Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-12-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ 2000

  • [01] ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ 2000

    Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2000 (13:41 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ.Γ.Μαγκριώτης κόβει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στήν πλατεία Αριστοτέλους

    Χρονιά-σταθμός για την επιστήμη και την πληροφορική χαρακτηρίζεται το 2000 από τους ειδικούς, καθώς στη διάρκεια του έτους καταγράφηκαν εντυπωσιακά επιστημονικά επιτεύγματα, ανακαλύψεις αλλά και εξελίξεις που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα.

    Ποια ήταν όμως τα κυριότερα γεγονότα στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας και τι θα πρέπει να θυμόμαστε από τη χρονιά που πέρασε; Στη διεύθυνση www.in.gr/innews/event2000/epistimi.asp έχουν επιλεγεί τα είκοσι σημαντικότερα γεγονότα του 2000 και οι χρήστες του δικτύου καλούνται να επιλέξουν τα σπουδαιότερα από αυτά:

    Το μη πρόβλημα του 2000: Η μετάβαση από την 31 Δεκεμβρίου 1999 στην 1η Ιανουαρίου 2000 πραγματοποιείται χωρίς κανένα παρατράγουδο από τεχνολογικής πλευράς.

    Η AOL εξαγοράζει την Time Warner: Η εξαγορά του γίγαντα των μίντια, Time Warner, από τη μεγαλύτερη εταιρία παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών στον κόσμο, America On Line.

    Κυκλοφορούν τα Windows 2000: Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για επιχειρήσεις από τη Microsoft.

    Το σκάφος NEAR φτάνει στον αστεροειδή Έρωτα: To Φεβρουάριο εξερευνητικό διαστημικό σκάφος προσεγγίζει πρώτη φορά αστεροειδή.

    Η δύση του Iridium: Το όνειρο της απρόσκοπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κατέρρευσε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

    Κυκλοφορεί το Playstation2 : Η νέα παιχνιδομηχανή της Sony σαρώνει στις πωλήσεις και θέτει νέα standarts στην κατηγορία των παιχνιδομηχανών που πλέον έχουν δυνατότητες υπολογιστή.

    Τσιπ για παραπληγικούς: Η ΙΒΜ ανακοίνωσε ότι έφτιαξε τσιπ που υποκαθιστά τη λειτουργία κατεστραμμένων από ατύχημα νευρικών κυττάρων.

    Ελπίδες από τις γονιδιακές θεραπείες: H ιατρική διεισδύει στα άδυτα του DNA. Ήδη θεραπεύτηκαν δύο βρέφη που έπασχαν από οξεία ανοσολογική ανεπάρκεια.

    Στο στόχαστρο το ηλεκτρονικό έγκλημα: Ξεκινά διεθνής εκστρατεία για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος μέσω Interpol.

    Χαρτογραφείται το ανθρώπινο γονιδίωμα: Ανακοινώθηκε από τις εμπλεκόμενες ερευνητικές ομάδες ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή της αλληλουχίας των νουκλεοτιδίων του ανθρώπινο γονιδιώματος.

    Διχοτόμηση Microsoft: Είναι η ποινή που επέβαλε τον Ιούνιο το ομοσπονδιακό δικαστήριο στην εταιρία για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

    Εντοπίστηκε το νετρίνο Ταυ: Οι επιστήμονες το είχαν προβλέψει θεωρητικώς, αλλά δεν μπορούσαν να το βρουν Η θεωρία επαληθεύτηκε στην πράξη.

    Η καταδίκη της Napster: To Napster, η μεγαλύτερη δανειστική βιβλιοθήκη μουσικών κομματιών σε φόρμα ΜΡ3, καταδικάσθηκε για πειρατεία.

    Οι διαθέσεις του FBI ως "μεγάλος αδελφός": To FBI ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όποιου βρεθεί στο στόχαστρο.

    Νόμιμος ο κλωνισμός εμβρυϊκών κυττάρων: Πρόκειται για τον κλωνισμό εμβρυωνικών βλαστικών κυττάρων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αυτομοσχευμάτων.

    Ξεκινούν τα πειράματα σε ανθρώπους για το εμβόλιο του AIDS: Μεγάλες ελπίδες για την καταπολέμηση της μάστιγας του αιώνα δίνει η έναρξη πειραμάτων ενός εμβολίου σε ανθρώπους.

    Μεγαλύτερη από ποτέ η τρύπα του όζοντος: Από τότε που πρωτοπαρατηρήθηκε, πριν από 15 χρόνια, η τρύπα του όζοντος έφτασε στις μεγαλύτερες διαστάσεις της.

    Σε αποτυχία η Διεθνής Διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές: Εκπρόσωποι 170 χωρών απέτυχαν το Νοέμβριο στη Χάγη να καταλήξουν σε συμφωνία για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

    Εγκρίνονται νέα ονόματα domain για το Internet: Το Νοέμβριο γίνεται η πρώτη σημαντική αλλαγή στο σύστημα ονοματοδοσίας ιντερνετικών διευθύνσεων, μετά την υιοθέτηση επτά νέων καταλήξεων.

    Καταφτάνουν οι πρώτοι ένοικοι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Θα παραμείνουν εκεί επί 4 μήνες, έως το Φεβρουάριο 2000.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 25 December 2000 - 19:13:11 UTC