουν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

    [10] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Κοζάνη, 20 Ιανουαρίου 2001 (19:35 UTC+2)

    Στις αρχές της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επιστημονικών μετρήσεων στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, από την Κοζάνη.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε, ότι η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποστολή των στρατιωτών, γεγονός που αναφέρθηκε και ως παράδειγμα στη Βουλή της Ιταλίας.

    Κληθείς να σχολιάσει το "κόμμα Αβραμόπουλου", εκτίμησε ότι θα ήταν καλό "να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν", καθώς αυτό που έχει σημασία στην περίοδο που διανύουμε, είναι να απαντήσουμε με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας περιόδευσε στο νομό Κοζάνης, με αφορμή την επίσκεψή του στο Α΄ Σώμα Στρατού.

    "Θα ήθελα να παρακαλέσω για περισσότερη υπευθυνότητα και αντικειμενική προσέγγιση στα προβλήματα και τις ανησυχίες. Λογικά ανησύχησαν οι πολίτες, αφού υπήρξαν θάνατοι σε στρατιώτες της Ιταλίας και του Βελγίου", τόνισε σε δηλώσεις του.

    Ερωτηθείς εάν ο ελληνικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει όπλα με πλουτώνιο, πέραν αυτών με ουράνιο, απάντησε: "Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, επέλεξε ένα δρόμο: Διαφάνεια και άπλετο φως σε ένα θέμα το οποίο δεν μας αφορά, διότι η Ελλάδα ούτε συμμετείχε στον πόλεμο, ούτε χρησιμοποίησε ποτέ, ούτε έχει βόμβες αυτής της μορφής. Είτε απεμπλουτισμένου ουρανίου, είτε πλουτωνίου, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής βόμβες υπαινίσσεστε, πυρηνικές ή χημικές. Απαιτείται να προωθηθεί η έρευνα και να διαπιστωθεί η κατάσταση, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από τον ΟΗΕ. Είναι η απάντηση, την οποία καταθέτουμε στην ανάγκη για διαφάνεια", υπογράμμισε.

    Αναφερόμενος στους στρατιώτες που υπηρετούν στο Κόσοβο και τη Βοσνία, τόνισε ότι "αισθανόμαστε ασφαλείς, σίγουροι, ότι τα παιδιά μας δεν έχουν εκτεθεί στον κίνδυνο και είναι ασφαλή. Είμαι απόλυτα σίγουρος, απόλυτα βέβαιος ότι πράξαμε ό,τι ήταν ανάγκη να γίνει, ώστε να είναι τα παιδιά μας προστατευμένα. Ήταν εκπαιδευμένα, υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές και οδηγίες. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι στην Ιταλική Βουλή, επί δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε, ότι μόνο η Ελλάδα παραδειγματικά εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή ολοκληρωμένα προληπτικά μέτρα ασφαλείας πυρηνικού, βιολογικού, χημικού πολέμου".

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε επίσης, ότι στις αρχές της εβδομάδας η επιτροπή των επιστημόνων, που διεξήγαγε τις μετρήσεις στο Κόσοβο, θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα "ώστε πλέον αξιόπιστα να μάθουμε την απάντηση στο όλο θέμα".

    Σε άλλη ερώτηση, κληθείς να σχολιάσει το "κόμμα Αβραμόπουλου", εκτίμησε ότι γίνεται "πολύς θόρυβος", αποδίδοντάς το σε "ένα τμήμα των μέσων επικοινωνίας, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας προβάλλει την ανάγκη να ανησυχούμε εάν θα είναι μονοψήφιο, διψήφιο ή πόσο υψηλό το ποσοστό ενός μελλοντικού κόμματος για το οποίο, όμως, αυτή τη στιγμή ξέρουμε μόνο ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει την πρόθεση να λειτουργήσει. Επομένως, καλό θα είναι να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν. Η πραγματικότητα και η ίδια η ζωή θα δώσει απάντηση στο ερώτημα".

    Σημείωσε δε, ότι σημασία τώρα έχει η προτεραιότητα κινητοποίησης του ελληνικού λαού, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε με επιτυχία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. "Ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, προστασία περιβάλλοντος με όρους ειρήνης και ασφάλειας για όλους του λαούς. Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα, σε αυτά δουλεύουμε και σε αυτά απαντούμε", κατέληξε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    [11] ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο Μ. ΝΙΜΙΤΣ

    Σκόπια, 20 Ιανουαρίου 2001 (19:16 UTC+2)

    Στο τέλος της τριήμερης επίσκεψής του στα Σκόπια ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για τη λύση του προβλήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε ότι δεν ήρθε με καμία νέα πρόταση για το όνομα της ΠΓΔΜ.

    Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε δήλωσε ότι δεν είχε και ούτε του έγινε καμία νέα πρόταση.

    Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι, τον πρωθυπουργό Λιούμπτσο Γκεοργκίεφσκι, τον Πρόεδρο της Βουλής Στόγιαν Αντοφ και με την ηγεσία των πολιτικών κομμάτων και αποκαλύπτοντας ότι συζήτησαν για όλες τις πιθανότητες και ότι οι θέσεις των πολιτικών της ΠΓΔΜ ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, o κ. Νίμιτς είπε ότι φεύγει από τη χώρα όχι με κάποιες νέες συγκεκριμένες προτάσεις.

    Ωστόσο τόνισε ότι διαπίστωσε ένα μεγάλο ενδιαφέρον, ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των πολιτικών παραγόντων και πως οι σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες μέσα στα πέντε χρόνια της ενδιάμεσης συμφωνίας έχουν βελτιωθεί, θα πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο καταβάλοντας νέες προσπάθειες.

    "Με εντυπωσίασε η επιθυμία να λυθεί το πρόβλημα αυτό", δήλωσε. Παρόλα αυτά ο κ. Νίμις δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες από τις συνομιλίες που είχε με τους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ.

    Σε ερώτηση τι θα συμβεί σε περίπτωση που λήξει η ισχύς της ενδιάμεσης συμφωνίας και δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα του ονόματος τόνισε: "Πάντοτε πίστευα και πιστεύω πως πρόκειται για πρόβλημα το οποίο τελικά θα επιλυθεί".

    "Ιδιαίτερα σήμερα", επισήμανε, "που αναπτύσσεται το εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών, σήμερα που γίνονται μεγάλες επενδύσεις".

    "Αλλά σε καμία περίπτωση", πρόσθεσε, "δεν μπορώ να κάνω καμία πρόγνωση. Η θέση μου είναι να διεξάγουμε συνομιλίες μέχρις ότου βρεθεί η κατάλληλη λύση".

    [12] ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ: ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΤΡΑΣ- ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ 67-92

    Πάτρα, 20 Ιανουαρίου 2001 (19:03 UTC+2)

    Η γιορτή του μπάσκετ άρχισε με το παιχνίδι βετεράνων της Πάτρας και της Αθήνας. Καλύτεροι οι δεύτεροι που κέρδισαν με 92-67 τους αντίστοιχους παίκτες της Αχαΐας, προσφέροντας λίγο από το θέαμα που πριν από χρόνια πρόσφεραν στους φιλάθλους του αθλήματος.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής;

    Βετεράνοι Πάτρας: Δημητριάδης 2, Σκορπολίθας 16, Σταμόπουλος 2, Παυλάκης 7, Πετρόπουλος 3, Κιτσούκαλης 2, Λιανός 7, Γιαννόπουλος 10, Τζίκας 14, Ζούρας 4.

    Βετεράνοι Αθήνας: Παραγυιός 27, Αλεξανδρής 6, Ανδρίτσος 8, Κοκορόγιαννης 14, Κυρίτσης 2, Ράμμος 7, Καμπούρης 11, Δημακόπουλος 1, Παπαντωνίου 6, Φιλίππου 7, Χριστοδούλου 3.

    [13] ΤΣΟΒΟΛΑΣ: "ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ"

    Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2001 (19:01 UTC+2)

    Την κάθετη αντίθεσή του στην παράλληλη άσκηση επαγγέλματος και του λειτουργήματος του βουλευτή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Τσοβόλας υπογράμμισε ότι ο ίδιος το έκανε και πράξη, παρ' ότι δεν απαγορευόταν από το Σύνταγμα, έκλεινε το γραφείο του όλα τα χρόνια που ήταν βουλευτής και το άνοιγε όταν δεν ήταν.

    "Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τα ζητήματα της χώρας, του λαού, της περιφέρειάς σου δεν μπορείς να έχεις το χρόνο και να είσαι στη Βουλή και να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα του πολίτη και παράλληλα να κάνεις και επάγγελμα", είπε.

    "Αν εμείς ήμασταν στη Βουλή, θα ψηφίζαμε το ασυμβίβαστο", είπε προσθέτοντας όμως ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να ληφθούν σοβαρά μέτρα για την υλικοτεχνική και οικονομική στήριξη του βουλευτή, ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται με αξιοπρέπεια στα καθήκοντά του, που είναι τα καθήκοντα που έχουν σχέση με το λαό και όχι με τον εαυτό του.

    [14] O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2001 (18:59 UTC+2)

    Με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή ο προέδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για το πόρισμα της επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές από την αξιωματική αντιπολίτευση για να ελέγξει τις ελληνοποιήσεις.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι στη συζήτηση που είχε με τον κ. Καραμανλή κατέληξαν στο ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν και να θεσμοθετηθούν διαδικασίες που θα βαθύνουν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

    Τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής έθεσε και το θέμα ότι θα πρέπει να ελέγχεται από εδώ και πέρα η εφαρμογή και το πρόγραμμα που μπαίνουν στον υπολογιστή, πριν περάσουν τα αποτελέσματα που έρχονται, δηλαδή αυτό που κάνει η "ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" να ελέγχεται από διακομματική επιτροπή. "Γιατί σε αυτές τις εκλογές, παρ' ότι τα κόμματα ορίσαμε εκπροσώπους και ειδικούς, αρνήθηκαν να τους ανοίξουν την πόρτα και να τους δείξουν ποια εφαρμογή θα έθεταν σε λειτουργία, για να υποδεχθεί τα αποτελέσματα που θα έρχονταν από τις διάφορες περιφέρειες", πρόσθεσε.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος έθεσε και το θέμα της λειτουργίας των ΜΜΕ, που είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας.

    "Ειδικότερα έθεσα το θέμα, ότι το ΔΗΚΚΙ, παρ' ότι υποχρεούνται τα ΜΜΕ με το νόμο του 1995, επειδή είναι κόμμα που εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή, να το εμφανίζουν με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζουν και τα άλλα κόμματα που είναι στην Ελληνική Βουλή, δυστυχώς μας έχουν αποκλείσει", τόνισε.

    Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έγιναν παρατυπίες στις εκλογές της 9ης Απριλίου ο κ. Τσοβόλας απάντησε ότι υπάρχουν "επιφυλάξεις αρκετές, όταν όμως αυτές δεν τις στηρίζεις σε αντράνταχτα στοιχεία, εμείς ξέρουμε στο ΔΗΚΚΙ να μην βάζουμε κορυφαία θέματα, αν αυτά δεν αποδεικνύονται".

    "Για τις ελληνοποιήσεις είναι γεγονός, είπε. Από τους φακέλους που πήρα και μελέτησα και προσωπικά, αλλά μελέτησαν και στελέχη του ΔΗΚΚΙ, υπάρχουν σοβαρές παρατυπίες και παρανομίες".

    Ο κ. Τσοβόλας παρατήρησε ότι "έτσι κι αλλιώς, αυτή τη στιγμή έχουν περάσει οι προθεσμίες που επιτάσσει ο εκλογικός νόμος".

    "Νομικά δεν μπορεί να υπάρξει θέμα τώρα. Εχουμε μία πορεία ο καθένας στην πολιτική ιστορία του τόπου και παρ' ότι βρεθήκαμε έξω από τη Βουλή, δεν βάλαμε και δεν βάζουμε θέμα, ακυρότητας των αποτελεσμάτων, γιατί τα στοιχεία πρέπει να είναι ατράνταχτα. Αλλά είναι ζήτημα πολιτικό και ως πολιτικό απασχολεί τη δημοσιότητα. Γιατί, πρέπει να υπάρξουν εκείνοι οι θεσμοί και οι διαδικασίες ελέγχου, με διακομματικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον", κατέληξε.

    [15] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2001 (18:55 UTC+2)

    Κέρδισαν οι γηπεδούχοι στους τρεις αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής Β' κατηγορίας ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγαν από το γήπεδο το Λεωνίδιο που επιβλήθηκε του Πατραϊκού με 1-0, η Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 τον Αχαρναϊκό και ο Απόλλων Κρύας Βρύσης 3-1 τον Ιάλυσο.

    Αύριο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις: Κοζάνη-Νάουσα , Κιλκισιακός-Πιερικός, Λαμία-Εθνικός, Αμπελόκηποι-Ατρόμητος, Λύκοι-Μαρκό, Χαλκηδόνα-Βέροια.

    Η βαθμολογία μέχρι στιγμής έχει ως εξής: Λεωνίδιο 30, Εθνικός 28, Πατραϊκός 27, Μαρκό 25, Ατρόμητος 21, Χαλκηδόνα 18, Κρύα Βρύση 18, Νάουσα 16, Κοζάνη 16, Αχαρναϊκός 14, Αν. Καρδίτσας 14, Πιερικός 11, Λύκοι 11, Λαμία 10, Βέροια 10, Αμπελόκηποι 9, Κιλκισιακός 4, Ιάλυσος 2.

    [16] Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

    Πάτρα, 20 Ιανουαρίου 2001 (18:50 UTC+2)

    Ο Γιάννης Κρητικός του Περιστερίου ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό των τριπόντων που έγινε στην Πάτρα. Επικράτησε στον τελικό του Ιμπραήμ Κουτλουάι. Το νικητή βράβευσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. "Σήμερα είδαμε το μεγαλείο του ελληνισμού. Ο κάθε Έλληνας πρέπει να βλέπει τον αθλητισμό μέσα από την ειρήνη", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Από την άλλη ο Γιάννης Κρητικός λίγο μετά την απονομή του επάθλου, επισήμανε: "Ηταν θέμα τύχης, αλλά και ικανότητας που νίκησα".

    [17] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 2001 (18:44 UTC+2)

    Η Καλαμαριά πήρε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στην Αθήνα από τον Ακράτητο και έτσι επιβεβαίωσε τη αγωνιστική της ανάκαμψη. Το πρωτοπόρο Αιγάλεω κέρδισε με 0-1 τον Παναιτωλικό και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ μεγάλες νίκες πέτυχαν η Καβάλα επί του Απόλλωνα Αθηνών με 2-1 και η Λάρισα επί του Πανελευσινιακού με 2-0.

    Αναλυτικά στους αγώνες της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' Κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Παναιτωλικός-Αιγάλεω 0-1

    Λάρισα-Πανελευσινιακός 2-0

    Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 1-0

    Καλλιθέα-Προοδευτική 2-2

    Ακράτητος-Απόλλων Καλαμαριάς 1-1

    Παναιγιάλειος-Τρίκαλα 2-1

    Αγιος Νικόλαος-Ναυπακτιακός 2-1

    Καβάλα-Απόλλων Αθηνών 2-1

    Η βαθμολογία έχει ως εξής: Αιγάλεω 31, Προοδευτική 24, Ακράτητος 23, Παναιτωλικός 22, Παναιγιάλειος 21, Καβάλα 21, Ναυπακτιακός 20, Ολυμπιακός Βόλου 20, Καλαμαριά 19, Αγιος Νικόλαος 19, Καλλιθέα 18, Πανσερραϊκός 18, Απόλλων 17, Λάρισα 14, Πανελευσινιακός 12, Τρίκαλα 9.

    [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΛΩΡΙΔΗ - ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2001 (17:57 UTC+2)

    Λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να βρει ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης με τις συναντήσεις που έχει κάθε μέρα με τους προέδρους των ομάδων της Εθνικής κατηγορίας.

    Έτσι μετά τις συναντήσεις που είχε με τους προέδρους της ΠΑΕ Πανηλειακός, Σάκη Σταυρόπουλο, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελο Φιλιππίδη και της ΠΑΕ Αρης, Δημήτρη Κοντομηνά, τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη. Η συνάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού είναι γνωστές οι θέσεις του Σ. Κόκκαλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο...

    [19] ΤΟΝ ΟΥΛΙΣΑΝΤΕΜΠΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Ο ΠΑΟ

    Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2001 (17:28 UTC+2)

    Παίκτης του ΠΑΟ μετά τη συμφωνία που επήλθε στα γραφεία της ομάδας θεωρείται ο 22χρόνος Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Οι διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟ με τον παίκτη ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και αποφασίστηκε να υπογραφτεί τις επόμενες συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 χρόνων. Το οικονομικό μέρος που θα υπογράψει ο Νιγηριανός με πολωνική υπηκοότητα δεν έγιναν γνωστά.

    Παρελθόν για τους περισσότερους πρέπει να θεωρείται ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι. Ο Πολωνός ποδοσφαιριστής θα συζητήσει με τον πρόεδρο Αγγελο Φιλιππίδη, όπου και τυπικά θα αποφασιστεί το "διαζύγιο" μεταξύ των δύο πλευρών, αφού ο ξένος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην ομάδα.

    [20] ΤΟΥΡΚΙKEΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

    Αγκυρα, 20 Ιανουαρίου 2001 (17:13 UTC+2)

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του προσανατολίζεται, μετά την επικύρωση από το γαλλικό κοινοβούλιο του νομοσχεδίου που αναγνωρίζει τη σφαγή των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1915, ως "γενοκτονία, στην εφαρμογή κυρώσεων κατά της Γαλλίας, και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σειρά αδιευκρίνιστων μέχρι στιγμής αντιποίνων θα ληφθεί κατά της Γαλλίας, ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, ότι τα μέτρα θα αφορούν τους δημόσιους διαγωνισμούς και τα συμβόλαια για την άμυνα. Τέλος, το εμπορικό επιμελητήριο της Αγκυρας ζήτησε μποϋκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

    [21] ΝΤΕΝΚΤΑΣ: Ο ΑΝΑΝ ΔΕ ΘΑ ETOIΜΑΣΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

    Λευκωσία, 20 Ιανουαρίου 2001 (17:07 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, δεν θα αποστείλει προσκλήσεις για συνάντηση στη Γενεύη, χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την τουρκοκυπριακή συγκατάθεση, ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, σε δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό στα κατεχόμενα.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Ειδικού Συμβούλου του Ανάν για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο, ανακοινώνοντας πως ο ίδιος θα απουσιάζει από το νησί στις 25, 26 και 27 Ιανουαρίου.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

    Λευκωσία, 20 Ιανουαρίου 2001 (17:04 UTC+2)

    Την υποστήριξη της Κούβας στον αγώνα του κυπριακού λαού εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φελίπε Πέρες Ροκ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών το πρωί στη Λευκωσία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του για τη θέση της Δημοκρατίας έναντι του εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας και για την ψήφο της Λευκωσίας στα Ηνωμένα Εθνη υπέρ του ψηφίσματος, που καλεί για τον τερματισμό αυτού του εμπάργκο.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Κουβανός υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης είπε ότι συζητήθηκαν διεθνή θέματα με περισσότερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στα Ηνωμένα Εθνη, το Κίνημα των Αδεσμεύτων, την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς επίσης και θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δυο χωρών.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 20 January 2001 - 19:13:37 UTC